Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли енергийните вампири според вас?

Featured Replies

Дебнат ни енергийни вампири

Има вероятност да ги срещнем навсякъде: там, където има струпване на хора, в работата или, най-лошият вариант!, у дома. Те провокират негативната ни енергия и се хранят с нея. След контакт с тях, силите внезапно ни напускат, чувстваме се опустошени или разтревожени...

Те са напълно нормални на пръв поглед хора - работят и живеят заедно с нас и дори понякога не подозират, че отнемат от нашата енергия. Защо един човек е донор (доставчик) на енергия, а друг - потребител (вампир).

Вампирите не се раждат. Те стават такива. Вампирът е човек, който не изпълнява своето предназначение. Иначе казано - не ходи по своята пътека. Нали всеки от нас има свои задачи в този свят. Един е призван за бъде готвач, друг - поет, трети - лечител. Това може да се нарече кармичен дълг. Човек получава енрегия за конкретни цели, но не я използва за тях. Тогава енергията намалява. И тогава вампирът изтегля енергия от други хора. Той не просто отнема от нашата енергия, той ни заставя да му я отдаваме. Обикновено вампирът започва разговор, подхвърля идеи, изхождайки от себе си. Тогава “доставчикът” започва да губи енергия, която вампирът мигновено улавя.

Най-общо енергийните вампири могат да се разделят на няколко категории.

Слънчеви вампири.

Тези хора са особено жестоки. Те сами ни провокират да отприщим поток енергия за тях. Дори ако се стараем да не го провокираме, да не изгубим равновесие, този агресор е способен дори да ни удари, само и само да привлече вниманието към себе си и да се възползва от енергията.

Лунни вампири

Те са противоположни на първите по поведение и по начина на получаване на енергия. Те не са жестоки, нито буйни. Напротив, те непрекъснато мрънкат и хленчат колко несправедлива е съдбата към тях. С това те тайно крадат енергия.

Дървени вампири

Тази категория хора непрекъснато искат доказателства, не вярват на никого. И дори когато чуят необорими аргументи, пак остават на своята позиция. Към тази категория се отнасят и ревнивците. Те държат в непрекъснато напрежение обекта на своята любов и по този начин смучат енергия от него.

Железни вампири

Това са налагащи си волята егоцентрици, които обикновено заемат някакво по-високо от околните социално положение, с което предизвикват около себе си силно поле на отрицателна енергия. При този тип вампиризъм най-опасното е, че подобни хора “нито предават, нито приемат”.

Настройка на енергозащита

Помнете, че за да вземе от вас енергия, вампирът трябва да ви изкара от равновесие. Мислено постройте между себе си и него непробиваема стена и не се поддавайте на провокация. Помнете, че защитната сила на магическата стена зависи от това, колко енергия и вяра в нейното действие сте вложили в създаването й.

Има и едно много ефективно упражнение: Застанете до отворения прозорец. Дишайте ритмично 2-3 минути. При вдишването мислено си представете как жизнената енергия се натрупва в слънчевия сплит. При издишването излиза от слънчевия сплит във вид на енергийна нишка и обвива цялото ви тяло, създавайки обвивка, която ви защитава от външно въздействие.

Чисто механична, но много добре действаща е физическата защита - при атака от страна на енерговампир просто скръстете ръце на гърдите, изправете раменете и го погледнете право в междуочието. Ще видите, че помага.

Не трябва да се страхуваме от злото

Преди всичко вампирическото въздействие достига целта си, защото хората в страха си преувеличават неговите реални възможности и сили и въображението им рисува огромни и страховити лошотии. Не напразно съществува народната мъдрост “На страха очите са големи!”. В този случай е необходимо да се направи точно обратното - да намалите размерите и значимостта на плашещия ви образ. Опитайте се да си представите, че въздействащото на вас лице е джудже, а вие в сравнение с него сте истински гигант, на когото то с нищо не може да навреди. Повтаряйте това упражнение при всяка среща с врага, в минутите, когато мислите за отношенията си с него, за да можете да затвърдите в съзнанието си новото съотношение на силите.

