Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Палестина

Featured Replies

преди 13 минути, ruraru написа:

Нетаняху: "Ние сме хората на светлината, те са хората на тъмнината... ние ще реализираме пророчеството на Исая."

Тоя говори като луд религиозен фанатик.

Точно такива са ционистите,  сега светът ще разбере колко са откачени. Не знам какво пророчество бълнува този, не вярвам Господ да одобрява действията му. Откачен човек, който наистина ще свърши в бункер.

Непонятни са ми ционистите, представящи се за евреи, които смятат, че, като бутнат Купола на скалата и джамията "Ал - Акса" и построи наново третия йерусалимски храм, Бог ще дойде.

Няма да стане. А и според археолози, които не са политически коректни, йерусалимският храм не е бил там, а встрани, на друго място.

Предполагам, че ционистите искат храмовия хълм, защото вярват, че цар Соломон бил направил скривалище на кивота на завета.  Аз съм скептична. Кивота го няма много отдавна, мисля, че е плячкосан, златото му е претопено, дървените части са били подпалени, а каменните плочи са били счупени и стрити на сол. Този човек не е по - различен от Адолф Хитлер. Вярва, че, ако докопа свещените предмети, ще стане силен. Глупак. Точно на него пък Господ няма да му повери кивота.

Господ им изпрати Исус Христос, те не го разпознаха и го разпънаха на кръст.

Мисля, че фанатикът точно заплашва да удари купола на скалата и джамията. Е, тогава целия арабски свят ще се надигне и ще унищожи Израел.

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 164,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Другарката Урсула се изказа в X, но един ирландски член на Европейския парламент много добре я затапи:      

• Основаването на Хамас дискутирахме в частта му, когато ти написа, че е създаден от евреите. Не. Не е. И няма смисъл да се дискутира повече. Но, ясно посочих грешките на Нетаняху. Той се предовери на Х

Публикувани изображения

Президентът Ердоган няма да получи никакви покани от Биби Нетаняху за тазгодишното парти на Ханука, след като той настоя, че Хамас не е терористична организация, а освободително движение.

Този обрат на фразата унищожи всякакъв шанс Турция да посредничи във войната на израелския Хамас. Най-тревожното е, че последната реч на Ердоган е завоалирана заплаха за военна намеса. Ако това се случи- сбогом на НАТО.

"Не сери там, където ядеш." Това означава, не предприемайте действия, които ще застрашат или замърсят нещо, което е от съществено значение за вашето оцеляване.

Изглежда, че Израел захвърли панталоните си и направи фекална декорация на масата си за хранене, когато посланик Ердан индиректно влезе в Китай. Жлъчната реч с лични нападки на посланик Ердан във вторник в Съвета за сигурност на ООН беше изтълкувана от китайците като несправедлива атака срещу Пекин.

Досега Израел се радваше на стабилни търговски отношения с Пекин. Гледайте следната компилация  — колко ядосани са китайците?

Докато Израел все още се радва на стабилна подкрепа в Съединените щати и части от Европа, той е опорочен в Близкия изток, Азия и Африка.

преди 22 часа, maxthon написа:

Е колкото да предизвика голямо израелско възпаление. Няма никаква опорка в това. Хубаво е от време на време специално на тези да им се казва истината в лицето.

Добре Платени, приема се.

преди 13 часа, Anneliese написа:

В моя град няма джамия.

Не тъжи. С такива като тебе скоро ще има. 

Евала на комунягите  :giggle1:

Може да бъде изображение с 2 души

„Да поиска унищожаването на 20% от руснаците, които не вярват на Путин, е неотменимо право на депутат от Държавната дума“
За това настоява ръководителят на етичната комисия Валентина Терешкова, коментирайки изявленията на заместник-генерал Андрей Гурулев за желанието да бъдат унищожени 20% (около 30 милиона) руснаци, които според него няма да гласуват в т.нар. наречени „президентски избори“ през 2024 г. за кремълския диктатор Путин.
След това хората масово започнаха да се обръщат към бившия космонавт, за да оцени думите на Гурулев от етична гледна точка и да вземе необходимите мерки срещу него.
Но тя смята, че „изразяването на мнение и лична позиция по определени въпроси от обществено-политическия и социално- икономическия живот на държавата е неотменно право на депутат от Държавната дума, установено от руското законодателство“.
Не власт, а мечтата на психопата.
преди 15 часа, Anneliese написа:

В моя град няма джамия.

