Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си да заминавам (пак) в чужбина?

Featured Replies

преди 55 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Чичка, май дръпнах някоя струна, щом толкова те засегнах. Явно истината си боли... Хайде по-спокойно, че ще получиш инсулт и ще ти се наложи да ползваш нашето "хубаво" здравеопазване. 

А и със сигурност имам повече пари от тебе, щом мога да си позволя нов монитор, вместо да купувам втора употреба като теб 😂

:lol6:Ох майко какъв паралия имаме насреща. За твое сведение лигльо не си крия нито годините, нито лицето. Така, че се замисли малко и се вземи в ръце преди да пишеш глупости. Вече е ясно, че темата не е за нещо сериозно, а просто провокация и простотия. Както казах и преди, животът е твой и ходи, където искаш.

Но ако все пак искаш някакъв сериозен съвет имам над 50 приятели в чужбна. Може и да помогнат.

• Отговори 516
  • Прегледи 41,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ясно, заминавай спешно за Англия да береш ягоди и да спиш на дивана на твоя приятел. 😁 

• 1. Голяма грешка че си се вързал на братчедите, много познати имам които допуснаха същата грешка, брат/сестра да, ама братчед винаги много трябва да се внимава. 2. Като някой който живее от френс

• Колев 74
    Колев 74

Малчуган! Щом си работил като анализатор в някоя английска фирма, за какво ти беше да пишеш и се съветваш как да постъпиш. Обикновено никой анализатор като такъв няма да пита по такива въпроси. Сега м

Публикувани изображения

• Автор
преди 14 минути, Inana.. написа:

Мисля , че се касае за обект във възрастов диапазон 35-40г. , изпаднал в депресия и затънал във емоционална пустота и самота и безизходица , която с наедряване на възрастта започва да се влошава и да запраща индивида в емоционално психичен дисбаланс .

Не са ти виновни нито замърсеният въздух в столицата , нито роднините , приятели и останалата социална среда .

Търсиш причините извън себе си , а трябва да се заровиш именно в теб самият .

Да си зададеш въпрос - " Защо съм асоциален " ? 

Обществото ли ме направи такъв или психически травми някъде по житейската отсечка , дали пък не са комплекси , които ми пречат 

да общувам с другите ?   

Проблемът ти е липса на половинка , с която да споделяш ежедневието си . 

Да те успокоя маса народ на всякаква възраст са в това положение - Самотни и неразбрани .

Искаш да избягаш зад граница , ама няма да намериш покой , понеже не можеш да избягаш от себе си. 

Ще си пренесеш същата торба с нагласи , проблеми , качества и характер и спасение няма да откриеш . 

Когато беше в Англия и Франция защо не откри средата социалната , която да те задържи ? 

Защото не средата задържа , а Сродната Душа , която да променя светът ти и да Укротява емоционално , да потъваш във вашата обител , създадена от вас двамата и да те задържа на повърхността - Жив и Борещ се ... Това е Смисълът - Любовта ..

Всеки я търси и е безутешен и самотен , не го свърта никъде по света ... за съжаление ..

Виж сега , рецепта няма за персонален житейски път , мога да предложа насоки и размисъл само .

Какво ще направиш с живота си е твоя Воля и Избор .

България е Уникално кътче , тя е Душата на Света .

Ако се чувстваш , че не си за тук - избягай , търси своето родно място , но ако не го намериш , Да знаеш , че е било именно Тук , в България !

Искаш да си смениш социалната среда ?   Ами смени я . Първо от там започни.

Запознай се с нови хора , пътувай и опознавай България и нейната свята красота и някъде там можеш да срещнеш и жената , която ще те направи щастлив и ще те напълни със Сила и Живот ...

Сега е лесно - има групи за всякакви хобита .  Потърси своето и намери контактите и влез в друга социална среда .

Пътешествай .... Приветствай новите хора по пътят си , позволи им да те опознаят , опознавай ги и ти и ги отсявай ...

