Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

Когато се присъединят към еврозоната и другите държави, долара ще потъне в мрак!

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

Ще се присъединят, въпрос на време е.... Еврото е много силна парична еденица, която застрашава долара. Заедно сме силни, "Съединението Прави Силата"! 

току-що, Flashback написа:

Според твоята малоумна логика поляците, чехите, унгарците, румънците, шведите и датчаните не са европейци???

Какви са тогава?!

Е, някога на мода е ило "Булгар, Булгар", а сега"Европеец, европеец"...

"Криворазбраната цивилизация" и "Бай Ганьо" са вечни...

На който не му харесва еврото, да пазарува в рубли. Сега поне има избор и свобода.

преди 2 минути, "Саша" написа:

Когато се присъединят към еврозоната и другите държави, долара ще потъне в мрак!

И пак ще е на по-светло, отколкото някога ще бъде в главата ти...

току-що, "Саша" написа:

Глупости! Канада ще е последният пирон в ковчега на САЩ.

Уникат...

Имаш трибуна... продължавай в същия дух...

Нашите производители ще спечелят много пари от тубата ако копират тези японци. През седмица трябва да се извиняват с ново видео.

Японският производител на сладолед Akagi Nyugyo пусна едноминутна реклама, в която се извини за повишаването на цената на известния си сладолед от 60 йени на 70 йени за първи път от 25 години. Във видеото участват  президентът и ръководителите на компанията. Повишението е само от една стотинка - от 0,73 лева на 0,74 лева.

Превод на песента от клипа:

Изобщо не мисля за повишаване на цените. Няма увеличение на цените през годината. Няма увеличение на цените засега. Искам да сведа увеличенията на цените до минимум. Искам да отложа увеличенията на цените засега. Няма да приема увеличение на цените скоро. Дори и да има увеличение на цените, не сега. Искам да избягвам увеличенията на цените, доколкото е възможно. Някои казват, че нямаме друг избор, освен да повишим цените, но все още обмисляме дали да ги повишим. Увеличенията на цените може да са неизбежни, но все още е твърде рано. Искам да обмисля времето за повишаване на цените. Не съм приел увеличение на цените. Не искам да повишавам цените веднага. Не съм склонен да повишавам цените, но увеличението на цените през годината е неизбежно. В обозримо бъдеще искам да сведа до минимум повишаването на цените. Засега не искам да повишавам цените. Няма да приема повишаване на цените незабавно. Повишаване на цените е вероятно. Ако има, няма да е сега. Искам да избегна повишаването на цените, доколкото е възможно. Някои хора казват, че нямат друг избор, освен да повишат цените. Някои хора казват, че обмислям дали да повиша цените или не. Все още обмисляме дали да повишим цените или не. Може да не успеем да избегнем повишаване на цените. Може би е... Все още е твърде рано да се каже. Искам да помисля кога да повиша цените. Все още не сме одобрили повишаване на цените. Не искаме да повишаваме цените веднага, въпреки че не сме склонни да го правим. Повишаването на цените в рамките на годината е неизбежно. Повишаването на цените е неизбежно. Повишаването на цените е неизбежно. Нека продължим с повишаването на цените.

Имам и познания, и всичко което съм казал, написал се е случило..... Благодаря за разбирането....

току-що, "Саша" написа:

Имам и познания, и всичко което съм казал, написал се е случило.

Това беше забавно, признавам... Предния път твърдеше, че бил "естествен интелект"... 😆

преди 15 минути, andiay написа:

Баси... не подозирах, че шведи, датчани, норвежци, швейцарци, британци, поляци и т.н.... са по-малко европейци от нас...

Но... на някои хора им е нужно по някакъв начин да се тупат в гърдите и да крещят "Европеец, европеец", а дано сами си повярват...

Щом на комунета им е гадно  аз съм ЗА

Каква точно ще е псрата не ме интересува. Трябва да се чисти таза територия

преди 1 минута, "Саша" написа:

Имам и познания, и всичко което съм казал, написал се е случило..... Благодаря за разбирането....

Само в безкрайната тъмна пустота в главата ти...

току-що, NewRedDragon написа:

Щом на комунета им е гадно  аз съм ЗА

Каква точно ще е псрата не ме интересува. Трябва да се чисти таза територия

Вервай си...

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Нищо не доказват глупостите които ти пуснаха!

2,5% преди ЕЗ и 5г. по-късно 2,4% :lol6:Другите 2,2% и след 5г. са на 2,6% :lol6: Сама се закопаваш и ти е весело, а?! :hang:

Отричането ти, че еврозоната е по-добре не променя положителния ефект. Ние сме още в началото, но винаги може да се направи справка с останалите страни. 

