Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бог Отец

Featured Replies

на 12.08.2024 г. в 11:45, 16562 написа:

А ти можеш ли поне веднъж да бъдеш искрен и да напишеш честно и откровенно защо изобщо пишеш и спамиш в тази тема, която изобщо нито те интересува, нито имаш знания по нея.

преди 22 часа, 16562 написа:

И все пак пиша по темите. Но ти показа, че не си способен на честност и откровеност повторно пропускайки въпроса, защо пишеш в теми, които изобщо не те интересуват, като разбира се постоянно спамиш. Толкова ли не се усещаш, че отдавна си прекалил? 

Бадр, ти също можеш ли поне веднъж да напишеш откровено, защо позволяваш тади свинщина? Ти свиня ли си наистина?

Нека все пак да доуточним някои детайли.

Ти пусна тема, тема от която самият ти нямаш и елементарни познания.Самият ти заяви, че нито знаеш, нито те интересува какви са каноничните доктрини.

В постовете ти няма и следа от христянско богословие, а ти я използваш като място за проповед на Агни Йога.

И както се вижда никой не ти е пречил да излагаш това учение, но изведнъж аз съм ти виновен, че никой не го вълнуват тези твои истории.

Ти не пишеш по темата, но имаш претенции към другите.Обиждаш се от епитети, но ги използваш по мой адрес.

Вярвам, няма да представлява особена трудност да покажеш темата, в която  съм употребил по твой адрес ненормирана лексика.

И най вече, на теб, ти е трудно да проумееш, че някой друг може да има негативно отношение към твоите убеждения, мнения и т.н.

Рамус е изказвал негативното си отношение и към моята, а и към всяка друга религия.

Това обаче мен не ме касае.Аз не съм отговорен за мненията му.Но за разлика от теб, допускам че други хора могат и  често пъти имат друго,  негативно отношение към религията ми, колкото и дори това да не ми харесва.И те имат същото право на мнение.

Както виждаш с нищо не препятствам и твоите.

Понеже споменаваш Всемилостивия ще цитирам Св.Коран.

Цитат

Няма принудя в религията. Отличи се вече истината от заблудата. Който отхвърли идолите и повярва в Аллах, той се обвързва с най-здравата връзка, която не се къса. Аллах е всечуващ, всезнаещ.

Човек не може да измени вътрешното убеждение на друг човек. Може да го принуди да декларира и се държи по определен начин, но не може да промени вътрешната му свобода.

А ти искаш, понеже си безсилен интелектуално, да наложиш  своите възгледи.

Няма да стане.

• Отговори 310
  • Прегледи 20,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Търсещ истини
    Търсещ истини

За мен е дълбок потрес, как може да вярвате в бог Отец, който по свой образ и подобие е създал нещо като dioib. Такъв всемогъщ творец е немислим. Този, който е създал Данте, Галилей, Аристотел и Нютон

• Св. Дух изразява Майката, Природата, Световната Душа, разбирането... В случая конкретно си мисля, че в момент на крайна болка до човек успява да достигне "гласът" на тази душа и той получава някакно о

• Не е трудно. Няма нищо за разбиране, казах Няма Нищо.......... от там на татък всико е един Анализ на една Измамна многовековна <технология> и вековна лъжовна политика, икономика, култура и пр.Т

• Автор
преди 29 минути, badr написа:

Ти пусна тема, тема от която самият ти нямаш и елементарни познания.Самият ти заяви, че нито знаеш, нито те интересува какви са каноничните доктрини

Целта на темата не е обсъжсането на канотичните доктрини, но пък защо не. Аз не съм човекът, който да ги обсъжда и затова обръщам внимание на неканонични възгледи. Дали и колко разбирам това, което съм написал, е много относително.

В постовете ти няма и следа от христянско богословие, а ти я използваш като място за проповед на Агни Йога

Тази мантра с проповедта, която повтаряте с рамус е много тъпа. Ако искам да проповядвам ще отворя съвсем други теми и цитатите ще са съвсем различни - въздействащи първосигнално и не изискващи особени усилия за да бъдат разбрани. 

И както се вижда никой не ти е пречил да излагаш това учение, но изведнъж аз съм ти виновен, че никой не го вълнуват тези твои истории

Сега увърташ. Ти на първо място си модератор тук, а тези безкрайни спамове на рамус, които подминаваш, отдавна са омръзнали на всички. Та всяка тема накрая придобива един и същ вид. За обидите какво да говорим. Или за теб постоянните внушения, че някой е невежа, психар, маниак, бебчо и какво ли не, не са обиди. Нека да те питам: ако се включа в други теми по същия начин, със същия спам и обиди към участниците, модераторите ще приложат ли същия критерий като теб? Мисля, че е справедливо навсякъде критерият да е един и същ.

