Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли енергийните вампири според вас?

Featured Replies

Първо чух за енергийни вампири по канал 2001 :)Публикувано изображение и там бяха представени малко по-различно... както и да е, смях се много...

но сега като се замисля, познавам такъва човек...(отговарящ на дефиницията на авторката за съответния тип хора) поне на мен ми действа така. просто с него не мога да се отпусна, не ми е приятно собено, аве не съм себе си....

Редактирано от ViR2aL (преглед на промените)

• Отговори 178
  • Прегледи 34,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Те съществуват.

Има ги и са между нас.

В езотериката се наричат тъмни личности.

Нуждаят се от светлина за да живеят.

Намерят ли такава и се моли да не си ти ....

Защото после мани не питай Публикувано изображение

Аз бях превърната на зомби от такова.

Че човек не беше това го разбрах.

Но З години не можех да се спася,беше ад...

Четох една книга на подобна тематика, ще трябва само да я потърся. Четох в друга пък за ВРЕМЕВИ вампири, само че те крадат време и след това го ползват в Паралелна вселена от тази. Тоест там 2 седмиси се равняват на едино денонощие тук.

Някои видове паяци и оси имат прекрасния

навик да парализират жертвите си и да ги оставят

живи, докато ги ядат … Де да можеха и хората да

постъпват така!

“Лебедово ято” Крис Нюман

Редактирано от Keralain (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Има ги - както във реалното, така и във виртуалното пространство. Пазете се!

В съвременната медицина няма направление, което да изследва вампиризма като социално явление и болест. Все още няма и критерии на оценка, според които може да се постави диагноза кои хора са енергийни вампири и какво лечение им е необходимо. Бихме могли да кажем, че днес тази празнота в науката се заема от кармическата медицина, която изучава невидимите енергийни връзки между хората.

В митологията и окултизма понятието вампиризъм се разбира като безсмъртие чрез кражба на човешки живот.

В славянските народни поверия “вампир” означава мъртвец, излязъл от гроба, за да смуче кръв от живите хора. В кармическата медицина “енергийни вампири” се наричат тези хора, които съзнателно отнемат жизнените сили на жертвите си, станали техни донори.

Китайците наричат жизнените сили “ци”, японците “ки”, а индийските йоги – “прана”. У нас е популярен терминът “биополе”. Съвременната медицина работи с общото определение “психическа енергия”. Нарушенията в психическото състояние на човека психолозите наричат: срив и стрес, афект и раздразнение, психически кризи.

“Не се ядосвайте!” – съветва лекарят. “Бъдете спокойни” – казва психологът, но и двамата забравят, че между нас съществуват хора, които умишлено ни тласкат към психически сривове, тъй като това е единственият начин, по който те могат да се доберат до жизнените ни сили, а след това да ги отнемат.

По правило след контакт с вампир възниква усещането за пълна загуба на жизнените сили и доброто настроение, а в душата се загнездва чувството на пустота, обида и пропиляно време. Навярно всеки от нас може да си припомни взаимоотношенията с хора, които са оцветени в черно.

В Светото Писание се казва: “Нито крадците, нито злодеите, пияниците или злословниците, нито хищниците ще наследят царството Божие”.

Бог нарича “хищници” вампирите. “Измежду вас ще въстанат вълците и ще ви унищожат” – така библейската мъдрост разкрива истината за вампиризма.

По своята същност вампиризмът е енергийно мародерство, чрез което вампирът получава краткотрайно психическо облекчение. Именно това усещане за възстановяване на психическото му равновесие го тласка, подобно на хищник, с животинска стръв да се нахвърли върху жертвата си, за да удовлетвори своя постоянен енергиен глад.

Като използват неизчерпаема фантазия и упоритост, вампирите отнемат докрай чуждата енергия, тъй като това е единственият им шанс да продължат да живеят.

След като нанесе своя енергиен удар вампирът се успокоява, чертите на лицето му се отпускат, дори е възможно да започне да се смее. Вампирът се чувства пълноценен и доволен от себе си. Натрупалото се психическо напрежение и енергиен глад са изчезнали!

