Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 7 минути, andiay написа:

Както казах, никой не може да ти помогне да се измъкнеш от невежеството си...

"Тоз, който падне..."...

Дадох ти източник за индекса за социално неравенство...

Дори нямаш представа как се изчислява СРЗ, а си тръгнал да сравняваш различни държави по този показател...

А и остава въпроса къде какво и колко може да купи човек със СРЗ...

Понеже доказа, че няма как да си анализатор, то използваното от мен аналлизатор е далеч по-подходящо да опише възможностите ти...

Но... и сарказма е нещо, което не разбираш... нормално за индивиди от твоят вид....

О, здравей душице...

Виждам, че все още продължаваш да описваш себе си, уж описвайки мен...

Забавно е....

Брат, няма смисъл да се занимавам с глупостите ти. Ти сам се затапваш. Поправяш правописа на някого и след това допускаш прости грешки... Самият си неграмотен, пишеш като кроманьонец (ТОЗ) и се изкарваш много умен.

Виж средната заплата в България колко е по-висока от тази в РуZия: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_average_wage

То по принцип с една проста справка с чичко Гугъл щеше да намериш тази информация сам, ама явно не ти стига умствен капацитет...

преди 6 минути, БаалБек написа:

Нещо за еврото имаш ли да кажеш или пак ще разводняваш всяка тема?

...Забавно е...

На копейките им свършиха опорките. Уж голяма криза щяло да допринесе еврото, ама нашите в София разправят, че моловете, заведенията, кафенетата, магазините, ВСИЧКО е пълно! Голяма беднотия причини еврото, няма що. Хората не знаят как да си харчат парите 🤣

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

току-що, БаалБек написа:

Нещо за еврото имаш ли да кажеш или пак ще разводняваш всяка тема?

...Забавно е...

За еврото... нещо излишно за средностатистическия българин, но... за мен лично не е нещо, което да ме притеснява...

А още по-забавно е, когато крадеца вика дръжте крадеца...

В случая ти пишеш и сравняваш България с БРИКС, онзи безпомощния сравнява неща, които са далеч от темата за еврото, а изведнъж се оказва, че аз съм този, който разводнявал темата, отговаряйки на глупост написана в нея от друг...

Душица...

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

На копейките им свършиха опорките. Уж голяма криза щяло да допринесе еврото, ама нашите в София разправят, че моловете, заведенията, кафенетата, магазините, ВСИЧКО е пълно! Голяма беднотия причини еврото, няма що. Хората не знаят как да си харчат парите 🤣

И както се шегуват с тях:

draskaneEvro.png.2925867282857d42bc7a3462cf868062.png

Брат, няма смисъл да се занимавам с глупостите ти. Ти сам се затапваш. Поправяш правописа на някого и след това допускаш прости грешки... Самият си неграмотен, пишеш като кроманьонец (ТОЗ) и се изкарваш много умен.

Виж средната заплата в България колко е по-висока от тази в РуZия: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_average_wage

То по принцип с една проста справка с чичко Гугъл щеше да намериш тази информация сам, ама явно не ти стига умствен капацитет...

Боже... ако имах брат като теб, щях да се срамувам от хората...

Да използваш остарели или диалектни форми на български думи не е признак за неграмотност, когато не е в официална кореспонденция...

Но да напишеш "в предвид, на предвид и т.н." доказва липса на елементарни познания по граматика, без значение от вида кореспонденция...

По принцип само простите и необразовани хора разчитат на проста справка в Гугъл...

Също като теб...

Хайде сега "аналлизаторе" обясни как твоя "умствен капацитет" намира сходство между размера на СРЗ и твърдението ти, че социалното неравенство в Русия е много по-голямо, отколкото в България...

@HelpMeGetOut1, казах ли ти, че @andiay е манипулатор, но голяма част от путинопитеците са глупави и не забелязват!

преди 19 минути, andiay написа:

обясни как твоя "умствен капацитет" намира сходство между размера на СРЗ и твърдението ти, че социалното неравенство в Русия е много по-голямо, отколкото в България...