Ще има, ще има... Като дойдат твоите любими чалмати и брадати борци за правда и свобода, дето така им симпатизираш... :giggle1:

Страх от провал; Нетаняху отказа да подпише заповед за нахлуване в Газа1

New York Times съобщава, че израелският премиер Бенямин Нетаняху ОТКАЗАЛ да подпише заповед за сухопътна инвазия в Газа, страхувайки се, че ще се провали; и ТОЙ ще "загуби доверието на хората".

Еха! Това е, което получавате, когато имате министър-председател, който получава трофеи за участие, докато расте. Той не може да понесе идеята за загуба! Така че той разположи цяла армия за какво? Сигнал за добродетел? Но се оказва, че не може да свърши работата.

Той не може да дръпне спусъка!

Момичен мъж.Политически педал.

Няма вяра в СОБСТВЕНИТЕ СИ войски!

След като ХАМАС и останалият арабски свят чуят за това; НИЩО, освен самият Всемогъщ Бог, няма да може да попречи на всички тях да атакуват.

Той се страхува. Не за своята нация или за своя народ; Страхува се да не загуби властта за СЕБЕ СИ!

Страхливостта на Нетаняху направи целия Израел узрял за превземане. Страхливостта му ще насърчи враговете на Израел и ще ги подтикне към атака.

Цитат

Хамас никога няма да спрат, докато Палестина не си получи собствената държава в дългосрочен план. Или докато Израел не ликвидира цялото население на Палестина, което нито може да стане, нито трябва да става. Или ако по някакъв друг начин палестинският народ не изчезне от тоя район. Ако не са Хамас, ще са други. А в краткосрочен план, за да има спиране на бомбардировките и от двете страни се иска първо различно желание от страна на Израел. Различно от отмъщението. Защото докато Израел нищо друго не прави в момента, освен да отмъщава, защо и Хамас да спрат да изтрелват ракети. Аз не виждам причина да спра, ако съм терорист. По лошото е че аз не виждам желание и в световната общност да се потърси изход от ситуацията с възможно най малко жертви. Макрон каза че няма как да подкрепи влизането на израелската армия в Газа, операция срещу терористите да, но прегазване на Газа от израелската армия, не, защото цивилните жертви, ще са много. Но само той го каза от големите лидери. И Ердоган разбира се по мюсюлманска линия осъжда израелските действия в момента.

Палестинските родители все повече почват да изписва имената на децата си по краката и ръцете им. Това споделят лекарите по болниците, за да могат да бъдат идентифицирани ако загинат. Тъй като често са със строшени черепи или премазани до неузнаваемост заради бомбардировката, това е единственият начин да бъдат идентифицирани.

преди 1 минута, parmobil написа:

Какво и кого цитираш?

Сигурно е от тия форуми, в които са карантинирали Цветето на Северозапада. Тоест, от останалите.

преди 9 минути, parmobil написа:

Какво и кого цитираш?

Показвам ви разумни гласове срещу войната, омразата, апартейда..................... Които никой не иска да чуе! Срам ме е, че имам сънароднички, които делят българските деца по цвят на кожата и религията!

преди 2 минути, Anneliese написа:

Показвам ви разумни гласове срещу войната, омразата, апартейда..................... Които никой не иска да чуе! Срам ме е, че имам сънароднички, които делят българските деца по цвят на кожата и религията!

Пак не ми отговори?

на 25.10.2023 г. в 21:29, Anneliese написа:

...

Надявам се децата на всички ционисти да останат без диализа изобщо!

...

на 25.10.2023 г. в 21:34, Anneliese написа:

На тая продажна и аз не знам каква, и пожелавам детето и никога да няма достъп до диализа! ...

...

преди 5 минути, Anneliese написа:

Мдааа...

Цитат

Като първа стъпка могат да пуснат хуманитарните конвои например, да се извинят на Гутиереш за поведението на техния представител и да почнат да допуска служители на ООН.
Самият факт, че не допускат хуманитарните организации е красноречив.

:yanim::yanim::yanim:

Всеки, който използва "smileyanim.gif"...

преди 4 минути, Anneliese написа:

и подобните му в темите за войните, някога се е нуждаел от спешна психиатрична помощ. Вече не. Късно е.

