Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да защитим децата си от джендър - идеологията!

Featured Replies

• Автор
преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Нормално да не си виждала, все пак да не забравяме че не си напускала територия с радиус от 500м. спрямо твоя "дом" и всичко при теб, както казахме е съчинение по картинки с елементи на разсъждение.... знам , този факт е ужасен :crying10:

Удобно пропускаш факта, че преди всяко лято ходех по екскурзии из България. Ако не знаеш, питай съфорумците.

Опитите ти за ирония и подигравка са меко казано нелепи.:popcorn2:

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 98,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Проблема пич е, че всичко монава под шапката на уж свободен избор : 1. Вие живеете в демокрация, в демократичен свят. Зависи кой какво разбира под демокрация. 2. Вие имате право на избо

• Май ще излезе истина в буквалния смисъл начина, по който наричам гейпросащесср трололинките. Те са сексуални престъпници срещу деца, освен изменници и срещу България. Без изключения.

• Къде съм писал нещо за народа? Гейпросащесср трололинките не са народа и не могат да бъдат.

Публикувани изображения

преди 5 часа, Anneliese написа:

Чиновете им са тъпи и няма място за нищо. Добре, че не съм учила на такъв чин. Щях да се побъркам.

Много са си удобни според мен за разлика от масите дет си показала и дет се бутате заедно с още един човек хихи

Апропо работната площ и на нашия чин и на американския всъщност е... ЕДНАКВА просто нашия е по лесен за направа та и затова ги бутат кат сардини на една маса (чин )де, пък столовете дет си показала няма да коментирам :) 

преди 2 минути, Kiеli написа:

@Anneliese анче, за кой ще гласуваш? :popcorn2:

Днес е ден за размисъл, нека спрем с бистренето на вътрешна политика. Нещо против?

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Нещо против?

нищо против нямам стига днес да не съм те видял в никоя политическа тема да се вихриш

deal?

преди 10 минути, Kiеli написа:

Ако изключиш за кого няма да гласува, ще се сетиш.

преди 9 часа, parmobil написа:

Ане, една вече спечелиха! Няма СССР!

И защо няма СССР?

мдаа явно за кучета и котки може, а за прасета не може

f489lpa.jpg

Т.нар. ден за размисъл позволява доста свободно тълкуване на правилата. Основната забрана е за предизборна агитация от партиите и публикуване на резултати от соц. проучвания. За мен обсъждането на политиката не влиза в тази забрана. Стига да няма пряка агитация. Няма смисъл да се правим на по католици от папата.

преди 3 часа, Anneliese написа:

....

Опитите ти за ирония и подигравка са меко казано нелепи.:popcorn2:

Сори, пропуснал съм този факт , ако съществува ! Стигна ли поне до Белоградчишки скали?

преди 1 час, Kiеli написа:

За който и кажат/наредят/!

• Автор

Чак до Ахтопол съм пътувала!

преди 22 минути, Anneliese написа:

Не вярвам, къде отседна или ти премина само от там понеже се събуди?

Хванали са гейпросащесср трололинка да продава наркотик на ученичка. Горките гейпросащесср трололинки, просто бизнес, пък после съд... Кофти е, че такива деца, които сте ги превърнали в наркомани, сигурно лесно ги навивате да си сменят пола.

преди 11 часа, Anneliese написа:

3.Кой ти говори за пластмаса? Заведенията у вас, които съм виждала по филмите, хич нямат приятна атмосфера. Там сядаш за малко, пиеш и си тръгваш, интериорът е скучен и тъп.

Тъп ли ти е този ресторант? Намира се в квартала ми. Какво мислиш за него?

HOKMXnf.jpg

Ето го и от вътре. Уютно, симпатично и модерно.

HOKMhG4.jpg

Даже се вижда частта от кухнята, в която приготвят пиците

HOKMVZG.jpg

За Берковица (ако въобще решиш някога да дойдеш в България и да посетиш моя град), ти препоръчвам кафене "Колумбия", намира се на центъра. Лятно време сядаме навън, но вътре е много хубаво, много уютна атмосфера, с меки и удобни дивани и маси, с картини по стените, има и телевизор, пердета на прозорците............Нямат фейсбук страница, иначе щях да ти покажа какво имам предвид.

Също така препоръчвам и ресторант "Кръстева къща". Но едва ли си фен на възрожденския стил.

