Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бог Отец

Featured Replies

• Автор
на 10.06.2024 г. в 17:21, Търсещ истини написа:

Не го виждам точно така. Ако семето е мъжката семка, тя не прилича на човек, както и семката на тиква може да е в тиквите, а може и в кратуните. Понеже бог Отец е създал dioib по свой образ и подобие, а това е лично негово свидетелство, предполагам, че не е от семка, а целокупно, изцяло, окончателно. Това ме кара да мисля, че неговия бог е така да се каже доста...

Всичко е вътре в зародиша. Какво като не го виждаш? Аналогията е още по-пълна, но трябва да навляза в сферата на някои окултни учения, с които не всички тук сте запознати. Знае се, че зародишът наподобява в определени периоди, предходните еволюционни форми - минерали, растения и животни. Тези етапи един вид се преминават наново, но несъзнателно. Според споменатите окултни учения монадата вече е преминала през тези периоди в действителност в необозрими за човека минали периоди. Тази минала еволюция резултира в появата на ума, самосъзнанието, но и егоизма. Така, човек се ражда, вече притежавайки тези качества, според индивидуалното си ниво на развитие. Децата все пак са си големи егоисти и силно емоционално фокусирани. В много случаи (повечето) това продължава и в зряла възраст, просто защото въпросните хора не са преминали този етап на развитие. На следващата стъпка емоциите (не чувствата като любов, щастие, добронамереност и др.) и егоизмът, който се явява ограничение за психиката, следва да отпаднат. Истинският човек, този по образ и подобие на Бог, е духът, а не формата. И той развива вложения в него потенциал с времето. Ще обърна внимание на думата "вложен", защото той не е сътворен, няма начало и граници, а е "извън времето и пространството".

• Отговори 310
  • Прегледи 20,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Търсещ истини
    Търсещ истини

За мен е дълбок потрес, как може да вярвате в бог Отец, който по свой образ и подобие е създал нещо като dioib. Такъв всемогъщ творец е немислим. Този, който е създал Данте, Галилей, Аристотел и Нютон

• Св. Дух изразява Майката, Природата, Световната Душа, разбирането... В случая конкретно си мисля, че в момент на крайна болка до човек успява да достигне "гласът" на тази душа и той получава някакно о

• Не е трудно. Няма нищо за разбиране, казах Няма Нищо.......... от там на татък всико е един Анализ на една Измамна многовековна <технология> и вековна лъжовна политика, икономика, култура и пр.Т

преди 1 час, 16562 написа:

Знае се, че зародишът наподобява в определени периоди, предходните еволюционни форми

Мен също ме е впечатлил Биогенетичния закон на Хекел, но днес не го приемат напълно.

Цитат

В края на 19 век е била общоприета теорията, че онтогенията отразява филогенията (т.н. биогенетичен закон на Ернст Хекел).

Вярвало се е, че индивидуалното развитие на даден организъм директно съвпада с еволюционното развитие на вида. Тази ранна версия на хипотезата междувременно е опровергана, макар че тясната връзка между онтогения и филогения се признава и е обяснена със съвременната еволюционна теория.

За "монадите" влагаш ли друго съдържание, различно от Лайбниц?

Цитат

Лайбниц изтъква, че физическите атоми са реални, но неточни, а математическите точки са нереални; за това той въвежда своите метафизически точки, които нарича монади (единици). Чрез тях той дава монистично и рационално обяснение за всемира. Монадите се характеризират с две способности: възприемчивост и стремеж. Налице е йерархичност в качествата на монадите: най-простите само възприемат, по-сложните са одухотворени, и най-сложните са разумни. Реално монадите не си взаимодействат, но техните възприятия са координирани така, че всичко изглежда сякаш това реално се случва; постигането на това за максимален брой е израз на принципа за съвършенство, а координирането е предустановена хармония. По този начин Лайбниц решава остро дискутирания след картезианството и оказионализма проблем за съотнасянето на нематериалната душа и придаденото ѝ тяло.