преди 36 минути, badr написа:

Рамус е изказвал негативното си отношение и към моята, а и към всяка друга религия

Пак увърташ. Обидите към участниците и то системни такива, са съвсем друго нещо.

преди 38 минути, badr написа:

А ти искаш, понеже си безсилен интелектуално, да наложиш  своите възгледи.

Няма да стане

Лъжеш. Ясно съм заявил какво искам и го искам от теб, не от рамус - да си влезеш във функциите на модератор. Но ти лъжеш най-безсрамно. Отдавна ми е ясно, че проблемът във форума си ти и сега ясно го показваш. Ти и рамус си имате някакви странни разбирания относно човешките взаимоотношения и те са по-важни от правилата на форума  Вие не сте виновни, че обиждате, а другите че се обиждат. Когато някой е на различно мнение, той е невежа, глупак или психар... Няма смисъл да продължавам. Другото може би по-нататък.

преди 5 часа, 16562 написа:

Аз съм намерил за себе си това, което ме прави щастлив.

Себе си... ? кое точно 'себе си', бебчо. :) Айде без тия изцепки, ако ще и да се вживяваш колко си откровен.

Описа профила си чудесно предишния си коментар и той е съвсем ясен още от преди доста години. Но упойката не е "намиране на себе си", а скриване зад една щастлива маска, сред създаден за нея театрален контекст изпълнен с мизансцен и декори, зад която да си доставиш "щастлив сън".

И не знам кои са тия 'повечето хора' с които се сравняваш 'колко си щастлив', но тия 'хора' поне са хора, поне в повечето случаи, докато ти ги сравняваш с личната си фантазиландия. И те го могат, бебчо - ето на, сред форума дори има и тарикати като теб, приспани от упойката си... и докъде сте...

А парадоксът е, че на теб ти се струва колко си честен и откровен... и прям. :) И там е странният казус - кое точно си 'ти" и с кое си се идентифицирал. Даже и тема има по въпроса, в която се пишат толкова глупости от редовното невежество...

Пишеш че "не разбираш"... Да, поне това е нещо... защото има твърде много неща, които са ти извън фантазната ти къщичка с която да се изживяваш колко си "щастлив". А какво ли би станало ако "излезнеш " от нея... Ако светът би бил "красив", ти какво правиш тогава заровен сред "духовните ти сънища". Ако "необудиста" бе щастлив, защо би му било да се цака цял живот в търсене "нещо да го облекчи от тегобите"?

Нещата не са толкова сложни, но са твърде неудобни и да - съвсем добре те разбирам когато мрънкаш как някой си му било лесно да "разваля". Къщички като вашите не се правят много лесно, и риска нещо да се разбута си е сериозна опасност...

• Автор

Саво Бог може да ме съди. Дали съм откровен? Не знам, но май ти е жизнено важно да убедиш, че не съм. Колкото и да отричаш в подсъзнанието ти, аз, пресубеденият и фантазираш вярващ съм врагът. Врагът, който трябва да победиш и дискредитираш, за са дапазиш себе си. ...защото нямаш убеждения. А това е негативна позиция крепяща се единствено на противопоставянето с другия полюс. Ти нямаш основа да си градивен и ти остава само да бъдеш деструктивен. Нямаш друг начин да се самосъхраниш. Не, че така ще успееш. Към себе си и към тези в които привиждаш себе си никога няма да проявиш това отношение, както към другите. Това е част от самосъхранението. Уж си обективен, но погледът ти е все в чуждите слабости и никога в твоиге.

Засега толкова.

преди 14 часа, 16562 написа:

Ако искам да проповядвам ще отворя съвсем други теми и цитатите ще са съвсем различни - въздействащи първосигнално и не изискващи особени усилия за да бъдат разбрани. 

не се фукай с празни приказки, защото така комплексарщината става твърде видима. :)

Никой не го интересува дали искаш или не искаш нещо си - на теб какво ти се струва е казус, който визира разликата между фантазния свят и действителността. Ти сред този казус си "под нулата".

