Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Палестина

Featured Replies

преди 9 минути, Bubbles написа:

Опааа от комунист станах фашист, те това се вика еволюция.

Комунисти, фашисти и нацисти един чеп ви е правил - макар и късно пак добре, че си осъзнал каква нещастна стока си.

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 164,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Другарката Урсула се изказа в X, но един ирландски член на Европейския парламент много добре я затапи:      

• Основаването на Хамас дискутирахме в частта му, когато ти написа, че е създаден от евреите. Не. Не е. И няма смисъл да се дискутира повече. Но, ясно посочих грешките на Нетаняху. Той се предовери на Х

Публикувани изображения

biari

31.10.2023
Ликвидиран
Ибраhим Биари
длъжност бля-бля бля и надолу кратка справка

Така изглежда поредната шишка на хамас, в чието подчинение са 50 до 100 камилара. Този вършееше в Джабалия ( винаги ми звучи като  Джагалия). Джабалия е бежански лагер и е за отделна тема. Биари и неговите главорези са пряко отоворни за клането в черната събота. През останалото време ръководел ръкетно-космическите сили на Джабалия или обучавал новобранци.
ШАБАК попадна на пресни следи и днес го изтри от книгата на живите. Шест авио-бомби по един тон капнаха в неговия квартал в момент на обстрел по южните градове на Израел.

джабалия

Един ракурс и друг на снимката долу.

джабалия

Ефект на класическо дробене при детонация на взривно вещество.
Първото ми висше е минен инженер. Научен съм да боравя с взривни материали и тяхното приготовление. Добавете НШЗО Плевен и батальонен командир майор Деянов.

Кварталът е ползван за мимикрия и между постройките е имало шахти за ракети касам. Шесте противобункерни бомби зацепват складирани ракети в тунелите  под квартала, които детонират вторичнио и се получава класическо дробене на скалите, както ме учеше учебника по буро взривни работи  (простете за руската терминология). В резултат целия квартал рухва до нивото на тунела. За хамас това е загуба на крепост. Предполага се, че  ибрахим се е възнесъл с целия си отбор. Тези 50 терориста хамас ще умножи по 10, за да предизвика емпатия у  френския бакладжан към мирните камилари.

Днес загинаха първите армейци на ЦАХАЛ. Днес ги погребаха на армейското гробище.
старши сержант Рои Волф от Рамат-Ган, 20г, бригада "Гивати".
старши сержант Лави Лифшиц от Модиин, 20г, бригада "Гивати".
На северната граница числото е 7 загинали до днес.

"Ако убият децата ти, иди и изравни дома им с земята!" - руска поговорка.

Днес по обяд падна реактивен снаряд в паркинга на мол "Сърцето на Ашдод" Снарядът се заби в паркиран автомобил и детонацията се разнесе на околни 10 автомобила. Може да се каже, че нещата затихват.

Има нова оферта към Египет.
Египет не може да погаси голям кредит в близко време поради мизерна икономика. Не случайно Сиси се бута на банкета на ботокса в очакване на евтино жито. Египтиянин без пита на масата е като гладна мечка на хоро. Израел предложи, да изкупи дълга в замяна Египет да поеме "мирните азаджии" на Синай, докато унищожава ислямистите. Сиси отказа и заповяда на египетските танкови войски, да застанат пред КПП Рафиах. Изглеждат ми доста архаични. Толкова за братската солидарност с пфалещинаймите. На практика очаквана риторика от главарите на околните арабия, но това е прах в очите на низините. Реално върхушката вътрешно се надява Израел да смачка хамас, защото в противен случай следващата война ще е още по-жестока и това само ще вдъхнови джуджето от иран. Йордания, Египет нямат пари за въоръжаване, докато  СА, ОАЕ, които отдавна са отписали пфалещинаймите ще е повече от досадно, да препасват ръждясали саби.