Пространството и времето в света на монадите са чисто относителни, възглед който противопоставя Лайбниц на механицистите, следващи Нютон. По този повод в последната година от живота си той води преписка със Самюъл Кларк, която е публикувана след смъртта му и е един от важните източници в познаването на неговата философия. Именно тези негови възгледи по-късно се преоткриват, макар и модифицирани, в критическата философия на Имануел Кант.

преди 12 минути, Търсещ истини написа:

различно от Лайбниц

веднага на Лайбниц да дадат да прочете анонимката за да се харесат с Владиката. :lol6: Иначе ще си ходи Лайбниц неграмотен за вселенските закони и "езотерични знания, с които да не е запознат"

За пореден път някои "духовни надувки" подчертават че да са ходили на училище и да имали 'две висши' е загуба на време. Достатъчно би било само да се вживееш с анонимка и художествени образи... и вселенските закони са ти в кърпа вързани - най-малкото, щот владиката ще ти ги разкаже наготово, на по бира.

Въобще - покъртителна неграмотия цари из духовните сфери...

преди 42 минути, _ramus_ написа:

Въобще - покъртителна неграмотия цари из духовните сфери...

:offtopic_s:

О дух великолепен, скатан между тепетата на Три емоции ... :) Как пахнеш на мърша ... :) Ти прекрасна храна си за мършояди, но България не е чак толкова без животни. :) 

• Автор
преди 1 час, Търсещ истини написа:

За "монадите" влагаш ли друго съдържание, различно от Лайбниц?

Не съв запознат много с Лайбниц и Кант. Влагам значението на монизма, че индивидуалната монада е отражение, но не е точно отделена от абсолюта.

Мен също ме е впечатлил Биогенетичния закон на Хекел, но днес не го приемат напълно.

Хекел е изцяло материалист, доколкото знам. За мен еволюцията на тялото/формата е само следствие от вътрешното психическо и духовно развитие, което е и същественотор

преди 9 минути, 16562 написа:

същественотор

Това ли за теб е духовното? :) 

Съществените явления и/или феномени и/или форми  в този свят се базират на Промисъл!!! 

• Автор

Градинарят не създава семената, а само създава условия за поникването им. Това е промисъл.

преди 8 часа, 16562 написа:

Не съв запознат много с Лайбниц и Кант. Влагам значението на монизма, че индивидуалната монада е отражение, но не е точно отделена от абсолюта.

Хекел е изцяло материалист, доколкото знам. За мен еволюцията на тялото/формата е само следствие от вътрешното психическо и духовно развитие, което е и същественотор

Именно заради съдържанието, идеята която влагаме в някоя дума е добре тя да бъде споделена за да се разберем за какво иде реч. 

От друга страна, това, че имаме различни идеи за една дума значи, че словото не е от бога, а е социално, човешко явление.

преди 4 часа, Търсещ истини написа:

че имаме различни идеи за една дума значи, че словото не е от бога, а е социално, човешко явление.

но не така ги вижда нещата "владиката". :) Според същия словото, мислите, битието и динамиката на цялото човечество, през всички времена и култури - всичко се наблюдава, дава и управлява... даже и не точно от 'бога', а от отбран вселенски елит, който си подбира различни посредственици за да се изживяват на "посланици на човечеството" ...

Случаят с "числовият ник" е точно такъв - той вече толкова време е вестител  на тайните езотерични знания, до които той се е добрал, защото е заслужил с чистите си помисли и делата му за добруването и развитието на всички хора...

При наличието на толкова неграмотност и едностранчивост на 'езотеричните МУ знания" е твърде наивно да се приеме версията му освен за въображаема, но понеже той се е вживял "посветен" ... не се налага да се приемат измишльотините му за тези и дори възгледи.

