Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си да заминавам (пак) в чужбина?

Featured Replies

преди 19 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Като ставаш, си избираш средата, в която ти е най-добре. Повечето българи, от които става нещо, заминаха в чужбина. Затова в България има огромен Brain Drain. Статистиките доказват, че съм прав, колкото и да ме обиждате.

Ама вие затова агресирате толкова, знаете, че съм прав, но не искате да си го признаете, защото ще трябва да приемете колко е зле животът ви. 

Как те обиждам? Че не ставаш? Или че дрънкаш откровени простотии, за кое колко струвало... И ние сме ходили, видяли сме и продължаваме да ходим и да гледаме. Да ми играеш БНТ - няма смисъл.

Светът е пред клавиатурата ти - избери си точка и заминавай. Било то и в Манчестър, на евтините къщи.

• Отговори 516
  • Прегледи 41,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ясно, заминавай спешно за Англия да береш ягоди и да спиш на дивана на твоя приятел. 😁 

• 1. Голяма грешка че си се вързал на братчедите, много познати имам които допуснаха същата грешка, брат/сестра да, ама братчед винаги много трябва да се внимава. 2. Като някой който живее от френс

• Колев 74
    Колев 74

Малчуган! Щом си работил като анализатор в някоя английска фирма, за какво ти беше да пишеш и се съветваш как да постъпиш. Обикновено никой анализатор като такъв няма да пита по такива въпроси. Сега м

Публикувани изображения

• Автор
преди 8 минути, Teemo v.3 написа:

Как те обиждам? Че не ставаш? Или че дрънкаш откровени простотии, за кое колко струвало... И ние сме ходили, видяли сме и продължаваме да ходим и да гледаме. Да ми играеш БНТ - няма смисъл.

Светът е пред клавиатурата ти - избери си точка и заминавай. Било то и в Манчестър, на евтините къщи.

Не говорих конкретно за теб, а за всички, които следят темата, които ме замериха с какви ли не епитети. Както ivottoshev, който ме обиди няколко пъти, задето споделих факти и му засегнах егото. 

Както и да е, ясно е, че навсякъде можеш да изкарваш пари. Ама както казах, няма да напускам, заради парите. Просто искам да съм в по-качествена, образована и мултикултурна среда, която в България или трудно се намира, или не съществува. Да, почнаха да идват чужденци в София, ама като се сблъскат с мизерията, почват да си бият камшиците. 

Направо като единият ми приятел англичанин ми дойде на гости в София, ме пита защо още живея тук. Само като му показах центъра, беше шокиран от разпадащите се подлези, порутените сгради, мръсотията, изпочупените тротоари и тн. А това в "богатите" части на града. Вика ми "не искам да те обидя, ама се чудя какво толкова ти хареса в България, че да се прибереш". Направо ме беше срам, че му показах в каква кочина живее голяма част от населението... Ама това не разбирате, като не сте пътували много, мизерията не ви прави особено голямо впечатление! Дори и да имаш много пари, пак живееш в свинярник! 

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Да бре, ама Дзверо става само за форумен клоун. 

Не позна! :bubblegum:

Дзвера си е дзвер! :beat:

Клоуна си е клоун! :masquerade2:

А форумния клоун си ти! :giggle1:

преди 37 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Като ставаш, си избираш средата, в която ти е най-добре. Повечето българи, от които става нещо, заминаха в чужбина. Затова в България има огромен Brain Drain. Статистиките доказват, че съм прав, колкото и да ме обиждате.

Ама вие затова агресирате толкова, знаете, че съм прав, но не искате да си го признаете, защото ще трябва да приемете колко е зле животът ви. 

