Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кабинетът "Денков-Габриел" - какво ви е мнението?

Featured Replies

преди 1 час, nikssi написа:

Мене ме метна Ристо не менте Киро. Тия да се хванат с парапетите и Бойко  ,че и с ПееФски :angry:  

ех тоя парапет, само той ти е в главата - дали е дървен или това че е на Лена - кое ли те привлича

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 162,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

Господ да пази България. Ужас!  Кой нормален ще го подкрепя?

• JohnTRIVOLTA
    JohnTRIVOLTA

Напротив. Това , че интересите на болшинството българи съвпадат и с тези на цивилизования свят е прекрасно - означава, че все още има надежда за една европейска,модерна и просперираща държава!

• Проф. Дайнов изтрещя: Нарича протестиращите "орки", "кръвосмесени гномове", "крепостни" и "роби"  До ректора на НБУ - ще уволните ли проф. Дайнов за насаждане на омраза и мракобесие? (epicenter

Публикувани изображения

преди 1 час, bioid написа:

Гласувал е за ДБ, които протестираха доста време против Борисов и Пеевски, а накрая се прегърнаха с тях. Кое му е толкова трудното за разбиране?

Разбира се, ДБ правят тази голяма жертва от тяхна страна в името на България.

Разбира се, че е гласувал за тях, коментарите които цитирах са типични за всеки гласоподавател, преди да гласува за тях :giggle1:

преди 25 минути, Без умствен капацитет написа:

ех тоя парапет, само той ти е в главата ...

Ако ДБ бяха сериозна партия, нямаше да угаждат на глупостите на ПП, които ако си искат некоалицията с герб, да си я правят. ДБ трябваше да се разграничат от тази история, още повече, че са я сърбали тази попара веднъж.

А протестиращите няма защо да се чувстват предадени от дб и пп - 60%, 70%, не знам си колко процента от народа подкрепял протестите и на изборите ...... слави трифонов. После три пъти изборите ги печелят герб. 40% избирателна активност. Всичко на всичко 10% са тези, които имат основания да недоволстват как са предадени, защото толкова събраха пп + дб, другите ясно - гледат да наливат масло в огъня.

И трябва ти кажа, че непростимия фал, който направиха ДБ е друг, защото така или инак правителство трябва да има, избори след избори резултатите в относително едни и същи граници. Но тази кандидатура на Терзиев е картичка от статуквото, на която пише "привет, ние все още сме тук".  Това им беше последната, окончателна грешка, а първата им грешка: че тръгнаха тотално неподготвени да протестират срещу герб. Още от тук беше ясно, че битката ще е много идиотска. Втората - че се съюзиха със вдигнатото юмруче на радев.... маямата, чак не искам да я споменавам, че това даже и грешка не е, ами някакво психично отклонение. Третата и четвъртата - че биеха колянце пред бсп и, че не пратиха официално помощ на Украйна, за да си прибира курнела дебелите комисионни. Петата - подкрепиха радев на изборите ..... думи нямам. Радев стана президент за втори път благодарение на абдалите от пп и дб.

То, ако ставаше така с плакатни изяви и пиарски трикове да се пребори статукво ..... но с Терзиев стана ясно, че касират.

преди 10 часа, bioid написа:

Гласувал е за ДБ, които протестираха доста време против Борисов и Пеевски, а накрая се прегърнаха с тях. Кое му е толкова трудното за разбиране?

Мен не успяха да убедят от ПП да гласувам за тях ,но признавам че бях се почти навил на това - не знам как ще обяснят сглобката на електората на следващите избори.

преди 8 часа, insec написа:

А протестиращите няма защо да се чувстват предадени от дб и пп - 60%, 70%, не знам си колко процента от народа подкрепял протестите и на изборите ...... слави трифонов.

А от къде дойдоха гласувалите за ПП бре ,именно от протеста , първо отидоха за партията на Слави Трифонов гласовете ,след като не съставиха правителсто на следващите предсрочни избори гласуваха за ПП.

Ето какво ни готвят:

Либерализирането на пазара на ток за домакинствата - опасения и предизвикателства

Цитат

...