Пример за енергиен вампир най-ярко може да се илюстрира с човек, който обича да спори, като цел на спора е не изясняване на истината, а провокирането на конфликтна ситуация. Този човек много често заповядва: “Недей да спориш и да воюваш”, дори когато му съобщават най-незначителни факти.

Основна отличителна черта на вампиризма е отсъствието на позитивен обмен на енергия в междуличностните контакти. Например определен човек от вашето обкръжение живее с постоянната вътрешна нагласа, че сте му длъжен. Вие му правите услуга след услуга, помагате му, а в отговор не получавате нито благодарност, нито уважение, нито пари.

След всяка среща с вампир изпитваме чувство на неудовлетвореност, на умора, на съприкосновение с душевна посредственост и грубост. Контактувайки с биовампир, неволно започваме да проявяваме прекомерна раздразнителност, а след това, попадайки в потока на негативните емоции загубваме самоконтрол, което на свой ред води до загуба на енергия.

Ние сами, доброволно подхранваме вампирите, а неравностойните отношения с тях от позицията на енергията са следствие на нашия вътрешен свободен избор!

Единствено чистите енергии на Любовта и Радостта са способни да накарат човека да сътвори чудеса. Когато човек се радва, когато обича, тогава животът му придобива божествен смисъл

Радостта, Любовта и Мъдростта са трите стълба на извечната философия за смисъла на човешкото съществуване. Вдъхвайки бодрост Вярата, Волята и Надеждата – енергиите на силата на духовността – изграждат целите и пътя в живота.

Вярата, Волята и Надеждата превръщат плътните енергии на храненето и дишането в качествено ново състояние, като поставят основите и опорите на щастливия живот.

В посланието на апостол Павел се казва: “Обкръжете се с любов, която е съвкупност от съвършенството. Не чакайте да бъдете обичани, а вие самите обичайте”. Като червена нишка тази идея минава във всички религиозни и философски учения.

Мъдростта носи спокойствие и надежда, познание за истината. Мъдростта дава сила за вътрешна организация и концентрация над това, което човек обича и което го радва. Лишеният от мъдрост човек може да се оплете в паяжината на лъжливата Вяра, лъжливата Надежда, а след това те непременно ще породят у него разрушителна Воля.

Радостта, Любовта и Мъдростта правят от човека “открита космическа система”, открита към Космоса, към Бога и земните същества. Тепърва хората ще дадат имена на тези чисти и силни енергии – дотогава ние ще ги наричаме с простичките и понятни за всички имена: сила на Радостта, Любовта и Мъдростта – сили на Духа.

Без енергиите на Любовта, Радостта и Мъдростта човекът се превръща в черупка, затворена за истинското възприятие на заобикалящия го свят и своята реализация. Този човек живее, по-точно съществува, благодарение на плътните енергии на храненето и дишането, а те го задушават, пернасищат и невротизират.

През последните години станаха популярни различни методи за черпене на сили от космоса. Към това “занимание” се насочиха мнозина, но за съжаление без да съзнават, че тази енергия не винаги им носи истински полезен ефект. Обяснението за това е просто. Всяко насилствено черпене на сила от природата, от космоса, от слънцето е констатация, че този човек изпитва недостиг на чиста енергия и е принуден да я търси и се зарежда с нея отвън, което е сериозна предпоставка за развитие на вампиризъм.

Енергийното поле на вампирите е затворено и затова те не могат да се зареждат с чистите и положителни енергии от обкръжаващата ги среда, а ги крадат от хората.

Вампиризмът не е етикет, който може да бъде прикачен към човека веднъж завинаги. Това свойство на психиката понякога зависи от обстоятелствата на времето, мястото, влиянието на кармата, а също и от множество други фактори, които формират ситуацията.

