Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПРОАКТИВЕН МАЙНДФУЛНЕС: ПЪТИЩА КЪМ ПСИХИЧНОТО БЛАГОПОЛУЧИЕ И ПРОЦЪФТЯВАНЕТО

Featured Replies

преди 1 час, Banesc написа:

темата  да се затвори

аз съм дал верния отговор 

другото е дървено философстване 

Е, тя истината не е достатъчна. Трябват процъфтяване и светло бъдеще., а философстването (особено дървеното) е пътя към целта. Слушай ме и "ще стигнеш".

• Отговори 74
  • Прегледи 3,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Понеже видях първоначалното заглавие на темата, разбирам, какво имаш предвид. И аз също се чудя дали този свръх-академичен стил на изразяване е необходим или е израз на показност и е използван тенденц

• щастие лесно се постига  когато си глупав и не искаш нищо  колкото повече искаш и ставаш умен толкова повече  нещастието идва  също и съобразяването с  други хора и мнение те прави нещастен

• защо, това да не прилича на един форумен случай, при който пльосването на цитати от любимата му книжка било "нормално участие" сред форум. Освен това - липсата на коментар е и защото цитиращият т

тия дето  учат философия по университетите  после  като вземат диплома какъв им е занаята ?

как си изкарват хляба демек ?

• Автор
преди 1 час, Banesc написа:

тия дето  учат философия по университетите  после  като вземат диплома какъв им е занаята ?

как си изкарват хляба демек ?

Учители.

Пак осъзнатости . 

Пак да повторя : Живота е надпревара за придобиване на възможно по - Красиви ( партньори , вещи ) , придобиване на по - Престижни ( партньори , вещи ,  награди , признания ) , Надпревара за повече сигурност и задържането им за повече време , Придобиване на повече обменни средства ( пари 💸 , ценности , имущество ) , Придобиване на повече Власт , Реализиране на повече успеваемост в постигане на цели ( колкото по големи , толкова по - добре ) , поддържане на възможно най - добро здравословно състояние , Самоусъвършенстване на генома преди създаване на поколение .

В крайна сметка по - високата Успеваемост в повече области от живота носят удовлетворение и щастие и хубав живот . 

А тия глупости с осъзнатостта даже не ми се слушат ...

на 6.01.2025 г. в 13:03, _ramus_ написа:

Ето защо и коментар от автора на тази тема няма как да се очаква и той да е адекватен на хрумката му да пуска тук подобни 'фермани'...

И не е само тази тема. 

Нито една негова тема няма развитие. Все пак за целта трябва да има лични разсъждения и позиция, а не само цитиране на фермани без да се изрази лично мнение по поставената тема.

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Живота е надпревара

аз си виждам бъдещето като да стана част от бялата мафия  когато ми изпаднат зъбите да има кой да ми сложи импланти и да ми смени   болните органи

и да вляза  в нещо като частна военна организация 

преди 12 часа, Banesc написа:

по какъв предмет ? физика ?

Може и по физика да е, все е с "ф". А нищо не пречи на философите и да крадат за да изкарват хляба си. Виж, лъжата е проблем, защото е несъвместима с философстването. 

преди 1 час, Solly написа:

И не е само тази тема. 

Нито една негова тема няма развитие. Все пак за целта трябва да има лични разсъждения и позиция, а не само цитиране на фермани без да се изрази лично мнение по поставената тема.

Това не е вярно. В тази тема е така, но само в нея. А и целта и беше друга и променена от администраторите. Много лесно прехвърли оценката си върху всички теми. 

преди 19 минути, Theros написа:

Виж, лъжата е проблем, защото е несъвместима с философстването. 

най-добрата измама е 99 % истина

и като се вмъкне 1 недоказуема измама и се получава 

банките работят на тоя принцип 

преди 20 часа, witness написа:

Ироничното е, че са извадили "сати" от контекста на будизма, в който общоприетото разбиране за щастие всъщност се явява  вторият вид страдание, т. нар. страдание от промяната. Така че щастие няма, надявам се психолозите да не подтикват хората към напразни търсения и гонене на вятъра.

:) това са пълни глупости, които възникват ИРОНИЧНО съвсем спонтанно и естествено в резултат от некомпетентност - поредните бълбукания, породени от някакви форми на "сърбежи". Вече става "новото нормално" да се списват и пълни глупости, но все пак някой да се изиграе в съня си че взима някакво участие... в поредния цирк с моабети.