В законопроекта, който предстои да бъде обсъден в Министерски съвет и ако бъде одобрен, да премине гласуване в Народното събрание, се предвижда Националната електрическа компания (НЕК) да отпадне като междинно звено (Обществен доставчик) във веригата за електроснабдяване за домакинствата и в нея да останат само производителите на електрическа енергия и крайните снабдители (ЕВН, Електрохолд, Енерго-про).

Промените включват и дефинирането на енергийна бедност (кога едно домакинство може да бъде подпомагано при плащането на сметките си - бел. авт.) и уязвими клиенти. В закона обаче липсват критериите, по които това ще става, като се предвижда Министерският съвет да изготви наредба в тази връзка.

...

Текстовете са изготвени в съответствие с Плана за възстановяване и устойчивост, по който страната ни очаква второ плащане през тази година - в размер от малко над 720 млн. евро (1,4 млрд. лв.).

...

Много трудно в момента ще могат да се приемат предлаганите промени в Закона за енергетиката, които предлагат битовите потребители да купуват електрическата енергия от свободния пазар. Това каза за БТА енергийният експерт Валентин Колев. Той посочи, че цената за енергийната борса за днес от близо 300 лева за мегаватчас (0,30 лв./кВтч спрямо регулирана цена на дневната тарифа от около 0,15 лв./кВтч - бел. авт.) е без мрежовите услуги, които са още 100 лева. "Ако стане за битовия потребител цена от 400 лева (0,40 лв./кВч), не знам как ще издържи правителството", заяви Колев. Според него трябва да се уточни кой е в състояние да плати тези пари.

Енергийният експерт е на мнение, че актуализацията на цените на електрическата енергия за битовите потребители е трябвало да започне постепенно още преди 10-15 години. Колев изтъкна, че цените за битовите потребители в момента са нереални. Той даде пример с дневна тарифа от 100 лева за мегаватчас и нощна от 30-40 лева на мегаватчас. Ако сега изведнъж се премахне нощната тарифа, защото при излизане на свободния пазар това е първото, което става, а еднотарифната цена е висока? "Кой може да плаща в момента 400 лева за мегаватчас", попита Валентин Колев.

...

Това, което става с бизнеса, това ще стане и с битовите потребители, обясни Боян Рашев. Само че за бизнеса имаше механизъм за таван на цената на тока (над 200 лева за мегаватчас). На въпрос дали подобен механизъм би могъл да се приложи и за битовите потребители, Рашев отговори, че при битовите потребители могат да бъдат подкрепени само енергийно бедните, а не всички, както е било при бизнеса.

...

Отдавна се знае, че това някой ден ще се случи, но трябваше правителство, което да го прокара.

Продължавайте да гласувате за eврoaтлaнтичeски подлоги, които ви повтарят в прав текст, че ги интересуват само eврoaтлaнтичeскитe ценности.

преди 5 часа, AAUUXX написа:

Мен не успяха да убедят от ПП да гласувам за тях ,но признавам че бях се почти навил на това - не знам как ще обяснят сглобката на електората на следващите избори.

Не ги мисли, обясненията вече са измислени. Колко хора ще повярват, вече е отделен въпрос.

Ироничното в случая е, че те смятат по-голямата част от народа за тъп. Иска ми се да им видя физиономиите, когато ще се сгромолясат с гръм и трясък...

преди 3 часа, саби написа:

Ето какво ни готвят:

Либерализирането на пазара на ток за домакинствата - опасения и предизвикателства

Отдавна се знае, че това някой ден ще се случи, но трябваше правителство, което да го прокара.

Продължавайте да гласувате за eврoaтлaнтичeски подлоги, които ви повтарят в прав текст, че ги интересуват само eврoaтлaнтичeскитe ценности.

А за тия ли момчета става въпрос. Познавам ги, и тоя единия много про.ст.

2e23dff135daae3ab3ea7354b6a9684d.jpeg

....

първо, второ не отидоха за ДБ, които започнаха протеста, дори напротив - от тях се отляха гласове в ПП.

А от къде дойдоха гласувалите за ПП бре ,именно от протеста , първо отидоха за партията на Слави Трифонов гласовете ,след като не съставиха правителсто на следващите предсрочни избори гласуваха за ПП.

Ми, кой избира такива? То от км си личат какви са. Някакви като тях, такива духовно пропаднали. Умствено изостанали.

b276e9049fb5b1bf7cde006b3a3818dd.jpeg

преди 21 часа, bioid написа:

Ми този е толкова вдлъбнат,че чак прилича на чашка с обърнато дъно. 

