Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Психология на насилника

Featured Replies

• Автор
преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Не иска развод, добре се погаждат под юргана.

А ето и една много по- зловеща приказка. Цар Шахриар разбрал, че жена му му изневерява. Убил я набързо, заедно с любовника и целия харем, а после, като поисквал жена, държал да е девствена и на сутринта я убивал. Дошъл ред на Шехерезада, която му разказвала 1001 нощи приказки. Когато не й дошла приказка на ум за 1002- та нощ, тя застанала пред шаха с трите им деца и му казала, че вече може да я убие.

Явно в случая има добра комуникация горе и недоверие долу. :) 

Искам да кажа, че дори в приказките семейната връзка е многофакторна. Заради един от факторите не е лесно да се прекъснат всички останали връзки.   ....а  отсреща стои и дебнат самотата и страхът.

И друго, имаше някои филмови звезди, които не се развеждат след първия побой. Как да преценят до колко да търпят? Това също е проблем. 

За това и споменатата психоложка е отминала с най- отровната си физиономия. Сложни работи.

От постовете ви дотук, разбрах, че сте привърженик на насилието, подкрепяте насилниците и сигурно често пошляпвате жена си.

• Отговори 307
  • Прегледи 26,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сама да  си направи 400 разреза с макетно ножче?! Сама да си счупи носа и да си обръсне главата?! Та това е едно дете едва навършило 18 години!

• Раните не представляват опасност за живота и от тази гледна точка е заключението. Но то не отчита болката, а тя може да е огромна и без животозастрашаващи увреждания, а още по-малко психичните травми.

• Търсещ истини
    Търсещ истини

Ако съдебният лекар е преценил, че телесната повреда е лека, а не средна, както казват журналиистите, то някой е за порицание. А ако той, като експерт е сгрешил, значи не е никакъв експерт и към пробл

Публикувани изображения

преди 2 минути, _Aumi_ написа:

От постовете ви дотук, разбрах, че сте привърженик на насилието, подкрепяте насилниците и сигурно често пошляпвате жена си.

Моля, да разкажете дали сте се страхувала от баща си в детството и какъв човек е бил той.

• Автор
преди 4 минути, Търсещ истини написа:

Моля, да разкажете дали сте се страхувала от баща си в детството и какъв човек е бил той.

На психолог ли ще се правиш, или на свещеник?

преди 2 минути, _Aumi_ написа:

На психолог ли ще се правиш, или на свещеник?

Търся истината. Ако си се страхувала от баща си, а през призмата на годините съзнаваш, че е добър човек, значи има някаква роля на бащата, която включва подчинение и страх. Който не реализира тази роля се смята за неуспешен баща. И доколкото съжденията не бива да изпреварват случаите, попитах как е било при тебе.

• Автор
преди 41 минути, Търсещ истини написа:

Търся истината. Ако си се страхувала от баща си, а през призмата на годините съзнаваш, че е добър човек, значи има някаква роля на бащата, която включва подчинение и страх. Който не реализира тази роля се смята за неуспешен баща. И доколкото съжденията не бива да изпреварват случаите, попитах как е било при тебе.

Търси истината другаде. При мен няма да я намериш.

Не се вживявай в ролята на психолог, защото не ти се отдава.

преди 1 час, Търсещ истини написа:

значи има някаква роля на бащата, която включва подчинение и страх. Който не реализира тази роля се смята за неуспешен баща.

И по-големи глупости сте списвали, но тия, сред тази тема, са ви чудесно описание на профила, възпитанието и тежката форма на един загниващ консерватизъм.

И доколкото съжденията не бива да изпреварват случаите,

Ами... да наречете тия дивотии "съждения", :)  само по себе си е "случай"... Дали и по него имате тия произволни хрумки и лични нагласации?

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Търси истината другаде. При мен няма да я намериш.

Не се вживявай в ролята на психолог, защото не ти се отдава /м?/.

Няма проблем. В темата за изповядването в интернет застъпвах тезата, че не  е естествено да се споделят лични преживявания.

Не съм си и помислял да ми се отдаваш, ако се вживея в ролята на психолог. Та аз не те познавам. :) 

преди 11 часа, Търсещ истини написа:

Ако си се страхувала от баща си, а през призмата на годините съзнаваш, че е добър човек, значи има някаква роля на бащата, която включва подчинение и страх.

