Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бог Отец

Featured Replies

преди 10 часа, 16562 написа:

Не знам за мен, но виждам само клишета именно при теб. Едни и същи думички и провокации. И никакво възпитание. Не знам теб и Бадр какви майки са ви възпитали толкова безскрупулни и извратени, но са пълен провал.

Като станеш майка ще видим какво възпитание ще дадеш на децата си. До момента критиката бе към теб. 

Какво, критики към майка ти ли ти е потребна? -> Започваш да обиждаш майки ли? Внимавай!!! @badr дебне! 

...

Възпитанието е отговорност на бащата. Майките са святи. Тяхната функция е да закрилят децата. Дори от бащите им. Тръгнат ли да възпитават деца, то явно не са направели добър избор. 

Затова и има клише: Една жена става истинска, когато роди. До тогава е девойка в която вилнеят хормони и страсти. Да, може да съгреши, но в тоя случай родителите ѝ трябва да поемат грижата за  внуче си и да я вразумят. 

• Отговори 310
  • Прегледи 20,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Търсещ истини
    Търсещ истини

За мен е дълбок потрес, как може да вярвате в бог Отец, който по свой образ и подобие е създал нещо като dioib. Такъв всемогъщ творец е немислим. Този, който е създал Данте, Галилей, Аристотел и Нютон

• Св. Дух изразява Майката, Природата, Световната Душа, разбирането... В случая конкретно си мисля, че в момент на крайна болка до човек успява да достигне "гласът" на тази душа и той получава някакно о

• Не е трудно. Няма нищо за разбиране, казах Няма Нищо.......... от там на татък всико е един Анализ на една Измамна многовековна <технология> и вековна лъжовна политика, икономика, култура и пр.Т

• Автор
преди 3 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Какво, критики към майка ти ли ти е потребна? -> Започваш да обиждаш майки ли? Внимавай!!! @badr дебне

Формално не съм нарушил правилата, за разлика от някои други. Явно те нака или иначе са без значение. А написаното е вярно. Вината че нямат елементарна култура и възпитание не е моя. 

преди 2 часа, 16562 написа:

Формално не съм нарушил правилата, за разлика от някои други. Явно те нака или иначе са без значение. А написаното е вярно. Вината че нямат елементарна култура и възпитание не е моя. 

Знам. 😀 

Мен личната ти борба в този форум не ме касае. 

Нито пък до колко се смяташ за красив ум, а моя или на други, че са грозни и ниско образовани и дори малоумни и/или простаци. 

Невежеството ми не ми пречи, нито пък ми е потребно точно твоите "мъдрости" или духовност. 

Видно е, че не си разумен. Отделно, че твоите разсъждения са повърхностни и хаотични., което се базира на деформирана менталност. Дори крайно да се изразя е импулсивна което е характерно за човек който не е формирал личността си все още, а се прави на велик. 

Опитваш се да си многоумник. Е, не ти се получава! 

• Автор
преди 57 минути, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Видно е, че не си разумен. Отделно, че твоите разсъждения са повърхностни и хаотични

Но не обиждам ей така "за спорта" като теб и рамус.

преди 1 час, 16562 написа:

Но не обиждам ей така "за спорта" като теб и рамус.

:offtopic_s:

Какъв спорт намесе?! :)

Ти споруваш с мозака си ли?! :)

Малко, темата за какво е? 

Свободният форум не е сграда за спортни състезания, нито темите са помещения за тренировка на определен спорт. 

До толкова ли си красиво, че показваш оскъдните си знания, опит или духовност, че демонстрираш неразумността си и чакаш някой да те хареса и те спонсорира?! :)

Е, нямаш качества! 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

• Автор

Следващия път като го видя, ще го питам по-подробно. Може и снимка да си направим и ще я публикувам.

преди 50 минути, shishmanovp861 написа:

офтопик

Числото е решило да прави към него тунел, но по-вероятно е даде снимка на 👿

:)

преди 11 минути, 16562 написа:

Следващия път като го видя, ще го питам по-подробно. Може и снимка да си направим и ще я публикувам.

Което е това число което завършва на 2 и е просто?!  :)

• Автор
преди 1 час, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Което е това число което завършва на 2 и е просто?!  :)

Само абсолютен простак обижда, без да е предизвикан с нищо. Ти авно си такъв. 

преди 42 минути, 16562 написа:

Само абсолютен простак...Ти авно си такъв. 

бебчо, тия излияния подхождат само на "абсолютен умник". :) А всички тук знаем че ти не си такъв, а тия изцепки са ти просто репертоар .

преди 2 часа, 16562 написа:

Може и снимка да си направим и ще я публикувам.