барак

Този фотошоп е нагла пропагандонщина нацелена към руската вата и към чичо бакладжан от Франция.
Лицето вдясно е бивш военен министър и бивш премиер на Израел на име Ехуд Барак (Гръмотевица), класически ционист. Върл опозиционер на Биби. Пое недоволството на едрия бизнес под егидата на "Черните знамена". От тогава пусна брада. 

Али Барак също носи очила и до тук. Все едно вместо кисельов, да ви покажа чекатило. Колко му е за бахура и това да погълне, нали разказа в темата за соца как се дои козел и как се мандрисват кози, кисело зеле и прочие селски нано технологии.

1470950616.jpg

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

преди 17 минути, Гражданин написа:

Ясно, разбрах тА, очевидно в такава хипотетична ситуация смяташ за по-правилно 5 пари да не се дават от мъртвеца, поколенията му да се оправят, че дядо им е бил враг на народа. Да ги плюят и бият в училище другите комунета. Да са отлъчени от обществото. Даже знаеш кво, направо да е светъл комунизъм и да няма такива проблеми. Само некфи псевдодемократски разбирания са това. Ми хубу, живял умрял. Били го изгнили в затвора, следващите му поколения страдали от това цял живот. Голям праз. Щом дедото е бил враг на народа, и неговото поколение ще се научи да е също враг, защото ще иска да отмъщава. Най-добре никакви посмъртни помилваници, че ще се разглезят поколенията и ще търсят сметка на палачите на дедите си. Да са неблагонадежни, заплюти и да гният и те без перспектива по провинцията. Да живее БКП! Да живее КПСС! Вечна дружба и УРА!

Абе ся що ме караш да нарушавам правилата като те наричам празноглав?
Ти прочете ли какво съм написал или само ей така гледаш да си спориш от скука?

преди 18 минути, insec написа:

Комунисти, фашисти и нацисти един чеп ви е правил - макар и късно пак добре, че си осъзнал каква нещастна стока си.

Интересно вас психично болните псевдо-демократи които се имате за самите правда и свобода какъв чеп ви е правил и дали сте се родили увредени или уврежданията сте ги получили в следствие на някакви необратими процеси?

преди 13 минути, Bubbles написа:

Абе ся що ме караш да нарушавам правилата като те наричам празноглав?
Ти прочете ли какво съм написал или само ей така гледаш да си спориш от скука?

Много добре прочетох мнението ти.. Не бях погледнал нещата от твоя нагъл ъгъл, че смяташ че жертвите на комунизма просто си правят ПР с костите на роднините и ти друг смисъл в това не виждаш. 

Спокс на Йеменската армия: „Йемен официално обяви война на Израел“

Говорител на армията на Йемен обяви, че "нашите въоръжени сили са изстреляли голяма партида балистични и крилати ракети, както и значителен брой дронове, по различни цели на израелския враг в окупираните територии."

Той каза, че Йемен „се зарича да продължи атаките си срещу Израел с ракети и дронове, докато агресията срещу Газа спре“.

На друго място в тази страна лидерът на йеменското движение Ансарула се обърна към телевизията, за да каже: „Йемен е готов да мобилизира стотици хиляди, за да се бият рамо до рамо с Палестина“.

ЗАБЕЛЕЖКА :  Йеменският Ансарула разполага с по-модерни оръжия от Хизбула. Очаква се да направят голямо съобщение в следващите часове. Хусите имат балистична мощ, способна да заплашват американските бази, разположени на Арабския полуостров. Движението Ансарула разполага с няколко типа балистични ракети!

-- Кореспондентът на Ал Джазира Сафват ал Калут, говорейки от Газа, съобщава, че някои израелски танкове са се придвижили към град Газа.
„Те са прекосили село Бейт Лахия в северната част на Ивицата Газа и сега са разположени в град Газа на един от главните пътища – улица Ал-Наср“, каза той.
„Свидетели ни казаха, че има силна размяна на огън между бойци и израелски войски.“

АКТУАЛИЗАЦИЯ 10:01 ч. EDT --

ТЕЛ АВИВ ХИТ!