Това нещо не може да стане чрез съзнанието. По-вероятно е детето да намрази и двамата си родители в даден момент. В самото семейство има доминиращ. Проблематични деца стават в разтрогнали се семейства. Няма практика попечителство на женско отроче да се дава на бащата. Що се касае за мъжкото отроче, то уви статистиката показва, че попечителството дадено ли е само на майката, то това е във вреда на момчето.  Именно там (в такава среда) може да се "пръкни" насилник и/или жертва. ;) 

Ауми е девойка (поне така изглежда тук). Нормално е да няма доверие на мъжете. Все пак е от "слабия пол". ;) Нормално е да се прави на "отворена". И си седнал да я питаш дали се страхува от баща си??? :) 

преди 9 часа, Търсещ истини написа:

В темата за изповядването в интернет застъпвах тезата, че не  е естествено да се споделят лични преживявания.

Раздела за "изповядване" не е да се споделят преживявания, а да се споделят изживени неща. Повечето потребители не са вярващи, т.е. и за тях е нормално да споделят нещо лично, за да видят дали и други имат подобни изживявания. ОК, да, може да доведе до отрицателни отзвуци, но по никакъв начин не се компрометира личността, а само и единствено "образа" им тук. 

Образно казано: Ако Ауми "насажда" страх към мъжете, то пък ти насаждаш страх към откровението. ;) = Все някакви противни неща обсъждате. И считате, че това ще доведе до добро ли??? :) 

Не е необходимо да си психолог или свещеник, за да се разбере, че тук си играете. :) = Па, направете си свой "пясъчник" и си играйте. :) "Търсещ истината" си направи група, но пак тук се прави на какъв ли не. :) Няма да има досадници като мен. :) 

Верно: Що не се "вземете" и физически да си общувате??? :) По-психолози ще станете, защото ще може да наблюдавате и невербалното поведение.  :) 

Принципа е: В анонимност считай, че другия лъже. Няма как от безброй лъжи да отсееш истината. Ще събереш само и единствено неистини.  Друг е въпроса дали са лъжи!!! 

Аз казах!!!

Този случай за сексуално насилие над дъщеря, който зная се отнася за един около 30 г. мъж със слабо телосложение, среден ръст, работещ като готвач. Разведен. Казва, че има силна потребност от секс- 1-2 пъти дневно, иначе се побърква и заради това жена му го изоставила и взела дъщерята- към това време ок. 5 годишна. В един от дните, когато има право да вземе детето, когато го отвеждал при майката, той се скрил с него в един строеж и осъществил блудство изотзад. Имало външни фисури, не зная дали е имало дълбоко проникване. Детето не е плакало при влизането. 

Този тиквеник е имал възможност да стане любовник на много жени, но види се не е можел да създава такива бързи и кратки връзки. Можел е да се самозадоволява, но го спирал някакъв негов си морал. Мръсна история, която изобщо не е свързана с някакъв побойник. 

Друга история от моя живот

На някакъв курорт съм с детето, в съседното бунгало- майка с дете. Една от вечерите тя споделя колко я тормози мъжът й. След дни, този насилник идва с колата да ги прибере и виждам един скромен, слабоват и тих мъж, който товари послушно багажа.

Мисля си, че тази булчица е търсила някой да я утеши заради отъствието на мъж. И други случаи съм имал на жени, търсещи утеха и топла близост, разкази разни, но този за слабоватия насилник ме впечатли повече.

Какви ли не ги измислят хората...

Този тиквеник е имал възможност да стане любовник на много жени

преди 18 минути, Търсещ истини написа:

този насилник идва с колата да ги прибере и виждам един скромен, слабоват и тих мъж, който товари послушно багажа.

преди 18 минути, Търсещ истини написа:

Мисля си,

там е работата... Не знам според кое сте с фантазията че разбирате нещо от хора, но на моменти като тия е покъртително да се зачитат подобна примитивност, такова ниво на невежество и на елементарност.

преди 43 минути, _ramus_ написа:

Не знам според кое сте с фантазията че разбирате нещо от хора, но на моменти като тия е покъртително да се зачитат подобна примитивност, такова ниво на невежество и на елементарност.

Признавам си, че в отношенията с жените съм доста наивен.

От друга страна усещам силна враждебност от ваша страна, което ме кара да смятам, че се чувствате застрашен в нещо. Не се безпокойте, никой не иска да нагази такова голямо.

преди 37 минути, Търсещ истини написа:

че в отношенията с жените съм доста наивен.

Наивен - нееее. :) Просто първичен и съвсем елементарен - нещо характерно за възрастов и когнитивен профил като вашия. Това че тръгва още от възпитанието ви - не оправдава когнитивната немощ да го актуализирате , разширите и задълбочите. И това "към жените" е просто съвсем частен случай.

усещам силна враждебност от ваша страна, което ме кара да смятам, че се чувствате застрашен в нещо.

нито "смятате", нито всичко това е съждение, а само обикновен цирк от имитации и подражания - че "мислите", че съждавате... обикновен набор от хрумки и повърхностни аналогии .