Къде видя връзка, между едното и другото? За теб и путинопитеците, ако са еднакви разпределение на доходите и ниво на доходите, за нормалните хора НЕ Е!

преди 10 минути, БаалБек написа:

@HelpMeGetOut1, казах ли ти, че @andiay е манипулатор, но голяма част от путинопитеците са глупави и не забелязват!

Къде видя връзка, между едното и другото? За теб и путинопитеците, ако са еднакви разпределение на доходите и ниво на доходите, за нормалните хора НЕ Е!

Мани го, няма да се раправям с тоя, че не може да чете... Той не може да проумее, че става дума за 2 различни неща. Ама дотук с капацитета на копейките.

преди 35 минути, andiay написа:

Боже... ако имах брат като теб, щях да се срамувам от хората...

Да използваш остарели или диалектни форми на български думи не е признак за неграмотност, когато не е в официална кореспонденция...

Но да напишеш "в предвид, на предвид и т.н." доказва липса на елементарни познания по граматика, без значение от вида кореспонденция...

По принцип само простите и необразовани хора разчитат на проста справка в Гугъл...

Също като теб...

Хайде сега "аналлизаторе" обясни как твоя "умствен капацитет" намира сходство между размера на СРЗ и твърдението ти, че социалното неравенство в Русия е много по-голямо, отколкото в България...

И къде съм писал, че има сходство? Хайде неграмотният и не може да чете, ама какво да очакваш, като пише ТОЗ 🤣. Вие на село така си говорите, ама като държиш сметка за правописа, поне пиши грамотно.

преди 10 минути, БаалБек написа:

Задаваш въпроса си на неправилния човек, душице....

Ето ти хронологията на "разговора"...

преди 4 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Имай в предвид, че икономическото неравенство в Русия е жестоко.Средностатистическият българин е по-добре от средностатистическия руснак.

Икономическо неравенство.... грешен начин да се каже социално неравенство....

преди 4 часа, andiay написа:

Има индекс, който отчита социалното неравенство в различните държави...

Преди да напишеш поредната глупост отдели малко време, за да се ограмотиш....

Това е индекса Джини...

преди 2 часа, HelpMeGetOut1 написа:

И индексът показва, че икономическото неравенство е по-жестоко в Русия, отколкото в България. Преди да пишеш глупости, трябва да предоставиш източници.

Което очеизвадно Безпомощния "капацитет" не знае...

преди 1 час, andiay написа:

И отново пишеш глупост "анализаторе", което само доказва, че нямаш представа, какво коментираш...

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/gini-coefficient-by-country

А ти случайно предоставяш ли източници за твърденията си, т.е. за глупостите, които бълваш на килограм...

Посочвам източник...

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

Сравни заплатите медианата в България е по-висока от тази в Русия. Ама няма смисъл да спориш с копейки...

Сега... ако бях дребнав, то пак щях да коригирам граматическото му невежество ... "заплатите медианата"... забавен начин да кажеш СРЗ....

Както виждаш обаче, той приравнява СРЗ и "икономичско" неравенство, т.е. социално неравенство...

Дадох ти източник за индекса за социално неравенство...

Дори нямаш представа как се изчислява СРЗ, а си тръгнал да сравняваш различни държави по този показател...

А и остава въпроса къде какво и колко може да купи човек със СРЗ...

И както виждаш аз му посочвам, че между двата показателя връзка няма...

преди 56 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Но... както винаги съм казвал... дай на глупака трибуна и леко го насърчи и не можеш да го спреш да се хвали с глупостта си....

преди 21 минути, HelpMeGetOut1 написа:

И къде съм писал, че има сходство? Хайде неграмотният и не може да чете, ама какво да очакваш, като пише ТОЗ 🤣. Вие на село така си говорите, ама като държиш сметка за правописа, поне пиши грамотно.

А ти "аналлизатора", дори не осъзнаваш какво сам пишеш...