Из "Енергийните вампири" на Александр Александрович

Чувала съм за енергийните вампири. Да,истина е има такива хора и аз познавам много такива. Много изсмукващо емоционално ми действат. Не ме заболява глава от тях, а просто ме натоварват и след общуването си с тях се чувставам като изцедена и много изморена емоционално. Отвратително е :)

Предпочитам да не общувам с такъв род хора.

Имах две познати,приятелки ми се пишеха-то у нас като Антимовския хан беше.

Едната си тръгне,другата дойде.

Нахвърлят си проблемите,повъртят се постоят и айде да ги няма.

На мене после ми зле-ужас Публикувано изображение

Да ми трупат отрицателна енергия и да ме смучат.

Защото точно така се чувствах от тях-като изсмукана,без въздух почти.

И реших да прекратя контактите си с тях-поне да не ми идват в дома.

Но това се оказа мнооооооого трудна мисия :eek:

Не им отварях като звъняха,но после по телефона ме питаха аджеба ама аз къде съм била че ме нямало Публикувано изображение

Все едно им бях длъжна да им отварям :nono:

Та така-предпочетох да спася здравето си и енергията си.

Усещам веднага такива хора и вече не ги допускам до себе си :nono:

Такива енергийни вампири ме усещат веднага че съм по-силна-гледат ме лошо :P

:eek:

• 2 седмици по-късно...

Всеки човек е енергиен вампир,но не всеки го осъзнава. Ако някой те изкара извън нерви в тоя момент той смуче от твоята енергия,която се излива от теб в момента на твоя яд,разбира се някой може и само споглед да го направи ,ама такива са рядкост.

• 2 месеца по-късно...

Мисля, че въпросът с енергииният вампиризъм се рзглежда в доста тесни рамки, касаейки само междуличностните отношения. Ще цитирам определение от един сайт, който не си го спомням вече: "Човек получава енергия главно чрез съсредоточаването на вниманието на околните върху себе си" А ако тярбва да допълня: "Човек отдава енергия съсредоточавайки вниманието си върху околноте". И в двата случая става въпрос за обмен на енергия. Или обобщено: всичко което ви "смуче", било то колата, която я нямате или имате, GSM-a от 800лв. ,който толкова желаете, работата, караща ви на края на деня да се чувствате като парцал, не на последно място и вашите мисли, каращи ви да се чувствате зле ...Списъка може да се продължи до безкрай. Всичко това ви "смуче" от енергията. В източната медицина се твърди, че основната причина за болестите е нарушеният енергиен баланс в тялото. Всъщност, много мои познати, бизнесмени, имат различни здравословни пробреми, защото бизнеса просто им изсмуква енергията. Някой даже вече не могат да спят нормално. В съвременната лудница в която живеем имаме три варианта: 1. Да сме вампири. 2. Да умеем да се пазим от тях. 3.Да се оставим да ни смучат. Първите две са за предпочитане. Та моят съвет е: Вслушвайте се повече в чувствата си, отколкото в разума. В момента се сещам за един пример: Отивате в компания, където започвате да се чувствате зле, нещо не си пасвате.На всеки му се е случвало. Защо? Вие ли не сте подходящ за компанията или тя не е подходяща за вас? Отговора на тези два въпроса е много важен. Помислете си преди да четете по нататък. Първият ви превръща в жертва за доброволна консумация, стремейки се да се внедрите на всяка цена, а вторият ви пази. Въобще е много важно как се разглеждаме ние самите: като донори, неутрални или като приемници.

Редактирано от скитник (преглед на промените)

В БГ има само един енергиен вампир и това е : EVN!!! Който не вярва , да отиде да си плати тока... ;)

:whist::clap:;) за попадението.

Но за съжаление, има и други - и то много по-опасни. В предходните постове вече ги коментираха.

• 2 седмици по-късно...

Всеки човек е енергиен вампир,но не всеки го осъзнава.

Ако някой те изкара извън нерви в тоя момент той смуче от твоята енергия,която се излива от теб в момента на твоя яд,разбира се някой може и само споглед да го направи ,ама такива са рядкост.