Колкото до "усещането" - е само друг частен случай на горното - интерпретирането на всеки дисонанс като "лична нападка". Това е съвсем първичен лакмус и издава когнитивната нищета, която блика от тия изцепки. Нали вече сте прочел че не сте само вие - с усещането за "личностно нападнат" - цялата плеяда от "възвишени и духовни трубадури" се ловят на тия свои атавизми... докато го играят на светнати, на умни, на мъдри, стабилни и осъзнати.

Иначе сте свикнали да криете тази немощ зад заучени схеми от прочетено през годините, но заемките не помагат когато започнете да разкривате битовизма и личностите си устои - отношенията между хората говорят изключително много за самите тях. Именно това ваше разкриване визирам, а всичко останало е само маска за пред вас си и играта пред монитора.

Не се безпокойте, никой не иска да нагази такова голямо.

:) Няма никакъв смисъл да "нагазвате" каквото и да било, с представата че вие сте " на сухо и чисто място".

Всъщност вие сте насред своето изходено... и е без значение дали е "голямо или малко". В това е и казусът с "усещането за силна враждебност", която дебне из вашите психични дебри, за да обясни защо ви е толкова сладко, докато сте сред собствените си изхождания и някак си сте си "свикнали" с обобнятелните им следи. И сам - всичко е ок, но така сред "мегдана"... си мирише, докато иначе вие преживявате че сте чистичък, спретнат, мислещ, можещ, опитен... 

Възможно е от екрана на монитора да ви гледа вашата проекция на несбъднат философ... но в написаното извън фантазиите ви напира преди всичко остър обобнятелен полъх на поредния, който е видял сред КАЛДАТА място за личния си нужник.

преди 4 часа, Търсещ истини написа:

На някакъв курорт съм с детето, в съседното бунгало- майка с дете. Една от вечерите тя споделя колко я тормози мъжът й. След дни, този насилник идва с колата да ги прибере и виждам един скромен, слабоват и тих мъж, който товари послушно багажа.

Мисля си, че тази булчица е търсила някой да я утеши заради отъствието на мъж. И други случаи съм имал на жени, търсещи утеха и топла близост, разкази разни, но този за слабоватия насилник ме впечатли повече.

Това, че някой е бил тих и спокоен, нищо не означава. Реално е нямало провокираща го ситуация за да се види доколко е емоционален, импулсивен или пък сдържан; какви са очакнанията му и възгледите по отношение на ролите във връзката и др. под.

• Автор
преди 6 часа, Търсещ истини написа:

Този тиквеник е имал възможност да стане любовник на много жени, но види се не е можел да създава такива бързи и кратки връзки.

Този тиквеник, изобщо не е можел да създава каквито и да е сериозни връзки с жени, въпреки, твърдението, че имал силно сексуално желание. Желанието е едно, но осъществяването на качествен сексуален акт - съвсем друго.

Не само физически силните, стават насилници. Сексуалните насилници, особено педофилите, са невзрачни и слаби физически. Сексуалният им нагон, няма нищо общо с възможността за осъществяване на качествен секс. Затова прибягват до насилие над деца.

преди 5 часа, Търсещ истини написа:

Това, че мъжът изглежда скромен и тих, съвсем не означава, че не може да извършва насилие над жената.

Ако тази жена наистина е споделила това, едва ли си го е измислила. 

................................

Понякога хората описват разни случки, в които героите са самите те. 

Когато са анонимни, и никой не ги познава във виртуала, те искал да споделят неща, които иначе няма с кого да споделят. 

За някои неща се изисква сила. В тоя аспект -> насилие и насилник/насилничка  :) (даже не мога да го напиша правилно в женски род) :) не е едно и също. :) 

В тоя аспект, то кой има право да проявява насилие???!!! = Този който се противи на нещо!!! 

Ако върху теб има упражнено психологическо насилие, то защо ти да не проявиш физическо???!!! 

И се к'во психически силните могат да проявяват силата си, а физически силните не. :) 

И нека по-силния победи!!! :) 

Да попитам женското съсловие: Как един мъж трябва да се брани, ако към него някоя или някои жени употребят сексуално насилие върху него???!!! :) Примерно: Майка е решила да прави секс със сина си!!! :) 

преди 7 часа, Търсещ истини написа:

Този случай за сексуално насилие над дъщеря

Има посегателство, но дали има насилие??? 

Що все се наклоняват "везните" към ту секса (пола)??? 