преди 14 часа, 16562 написа:

Ясно съм заявил какво искам и го искам от теб

Вече колко години така и не разбра ли, че не си в никаква позиция за да "искаш, настояваш, посочваш" и това да има значение за някого? Още колко години ще си упорстваш с тия глупости? Така само показваш отново и отново че нямаш адекватност в каква среда си само заради изнасилването на личната ти приказка сред която си потънал.

преди 13 часа, 16562 написа:

Саво Бог може да ме съди.

А мен може да ме съди само Дарт Вейдър и само пред него нося отговорност - като един истински и достоен сит.

Не знам, но май

А аз знам - вече сме август. 

Дори не знаеш точно коя година и кой век сме, но за да се сънуваш можеш да си и още преди новата ера, или пък в 55-ти век.

за са дапазиш себе си. ...защото нямаш убеждения.

Това е генерално малоумие и издава безсилието и невежеството ти. Никога няма да стигне до теб, че когато са направени някои стъпки и са преминати някои кризи и преодолени съпротиви, човек спира да има потребност от убеждения на които да се крепи и чрез които да си докарва преживявания. Не че това има значение за някого, но е пряко свързано с "духовните ти претенции", защото няма духовен пътник, който да е такъв задето се сънува колко е духовен и какъв пътник е.

Насън и въображение всеки може да си е какъвто герой си е измислил. Но животът не е само сънища, нито виртуални изцепки и редене на глупости.

• Автор
преди 7 часа, _ramus_ написа:

Това е генерално малоумие и издава безсилието и невежеството ти. Никога няма да стигне до теб, че когато са направени някои стъпки и са преминати някои кризи и преодолени съпротиви, човек спира да има потребност от убеждения на които да се крепи и чрез които да си докарва преживявания

Да, точно защото "нямаш нужда" от убеждения непрекъснато търсиш начин да предизвикваш контраст с имащите нужда от убеждения. Същото е, само че в негативен план. Вместо да приемеш някакви убеждения, ти активно се дистанцираш от убежденияга на другите. Но докато човек може да има убеждения и да не е зависим от тях, ти си изцяло зависим от тази необходимост от противопоставяне, от внушения и квалификации насочени срещу опонента. И се вижда ясно как постоянно търсиш именно това.

преди 11 минути, 16562 написа:

се дистанцираш от убежденияга на другите.

бебчо, интересно още колко пъти ще повториш глупостите си като тия - вече за амнайсти път. :) Ти си доказал, че дори и да ти ги трият - трябва да си спишеш твоето си, ако ще владиката да ти удари шамар за назидание. 

преди 11 минути, 16562 написа:

внушения и квалификации насочени срещу опонента.

Води си войните, опонирай си, играй си на битки - ако щеш се съдери или пиши на галактическия съд... Стой си в комикса и всичко ще е мир и щастие, ама не става... трябва публика, трябват рефлексии.

Ми... тва е. Часовника отново ще сложи голямата стрелка на 12 и отново ще кука кукувицата. А бройките за "ку-ку" - ще зависят от позицията на малката стрелка. Упс - "часовникът бил духовен, възвишен... направо са му "ангелски стрелките" и зъбните колелца. Нарисуван е някъде, от някого си... докато друг го ползва за да преживява... и да си "кука духовно".

на 11.08.2024 г. в 17:57, 16562 написа:

Това, до което казват, че можеш да се докоснеш в моментите на крайна болка и страдание, е Светия Дух. Нямал съм такова изживяване в този живот, но то е свидетелство, че Бог никога не изоставя човека. Независимо че може да се е случило обратното - човекът отдавна да се е отдаличил от Бог, пак му е оставена надежда и път за връщане.

Криви са ти схващанията за Светия Дух! Светия Дух принципно се "вдъхва" от Бог Отец и именно той ти дава сили да се справиш с болката и страданието. Това смятат някои!!! => Няма как да се докоснеш до него!!! => Или го осъзнаваш или не, че е в теб! НО, без да повярваш на Бог Син, то мнозина смятат, че Бог Отец ги е изоставил. Именно при тях се проявява и надеждата, че Бог Отец е милостив. => А, иначе Бог Отец е справедлив!!! 

Все пак да ти повторя някои неща: Бог Отец, Бог Син и Светия Дух са неразделни и описват божествената същност на човек, т.е. че в този свят човек е подобие на Бог. (В този свят не само ти си човек!!!) Вярата в Бог и смиреното пред всемогъщата му сила дават на човек сила в този свят! В този случай не надеждата за връщане  е дадена при болка и страдание, а средство да се покаеш при изпитване на въпросните.  

