Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли енергийните вампири според вас?

Featured Replies

Нел, току-що видях, че докато съм писал на valentinus и вършех и другата си работа, си направила няколко неадекватни извода. Усещането ми е, че считаш своето мнение за даденост, която не подлежи на съмнение. Познавам достатъчно хора от твоя тип, затова разговорът ни е безполезен за всички.

Искам да подчертая нещо в думите ти, достойно за възмущение - възприемането на свой болен близък като "енергиен вампир" е равносилно на краен егоизъм, граничещ със социопатия.

Перфектен портрет ми направи :yanim:

Обичам да се оглеждам в очите на хората.

Така... на въпросната социо-патка животът предостави възможност да се грижи за двама онкоболни-от момента на откриване на болестта, до последния им дъх...

приеми, че социо-патката има известен опит с болни хора, болници, операции, химиотерапии, смърт и погребения

болните хора се нуждаят от сила(енергия)и трябва да им бъде дадена

а защо ти си разбрал думите ми неправилно...

самият ти твърдиш, че нуждаещите се от енергия са "лепкави досадници" ;)

• Отговори 178
  • Прегледи 33,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Стига толкова пердах, че ще вземеш да ми изправиш гърбицата! Не сме в първобитно-общинния строй все пак. ;)

Съмнително е в Калдейта да има по-възрастен от мен. Очевидно и ти си доста по-млад, иначе не би се заблудил относно възрастта ми. Все пак благодаря за комплимента и пожеланията. :P Имаш +1 за това, макар че подарената ми от годините мнителност ми позволява да прозра лека неискреност в тях, казано по-меко. ;)

Прав си, че вероятността да направиш грешки е обратнопропорционална на възрастта, макар че те не са изключени и в края на живота на човека. Човешко е да се греши. Именно поради това е нехуманно, бих казал дори престъпно, по-възрастните съзнателно да заблуждават неопитните младежи, като за целта използват всички възможни средства за налагане на собствените убеждения. Користните причини, поради които го правят, са най-различни, но основната при всички е собственото им тщестлавие, опиращо се на чувството им за значимост и изключителност.

Човек започва да помъдрява истински едва тогава, когато осъзнае каква незначителна прашинка представлява той на фона на невероятния феномен, наречен Природа. Това знание му позволява да започне да трупа други - доказани и проверени, а не с догми насадени - после още и още и така до безкрай. Е... всъщност краят на отделния индивид все някога идва, но полезните знания, които е успял да предаде, остават в полза на цялото човечество, а не на някоя определена клика.

Ако през вековете поколенията си предаваха само полезните за напредъка на човечеството знания, сега планетата нямаше да се намира в началото на екологическа катастрофа, нямаше да има "огнища на социално, религиозно и пр. напрежение", вероятността населението на Земята да се самоунищожи щеше да е близка до нулата, съзнанието на хората щеше да е достигнало висоти, които трудно можем да си представим и т.н.

Би могло да е хубаво, но е така, както е.

Всеки сам търпи последствията от собствените си грешки, но е несъмнено, че много хора страдат от грешки, към които са били подтикнати от другите. За съжаление съотношението на броя на безкористните хора спрямо броя на користните клони към безкрайност. Това трудно ще бъде преодоляно. Ако човечеството оцелее след трудния етап, на който се намира, рано или късно ще стигне до коренна промяна в мисленето, която рязко ще го изстреля напред и нагоре. Това време едва ли ще дойде скоро. Основната маса хора предпочитат движението по релси и утъпкани пътища.

-------------------------

Ако имаш желание, приеми думите ми като обяснение на мотивацията ми да изразходвам част от ценното си време, пишейки тук. Прецених, че имаш нужда от яснота.

============================

Е, щом имаш богат житейски опит, и той не ти нашепва непрекъснато, че има и други фактори, освен очевидните,

Ех възрастни и адекватни NavNav, ако на този свят да всяко прекрасно NavNav същество застане поне още едно предвиждам такъв живот...

Перфектен портрет ми направи :P

Обичам да се оглеждам в очите на хората.

Така... на въпросната социо-патка животът предостави възможност да се грижи за двама онкоболни-от момента на откриване на болестта, до последния им дъх...

приеми, че социо-патката има известен опит с болни хора, болници, операции, химиотерапии, смърт и погребения

болните хора се нуждаят от сила(енергия)и трябва да им бъде дадена

а защо ти си разбрал думите ми неправилно...