Това ще ти помогне поне да забравиш за самотата си .   Дай свобода на Приключенският си Дух .

Напомняш ми на НЕО от матрицата ...

Знаеш ли , че "Матрицата " не е филм  ? 

"

МАТРИЦАТА НЕ Е ФИЛМ🎬
ВЪВЕДЕНИЕ в екзотеричните съобщения:
"Светът, който възприемаме, не е нищо повече от илюзия - умствен затвор, който ни пречи да открием истинския си потенциал".
Филмът служи като огледало за човечеството - призив към духовно пробуждане и да се освободим от невидимите си вериги.
Въз основа на древни метафизични понятия, от Алегорията на пещерата на Платон до хинду санскритски писания като Бхагавад Гита и Упанишади, Матрицата ни отвежда на приключение, което надхвърля далеч отвъд обикновената измислица. Матрицата е изпълнена с екзотерични символи и подсъзнателни послания.
От самото начало изборът между червеното хапче и синьото хапче е първоначален тест. Това решение символизира свободната воля: осъзнато невежество (синьото хапче) или болезнено приемане на истината (червеното хапче Това е посвещаване към висше познание, в което човек изоставя сигурността на старите си вярвания, за да признае една по-пълна реалност.
Започването се извършва на различни етапи:
1 Първи съмнения:
Подобно на Нео, изследователят възприема, че нещо не се връзва. Това съмнение бележи началото на духовното пробуждане. Карл Юнг е написал: „Човек не стига до светлината като си представя фигури от светлина, а като осъзнава тъмнината. ” Тези съмнения ни предизвикват да изследваме сянката си и да преодолеем ограничаващи
2. Сравнението с истината:
Изследователят осъзнава, че материалният свят е само фасада. В Матрицата тази илюзия се поддържа от самата програма, която държи човечеството в плен.
3. Символична смърт:
Когато Нео е „изхвърлен“ от Матрицата, той преживява символична смърт. Това е съществена стъпка във всяко посвещаване: смъртта на старото аз, за да се прероди на по-високо ниво на съзнание. Както Джоузеф Кембъл описва в „Героят на хиляда форми“: „Началото е спускане в неизвестното, в което старият свят умира, за да може да се появи нов. "
4. Майсторството на реалността:
Нео се учи да нарушава и контролира правилата на Матрицата. Това представлява финалният етап на посвещаването: осъзнаването, че съвестта ти създава твоята реалност.
Пътят ни приканва да предизвикаме границите си, да открием вътрешната си светлина и да създадем нова, разширена реалност.
МАТРИЦАТА е МЕНТАЛНА ИЛЮЗИЯ, в която всички живеем.
Матрицата е колективна илюзия, която ни държи в плен.
Това е проекция, създадена от технологиите и идеите на другите около нас. Светът е създаден от другите, за да ни направят роби.
Той символизира вярванията, страховете и социалното състояние, които ни пречат да достигнем пълния си потенциал.
Гностичните философи са описали това понятие, докато са говорили за Демиурго, същество, което затваря душите в материалния свят.
Огледай се.
Всичко е МАТРИЦА.
Това е реалност, създадена от някого или група хора, за да ни настанят.
Напускането от Матрицата означава да разбием тези илюзии. Начинът да го направим е чрез процес на посвещаване:
Познаване на себе си: както е казал Сократ: „Познай себе си и ще познаеш Вселената и боговете. "
Първата стъпка към освобождението е осъзнаването, че ние сме създатели на собствената си реалност.
Преодоляване на страха: Морфей обяснява как работи Матрицата, като прониква в страховете ни. Когато преодолеем тази емоция, постигаме вътрешна свобода.
Пробуждане на съзнанието: Да излезеш от Матрицата означава да осъзнаеш, че ние не сме нашите мисли, тела или убеждения: ние сме безкрайното съзнание. "Истинската свобода се крие в това да признаеш, че не си собственият си ум".
В емблематична сцена Морфей казва на Нео (перефразирайки):
"Матрицата е навсякъде. Навсякъде около нас, дори и сега, в тази стая. Виждате го, когато погледнете през прозореца или включите телевизора. Можете да го почувствате, когато отидете на работа, църква или плащате данъци. Това е светът, който е поставен над очите ти, за да те разсее от истината.
Истината е, че и ние живеем в Матрица.
Това не е компютърна симулация, а умствена и духовна Матрица, оформена от тези, които контролират нашите страхове, убеждения и социално състояние
(Аню Сайни)