Граматиката е най-малкия ти проблем и е проблем следствие на основния ти проблем... природата ти...

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

Абе слабоумник. До вчера обясняваше на всички тук как в България било пълна мизерия и всички били мизерници - днес смени плочата на БОГАТИТЕ БЪЛГАРИ. Толкова си тъп , та чак си вдлъбнат :) 

преди 10 минути, Belefor написа:

Абе слабоумник. До вчера обясняваше на всички тук как в България било пълна мизерия и всички били мизерници - днес смени плочата на БОГАТИТЕ БЪЛГАРИ. Толкова си тъп , та чак си вдлъбнат :) 

Мизерник... Аз хиляди пъти ти го обясних, ама ти си предпочиташ да си останеш орк... Не напуснах България, заради парите. Напуснах, заради простото население. В София имам няколко наследствени имота, ама сега в Манчестър живея под наем и ми е по-добре. Иначе Българите в България си има пари, но проблемът е, че хората (като теб) са тъпи! Поне в Англия има аристокрация,  с която можеш да завържеш нормален разговор.

Това разбра ли го или искаш с по-прости думички?

преди 6 минути, HelpMeGetOut1 написа:

ама сега в Манчестър живея под наем и ми е по-добре

Стой си там, щом ти е добре и не си и помисляй да се връщаш. Тук всички са тъпи и не могат да оценят какъв "бисер" се е търкулнал към Англия, какъв умствен и научен капацитет са загубили в твое лице... 

преди 11 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Англия има аристокрация,  с която можеш да завържеш нормален разговор.

Има аристокрация навсякъде, но тебе не те виждам никак да се вписваш в тези среди! Що се занимаваш да квичиш по форуми, вместо да водиш "нормални разговори" с английската аристокрация? Не ми отговаряй! Щот си поредния внук на реститути, който се изживява като "аристократ", на който му се присмиват зад гърба в държава, в която си НИКОЙ!

За еврото... нещо излишно за средностатистическия българин

Пак ли манипулираш? Защо изкарваш "масовия българин", че е глупав и еврото било нещо излишно? 

преди 13 минути, БаалБек написа:

Защо изкарваш "масовия българин", че е глупав и еврото било нещо излишно? 

И как си извади този извод от написаното?! 

Да, еврото беше ненужна и ненавременна стъпка, която с НИЩО не помага на "масовия българин". Факт, който е неоспорим и се доказва от анализи и статистики за доверието на българите в ЕС и еврото. 

image.thumb.png.ffcd496ce49a3c851dcdae17379988eb.png

Я виж и Франция къде се мъдри по доверие в ЕС !!

Това е проблемът- колкото и пари да има българинът, пак си остава тъп. Заради индивиди като @Belefor, положението е трагично... Той самият не е в България, ама това си е друг въпрос 🤣 Смешник

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Има аристокрация навсякъде, но тебе не те виждам никак да се вписваш в тези среди! 

Е как бре? Та той много добре се е вписал! Кой мислиш че мие насраният гъз на някой тамошен сър и сменява памперсите за възрастни на някоя местна лейди? Да не би да си помисли че надникът от миенето на чинии в местното ресторантче му стига да си плати стаята която дели с още трима мигранти? Естествено че не. Неговият коптор има самостоятелна тоалетна (макар на снимката която показа да беше оповръщана), това явно е лукс, който не може да плаща само с една работа и за тва му е необходимо и "вписването" при гореспоменатите сърове и лейдита!

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Е как бре? Та той много добре се е вписал! Кой мислиш че мие насраният гъз на някой тамошен сър и сменява памперсите за възрастни на някоя местна лейди? Да не би да си помисли че надникът от миенето на чинии в местното ресторантче му стига да си плати стаята която дели с още трима мигранти? Естествено че не. Неговият коптор има самостоятелна тоалетна (макар на снимката която показа да беше оповръщана), това явно е лукс, който не може да плаща само с една работа и за тва му е необходимо и "вписването" при гореспоменатите сърове и лейдита!