Ако 20, 200 или 2 милиона души се обединят около поредната си налудност в моменти на криза, това не я прави теза, нито възглед... не я прави нито логична, нито обоснована. Тя просто е пореден идеологичен конвенс, нужен на тия хора, които са привлечени от идеологичната приказка.  Просто... въображаемите светове се съставят от потребни на измисленото от тях си, субекти.

И 200 години да водите дебат, който прилича на "разговор" нищо няма да се промени за искейпъра, защото залога да се усъмни в приказния си сюжет... е огромен. Всъщност - най-големия за всеки живот.

Ако си позволите да помислите по казуса - припомнете си или изгуглете какво означава заглавието "приказка без край" и какви обобщения е изразил немския й автор М. Енде в нея. Това е само предложение... но според мен е добра тема за размисли и диалог - поне като предположение ( дори и да е грешно :) )

преди 7 часа, _ramus_ написа:

Ако си позволите да помислите по казуса - припомнете си или изгуглете какво означава заглавието "приказка без край" и какви обобщения е изразил немския й автор М. Енде в нея. Това е само предложение... но според мен е добра тема за размисли и диалог - поне като предположение

Смятам, че всички тук искаме да проявим някаква неповторимост. Да не сме подражатели на някого другиго. Не изключвам някой да битува в страната на фантазиите, но не мога да кажа за някого, че е той. Или да съм аз. 

неповторимост

Която да е като на Бог Отец? 

:)

Само бащи могат да покажат такава неповторимост. 😀 Майки и ЛГТБ същества са склонни на подражание. 

Децата пък се правят на богове, богини, царе и принцеси. 😀 

Качиш ли ги на котлона, то.все някой от родителите ще грякне, че насилваш детето му. 

Запомни: Тук из раздел религия не правим неповторима религия, а показваме нашата духовност, коя другите или харесват или не. 

Спорните аспекти не са свързани с истини, а с изреносста и способа със свои думи да пресъздадем прочетеното или чутото от нашите религиозни наставници или учители на идеология или шамани на тоталитаризма. 

Сблъсак между такива убеждения и/или морални и/или култури е имало, има и ще има. 

Ти уж търсиш истината, но подмолно прокарва доктрини. 

Хванатат ли те в крачка, то веднага имаш дежурен изказ: Направи циганско колело. 😀 

Добре ми е известно, че мои мнения и т. н. са ти неудобни. 😀 

А  върти си колелото с пръчката недорасъл индивид. 😀 Ще видим кога ще пораснеш. 😀 

• Автор
преди 5 часа, Търсещ истини написа:

Смятам, че всички тук искаме да проявим някаква неповторимост. Да не сме подражатели на някого другиго. Не изключвам някой да битува в страната на фантазиите, но не мога да кажа за някого, че е той. Или да съм аз. 

Всъщност, аз не искам. Изобщо не съм фокусиран върху това са съм неповторим. Знам, че съм. Няма как да не съм. И знам, че в същото време подражавам. Няма как да не подражавам. И при всички е така - те едновременно подражават и са неповторими.

Дали искам с нещо ярко да се откроя от другите и да ги впечатля? Може би. Но това може да стане при изключителни ситуации. За мен, за целта в подходяща позиция може да попаднеш само по силата на кармата. Качествата може да ги имаш, но средата няма да позволи. А може и да се случи обратното. За мен е важно какво мога да направа в условията, в които аз живея. Да, мога и да мечтая какво бих направил при други обстоятелства, но знам, че са мечти. От една страна те са полезни, защото са някакъв вид подготовка и не само. От друга страна действителните събития няма как да са като мечтаните. 

преди 4 часа, dioib написа:

Децата пък се правят на богове, богини, царе и принцеси. 😀 

Приказките не са ли и за да дават пример (освен поуките, които носят)? Но възрастните осъзнават колко са далеч от даваните примери. И особено ако приемат живота си на земята за един единствен, знаят, че не могат да ги постигнат. И заменят фантазията с примирение и безпомощност. Кое е по-добро? И двете не са реални, но едното провокира добри стремежи.