Каквото и да решиш - нищо няма да промениш , ако не Влезеш в себе си и не поразчистиш "авгиевите си обори " .
Успех 

472200309_4044398559218244_7351026241465140810_n.jpg

Ох, личи си, че си една необразована лелка, защото НИЩО от това, което написа, няма нищо общо с темата. 

Пак казвам, в Англия нямах никакъв проблем с приятели и гаджета. 

Личи си, че си изкуфяла врачка на средна възраст, която трябва да си пие хапчетата. Толкова много написа и НИЩО не каза накрая. 

Още един пример защо искам да напусна - на хората в България им липсва интелект и образование, но смятат, че знаят всичко. Точно като индивидът, на когото отговарям. 

Лелче, хайде по-добре си пусна чалгичка или някоя сапунка и 'оди да лягаш. 

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ох, личи си, че си една необразована лелка, защото НИЩО от това, което написа, няма нищо общо с темата. 

Пак казвам, в Англия нямах никакъв проблем с приятели и гаджета. 

Личи си, че си изкуфяла врачка на средна възраст, която трябва да си пие хапчетата. Толкова много написа и НИЩО не каза накрая. 

Още един пример защо искам да напусна - на хората в България им липсва интелект и образование, но смятат, че знаят всичко. Точно като индивидът, на когото отговарям. 

Лелче, хайде по-добре си пусна чалгичка или някоя сапунка и 'оди да лягаш. 

След този ти пост те чака само едно. Да спреш да пишеш тук. Едва ли някой ще те съжали и ще ти обърне нужното внимание.

преди 17 минути, Inana.. написа:

Проблемът ти е липса на половинка , с която да споделяш ежедневието си . 

Точно това му е проблемът на глезльото, една яка негърка на мъгливия остров може да му дърпа успешно юздите.
Например по ITVBe във всяка втора реклама вечер има негърки, това са новите англичанки явно.

• Автор
току-що, ----- написа:

Автора има проблем с възпитанието не с държавата и мръсният въздух, в UK не им пука за това и там се чувства добре.

Пичове и пичета лелчета, благодаря, че ми доказахте, че населението на Булгаристан е с ниско IQ, защото повечето умни хора отдавна избягаха. 

По всички статистики, на мъгливия остров стандартът на живот е по-висок. Продължителността на живота е с 10 години повече и когато вие се споминете, значи аз ще имам още време и средства за екскурзии. 

Радвайте се на кочината и че завинаги ще живеете в най-мизерната страна в Европа!

преди 6 минути, Белгиеца написа:

Точно това му е проблемът на глезльото, една яка негърка на мъгливия остров може да му дърпа успешно юздите.
Например по ITVBe във всяка втора реклама вечер има негърки, това са новите англичанки явно.

Излизал съм с "негърки" и те са по-възпитани и красиви от всяка българка. Това, че нашите жени били най-хубавите само булгаристанците си го вярват 😂😂

преди 3 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Какво мислите?

След всичко, което си изброил - не, не си струва да оставаш да живееш тук!

преди 7 минути, HelpMeGetOut1 написа:

благодаря, че ми доказахте,

Ами постарахме се ..