самият ти твърдиш, че нуждаещите се от енергия са "лепкави досадници" ;)

Защо приемаш с такъв ентусиазъм думата "социопатка"? Думите ми бяха "краен егоизъм, граничещ със социопатия" и си ги разбрала отлично.

Ако беше минала през всичко това, щеше да си извисена и да обичаш хората, дори тези, които не познаваш. Начинът, по-който извърташ думите ми и с мъка прикриваната ти злоба показват друго. Мирогледът ти прави живота ти още по-черен. Не го прахосвай по този начин.

Имам близка и познати, преминали през ада, който споменаваш. След него всички те се промениха към по-добро. Никой от тях никога не е употребявал за своите близки съчетания като "енергиен вампир" и "лепкав досадник", за разлика от теб.

Е, щом имаш богат житейски опит, и той не ти нашепва непрекъснато, че има и други фактори, освен очевидните,

Въображаемото, докато не е доказано, си остава имагинерно.

-----------------------------

Дано не ви липсвам няколко дни, защото временно се откъсвам от Интернет пространството.

Приятни събота и неделя и на вас, и на всички! ;)

Всеки безволев човек лесно може да бъде "изсмукан" от въображаем "енергиен вампир", който всъщност не е нищо друго освен лепкав досадник.

:P

Защо приемаш с такъв ентусиазъм думата "социопатка"? Думите ми бяха "краен егоизъм, граничещ със социопатия" и си ги разбрала отлично.

Ако беше минала през всичко това, щеше да си извисена и да обичаш хората, дори тези, които не познаваш. Начинът, по-който извърташ думите ми и с мъка прикриваната ти злоба показват друго. Мирогледът ти прави живота ти още по-черен. Не го прахосвай по този начин.

Имам близка и познати, преминали през ада, който споменаваш. След него всички те се промениха към по-добро. Никой от тях никога не е употребявал за своите близки съчетания като "енергиен вампир" и "лепкав досадник", за разлика от теб.

да, де ;)

Че не са ли ви нападали енергийни вампири - туй ЧЕЗ, туй ЕОН, туй ИВиЕн...

Тука вече съмнение няма.   :P

Че не са ли ви нападали енергийни вампири - туй ЧЕЗ, туй ЕОН, туй ИВиЕн...

:P те тези не са за религия и мистика

направо за затвора са ;)

• 2 седмици по-късно...

ima az li4no se oparix edvam ojiviax jenata se kazva zornica jivee v sofia neprekusnato obiasniava 4e ima dve obrazovania roditelite i imat kusta v dolna dikania s dulga 4erna kosa e i zlobni zeleni o4i mnogo e strasno poviarvaite mina edna godina i polvina i oste nemoga da se otursia ot yjasa koito izjiviax ето едно от правилата на форума 2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение. :popcorn2:

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

ra4321, разкажи ни какво ти направи тази с черната коса, какво стана че си се убедил лично както казваш.

Ако слагаш и тук-там точки и запетайки ще е супер.

Всеки безволев човек лесно може да бъде "изсмукан" от въображаем "енергиен вампир", който всъщност не е нищо друго освен лепкав досадник. Обикновено "жертвата" сама го допуска до себе си. Не отричам, че има и талантливи досадници - сладкодумни и хитри, които ще ви досаждат, докато не намерите сили да се освободите от тях или не ви съсипят. Ако след първата подкана не се махнат от главата ви, са позволени всички средства за защита на личното пространство.

Удивителна е способността на хората да измислят звучни имена за обикновени явления.

Колко лесно и приятно е да кажеш: Изсмука ме енергиен вампир!

Звучи хем загадъчно, хем помпозно, хем интелигентно. Другите цъкат с език и ти "съчувстват".

А ти си щастлив, че не ти се налага да признаваш пред себе си и пред другите своите безволие и безпомощност.

Хора всякакви...

Просто не ти е дошло у живота такова-иначе нямаше да пишеш глупости

;)

Просто не ти е дошло в живота такова, иначе нямаше да пишеш глупости.