• Автор

Св. Дух изразява Майката, Природата, Световната Душа, разбирането... В случая конкретно си мисля, че в момент на крайна болка до човек успява да достигне "гласът" на тази душа и той получава някакно осъзнаване и разбиране, че той реално е извън случващото се, отвъд преходността на болката и страданиего... Същото се случва и в момент на крайна тишина, стремеж и отдаденост и е цел на някои практики, когато се усеща една тиха, но много дълбока радост - радост без конкретна причина, а свързана с това,  че си част от света, от съществуващото, от Бог, от Живота и с осъзнанлването на безпределното Му величие. Дали в момент на крайна болка или по друг начин, човек изглежда успява да излезе (пэрвоначално) в една малка степен извън дуалността на материалното съществуване. Но това "малко" сякаш го променя завинаги.

Бог Отец никога не изоставя - Добрите хора .

Ако проявяваш Прошка , защо си Смирен и Слаб - Бог Отец - ще отмъсти дори за най - слабият ( Може и да е чрез друг човек )  ще му покаже небесата , защото всъщност ,, слабите може да се окажат силни " защото всъщност са устояли на греха ,като ,, не са откраднали , не са лъжесвидетелствали , и тем подобни " ... 

Както се пее в песента ,, Мислехме че отиваме в Ада ,но се оказа че влязохме в Рая " 

преди 22 минути, 16562 написа:

че в момент на крайна болка

:) в който всички невронни мрежи са активирани "в червено" за оцеляване... когнитивните процеси са изключени в максимална степен...

преди 22 минути, 16562 написа:

Същото се случва и в момент на крайна тишина, стремеж и отдаденост

Това пък няма нищо общо с горното, освен теоретично като "другия полюс". Но нелепицата от двете да се прави аналогия като "същото се случва", е отново белег за крайно невежество относно познанието за психичните механизми и процеси.

Съвсем прости наблюдения в ежедневието дават картината с несъвместимостта на двете изброени гранични състояния. Например в момент на "крайна болка" (освен че е толкова общо, че по същество нищо не значи) няма човек, който да "чува гласа на световната душа", защото отвътре му се борят кое да надделее - от ступор, до ужас и истерия. :) Като за проповед и за религиозна утеха на депресари, отчаяни или зависими може и да върви, но в практиката такова нещо е невъзможно.

Освен това - "крайна тишина, стремеж и отдаденост" също са несъвместими като 'състояния', като в допълнение може да означават за автора на тия думички каквото му скимне само и само да си нагласи парадните "духовни" думички.

преди 23 минути, 16562 написа:

Св. Дух изразява Майката, Природата, Световната Душа, разбирането... В случая конкретно си мисля, че в момент на крайна болка до човек успява да достигне "гласът" на тази душа и той получава някакно осъзнаване и разбиране, че той реално е извън случващото се, отвъд преходността на болката и страданиего... Същото се случва и в момент на крайна тишина, стремеж и отдаденост и е цел на някои практики, когато се усеща една тиха, но много дълбока радост - радост без конкретна причина, а свързана с това,  че си част от света, от съществуващото, от Бог, от Живота и с осъзнанлването на безпределното Му величие. Дали в момент на крайна болка или по друг начин, човек изглежда успява да излезе (пэрвоначално) в една малка степен извън дуалността на материалното съществуване. Но това "малко" сякаш го променя завинаги.

Ние живеем в охолство и Лукс ( говоря за развитите страни , и България съвсем не е изоставаща или развиваща се ) . 

Безпределното Му Величие на Бог - това е най - хубавото нещо , което съм прочел в последно време ...

• Автор
преди 1 час, _ramus_ написа:

в който всички невронни мрежи са активирани "в червено" за оцеляване... когнитивните процеси са изключени в максимална степен

Изключват са когнитивните процеси свързани с нисшето аз, с личността и остават другите, гласът на душата, които могат да достигнат до съзнанието.

Това пък няма нищо общо с горното, освен теоретично като "другия полюс". Но нелепицата от двете да се прави аналогия като "същото се случва", е отново белег за крайно невежество относно познанието за психичните механизми и процеси.

Общото е, че нисшето аз се довежда до изцяло пасивно състояние, като се принуждава да замлъкне. Така отново се дава възможност да се чуе гласът на душата. Фокусирането върху нея с желание и отдаденост подсилват тази възможност. Тук специфичното е, че желанието и отдадеността също трябва да са тихи, неангажиращи, лишени от очаквания и лични интереси.