преди 21 часа, N1K17Y написа:

Гласувал си за Прокопи и Хамерика за България или лъжеш ? Кое ще си признаеш ? 
Не разбрахте ли, че за да лъжеш се иска мозък бре :) 

Да за тях съм гласувал в последните избори. Преди гласувах за ГЕРБ обаче Бочко се насра ... радва ме,че си ровил из историята в постовете. Така сам потвърди,че си абсолютен тролопитек.   :money6: 

преди 2 часа, nikssi написа:

радва ме,че си ровил из историята в постовете. Така сам потвърди,че си абсолютен тролопитек

Само си представи колко свободно време и човъркане, за да изтропа после някоя неземна щуротия. 

преди 2 часа, nikssi написа:

Да за тях съм гласувал в последните избори.

да знам отдавна че си с нежна душа и ти:)

Вежди Рашидов: Бойко извърши предателство подарявайки победата си на изборите на други. Не бих се наел нито да коментирам, нито да давам съвети на хора, чиято политика се прави отвън, от посолства

153e67ff-c2fa-4d6a-b12a-60a27a4a5e30.jpe
Вежди: Бойко извърши предателство подарявайки победата си на изборите на други - Би Нюз

Не бих се наел нито да коментирам, нито да давам съвети на хора, чиято политика се прави отвън, от посолства; С джендърски текстове демографският проблем ще става все по-голям; Тъжно е държава на 1300 години с наслоени хилядолетни културни пластове, богата история, днес да сервилничи и да приема за свои чужди закони, особено когато касае държави на 200 години с макдоналдска цивилизация и култура, възвишена до хотдога. Това казва Вежди Рашидов в интервю за Павлета Давидова от "24 часа".

- Г-н Рашидов, върнахте се в политиката с обяснението “Хората ме искат”. Какво ви казват хората сега, когато я напускате?

- Резултатите от последните избори за мен красноречиво говорят за това какво хората искат. Това, че хората в една толкова голяма областна структура, каквато е Пловдивската, ми дадоха своето доверие като водач на листа, и от 17 общини 14 да бъдат за ГЕРБ - това убедително говори какво е желанието на населението. Не мога да приема днес хората, гласували ми доверие, да ме питат какви ги вършим.

- (Не)коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ бе представена като необходимия компромис, за да се излезе от кризата. Вие обаче не си спестявахте критиките по тази тема, как оценявате постигнатото дотук?

- Да си подариш победата от изборите на едни случайни хора, за мен е далеч от компромис, а по-скоро е близо до класиката в предателството. Аз въпреки нежеланието ми, но като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ нямах правото да бъда извън общото решение. Това беше компромисът, който се наложи да направя в името на общото.

Но да се приемат експресни закони в името на Истанбулската конвенция, ползвайки един - единствен случай на Дебора, вдигайки на крака организирани хора с много скъпи и хубави плакати, да се приемат нови закони при наличието на съществуващи, които не се прилагат - аз като човек, който не приема персонифицирането на насилието, не разбирам каква е разликата между насилието над жена, над дете, над мъж, над възрастни хора - нима останалото не е насилие? С джендърски текстове демографският проблем ще става все по-голям. По какъв начин ще бъде възпроизвеждането на човешкия вид, за мен е неясно. А всичко това е тъжно. Бог е създал мъжа и жената не да изпитват удоволствие, бъркайки си в ушите, а да може мъжът да опложда, а жената да износва възпроизведения човешки вид, за да има земя и бъдеще.

- “Има и сега закони. К'во чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна” - какво точно искахте да кажете с това и съжалявате ли, че го изрекохте?

- Деветдесет процента от българите добре разбират какво съм искал да кажа. На всеки му е ясно, че аз като човек имам две големи прекрасни внучки, прекрасна съпруга, прекрасна снаха, прекрасна дъщеря, прекрасни приятелки и приятели, че боготворя женското тяло и женската красота и като художник, и като човек. Трябва да е луд, за да си помисли някой, че аз бих адресирал тези думи към жените.

В този неформален частен разговор аз въобще не съм персонифицирал когото и да е. Извинението ми на човек с достойнство е пред тези, които биха могли да се припознаят.