Как да се излекуваме от вампиризма?

На първо място е ясно, че той не се поддава на лечение от лекар в поликлиниката. Ситуацията обаче може да се поправи. Основното е да определите какво е вашето предназначение и да го следвате. Ако имате талант да рисувате, правете го, не обръщайте внимание на заплащането и се опитайте да направите така, че да се прехранвате именно от любимата си работа. Тогава самата ви аура става по-силна и трудна за пробиване.

Другата възможност е да използвате и някои от многобройните техники на лечители и психолози. 

blitz.bg

• Отговори 178
  • Прегледи 34,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Значи от тази тема разбрах, че има хора които се оплакват от съществуването на енергийни вампири.

Хора на които им бяга сама енергията, пък се оплакват че другите им я взимат.

Така го разбрах аз положението.

Вие им викате енергийни вампири аз им казвам драгливци. Драгливеца е човек, който в по-голямата си част от живота си е бил аутсайдер поради това е вечно негативен, оплакващ се постоянно, дразнещ околните за лично удоволствие - общо взето неприятна личност градил се като такъв много години. Игнор и твърдо отношение за такива злобни джуджета. 

По какво ще ги познаете?

Ниска култура, най-често елементарна структура на личността - тоест никаква душевна дълбочина, злобни и негативни, държание изказ и маниери стил "дечко" са много характерни за тях, силно завистливи, страшно много обичат клюките, слуховете и чуждите беди, глуповати са и определено много страхливи  макар и на думи да се издокарват, като много важни и силни.

Няма никакъв трансфер на никаква енергия, просто драгливците осъществяват тънък (наистина понякога те не го съзнават) психологически тормоз, който тормоз обаче е се отличава с нещо, като акумулативен ефект.  Ако си имате работа с драгливец и сте така да се каже от по-чувствителните хора е много възможно драгливеца да ви пръсне нервната система за много кратко време и най-вече ако  драгливцът е част от семейството ви или работната среда.

Диаманти, кристали, и други глупости не помагат просто с драгливците човек трябва да се държи, като с драгливец - твърдо, понякога дори грубо и почти без компромиси.

Диаманти, кристали, и други глупости не помагат просто с драгливците човек трябва да се държи, като с драгливец - твърдо, понякога дори грубо и почти без компромиси.

Така е. :)

Не е важно как ще ги наричаме, важното е, че ги има.

От такива хора трябва да се стои далече (ако е възможно), а ако не e, или да не им обръщаме внимание или да им отвръщаме със същото.

Лошото е, че с всеки изминал ден те стават все повече, благодарение на ситуацията в която се намира страната ни.

Вие им викате енергийни вампири аз им казвам драгливци. Драгливеца е човек, който в по-голямата си част от живота си е бил аутсайдер поради това е вечно негативен, оплакващ се постоянно, дразнещ околните за лично удоволствие - общо взето неприятна личност градил се като такъв много години. Игнор и твърдо отношение за такива злобни джуджета

По какво ще ги познаете?

Ниска култура, най-често елементарна структура на личността - тоест никаква душевна дълбочина, злобни и негативни, държание изказ и маниери стил "дечко" са много характерни за тях, силно завистливи, страшно много обичат клюките, слуховете и чуждите беди, глуповати са и определено много страхливи  макар и на думи да се издокарват, като много важни и силни.

Няма никакъв трансфер на никаква енергия, просто драгливците осъществяват тънък (наистина понякога те не го съзнават) психологически тормоз, който тормоз обаче е се отличава с нещо, като акумулативен ефект.  Ако си имате работа с драгливец и сте така да се каже от по-чувствителните хора е много възможно драгливеца да ви пръсне нервната система за много кратко време и най-вече ако  драгливцът е част от семейството ви или работната среда.

Тука имате чудесна демонстрация на какъв психологически тип човек не му пука от вампири, защото той се държи като драгливец.