Да се аналогизира "САТИ" с едно от психологическите направления и разработките в него е просто поредната нечия весела щуротийка. Но... понеже се "вадели някакви текстове" от някого си, заради нещо си... то с лекота може да се списват всякакви лични хрумки.

Интересно е да се забележи, че когато някой списва глупости, на него му се струват нещо мъдро, важно, нужно някому докато играе в главата си поредния си сънен сценарий. Даже се опитва да го пробута и за "мнение", защото според него то имало "обосновка" :)

Получава се доста весел парадокс - някой имал заблуда за 'гледна точка", защото в заблудата му ролята й е да му е "гледна точка" и именно чрез нея той да се заяви и защитава.

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

и щастие

:) нямало щастие - имало САТИ и да знаеш че с будизма почва и свършва вселената. Така "нямало смисъл да си губиш времето в заблуди". Чети тук внимателно великите си "колеги" и се помъчи да имитираш по-добре интелектуални завъртулки. Учи се от "кУрифеите" на КАЛДАТА - те много преди теб тук са оставили своят мъдър отпечатък щото са "чели", вадят си текстове и си имат "гледна точка"...

преди 2 часа, Solly написа:

Няма как да има "ТЕМА С РАЗВИТИЕ" сред КАЛДАТА. :) Това най-вече се отнася до раздели и теми сред които основните дечица сред участниците са напълно невежи, но си търсят мегдан за да чешат сърбежите и да предлагат писмено заблудите си. Дори когато някой пуска копи-пейст е нужно да има някаква компетнетност... :) защото в противния случай се стига до тия весели изцепки, поднесени с някаква комедийна сериозност, съвсем по палячовски.

Няма защо да недоволстваш - един духовен бебок тук прави същото от години, като си налива от любимите си четива, които вместо художественост, за него са идеално описание за някакъв идеален свят. И всичко в него "съвпадало" и било толкова велико, че нямало как човешко същество да го измисли... Будистката кукла на конци, дето параноите му биха камшика от калдата, правеше съвсем същото от години...

Нямането отвътре очаква да се запълни от "прочетено, видяно, извадено от текст, хрумнало"... и Нямащите си бързат да си го сложат с буквички за рефлексия, преживявайки се че така е "публично" и пред "тяхната трибуна". Така им прилича на форма на конекция някаква си - всеки на своята си сцена, сред която си разиграва измисления си от него театър.

преди 4 часа, _ramus_ написа:

:) нямало щастие - имало САТИ и да знаеш че с будизма почва и свършва вселената. 

Това че щастие няма също беше ирония несвързана с будизма, но трябва ли всичко да се обяснява. А че вселената започвала и свършвала с будизма са си някакви твои глупости, привидяни в думите ми. Нищо изненадващо. 

:) това са пълни глупости, които възникват ИРОНИЧНО съвсем спонтанно и естествено в резултат от некомпетентност - поредните бълбукания, породени от някакви форми на "сърбежи". Вече става "новото нормално" да се списват и пълни глупости, но все пак някой да се изиграе в съня си че взима някакво участие... в поредния цирк с моабети.

Да се аналогизира "САТИ" с едно от психологическите направления и разработките в него е просто поредната нечия весела щуротийка. Но... понеже се "вадели някакви текстове" от някого си, заради нещо си... то с лекота може да се списват всякакви лични хрумки.

Интересно е да се забележи, че когато някой списва глупости, на него му се струват нещо мъдро, важно, нужно някому докато играе в главата си поредния си сънен сценарий. Даже се опитва да го пробута и за "мнение", защото според него то имало "обосновка" :)

Получава се доста весел парадокс - някой имал заблуда за 'гледна точка", защото в заблудата му ролята й е да му е "гледна точка" и именно чрез нея той да се заяви и защитава.

Обърни ги тези констатации към себе си, болезнено фиксирания в компетентостта. Всъщност не става въпрос за компетентност, а за елементарно внимание към информация, която вече ти е предоставена от Търсача в темата и ако я беше минал поне по диагонал, щеше да научиш, че въпросната техника за внимателност е всеизвестно свързана, заимствана и изведена от сегашните психолози от древните източни религиозни системи - в случая говорят само за будизъм и сати, но тя е по-стара и има аналози не само на изток, но и на запад. Да кажем "непсис"-а или "трезвението" в православието също има сходни черти със "сати" или майндфулнеса, както е станал известен, по-скоро модерен на запад. Наистина ли си помисли, че аз от себе си правя паралели със сати и ти се видя смешно? 

