Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бог Отец

Featured Replies

Форумът е място за запълване на свободното време. Харесва ти - пишеш и четеш, не ти харесва - нито пишеш, нито четеш!

• Отговори 310
  • Прегледи 20,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Търсещ истини
    Търсещ истини

За мен е дълбок потрес, как може да вярвате в бог Отец, който по свой образ и подобие е създал нещо като dioib. Такъв всемогъщ творец е немислим. Този, който е създал Данте, Галилей, Аристотел и Нютон

• Св. Дух изразява Майката, Природата, Световната Душа, разбирането... В случая конкретно си мисля, че в момент на крайна болка до човек успява да достигне "гласът" на тази душа и той получава някакно о

• Не е трудно. Няма нищо за разбиране, казах Няма Нищо.......... от там на татък всико е един Анализ на една Измамна многовековна <технология> и вековна лъжовна политика, икономика, култура и пр.Т

преди 10 часа, _Aumi_ написа:

Не, посочих, че всеки има свобода на словото, но никой няма право да налага своята истина за най-правилна!

А ти дори нямаш своя ясна и конкретна истина! 

Със и без твоето право всеки дърпа чергата към него .

Аз имам , но ти нямаш , щом си последователка на Ошо .

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Със и без твоето право всеки дърпа чергата към него .

Аз имам , но ти нямаш , щом си последователка на Ошо .

Не си въобразявай, че можеш да се сравняваш по нещо с Ошо.

Той е огромна лъжица за твоята уста и ти пред него си само един уличен продавач на семки.

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Той е огромна лъжица за твоята уста и ти пред него си само един уличен продавач на семки.

Много над Ошо съм . Ошо е бил съден престъпник и изгонен отвсякъде , а Аз , където и да не съм отишъл съм бил приет с отворени обятия ....

преди 13 часа, _Aumi_ написа:

Форумът е място за запълване на свободното време. Харесва ти - пишеш и четеш, не ти харесва - нито пишеш, нито четеш!

Достойно и откровено. :) Добре е, че креаторът е направил света, за да могат душиците да си ЗАПЪЛВАТ и свободното си време. Щото... като е празно им е празно отвътре. Креаторът им е направил - и свободното време и "запълването му".

Ашколсун на такъв креатор. :) Искам и аз такъв...

• Автор

В религиите често се говори за завръщане при Бога, като в християнстиянството това е представено в притчата за блудния син. Но Бог няма да приеме нищо друго освен съвършенство - не абсолютно, а относително, съгласно заложените в човека възможности за съответния период на проявление на вселената (маха-манвантара). Хората, възприемайки се един друг и самите себе си, не осъзнават, че виждат един междинен, незавършен резултат и че за да се развие вложеният от Бог потенциал ще минат огромен брой години на растеж. С идентифицирането с висшия аз и прехвърлянето на съзнанието в него, усилията на човека във все по-голяма степен ще започнат да кореспондират с Волята на Бог, защото ще дойде осъзнаването, че това е най-добрата линия на развитие - линия изпитана и утвърдена във вечността. За да познаеш Бог трябва са станеш Бог, а Божествената Искра е във всеки от нас. В определен смисъл Волята на Бог е съвкупната воля на всички разумни същества във вселената, някои от които са достигнали невъобразива за човека степен на развитие. Съответно животът на всичко съществуващо зависи в много по-голяма степен от тях, като дори природните закони не могат да се прояват без тяхното разумно участие. Всяко живо същество обаче си има своето място и функция в космоса, и само осъзнаването на тази взаимозависимост може да даде на индивидуалния живот истински смисъл и пълнота. Стълбата на Яков няма край, а Бог може да се каже, че е идентичен с нея в нейната съвкупност.

преди 13 часа, _ramus_ написа:

Достойно и откровено. :) Добре е, че креаторът е направил света, за да могат душиците да си ЗАПЪЛВАТ и свободното си време. Щото... като е празно им е празно отвътре. Креаторът им е направил - и свободното време и "запълването му".

Ашколсун на такъв креатор. :) Искам и аз такъв...

Ауми винаги е била достойна и откровена . 

Креатора е и твой креатор , но ти отричаш Божественото . 

Затова Ауми е близко до Бога и се доближава ,, все повече " докато ти се отдалечаваш .

преди 1 час, Theros написа:

В религиите често се говори за завръщане при Бога, 

По скоро е доближаване .

за да се развие вложеният от Бог потенциал ще минат огромен брой години на растеж. 