Чудесни заведения са и детски център "Камбанка" (сградата първоначално е била читалище, после кино, после дискотека "Компас", а сега е детски център "Камбанка").  Скромничко, но уютно е вътре и няма нищо пластмасово. Има модерни столове и маси, дивани, има и сцена. Друго заведение, което ми е любимо е сладкарница "Шоколино", с прекрасна атмосфера. Имат си страници във фейсбук, а "Камбанка" има и в инстаграм, можеш да видиш какво предлагат.

А до манастира е скара "Сталин", ама не е кръстена на Йосиф Сталин. Собственика се казва така. Мястото е страхотно, а кухнята е супер.

Собственикът е бил кръстен на Сталин, понеже друг Сталин няма. Така че си е кръстена на Йосиф Сталин комуниста. Иначе благодаря за препоръките, ако минавам някой път от там ще ги видя тези забележителности.

4. Децата трябва да имат нормално детство, не да учат от много малки. На пет им е време за игри и забавления.

Кой е казал, че им е много тежко в първите класове? Както казах, в капиталистическите страни родителите трябва да работят, а не да дондуркат децата си до късна възраст. В България често е до 35 и повече. Наследство от социализма. На запад няма такива глупости. На 16 вече се подготвяш да влезеш в колеж на 17 - 18 почваш, завършваш на 21 и вече си в кантора, болничен кабинет, офис и т.н. на работа по специалността си, а ако не си влязал в колеж тогава отиваш да работиш нещо и до максимум 18 да си вкъщи и после да те няма! Няма родителите ти да те дондуркат то 35 като в България и да не ти дреме кога ще започнеш да си устройваш живота, защото нямаш амбиции нито за жилище, нито за някаква кариера.

5. Какво му е лошото на градския транспорт? В София съм пътувала много пъти с градския транспорт. Явно според теб градският транспорт е презряно нещо. Аз пък съм пътувала и с автобус, и с тролей, и с трамвай. Само метрото не съм ползвала никога. Иначе в Берковица се ходи пеш, а и живея на центъра, двете училища, в които учех, ми бяха наблизо. Е, второто ми беше малко по - далеч, но от ходене пеша не се умира. Ти пък си много разглезен нещо.

Ми като можеш да си позволиш кола, защо ти е да ползваш транспорта? Особено за дълги разстояния? Американците живеят на дълги разстояния от молове, училища и т.н., защото повечето живеят в къщи, а не във високи ръждясващи и люпещи се блокове. И ето го паркингът зад училището, което ти показах. Тия коли всичките са на деца 16 - 18 години. Има и училищни автобуси за малките деца и тези които не могат да шофират. Взимат ги директно от домовете им и после ги оставят пак там. Просто по-рано им се налага да станат, за да може автобусът да мине и да ги вземе всички.

HOKWzXa.jpg

7. Щото САщ са наложили долара. Даже не знам как е станало.

Прочети, поинтересувай се. Стига само си хвалила рублата.

8. Ми няма. Втората ми братовчедка живя известно време в САЩ, там завърши средно и висше. Разказваше, че хората там са много мързеливи и даже до кварталния магазин не ходят без кола, не обичали да ходят пеша. Мен това ме втрещи. Както и че всичко в САЩ е много скъпо. Хората не си познавали съседите и не се поздравявали.

Глупости. Явно е някаква киселячка и не се разбира с хората. В САЩ всички са възпитани да са много любезни ти се усмихват непрекъснато, а за добре дошъл в квартала, когато се нанесеш семействата идват и ти звънят на вратата и те поздравят с "Welcome to the neighborhood". Обикновено е с кошница с продукти или с нещо друго символично като например градинска ножица с панделка и други неща за градината, заедно с бутилка вино или друг алкохол.