Автора на темата, разбра се, беше пуснал текста (втория) като пример за нищоговорене, понеже на него му се струва такъв, а на някои може да им говори мъничко повече. 

:) нямало щастие - имало САТИ и да знаеш че с будизма почва и свършва вселената. Така "нямало смисъл да си губиш времето в заблуди". Чети тук внимателно великите си "колеги" и се помъчи да имитираш по-добре интелектуални завъртулки. Учи се от "кУрифеите" на КАЛДАТА - те много преди теб тук са оставили своят мъдър отпечатък щото са "чели", вадят си текстове и си имат "гледна точка"...

Преди повече от 20 години ми попадна будистки учител , питам го ,, кое е най - важното в Будизма ? " И той все отговаряше ,, трябва да се освободиш от егото " и после продължаваше , че трябва да стигна просветление и той ще ми ушие дрехи ,които показват че съм го стигнал това просветление . Питам колко струват тия дрехи , и той обяснява първо ниво 1000 долара , второ ниво 2000 долара , през това време трябвало да купувам книги и всякакви свещи и дрънкулки , но само от него защото той ги зареждал с някакви енергии ( а москвича ми Алеко струваше 300 долара в читаво състояние ) . 

Та го питах ,, значи трябва да се освободя от егото си , и трябва да го прехвърля на теб ли ? " - той се захили под мустак . Вече чашата преля като ми заобяснява че с  желанията ми за няколко гаджета на веднъж и милиони в авоари - никога нямало да постигна там някакво състояние което е без его . Казах му че изследването ми  върху будизма е приключило и че го вкарвам в коша като глупост , защото будизма е противоестествен на човешкият живот и еволюционното развитие . Той се заобяснява че не съм бил осъзнат и че имало още много да уча , ама преди това не му попречи да ми вземе левовата равностойност на 15 кутии цигари , за ми каже какъв съм бил в предишен живот ...

И те така те ,за осъзнатостта и будистите . 

( А добре че не ми пробута някаква видеокасета с записи на празнуване на някакъв празник там , но една мадама се беше набутала и то яката работа , при условие че една видеокасета от 3 часа с клипове вървеше 4- 6 лева той и я пробута за 60 , ама била с някакви енергии за  изчистване на аурата ... ) 

преди 13 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Преди повече от 20 години ми попадна будистки учител

А ти как разбра че е такъв, за какъвто ви се представя? Всеки може да се прави на някакъв за пред баламите. 

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Пак осъзнатости . 

Пак да повторя : Живота е надпревара за придобиване на възможно по - Красиви ( партньори , вещи ) , придобиване на по - Престижни ( партньори , вещи ,  награди , признания ) , Надпревара за повече сигурност и задържането им за повече време , Придобиване на повече обменни средства ( пари 💸 , ценности , имущество ) , Придобиване на повече Власт , Реализиране на повече успеваемост в постигане на цели ( колкото по големи , толкова по - добре ) , поддържане на възможно най - добро здравословно състояние , Самоусъвършенстване на генома преди създаване на поколение .

В крайна сметка по - високата Успеваемост в повече области от живота носят удовлетворение и щастие и хубав живот . 

А тия глупости с осъзнатостта даже не ми се слушат ...

Това ми припомни един смешен момент в "Горгий"... Където Сократ сравнява ей такива търсения на смисъл и цели в живота с краста, а щастието с възможност да се чешеш колкото поискаш. 

преди 2 минути, witness написа:

А ти как разбра че е такъв, за какъвто ви се представя? Всеки може да се прави на някакъв за пред баламите. 

Една мадама ме отведе там , щото разбрала че се интересувам от изследване на религии , ама в последствие по я изкефи неуморния за времето си на задната ми седалка ( а Алекото широко и удобно ) ... Човека дошъл от Индия , говореше на развален български , беше иначе убедителен че е извървял дълъг път на обучение , говореше в притчи , за самсара , за нирвана , разказваше приказки . 