Брат, извинявам се, че те обиждат, заради мен е! :D

Мислят, че ти-съм аз!!! :rolleyes:

И един съвет:

В този форум ако имаш желание и интерес да пишеш, и не си привърженик на вожда путлю, не му се кланяш всеки ден пред снимаката, не се молиш пред портрета му и не палиш свещички-изповядваш путиновата религия ще те обиждат. Или свиквай да те обиждат без причина или започвай като тях да лижеш дупиту на вожда! :cool:

• Автор
преди 1 минута, orhidea написа:

Не позна! :bubblegum:

Дзвера си е дзвер! :beat:

Клоуна си е клоун! :masquerade2:

А форумния клоун си ти! :giggle1:

Брат, извинявам се, че те обиждат, заради мен е! :D

Мислят, че ти-съм аз!!! :rolleyes:

И един съвет:

В този форум ако имаш желание и интерес да пишеш, и не си привърженик на вожда путлю, не му се кланяш всеки ден пред снимаката, не се молиш пред портрета му и не палиш свещички-изповядваш путиновата религия ще те обиждат. Или свиквай да те обиждат без причина или започвай като тях да лижеш дупиту на вожда! :cool:

Ааа, ти ли си тоя "дзверо", който ме обвиняват, че съм! Не знаех, че си изгубеният ми клонинг хахаха

Даа, забелязах, че доста от тия "родолюбци", които ме обиждаха, са и привърженици на Путин. Мнооого интересно съвпадение. 

преди 22 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Не говорих конкретно за теб, а за всички, които следят темата, които ме замериха с какви ли не епитети. Както ivottoshev, който ме обиди няколко пъти, задето споделих факти и му засегнах егото. 

Както и да е, ясно е, че навсякъде можеш да изкарваш пари. Ама както казах, няма да напускам, заради парите. Просто искам да съм в по-качествена, образована и мултикултурна среда, която в България или трудно се намира, или не съществува. Да, почнаха да идват чужденци в София, ама като се сблъскат с мизерията, почват да си бият камшиците. 

Направо като единият ми приятел англичанин ми дойде на гости в София, ме пита защо още живея тук. Само като му показах центъра, беше шокиран от разпадащите се подлези, порутените сгради, мръсотията, изпочупените тротоари и тн. А това в "богатите" части на града. Вика ми "не искам да те обидя, ама се чудя какво толкова ти хареса в България, че да се прибереш". Направо ме беше срам, че му показах в каква кочина живее голяма част от населението... Ама това не разбирате, като не сте пътували много, мизерията не ви прави особено голямо впечатление! Дори и да имаш много пари, пак живееш в свинярник! 

Да миличко, заслужава си да се върнеш в чужбина. Размитат с двете метли за теб. Има и трансперанти - Иван, Иван, Иван...

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ааа, ти ли си тоя "дзверо", който ме обвиняват, че съм! Не знаех, че си изгубеният ми клонинг хахаха

По принцип си трая защото всеки профил в този форум, който не е путнист веднага го нарочват за мен! :giggle1:

Ако се задържиш за известно време, сам ще се убедиш в това! :D

Тук или си путинист или си Дзверо! :lol6:

Друго положение няма!:popcorn2:

преди 10 минути, orhidea написа:

Айде сега и от другите си профили пусни по един коментар, в който да ни обясниш как совите не са това което са и как ти не пишеш в тая тема вече от трети различен акаунт :wub: 

преди 6 часа, HelpMeGetOut1 написа:

В Англия има доста читави къщи в градове като Манчестър, Ливърпул и Шефилд, които са по-евтини от панелки в София. А и пак, всичко в магазините в Англия е по-евтино - месо, яйца, мляко, хляб и тн. Забога, масло президент там е 3 паунда, а тук е 12 лв на промоция!!! В България картелите така дерат кожата на хората, че не е истина. И това за теб е добре, така ли? 

А ти пък продължавай да си даваш парите на Бойко и Пеевски, пък да не ти пука, че мафията те управлява. Да, много предпочитам да имам съседи пакистанци, отколкото българи. По-добре пакистанец, отколкото някакъв бъкгарин орк с бръсната глава, анцуг на адидас, който се друса с райски газ и надува Азис. 

Виж сега, всички сме наясно, че в британските градове има прекрасни пакистански квартали с читави къщи. Но дори и в тези аристократични райони наемите са далеч по- високи от софийските. Мисля че ти казах, че пътя за Англия не си го открил ти. Много добре знаем българските британци в какви условия популират там. А и немалко британци знам, които се изместиха в България. Всички си казват, че там не е живот, ти тука ми обясняваш какво? В крайна сметка тази тема за какво я направи, да обясняваш колко е хубаво да живееш в Англия? Обясни вече, никой не ти се връзва, явно не ни е важно маслото да е точно Президент, в крайна сметка ще се задоволим и със Сиана. Щом толкова ти е хубаво, за какво е темата? Заминавай и си изживей британско-пакистанската мечта, и остави нас, глупавите и невежите, да си бъдем не-британци.