Видеото по-долу показва множество удари върху сгради в Тел Авив. Ясно видим дим на множество места. Докладите твърдят, че "НЯМА ПРИХВАЩАНИЯ от Iron Dome по време на тази атака!"

https://htrs-special.s3.us-west-2.amazonaws.com/Tel-Aviv-Hit-Multiple-Missile-Strikes.mp4

БЕЛЕЖКА:  Израел не може да наруши въздушното пространство на всички тези нации, за да отговори на атаката с балистични ракети на йеменските хуси; освен ако Саудитска Арабия не го позволи, а това би било най-лошото външнополитическо решение за всяка арабска нация.

10:08 сутринта EDT --

Сега имаме още редове от кореспондента ал Кахлут:
„От другата страна на град Газа, на югоизток, танкове са преминали от източната страна, насочвайки се към крайбрежния път. Те са по средата между улица Салах ал-Дин и крайбрежния път“, каза той.
„В случай че стигнат до този път, това би означавало... че ще разделят севера от юга.

10:14 сутринта EDT--

ТОЧНО В: ОФИЦИАЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ НА ХАМАС ОТНОСНО ПРЕДОСТАВЯЩОТО ИЗРАЕЛСКО НАПРЕДЕНИЕ В ГАЗА

Говорител на Хамас пред местни медии:

„Израелските сили поставиха танковете си на места, където нямаше нищо. Окупацията започна да се движи по земята в редица оси и на практика започна наземна операция, която не иска да обяви поради собствените си съображения.

Окупацията напредва в някои оси и селскостопански райони и тези, в които е имало известен брой жители преди бомбардирането им, и навлиза в слаби оси, които са били бомбардирани преди, и няма военно постижение за това.

Който и да изненада врага при първия удар при наводнението Ал-Акса, ще има много изненади и има пълна подготовка за Касам. Съпротивата вярва, че е способна да сломи окупационната армия и да й попречи да постигне целите си.

-- Бригаден генерал от Хути (Йемен) Бин Амер казва на Al-Mayadeen, че те са готови да предприемат още атаки срещу израелски цели в следващите часове.

10:17 EDT--

Министър-председателят на Египет казва, че страната му е готова да „жертва милиони животи“ за Синайския полуостров в очевидна препратка към доклади за ИЗТЕКЛО военновременно предложение на израелското министерство на разузнаването за прехвърляне на 2,3 милиона души от ивицата Газа в Синайския регион на Египет.

ПОВЕЧЕ ▼:

Проверен документ от израелското министерство на разузнаването от 13 октомври предполага, че принудителното разселване на цивилни от Газа в Египет би "донесло положителни и дългосрочни стратегически резултати". Консултативният документ предвижда процес на три етапа, включително създаване на палаткови градове в Синай и отваряне на хуманитарен коридор, последвано от изграждане на градове в северен Синай, от които няма да има връщане в Газа.

10:23 EDT --

В северната част на Израел Хизбула си приписва отговорността за бомбардирането на израелски танк близо до границата с Ливан: убивайки и ранявайки израелските сили в превозните средства. В замяна IDF удря Южен Ливан с още въздушни удари.

Актуализация 10:26 ч. EDT --

„Йемен официално обяви война на Израел“, обяви официалният представител на йеменските въоръжени сили, говорителят Яхя Сарие Ану.

Бригаден генерал на Йемен Б. Амер: „Йеменските въоръжени сили ще продължат да подкрепят палестинския народ, докато агресията спре. Решението Йемен да влезе в този конфликт не беше случайно, а по-скоро умишлено решение, което дойде въз основа на призива на Йемен хора."