До момента не си показал данни, че еврото вреди на страните, които са го приели. 

Миналата година още през август когато ви казвах да обменяте левчетата в евро ви беше смешно. Тази сутрин даваха репортаж за опашките пред БНБ и как всички мръзнат с часове за да обменят левчета.... 😆

Саша винаги е прав!

току-що, "Саша" написа:

Миналата година още през август когато ви казвах да обменяте левчетата в евро ви беше смешно. Тази сутрин даваха репортаж за опашките пред БНБ и как всички мръзнат с часове за да обменят левчета.... 😆

Саша винаги е прав!

Дзверче.... вече почвам да се съмнявам дали и когато ходиш до тоалетна си прав...

Но.. трибуната е твоя... продължавай в същия дух...

преди 2 минути, БаалБек написа:

До момента не си показал данни, че еврото вреди на страните, които са го приели.

Гърция...

преди 2 минути, andiay написа:

Гърция...

Тоест, с драхми нямаше да натрупат дълг? Или благодарение на еврозоната им беше даден нисколихвен заем да си спасят неефективното управление. Еврото ли е виновно за това?

преди 19 минути, "Саша" написа:

Глупости! Канада ще е последният пирон в ковчега на САЩ.

Това преди или след като стане щат на САЩ:

на 6.01.2026 г. в 0:22, "Саша" написа:

Канада 56-тия щат на САЩ!

Да пиша ли и кои други гласеше за щати на САЩ? И те ли ще са пирони в ковчега на Кравария :giggle1:

Еврото е втората по значимост валута в света. Силното евро в международен план подкрепя стратегическата автономност на ЕС и е от полза за потребителите и предприятията.

Източник

В еврозоната дружествата могат да търгуват, да инвестират и да фактурират през границите, без да се притесняват за конвертирането на валутите или за плащането на такси на банки и посредници. Това прави износа и вноса по-евтини и по-безопасни чрез намаляване на разходите по сделките, подобряване на прозрачността на цените и премахване на несигурността, свързана с колебанията в обменните курсове.

Използването на еврото прави по-лесно сравняването на цените в 21 страни от ЕС, независимо дали се пазарува онлайн, присъствено или в чужбина. Хората могат веднага да видят дали даден продукт е по-евтин в друга страна от еврозоната, като така насърчават конкуренцията между търговците и помагат на потребителите да намерят по-добри оферти. Покупките в чужбина вече не са свързани с такси за конвертиране или неочаквани банкови такси. С една и съща валута, приемана в еврозоната, хората получават достъп до по-широка гама от продукти и услуги и могат да пазаруват с по-голямо доверие.

Ползи от приемането на еврото - Consilium

на 1.06.2025 г. в 23:46, Inana.. написа:

Свърши ЕС !!  През 2026г. този съюз Приключва !  Онези гламавите Невестулки да започват да си нагласят машините и да си печатат предишните си национални валути ! 

България остава с лева ! 

Отиваме в БРИКС  и тогава вече ще си Разгърнем селското стопанство и животновъдството !

Можете да започвате отсега да си гризете  галошите от яд - Това е Положението ! 

Паралелната ви вселена няма да ви помогне да заглушите Реалността ! 

кукуриго джаз сте всички Невестулки ! :D

Винаги се радвам когато попадна на подобни уникални глупости. 

Нострадамус, леля Ванга ряпи да ядат пред великите пророчески способности на някоя киФла..... 😆

Насладете се и вие.... 😆

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

току-що, БаалБек написа:

Тоест, с драхми нямаше да натрупат дълг? Или благодарение на еврозоната им беше даден нисколихвен заем да си спасят неефективното управление. Еврото ли е виновно за това?

Дълга беше натрупан благодарение на нисколихвените заеми до които Гърция получи достъп влизайки в еврозоната...

Заеми, които не би получла при подобни условия, ако беше извън еврозоната....

Въобще е много интересно да провериш как, за како и от кого е натрупала дълга си Гърция...

Както и какво струва на Гърция "спасяването" й....

Нещата никога не са чисто черно-бели, душице...

И се иска малко повече старание, за да забележиш и нюансите, а не да приемаш с лека ръка всяка пропаганда, която ти казва това, което ти се иска да чуеш...

Но... всеки е жертва на собствените си избори...

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Що? Нали ти е гадно?

На мен?

Вервай си...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.