Едни наши съседи много се постараха и ни подариха всичко това в една кошница:

HOKX5Cb.jpg

Кошницата включваше:

4 опаковки с перфектен чифт проби от аромати Olive Lucy:
60 мл отлежал традиционен тъмен балсамов оцет
60 мл балсамов оцет от смокини
60 мл зехтин от тоскански билки
60 мл зехтин от босилек
White Horse Coffee Blue Ribbon Blend
Olive Lucy Gourmet Pantry Front Porch Special Tea – 9 пакетчета чай в муселин плик (с кофеин)
Суров мед от Truly Pure & Natural
Гранола от пекан клен на Sho Sho
Обикновен хляб с квас от местна компания за хляб
Малка ръчнo изработена купа за потапяне

И това само от едно семейство. Общо получихме подаръци от 9 съседни къщи за около 900 долара (всяко съседско семейство беше сглобило кошница с подаръци за от около 100 долара). Там хората са много приветливи, вежливи, мили. Тук в България съседите ти се мръщят, псуват те, карате се паркоместа и ти теглят я ключове на колата, я ти извиват чистатчките. Кучетата им пикаят в асансьорите, не им събират акото, страх те е да не те наръфат като излезеш навън на разходка. Ако има такива хора с кофти манталитет, то те не се допускат изобщо да живеят в квартала. Твоите съседи избират теб до някъде, защото има квартали, в които за да се настаниш в къщите, които се дават под наем или продават винаги ти правят някакъв background check, образно казано те проверяват дали сте читаво културно семейство. Който е потенциален насилник (такъв дето да ти драска с ключове колата (не че има смисъл де, всеки си има гараж), луд или наркоман няма работа в такъв свестен квартал. И повечето истински кутлурни американци държат на това. Няма място за някакви шумотевици като слушане на чалгии и разни други просташки изпълнения. Ако правиш "купон" (разбирай рожден ден на децата с културно барбекю и пиене), редно е входът да е свободен и за твоите съседи (онези, които са ти подарили подаръците за "добре дошли" например) и техните деца.

Училището не ми хареса. Твърде големи прозорци. Вратите с прозорци за класните стаи също не ми харесват, така всеки може да наблюдава какво става в класната стая, което за мен е прекалено. А самите класни стаи са ми прекалено натруфени с всичките тези карти, картини и всякакви  неща по стените. 

Не може да ти се угоди. В САЩ всички училища са много по-хубави в сравнение с този соц стил, който имат училищата в България, където те са с решетки, строго институционални, така че да лишат децата от фантазия. Учителките често са изнервени соц лели, които само се карат и викат на децата, а когато те пораснат в горните класове им се качват на главата, защото стават малки копия на мутрите си родители и въобще на тези, чийто образ в България се романтизира. Няма никакво възпитание. Влизаш в някой по-голям клас и чуваш как децата си пускат Слави Трифонов, Криско и Софи Маринова, викат, крещят, щракат с пръсти, бият се... Никакво възпитание и уважение към учителската професия. Няма и отделно обособени лаборатории и кабинети за различните предмети. Как на едно дете да му станат интересни тези предмети. Затова масово се бълват общаци, бармани, сервитьорки, склададжии... Ставаме нация от общ персонал. 

Чиновете им са тъпи и няма място за нищо. Добре, че не съм учила на такъв чин. Щях да се побъркам.

Затова всеки си има шкафче!

Но пък в САЩ сигурно нямат учебни тетрадки и не вадят по 10 неща от раницата. Но е адкси неудобно да нямаш нищо подръка, например в час по рисуване, трудово или математика. Къде ще смесиш на това дребно чинче учебника по математика, учебната тетрадка, твоята тетрадка, писалката, линията, триъгълника, пергела, транспортира, молива и гумата? И как в час по музика се пише в нотната тетрадка върху такъв малък чин?

Има достатъчно място и за рисуване, и за всичко! Не бой се! А и все повече децата използват таблети и лаптопи за чертане. В 21 век сме. Затова американците напредват, имат Епъл, Гугъл, Делл, кво ли не. Не се безпокой за тях как ще чертаят... Да видиш учениците в България в горните класове какво "чертаят"...

А американското знаме във всяка класна стая ми идва в повече. При нас това го няма.

И от това идват следствия като неуважение към институциите, към държавата изобщо. Не знам с колко млади българчета си си говорила скоро. Питай ги за някакви исторически факти. Ще ти се смеят, а може и да ти скочат на бой, ако си учител.

преди 12 часа, Bubbles написа:

Апропо вярно ли е, че ако два-три дни поред комшията те види да си пиеш бира звъни на някаква служба и те обявява за алкохолик?

Не е вярно, разбира се! Всеки може да си пие вкъщи. Нож виж, видят ли те да се шляеш по улиците неадекватен или безцелно да обикаляш някъде не е позволено. Не може да се мотаеш пред чуждите къщи в посока напред-назад и да разглеждаш. Нарича се loitering и е наказуемо. Т.е. могат да те приберат, ако си пред чужда къща и "просто си зяпаш". Не бива и да пиеш на улицата. Затова по филмите може да видиш как американците отпиват навън само като са си покрили алкохолната напитка с хартиено пликче.