Той продължи с думите:

„Изправени пред отвратителната израелско-американска агресия срещу ивицата Газа, беше необходимо да изпълним дълга си, разчитайки на Аллах, в подкрепа на справедливата кауза на любимия палестински народ.

Изстреляхме голяма партида балистични и крилати ракети, както и значителен брой дронове, по различни цели в окупираните територии. Потвърждаваме, че тази операция е третата в подкрепа на нашите потиснати братя в Палестина.

Ще продължим да нанасяме по-точни удари с ракети и безпилотни самолети, докато израелската агресия спре.

Позицията на нашия йеменски народ към палестинския въпрос е непоклатима и принципна и палестинският народ има пълното право на самозащита и постигане на пълните си права.

Това, което дестабилизира региона и разширява кръга на конфликта, е продължаващото извършване на престъпления и кланета от страна на врага срещу народа на Газа и цяла Палестина."

-- Йемен е единствената арабска страна, която обяви война на "Израел" след октомврийската война от 1973 г.

-- Днес отбелязваме първото изстрелване на балистични ракети със среден обсег срещу Израел в историята на страната. Действието на Йемен бележи значителна ескалация на войната и може да доведе до последствия.

-- Саудитският министър на отбраната пристигна във Вашингтон. Страните ще обсъдят ситуацията в Близкия изток, разполагането на допълнителни системи за противоракетна отбрана в кралството и ескалацията в Йемен.

10:31 сутринта EDT --

Много големи израелски атаки в северната част на ивицата Газа… доклад за заличаването на цели квартали и много десетки палестинци са убити.

10:36 EDT --

ВИДЕО: Йеменски крилати ракети над Израел!

По-долу най-малко три крилати ракети, изстреляни от Йемен, пристигат в израелското въздушно пространство, преди да ударят Тел Авив. ( Забележка на HT: Това НЕ СА ШЕГА; това не са ракети на HAMAS. Това са пълноценни, действителни, крилати ракети) :

https://htrs-special.s3.us-west-2.amazonaws.com/Yemen-cruise-missiles-over-Israel.mp4

Междувременно в израелския град Ашдод няколко района горят поради сблъсъци с ракети ХАМАС:

https://htrs-special.s3.us-west-2.amazonaws.com/Hamas-Rockets-Cause-Fires-Ashdod.mp4

10:50 сутринта EDT --

От 9:30 сутринта в неделя до 9:30 сутринта днес (24 часа) САЩ прехвърлят военни сили в Близкия изток в безпрецедентен мащаб.

През последните 24 часа: най-малко 53 самолета C17 Globemaster III и 7 самолета C-5M Super Galaxy са пристигнали от Съединените щати в района на Източното Средиземноморие.

10:53 EDT --

Само преди минути във Вашингтон, окръг Колумбия, пропалестински поддръжници превзеха заседание на комисията по бюджетните кредити на Сената на САЩ!

Протестиращите, призоваващи за прекратяване на огъня в Газа, прекъснаха държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен по време на изслушване в Сената във вторник.

Множество хора стояха в тълпата и многократно викаха „Спрете огъня веднага!“

Министър Блинкен и министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин свидетелстват относно искането на Белия дом за финансиране на националната сигурност на стойност 106 милиарда долара (£87,4 милиарда).

Той включва 14,3 милиарда долара за подкрепа на военните усилия на Израел срещу Хамас.

Изправяйки се един по един, протестиращите изчакаха г-н Блинкен да започне показанията си, преди да го изкрещят отново. Държавният секретар направи пауза и депутатите бяха принудени няколко пъти да прекъсват изслушването.

Полицията на Капитолия бързо изведе протестиращите от стаята, когато започнаха да викат. Полицията съобщи, че 12 души са арестувани.

Чудя се как ще свърши това за евреите (по целия свят, а не само в Израел).