нисшето аз се довежда до изцяло пасивно състояние, като се принуждава да замлъкне. Така отново се дава възможност да се чуе гласът на душата.

Изключват са когнитивните процеси свързани с нисшето аз, с личността и остават другите, гласът на душата, които могат да достигнат до съзнанието.

:) пак си изпаднал в "духовен делириум", бебчо. Пак се натискаш да си проповядваш личния си духовен сън. И пак - без оглед на глупостите, но с типичната нахъсаност на надъхания. 

Владиката би бил достоен за Нобел, ако намери "специалните невронни мрежи за "когнитивното висше аз". Бълбукаш си твоето си, под претекст че "ти вярваш че е така". Което, ок, но сред вярванията ти никой не му е работа, а извън тях - списаното са пълни глупости.

Пълен дилетант си относно "психичните състояния", но си ги папагалиш, щото така си ги чел и си ги повярвал. Какво му остава на едно повярвано - харесваш си го и... воала - вече е истина и ти идва куража да си го изтипосаш сред виртуала, да го видят 'ората.

• Автор

Не знам, нека Бадр, защитникът на религиите, дето се скри страхливо да каже, кое от написаното от теб е по темата. А ти не виждаш ли как получавайки нежелан и неудобен отговор, веднага премина на традиционтите нападки към опонента? Прикриваш това като критика, но си е съвсем очевидно лично отношение.

преди 21 минути, 16562 написа:

как получавайки нежелан и неудобен отговор

какъв отговор е това, бебчо. :)  Айде по-сериозно - откога съчиненията, измислиците станаха "отговори"?

Ако си сериозен, минаваш директно на въпроса - имам примери, имам обосновка, опирам се на познание... Просто е. В случая - "имам обосновка за "когнитивни процеси във ВИСШЕТО АЗ'', имам примери за когнитивните процеси в "НИСШЕТО'' аз... Работят така и така, предлагаш примери от действителността...

Понеже тия не са налични, наливаш тук измислици - твои или папагалени чужди. Това не е форум на женския пазар, нито стойността на аргументи е от типа "една жена ми каза че чула друга..." че приказките на търкалета се търкаляли към търкалото...

Пишеш за личност - а си нямаш въобще основи какво е това. Пишеш и за идентификация, за ум, за съзнание , състояния... без въобще да имаш дори основни познавателни положения откъм тия думички. И всичко това - само заради фалшивото ти самочувствие,  колко си възвишен, щото си роб на заблудите си.

САЙТА е КАЛДАТА - виж останалите раздели и теми как включват рационални положения, въпроси за практически решения и търсения, споделяне на човешкия практически , технически и друг опит от тия, при които вече е налице такъв...

Субективните сънища и преживявания не са "религия", бебчо. За малките хора може да е така, но твоите претенции настояват че си "голям, възвишен, мъдър, носител на вселенско знание", че чак, и по вселенските закони си спец... А освен претенции, написаното от теб е толкова лековато, повторително и клиширано.

Това че този раздел касае религията не означава с нищичко че това е място за личните дневници и измишльотини на няколко подбрани ника, които са се изтарикатили да скрият налудността и психичните си травми си зад "религиозни приказки".

==================

Опитите ти да сваляш всичко това до някакво си "лично отношение" са продукт на обикновени комплекси и срастване с героя от сънищата ти, през който "долавяш че даден дисонанс е заплаха". А това мен не ме интересува с нищо - щом са налице претенции, да видим покритието.... А вече десетилетие празните приказки, уверенията и повярванките само се изливат... а извън тях е обикновено "народно сиво". Дори може да се въведе нов "нюанс на сивото" - комплексарско сиво, което се скъсва да настоява че било 'цветно' и имало всички цветове на дъгата, че чак и "невидимите за нисшето аз, висши цветове".

на 14.08.2024 г. в 13:29, 16562 написа:

Това в което вярвам не виждам да ми пречи в живота. Но пък в моите очи му придава смисъл, цел, посока.

Малкото признания за положението зад 'духовната приказка" са чудесни и са достойни за учебник по психология, глава 'комплексирани субекти'...

И така - вярванията като заместител на 'смисъл, цел и посока' в живота. Това винаги е при дефицит на тия, заради които идва и компенсацията им през 'повярваното в личната приказка'.

