Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си да заминавам (пак) в чужбина?

Featured Replies

преди 19 минути, AAUUXX написа:

То в този случай Могадишу е по подходаща дестинация ,а също и имотите са много евтини ,ще ти останат пари да харчиш на рибната борса или може да отвориш бизнес с водни колела сомалииците харесват тези неща.

Ба водни колела, направо може да се пише на некой кораб ем и известен ще стане.

th?id=OIP.VHvoGMPCjjf7yhVJ5QH0EwAAAA%26p

• Отговори 516
  • Прегледи 41,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ясно, заминавай спешно за Англия да береш ягоди и да спиш на дивана на твоя приятел. 😁 

• 1. Голяма грешка че си се вързал на братчедите, много познати имам които допуснаха същата грешка, брат/сестра да, ама братчед винаги много трябва да се внимава. 2. Като някой който живее от френс

• Колев 74
    Колев 74

Малчуган! Щом си работил като анализатор в някоя английска фирма, за какво ти беше да пишеш и се съветваш как да постъпиш. Обикновено никой анализатор като такъв няма да пита по такива въпроси. Сега м

Публикувани изображения

• Автор
преди 40 минути, AAUUXX написа:

То в този случай Могадишу е по подходаща дестинация ,а също и имотите са много евтини ,ще ти останат пари да харчиш на рибната борса или може да отвориш бизнес с водни колела сомалииците харесват тези неща.

Говорил съм със сомалийци в Англия и те се държат много по-мило и културно от българите. Доказва колко ни е зле манталитетът. 

преди 17 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Говорил съм със сомалийци в Англия и те се държат много по-мило и културно от българите. Доказва колко ни е зле манталитетът. 

Добре де аз имам един въпрос без да се заяждам или нещо : Говориш за кофти манталитет и отношение, плачеш че нашенците са груби, гадни и пр...
Ся ти четеш ли си коментарите и как ще ги коментираш?

току-що, Bubbles написа:

Добре де аз имам един въпрос без да се заяждам или нещо : Говориш за кофти манталитет и отношение, плачеш че нашенците са груби, гадни и пр...

Без коментар!

• Автор
току-що, Bubbles написа:

Отоговарям както вие ми отговаряте : обиждате ме и ви отговарям подобаващо. Каквото почукало, такова се обадило. 

Иначе чужденците нямам никакви проблеми с комуникацията. Българите са масово много злобни и затова нямам търпение да се махна. 

преди 23 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Отоговарям както вие ми отговаряте : обиждате ме и ви отговарям подобаващо. Каквото почукало, такова се обадило. 

Иначе чужденците нямам никакви проблеми с комуникацията. Българите са масово много злобни и затова нямам търпение да се махна. 

Не, ти сам се обиждаш.
Има достатъчно потребители които ти отговориха нормално без да се заяждат интересно но единствено на мен отговори позитивно за което благодаря., но всички други ги изпояде а капака беше оная тема "Не съм българче" или нещо от тоя род. Защо?
Прости хора навсякъде има това е нещо като закон на всеки човек с акъл се падат няколко десетки хиляди тъпака, въпроса е ти от кои си. Казваш, че си образован а не държиш ниво, странно е. В моите среди има доста кибритлии особено предвид огромното количество здрави нерви и силни ангели които един даскал трябва да има в наши дни, но такива епитети, и постоянно АЗ АЗ АЗ, тия неща не са присъщи на човек с ум. Да речем, че си още млад, приемам и че си имаш някакви ядове обаче ядове всеки си има а ако всеки като теб почне да подскача като петле...
Казах ти го под формата на нескопосано стихче в оная тема - Може да отидеш навсякъде по света но родината ти е една и е редно да имаш уважение към нея.

• Автор
преди 2 минути, Bubbles написа:

Не, ти сам се обиждаш.
Има достатъчно потребители които ти отговориха нормално без да се заяждат интересно но единствено на мен отговори позитивно за което благодаря., но всички други ги изпояде а капака беше оная тема "Не съм българче" или нещо от тоя род. Защо?
Прости хора навсякъде има това е нещо като закон на всеки човек с акъл се падат няколко десетки хиляди тъпака, въпроса е ти от кои си. Казваш, че си образован а не държиш ниво, странно е. В моите среди има доста кибритлии особено предвид огромното количество здрави нерви и силни ангели които един даскал трябва да има в наши дни, но такива епитети, и постоянно АЗ АЗ АЗ, тия неща не са присъщи на човек с ум. Да речем, че си още млад, приемам и че си имаш някакви ядове обаче ядове всеки си има а ако всеки като теб почне да подскача като петле...
Казах ти го под формата на нескопосано стихче в оная тема - Може да отидеш навсякъде по света но родината ти е една и е редно да имаш уважение към нея.