Вече сме виждали сцени на „случайни тълпи“ (внимателно организирани групи за линчуване), търсещи еврейски пътници на международни полети, но това е само началото на това, което можем да очакваме да видим сега... предимно в САЩ, тъй като ЦРУ е Нацистката организация, а нацизмът (напълно очевидно) сега е най-силен в САЩ.

Вече започна преди около две седмици в Берлин, Германия:

Снощи в Париж, Франция

В събота в Дагестан повече от 20 души бяха ранени, когато стотици бунтовници нахлуха в руско летище в севернокавказката република Дагестан и излязоха на асфалта в неделя вечер след призиви в социалните медии да блокират полет от Тел Авив.Подозирам, че това, което произтича от тази ситуация, може да направи 6 януари да изглежда като детски парад на конфети в сравнение с фойерверките, които може да започнат да гърмят из цял Вашингтон.

преди 1 час, Гражданин написа:

Много добре прочетох мнението ти.. Не бях погледнал нещата от твоя нагъл ъгъл, че смяташ че жертвите на комунизма просто си правят ПР с костите на роднините и ти друг смисъл в това не виждаш. 

Не ти верно ме караш да наруша правилата.
Къде написах че ЖЕРТВИТЕ си правят ПР, моля те посочи ми?!

преди 15 минути, Bubbles написа:

Не ти верно ме караш да наруша правилата.
Къде написах че ЖЕРТВИТЕ си правят ПР, моля те посочи ми?!

А нима не каза, че то нямало смисъл освен за псевдо демократи или даже каквито и да са ? Т.е. жертвите, освен ако не са псевдо демократи за кво им е?

преди 2 часа, Bubbles написа:

някакви псевдо-денократи или каквито и да са да ми вдигат кокалите за да си правят ПР.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Опааа от комунист станах фашист, те това се вика еволюция.

Бранителите на "християнските ценности" сте тука да защитавате ислямистки главорези, ти от някаква семантика за тоталитаризма се впечатляваш. 

преди 10 часа, Гражданин написа:

А нима не каза, че то нямало смисъл освен за псевдо демократи или даже каквито и да са ? Т.е. жертвите, освен ако не са псевдо демократи за кво им е?

Абе тупан ако са ме убили мен АЗ съм жертвата не някакви свинки дошли на власт 50 години по-късно седнали да се правят на загрижени за да са симпатични на близките ми.
Баси айде стегни се малко!

преди 35 минути, Bubbles написа:

Абе тупан ако са ме убили мен АЗ съм жертвата не някакви свинки дошли на власт 50 години по-късно седнали да се правят на загрижени за да са симпатични на близките ми.
Баси айде стегни се малко!

Само дето ти не си жертвата. Разбрахме те вече, голям праз било че бил гнил и изгнил някой дядо в затвора несправедливо преди 50 години. Било маловажно, нямало било нищо да оправи, някакъв ПР на псевдодемократите бил всеки такъв акт на закъсняла справедливост. Наследниците и тях кучета ги яли, сигурно и те са с деменция вече и няма какво държавата да им се извинява, че ги е третирала като трета категория човешки същества "неблагонадеждни" наследници на врагове на народа. Няма за какво да им се извинява държавата с оправдателни присъди, няма смисъл семейната им история да получи справедливост, даже нека си им стоят, така по-добре им приляга, че тогава са били същите боклуци като сега. Народният съд бил напълно справедлив. Бла бла бла... Айде, няма нужда, брато.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Само дето ти не си жертвата. Разбрахме те вече, голям праз било че бил гнил и изгнил някой дядо в затвора несправедливо преди 50 години. Било маловажно, нямало било нищо да оправи, някакъв ПР на псевдодемократите бил всеки такъв акт на закъсняла справедливост. Наследниците и тях кучета ги яли, сигурно и те са с деменция вече и няма какво държавата да им се извинява, че ги е третирала като трета категория човешки същества "неблагонадеждни" наследници на врагове на народа. Няма за какво да им се извинява държавата с оправдателни присъди, няма смисъл семейната им история да получи справедливост, даже нека си им стоят, така по-добре им приляга, че "тогава са били същите боклуци като сега". Народния съд беше напълно справедлив. Бла бла бла... Айде, няма нужда, брато.