Тия ненормалнички започнаха с езика на омразата. Как видите ли, бабата била нагла, че искала държава да се погрижи за внуците и българчета, които са в Газа, пък държавата никаква я нямало за техните белички и русички  дечица............... Щом не са белички и християнчета, значи не са българчета................

Всяко едно дете, чийто поне единият от родителите е българин, то това дете се счита за българско гражданче.............. Съответно има права и да, българската държава е длъжна да се погрижи за него!

Тия четат избирателно Конституцията, както дяволът чете Евангелието!

Жалко, че няма кой да им я цитира, както и да цитира и раздела за антисемитизма и омразата!

2940811.jpg

преди 13 минути, Anneliese написа:

Май ти беше тая дето го правеше ...

Зиг хайл Димитлер!!!

преди 8 минути, petie1 написа:

Май ти беше тая дето го правеше ...

Зиг хайл Димитлер!!!

Не съм го правила, само казах, че за 20 години ги видяхме резултатите от "ромското включване". Голяма интеграция, няма що! Милиони потънаха незнайно къде.  И съм против проповядването на радикален ислям, а ако навремето всички мюсюлмани бяха изгонени, сега може би хората нямаше да са такива расисти.............. От нашето поколение много удобно криха за терористичните актове в България и станалото на гора Буново.  А най . мразя българският народ да е виновен, че двама неграмотни мюсюлмани са си повлекли бебето на протест............... Писна ми да се говори за Тюркян, сякаш нейния живот е бил по - ценен от моя............. Тя, ако беше жива, щеше още на 18 да се омъжи и да има бебе, докато аз учех в гимназията..................

Искам просто да има етническа, расова и верска толерантност, но не едни да реват за повече права от други.

преди 4 минути, Anneliese написа:

Не съм го правила, само казах, че за 20 години ги видяхме резултатите от "ромското включване". Голяма интеграция, няма що! Милиони потънаха незнайно къде.  И съм против проповядването на радикален ислям, а ако навремето всички мюсюлмани бяха изгонени, сега може би хората нямаше да са такива расисти.............. От нашето поколение много удобно криха за терористичните актове в България и станалото на гора Буново.  А най . мразя българският народ да е виновен, че двама неграмотни мюсюлмани са си повлекли бебето на протест............... Писна ми да се говори за Тюркян, сякаш нейния живот е бил по - ценен от моя............. Тя, ако беше жива, щеше още на 18 да се омъжи и да има бебе, докато аз учех в гимназията..................

Искам просто да има етническа, расова и верска толерантност, но не едни да реват за повече права от други.

Много си противоречиш... А тва за българското гражданство по произхоход е леко странно в часта за родителите.......

преди 12 минути, Anneliese написа:

Ане, ти си един "апотеоз" на човеколюбието.

преди 6 часа, Coco1 написа:

Евала на комунягите  :giggle1:

Може да бъде изображение с 2 души

Taзи кукла се оказа пълен провал на съветските експерименти. Жена наравно с мъж в космоса бе мижи да те лъжа за трудовите колективи и колхози. Големите другари се запитаха един ден като овладеем Луната и Марс откъде нови другари. Гасиха лампата на другарите космонафти и другарката Терешкова трябваше да забременее там горе  в Космоса. Но сори,  тя мяташе дикиш право през илюминатора. За компенсацийка я накичиха с тенекийки и я показваха като панаирджийска мечка по зомби-съндъка. Един ден тя окончателно втаса и започна да се помпи с филери и ботокс. Завинаги млада, откоето налягането на чуждото тяло започна да й сплесква мозъка и вот тебе на такива малоумия.

преди 3 часа, glen написа:

Страх от провал; Нетаняху отказа да подпише заповед за нахлуване в Газа1

New York Times съобщава, ....

New York Times се оказва по-ляв от тебе другарю.Надъхаха ви с болницата, а после се извиниха и дадоха пионерско обещание, че първо ще проверяват и едва тогава ще дращат И к'во за Биби? Той е политически труп. Върти разни комбинациийки, за да спаси кожата. Гадният му син избяга в Коста Рика, да си прави пластична операция и като се отвори тупурдията се изниза в Майями. Каза, че ще бори злото от там и докато не го пребори няма да се връща при тати. За какво, да му носи цигари в затвора ли? Това другарю пощальон не го знаеше май.