Може и да се минат малко години ( примерно 10- 15 ) , защото при всеки е индивидуално .  Има някои хора достигат Бога в един миг и влизат в Рая , но както съм споменавал преди се налага да се премине през някои лишения , Но след влизане в Рая лишенията им се струват нищожни в сравнение с ,, Райското Преживяване " -  ,което трае вечно . Радостта и щастието  от ,, Райският Живот " са неописуеми , защото трябва да се почувстват , а те се усещат осезаемо . Повечето ,които са влезли в ,, Райският Живот " са анонимни , но аз като помощник и гид  по пътя към ,, Рая " не съм ,, анонимен " , защото сливането на ,, Вечността " и ,, Земният Живот " са близо за все повече хора , и това се осъществява , защото стремежа за ,, Райският Живот " се е увеличил с развитието на словото и образованието.

В определен смисъл Волята на Бог е съвкупната воля на всички разумни същества във вселената, някои от които са достигнали невъобразива за човека степен на развитие. 

Не ///.

Волята на Бог е индивидуална спрямо всеки . Някои наистина са стигнали ,, невъобразими " нива на развитие , но ,, науката и откритията " скоро може да ни открият нови светове чрез пътувания до други планети годни за обитание , за да не се налагат нови изтребления от страна на Бога ( мога да дам примери много , по които Бог може да ни изтреби или намали броя на хората на планетата ни . 👑 вируса е само предупреждение , защото пострадаха предимно хора без принос или с ,, отрицателен принос " за общото благо ... ) 

зависи  степен от тях, като дори природните закони не могат да се прояват без тяхното разумно участие. 

Природните закони трябва да се разберат , за да не ти вредят . Природните закони си се проявяват , защото това е ,, устройството на Света - от Бога " . Бог е определил правила и закони - писани и неписани - тези закони всеки трябва да научи и спазва за да влезе в ,, Рая " .

Затова много хора просто съществуват , без да живеят .

преди 17 часа, _Aumi_ написа:

Първо да почна с това , да не обръщаш внимание на Рамус , и че Аз винаги ще те подкрепям по пътя ти , защото заслужаваш . 

И друго да допълня , не бих дал пари 💸 за 💯 автомобила , за да ми седят в гараж - бих ги дал по скоро за благотворителност - примерно дарявах на една фондация за ,, изчистване на Водните басейни от пластмаса и всякакви такива нехайно изхвърлени боклуци по пътя на забавленията на някои примитиви , които не разбират ,че Бог е създал света ( като имам предвид света , говоря за всичко , включително считам таксито си за ,,живо същество " и затова гледам ,, Пунтояка да си я подържам и глезя с най - хубавите консумативи и части " )  за да си помагаме , а не да си пречим " ...

преди 55 минути, badr написа:

Таксито ти било живо.

ам че живо е, че... как може да не е. Слонът му е приятел, бог го е избрал да възвестява доброто и да определя пенсиите за отвъдното, таксито му е  живо, той има харем, само дето го зарязвали щот е вестител на бог. И е бил алкохолик докато е бил инфлуенсър, и се лекувал с бира докато иначе даже изцелявал чудодейно, доставял радост, фантазии и навсякъде и винаги е приет с усмивка и желание. :) 

И добър, добър... та направо е като мерна единица за вселенска доброта, спомагачество и истински и достоен пратеник на бог, който за награда го е дарил с "живо такси"...

-----------------------

Палячовците сред раздела толкова се стараят да поднасят свежи измишьотинки, които накрая докарват до клиширани лични простотийки. Изглежда че на манежа (си) те са единствените които се фантазират че играят в оригинален скеч.

преди 17 часа, badr написа:

Аферим, Аферим! Ашколсун чоджук!  Таксито ти било живо.

Ние сме в симбиоза с таксито ми .

преди 17 часа, _ramus_ написа:

ам че живо е, че... как може да не е. Слонът му е приятел, бог го е избрал да възвестява доброто и да определя пенсиите за отвъдното, таксито му е  живо, той има харем, само дето го зарязвали щот е вестител на бог. И е бил алкохолик докато е бил инфлуенсър, и се лекувал с бира докато иначе даже изцелявал чудодейно, доставял радост, фантазии и навсякъде и винаги е приет с усмивка и желание. :) 

И добър, добър... та направо е като мерна единица за вселенска доброта, спомагачество и истински и достоен пратеник на бог, който за награда го е дарил с "живо такси"...

-----------------------

Палячовците сред раздела толкова се стараят да поднасят свежи измишьотинки, които накрая докарват до клиширани лични простотийки. Изглежда че на манежа (си) те са единствените които се фантазират че играят в оригинален скеч.

Един път и ти да напишеш нещо по така по вжовяваката си на психоаналитик . Благодаря за съдействието .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.