И защо да уважавам "родината" като тя мен не ме уважава? Защо ми е да уважавам "родината" пълна с необразовани агресивни орки, които подкрепят Путин? Защо ми е да обичам едно общество, с което нямам нищо общо? Голяма част от хората са расисти и не се интересуват от света извън България, това ли трябва да уважавам? Аз не съм съгласен. 

И какво като съм роден на парче земя? На никого не съм длъжен. Англия за мен е повече дом, отколкото България. Истинските ми приятели се оказаха англичани, а българите само гледат да ме дърпат назад. 

Англия за мен е повече дом от България. Ако не беше брекзита, щях да взема британски паспорт и да се откажа от българското си гражданство. Ама е яко да си в ЕС 🤷

на 5.01.2025 г. в 16:15, HelpMeGetOut1 написа:

Личи си, че си необразован, затова учтиво ще те помоля да не коментираш вече.

на 5.01.2025 г. в 16:25, HelpMeGetOut1 написа:

Ниското ти ниво на интелект ми напомни защо искам да напусна... 

на 5.01.2025 г. в 16:31, HelpMeGetOut1 написа:

че от ниското IQ на Емилчо почнах да се отегчавам

на 5.01.2025 г. в 17:14, HelpMeGetOut1 написа:

а по-скоро липсата на интелект на населението. И ти си добър пример за това. 

на 5.01.2025 г. в 17:23, HelpMeGetOut1 написа:

Благодаря ти, че ми доказа, че масово българинът е тъп на мотика и д*ржавата няма да се оправи. 

Това са твои цитати, само от първата страница в темата. Без никой да ти е казал и една лоша дума.

Сега, нека бъдем обективни и кажем кой е агресивен и нападателен, кой обижда и т.н. 

преди 37 минути, ostavime написа:

Това са твои цитати, само от първата страница в темата. Без никой да ти е казал и една лоша дума.

Сега, нека бъдем обективни и кажем кой е агресивен и нападателен, кой обижда и т.н. 

Дзверо е олигофрен, който от години пуска подобни теми и после се "храни" от вниманието което му обръщате. Целта му е потребителите да "ескалират" и после да ви гледа сеира.

Не мога да разбера що му се вързвате  :speak:

• Автор
преди 1 час, ostavime написа:

Аз тук не виждам обиди, а констатации. А ти какво ще кажеш за обидата на Bubbles, която ти пратих на лично и обидите на @ivottoshev

Ето един пример:

Значи той може да обижда, ама аз не мога да се защитавам, така ли ? А и не виждаш ли, че след твоя коментар, той обижда с "олигофрен" и пак нищо не правиш?

Очаквам и този коментат да ми цензурираш, само защото имам различно мнение от твоето... 

• Автор
преди 2 часа, Bubbles написа:

Обидил съм те? Къде, кога?

Е това да наричаш някого прост не е ли обида? Доказваш ми твърденията... 

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

Ако си се припознал проблема си е твой, аз просто казах поговорка. 🙂

преди 3 минути, Bubbles написа:

Добре че не избра поговорката за ръждата и жената ,млад е не познава опита с опелите от 90-те и по рано :D

Което ми напомни пък на лафа - ко караш - нисколетящ Орел.

• Автор
преди 19 минути, Bubbles написа:

Същото за тебе. Моите коментари не са "обиди", а просто коснтатации. Щом си се припознал, това си е твой проблем. 

преди 15 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Същото за тебе. Моите коментари не са "обиди", а просто коснтатации. Щом си се припознал, това си е твой проблем. 

Аз съм се припознал? Къде това? Опитах да ти дам съвет, очевидно обаче целта на темата не е това, за последно ти казвам промени си отношението защото с това доникъде няма да стигнеш а нещо повече така самия ти си олицетворение на това на което се мръщиш и от което искаш да избягаш, надявам се схващаш колко е абсурдно.
Бъди здрав, аз повече нямам какво да ти кажа.