:P

Не се ядосвай! Чувствата пречат на мозъка да си върши работата. ;)

Всичко, за което помислиш, вече съществува в твоята виртуална "реалност". Мислите ти, плод на Ума и Съзнанието, сътворяват твоята персонална, а в същото време влияят и върху колективната "действителност". Защото всичко е свързано, всичко е едно цяло. Мислите са енергии, кореспондиращи помежду си в една обща енергоинформационна структура. :speak:

• 2 години по-късно...

Все повече се убеждавам, че енергийните вампири не само съществуват, но и броят им непрекъснато расте. :(

Чували ли сте за така наречените енергийни вампири? Казано накратко това са хора, които ви влияят отрицателно и комуникацията с тях ви носи винаги главоболия. Те изсмукват положителните емоции от вас и все в тоя ред. Е, вярвате ли, че има такива хора, които могат да ви влияят против волята ви?

Енергийни вампири? Според мен, всеки човек е енергиен вампир. Човек може сам да си изсмучи енергията, когато не му достигне започва да търси чужда.

Има и тарикати, прибягващи директно към насилствено взимане на енергията, като те мачкат психически ние ги правим жизнено доволни и щастливи.

Според мен, енергията се консумира от мозъка. Изпитваме недостиг на тази енергия, когато сме натоварени с грижи. Ако ни се струпат прекалено много такива грижи, стигаме до загуба на жизненост, понякога и до загуба на килограми. Самият мозък прави много изчисления и пресмята много варианти, като така изразходва много от нашата енергия.

Такива умислени хора имат характерно изражение на лицето, движат се отпаднало и при разговор бълват неприятности, които ни товарят и нас.

Най често отдаваме доброволно енергията си, като не я даваме на него, а я консумираме ние сами, опитващи да стигнем до правилно решение на чуждият проблем.

Така споделен чужд проблем, ние изразходваме личната си енергия. При достигане на задоволително решение, умисления веднага преминава към жизненост, а ние въздъхваме доволно, все едно камък ти пада от сърцето. :)

Така споделен чужд проблем, ние изразходваме личната си енергия. При достигане на задоволително решение, умисления веднага преминава към жизненост, а ние въздъхваме доволно, все едно камък ти пада от сърцето. :)

въздъхваме доволно ли - че нали си се натоварил, кое му е лекото че не вдянах

:D

въздъхваме доволно ли - че нали си се натоварил, кое му е лекото че не вдянах

Може би е искал да каже, че хората, които товарят другите с тежките си проблеми и искат от тях да им ги решат са енергийни вампири?

Може би е искал да каже, че хората, които товарят другите с тежките си проблеми и искат от тях да им ги решат са енергийни вампири?

и аз не разбрах какво иска да каже

аз лично въздъхнах жива като се отървах точно от такъв енергиен вампир

нямате си на идея каква борба беше години наред

че и писаната ми и тя помага милата

:(

Именно, въздъхнала си доволно, че си се отървала и от проблема и от вампира. Край на мисленето.

Именно, въздъхнала си доволно, че си се отървала и от проблема и от вампира. Край на мисленето.

той вампира още жив де - да е жив и здрав, и прави опити пак да ме докопа ама не е познал вече

Радвай се, че макар и късно все пак си се отървала.

Видовете енергийни вампири са толкова много, че е трудно да се изброят.

Някъде бях чела, че основните типове енергийни вампири да два - лунни и слънчеви.

Лунните се поставят в ролята на жертви, получавайки нужната им енергия от съчувствието на хората.

Те непрекъснато хленчат и се оплакват от нещо.

За слънчевите е характерно агресивното поведение.

Те не подбират средства да обидят и унизят човека срещу себе си.

Скандалджии са.

тоя последния е лунен - все той нещастен, все реве, все да му обръщаш внимание

имала съм и слънчев - те са не по-малко опасни де, налитат на бой гадините

тоя последния е лунен - все той нещастен, все реве, все да му обръщаш внимание

имала съм и слънчев - те са не по-малко опасни де, налитат на бой гадините

Свекърва ми е класически лунен, съпругът ми и покойният ми свекър - слънчеви.

Не е нужно да коментирам състоянието в което съм била в определен период от живота си...

Всеки един от нас в определени моменти се проявява несъзнателно като лунен или като слънчев, но това е напълно нормално.

Патология е когато човек постоянно се проявява като лунен или слънчев.

Тези хора в повечето случаи го правят умишлено и според мен те са енергийни вампири.

п.п. Не завиждам на лекарите - те са принудени да контактуват с хора, които имат нужда от енергия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.