А колкото до вулгарната дума, би било хубаво хората с големи претенции за интелигентност да разлистят речника на Найден Геров, защото няма друга българска дума, за да се определи една прослойка с разгулно поведение, която преследва порочни цели и печалби в живота. Както и днес нямаше да можем да четем с охота Ги дьо Мопасан, Кентърбърийските разкази, “Декамерон” и много друга литература със световна значимост.

А колкото до примера с американския режисьор Харви Уайнстийн - не е тайна, че много жени в Холивуд пътеки направиха към леглата на продуценти и режисьори, за да са днес известни и богати и след 15-ина години се сетиха за насилие, за да прикрият пошлите си икономически интереси. Бих се радвал, ако някой ми каже това как се нарича.

А онова, заради което аз не бих гласувал за въпросния закон, е това, че аз съм за основната клетка на обществото - българското семейство, а този закон, освен че беше закон за текстове от Истанбулската конвенция, той ще развали и много семейства, защото дава възможност за рекет, тъй като всичко в живота опира до битка за оцеляване и икономически интерес. За мен е тъжно една държава на 1300 години с наслоени хилядолетни културни пластове, богата история, днес да сервилничи и да приема за свои чужди закони, особено когато касае държави на 200 години с макдоналдска цивилизация и култура, възвишена до хотдога.

- А сега накъде? Пътят напред само през изкуството ли е, или може да очакваме ново завръщане, ако ГЕРБ или обществото отново ви поиска в политиката?

- Такава дилема никога не е стояла пред мен. Целият ми съзнателен живот е бил в моето ателие и в моя свят. Случайността в политиката ме пое в продължение на 15 години във водевила си.

Два мандата като министър достойно изпълнявах задълженията си и създавах немалко - от музеите до театрите, от археологията до паметниците. Работил съм за авторитета на българската култура през най-престижните зали в Европа и света. Осем пъти съм избиран за депутат, председателствах два пъти откриването на парламента като най-възрастен депутат. Имах честта да председателствам Народното събрание и получих уважението и респекта на най-младите ми и стари колеги, за което безкрайно им благодаря. Правих всичко възможно да бъда полезен на хората и на обществото. Но в крайна сметка най-мъдро е времето, никой не може да избяга от съдбата си.

- Започва нов парламентарен сезон, ще ви чуят ли най-сетне депутатите - да спрат с противопоставянето? С какво най-напред трябва да се захване НС?

- Не бих се наел повече нито да коментирам, нито да давам съвети на хора, чиято политика се прави отвън, от посолства, където някаква си Галя може да казва какво да се гласува и какво да се отстрелва. А колкото до противопоставянето и наслоената в обществото ни омраза, достигнала неподозирани размери, то аз много отдавна съм сигнализирал за това.

Позволих си лукса през 2013 година като министър да кажа на тогавашната американска посланичка Марси Рийс, че американските фондации правят нещо безобразно - разделят обществото, затова помолих това да бъде прекратено. Слуги на такива фондации и до днес си остават кръгът “Капитал”, безбройните грантаджии и плеяда умнокрасиви. Още тогава ѝ обясних, че това ще даде много лоши последици един ден. Е, резултатите са налице и тяхната мишена бях аз. Затова днес съм свидетел как хора, лишени от каквато и да е хигиена на духа, се изживяват като моралистите на времето. Хора, които дори не разбират що е то… Е, това ми е в повече.

- Плановете за преместването на Паметника на Съветската армия отново се оказа разделителна линия, стигна се дори до ексцесии. Кажете като творец - сега ли е моментът, това ли трябва да е съдбата му? Очаквате ли и други паметници да го последват, пловдивският Альоша например?

- Тази истерия не може да изтрие с гумичка историята. Историята се прави с кръв и саможертва, а не с улични и публични гаври на случайности. Има си институции, има си власт и в обществената среда всички решения се вземат от държавата. Време е да се поучим от по-опитни държави като Германия, Австрия и други и не е лошо някои истерици да си направят в Берлин по една снимка пред паметника на съветската армия. А там, където отсъстват държавата и държавността, там е естествената среда на хаоса и анархията.

- Оценяват ли българите паметта и изкуството от миналото, или са прави тези, които твърдят, че предпочитаме да рушим, вместо да градим и да се учим от него, макар и горчиво?