На Добър Час и нека Силата да бъде с теб !  :D

преди 16 минути, HelpMeGetOut1 написа:

По всички статистики, на мъгливия остров стандартът на живот е по-висок. Продължителността на живота е с 10 години повече и когато вие се споминете, значи аз ще имам още време и средства за екскурзии. 

По висок е стандарта за местните ,за емигранта не е съвсем ,наем ,разходи ,сметки ,транспорт и като спестиш 200-300 паунда си на 0.

За продължителността на живота също е спорен факт ,защото това е осреднена стойност ,но предивд високото си IQ следва да знаеш това.

Успех ти пожелавам ,но където и да живееш  и работиш по света и у нас добрите маниери и възпитание ще ти отворят повече врати от колкото когато изтъкваш колко си по умен от всички останали.

току-що, ----- написа:

По висок е стнадарта за местните ,за емигранта не е съвсем ,наем ,разходи ,сметки ,транспорт и като спестиш 200-300 паунда си на 0.

За продължителността на живота също е спорен факт ,защото това е осреднена стойност ,но предивд високото си IQ следва да знаеш това.

Успех ти пожелавам ,но където и да живееш  и работиш по света и у нас добрите маниери и възпитание ще ти отворят повече врати от колкото когато изтъкваш колко си по умен от всички останали.

Остави го да пътува 

България няма нужда от този дегенерат . :cool:

• Автор
преди 8 минути, Inana.. написа:

Остави го да пътува 

България няма нужда от този дегенерат . :cool:

Точно задето се нуждаете от образовани хора като мен, държавата затъва и е на дъното на всяка европейска класация. 

Ама радвайте се на свинщината. 

преди 2 часа, HelpMeGetOut1 написа:

че съм бизнес анализатор в застрахователна компания... 

имам iq 200 

няма как да си  бизнес анализатор в застраховане

това е вид хазард залагаш коя  кола ще се счупи и трябва да и се изплатят пари

сигурно си връзкар  чантажия на заплата  да перат пари шефовете  пишат че  взимаш  100к заплата  а ти дават  10к и останалите си ги прибират в джоба шефчетата 

застраховките са свързани с бързите  кредити за свежи пари и ликвидност 

всяка застрахователна е свързана с бързооборотни стоки 

като цяло застраховките и хазарта трябва да се забранят  щото правят много  щети на обществото

просто всеки който кара кола да си вкара 10к банкова гаранция и ако счупи чужда кола да я плати а ако си счупи собствената кола да си поправи с лични средства 

ама кво да се прави либерализъм

иначе  по въпроса 

СЕМЕЙСТВОТО Е НАЙ-ВАЖНО приятели мриятели не важи

човека е неблагодарно животно  и добрите дела се забравят и остава семейството 

колкото по-малко приятели имаш толкова по-добре  щото те ще те тормозят да им помагаш и ти ще ги тормозиш и ще си губите взаимно времето 

тия винетки дето са измислени да не мислиш  че няма лобизъм между курумпирани политици и застрахователни компании ?

Другия път като пускаш такава дрислива тема - помисли за някаква друга професия, която да не може да се практикува дистанционно.

Там изкарвал еди колко си, тук в пъти по - малко, ама се прибрал да оправи покрива хахахаахахаахах

• Автор
преди 4 минути, Banesc написа:

имам iq 200 

няма как да си  бизнес анализатор в застраховане

това е вид хазард залагаш коя  кола ще се счупи и трябва да и се изплатят пари

сигурно си връзкар  чантажия на заплата  да перат пари шефовете  пишат че  взимаш  100к заплата  а ти дават  10к и останалите си ги прибират в джоба шефчетата 

застраховките са свързани с бързите  кредити за свежи пари и ликвидност 

всяка застрахователна е свързана с бързооборотни стоки 

като цяло застраховките и хазарта трябва да се забранят  щото правят много  щети на обществото

