Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 1 минута, HelpMeGetOut1 написа:

Виж, при такива ситуации, съм напълно съгласен да има минимална сума за POS терминал. Обаче нещо не ми се връзва собственикът с чисто нова G класа да реве как нямал пари, че да позволи плащане с карта, не е сериозно това.

Май пишеш без да мислиш. Говоря за търговци, а не за клиенти

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 2 минути, цър-вул написа:

Май пишеш, колко' да не за́спиш. Масово е стокови кредити със срок до 10-12 месеца даса безлихвени

Объркал си човека, това не са думи написани от мен. Поздрави 

току-що, цър-вул написа:

Май пишеш без да мислиш. Говоря за търговци, а не за клиенти

И аз точно за търговците говоря? Явно не можеш да четеш...

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ауууу май дръпнах някоя струна... Общувам основно с англичани, рядко с други емигранти, и мога да ти потвърдя, че всеки един от тях предпочита с карта да плаща. Даже повечето не помнят кога за последно са носили кеш в себе си. Ако едно заведение не приема карта, най-вероятно става дума за избягване на данъци или пране на пари.

Разликата между мен и твоите английски приятели е, че ако утре настъпи криза или срив, аз ще мога да си купя хляб, а вие ще стоите пред изключените терминали и ще си показвате пластмасовите карти за спомен, това обобщава началото с което започнах, не съм търсил заяждане или спор просто обясних защо предпочитам този тип плащане.

преди 1 минута, Topor написа:

Объркал си човека, това не са думи написани от мен. Поздрави 

Системата грешно е грабнала цитата. Не е към теб., а към дръвения философ. Сори

И аз точно за търговците говоря? Явно не можеш да четеш...

И на теб да ти вземат повече и ти ще ревеш.
Пример: 1 кут цигари е с 1-2% отстъпка, а банката ти взема 3% за трансакция.
А вече всички сме установили кой колко може да чете с разбиране.

преди 1 минута, Topor написа:

Разликата между мен и твоите английски приятели е, че ако утре настъпи криза или срив, аз ще мога да си купя хляб, а вие ще стоите пред изключените терминали и ще си показвате пластмасовите карти за спомен, това обобщава началото с което започнах, не съм търсил заяждане или спор просто обясних защо предпочитам този тип плащане.

Кой си носи пластики вече, всичко ми е на телефона 🤣. Иначе и аз пазя кеш за всеки случай, но го избягвам, освен ако не е напълно необходимо. 

Кой си носи пластики вече, всичко ми е на телефона 🤣. Иначе и аз пазя кеш за всеки случай, но го избягвам, освен ако не е напълно необходимо. 

Правилно правиш за кеша, той е като застраховката, по-добре да го имаш и да не ти трябва, отколкото обратното, иначе е ясно че в 21 век повечето от общността използва плащането с ПОС, защото спестява време и не натоварва толкова така или иначе изнервящата работа на служителите в огромните магазини и т.н., плюсовете са много.

преди 22 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Кой си носи пластики вече, всичко ми е на телефона .

Абе сладур, като ти е на телефона е 100 пъти по-лесно да ти източат банковата сметка, към която е свързана дебитната ти карта.
Аз си ползвам пластмасови банкови карти и в телефона няма нито едно банково приложение.
Твоята банка брои че телефонът ти = това си ти.
Да де, ама това просто не е вярно, че ти си един телефон нали ?
Телефонът не може да мисли и изпълнява кой каквото му разпореди, от момента в който е отключен с код или отпечатъци и т.н.
А с банкова карта и токен, се пише всеки път кода на картата като се плаща през компютър. Токенът изкарва за всяко ново плащане нов дълъг код от цифри.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Абе сладур, като ти е на телефона е 100 пъти по-лесно да ти източат банковата сметка, към която е свързана дебитната ти карта.
Аз си ползвам пластмасови банкови карти и в телефона няма нито едно банково приложение.
Твоята банка брои че телефонът ти = това си ти.
Да де, ама това просто не е вярно, че ти си един телефон нали ?
Телефонът не може да мисли и изпълнява кой каквото му разпореди, от момента в който е отключен с код или отпечатъци и т.н.
А с банкова карта и токен, се пише всеки път кода на картата като се плаща през компютър. Токенът изкарва за всяко ново плащане нов дълъг код от цифри.

Работя за софтуерна компания като анализатор, картите са ти по-защитени на телефона, отколкото в портфейла...

И когато плащам дигитално, пак ми иска OTP или пръстов отпечатък, не виждам какъв е проблемът?

преди 12 минути, HelpMeGetOut1 написа:

И когато плащам дигитално, пак ми иска OTP или пръстов отпечатък, не виждам какъв е проблемът?

