Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си да заминавам (пак) в чужбина?

Featured Replies

• Автор
преди 10 часа, Белгиеца написа:

Като си купиш къща в Лондон като моята в Белгия, ела ми се похвали.
Това е просто мисия невъзможна там за сам човек като тебе.

Къщите в Манчестър са по-евтини от апартаментите в София. Говориш наизуст. За цената на панелка в Люлин, мога да си купя 5 bedroom house с гараж. А заплатите са по-високи. Хайде образовай се малко. 

• Отговори 516
  • Прегледи 41,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ясно, заминавай спешно за Англия да береш ягоди и да спиш на дивана на твоя приятел. 😁 

• 1. Голяма грешка че си се вързал на братчедите, много познати имам които допуснаха същата грешка, брат/сестра да, ама братчед винаги много трябва да се внимава. 2. Като някой който живее от френс

• Колев 74
    Колев 74

Малчуган! Щом си работил като анализатор в някоя английска фирма, за какво ти беше да пишеш и се съветваш как да постъпиш. Обикновено никой анализатор като такъв няма да пита по такива въпроси. Сега м

Публикувани изображения

преди 11 часа, Belefor написа:

Човека е ПАЧКА ти нищо не знаеш - обикновен белгиец с къща ;)

Къща в Лондон - хахахаха.... какви неща му препоръчваш.  

В Лондон наемите скочиха до небето как къща ще купи със заплата от 2000 паунда ?

• Автор
преди 46 минути, AAUUXX написа:

В Лондон наемите скочиха до небето как къща ще купи със заплата от 2000 паунда ?

Ганьо, говоря ти за Манчестър. Къщите там са по-евтини от панелките в София. Да не говорим, че заплатите са по-високи и цените в магазините са по-ниски. 

Ето ти пример:

Къща в Манчестър с 3 спални (нашето 4-стайно) и дворче за 180 000 паунда

https://www.rightmove.co.uk/properties/150906344#/?channel=RES_BUY

Двустаен апартамент в София, в "лукс" квартал, в който няма канализация за 216 000 евра:

https://m.imot.bg/details/1b173858764476308

Скъпа ви е мизерията в Булгаристан. 

преди 5 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Ганьо, говоря ти за Манчестър. Къщите там са по-евтини от панелките в София. Да не говорим, че заплатите са по-високи и цените в магазините са по-ниски. 

Ето ти пример:

Двустаен апартамент в София, в "лукс" квартал, в който няма канализация за 216 000 евра:

https://m.imot.bg/details/1b173858764476308

Скъпа ви е мизерията в Булгаристан. 

Абе не че нещо ама ако Витоша е лукс квартал и там панелка струва 216 000 евро, то квартала от който съм аз трябва е ориндж каунти.
Признавам си изненадан съм от тая цена.

• Автор
преди 46 минути, Bubbles написа:

Абе не че нещо ама ако Витоша е лукс квартал и там панелка струва 216 000 евро, то квартала от който съм аз трябва е ориндж каунти.
Признавам си изненадан съм от тая цена.

Да бе, в България е такава спекула, че не е истина. В Студентски град квадратът е над 4000 евра на повечето места. Един приятел от щатите се върна и вика, че къщата му в Чикаго е по-евтина от панелката му в Младост 3.

А защо да е спекула след като има кой да плати такива пари? Ако нямаше купувачи апартаментите щеше да са по 400 Евро, не по 4000

Защо Чикаго да е по-добре от България? Там е ужасно гето. 

Живяла съм на много места и цените са според пазара. 

• Автор
преди 5 минути, Вестителката написа:

А защо да е спекула след като има кой да плати такива пари? Ако нямаше купувачи апартаментите щеше да са по 400 Евро, не по 4000

Защо Чикаго да е по-добре от България? Там е ужасно гето. 

Живяла съм на много места и цените са според пазара. 

Не можеш да ме убедиш, че е съвсем нормално апартамент в София да е по-скъп от къща в Манчестър, където заплатите са по-високи и стандартът на живот е много по-добър. 

Строежите често се ползват за пране на пари и при нас имотната мафия се възползва от всякакви схеми. Дива спекула си е. 4000 на квадрат и трябва да газиш в калта, за да отидеш до магазина... Ти в свинеферма ли си израснала, че това да е нормално за теб???

Личи си, че никога не си живяла в чужбина или най-много да си брала ягоди. Селянията ти ясно се показва. 