Приказките не са ли и за да дават пример (

В тоя случай разпознаваш ли се от тука?! :) 

Baba-TSotsolana.jpg

И кой е Бог Отец в този случай и считаш, че по-хубава приказка написана от Агни Йога няма!? :)  

• Автор
преди 29 минути, dioib написа:

В тоя случай разпознаваш ли се от тука?! :) 

Baba-TSotsolana.jpg

И кой е Бог Отец в този случай и считаш, че по-хубава приказка написана от Агни Йога няма!? :)  

Хайде без клевети. Никога не съм твърдял, че Агни Йога е нещо единствено, най- и неповторимо. Ти и рамус повтаряте това изключително настоятелно (защо ли?), а то е лъжа. Дори в цитата на ауми в темата за агни йога, където се твърдеше, че агни йога е единствена, аз посочих оригиналния текст, в който такова нещо няма. Това направи ли ти впечатление или търсиш само негативното и лошото (пак: защо ли?)?

преди 10 часа, 16562 написа:

Хайде без клевети.

Съзираш нещо което си е за доклад. @badr ми е взел на мушка. Дори ми е направил забележка. Действай! 

Ще се опитам да покажа в какво състояние си:

"Плуването е спасено". Съдът се произнесе по мегаделото на трансджендъра Лия Томас | Корнер.dir.bg

Имаш реален шанс да спечелиш спора с мен. "Съдът" съм го подразнел и вече по-може твой доклад да се разгледа като обида. -> Няма да имам шанс да споря с .... защото си има правила в този форум. 

Така, че не в темата се аргументирай, а в доклада си! 

Огнената Йога не е нищо друго освен Кама Сутра за душата. Тя няма никаква връзка с духовността или религията. Няма връзка и с Бог Отец. 

Да ти напомня от къде тръгна да спориш с мен.

преди 13 часа, 16562 написа:

Приказките не са ли и за да дават пример (освен поуките, които носят)?

Приказките (каквато е и приказката от/на Огнената Йога) нямат нищо обща със заветите или свещените писания. Там няма божественост, а единствено фантазия която определено възбужда или възпира емоциите. Особено, ако децата са приели живота си на земята за един единствен и си въобразяват, че написаното в приказките ще го реализират когато станат възрастни. 

В една приказка няма поука, няма пример, а има стереотипи които ти харесваш или не. Дадох ти визуално дори (Илюстрация от една приказка) за да ми покажеш къде по-точно виждаш Бог Отец и/или себе си? 

Йогата е свързана с мускулите, с начена на дишане и т.н., все неща с тялото на човек, а не с душата му или пък с укрепването на духът му. Там не придобиваш духовност, нито религиозни ценности и т.н., а възбуждаш или възпираш емоциите в следствие на ежедневието си. 

Няма как посредством каквато и да е йога (особено агни /огнената/) да разбереш какво е Бог Отец или изобщо какво е божественото в божествата пряко свързани с дадена религия. 

От една гледна точка, то Бог Отец е божество. Няма как да получиш вярна представа за него ползвайки йога!!! Особено, ако в теб бушуват емоции и дори съзираш клевета спрямо себе си. 

Възрастният се възпира. Той не подхожда към другия все едно му е родител. Определено имаш проблем с възрастовото си его.

В един свободен форум винаги трябва да си на нивото на опонента си.  Иначе няма как да се стигне до истината. 

След като се "закачаш" към мои реплики и/или коментари към други, то трябва да умееш това "хоро". 

Ни в клин, ни в ръкав се намеси в един диспут. 

Амбицията ти да си модератор ли е? -> С @Търсещ истини се "чепкаме". Иска да правя циганско колело и му го правя. Какво се намесваш ти? 