Нещо повече - всяка самозаблуда идва винаги като компенсация за дефицити, възникнали в екзистенцията. Често при един тип самозаблуда възниква дефицит, който довежда до 'модернизация на заблудата', вече съставена от компенсации. един сън се сменя с друг сън... И всичко е заради породените дефицити от екзистенцията заради невъзможност за асимилация и преработка на травми, конфликти, загуби или трайни емоционално-негативни атаки на средата към субекта (най-често семейната такава среда).

Ако не вярвам, това означава да се откажа от всички амбиции надхвърлящи границите на един живот, а аз не искам.

И такаааа - значи амбициите :). Пак е ок че думичката е точната, вместо да се ползват самозаблудните й заместители - като "искрен стремеж", примерно, които употреби един друг от искейпърите, който се е сгушкал зад будистка приказка. 

И така - АМБИЦИЯТА... изглежда ли му на Амбициозния, че това е признак на 'висшето му аз"? :) Още повече, че...:

...Това ми носи удовлетворение, докато в рамките на физическото съществуване не виждам нищо истинско и ценно.

:) такаааа. рамките на "физическото съществуване" нямало нищо истинско... и ценно. Но ... ЦЕННОСТИТЕ се формират именно сред живота в рамките на физическото съществуване. И дали и доколко тия "рамки" са рамки... и дали не са рамки на представните форми от избрани описателности... за "физическото съществуване".

Всъщност по изявите ти сред форума единствено изглежда че най-голям смисъл си намерил сред проповядването и презентациите на личния си духовен сън.

Вече толкова години... по вида, характера и типа на деятелността ти тук, единственото на което изглежда виждаш СМИСЪЛ е именно да тръбиш и търсиш "сходни" за духовните си фантазии, заради неудовлетвореност и дефицити. Дори и при ясен резултат че НЕ ГИ НАМИРАШ, упорито и настоятелно продължаваш да презентираш колко са ти духовни фантазиите и каква ти е духовната приказка, заради избора на героя ти сред нея. Дори и без интереса на който и да е друг, но и останал сам пред рефлексията на това че го "ИЗРАЗЯВАШ" и фантазираш как го "споделяш"...

И упорито и неотстъпно - едно и също - наливки на текстове от които черпиш духовните си автосугестии, и подражание на същите, вече маскирани като лични думички в някакво подобие на диалози и обмен.

И? - това ли е духовният смисъл? :) само и само да ти донесе 'удовлетворение' - както е според последния цитат... Нима това е "истинското и ценното"? 

Така, че бебчо, няма кой да те вземе сериозно, останал си просто един самотен "гол артист" пред самотното си огледало и възвишените си претенции заради макиажа и заучения ти наготово контекст.

===============================

През всички години досега сред калдата, в ролята ми на дисонатор спрямо няколкото психиатрични ника скрити зад религиозни маски, пиша че "ВЯРВАНЕТО" от такъв тип е компенсаторна игра на тяхното НЕСЪЗНАВАНО и че според него, единственото, което то е призвано да реализира - е ПОЛЗАТА.

Ползата в тия случаи идва като ИЗХОД ( и народното клише СПАСЕНИЕ) от дълбоката неудовлетвореност, несподеленост, дълбоко насаден негативизъм, който допълнително е поддържан от проблемни и конфликтни ситуации в битието и социалното обкръжение.

РЕЛИГИЯТА като призвана за личната полза някому - та това е от хилядолетия. Именно заради това е естествен начин за манипулация над масите, защото са съвсем прости и ясни сходствата им относно негативността в екзистенцията им. Религията заедно с алкохола, опиатите, кафето, захарта, храненето... или останалите открити с времето "компенсатори" в дефицита на допамин и в опит за стопиране на кортизола...

• Автор

Ако си сериозен, минаваш директно на въпроса - имам примери, имам обосновка, опирам се на познание... Просто е. В случая - "имам обосновка за "когнитивни процеси във ВИСШЕТО АЗ'', имам примери за когнитивните процеси в "НИСШЕТО'' аз... Работят така и така, предлагаш примери от действителността...

Понеже тия не са налични, наливаш тук измислици

И ти ще повярваш? Не само ти, никой няма да повярва. А и не ме интересува дали някой ще повярва. Предпочитам, който желае да провери сам написаното. Опитът ми си е мой и няма да донесе нищо на другите. Резултатът от него ще е полезен за някого - най- вече подсказвайки посока в която сам да погърси решение по даден въпрос. Но този който изобщо не го ингересува дадения въпрос, нямам какво да му предложа. Ти си такъв човек. Теб не те интересува никоя от темите тук. Заинтересован си по-скоро да убиеш интереса на участниците към темите. Искаш да утвърдиш тякаква стерилна среда в която да са актуални само твоите разбирания и интереси. Почти всичко друго са маски.