По-интересно е защо косматите джуджета се юрнаха у московията. На погребение или да реват аллах акбар, че ботокса не е откачил кънките. Хабер някакъв по темата? Я скивай в терирума на соловьов как се хапят паяците. Онзи измисления Юда, май го боли за Израел и пуска ток и стрели по соловьов. Как бе, товеа си е дискредитация на орките? Как единствено рушня прие тези тъпанари обявени в цял свят за терористи?  Даже тигана от Анадола им би сиктирите, нищо че и той го дава циркаджия. Разбирам го. Братче, братче ... братче на камиларите, ама ги натири. Даже на  великия камилар на Катар му намекнаха, да сиктирдоса разните машаали хуяшаали и още, да намали филмирането по ал-джазира.

Това ОФ-то сте по зле от седемте джуджета. Ходите по цял ден и копате на нивата на Google, само и само да накопате гуано, за да го насипите в баките с борш.

Ако всяка жаба си знаеше гьола, нямаше да има  изобщо войни и напрежения по света!!! Пустите амбиции за империя и за "чиста държава" ще съсипят света.

Е, за България е ясно по исторически причини защо тук не трябва да има мюсюлмани. Те не се чувстват българи, а турци и си искат "великата" Османска империя. Която за пет века не е прогресирала, чак един Кемал Ататюрк ги вкарва в 20 век, а сега с тоя Ердоган търпят невероятен регрес..............

Друго щеше да е, ако исторически нещата се бяха развили и днес си имахме една християнска цивилизована Византия като южен съсед. Можеше да има мир и спокойствие на Балканите.

А и католиците ги видяхте що за стока са. Лоялни на Ватикана, не на България, въпреки, че имат българско гражданство.

Цитат

ООН: Не само Хамас, но и Израел извършва военни престъпления

Върховният комисариат на ООН за основните човешки права, обвини не само Хамас, но и Израел в извършване на военни престъпления, предадоха ДПА и БТА.

"Колективното наказание на цял един народ, е военно престъпление. Колективното наказание което прилага Израел срещу цялото население на Газа трябва незабавно да спре", каза в Женева говорителката на агенцията на ООН Равина Шамдасани.

"В момента сме свидетели на една хуманитарна катастрофа за 2,2 милиона палестинци, блокирани в Газа, които са обект на колективно наказание", каза Шамдасани.

Световната здравна организация (СЗО) разкритикува дебатите за точността на данните за жертвите, съобщавани от управляваното от "Хамас" здравно министерство в ивицата Газа.

От една страна, СЗО от години няма причина да се съмнява в цифрите, предоставяни от здравните власти в Газа, заяви днес от Йерусалим Ричард Пеперкорн, представител на организацията за окупираните палестински територии. От друга страна, хуманитарната ситуация в ивицата Газа е катастрофална, а броят на убитите от израелските удари е огромен, независимо дали жертвите са с хиляда повече или по-малко, отбеляза той.

Пеперкорн заяви, че 23 от 35-те болници в Газа остават поне частично отворени, въпреки че лекарите в някои болници вече трябва да оперират на пода. Той обаче каза, че положението се влошава с всеки час, предвид почти пълната блокада на анклава от страна на Израел и неспиращите масирани въздушни удари.

Около 94 000 литра гориво са необходими всеки ден само за работата на генераторите в 12-те най-важни болници в Газа, за да се осигури минимална помощ при животозастрашаващи заболявания и рани, каза Пиперкорн.

Две трети от 72-те по-малки здравни заведения са затворени, каза той.

Организацията на ООН за образование, наука и култура - ЮНЕСКО - на свой ред призова Израел да прекрати обстрела по палестинските училища.

Училищата в Газа служат и като убежище за населението и обстрелът на сградите им от страна на Израел е в пълен разрез с международното право, се казва в позицията на ЮНЕСКО.

Повече от 200 училища в ивицата Газа, или над 40% от абсолютно всички училища там, са били бомбардирани при израелските удари.

В Газа има 625 000 ученици и над 22 500 учители, които сега са в изключително тежко положение, заяви организацията.

Чакам израелците пак да изригнат злобно................... Те не приемат друга роля, освен тази на жертви.

Цитат
Много странно САЩ преговорят с терористи като Хизбула и ИД, просто не го обявяват открито. Посланици и генерали обаче го потвърждават
Впрочем самата Израел също преговоря с терористи. Над 15 милиона плащане на Катар са дадени на бойците на Хамас по банков път с разрешението на Израел. Но иначе никой не преговаря с терористи, да определено.