• Автор
преди 24 минути, Bubbles написа:

Аз съм се припознал? Къде това? Опитах да ти дам съвет, очевидно обаче целта на темата не е това, за последно ти казвам промени си отношението защото с това доникъде няма да стигнеш а нещо повече така самия ти си олицетворение на това на което се мръщиш и от което искаш да избягаш, надявам се схващаш колко е абсурдно.
Бъди здрав, аз повече нямам какво да ти кажа.

Щом се засегна толкова от коментарите, значи ги прие лично и явно се разпозна. 

Пак не виждам как аз съм "обиждал" когото и да е, защото споделените коментари не са обиди. Обаче вие не спряхте мен да ме обиждате. И задето се защитих, ми беше ограничен профилът... 

После се чудете защо умните хора бягат от България и защо населението продължава да се топи. Още по-зле ще става, затова се радвам, че напускам този потъващ кораб. В никоя друга държава няма такава злоба, ярост и омраза. Смеете се на бедните хора от близкия изток, Африка и Азия, ама само ще ви кажа, че тези хора имат много повече човещина от средностатистическия българин.

Затова искам да се махам, предпочитам съсед пакистанец, нигериец, сомалиец и тн, защото те не се държат с такава злоба, с каквато вие се държите. 

преди 6 часа, HelpMeGetOut1 написа:

И защо реши, че за теб важи "прост човек", може да е имал предвид, че си "силен вятър".

Ако се разминеш с двама на улицата и започнат да се смеят, ще си помислиш ли че на теб се смеят?

По реакциите ти усещам, че очакваш да видиш от всеки един човек най- негативната му страна, не очакваш, или пък не вярваш, че ще видиш най- положителната. Съжалявам за констатацията, но това е ниска самооценка, колкото и да се опитваш и нас, но и себе си да убедиш в обратното. И в този ред на мисли няма абсолютно никакво значение в България ли си, или си в Англия, ако се научиш да гледаш трезво на нещата ще си удовлетворен. Близките ти са те използвали за банкомат, направил си грешка - слагаш обецата на ухото и продължаваш, грешката не повтяряш. Жените те питали колко изкарваш на първа среща - първо, радвай се че е на първа среща, да ги разкарваш навреме, второ - подбирай. И не само жените, подбирай си приятелите, забавленията, местата които посещаваш. Ти сам решаваш кой да допуснеш близо до теб и кой не. Оставаш с впечатлението, че след като до сега са те използвали, винаги ще го правят и всички ще го правят. Да, в България има много прости хора, факт. Убеден съм, че процентно в това отношения в Англия нещата са същите. Тук хората имат и други "добродетели" - често клюкарят, завиждат, но има и много стойностни хора, с които времето се прекарва добре, и да обясняваш как българите са най- простия народ на света (образно казано) просто е несъстоятелно, такива допускаш до себе си, такива виждаш.

Иначе аз не бих заменил България за Англия, тук си човек, там си роб. Тук ще си вземеш дори и бюджетна квартира, ще дадеш 1000 лв и ще предплатиш 2 наема, а там ще спиш на дивана на приятел. И пак стигаме до самоуважението и самооценката.

• Автор
преди 6 часа, Michigan111 написа:

И защо реши, че за теб важи "прост човек", може да е имал предвид, че си "силен вятър".

Ако се разминеш с двама на улицата и започнат да се смеят, ще си помислиш ли че на теб се смеят?

По реакциите ти усещам, че очакваш да видиш от всеки един човек най- негативната му страна, не очакваш, или пък не вярваш, че ще видиш най- положителната. Съжалявам за констатацията, но това е ниска самооценка, колкото и да се опитваш и нас, но и себе си да убедиш в обратното. И в този ред на мисли няма абсолютно никакво значение в България ли си, или си в Англия, ако се научиш да гледаш трезво на нещата ще си удовлетворен. Близките ти са те използвали за банкомат, направил си грешка - слагаш обецата на ухото и продължаваш, грешката не повтяряш. Жените те питали колко изкарваш на първа среща - първо, радвай се че е на първа среща, да ги разкарваш навреме, второ - подбирай. И не само жените, подбирай си приятелите, забавленията, местата които посещаваш. Ти сам решаваш кой да допуснеш близо до теб и кой не. Оставаш с впечатлението, че след като до сега са те използвали, винаги ще го правят и всички ще го правят. Да, в България има много прости хора, факт. Убеден съм, че процентно в това отношения в Англия нещата са същите. Тук хората имат и други "добродетели" - често клюкарят, завиждат, но има и много стойностни хора, с които времето се прекарва добре, и да обясняваш как българите са най- простия народ на света (образно казано) просто е несъстоятелно, такива допускаш до себе си, такива виждаш.