Струва ми се, че наистина е така. Според Рейки мастерите, когато някой е нервен, налита на скандали и т.н., значи не му достига енергия. Може би е логично, в такъв момент той да си я набавя от тези, които са около него. Значи сигурно в определени моменти всички сме вампири. Освен ако не се зареждаме с енергия по друг начин, а не директно от хората. Рейки дава възможност за това, сигурно и други школи го правят. Имам приятелка, която почти винаги заформя яка разправия от най-дребните неща. Мислех си, че е изнервена, ама сега се замислям... Добре де, как хем да ти е приятелка, хем да не те скапва енергийно? Ако е временно, как да е, да и "услужиш" с енергия :help: ама това е от години ...

Редактирано от Dioia (преглед на промените)

Струва ми се, че наистина е така. Според Рейки мастерите, когато някой е нервен, налита на скандали и т.н., значи не му достига енергия. Може би е логично, в такъв момент той да си я набавя от тези, които са около него. Значи сигурно в определени моменти всички сме вампири. Освен ако не се зареждаме с енергия по друг начин, а не директно от хората. Рейки дава възможност за това, сигурно и други школи го правят. Имам приятелка, която почти винаги заформя яка разправия от най-дребните неща. Мислех си, че е изнервена, ама сега се замислям... Добре де, как хем да ти е приятелка, хем да не те скапва енергийно? Ако е временно, как да е, да и "услужиш" с енергия :) ама това е от години ...

Ние сами, доброволно подхранваме вампирите, а неравностойните отношения с тях от позицията на енергията са следствие на нашия вътрешен свободен избор!

Ами май такива хора не съм срещал още, но с удоволствие бих се запознал с такъв човек много ми е интересно как така ще ми изсмуче енергията и дали той ще изсмуче моята или аз неговата :)

Ами май такива хора не съм срещал още, но с удоволствие бих се запознал с такъв човек много ми е интересно как така ще ми изсмуче енергията и дали той ще изсмуче моята или аз неговата :wors:

С удоволствие а :)

Е тогава си жертва отвсякъде Публикувано изображение вече...

С удоволствие а :)

Е тогава си жертва отвсякъде Публикувано изображение вече...

Радвам се да го чуя. Обичам предизвикателствата и с нетърпение очаквам срещата ми с "енергийните вампири". Публикувано изображение

Радвам се да го чуя. Обичам предизвикателствата и с нетърпение очаквам срещата ми с "енергийните вампири". Публикувано изображение

Това не го ползвам :) ама пробвай да видиш за какво иде реч - SKYPE - статус скайпващ -онова човеченце усмихнатото.

Давай и успех !

Това не го ползвам :wors: ама пробвай да видиш за какво иде реч - SKYPE - статус скайпващ -онова човеченце усмихнатото.

Давай и успех !

Нещо не захапах май, ще ми изсмучат енергията през скайпа ли? ;):):lol6: :lol6:

Ами май такива хора не съм срещал още, но с удоволствие бих се запознал с такъв човек много ми е интересно как така ще ми изсмуче енергията и дали той ще изсмуче моята или аз неговата

Ами погледни в огледалото и се запознайте! ;)

Всички си падаме малко вампричета - иначе нямаше да сме тук. Лично моя скромна нескромност се "хващам" да вампирясвам поне по 50 пъти на ден, пък колко пъти не се хващам е отделен въпрос...

Нищо тайнствено - тайните ни тежат. Опитваме се "прехвърлим" част от собствените си тайни на околните - да им тежат на тях, не на нас. И го правим обикновенно неосъзнато.

Малък пример от историята. В древният Рим смелостта е била на изключителна почит. Страхливците са били заклеймявани. Легион проявил страх по време на боя е бил осмиван и е могъл да бъде подложен на децимация - убийство на всеки 10-ти. Така че, римляните, цялото римско общество било подложено на изключително силен натиск да крие страха си - страхът се превърнал в тяхната най-голяма тайна.