просто всеки който кара кола да си вкара 10к банкова гаранция и ако счупи чужда кола да я плати а ако си счупи собствената кола да си поправи с лични средства 

ама кво да се прави либерализъм

иначе  по въпроса 

СЕМЕЙСТВОТО Е НАЙ-ВАЖНО приятели мриятели не важи

човека е неблагодарно животно  и добрите дела се забравят и остава семейството 

колкото по-малко приятели имаш толкова по-добре  щото те ще те тормозят да им помагаш и ти ще ги тормозиш и ще си губите взаимно времето 

тия винетки дето са измислени да не мислиш  че няма лобизъм между курумпирани политици и застрахователни компании ?

Гледайки колко си неграмотен, IQ-то ти е макс 70. Знам какво работя и за какво ме наеха. Смешник. 

преди 3 минути, Teemo v.3 написа:

Другия път като пускаш такава дрислива тема - помисли за някаква друга професия, която да не може да се практикува дистанционно.

Там изкарвал еди колко си, тук в пъти по - малко, ама се прибрал да оправи покрива хахахаахахаахах

Какво искаш да кажеш, селянче? 

преди 4 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Какво искаш да кажеш, селянче? 

Че прозираш от всеки профил.

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

Пичове и пичета лелчета, благодаря, че ми доказахте, че населението на Булгаристан е с ниско IQ, защото повечето умни хора отдавна избягаха. 

Радвайте се на кочината и че завинаги ще живеете в най-мизерната страна в Европа!

Излизал съм с "негърки" и те са по-възпитани и красиви от всяка българка. Това, че нашите жени били най-хубавите само булгаристанците си го вярват 😂😂

Никога не се лигави с живота на никой. Не се знае на кой, колко му е писано. И ако булгаристан не стува, защо тогава си правил ремонти и се радваш, че родителите ти са финансово осигурени? Просто самите ти коментари са на човек, дето не го слуша главата. Вземай си родителите и се махай от тука. Ние глупаците ще мислим какво да правим в булгаристан с мониторите втора ръка! 

преди 20 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Гледайки колко си неграмотен, IQ-то ти е макс 70. Знам какво работя и за какво ме наеха. Смешник. 

щях да ти кажа какво  да направиш но те  оставям сам да си направиш грешката  да си минеш по житейския път 

преди 1 минута, Banesc написа:

щях да ти кажа какво  да направиш но те  оставям сам да си направиш грешката  да си минеш по житейския път 

Отвори го да инвестира като теб в Исторически парк

току-що, K.Р написа:

Отвори го да инвестира като теб в Исторически парк

инвеститор е този който взима парите а не този който ги дава ...

току-що, Banesc написа:

инвеститор е този който взима парите а не този който ги дава ...

На колко спирт си

Заминавай в чужбина и не му мисли толкова

Тук в България всичко е скъпо. Живота също е гаден защото правителството ни е смотано. Аз също мисля да бегам в чужбина след време.

• Автор
преди 22 минути, Triple M написа:

Заминавай в чужбина и не му мисли толкова

Тук в България всичко е скъпо. Живота също е гаден защото правителството ни е смотано. Аз също мисля да бегам в чужбина след време.

Още повече ще бягат и накрая в булгаристан ще останат само римляни и пенсионери. 

на 5.01.2025 г. в 17:52, HelpMeGetOut1 написа:

Най-хубави са русокосите белгийки като моята, приютяват те да имаш покрив над главата си, после и къща с гараж си купувате и си живеете щастливо.

Мъгливият остров е много тъпо място за живот. Един път през 1992г. ходихме там за една седмица с булката и повече никога няма да ми се случи да отида при тези назадничави тъпунгели с лунички по кожата и яко издадена брадичка ( костта ) напред.

Гледам им телевизиите редовно, щото имат предавания които ги няма по френските, ама никога не бих отишъл да живея там.
У Францата хората са много по-близки по манталитет до балканските славяни.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.