Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилнята на Иван

Featured Replies

memejpg.jpg.03a499c17b2db24fe6684540783b1f0d.thumb.jpg.6ba3d292f309ef232c8b12c3bac7ab17.jpg

Айде у лево гражданино в повече!

• Отговори 760
  • Прегледи 41,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Най накрая се намери един добър човек да направи тема за Иванчо - обожателя на казармата и всичко останало свързано с нея. Иванчо!   Не забравяй да благодариш на човека.

• Колев 74
    Колев 74

Няма ли тук с кого да се дърляш бре? Излиза, че не някой от нас те вика из темите, а ти сам си ни търсиш. Така личи от горе написаното от теб.

• То една тема му е малко ти за един пост говориш  

Публикувани изображения

преди 4 часа, dioib написа:

Иване ... пак в общътият пясъчник си тъковаш. :) 

Вчера таман 2 пъти  ме призовахте. 

100 пъти ви казах да не ме викате у говорилнята. 

Точно на втория час ви доскучава и пак ме викате. 

Големи ора ли сте, или дъщерите ви качват картинките на външен хостинг?

преди 4 часа, Hristo52 написа:

memejpg.jpg.03a499c17b2db24fe6684540783b1f0d.thumb.jpg.6ba3d292f309ef232c8b12c3bac7ab17.jpg

Айде у лево гражданино в повече!

Много арт ти се е получило! Ще си я запазя!

преди 2 часа, IvanKirov написа:

Вчера таман 2 пъти  ме призовахте. 

И ти па ме туряш сред де не съм ... :) Кои са тези?? Я не съм от тех ... = факт е, че те привиквам в твоята специална тема, а не тук!!!

Но ти предпочитаж в тоя нужник ... :) ОК ... Твоя също е без врати, но твоя избор е да е тук, за да си показваш каките ... :) 

Я, някои не ни пречи де ти е кафявото и де ти е жълтото ... ти спретваш тази кочина, но ... все пак ти прасе ли си или петел???  :) 

Въобразяващ си, че си възкръснал, но  благодари на Калин!!! :) 

току-що, dioib написа:

И ти па ме туряш сред де не съм ... :) Кои са тези?? Я не съм от тех ... = факт е, че те привиквам в твоята специална тема, а не тук!!!

Но ти предпочитаж в тоя нужник ... :) ОК ... Твоя също е без врати, но твоя избор е да е тук, за да си показваш калите ... :) 

Я, някои не ни пречи де ти е кафявото и де ти е жълтото ... ти спретваш тази кочина, но ... все пак ти прасе ли си или петел???  :) 

Въобразяващ си, че си възкръснал, но  благодари на Калин!!! :) 

large.07_01.2024_00_21.44_REC.png.ed6ad16b5005dc9919345a55036a13bf.pnglarge.06_01.2024_23_39.49_REC.png.b36eeffd85b04a20284e993b2b9ba85f.png

преди 1 минута, IvanKirov написа:

large.07_01.2024_00_21.44_REC.png.ed6ad16b5005dc9919345a55036a13bf.pnglarge.06_01.2024_23_39.49_REC.png.b36eeffd85b04a20284e993b2b9ba85f.png

Ко речи?? :) 

Иване ... не очаквал твоя мем да мутира ... :) 

Христу тъ е ебнъл по твоему ... :) 

току-що, dioib написа:

Ко речи?? :) 

Иване ... не очаквал твоя мем да мутира ... :) 

Христу тъ е ебнъл по твоему ... :) 

Като се правите на светци, ще ти го припомням това. 

Стига си квичал с Калин, може да ти е внук. 

Тънкообидни дядки, хвърлят сняг и после се оплакват на децата!

Стига си квичал с Калин, може да ти е внук. 

Тънкообидни дядки, хвърлят сняг и после се оплакват на децата!

Извини се на Диода и изтрии скриншота ,защото това което показваш го е писал друг потребител ,а не той.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Аз не се правя ... :) 

Ти се опитваш да светиш ... :) 

НО, простено ти е ... невеж си ... :) 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

току-що, AAUUXX написа:

Извини се на Диода и изтрии скриншота ,защото това което показваш го е писал друг потребител ,а не той.