Кажи преди това на владиката да се издокара с костюм и вратовръзка - да е в тон с фена си и да изглеждате сериозно и тежкарски... :lol6:Въпреки това ще е сериозен пробив в науката - да се правят снимки на фантазни съчинения и героите в тях.

А следващия си опит за "сериозна тема" може да пробваш с "бог мама"

преди 1 час, 16562 написа:

Само абсолютен простак обижда, без да е предизвикан с нищо. Ти авно си такъв. 

Не всяко число което завършва на нечетно е просто. 😀 

Интересен е казуса на две прости числа с разлика помежду им с 2. Примерно 17 и 19.

Реално най-малкото просто число е 2. Всяко друго кратно на 2, не е просто. 

Сега анализира към кой е обидата. 😀 

П. П. Бог Отец не винаги е божество, ако не го разгледаме със Светия Дух и детето му Христос. 

Затова и 2 и 3 са основни прости числа които някои ги наричат "близнаци". 

• Автор
преди 31 минути, _ramus_ написа:

бебчо, тия излияния подхождат само на "абсолютен умник". :) А всички тук знаем че ти не си такъв, а тия изцепки са ти просто репертоар .

А теб какво те интересува? Нали беше без възгледи? Да, ама само на думи. Ама ти си вярвай. Тримата простаци тук сте си добра кочхания, но по-умни няма да станете. Точно обратното.

преди 15 минути, 16562 написа:

А теб какво те интересува? Нали беше без възгледи? Да, ама само на думи. Ама ти си вярвай. Тримата простаци тук сте си добра кочхания, но по-умни няма да станете. Точно обратното.

О, горското! То не било умно. Намерило си един Агни Йога и изпаднало в нирвана. 😀 

Не е културно на мъртвец да вадиш нож. Излагаш се. 

Не знаех, че мародействуето те влече. В някои държави е подсъдно, както и опорочаването на гроб. 

Вандализмът ти по темите на мен лично не ми пречи, нито мародерстването със знанията на другите. 

• Автор
преди 18 минути, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Не всяко число което завършва на нечетно е просто. 😀 

Интересен е казуса на две прости числа с разлика помежду им с 2. Примерно 17 и 19.

Реално най-малкото просто число е 2. Всяко друго кратно на 2, не е просто. 

Сега анализира към кой е обидата. 😀 

Не се прави на умник. Точно хо темата с простите числа ще те срожа в малкия си джоб. А какво означава 16562 и какви свойства има, нямаш никакъв шанс да разбереш.

преди 2 минути, 16562 написа:

Не се прави на умник. Точно хо темата с простите числа ще те срожа в малкия си джоб. А какво означава 16562 и какви свойства има, нямаш никакъв шанс да разбереш.

Мен ми стига друга числова равнина. 😀 

В тоя свят числовата линия е 1, 4, 6, 11, 16, 18, 21, 33, 42, 50, 69, 75, 82, 93, 101, 106, 111, 121, 150, 500, 1000, 2000, 3000, 5000, 7000, 11000, 13000, 17000, 19000 и т. Н. 😀 

преди 21 минути, 16562 написа:

ще те срожа в малкия си джоб

Тогава ми кажи как се нарича числовата редица 1/просто число, т. е. просто число на степен минус едно. 😀 

преди 7 минути, 16562 написа:

Тримата простаци тук сте си добра компания, но по-умни няма да станете. Точно обратното.

Не можеш да промениш някой ако го обиждаш, но можеш да промениш отношението си към него. Ако му простиш, ще възстановиш състоянието си на умиротворение и безметежност. Трябва да сме благодарни за съществуването на хора, които ни дразнят, защото без тях не можем да развием непоколебимо търпение, вътрешен мир и хармония.

Не можем да съдим когото и да било, защото е невъзможно да бъдем на негово място, да сме преминали през всички житейски ситуации като него, да имаме същия опит, който неизбежно обуславя поведението му. Една шайенска поговорка казва: Никога не съди човек, докато не извървиш миля в неговите мокасини.

Ненавистта се прекратява само с отсъствие на ненавист. Този закон е вечен.

Буда - Дхамапада

преди 51 минути, 16562 написа:

Нали беше без възгледи?

ти видя ВЪЗГЛЕД ли бебчо? :)

Въобще - наясно ли си какво означава или ти е важно само това, дето ти е сред фантазиите?

преди 10 минути, Śūnyatā написа:

Ненавистта се прекратява само с отсъствие на ненавист. Този закон е вечен.

няма такъв 'закон' и въобще не е вярно твърдението, като освен това е и логически носенс.

Изцепката за "вечен закон" е типична за популярните религии и таргета от популисти в тях.

Що се отнася до "ненавист"... как се появява и как се прекратявала... и какво е "отсъствие на..." е за друга тема и ако сред КАЛДАТА има по-малко място за изтрещели комплексари, то и по-малко ще е мястото и ролята на емоционалните примитивизми сред същия.