Е, те сега те разбрах - Ганьо from England си създал тема да си чеше себелюбието Направо все едно чета тема на оня 'нидерландец".. С лека разлика в нивото на образованост

• Автор
преди 2 минути, цър-вул написа:

Е, те сега те разбрах - Ганьо from England си създал тема да си чеше себелюбието Направо все едно чета тема на оня 'нидерландец".. С лека разлика в нивото на образованост

Отговаряш си на username-a

Какъв нидерландец си сънувал? Пий си хаповете, човек... 

преди 14 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Къщите в Манчестър са по-евтини от апартаментите в София. Говориш наизуст. За цената на панелка в Люлин, мога да си купя 5 bedroom house с гараж. А заплатите са по-високи. Хайде образовай се малко. 

В Белгия сайта за имоти е 
https://www.immoweb.be/en

на английски го турих да е нарочно, има и френски със /fr накрая.
Я дай в UK сайта който показва истинските цени, че не ми се търси сам, аз английски разбирам и ще ми стане ясно кои цени са реални и кои къщи са с изненади със скъпо струващи ремонти.

• Автор
преди 11 минути, Белгиеца написа:

В Белгия сайта за имоти е 
https://www.immoweb.be/en

на английски го турих да е нарочно, има и френски със /fr накрая.
Я дай в UK сайта който показва истинските цени, че не ми се търси сам, аз английски разбирам и ще ми стане ясно кои цени са реални и кои къщи са с изненади със скъпо струващи ремонти.

Аз ти дадох пример за Манчестър, това си е реална цена. Има си чичко гугъл, но хайде... rightmove.co.uk

Хайде, ще предположа, че не си видял примера и ще го копи-пейстна:

https://m.imot.bg/details/1b17385 8764476308

Ще видиш, че не само в Манчестър, но и в Ливърпул, Лийдс и Шефилд има по-евтини къщи. И заплатите са двойно по-високи от софийските. 

на 5.01.2025 г. в 15:41, HelpMeGetOut1 написа:

"аутсайдери"

Основното е, че се чувстваш такъв. 

Само се притеснявам, ако нещо стане с нашите, да мога да съм до тях... Подкрепят ме за заминаването, но още имам колебания, които ме гризат.

Рано или късно това ще стане. От споделеното разбирам, че си единственото им дете. Така ли е? 

Какво мислите?

Ще споделя аз как бих постъпил при твоето положение. 

Сподели, че родителите ти в момента са стабилни финансово.

Бих предложил на роднини да изкупят дела от наследствения имот. Ако не приемат въпросното предложение, то ще заведа делба и по-късно да продам частта на други. С взетите пари да купя имот в Англия и да "изтегля" родителите си при мен.

Преди около 15 година един мой познат продаде всичко притежавано в България и се премести в Германия при дъщеря му, т.е. аз така разбирам подкрепата на родители. 

Успех! 

• Автор
на 13.02.2025 г. в 7:40, (:IdioibI:) написа:

Основното е, че се чувстваш такъв. 

Рано или късно това ще стане. От споделеното разбирам, че си единственото им дете. Така ли е? 

Ще споделя аз как бих постъпил при твоето положение. 

Сподели, че родителите ти в момента са стабилни финансово.

Бих предложил на роднини да изкупят дела от наследствения имот. Ако не приемат въпросното предложение, то ще заведа делба и по-късно да продам частта на други. С взетите пари да купя имот в Англия и да "изтегля" родителите си при мен.

Преди около 15 година един мой познат продаде всичко притежавано в България и се премести в Германия при дъщеря му, т.е. аз така разбирам подкрепата на родители. 

Успех! 

И аз това мисля, ще продам каквото имам в България и никога няма да се връщам. Казах същото и на нашите, ако искат да им помагам, или идват с мен в чижбина, или ги оставям сами да се оправят. Прекалено много дадох, стига толкова. Няма да гния в мизерия, поради някакво сбъркано чувство за национализъм. 

преди 24 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Няма да гния в мизерия, поради някакво сбъркано чувство за национализъм. 

Мдаааа, за това ще идеш на запад, където ще миеш чинии и ще сменяш памперси за възрастни на Ханс, Гюнтер и Гретел, само и само за да успяваш да си позволиш наем на някой "луксозен" коптор от двайсе квадрата, който ще обитаваш с още двама-трима като теб. Найс.

Е-е-е-х, да можеше всеки да си позволи такъв лукс :(

• Автор
преди 1 час, ivottoshev написа:

Мдаааа, за това ще идеш на запад, където ще миеш чинии и ще сменяш памперси за възрастни на Ханс, Гюнтер и Гретел, само и само за да успяваш да си позволиш наем на някой "луксозен" коптор от двайсе квадрата, който ще обитаваш с още двама-трима като теб. Найс.