Еми като го е писал друг значи няма какво да се притеснява!

Побъркани дядки!

току-що, dioib написа:

Аз не се правя ... :) 

Ти се опитваш да светиш ... :) 

НО, простено ти е ... невеж си ... :) 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

Аз да светя? Всеки път си казвам, че съм простак. 

току-що, IvanKirov написа:

Еми като го е писал друг значи няма какво да се притеснява!

Побъркани дядки!

Той няма от какво да се притеснява ,но ти го обиждаш с този скриншот ,тоест е насочен към него. Което теб трябва да притеснява ,че си го направил.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Не е необходимо ,,,, ;) 

Извинението принципно е второ нахалство!!! :) 

Остави нагона му ил амбицията ... малки са и ... принципно съм му простил. Останалото не е моя работа ... 

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Той няма от какво да се притеснява ,но ти го обиждаш с този скриншот ,тоест е насочен към него. Което теб трябва да притеснява ,че си го направил.

Поредния тънкообиден, само му цитирах пост. 

Вие като се припознавате ходете се жалвайте на внук си. 

Жалка работа!

преди 2 минути, AAUUXX написа:

но ти го обиждаш

Още 2017 ... някой бе по-груб ... и да не ти показвам как ме наричаше тогава ... = Остави!!!

Това не е заповед, а молба. 

Поредния тънкообиден, само му цитирах пост. 

Вие като се припознавате ходете се жалвайте на внук си. 

Жалка работа!

Добре ,не съм очаквал че ще признаеш за грешката си ,но се надявах на това ,уви напразно.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Добре ,не съм очаквал че ще признаеш за грешката си ,но се надявах на това ,уви напразно.

Каква грешка?

Просто цитат. Който се разпознае да се жалва на по-следващото поколение. Дето за нищо не ставали, ИТ хлебарки и квото там. 

В баш говорилнята си признават, че не могат да шунтират елементарен датчик на максимално удобно място. 

Кво да си говорим повече!

Каква грешка?

Просто цитат. Който се разпознае да се жалва на по-следващото поколение. Дето за нищо не ставали, ИТ хлебарки и квото там. 

В баш говорилнята си признават, че не могат да шунтират елементарен датчик на максимално удобно място. 

Кво да си говорим повече!

Човече никой не се жалва ,а ти очевидно нямаш достойнство, както и да е няма да дискутирам повече по този въпрос.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Човече никой не се жалва ,а ти очевидно нямаш достойнство, както и да е няма да дискутирам повече по този въпрос.

Оспамихте администрацията с доноси, 

а донос е много по-гнусно от жалване. 

Верно не дискутирай повече, не аз вдигнах тая тема. 

Нямаш ли си драми в сапунките, ами си ръгнал на всяко гърне меродия?

""Колев 74, още в средното се чудехме тия диоди що са тъй навързани. Де прилича на грец.

Нелинейност ли вкарват? Схемата е на някакъв радиочестотен измервател.""

Ванка!

Схемата за която си ми писал я видях чак сега и затова не съм ти отговорил на въпроса.

Както си загатнал, това е една част от някакво военно радио-съоръжение, ползвано много отдавна. За самата схема не може да се говори много, защото това е само един модул от съоръжението, на който липсват другите. При цялостния поглед на схемите на съоръжението може едва тогава да се съди за неговата дейност и да се разсъждава по дадената електрическа схема. В нея ясно се вижда в средната лява част че има генератор на импулси с честота доколкото си спомням 9-10 мегахерца. Горе вдясно е правена схема с помощта на няколко транзистора свързани по начина, който е показен като по мощен усилвател на изходните импулси. По времето, когато е правено това изделие е нямало все още в СССР дарлингтон транзистори и са се справяли по този начин. Дори долу ниско-вдясно се вижда някакво крайно стъпало през което на изхода му се получава нискочестотен сигнал, явно за звуково известие.  Правилно мислиш за 4-те диода. Това не е познатата схема, по начина, по който те са свързани. Мога още да напиша, но това ни ще е от полза, нито ще ти свърши някаква работа. В крайна сметка това е един модул от някакво радиолокационно съоръжение - руско производство.