Наш Иванчо говори за ниска култура на някакви хора, пък и той полза думата викате вместо казвате, освен това ползва и думата пръсне която съм я чувал в съчетание с думата "тиквата" ( да пръснеш тиквата на някого). Кето пък издава агресивния му характер. Човекът мрази дечковците, щото той е мъжкар, нали . Мрази женско поведение на клюкарстване и глуповатост , понеже той нали не е жена и жена няма де, не може да ги задържи. Мрази и страхливите ниски хора ( мъже и жени), които не могат да набият двуметров бабаит, стил безмозъчна мутра.

Човекът Иванчо има наклонности за абсолютен диктатор, той ви казва на вас какво вие трябва да вярвате, за да му угодите на него. Значи сега знаете че ако искате да сте приятели с него, трябва да повтаряте като папагал, каквото той ви е заповядал. А той написа следното: 

Няма никакъв трансфер на никаква енергия

А сега де ?

Абе другарки и другари съселяни съфорумци, дека че му дириме булка на наш Иванчо бе ?

Много мъжкар е он бе, много пръска тикви, с твърдо отношение към по-ниските от него джуджета, не понася никой да му противоречи, оти се дразни и избухва и налита на бой моментално. Как ли ще търпи деца наш Иванчо, той ще изисква от тях дисциплина като в казарма и ще има бой за щяло и за нещяло. А претенциите му за душевна дълбочина, ще се изразяват в нетърпене на никаква лична инициатива на подрастващото поколение, той мъжкарят ще решава за всичко какво трябва да мислят децата и какво имат право да правят. Булката ако посмее да се обади да ги защити, веднага бой пред дечурлигата и им взима страха.

Ей жени, бягайте далече от наш Иванчо, ако не искате да разберете какво означава че слабите мъже бият.

Само като му скивате снимката от аватара и ви става ясно че е привърженик на крайните идеи. Той се показва с максимален контраст между черно и бяло. Защото на него нюансите на цветовете са му непоносими, той не е нито дечко, нито слаба жена, не, той е мъжкарят гледащ ви заплашително право в очите. И ви казва че а посмеете да гъгнете, а ви е скочиш да ви натроши кокалите.Нарочно е избрал снимка правена от много близо, за да му изглежда носът по-голям и тумбест, в стил селски момък побойник. Широкото окосмяване на веждите му, трябва да ви подсети за прекалено високо ниво на агресивни хормони в кръвта му. Този човек ще се опита със сигурност да ви смачка, да станете негова послушна слугиня. Психическият тормоз ви е гарантиран с него. Сам се издава че е аутсайдер и глуповатичък, не знае как се качва снимка тука във форума, моля ви се. Ми че то и хлапетата го знаят това. Ама знаел колко струвало да се обадиш на врачка в САЩ. Пълен въздух под налягане. След като замириса кошчето заради него и го затвориха, сега само дебне къде ще пиша аз и тичка бързо като злобно джудженце, да дава квалификации относно някакви хипотетични вампири. Не че му пука нещо за вас чувствителните дами, не, просто в темата за врачките не му давам повече поводи да вдига пушилка, та тука се пробва.

Айде ЧИБА от тука бе Иванчо !!!

Не е важно как ще ги наричаме, важното е, че ги има.

Хората за които се опитвате тука да си говорите на простоват език, психолозите ги разглеждат сериозно като манипулатори.

Има написани книги ( за на френски знам) за игрите на надмощие в семейните двойки. Дават рецепти на слабите жени как да се отърват от мъж манипулатор, който ги изолира и превръща в своя вещ, нещо което съществуа единствено за да му угажда на него.

Та ако искате можете да си потърсите из интернет четива за манипулаторите мъже, как де се отървавате от тях.