Иначе аз не бих заменил България за Англия, тук си човек, там си роб. Тук ще си вземеш дори и бюджетна квартира, ще дадеш 1000 лв и ще предплатиш 2 наема, а там ще спиш на дивана на приятел. И пак стигаме до самоуважението и самооценката.

Аз пък по-скоро в България се чувствам повече роб, а в Англия бях човек... Не те ли стряскат цените в магазините тук? Не ти ли прави впечатление, че в Англия храната е не само по-евтина, но и по-качествена? Примерно млякото там си го купувах за 50 пенита, а тук ти е 3 лв в най-добрия случай. 

Не ти ли прави впечатление ганьовщината? Как хората си хвърлят боклуците през балкона, как си хвършят фасовете на земята, как не събират л*йната на кучето им, как всеки паркира където си иска и по тротоарите трябва да заобикаляш коли? 

В Англия тия проблеми никога не съм ги имал - хората са културни и ти помагат. Покупателната способност на англичанина е много по-добра от тази на българина. Обадих се на този мой приятел англичанин и няма да спя на дивана му, а той вече ми е осигурил къща, в която да живея (самостоятелно, цяла къща само за мен). А в България какво? Работя на позиция, за която се иска магистратура и трябва да си давам половин заплата да живея или в панелка, или в ново строителство с ниско качество. Това ли е "свободата"? 

Но както и да е, не емигрирам заради парите. Емигрирам, защото хората са масово агресивни, злобни, нацупени и на всичкото отгоре с огромно самочувствие - расисти, ксенофоби, подкрепят Путин и тн. Само виж коментарите тук, как обиждат хора от различни етноси, "АМА ТИ ЩЕ ЖИВЕЕШ С ПАКИСТАНЦИ, СОМАЛИИЦИ"

Еми хора, пакистанците и сомалииците са много по-добри съседи от българите. Поне те никога не са ми надували чалга късно вечер... 

преди 58 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Аз пък по-скоро в България се чувствам повече роб, а в Англия бях човек...

Човек, най-доброжелателно ти казвам - заминавай! Щом там ще се чувстваш по-щастлив, по-пълноценен и в по-добра среда, значи това е правилното за теб. Не разбирам защо изобщо трябва да се обсъжда, това си е лично твое решение, засягащо изцяло теб и живота ти. Ние тук сме някакви случайни хора, събрани по друг повод, и изобщо не ни интересува къде ще живееш, с какво ще се занимаваш, и колко пари ще печелиш.

Пък и както гледам, всички сме "за" да заминеш, досега никой не те е спрял, никой не ти каза "Моля те, стой в България, имаме нужда от теб!". Нали?...

Аз лично те подкрепям с две ръце. Отиди в Англия, изкарай много пари, купѝ си къща, ожени се, направѝ си един куп деца. Ако искаш - и английски лорд стани. Покажѝ им на тъпите британци какво може един обикновен българин. Ще се гордея с теб :goahead: .

Успех.

преди 2 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Покупателната способност на англичанина е много по-добра от тази на българина.

Само дето пропускаш една много много дребна подробност, всъщност ти си българина.

преди 2 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Аз пък по-скоро в България се чувствам повече роб, а в Англия бях човек... Не те ли стряскат цените в магазините тук? Не ти ли прави впечатление, че в Англия храната е не само по-евтина, но и по-качествена? Примерно млякото там си го купувах за 50 пенита, а тук ти е 3 лв в най-добрия случай. 

Не ти ли прави впечатление ганьовщината? Как хората си хвърлят боклуците през балкона, как си хвършят фасовете на земята, как не събират л*йната на кучето им, как всеки паркира където си иска и по тротоарите трябва да заобикаляш коли? 