Извинявам се, че не съм ти отговорил навреме. Лека вечер от мен!

преди 15 минути, Колев 74 написа:

""Колев 74, още в средното се чудехме тия диоди що са тъй навързани. Де прилича на грец.

Нелинейност ли вкарват? Схемата е на някакъв радиочестотен измервател.""

Ванка!

Схемата за която си ми писал я видях чак сега и затова не съм ти отговорил на въпроса.

Както си загатнал, това е една част от някакво военно радио-съоръжение, ползвано много отдавна. За самата схема не може да се говори много, защото това е само един модул от съоръжението, на който липсват другите. При цялостния поглед на схемите на съоръжението може едва тогава да се съди за неговата дейност и да се разсъждава по дадената електрическа схема. В нея ясно се вижда в средната лява част че има генератор на импулси с честота доколкото си спомням 9-10 мегахерца. Горе вдясно е правена схема с помощта на няколко транзистора свързани по начина, който е показен като по мощен усилвател на изходните импулси. По времето, когато е правено това изделие е нямало все още в СССР дарлингтон транзистори и са се справяли по този начин. Дори долу ниско-вдясно се вижда някакво крайно стъпало през което на изхода му се получава нискочестотен сигнал, явно за звуково известие.  Правилно мислиш за 4-те диода. Това не е познатата схема, по начина, по който те са свързани. Мога още да напиша, но това ни ще е от полза, нито ще ти свърши някаква работа. В крайна сметка това е един модул от някакво радиолокационно съоръжение - руско производство.

Извинявам се, че не съм ти отговорил навреме. Лека вечер от мен!

Той май питаше за моста. 

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Уитстонов_мост

Или този мост

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Мост_на_Грец

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Той май питаше за моста. 

Или този мост

Не е от горните, по СВЧ го учихме, никой не разбра какво е.

Мисля, вкарва някакви хармоници.

преди 13 минути, IvanKirov написа:

Не е от горните, по СВЧ го учихме, никой не разбра какво е.

Мисля, вкарва някакви хармоници.

За "моста"-  така се прави балансен смесител за сигнали! Сам погледни входовете и изходите на двете схеми с по 4 диода. После през режекторна бобина се настройва, мисля че съм го написал или забравил, която позволява след настройка с ферит в сърцевината и да се постигне желаната честота. След като си го учил, трябва и да го знаеш. И пак ти казвам. Питане с част от схемата, не се прави. Предлагаш цялостна схема, за да види човек какъв коментар да ти напише. Вижда се на схемата всичко, разбира се, ако познаваш елементите как се обозначават.

"Не е от горните, по СВЧ го учихме, никой не разбра какво е."

А ти,понеже си го учил, хептен не си разбрал нищо. Какво искаш да ти напиша. Ще си задаваш техническите въпроси, като грамотен в тази област, щото иначе, разочароваш хората.

преди 33 минути, АСПЕКТ написа:

Той май питаше за моста. 

Или този мост

За първият от линка става въпрос!

ИТ-та простаци, в национален ефир. 

Циникът е тоз, който казва това, което другите си мислят. 

преди 2 минути, IvanKirov написа:

ИТ-та простаци, в национален ефир. 

Циникът е тоз, който казва това, което другите си мислят. 

Ванчо, къде се изгуби?:speak:

Караш ни да се притесняваме за теб! Всичко наред ли е със пералнята и снимките?

току-що, Old_story написа:

Ванчо, къде се изгуби?:speak:

Караш ни да се притесняваме за теб! Всичко наред ли е със пералнята и снимките?

Не ми се пише във ваща тема. Не е редно да ви преча да си лафите за сапунки и мачове, просто не е мойто нещо!

Май ще трябва да се мъкна по София посред зима, и хич не ми е забавно. Там ще си взема нов маркуч, няколко специализирани магазини има за целта. В съседния ми град няма и един. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.