С вярване във вампири, и хленчене по форумите нищо няма да постигнете.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Ти май пряко се припозна в описанието което съм дал в поста за енергийните вампири нали? :)

Иначе анализът който си написал го прочетох поне 4 пъти и с всяко прочитане ми ставаше все по смешно да го чета. Наистина признавам ти, че толкова не бях се смял от доста време насам :)

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

• 6 месеца по-късно...

Да стоим настрана от токсичните хора

Публикувано изображение

... Съществуват хора, които са способни буквално да изцедят енергията ни. Те винаги намират начин да ни развалят настроението, да попарят ентусиазма ни, да ни накарат да се чувстваме виновни, да ни напомнят за грешките ни или да ни критикуват. Говорят зад гърба ни и се радват на неуспехите ни. Общо взето правят всичко възможно, за да се чувстваме нещастни и обезкуражени.

Общуването с такива токсични хора се отразява неблагоприятно не само на енергийните ни нива, но и на емоционалното и физическото ни здраве.

Дълбоко в себе си тези хора са несигурни и имат нужда от помощ.

В много случаи обаче ние не сме способни да им помогнем. Те често не искат да изоставят злобата си, защото я бъркат със сила. Поради тази причина най-доброто, което можем да направим за себе си, е да стоим далече от тях.

Много изследвания сочат, че социалната подкрепа е решаваща за щастието и успехите ни. Затова е желателно да се заобиколим с хора, които виждат най-доброто в нас и ни вдъхновяват.

Владина Цекова

https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%A1%D0%98%D0%9B%D0%92%D0%98%D0%AF/184551431662684

• 4 месеца по-късно...

Дааа, определено има такива. Има такива, които се хранят с енергията на другите. Правят го напълно съзнателно. Но всеки може да бъде енергиен вампир съвсем несъзнателно. Има моменти, в които чувстваш жизнените си сили отслабнали поради някаква причина. В такъв момент може без да искаш да отнемеш енергия от някого по най различен начин. например чрез оплакване, споделяне на проблеми, та дори и чрез една дума, един поглед.

помагат ми най-вече молитвите срещу енергийните вампири и украшенията,които нося.Пробвайте и вие.

помагат ми най-вече молитвите срещу енергийните вампири и украшенията,които нося.Пробвайте и вие.

а кръста как ги отблъсква не е истина

това са низши души и едва ли някога ще поемат към Светлината

:(

а кръста как ги отблъсква не е истина

това са низши души и едва ли някога ще поемат към Светлината

Никакви бижута, кръстове и пр. не ги отблъскват.

Единственото спасение от токсични хора е избягването на контактите с тях.

Личен опит. :)

Никакви бижута, кръстове и пр. не ги отблъскват.

Единственото спасение от токсични хора е избягването на контактите с тях.

Личен опит. :)

е при мен кръста действа

:)

е при мен кръста действа

:)

И кръст слагах, и специално обработен турмалин и какво ли още не - не помогна. :D

Но откакто започнах да казвам само "Добър ден" и да ги подминавам с усмивка, се чувствам добре.

И кръст слагах, и специално обработен турмалин и какво ли още не - не помогна. :D

Но откакто започнах да казвам само "Добър ден" и да ги подминавам с усмивка, се чувствам добре.

Божкеее ти и добър ден ли им казваш

и им се усмихваш

:no-no:

Божкеее ти и добър ден ли им казваш

и им се усмихваш

:no-no:

Повечето от тези хора са съседи.

По-добре така, отколкото да тръгнат да изясняват отношенията си с мен, както правят с всички други, които ги подминават като крайпътни знаци.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Повечето от тези хора са съседи.

По-добре така, отколкото да тръгнат да изясняват отношенията си с мен, както правят с всички други, които ги подминават като крайпътни знаци.

хич не ме интересува съседи ли са какви са

пълен игнор

какво разбираш под изясняване на отношенията - да не са ти роднини я

или може би ще ме питат абе ти защо вече не ме поздравяваш а -

ми щото не съм длъжна, останалото ще го премълча щото съм тактична

Съгласен съм.Половината ми комшии са пенсионери. :D

хич не ме интересува съседи ли са какви са

пълен игнор

какво разбираш под изясняване на отношенията - да не са ти роднини я

или може би ще ме питат абе ти защо вече не ме поздравяваш а -

ми щото не съм длъжна, останалото ще го премълча щото съм тактична

:lol6: Моите съседи биха приели такава тактичност за страшна обида!