По своята същност Бог Отец е божество. 

За правилното разбиране, то трябва да се разгледат и другите божества, т.е. Бог Син и Сети Дух.

Когато замените понятието Бог Отец с Баща, Бог Син с дете, а Свети (свят) Дух с майка, то имено тогава проумявате ценностите които изповядват християните -> Семейството! От едната срана на детето е баща му, а от другата майка му. Те заедно като родители помагат на детето да поеме своя път или пътека в живота и те са единствените които могат да го утешат и подкрепят при направени грешки, а в някои случаи и да го спасят. 

За разлика от други религии, то, там няма други закони освен човешките. Затова е важно да станете родители и разберете, че по-важни са децата, а не вашите страсти и т.н. които ви помагат да успеете в кариерата си или в обществото. 

Някои считат, че семейството не е градивната част в едно общество. А, какво е общество без семейство?! Анархия!!! 

Затова оставете пристрастията сред близките си и/или съмишлениците си и помислете какво е човек без човеци или без човещина? До толкова ли сте станали велики, че всяко чуждо дете го смятате за грозно и/или малоумно и/или трол и/или т.н.?! 

Нормално е един родител като види заплаха за децата си да се разгневи и да ви прати стихия и/или бедствие, за да ви напомни, че се отклонявате от праведния начин на живот. 

Мир вам. Амин

преди 2 часа, dioib написа:

За правилното разбиране, то трябва да се разгледат и другите божества, т.е. Бог Син и Сети Дух.

Измислени измислици натъкмявани ... ти си вярваш в тях, и искаш и други да повярват! :laughing5:

Бог Син с дете,

А не, не е честно Бог да има само син, а да няма дъщеря!🤣

• Автор
преди 5 часа, dioib написа:

Приказките (каквато е и приказката от/на Огнената Йога) нямат нищо обща със заветите или свещените писания

Принципно приказките не са много различни от притчите в библията, легендите и митовете. В тях е вложена истина в една символична форма.

По своята същност Бог Отец е божество. 

Пак си пиян. Бог е един. Какви други божества? Че на това всеки християнин ще ти се изсмее. Пишеш за Агни Йога, която не познаваш, но ти не познанаш и християнството. 

Когато замените понятието Бог Отец с Баща, Бог Син с дете, а Свети (свят) Дух с майка, то имено тогава проумявате ценностите които изповядват християните -> Семейството!

Добре, повтаряш ме, но по един твърде повърхностен начин. Тази аналогия е доста относителна. Да, башата може да се асоциира с духа, майката с магерията/енергията, а синът със съзнанието и те да се съотнесат към Отца, Св. Дух и Сина. Но на практика в семейството всеки обединява и трите в себе си. Духът няма пол. Нито материята. Със съзнанието и формата/тялото при човека в настоящия етап не е така, но в тази тема няма да навлизам.

преди 1 час, _Aumi_ написа:

А не, не е честно Бог да има само син, а да няма дъщеря!🤣

Е, как ти звучи Бог Червен? :) Това си е направо дявол!!! :) 

Ех, Алуми ... успя за пореден път да ме развеселиш. :) Благодаря ти!

Да, децата са понякога дяволчета, но .... са малки .... :) Уви правят поразии, но какъв родител ще си, ако не им прощаваш? Защо трябва да ги наказваш, за да проумеят къде са сгрешили? Достатъчно са ги подкокоросали чуждите и защо трябва да ги превръщаш в свой враг?  

ОК, ако не си взел участие в създаването им, то добре, първо трябва да ги превъзпиташ, но то не става с морков и тояга, а с Любов! ;) 

Пак си пиян.

А ти не разсъждаваш трезво! :) 

Емоцията която бушува в твоята ментална същност не ти позволява да усетиш света. 

На какви психо активни вещества си или под хипнозата на кой си? 