Цитат
Изглежда е по мащабно, в момента вървят ужасяващи тотални бомбандировки, 100 самолета били във въздуха + флота.
Кореспондентите на Фокс и Ал Джазира предават, че се случва нещо невиждано и неописуемо.
Хамас е обявил мобилизация.
Явно Натаняху е подписал.

Уроди! Дано си получат заслуженото!

В Турция евреите вече не са желани:

https://cdn.bg-mamma.com/7GkI/SUtld.jpg

ПУСНЕТЕ СИ "АЛ ДЖАЗИРА"  Нещо страшно е!

И хората са навън.......................... В Хан Юнис.................... С кой акъл? Ако им изсипят фосфор?

Цитат

За съжаление, това е очаквано. Като се отбраняваш по тоя начин. Мюсюлманите също гледат кадрите от Газа и от болниците им. Като сложим на везната, че става дума за техни братя по вяра, избивани от окупирала ги държава, би било странно, да не се появи дискриминация към евреите. Отново.....Оф аман, тоя свят няма оправия.

Става все по - страшно............

Цитат
Саудитски официални лица пред NYT - сухопътна операция на Израел ще има катастрофални последици за целия БИ.

Уточнявам - съобщава NYT, a саудитите са предупредили САЩ.

Боже, кадрите от Газа са пълен ужас, това е тотален геноцид, а Нетаняху е откачил!

Един разумен пост:

Цитат

Нова, как предлагаш да стане отвоюването на окупираните територии от страна на Палестина, които нямат право на държава, професионална армия, пво, сателити, танкове, авиация, и т.н., и т.н., срещу въоражения до зъби Израел с една от най мощните, и добре въоражени армии в света. Единственият начин за отвоюване на окупираните територии от страна на Палестина е точно такава неконвенционална война, чрез тероризъм, заложници, преговори. (Това е единственият начин, за това Ердоган ги нарича освободители). Не че подкрепям тероризма на Хамас, заклеймявам го, ужасно е, да гледаш какво правят срещу невинни хора, ама друг начин няма.

Хипатия, никакви ракети нямаше да летят в момента към Тел Авив, ако Израел бяха избрали преговорите вместо войната. За това наричам това което правят отмъщение, а не отбрана.

Цитат

Петров, не, Израел избра войната, а не преговорите. Хамас предложи да пусне всички цивилни заложници и поиска в замяна прекратяване на военните действия. Израел отказа да прекрати огъня, не Хамас. Израел вместо да започне преговори постави неизпълнимо на този етап контра-условие, поиска освен цивилните заложници да освободят и пленените военни. Т.е. поиска Хамас да остане без никакви заложници, което напълно нормално в тая ситуация няма как да бъде изпълнено от Хамас. Така не се водят преговори. Ако Израел искаше преговори а не война, в момента щяха да преговарят, а не да вкарват армията. И между другото защо не приеха предложението на Хамас, преди да вкарат армията, някой може ли да даде обяснение.

Цитат

Хипатия, точно щото не искам моето семейство, или моите деца, или моите внуци, да пострадат заради тероризъм, не одобравям това което прави Израел. Те в момента сеят семената на тероризма, който ще жънем утре. Палестинската кръв на цивилни в огромни мащаби която проливат, ще посее много тероризъм. Да разбирам че за теб е по важно Израел да не изпълни искането на Хамас, което забележете е спиране на военните действия, нищо друго, понеже са терористична организация и да спасят невинни животи

преди 1 час, Anneliese написа:

Ако всяка жаба си знаеше гьола, нямаше да има  изобщо войни и напрежения по света!!! Пустите амбиции за империя и за "чиста държава" ще съсипят света.

на тази логика и ти си жаба която не си знаер гьола защото хвалиш чужд лидер, а не си копуваш стол негово производскво, а на противника му - нали знаеш как им казват на тези хора:D

Цитат

Е добре, ООН заявява: не само това което Хамас прави, но и това което Израел прави са военни престъпления. От Юнеско призовават: Израел, спрете да бомбардирате палестинските училища, там се крият цивилни и деца. Бомбардирали сте вече 200 училища, стига толкова. СЗО заявява: Не разбираме дебатът относно точността на цивилните палестински жертви, защото те са страшно много. Положението е трагично, тежко ранените вече са толкова много че лекарите вече оперират по подовете на болниците. Но добре, Израел щядал палестинците......

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.