Последно не разбрах, чинии ли мия или сменям памперси 🤔 Толкова ви засегнах, че даже не знаете с какво да ме обидите.

преди 5 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Последно не разбрах, чинии ли мия или сменям памперси 🤔 Толкова ви засегнах, че даже не знаете с какво да ме обидите.

Не бе, ти пък що се обиждаш?! Просто можеш културно и аристократично да споделиш какви са ти точно отношенията с въпросната аристокрация и с какво се занимаваш, за да няма недомлъвки и грешни предположения... Сега... дори и патките пред двореца да пазиш, срамно няма.

преди 5 минути, БаалБек написа:

Пак ли манипулираш? Защо изкарваш "масовия българин", че е глупав и еврото било нещо излишно? 

И къде виждаш манипулация, душице....

И ми посочи на база на какво вкарваш думи в устата ми, че масовия българин бил тъп...

Кой прави манипулация сега, а...

Приемането на еврото с нищо няма да подпомогне битието на средностатистическия българин, затова казвам, че за него цялата тази хамалогия е нещо излишно и ненужно стресиращо....

Друг е този, който твърди, че масовия българин е тъп, но... това е защото той самият е тъп и му е невъзможно да осъзнае тъпотата си...

Поне разбра ли вече кой прави връзка между социално неравенство и среден доход...

Както сама каза, нормалните хора не правят такава връзка...

Но... забелязвам, че още нещо не се е променило в теб...

Все още не проумяваш бързо какво четеш...

Какво да се прави... природа... нея не можеш да пребориш...

преди 4 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Толкова ви засегнах, че даже не знаете с какво да ме обидите.

Че какъв е смисъла да се опитва да те обижда някой, при условие че сам успешно доказваш, че природата жестоко се е подиграла с теб...

преди 16 минути, Joss Bomon написа:

Да, еврото беше ненужна и ненавременна стъпка, която с НИЩО не помага на "масовия българин". Факт, който е неоспорим и се доказва от анализи и статистики за доверието на българите в ЕС и еврото. 

Ефектите от въвеждането на еврото в страните които са го приели е положителен в сравнение, когато са били извън еврозоната.

euro-effect.png

Линк

Ти докажи, че сега тези страни са по-зле от преди въвеждането на еврото! 

преди 2 минути, БаалБек написа:

Ефектите от въвеждането на еврото в страните които са го приели е положителен в сравнение, когато са били извън еврозоната.

euro-effect.png

Линк

То в Германия отдавна се знае, че храната в магазините е по-евтина, ама лошото евро е виновно 🤣.

Ние сме европейци, а еврото е нашата обща европейска парична еденица!

преди 16 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Направи поне опит да прочетеш последното изречение от поста ми с разбиране. Знам че "четене с разбиране" е спорт, който е труден за хората от твоята черга, ама нали твърдиш че си грамотен :speak:

То в Германия отдавна се знае, че храната в магазините е по-евтина, ама лошото евро е виновно 🤣.

На  @Joss Bomon глупостите. ( "еврото беше ненужна и ненавременна стъпка, която с НИЩО не помага на "масовия българин")

току-що, "Саша" написа:

Баси... не подозирах, че шведи, датчани, норвежци, швейцарци, британци, поляци и т.н.... са по-малко европейци от нас...

Но... на някои хора им е нужно по някакъв начин да се тупат в гърдите и да крещят "Европеец, европеец", а дано сами си повярват...

преди 6 минути, БаалБек написа:

euro-effect.png

Линк

Нищо не доказват глупостите които ти пуснаха!

2,5% преди ЕЗ и 5г. по-късно 2,4% :lol6:Другите 2,2% и след 5г. са на 2,6% :lol6: Сама се закопаваш и ти е весело, а?! :hang:

преди 8 минути, "Саша" написа:

Според твоята малоумна логика поляците, чехите, унгарците, румънците, шведите и датчаните не са европейци???

Какви са тогава, Дзверо?!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.