Проблемът с пръстовия ти отпечатък е, че може да си приспан и аз да ти поднасям палеца към екрана или бутон за спиране и пускане, вместо тебе и да ти изчезнат всичките пари от банковата ти сметка, към която е свързана картата ти.
А за еднократния OTP как го получаваш, по SMS ли или как ?
Ако е по SMS
 мога и аз да го получа, след като съм ти приложил SIM суапинг , чрез соушъл енджинеринг например.
Аз имам банкова сметка в банка от която нарочно нямам банкова карта.
Точно за да не може никой да стигне до спестените пари.
Трябва да отида лично до банката на гишето за изтегля парички, ако ми трябва кеш.
От спестовната сметка не може да се изпращат пари до друга банка, трябва да се мине първо чрез прехвърляне на пари, лично от мен в банката на място,  към друга разплащателна сметка и чак тогава от втората да се изпратят на някой мошеник.
Така съм заключил сигурността, че ти само можеш да си мечтаеш за същата сигурност, с твоята безплатна английска банкова сметка.

преди 4 минути, Белгиеца написа:

Проблемът с пръстовия ти отпечатък е, че може да си приспан и аз да ти поднасям палеца към екрана или бутон за спиране и пускане, вместо тебе и да ти изчезнат всичките пари от банковата ти сметка, към която е свързана картата ти.
А за еднократния OTP как го получаваш, по SMS ли или как ?
Ако е по SMS
 мога и аз да го получа, след като съм ти приложил SIM суапинг , чрез соушъл енджинеринг например.
Аз имам банкова сметка в банка от която нарочно нямам банкова карта.
Точно за да не може никой да стигне до спестените пари.
Трябва да отида лично до банката на гишето за изтегля парички, ако ми трябва кеш.
От спестовната сметка не може да се изпращат пари до друга банка, трябва да се мине първо чрез прехвърляне на пари, лично от мен в банката на място,  към друга разплащателна сметка и чак тогава от втората да се изпратят на някой мошеник.
Така съм заключил сигурността, че ти само можеш да си мечтаеш за същата сигурност, с твоята безплатна английска банкова сметка.

То тогава според твоят сценарий, може някой с пистолет да те придружи до банката и да те принуди да си изтеглиш кеша.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

То тогава според твоят сценарий, може някой с пистолет да те придружи до банката и да те принуди да си изтеглиш кеша.

Много филми гледаш. В реалния свят, докато стигнеш до банката, камерите ще са те снимали в 4К, а лимитът ти за теглене ще го откаже още на втория опит, ако не на първият.

Но пробвай се за сценарист, получава ти се.

преди 5 минути, Topor написа:

Много филми гледаш. В реалния свят, докато стигнеш до банката, камерите ще са те снимали в 4К, а лимитът ти за теглене ще го откаже още на втория опит, ако не на първият.

Но пробвай се за сценарист, получава ти се.

И какво, че са ме снимали от банката?  Важното е,че са изтеглени някакви пари. Същото важи и са пръстовия отпечатък, онлайн също има лимит.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

И какво, че са ме снимали от банката? 

Ако си мислиш, че пистолетът е ключа за чужди пари, значи си гледал твърде много Netflix и твърде малко новини. В реалността тези сценарии свършват в затвора за 15 минути слава по телевизията.

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

И аз тръгвах това да пиша, егати специфичната ситуация 🤣 То всеки, който познавам, ползва Apple Pay или Google Wallet, никой не се е оплаквал от такива глупости... Обаче са им взимали портфейлите и чао на кеша. Поне картата можеш веднага да си я блокираш.

преди 3 часа, БаалБек написа:

Скоро друга песен ще запее...

gdp_percapita_BG_2025.png.569e706f5ab90443fe06db86307879b7.png

Гордееш се, че на глава от населението парите на месец са 1142 лева ли не разбрах? Или изтъкваш, че има държави по зле от България?

преди 1 минута, Belefor написа:

Гордееш се, че на глава от населението парите на месец са 1142 лева ли не разбрах? Или изтъкваш, че има държави по зле от България?

Че сме най-богатите от членките на "великия" БРИКС...Нещо неясно?

2026-01-10-16-21.png

преди 6 минути, БаалБек написа:

Имай в предвид, че икономическото неравенство в Русия е жестоко. Средностатистическият българин е по-добре от средностатистическия руснак.

преди 10 минути, БаалБек написа:

Значи ти слънчасваш и без да те пече Слънцето.

току-що, Bubbles написа:

1000029002.jpg

А защо тогава си в евроГейския съюз, а не заминеш във великия БРИКС? Все го отбягвате копейките този въпрос 🤣🤣🤣

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

А защо тогава си в евроГейския съюз, а не заминеш във великия БРИКС? Все го отбягвате копейките този въпрос 🤣🤣🤣

Скоро излизаме от разпадналия се ЕС и влизаме в БРИКС. Не се притеснявай!

преди 2 минути, В. Велев написа:

Скоро излизаме от разпадналия се ЕС и влизаме в БРИКС. Не се притеснявай!

Окей, ще си настроя аларма да звънне след 5 години.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.