Ти последно за какво говориш(Пишеш) ще се изясниш ли или всеки път ще сменяш плочата така че да си на контра?
Ведъж говориш за убити, после сменяш и почваш да дърдориш за затворници. Е последно?

преди 3 минути, Bubbles написа:

Ти последно за какво говориш(Пишеш) ще се изясниш ли или всеки път ще сменяш плочата така че да си на контра?
Ведъж говориш за убити, после сменяш и почваш да дърдориш за затворници. Е последно?

Брато, не се прави на интересен заради думичките. Жертви са както затворници, така и убити. Излагаш се вече.

Приветствам онази израелска заложница, която крещи на Нетаняху. „Освободете ни всички.“ Тя включва палестинците. Браво!

Ционизмът използва юдаизма като жив щит. Хората започват да схващат. Всички евреи не са ционисти и всички ционисти не са евреи.

Северна Корея казва, че отношението на Израел към палестинците е нечовешко.

Представете си колко са зли тия, че да бъдат укорени от Северна Корея.

Цитат

Един от наказанията за тероризъм е да ти срутят къщата - нищо, че в нея живеят още 15 човека, дето не са обвинени в нищо. Т.е. ти си терорист, теб си те убиват - после ти срутват и тая къща, и роднините са на улиците. Та това са семействата на martyrs.

Отделно какво е "терорист" си знае предимно Израел - камъни ли е хвърлял, със заселник ли се е скарал - все може да е "терорист" и да се съди набързо по военните закони, като почти в 100% от случаите е виновен. Не знам дали има адвокати и такива глезотии във военните съдилища.

преди 2 часа, ruraru написа:

Северна Корея казва, че отношението на Израел към палестинците е нечовешко.

Представете си колко са зли тия, че да бъдат укорени от Северна Корея.

Северна Корея - световен източник на доброто. :lol6:

ПРАВА БЯХ - ЗАПОЧВАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ ХОЛОКОСТА!:hit:

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/izraelcite-oon-zanapred-shte-hodyat-zhulti-zvezdi

unsc-gilad_erdan-yellow_star.png.webp

Цитат

Онзи ден репортаж за Западния бряг по тв-то: град Хурара, еврейка шофира и разказва - нейни познати дали път на преминаващ на пешеходна пътека, той стрелял по стъклото на колата им с камъни. Тя се заканва предвид това да не спира на пешеходна, без значение дали отсреща са деца, възрастни. На покрива на сградата по- встрани: двама израелски войника с пушка, готови да стрелят на място.

Следваща сцена: двама убити палестински членове на терор-съпротива движение. Майки плачат. Скоро след това, убити двама евреи. Погребения. Скоро след това, за отмъщение, група израелски заселници през нощта, с одобрението на полицията, опожаряват и чупят всичко в палестински квартал. Скоро след това - още убити палестинци. Насилието няма ясно начало, нито край.

Голямо БРАВО на Боливия!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Боливия била скъсала дипломатически отношения с Израел.

Най - сетне започнаха да си го получават!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Нарастват страховете, че битката с "Хамас" ще подпали война в целия Близък Изток. Срещу Израел вече се стреля не само от Ивицата Газа(Хамас), Ливан(Хизбула), Сирия, но и от Йемен. Някои пишат, че Йемен обяви война на Израел, тъй като говорителя на йеменските въоръжени сили в лицето на тамошните бунтовници ”хуси” го издрънка в Туитър.
Рискът за Израел би бил, ако има цялостно сражение, с множество изстрелвания на ракети от всички посоки, които биха могли да преодолеят въздушната отбрана, ако падне въздушната отбрана и пострадат хиляди жители на Израел, не ми се мисли как ще отвърнат Израел на всички които го атакуват.