Те гонят до дупка, повярвай! :D

Съгласен съм.Половината ми комшии са пенсионери. :D

Лошото е, че не само пенсионерите са такива, а и техните деца.

Поне при нас е така.

вампирски блок ясно

моите съчувствия

Това да висиш по балконите и после на пейката пред блока се почва едно обсъждане.

вампирски блок ясно

моите съчувствия

Е, не е напълно вампирски, има и нормални хора, които си имат личен живот и не се "хранят", ровейки в чуждия.

Това да висиш по балконите и после на пейката пред блока се почва едно обсъждане.

Нещастни хора.

Магове изпомпват енергията на непознати

Това не е нещо, което може да те направи щастлив, признават хората, които притежават тъмни сили

Мога да изпомпам енергията от напълно непознати хора, призна Боян Мага в рубриката "Мистерии и факти" на Светослава Рудолф, излъчена в"Жените говорят" по ТV7  (60-та мин от предаването).

Загадъчният герой, който не показва лицето си, твърди, че е правил опити заедно със свои приятели. "Набелязваме си хора от съседна маса и започваме да дърпаме силите им. Всички реагират по един и същ начин – започват да разтъркват врата и слепоочията си, приспива им се, чувстват се уморени и раздразнителни. И не на последно място – искат да ядат сладко", обясни Боян Мага. Набелязаните жертви възстановяват силите си, веднага щом се преустанови влиянието над тях. И въпреки че в този момент групата "енергийни вампири" се чувства прекрасно – жизнени и заредени с нови сили, членовете й смятат, че такова действие не може да ги направи щастливи. Не може да си щастлив, когато разрушаваш всичко около себе си, заяви Боян Мага.Героят на Светослава Рудолф се докоснал за първи път до магията като студент, а за тъмните сили научил много от книгите. В университета се запознал с хора, които му показали неща, трудни за вярване. Видял как само със силата на магията хората местели предмети. Първата такава демонстрация, на която станал свидетел, била с химикалка.Човек може да се превърне в маг, като се добере до тайното знание, твърди Боян. Той се докоснал до еретично учение за магии в САЩ. Твърди, че колкото повече усещал силата, толкова повече се опиянявал от нея, чувствал се могъщ.

http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8_l.n_i.57066_c.22.html#.U1J2X6Lwkfs

Май този маг малко се надценява, но знае ли човек... :D 

Магове изпомпват енергията на непознати

Май този маг малко се надценява, но знае ли човек... :D

с оня рогатия по-добре да си нямаш работа

и той черпи сили точно от те такива съмишленици и симпатизанти

но кой каквото си е избрал де

и той черпи сили точно от те такива съмишленици и симпатизанти

Мхм... Ти за писаната кажи, щото котките понякога започват да обслужват интересите на Дявола. Коварни твари. Не знаеш ли?

Затова безопасното решение е едно – у фурната със зеле или без, според вкуса.

Мхм... Ти за писаната кажи, щото котките понякога започват да обслужват интересите на Дявола. Коварни твари. Не знаеш ли?

Затова безопасното решение е едно – у фурната със зеле или без, според вкуса.

взе да ставаш прекалено нагъл с писаната ми а

не се ли усещаш

и толкова си чел и в темите -

че са ми спасявали живота и двете

• 3 седмици по-късно...

„Пазете се от тиранията на слабите. Те просто ви изсушават. Винаги се оплакват. Питам ги „Как сте?”. Те отговарят „Ах…” и започват да мрънкат и да се опитват да изсмучат силите ти. Познавам много такива хора, но не мога да си губя времето с тях.”Антъни Хопкинс

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.