Ей чакай да поздравя атомното ни трио комици с празника 1 април ден на хумора

преди 6 часа, Anneliese написа:

Мали мали цялото земно кълбо  си изръчкала същи Марко Поло с рокля :biggrin:

преди 2 часа, petie1 написа:

А ти къде си била, скъпа? Внимавай, помни гей Роро, който водеше някога едно предаване за адвенчър компютърни игри на живо, после ойде нейде из Филипините ли беше, Индонезия ли, не помня, прихвана неква тропическа гадост, която му видя сметката за отрицателно време. Та толкоз за прекаленото развяване на фустите.

преди 2 часа, petie1 написа:

Искаш да кажеш Магелан.

https://www.knigovishte.bg/vijte/2668-golyamoto-morsko-pateshestvie-na-fernando-magelan

Марко Поло е ходил до Азия и се е върнал.

marshrut-puteshestviya-marko-polo.jpg

преди 20 часа, Гражданин написа:

А защо според теб всички търгуват с долари, а не в рубли?

Защото тези, които отказват, биват убивани. Примерно, Кадафи бе убит, тъй като искаше да създаде африкански щати и да се търгува с национална валута, а не с долар. Инвазии и цветни революции бяха извършени в редица други държави, предимно в Средния Изток, които отказаха да търгуват с долари и да обслужват петролно-доларова хегемония.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Искаш да кажеш Магелан.

https://www.knigovishte.bg/vijte/2668-golyamoto-morsko-pateshestvie-na-fernando-magelan

Марко Поло е ходил до Азия и се е върнал.

marshrut-puteshestviya-marko-polo.jpg

Именно де Азия нея я тегли към Русия и Китай :biggrin:

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

А ти къде си била, скъпа? Внимавай, помни гей Роро, който водеше някога едно предаване за адвенчър компютърни игри на живо, после ойде нейде из Филипините ли беше, Индонезия ли, не помня, прихвана неква тропическа гадост, която му видя сметката за отрицателно време. Та толкоз за прекаленото развяване на фустите.

Там където искам скъпа Слидерумке

• Автор
преди 7 часа, Гражданин написа:

Тъп ли ти е този ресторант? Намира се в квартала ми. Какво мислиш за него?

HOKMXnf.jpg

Ето го и от вътре. Уютно, симпатично и модерно.

HOKMhG4.jpg

Даже се вижда частта от кухнята, в която приготвят пиците

HOKMVZG.jpg

Собственикът е бил кръстен на Сталин, понеже друг Сталин няма. Така че си е кръстена на Йосиф Сталин комуниста. Иначе благодаря за препоръките, ако минавам някой път от там ще ги видя тези забележителности.

Кой е казал, че им е много тежко в първите класове? Както казах, в капиталистическите страни родителите трябва да работят, а не да дондуркат децата си до късна възраст. В България често е до 35 и повече. Наследство от социализма. На запад няма такива глупости. На 16 вече се подготвяш да влезеш в колеж на 17 - 18 почваш, завършваш на 21 и вече си в кантора, болничен кабинет, офис и т.н. на работа по специалността си, а ако не си влязал в колеж тогава отиваш да работиш нещо и до максимум 18 да си вкъщи и после да те няма! Няма родителите ти да те дондуркат то 35 като в България и да не ти дреме кога ще започнеш да си устройваш живота, защото нямаш амбиции нито за жилище, нито за някаква кариера.

Ми като можеш да си позволиш кола, защо ти е да ползваш транспорта? Особено за дълги разстояния? Американците живеят на дълги разстояния от молове, училища и т.н., защото повечето живеят в къщи, а не във високи ръждясващи и люпещи се блокове. И ето го паркингът зад училището, което ти показах. Тия коли всичките са на деца 16 - 18 години. Има и училищни автобуси за малките деца и тези които не могат да шофират. Взимат ги директно от домовете им и после ги оставят пак там. Просто по-рано им се налага да станат, за да може автобусът да мине и да ги вземе всички.

HOKWzXa.jpg

Прочети, поинтересувай се. Стига само си хвалила рублата.