преди 1 час, orhidea написа:

Глупости са това. Аз като не съм путинист, рашист и т.н. що не ме обиждат? Да дрънкаш глупости и да ти кажат, че дрънкаш гпупости, от кога е обида?

• Автор
преди 22 минути, Michigan111 написа:

Виж сега, всички сме наясно, че в британските градове има прекрасни пакистански квартали с читави къщи. Но дори и в тези аристократични райони наемите са далеч по- високи от софийските. Мисля че ти казах, че пътя за Англия не си го открил ти. Много добре знаем българските британци в какви условия популират там. А и немалко британци знам, които се изместиха в България. Всички си казват, че там не е живот, ти тука ми обясняваш какво? В крайна сметка тази тема за какво я направи, да обясняваш колко е хубаво да живееш в Англия? Обясни вече, никой не ти се връзва, явно не ни е важно маслото да е точно Президент, в крайна сметка ще се задоволим и със Сиана. Щом толкова ти е хубаво, за какво е темата? Заминавай и си изживей британско-пакистанската мечта, и остави нас, глупавите и невежите, да си бъдем не-британци.

Глупости са това. Аз като не съм путинист, рашист и т.н. що не ме обиждат? Да дрънкаш глупости и да ти кажат, че дрънкаш гпупости, от кога е обида?

А ти защо коментираш, като смяташ, че няма смисъл от темата? Хайде радвай се на живота в България и бъди сляп за мизерията, която те заобикаля. Както един по-рано каза в темата, пази Боже сляпо да прогледа... 

Фактът, че има стотици хиляди българи в Англия и само няколко хиляди британци в България ми доказва достатъчно тезата. Щом в България е толкова хубаво, защо над 2 милиона и половина не искат да се прибират в "хубавата" ни родина? 

Същото, твоите коментари за пакистанците са отвратителни. Ти не си ли направи труда да се интегрираш, докато беше в Англия? Не те ли научиха, че е лошо да си расист и ксенофоб? 

преди 3 часа, HelpMeGetOut1 написа:

А ти защо коментираш, като смяташ, че няма смисъл от темата? Хайде радвай се на живота в България и бъди сляп за мизерията, която те заобикаля. Както един по-рано каза в темата, пази Боже сляпо да прогледа... 

Фактът, че има стотици хиляди българи в Англия и само няколко хиляди британци в България ми доказва достатъчно тезата. Щом в България е толкова хубаво, защо над 2 милиона и половина не искат да се прибират в "хубавата" ни родина? 

Същото, твоите коментари за пакистанците са отвратителни. Ти не си ли направи труда да се интегрираш, докато беше в Англия? Не те ли научиха, че е лошо да си расист и ксенофоб? 

Коментирам щото искам. Аз по принцип си правя каквото реша.

Аз да се интегрирам в Англия??? :D Някакви сериозни билки си пушил тая вечер май :D

преди 17 часа, ivottoshev написа:

Айде сега и от другите си профили пусни по един коментар, в който да ни обясниш как совите не са това което са и как ти не пишеш в тая тема вече от трети различен акаунт :wub: 

Ей ся почвам! :D

Само искам малко помощ, да ми дадеш профил, че свършиха! :huh:

Ако не ме обиждахте толкова много, сега щях да пиша от профила си от 2000-та година!

преди 9 минути, orhidea написа:

Само искам малко помощ, да ми дадеш профил, че свършиха! :huh:

Да не ти ги баннаха :(

Нищо, ти нали си хакер? Ще си направиш дузина нови.

преди 30 минути, ivottoshev написа:

Да не ти ги баннаха :(

Нищо, ти нали си хакер? Ще си направиш дузина нови.