преди 56 минути, 16562 написа:

Тримата простаци тук сте си добра кочхания

компания... някаква си. :) Докато ти си сам воин на духовното и глашатай на владиката (си) и в ролята на "умника" в собствения си театър...

преди 50 минути, 16562 написа:

16562

До 2*7*7*13*13, виж свойствата на 2*3*5*5*7*7*7*11*11*11*11*13*13*13*13*13*19*19*19*19*19*19. 😀 

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Не можем да съдим когото и да било, защото е невъзможно да бъдем на негово място, да сме преминали през всички житейски ситуации като него, да имаме същия опит, който неизбежно обуславя поведението му.

Може, но трябва да сме смели и да не ни е страх от смъртта. 

Основният проблем при човеците е, че желаят достойна смърт, която ще им позволи тяхното име да се споменава във вечността. 

Числото си мисли, че има уникални свойства. Останалите са невежи и с грозни мозъци. 

Само, че се установи, че и от математика не разбира. Мисли, че като криптира информация, то знаещите, вещите ще я декодират и ще разберат истината. 

• Автор
преди 1 час, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

О, горското! То не било умно. Намерило си един Агни Йога и изпаднало в нирвана. 😀 

Не е културно на мъртвец да вадиш нож. Излагаш се. 

Не знаех, че мародействуето те влече. В някои държави е подсъдно, както и опорочаването на гроб. 

Вандализмът ти по темите на мен лично не ми пречи, нито мародерстването със знанията на другите. 

Браво, ама ти си голяма работа. Селският простак пасти да яде. Разбирам те, че животът ти е скучен, но не всички сме така. Повечето сме способни на културен диалог и аз поне комуникирам  с нормални хора по цял ден. Асоциални типове като теб и рамус сте ми доста странни, защото от едпа страна тук търсите някаква дисщусия, но сте напълно неспособни да я водите. Но то си е за ваша сметка.

преди 2 минути, 16562 написа:

Повечето сме способни на културен диалог и аз поне комуникирам  с нормални хора по цял ден.

нормални хора... !!! :) Способния на "културен диалог" е способен и на не толкова културен. Понеже е възвишен, де! 

Тва като ги заплющиш тия клишета... и тая сивота... и тия изцепки - кое колко странно ти било, кой какво търсил пък не го намирал, и какво на чия сметка било...

преди 14 минути, 16562 написа:

Но то си е за ваша сметка.

Поне аз имам няколко сметки, но вече нв се налага да работя, за да ми държи сметка някой, че ако не дам красиво, то няма да мога да си платя нета, за да общувам и с интелигентни човеци. 😀 

За теб явно културните хора са ниско интелигентните и като споделиш нещо умно и те уаау колко е умен тоя. 😀 

• Автор
преди 1 час, _ramus_ написа:

компания... някаква си. :) Докато ти си сам воин на духовното и глашатай на владиката (си) и в ролята на "умника" в собствения си театър

Това са си твои убеждения, които постянно опитваш да наложиш. Доста настойчиво при това, за да подхранват фантазните ти невъзгледи. Сигурно защото не избиваш комплекси по този начин. Въпрос на време е кулата от карти, така грижливо построена да падне. Но пък ти се занивавай с бебчовците, с патеречките, с клишенцата, папагаленето и др. фрази дето не ги повтаряш и не си фиксиран в тях. Но пък винаги бягаш от неудобни въпроси, като снощи зададените от Търсещ истини.

Това са си твои убеждения

да де... и прочее с пълните "духовни" глупотевини :) Типичните огледални повторилки... от времето на първия ти пубертет...

Въпрос на време е кулата от карти, така грижливо построена да падне.

Това в курса по асновидство ли го учихте? :) И колко е "въпросът на време" - един еон, 3 секунди или няколко вечности, не че нещо, но що кулата щяла да падне.. да знам какво са предрекли духовните йерархии...

А и между другото - всяка кула все някога ще падне. :) А само духовните сфери са вечни... и за тях ти трябва бая духовен батут.

• Автор
преди 41 минути, _ramus_ написа:

да де... и прочее с пълните "духовни" глупотевини :) Типичните огледални повторилки... от времето на първия ти пубертет

Много лесно е да избагаш с обяснения за "огледални повторилки". Уж разбиращите от психология постоянно излизате с този номер. Рамус е "чист", те другите проектират своите слабости върху него. Да, ама си е точно бягство.

Ти така и няма да си позволиш да приемеш, че показваш сереозни проблеми в психологически план. Не си само ти де. Но ти си с фантазията, че си ги преодолял. Че си на някакво ново по-високо равнище. А "примитивиге" - те няма как да знаят. Също удобно за бягство от искренна самооценка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.