Тайните тежат. И за да се освободят поне за мъничко от този товар, налагало се римляните да го предават на някой друг. Именно затова гладиаторските схватки и убийствата на животни на арената станали толкова популярни - животните, робите и престъпниците - "низшите твари" понесли на раменете си страхът, които римляните не искали да видят в себе си и отказвали да изживеят.

Имало и друг начин за изживяване на тайният страх - сексуалността. Сексуалната възбуда и страхът са много близки емоции - подтиснатият страх може да се изживее като неадекватно сексуална възбуда и поведение, а подтиснатата сексуалност - като пристъпи на "безпричинен" страх. В нашата култура (имам предвид цялата Западна култура от Рим до наши дни) мъжете са по-склонни да крият страха си и резултата е, че много по-често страдат от неадекватно сексуално поведение - от хомосексуланост до педофилия. А жените са по-склонни да крият сексуалността си и два пъти по-често от мъжете "боледуват" от паническо разстройство.

Само един пример. Освен страха и сексуалността крием още много и много тайни от себе си... И ни харесва да стоварим собствените се криви дръвца на нечий друг гръб.

Най-често - на гърба на нашите собствени деца.

В съвременната лудница в която живеем имаме три варианта:

1. Да сме вампири.

2. Да умеем да се пазим от тях.

3.Да се оставим да ни смучат.

Първите две са за предпочитане.

Дали? Така споменатото от теб 2. е почти невъзможно без споменатото от теб 1.

Замисли се. Обменът, който е също така споменат от теб, въздейства на даден човек

по особен начин. Той, както всичко останало, има контра функция,

или обратната на познатата.:)

Аз също вярвам, че енергийният вампиризъм съществува. Има два вида, поне според мен. Случвало ми се е докато си хода и да усещам как ми смучат енергия абсолютно непознати хора, просто чрез погледите си. Предполагам, че не го правят съзнателно, но просто те изтощават. Вторият вид са познатите ти, който те натоварват с проблемите си и ти го разказват по такъв начин, че да освободят себе си и да чепрят енергия от човека отстреща.

• 1 месец по-късно...

Не вярвам много, много на магии и тем подобни, но за енергийните вампири, съм убеден, че съществуват - мисля че всеки от нас е изпитвал, как да се изразя, гадно чувство и е оставал страхотно уморен от общуването с определени хора, независимо от повода.

• 4 седмици по-късно...
:cant believe: Аз лично вярвам в така наречените "енергийни вампири", дори за съжаление познавам такива хора и всячески се стремя да ги отбягвам...но не винаги се получава ! :eek:
  • 1 месец по-късно...

:) Аз лично вярвам в така наречените "енергийни вампири", дори за съжаление познавам такива хора и всячески се стремя да ги отбягвам...но не винаги се получава ! :)

И аз така.

Публикувано изображение Сега се сещам един друг въпрос в контекста на тази тема, затова ще го задам направо тук - А дали самите енергийни вампири знаят, че са такива? Дали усещат, че отнемат от енергията на определени хора ?

Защото аз съм си правила експеримент с това и колкото пъти съм имала контакт с един определен такъв човек, / по мое лично мнение " енергиен вамприр " /винаги след това съм се чувствала зле или ми се е случвало нещо ама адски гадно...Как ли се чувстват те след това ? Това ми е съвършено интересно ! :rolleyes:

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

"Енергийните вампири" на Александър Александрович е много хубава книга, която се занимава с описанието и резултатите от енергийният вампиризъм, както и методите за предпазване от посегателството. Тя не отговоря обаче на въпросите "Дали хората имат нужда от всичко това?", "Къде отива тази енергия и на кого всъщност е нужна?".

Може би е хубаво да прочете информацията, която ни дава Карлос Кастанеда за Летачите. Има я като тема във форума, а самата статия е взета от този адрес:

http://pencil.hit.bg/los_Voladores.htm

Колко е дълбока заешката дупка?

За мен енергийни вампири са хората, които те натоварват с нещата които говорят/разказват и те направо изцеждат желанието ти за живот :yanim:

Редактирано от n_elito (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.