Ама аз заради мадамата ходих няколко пъти , но както се случва от будистка ( аз като магьосник ) я превърнах в окултистка - лесно , просто , ефективно и с полза и за двамата . Последните и дири бяха с зелена карта ,отлетя за щатите и там с някакво милионерче заживели щастливо ...

Тоя будист случая му беше такъв , събрал баламите , продава с надценка 1000% , и при заплата 120 лева той от 10 касети направи 500 - 600 лева да гледаш будисти в транс и замине ...

преди 2 часа, witness написа:

а на някои може да им говори мъничко повече. 

говори? :) С чий глас говори...

Статията на никого нищо не говори. Той си "говори в главата си". В контекста на няколкото тук дето ту "бог им говори" или пък "владиката" или мощния вселенски глас от ДНК-то... , това е поучително - някой се фантазира как ги разбира "внимателностите" и техниките от изтока и запада... щото си вадил текстове от тук или там...

ако я беше минал поне по диагонал, щеше да научиш, че въпросната техника за внимателност

Точно в това е въпросът с "диагонала", щото в речника пишело че тая думичка е това, а "за другата думичка не ми се проверява какво значи". Ей това е примерът за 'диагонал' и как и кога на някой "статията му говорила малко повече".

Това че на някого нещо си му "нищоговорило" е само и единствено от некомпетентност, а когато некомпетентните си балаболкат даже и за "техники от изтока и запада, " не било важно въобще да са компетентни с нещо си - те просто си списват "диагоналите си".

И така - да ти припомня ли какво значи "ДИАГОНАЛ" :) - всъщност означава АМАН от аматьори самозванци сред интернет, за които най-важното започва и свършва някъде сред "текстовете или клипчетата" и винаги са ясната лична заблуда колко ги разбират всички работи.

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Той се заобяснява че не съм бил осъзнат и че имало още много да уча , ама преди това не му попречи да ми вземе левовата равностойност на 15 кутии цигари , за ми каже какъв съм бил в предишен живот ...

Ахахахаха.Браво бе Енджи!Браво! Не мога да спра да се смея.

Голям кахър ли ти беше какъв си бил в миналия си живот?? 

Пиши, защото аз мога да ти кажа и за по предния ти животец, и за другите ти предходни мога.Дори отстъпка ще ти направя - ако поръчаш инфо за три минали живота имаш 10% надолу.

преди 7 минути, badr написа:

Ахахахаха.Браво бе Енджи!Браво! Не мога да спра да се смея.

Голям кахър ли ти беше какъв си бил в миналия си живот?? 

Пиши, защото аз мога да ти кажа и за по предния ти животец, и за другите ти предходни мога.Дори отстъпка ще ти направя - ако поръчаш инфо за три минали живота имаш 10% надолу.

Е , тогава бях ученик и за пръв път се сблъсках с будизъм , ама изживяването беше по скоро като будализъм относно будизма , но поне имаше лизъм покрай аферата с мадамата ... 

преди 23 часа, _ramus_ написа:

Знаеш ли какво, съгласна съм. Между майндфулнес и сати нама сходство, даже далечна връзка нямат. А който си мисли обратното, е некомпетентен. Много важно кое какво било, важно е как стоят нещата в паралелния ти свят. 

Къде е сати, къде е майндфулнесът, дето е цяло направление в психологията и не си достойна дори само да го споменаваш. Това е светотатство. ... Не че ако темата беше за сати, щеше да има голяма разлика - пак щеше да има "невежи", занимаващи се с такива архаични въпроси. "На кривата ракета космосът й е крив". 

Много важно кое какво било, важно е как стоят нещата в паралелния ти свят. 

:) иронията е как крадеца, се изживява как останалите са поне толкова крадци колкото него самия. И че целият свят е театър на крадци и всеки крадец му е важно да се самозаслужи.

Иронията е точно радикални искейпъри и субективисти как напират да се изживеят на нещо повече от обикновени любители, доставящи си "харно" с измишльотинки и микс от заготовки. Ама... много били чели и даже извадили "текстове"... Ама САТИ - леле... :) Ама харното и то имало 'гледна точка' на която въпросните са просто 'говорители и изразители" със заблудата че така са индивидуални.

Глупавият популизъм, дето се шири навсякъде е точно заради невежеството и масовостта прави да се превръща в норма за между тях си.