Глупости. Явно е някаква киселячка и не се разбира с хората. В САЩ всички са възпитани да са много любезни ти се усмихват непрекъснато, а за добре дошъл в квартала, когато се нанесеш семействата идват и ти звънят на вратата и те поздравят с "Welcome to the neighborhood". Обикновено е с кошница с продукти или с нещо друго символично като например градинска ножица с панделка и други неща за градината, заедно с бутилка вино или друг алкохол.

Едни наши съседи много се постараха и ни подариха всичко това в една кошница:

HOKX5Cb.jpg

Кошницата включваше:

4 опаковки с перфектен чифт проби от аромати Olive Lucy:
60 мл отлежал традиционен тъмен балсамов оцет
60 мл балсамов оцет от смокини
60 мл зехтин от тоскански билки
60 мл зехтин от босилек
White Horse Coffee Blue Ribbon Blend
Olive Lucy Gourmet Pantry Front Porch Special Tea – 9 пакетчета чай в муселин плик (с кофеин)
Суров мед от Truly Pure & Natural
Гранола от пекан клен на Sho Sho
Обикновен хляб с квас от местна компания за хляб
Малка ръчнo изработена купа за потапяне

И това само от едно семейство. Общо получихме подаръци от 9 съседни къщи за около 900 долара (всяко съседско семейство беше сглобило кошница с подаръци за от около 100 долара). Там хората са много приветливи, вежливи, мили. Тук в България съседите ти се мръщят, псуват те, карате се паркоместа и ти теглят я ключове на колата, я ти извиват чистатчките. Кучетата им пикаят в асансьорите, не им събират акото, страх те е да не те наръфат като излезеш навън на разходка. Ако има такива хора с кофти манталитет, то те не се допускат изобщо да живеят в квартала. Твоите съседи избират теб до някъде, защото има квартали, в които за да се настаниш в къщите, които се дават под наем или продават винаги ти правят някакъв background check, образно казано те проверяват дали сте читаво културно семейство. Който е потенциален насилник (такъв дето да ти драска с ключове колата (не че има смисъл де, всеки си има гараж), луд или наркоман няма работа в такъв свестен квартал. И повечето истински кутлурни американци държат на това. Няма място за някакви шумотевици като слушане на чалгии и разни други просташки изпълнения. Ако правиш "купон" (разбирай рожден ден на децата с културно барбекю и пиене), редно е входът да е свободен и за твоите съседи (онези, които са ти подарили подаръците за "добре дошли" например) и техните деца.

Не може да ти се угоди. В САЩ всички училища са много по-хубави в сравнение с този соц стил, който имат училищата в България, където те са с решетки, строго институционални, така че да лишат децата от фантазия. Учителките често са изнервени соц лели, които само се карат и викат на децата, а когато те пораснат в горните класове им се качват на главата, защото стават малки копия на мутрите си родители и въобще на тези, чийто образ в България се романтизира. Няма никакво възпитание. Влизаш в някой по-голям клас и чуваш как децата си пускат Слави Трифонов, Криско и Софи Маринова, викат, крещят, щракат с пръсти, бият се... Никакво възпитание и уважение към учителската професия. Няма и отделно обособени лаборатории и кабинети за различните предмети. Как на едно дете да му станат интересни тези предмети. Затова масово се бълват общаци, бармани, сервитьорки, склададжии... Ставаме нация от общ персонал. 

Затова всеки си има шкафче!

Има достатъчно място и за рисуване, и за всичко! Не бой се! А и все повече децата използват таблети и лаптопи за чертане. В 21 век сме. Затова американците напредват, имат Епъл, Гугъл, Делл, кво ли не. Не се безпокой за тях как ще чертаят... Да видиш учениците в България в горните класове какво "чертаят"...

И от това идват следствия като неуважение към институциите, към държавата изобщо. Не знам с колко млади българчета си си говорила скоро. Питай ги за някакви исторически факти. Ще ти се смеят, а може и да ти скочат на бой, ако си учител.

Не е вярно, разбира се! Всеки може да си пие вкъщи. Нож виж, видят ли те да се шляеш по улиците неадекватен или безцелно да обикаляш някъде не е позволено. Не може да се мотаеш пред чуждите къщи в посока напред-назад и да разглеждаш. Нарича се loitering и е наказуемо. Т.е. могат да те приберат, ако си пред чужда къща и "просто си зяпаш". Не бива и да пиеш на улицата. Затова по филмите може да видиш как американците отпиват навън само като са си покрили алкохолната напитка с хартиено пликче.