Главата му е хакната на него - толкова много , че чак ми пише глупостите си на лично... :( 

Да ходи да си лекува психиката в Англия и да ни остави на мира бедните мишки тук ;) 

• Автор
преди 2 часа, Belefor написа:

Главата му е хакната на него - толкова много , че чак ми пише глупостите си на лично... :( 

Да ходи да си лекува психиката в Англия и да ни остави на мира бедните мишки тук ;) 

Квоооооо, нали бехте големи паралии, еххх 😂

на 17.02.2025 г. в 16:29, ivottoshev написа:

Да бре, ама Дзверо става само за форумен клоун. 

Що обиждаш цирка?! :) = Там има невероятно изкуство и определено дзеровете се ползват, за да се покажат на зрителите уменията да се дресират по-силни животни. 

Дзвер = клоун ... ммм ... това не е смешно и забавно .... = Няма как една "трагедия" да е забавна и интересна!!!  

на 15.02.2025 г. в 20:36, HelpMeGetOut1 написа:

Голяма част от хората са расисти и не се интересуват от света извън България, това ли трябва да уважавам? Аз не съм съгласен. 

Ясно ти си от малцинствата , например евреин, циганин, арменец, турчин и подобни несветлокожи граждани на републиката.

А иначе, според Доналд - Путин е умен и е пич.
Доналд  им разказа играта на трансджендърите в САЩ.

• Автор
преди 12 часа, Белгиеца написа:

Ясно ти си от малцинствата , например евреин, циганин, арменец, турчин и подобни несветлокожи граждани на републиката.

А иначе, според Доналд - Путин е умен и е пич.
Доналд  им разказа играта на трансджендърите в САЩ.

Ще те разочаровам, ама съм роден в София и съм толкова блед че не мога да хващам тен без да изгарям.

Ама ми доказва тезата - масово от българите сте расисти и не възприемате света, който ви заобикаля. Проучванията показват, че расистите имат по-ниско IQ, което доста си обяснява, че омразата често е породена от невежество. 

Говорил съм с хора от цял свят - Индия, Пакистан, Индонезия, Нигерия, Габон, Еритрея, Филипините, Сингапур, Китай, Япония, Южна Корея и ВСЕКИ ЕДИН от тях имаше повече човечност от средностатистическия българин. 

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

Проучванията показват, че расистите имат по-ниско IQ, което доста си обяснява, че омразата често е породена от невежество. 

Те, защото западняците нали са с голяма айкю. Смесването на раси и култури особенно през последните 25 години се доказа, че води до апокалипсис. В Германия всеки месец някой мюсюлмани прави атентат. Знаеш ли, че в Малмьо Швеция има така наречените Но Го зонес, където са населени предимно с мюсюлмани арабя разни мръсни и там е толкова опасно, че и полиция даже не смее да стъпва. Ние не искаме България да се превърне в такава дупка. България е за Българите!

• Автор
преди 1 минута, Коркодила написа:

Те, защото западняците нали са с голяма айкю. Смесването на раси и култури особенно през последните 25 години се доказа, че води до апокалипсис. В Германия всеки месец някой мюсюлмани прави атентат. Знаеш ли, че в Малмьо Швеция има така наречените Но Го зонес, където са населени предимно с мюсюлмани арабя разни мръсни и там е толкова опасно, че и полиция даже не смее да стъпва. Ние не искаме България да се превърне в такава дупка. България е за Българите!

България ще си остане дупка само за българите. Щом е толкова зле на запад, защо нашите сънародници продължават да бягат натам, вместо да си останат в "хубавата" родина, която е най-бързо умиращата в сета? Защо пък ти не отидеш в РуZия, щом толкова мразиш разнообразието? Нуждаят се от още орки за армията им... 

преди 6 минути, HelpMeGetOut1 написа:

България ще си остане дупка само за българите. Щом е толкова зле на запад, защо нашите сънародници продължават да бягат натам, вместо да си останат в "хубавата" родина, която е най-бързо умиращата в сета? Защо пък ти не отидеш в РуZия, щом толкова мразиш разнообразието? Нуждаят се от още орки за армията им... 

Споко бе! Много нашенци емигранти ще се завърнат и България пак ще бъде на топа. Особенно след тази хиперинфлация, която мачка западните инономики. Даже много местни западняци, ще дойдат да живеят в България. В България все още за 50 000 лева можеш да си купиш къща на село с двор. На запад към момента за 25 000 евро, което е 50 000лв. Обел да купиш единствено гараж.