В Англия тия проблеми никога не съм ги имал - хората са културни и ти помагат. Покупателната способност на англичанина е много по-добра от тази на българина. Обадих се на този мой приятел англичанин и няма да спя на дивана му, а той вече ми е осигурил къща, в която да живея (самостоятелно, цяла къща само за мен). А в България какво? Работя на позиция, за която се иска магистратура и трябва да си давам половин заплата да живея или в панелка, или в ново строителство с ниско качество. Това ли е "свободата"? 

Но както и да е, не емигрирам заради парите. Емигрирам, защото хората са масово агресивни, злобни, нацупени и на всичкото отгоре с огромно самочувствие - расисти, ксенофоби, подкрепят Путин и тн. Само виж коментарите тук, как обиждат хора от различни етноси, "АМА ТИ ЩЕ ЖИВЕЕШ С ПАКИСТАНЦИ, СОМАЛИИЦИ"

Еми хора, пакистанците и сомалииците са много по-добри съседи от българите. Поне те никога не са ми надували чалга късно вечер... 

Всъщност изобщо не ме притеснява цената на млякото. Първо - мляко винаги има по и под 2 лв в някоя от веригите, ако съм млякозависим просто ще си купя стек. Второ - колко мляко ще изпия, че да ми е такава драма.

За другото вече ти казах, в това се фокусираш и това виждаш, нито всеки си хвърля боклука през балкона, нито всеки е нацупен и агресивен. Ти това смяташ, че заслужаваш, това търсиш, това виждаш - ниска самооценка, казах ти вече.

Щом си толкова "свободен" в Англия - заминавай, живей на диван с мляко от 50 пенита, или пък в къща с двор и робувай на имотовладелеца. Щото пътя към Англия, да знаеш, не си го открил ти, и се знае какви са наемите. Бачкай за наем и бъди щастлив с вежливите ти съседи от Пакистан :)

• Автор
преди 41 минути, Michigan111 написа:

Само дето пропускаш една много много дребна подробност, всъщност ти си българина.

Всъщност изобщо не ме притеснява цената на млякото. Първо - мляко винаги има по и под 2 лв в някоя от веригите, ако съм млякозависим просто ще си купя стек. Второ - колко мляко ще изпия, че да ми е такава драма.

За другото вече ти казах, в това се фокусираш и това виждаш, нито всеки си хвърля боклука през балкона, нито всеки е нацупен и агресивен. Ти това смяташ, че заслужаваш, това търсиш, това виждаш - ниска самооценка, казах ти вече.

Щом си толкова "свободен" в Англия - заминавай, живей на диван с мляко от 50 пенита, или пък в къща с двор и робувай на имотовладелеца. Щото пътя към Англия, да знаеш, не си го открил ти, и се знае какви са наемите. Бачкай за наем и бъди щастлив с вежливите ти съседи от Пакистан :)

В Англия има доста читави къщи в градове като Манчестър, Ливърпул и Шефилд, които са по-евтини от панелки в София. А и пак, всичко в магазините в Англия е по-евтино - месо, яйца, мляко, хляб и тн. Забога, масло президент там е 3 паунда, а тук е 12 лв на промоция!!! В България картелите така дерат кожата на хората, че не е истина. И това за теб е добре, така ли? 

А ти пък продължавай да си даваш парите на Бойко и Пеевски, пък да не ти пука, че мафията те управлява. Да, много предпочитам да имам съседи пакистанци, отколкото българи. По-добре пакистанец, отколкото някакъв бъкгарин орк с бръсната глава, анцуг на адидас, който се друса с райски газ и надува Азис. 

Да направя и аз една констатация - като ставаш, местоположението няма значение.

• Автор
преди 16 минути, Teemo v.3 написа:

Като ставаш, си избираш средата, в която ти е най-добре. Повечето българи, от които става нещо, заминаха в чужбина. Затова в България има огромен Brain Drain. Статистиките доказват, че съм прав, колкото и да ме обиждате.

Ама вие затова агресирате толкова, знаете, че съм прав, но не искате да си го признаете, защото ще трябва да приемете колко е зле животът ви. 

преди 34 минути, Teemo v.3 написа:

Да бре, ама Дзверо става само за форумен клоун. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.