преди 13 минути, some_spirit написа:

16562  и  _ramus_  единия е изкукал  окултист, а другият  изкукал психолог  и двамата  са много зле ........

Да, разбирам напълно думите ти. Ясно е, че в тези спорове губим и двамата. Тона всъщност устройва рамус. В средата на този форум е трудно да издържиш да бъдеш градивен - всички преимущества са на страната на отричащите духовността и вярата, на търсещите конфликт с позволени и непозволени (на думи, но не дефакто) средства.  Но точно това пък дава възможност да се развие истинска устойчивост и различаване. Дава възможност на всяка от страните са разкрие характерните си черти, типичните си методи на (въз)действие и да бъде опозната. 

преди 32 минути, 16562 написа:

И ти ще повярваш?

работата с познанието не опира до повярване. Има си ясни критерии и е наивно да се измъкваш с "ще повярваш ли".

Не вярвам, не ме интересува вярането, защото не ми е нужна ползата от него.

Опитът ми си е мой и няма да донесе нищо на другите.

И... ? какво остава - на другите би донесло нещо си - когато им спускаш фантазиите и измислиците си, в комбина със заучените религиозни клишета и реторики. :) 

И въх - показвам на другите посоката в която сам потърсих "спасение", а не решение. Решенията се намират в практиката, а не сред фантазиите и бягствата в приказни утроби.

Офицерът от будистката тема също е осенен от манията да "показвал на другите спасението на хората и как да направили живота си щастлив, да избягат от страданията " ( като него)

Искаш да утвърдиш тякаква стерилна среда в която да са актуални само твоите разбирания и интереси.

Стерилна среда не съществува и... няма нищо общо с "моите разбирания и интереси". Отново си постулираш свободно и произволно докато нагласяш към приказката ти някакви си версии и се самоуверяваш колко са правилни, доказани, с клишетата "ясно е, вижда се". :)

Клиширана реторика, клиширани послания, никакви познания... и остават само нагласените готови сънища с бълнуването че като ги покажеш и... това за някой също ще е начина да си избяга и да си сънува колко е щастлив, възвишен, духовен и чист... :)

Предлагаш на другите личната си версия на самозаблуда... - това правиш. Нито е до религиите, нито е до вярванията - предлагаш на форума личната си версия на самозаблуда, със заблудата че това е истина и така и други ще се "спасят". Ето това ти е "духовността" и тази приказка няма да мине другаде, освен за теб си.

И понеже ти така или иначе си инато магаре, а и залогът от риска е огромен ( всъщност най-големият възможен) няма да мине пред никого друг - и именно това е проблемът.

НЯМА ДА МИНАТ, бебчо! Каквото и да направиш, няма да минат. Психариите дори и с маска на религии, няма да мине театъра и играта с публиката, ако ще и артиста да се съдере.

Ти не ме интересуваш въобще - вече си се дал и изборът си е твой и дали ще е към дъното или фантазиите ти за "висшите сфери, владици или висшите или нисшите азове", това не ме интересува особено.

преди 36 минути, 16562 написа:

Ясно е, че в тези спорове губим и двамата.

Не знам нищо за никакви "загуби". Нито печалби. Не ме интересуват и нямам нищо общо с това. Въобще не ме интересуват форми на битки или даже войни.

Караш си по популистките си инфантилни интерпретации и така сам си компрометираш театрото. А толкова много се стараеш в него... толкова много години... и форумно време. :) Язък - като с "двете висши".

• Автор
преди 16 минути, _ramus_ написа:

работата с познанието не опира до повярване

Но на евентуални мои думи може единствено да се повярва. Сега изведнъж излиза, че искаш не споделяне на опитност, а доказателства. Но дали и към доказателствата няма да подходиш избирателно - нешо от типа: щом не ме убеждават, значи не са доказателства 

преди 20 минути, _ramus_ написа:

И въх - показвам на другите посоката в която сам потърсих "спасение", а не решение. Решенията се намират в практиката, а не сред фантазиите и бягствата в приказни утроби

Виж как незабавно опитнаш да наложиш личното си мнение на мястото на моето. Това не е безпристрастност. А после аз съм бил проповедника, а рамус - обективния критик

преди 22 минути, _ramus_ написа:

НЯМА ДА МИНАТ, бебчо! Каквото и да направиш, няма да минат. Психариите дори и с маска на религии, няма да мине театъра и играта с публиката, ако ще и артиста да се съдере

И пак стигаме до традиционните нарушаващи правилата на фопума внушения, които защитникът на чистотата на религиите Негова Непрекословенност Бадр все подминава.