Е-е-е-х, да можеше всеки да си позволи такъв лукс :(

За разлика от теб, ще имам истинска работа в офис... Ясно, че ти и твоите себеподобни само чинии може да миете, ама трябва да се научиш, че повечето не стоят на едно място като теб. Има хора с интелект, а ти такъв не си, имайки предвид как подкрепяш Путин. 

А и по-добре "коптор" с нормална инфраструктура, отколкото да живея мизерно като теб в панелка и да ми спира парното и водата през седмица. 

Хайде връщай се да бачкаш, че шефчето те чака. Нямаш търпение на края на месеца да вземеш мининалната заплата 😂. Ама нормално, че завиждаш, ти даже един самолетен билет не можеш да си позволиш.

• Автор
преди 2 минути, ivottoshev написа:

Помня, помня, ти ми разправя  :wub:

Стига ме stalk-ва и отивай да се кланяш на Путин, виждам, че много го обичаш. 

преди 16 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Стига ме stalk-ва и отивай да се кланяш на Путин, виждам, че много го обичаш. 

Ха-ха-ха, какъв нефелен опит да изместиш темата на дискусията ни. Истината боли, а :laughing5: 

• Автор

Ха-ха-ха, какъв нефелен опит да изместиш темата на дискусията ни. Истината боли, а :laughing5: 

Да, истината доста те заболя, когато те разкрих, че си беден. Щом не ми отговори, значи е истина 😂

Хайде копейка, дано някой ден да можеш да си позволиш самолетен билет да видиш малко свят извън селото. 

преди 2 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Да, истината доста те заболя, когато те разкрих, че си беден. Щом не ми отговори, значи е истина 😂

Хайде копейка, дано някой ден да можеш да си позволиш самолетен билет да видиш малко свят извън селото. 

АЛОООО ти кой си , че ще обясняваш кой бил богат и кой бил беден!!!!

Всеки в някоя част на живота си е бил със или без пари - това не го прави добър или лош човек!

Пази боже сляпо да прогледа!

Мога и доста по неприятни неща да ти напиша но ще запазя добрия тон!

Опитай се и ти ако ти позволява несъществуващото начално образование!

на 10.02.2025 г. в 7:44, HelpMeGetOut1 написа:

А по темата - 

image.thumb.jpeg.1e91d4c2f9951e9f364094031e8f5956.jpeg

преди 3 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Да, истината доста те заболя, когато те разкрих, че си беден.

Беден?!? В сравнение с теб ли :giggle1:

преди 17 минути, Belefor написа:

АЛОООО ти кой си

Е, как кой? Това е 364-тият профил на Дзверо у форума. 

преди 1 час, Belefor написа:

АЛОООО ти кой си , че ще обясняваш кой бил богат и кой бил беден!!!!

Всеки в някоя част на живота си е бил със или без пари - това не го прави добър или лош човек!

Пази боже сляпо да прогледа!

Мога и доста по неприятни неща да ти напиша но ще запазя добрия тон!

Опитай се и ти ако ти позволява несъществуващото начално образование!

А по темата - 

image.thumb.jpeg.1e91d4c2f9951e9f364094031e8f5956.jpeg

Значи той може да ме обижда, ама аз нямам право да му отговарям със същото поведение, така ли? Не знам защо защитаваш един русофил, който само ме обижда, задето не съм съгласен с него, но както и да е...

Директно го цитирам: "Мдаааа, за това ще идеш на запад, където ще миеш чинии и ще сменяш памперси за възрастни на Ханс, Гюнтер и Гретел, само и само за да успяваш да си позволиш наем на някой "луксозен" коптор от двайсе квадрата, който ще обитаваш с още двама-трима като теб. Найс." Но е ок той да се подиграва на хората, които, за разлика от него, вършат нещо полезно за обществото?

А за скрийншота - Написах за Манчестър, а в тази класация не го виждам. Просто виж в rightmove, че можеш да си купиш къща за много по-евтино от двустаен в софийска панелка.

Не забравяй, че и заплатите са по-високи на запад, а в България са смешни.

• Автор

Беден?!? В сравнение с теб ли :giggle1:

Е, как кой? Това е 364-тият профил на Дзверо у форума. 

Имайки предвид, че чакаш промоция на Самсунг, не мисля, че имаш право да се подиграваш на другите. 

Не само си по-беден от мен, но и от доста хора, съдейки по злобата ти. 

току-що, cluster bomb написа:

Що не си в Манчестър (Великопакистани) ами пишеш тук?

Самолетът ми е следващият месец, споко. Напускам скоро блатото Булгаристан, което ще продължава да е най-бързо умиращата страна на света. 2 милиона и половина българи в чужбина, които не искат да се прибират, са съгласни с мен.

Хайде давай си парите на Бойко и Пеевски

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.