- Аз смятам, че отдавна сме загубили чувството за памет, за време и живеем с чувството за някакво бъдеще, незнайно какво.

- Къде да чакаме следващата ви изложба и каква ще бъде тя, може ли да е вдъхновена от политическото ви битие?

- Да се надявам, че този хубав въпрос е гарниран с политическа шега. Изкуството не търпи лицемерието. Години наред на мен ми се налагаше да търпя и премълчавам лицемерието, но изкуството не търпи това. Изкуството е чувствен израз на душата на артиста, който има чисто и различно отношение към живота. Затова то е много лично понякога, много интимно, много свое. А личните, своите неща човек трябва да пази като очите си.

Предстои ми сериозна изложба заедно с големия български художник Захари Каменов в Испания, в залите на Кралския артистичен кръг, имам покани за изложби в Турция, Франция и Италия и България. Чака ме сериозна работа.

Започвам отново да се отдавам само на това, което съм правил цял живот, онова, което направи името Вежди, онова, което го изведе в най-хубавите галерии на света и му донесе всички световни признания, титли, награди и уважение. Всичко това ще бъде продължение на моя път - до последния дъх, който Господ ми дари.

Източник: "24 часа"

Тагарев към Хинков: Докладвайте ми кой от "Пирогов" качи във Фейсбук случката с Мустафа Емин и урони престижа на министерството

Цитат

https://www.facebook.com/kostadin.angelov.md/posts/pfbid0kwjuN5vLkB4hHFsaU56UnJMDYvbaVqGrUBGQU4nvD24toAy1zorkh6m3fkmuaenKl

Министърът на отбраната си е помислил, че е министър на информацията.
Тодор Тагарев изпратил искане до министъра на здравеопазването да се разберяло кой и защо си позволил да публикува нещо във фейсбук страницата на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" !
И пита, кой работи там, настоява за бързи резултати и да бъдел своевременно уведомен!
Представяте ли си?!
Скандално и болшевишко!
Ами, предлагам на министъра на информацията Тагарев направо да изпраща танковете да превземат “Пирогов”.
Как така някой ще си позволява да се изразява свободно и безконтролно?!
На какво прилича това?!

Танкове ли? Ми пратихме техниката в Украйна - няма танкове ве. 
преди 5 часа, nikssi написа:

Танкове ли? Ми пратихме техниката в Украйна - няма танкове ве. 

Танкове не знам ,но ше купим от САЩ БТР-и :speak:

И аз взех ,че се зачудих ,ние нямахме ли 100бр БТР ?

Цитат

Държавният департамент на САЩ е одобрил евентуалната продажба на военни машини "Страйкър" на България на стойност 1,5 млрд. долара, съобщиха от Пентагонът.

https://www.vesti.bg/sviat/sasht-odobriha-prodazhbata-na-btr-i-strajkyr-na-bylgariia-6177365

Абе, нали уж махаме паметниците на съветската власт, звездата махнаме, опитаха да взривят мавзолея, а сега ги гледам в партийния дом.

Защо са се наврели в паметник, сграда символ на комунистическата власт? Коалицията ДПС+ПППП+ГЕРБ?

Абе, върнете звездата. И знамето. Така няма завършен вид.

large_6ec644987ec9ae021327ec47fd6ac345.j

преди 3 часа, АСПЕКТ написа:

Абе, нали уж махаме паметниците на съветската власт, звездата махнаме, опитаха да взривят мавзолея, а сега ги гледам в партийния дом.

Защо са се наврели в паметник, сграда символ на комунистическата власт? Коалицията ДПС+ПППП+ГЕРБ?

Абе, върнете звездата. И знамето. Така няма завършен вид.

И понеже имат и конституционно мнозинство да върнат и член първи. 😗

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 15 часа, AAUUXX написа:

И аз взех ,че се зачудих ,ние нямахме ли 100бр БТР ?

невървят - реално имаме 40:)

преди 10 часа, nikssi написа:

И понеже имат и конституционно мнозинство да върнат и член първи. 😗

:)повтаряш думите на Възраждане - да си купиш папагалче:)

За 7 Септември 2023, се подготвя протест срещу управлението. Някъде го мярнах. Да видим какво ще излезе.

Ах, колко мило.

Алексей Петров помирил Кирчо, Асен и Мустафа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.