преди 25 минути, _ramus_ написа:

Ти не ме интересуваш въобще

Да, да, но пък аз умирам от желание да те заинтересовам.

преди 9 часа, 16562 написа:

Св. Дух изразява Майката, Природата, Световната Душа, разбирането...

Не! 

Светия Дух изразява човещината, а да ли на майката или бащата, то .... е без значение!!! Няма такова нещо Световна Душа!!!

Душата на всеки е уникална, но Духът е един и същ без значение пола и т.н.!!! Човек е подобие на Бог!!!  

Нисши процеси Няма . Може да се каже ,, Грозни Процеси " Но ,, Нисши " - ,, Не " .

преди 12 часа, some_spirit написа:

16562  и  _ramus_  единия е изкукал  окултист, а другият  изкукал психолог  и двамата  са много зле ........

😅. Поне темата и споменатите личности получиха определения . Смея се , защото ,това ,, изкукал " много весело звучи .

преди 12 часа, 16562 написа:

. Тона всъщност устройва рамус. В средата на този форум е трудно да издържиш да бъдеш градивен - всички преимущества са на страната на отричащите духовността и вярата, на търсещите конфликт с позволени и непозволени (на думи, но не дефакто) средства.  Но точно това пък дава възможност да се развие истинска устойчивост и различаване. Дава възможност на всяка от страните са разкрие характерните си черти, типичните си методи на (въз)действие и да бъде опозната. 

И теб те устройва , защото е много трудно да намериш ,,спаринг партньор " , а Рамус е идеален , въпреки че папагали , но в последно време забелязвам че прилича по - скоро на ,, Скептик " отколкото на ,, атеист " ...

преди 7 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Не! 

Светия Дух изразява човещината, а да ли на майката или бащата, то .... е без значение!!! Няма такова нещо Световна Душа!!!

Душата на всеки е уникална, но Духът е един и същ без значение пола и т.н.!!! Човек е подобие на Бог!!!  

Светия Дух ? Да разбирам ли че е като кабел който свързва електроцентралата  с крайният консуматор , където електроцентралата е Бога , а крайният консуматор човека ( по тази логика излиза ,че всеки може да се окаже  Исус Христос , с малко повечко труд ) ? 

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Светия Дух ? Да разбирам ли че е като кабел който свързва електроцентралата  с крайният консуматор , където електроцентралата е Бога , а крайният консуматор човека ( по тази логика излиза ,че всеки може да се окаже  Исус Христос , с малко повечко труд ) ? 

Тръгнем ли да го оприличаваме на нещо позната по скоро е като WiFi. ;) => Чисто и просто ти трябва парола, за да се присъединиш към Бог, а Исус от Назарет е хакер, който е позволил на повече да имат достъп до благата от природата. :) 

Още в основата на Стария завет е принципа: "И каза Бог да бъде ... , а после след като вече е направено - да каже -> Това е добро!" Да, за някои неща се налага да се лишиш от нещо (в някои по-висши страсти дори от личен живот дори, което си е жертва), за да стане, но те (другите) като видят крайния резултат да открият, че си го направил с необходимата Любов. 

Самия Свети Дух е като лекарство, което след края на даден етап те възкръсва и продължаваш напред, т.е. всяко следващо да го правиш с Божията любов и в името на бъдещето на човек, човеците, и/или човечеството дори. 

Бог е справедлив! Той именно е съдника и когато си заминеш от този свят ще те дари с вечен живот! Това не е надежда, а вяра, че това което ще остане след теб ще е добро, т.е. за този който те наследи. ;) 

Правете всяко нещо с Любов. Амин

• Автор

Anima Mundi

Човешката душа е част от световната. Това не и пречи да е уникална. Напротив. Душата е междинното състояние между тялото и духа. В нея единството на духа и диференциацията са обединени по определен начин. И доколкото духът е навсякъде  и материята е навсякъде. душата също е навсякъде. Всеки атом от тялото на човека има своя душа и това не пречи на човека също да има такава. По същия начин и това, че всеки човек е своя отделна душа не пречи и светът като цяло да има такава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.