1. Ресторантът не е по моя вкус, отвън  прилича на офис сграда и няма табелка каква е сградата, а атмосферата вътре ми идва кичозна.

2. Тежко е за малките. Петгодишните не могат дълго време да седят на едно място и да си задържат вниманието върху едно нещо. Децата на петгодишна възраст имат нужда от движение, тичане, скачане, игри и въображение. Училищният режим просто не е за тях. Те не могат без следобеден сън, а той е много важен за децата.

3. Е, в България сме далеч по - практични хора.Училищата са в жилищните квартали,, а и така децата ходят пеш и не се учат на мързел като американските си връстници. Идеята за училищни паркинги за ученици е пълно безумие. Това място можеше да се оползотвори за различни детски или спортни площадки, за беседка за децата или цветна градина, за която да се грижат.Липсва ви практичност.

4. Описваш пълни глупости за българските междусъседски отношения. Ти явно си кофти човек, друго обяснение нямам.

5. Вярно е, че липсват специални кабинети по различните премети в училище. Просто, когато са били строени тези училища, за тези неща не се е мислело. Сега може да се направи, но много класове ще изгубят класни стаи. На кабинетна система са малко училища, само частните, специалните и чуждите. Училището ми в София беше на кабинетна система. От партера до четвъртия етаж и обратно, пет дни в седмицата, четири години поред, това качване и слизане по стълбите малко ме изнерви. Иначе причината да има решетки на прозорците е, че особено малките деца обичат да надничат през отворените прозорци в класната стая и лесно могат да станат инциденти.  Не виждам нищо лошо в решетките. Прозорците на спалнята ми в общежитието в училището в София бяха с решетки. Не ми е било проблем, а и общежитието ми беше на третия етаж. За кабинета ни по информатика имаше допълнителна врата с решетка, срещу кражби. тогава много се крадяха компютри от училищните кабинети. По онова време нямаше охрана и всеки можеше да влиза и да краде от училищата.

6. Не мисля, че е нужно да го има националното знаме във всяка клана стая, за да има уважение към институциите. На мен лично гледката на американското знаме в класна стая ми навява асоциацията с класните стаи при нацизма.

преди 3 минути, Anneliese написа:

1. Ресторантът не е по моя вкус, отвън  прилича на офис сграда и няма табелка каква е сградата, а атмосферата вътре ми идва кичозна...

Нормално, за безлична и семпла същност.

преди 5 минути, Anneliese написа:

3.... Идеята за училищни паркинги за ученици е пълно безумие. Това място можеше да се оползотвори за различни детски или спортни площадки, за беседка за децата или цветна градина, за която да се грижат.Липсва ви практичност.

Това че е помислено и за паркинг е безумие? И мислиш, че няма там и споменатите площадки?

преди 9 минути, Anneliese написа:

...

5. ... Прозорците на спалнята ми в общежитието в училището в София бяха с решетки. ...

Предполагахме, у-ще Свети Наум, ще си кажеш сама без да те питаме :magnifier:

преди 16 минути, Anneliese написа:

...

6. Не мисля, че е нужно да го има националното знаме във всяка клана стая ...

:hang:

• Автор

Ясно съм показала кои са ми училищата, в които съм учила.

А вашата образователна система е известна с това, че вашите ученици много обичат да се гаврят с по - малките от тях, по - грозните, по - различните, тези с увреждания............

Този филм да си го гледал случайно? Чудничко, откъде ли е вдъхновен? Има още много такива филми на училищна тематика за САЩ.

MV5BMjE1MDQ4MjI1OV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzcw

преди 2 минути, Anneliese написа:

Ясно съм показала кои са ми училищата, в които съм учила.

То там основно се спи , забравила си , не се срамувай!

преди 44 минути, Anneliese написа:

Прозорците на спалнята ми в общежитието в училището в София бяха с решетки.

• Автор

Да, към училището има общежитие. Но това, че има решетки на прозорците на спалнята, не го прави психиатрия. В училището се учи през деня.

Много удобно не коментира филма.

преди 1 час, PigMan9GolqmotoPrase написа:

търгува с национална валута

Zащо платен-рашист-бот-фейкомет като тебе не е в Расия и не тургува с копейки

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.