Цитат

Ами на практика никой не го е направил, тоест след Първата Световна победителите са си поделили тези земи, но Франция и Британия не са ги обявили за свои територии, а за независими територии (тоест земята става от османска палестинска, както е обозначена на картата), под протектората на една от великите сили.
След разпадането на империята арабските държави в Леванта нямат нов собственик- Всичките до една стават "независими" протекторати, но не и територия на някой от победителите. Така че земята си е на палестинците, тоест на гражданите на бившия палестински вилает.

Няма нужда да се носи вода от девет кладенеца, за да се внуши, че тя земята така и така си е седяла пуста и няма за какво да се ежат арабите. Освен това евреите, пристигайки, не заемат чукарите, по които преди са ходели бедуините да си пасат козите - заемат земи в Йерусалим, Западния бряг, по морското крайбрежие, хубавите плодородни земи, които винаги са принадлежали на някого и то баш  като частна собственост.

преди 2 часа, Anneliese написа:

ти мразиш всички хора - но взи8машш пари редовно от тези хора, успокояваш си съвеста като и казваш пенсия

преди 1 час, Anneliese написа:

Няма такова нещо като палестински вилает. Държава Палестина никога не е съществувала, няма и палестински народ и история.

Настоящата война срещу Израел беше инициирана от радикалната ислямистка организация Хамас, заедно с Палестински ислямски джихад, като хиляди техни терористи и поддръжници пресякоха границата от Ивицата Газа в Израел призори на 7 октомври. За няколко часа те осъществиха най-зловещото клане срещу евреи от Холокоста насам, с кръвопролития и унищожаване на около 20 селски общности, убивайки, изнасилвайки, осакатявайки, плячкосвайки и отвличайки хора от всички възрасти, пол и националности. Едновременно с това Хамас изстреля и продължава да изстрелва ракети по цивилното население в градове и населени места в цял Израел, пише заместник посланикът на еврейската държава в България Наама Леви в материал, изпратен до редакцията на "Фокус" и публикуван без редакторска намеса.

Освен това иранските кукловоди търсят начин да се включат в продължаващата агресия, с ежедневни опити от страна на Хизбула да атакува от Ливан и тревожни случаи на насилие от страна на подкрепяните от Иран военни групировки в Сирия, както и на хутите в Йемен. 

Кои са воюващите и каква е целта, която декларират?

·        Хамас пое пълен контрол над Ивицата Газа през 2007 г. и я управлява, следвайки идеологията на ислямския халифат. В учредителната харта на Хамас изрично е декларирана антисемитска програма за унищожаване на евреите. Клането от 7 октомври показа, че организацията няма да се спре пред нищо, за да надмине дори зверствата на ИДИЛ в преследването на тази кауза. Първата цел на Хамас е да унищожи Израел, а след това да съдейства за разпространението на Ислямския джихад. Хамас се радва на широка подкрепа сред населението на Газа, което му осигури мнозинство на изборите през 2006 г.

·        Хизбула е фундаменталистка шиитска организация, която има огромно влияние в Ливан, управлява по-голямата част от южната територия на страната до столицата Бейрут, контролира широки сектори от икономиката и играе доминираща роля на политическата сцена. Хизбула притежава арсенал от над 150 000 ракети, всички насочени към Израел. Тя периодично напада Израел с ракети и изпраща терористи, които се опитват да проникнат в Израел от северната граница. Целта ѝ е да унищожи Израел.

·        Иран: Общата черта на Хамас, Палестински ислямски джихад, Хизбула, хутите и други военни групировки в Сирия и Ирак е, че всички те са ирански агенти. Иранският режим на аятоласите поддържа всички тези организации с финансови и военни средства – оръжия, експертен опит и обучение – както и политическо влияние. Той е открито ангажиран с унищожаването на Израел и с разпространението на ислямската революция по целия свят.