Лолита (филм, 1997) – Уикипедия (wikipedia.org) - Малко за размисъл: Кое е насилник и кое е жертва? :) 

Забележете:

Цитат

Лентата не събира големи приходи от прожекции и не успява да възвърне бюджета, изразходван за заснемането му. Причините за това се крият в цензурата, която в някои страни забранява излъчването на продукцията.

Има и друго: Убийството не е насилие!!! 

Оправдавам жени които умъртвяват мъже, ако последният им посегне физически!!!

ЖЕНИ, УБИЙТЕ МЪЖЪТ КОЙТО ВИ НАСИЛВА!!! -> Не го бавете, защото ставате проводник на насилието!!!

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Ако тази жена наистина е споделила това, едва ли си го е измислила. 

Другите коментари са приемливи, но срещу този възразявам.

Не познавате жената

Нямате пълно доверие на разказвача

Не съобразявате обстоятелствата на разказа й

Извод: Щом написаното не е свързано с познаване на реалните факти, значи е свързано с предубеждения.

преди 7 минути, Търсещ истини написа:

предубеждения

Повечето "нормални" са с такива!!! :) 

За някои нормата не е нормално, а тяхното. ;) 

• Автор
преди 13 минути, Търсещ истини написа:

Нямате пълно доверие на разказвача

Разказвачът в случая сте вие. А историята може да е ваша измислица, с което искате да ни кажете нещо по завоалиран начин.

преди 53 минути, dioib написа:

Има и друго: Убийството не е насилие!!! 

Оправдавам жени които умъртвяват мъже, ако последният им посегне физически!!!

ЖЕНИ, УБИЙТЕ МЪЖЪТ КОЙТО ВИ НАСИЛВА!!! -> Не го бавете, защото ставате проводник на насилието!!!

Вземи се прегледай при специалист. Това горното особено изказано от уж християнин е меко казано странно. И като убие насилника, какво ще реши, освен че ще прекара живота си в затвора? Има достатъчно възможности за борба с насилието, без да ставаш насилник. 

преди 9 минути, _Aumi_ написа:

Разказвачът в случая сте вие. А историята може да е ваша измислица, с което искате да ни кажете нещо по завоалиран начин.

По конспиративен начин ще да е. :) 

Правете Любов, а не се занимавайте с противниците!!! :) 

преди 3 минути, Just a Stranger написа:

Вземи се прегледай при специалист. Това горното особено изказано от уж християнин е меко казано странно. И като убие насилника, какво ще реши, освен че ще прекара живота си в затвора? Има достатъчно възможности за борба с насилието, без да ставаш насилник. 

И как стигна до извода, че съм??? = Мога да лъжа!!! ;) 

п.п. Може да познаваш християнството, но не го изповядваш (да го знаеш)!!! 

преди 2 минути, dioib написа:

И как стигна до извода, че съм?? = Мога да лъжа!!!

Не лъжеш. Виж, че си пиян до неадекватност, нямам съмнение.

преди 3 минути, Just a Stranger написа:

Не лъжеш. Виж, че си пиян до неадекватност, нямам съмнение.

ОК, пиян съм, но това не означава, че не лъжа. :) 

Дефинирай какво е според теб лъжа, т.е. може ли пиян да лъжи??? Или смяташ, че пияните никога не лъжят??? :) 

п.п. Излиза, че по-искрени оръ от пияните нема!!! :lol6:

Благодаря, че ме развесели!!! :) 

п.п По-силното от насилието или всеки насилник!!!

МЪЖКО НАСИЛИЕ, ЖЕНСКИ ТОРМОЗ

Необходимо е да различаваме насилието от тормоза, независимо, че се използват несправедливо в един смисъл. Насилието е свързано със заповед да се извъши нещо, а тормозът със забрана да се извърши нещо.

Насилието е в това, че другият не ще да го върши, а налагащият се смята, че трябва да се извърши. Изразява се в "Ставай да работиш, мамка ти", "Трябва да проституираш за да ме издържаш", "За да пробиеш в киното трябва да минеш през леглото ми", "Взимай дайрето и отивай да просиш!", "Това трябва да направиш, дори да не го харесваш, защото аз искам, значи трябва"

Тормозът е в това, че другият прави нещо, което а налагащият се иска това да не се прави. "Не вдигай шум, некадърен чалгаджия", "Не ходи в планината, ще се изгубиш", "Да не съм те видял повече с Иванчо/Марийка". "Забранявам да ходищ навън с тези"

Последици и от двете могат да бъдат обективно полезни или да водят до психични травми. Могат да са приети дато допустими или излизащи извън мярката. Но и двете в някакъв смисъл поразяват човека. Да бъде спирано момче от свръхпротекциите на майката е също толкова вредно за изграждане на характер, колкото да бъде малтретирана дъщеря от баща- насилник.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.