• Автор
току-що, Коркодила написа:

Споко бе! Много нашенци емигранти ще се завърнат и България пак ще бъде на топа. Особенно след тази хиперинфлация, която мачка западните инономики. Даже много местни западняци, ще дойдат да живеят в България. В България все още за 50 000 лева можеш да си купиш къща на село с двор. На запад към момента за 25 000 евро, което е 50 000лв. Обел да купиш единствено гараж.

Аре бе, тогава защо още има над 2 милиона и половина нашенци в чужбина и населението продължава да се топи? Щом е толкова хубаво, защо предпочитат при "хиперинфлацията" да живеят на квартира, вместо да живеят на "къща на село"? 

За Бога, ние не можем и непалийци да задържим, бачкат за няколко месеца при нас и отиват след това в западните държави!!! Това нашето не е държава, а е цирк! 

преди 7 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Аре бе, тогава защо още има над 2 милиона и половина нашенци в чужбина и населението продължава да се топи? Щом е толкова хубаво, защо предпочитат при "хиперинфлацията" да живеят на квартира, вместо да живеят на "къща на село"? 

За Бога, ние не можем и непалийци да задържим, бачкат за няколко месеца при нас и отиват след това в западните държави!!! Това нашето не е държава, а е цирк! 

Не знам какво се топи. Сега имам едно лапе българче и мисля да имам още две. И те като имат по три стават 9 и те по три 27 и те по три 81. Само нашия род.

• Автор
преди 30 минути, Коркодила написа:

Не знам какво се топи. Сега имам едно лапе българче и мисля да имам още две. И те като имат по три стават 9 и те по три 27 и те по три 81. Само нашия род.

Да са ти живи и здрави

Обаче е факт, че в България има демографски срив:

https://www.bloombergtv.bg/a/19-svetat-e-biznes/122343-borbata-s-demografskiya-sriv-e-obrechena-ako-razchita-samo-na-ikonomicheski-mehanizmi

И една от причините е, че България е ужасно място да имаш деца - образованието е под всякаква критика, възможностите за работа са мизерни и ако се разболее някой от нещо по-тежко от настинка, трябва да просиш пари от ХелпКарма или по телевизията на колене да се молиш за дарения. Междувременно, на една колежка от Англия държавата и плати за лечението, когато я диагностицираха с рак на гърдата. Химиотерапия, няколко месеца в болница, напълно покрито от NHS, даже и за паркинга не плати! И имам много примери за как нашето здравеопазване вдигна ръце и българи трябва да се лекуват в чужбина, далеч от "хубавата" ни родина... 

преди 10 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Ама ми доказва тезата - масово от българите сте расисти и не възприемате света, който ви заобикаля. Проучванията показват, че расистите имат по-ниско IQ, което доста си обяснява, че омразата често е породена от невежество. 

Говорил съм с хора от цял свят - Индия, Пакистан, Индонезия, Нигерия, Габон, Еритрея, Филипините, Сингапур, Китай, Япония, Южна Корея и ВСЕКИ ЕДИН от тях имаше повече човечност от средностатистическия българин. 

Ей младеж, аз съм го научил английския през миналия комунистически век с негрите от ЮАР и съм имал един куп познати арабухи и какви ли не други, та чак от Сейшелските острови, Шри Ланка , Бангладеш, Афганистан даже и т.н.
И гадже англичанка съм имал даже по комунистическото време.
Гъркиня ( докторица сега) ми е била гадже дълго време, ама родителите ѝ не ме искаха за зет разбираш ли, та сега съм белгиец понеже русокосите българки много се надуваха та се ожених за белгийка. И всичко това става по времето на жестоката комунистическа диктатура.
За да сключиш граждански брак трябваше комунистите да ти дадат разрешение.

А да си расист, това звучи гордо.

Взимай си там една дебела и яка негърка мъжкарана на мъгливия остров и ѝ направи едни мулатчета да им се радвате, те няма да изгарят на слънце , ха ха ха ...

• 2 седмици по-късно...

Абее, паралии и разбирачи, четохте ли новините за българите в Англия, които шпионираха за Русия? Гордеете ли се от интелектуалното ниво на народа ни?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.