• Автор
преди 41 минути, dioib написа:

Емоцията която бушува в твоята ментална същност не ти позволява да усетиш света. 

Пак ти се привиждат емоции и започна с категоричните твърдения за другите, т.е простотии.

Пак ти се привиждат емоции и започна с категоричните твърдения за другите, т.е простотии.

Да отричаш емоциите си е признак на липса на детство. ОК. Изглежда, че не си правен с Любов.

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

преди 4 часа, 16562 написа:

В тях е вложена истина в една символична форма.

Клишенцата... са ти любимата форма на участие. А знаем всички кога и защо става така за даден "участник"... :)

В приказките... и където и да е другаде, няма как да е "вложена истина", бебчо. В детските ясли става спрямо бебчовците, но в живота никога не е така и няма как да е.

Пожеланото, мечтаното, фантазното и въображаемото... никога не са "истина", но могат да се преживяват като "такава" от някого... за когото това е с голяма важност и значение. Но неговата "истина" и онова "извън него"... нямат никаква връзка.

Така, че е крайно време да се пробваш да схванеш... че  животът не се побира в книжки като анонимката или "свещените писания" , както и в никои думички или чуждици. Личната истина, социалната групова "истина"  и Действителността нямат релевантност никога.

Истина... е думичка с много лица и всяко едно от тях гледа от огледалото този, дето е застанал пред него.

преди 4 часа, 16562 написа:

но в тази тема няма да навлизам.

малиии  - недей, че клишетата и излагациите си текат и без тях.

• Автор

Клишетата са нещо нормално и използвано от всички. Колко трябва да е затънал в предубеждениаля човек, за да не го разбира. Ако нещо е утвърдено във времето, работещо за някого, е тъпо да не го използва. Уникалността също използва вече утвърдените форми, т.е. клишета и не ги изключва. Но ги използва по нов, нестандартен начин. Странно е и че един "фантазьор" се обвинява (колкото и смешно, и ненамясто да звучи думата "обвинение") в използване на клишета. 

преди 7 минути, 16562 написа:

Клишетата са нещо нормално и използвано от всички. Колко трябва да е затънал в предубеждениаля човек, за да не го разбира. Ако нещо е утвърдено във времето, работещо за някого, е тъпо да не го използва. Уникалността също използва вече утвърдените форми, т.е. клишета и не ги изключва. Но ги използва по нов, нестандартен начин. Странно е и че един "фантазьор" се обвинява (колкото и смешно, и ненамясто да звучи думата "обвинение") в използване на клишета. 

всяко изречение ти е обикновен фейк, в ролята на оправдание като на тарикатка в трети клас. :)

Уникалността също използвала клишета... :) ама "по нов нестандартен начин" - и кое точно ти е нестандартното на ТВОЯ НАЧИН, бебчо

Твоят свят е целият изграден от заемки и клишенца, бебчо - и като резултат от това колко да си "уникален"? Ама ти си си го знаел де... Ти винаги всичко си знаеш и си корав да си го отстояваш. Вероятно - заради властната мама, дето е била началник цял живот... В горните ти самооценки има само едно, което да е близо до адекватността, останалото са лични повярванки, които са клишенца и се леят навсякъде където има "празни души, търсещи спасение от ада и зависимостите си".

И не е странно че фантазьора в "смешните звучения" използвал клишета - фантазиите му са основани на тях. :) И защото е доста "нестандартен", ама със стандартни и матрични заемки, подбрани в ролята на удобна утроба.

Купчинката смешки, които си изходил мястото им е в памперса ти, а не сред форума, бебчо.

Духовните бебчовци ... :) трудно ми е да пиша от смях, просто:lol6:, а и няма смисъл.......

• Автор

Не знам за мен, но виждам само клишета именно при теб. Едни и същи думички и провокации. И никакво възпитание. Не знам теб и Бадр какви майки са ви възпитали толкова безскрупулни и извратени, но са пълен провал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.