Израел няма териториални претенции нито в Газа, нито в Ливан. Израел и Иран се намират на повече от 2000 км разстояние. Между тях няма териториален спор. Израел е изправен пред екзистенциална заплаха от коалиция от врагове, целяща да го унищожи. Израел е единствената еврейска държава в света и единствената демокрация в региона – пътеводна светлина за универсалните човешки ценности и граждански свободи в изпълнен с насилие регион. Израел се стреми към мир с всички свои съседи и е постигнал мирно съвместно съществуване и процъфтяващи партньорски отношения с няколко арабски и мюсюлмански държави. 

Днес Израел е подложен на атака и трябва да се бори, за да оцелее и да надделее над враговете си. Широката подкрепа на свободния свят на правото на Израел на самозащита отразява разбирането, че ако Израел падне, Западът ще бъде следващият.

30.10.2023 г.                                                                                          Наама Леви                                                                            Заместник-посланик на Израел в България

https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Zamestnik-poslanikut-na-Izrael-Naama-Levi-Kazhi-mi-koi-sa-priyatelite-ti-1878161?fbclid=IwAR0ptADDhHZROOcK3gVpL3qhSbMtywq1IxEPyVbzeXmgvBLxTZ1Q1hjTKEs

Баташкото клане е избиване на значителна част от българското християнско население в Батак, едно от големите села в Пещерско, при потушаването на Априлското въстание. То е извършено от османски башибозук от съседните помашки села под прякото командване на Ахмед ага Барутанлията.. Според различни оценки, между 1400 и 5000 души от селото са избити.

1000 от Батак се вдигат на бунт и отстраняват местните турци. След това башибозуците идват и убиват и палят наред в църкви и училища. Нямали са ракети и бомби затова са действали на ръка.

Ние за кого сме сега?

За палестинците или за другите, които убиват и палят наред в болници и училища, но този път с ракети и бомби.

преди 3 часа, Anneliese написа:

Сега Израел не могат спа нощес, не ги виждам какво ще правят без Боливия. 😔

преди 8 часа, Anneliese написа:

unsc-gilad_erdan-yellow_star.png.webp

Анне, да ти кажа, за държавата  Исраел ще бъде голямо облекчение  , ако България скъса дипломатическите си отношения с нея.

Толкова български политици  се изсипват и в Исраел и в САЩ с молба за помощ и лобиране.

Сега ще ти кажа и една новина, която ще зарадва извратеното ти съзнание и невежеството да не разпознаваш какво значи реакция на агресия.

Намериха останките на Шани Лук, която терористите от Хамас показаха полугола хвърлена на пикап. Върху тялото и бяха насядали мъже, които притискаха главата и, а в Газа плюеха върху нея.  Спасителната служба  ZAKA идентифицира част от черепа на отрязаната и глава. Тялото не е намерено. Предполага се,погребано някъде за да не се виждат следи от изтезанията и изнасилванията. Единственото ,което дава утеха на майка и, е главата на момичето да е била отрязана след като е починала и така да е избегнала мъчителна смърт.

--------------

В Газа всеки ден влизат камиони с хуманитарни помощи има и вода.

----------------------

Гази Хамад, член на политическото крило на Хамас , заяви, че групировката ще извършва стореното на 7 нападение още безброй пъти и ще убива систематично цивилни и войници на Исраел.

Белият дом нарече тези коментарии"смразяващи"."Това е, пред което е изправен Исраел", каза Кърби пред репортери, след като Air Force One кацна в Минеаполис. Исраел няма да се откаже от ударите дотогава, докато злото  Хамас не бъде унищожено. На функционално неграмотните в темата да обясня, че Исраел не е окупирал Газа. В анклава няма исраелско присъствие повече от 10 години. Единствения окупатор там е Хамас, който завзе властта от законния президент на ПА  и от партия Фатах, която беше ръководена от покойния Ясер Арафат.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.