Като си некомпетентна какво има да си дадеш сметка че нещо не го разбираш и просто да замълчиш и помислиш, евентуално. Ама не - единия - едно, другия - друго... Като няма какво - по диагонал, празнословене било, тия "психолози"... 

Статията в антрето има специфична насока към професионалисти и компетентни хора в психонауките. За единия била едно, за другия - по диагонал и тук там "някоя думичка от речника", за трети - било друго. Сбирките на некомпетендници по казуси, по които те са голи и боси, раждат обикновената помия с която те живуркат под предлог че са "духовни и възвишени", а и защото си вадят едни или други текстове , или пък щото си наливат и подражават на любимите си "духовни" книжки.

Точно за автора на темата - това било пример за нищоговорене :) ... Разбира се - езика в ТАМБУКТУ за всеки един  от същите тия е... "нищо говорене", защото едно или друго не било като "за тях си". Всеки друг текст от специализиран научен труд би имал същата стойност, колкото е компютър за абориген.

Надувките и инфантилщините са напълно достатъчни за да ви опишат и вие си го правите самички.

преди 20 минути, Theros написа:

На кривата ракета космосът й е крив

Бебчо, форумът и доста теми продължаваш да ги пълниш именно с това, което сам етикетираш. :) Изглежда се изживяваш на "права ракета, в някакъв си духовен прав космос", но народното ти клише е само за да пропусне че си основния мрънкач сред КАЛДАТА. 

Горното ти е поредният спам в търсене на сродни и сходни, и инфантилните опити за групови игри са ти чудесен съответствен щрих към автопортрета.

преди 42 минути, _ramus_ написа:

Бебчо

Искаш да ме обидищ, да ме накараш да се почувствам засегнат, да направиш пребиваването ми тук неприятно, но пък иначе си много зрял и компетентен. Ти какво написа по темата? Нищо, ама съвсем нищо. Аз съм написал. Дали ти харесва или не, е без значение. Ти единствено спамиш. Но предвид че и "модераторът"-страхливец Бадр прави същото, го приемам за ок.  Темата изобщо не те интересува, колкото и да симулираш друго. 

преди 1 час, Theros написа:

Ти какво написа по темата? Нищо, ама съвсем нищо. Аз съм написал. Дали ти харесва или не, е без значение. Ти единствено спамиш. Но предвид че и "модераторът"-страхливец Бадр прави същото, го приемам за ок.  Темата изобщо не те интересува, колкото и да симулираш друго. 

Ами да.Тъкмо по темата е, че теб те определя Рамус.Оказва се, че и аз също.

Негативния образ също задава символиката и формира нагласите.Ти се изживяваш като  борец  с/у някаква неправда.

Продължавай в същи дух.С малко по изтънчени методи може би ще успея да направя нещо сносно от теб. 

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 3 минути, badr написа:

Негативния образ също задава символиката и формира нагласите.Ти се изживяваш като  борец  с/у някаква неправда

Нищо подобно. Изживявам се като човек влизащ във форума да прекара част от свободното си време, без постоянно да бъде обиждан и провокиран лично, без връзка с темите. В случая извърташ нещата вменявайки ми определена роля. Ти лично какъв смисъл влагаш в темите и дискусиите? Защото претенциите и очакванията на рамус са тотално сбъркани и нереалистични. На практика никой нищо не трябва да пише за да е всичко ок.

преди 46 минути, Theros написа:

Нищо подобно. Изживявам се като човек влизащ във форума да прекара част от свободното си време, без постоянно да бъде обиждан и провокиран лично, без връзка с темите. В случая извърташ нещата вменявайки ми определена роля. Ти лично какъв смисъл влагаш в темите и дискусиите? Защото претенциите и очакванията на рамус са тотално сбъркани и нереалистични. На практика никой нищо не трябва да пише за да е всичко ок.

Човеко , не се връзвай на Рамус . Рамус се опитва да разваля настроението на всеки , който говори от духовна гледна точка , или нещо свързано с някакво религиозно вярване . Пиши си твоята гледна точка ,и защитавай тезите си от критики .  Пък страничните наблюдатели ще решат кое да приемат за истина ... 

преди 41 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Човеко , не се връзвай на Рамус

Точно показваш защо сме к...нска нация. Ето това ме дразни, не рамус. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.