Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 5 минути, Banesc написа:

щото машините трябва да върнат евро  а няма как

а пък ако има  хората ще злоупотребяват със 100 лв и покупка за 30 ст кафе да им връща 49 евро 

а ако  минеш през каса касиера може да си скътае еврото

Ахаха, душичка.

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 48 минути, цър-вул написа:

Аз нали ти казах, че си адски досаден с тая фраза

BTW, в Кауфланд са спрели работата на автоматичните каси в брой. Само с карта.

А малките магазини си пускат в банките тридневни заявки за евромонети. И вече масово отказват да приемат стотинки.

Кауфланд и Лидл изобщо не ме интересуват, а малките магазини си работят с левове и стотинки! Евро още не съм ползвал, просто се старая да давам нормални суми - не 100 лева за покупка под 5 лева.

преди 3 часа, цър-вул написа:

А малките магазини си пускат в банките тридневни заявки за евромонети. И вече масово отказват да приемат стотинки.

Присетих се за едни бойкоти на лошите немски вериги и призиви за подкрепяне на кварталното магазинче на чичо Гошо :giggle1:

И съм сигурен, че еврото му е виновно, че гази закона. 

след 6 дни пазаруване най-сетне  събрах целия комплект евро

5-10-20 евро по един път 

но цените в лидъла са двойни но пък там ми върнаха евро явно  повече психодесни  пазаруват там и дават евро 

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Какво те бърка визията, като след 1 до 3 години кеш няма да има?! 

На много места извън България - отдавна не се приема кеш - само с карта!

преди 9 минути, jhoro написа:

В Белгия и  във Франция се приема кеш по всички магазини.
Само по времето на тъпия ковид на някои места пробваха да не приемат кеш.

преди 10 минути, jhoro написа:

Кеша от бурканите никой не може да ти го прибере официално, но пък виртуалната валута изчезва с няколко клика на мишката...

преди 19 минути, jhoro написа:

...шведите 'зеха да си патят от безкешовицата и взеха да се замислят да връщат кеша...

преди 4 часа, jhoro написа:

Кауфланд и Лидл изобщо не ме интересуват, а малките магазини си работят с левове и стотинки! Евро още не съм ползвал, просто се старая да давам нормални суми - не 100 лева за покупка под 5 лева.

...чакай бе къв кауфлан...

...хората избегаа от Габрово...

...останаха саде кмета и попа...

...като та знам какъв крайно ляв...върл...ортодоксален атеист си...

...мога да задам единствения възможен въпрос:

Кмете...ти ли си?

преди 28 минути, Joss Bomon написа:

Какво те бърка визията, като след 1 до 3 години кеш няма да има?! 

а какво ще има и какво ще стане като спре тока

преди 26 минути, jhoro написа:

няма как

ще почне да се разменя в натура или чужда валута ес ще се простреля в краката 

кешът е 80 от услугите и икономиката 

преди 1 час, Banesc написа:

след 6 дни пазаруване най-сетне  събрах целия комплект евро

5-10-20 евро по един път 

но цените в лидъла са двойни но пък там ми върнаха евро явно  повече психодесни  пазаруват там и дават евро 

ше омръ

ти докат' събереш стартов, доде време за финален пакет

Една седмица вече в Еврозоната. Хора, чувствам се много богат вече! И най-важното е, че съм спокоен, понеже вече сме на масата за преговори! Целият ЕС ще се съобразява с България, Бойко и Дебелият направо ще удрят по масата на Брюксел! България на нанайсе морета!

преди 15 минути, communismatic написа:

Целият ЕС ще се съобразява с България

Има защо! Не чете ли? 

на 3.01.2026 г. в 18:17, БаалБек написа:

Другари! Да знаете, че длъжниците в еврозоната са спасени. От нашето злато в Челопеч!

spaseni_saaa.png.719fe00190c233637837d6fb43cc920d.png

Сега лягайте и спете спокойно...:weather2:

Че кога си чел?...:giggle1:

преди 3 минути, БаалБек написа:

Че кога си чел?

Oт теб се уча... Умницата, дето възможностите й опират, до копи-пейст от Фейсбук... 😆

преди 17 часа, lebel написа:

Да, при "фабричното" меню на дск е така - 10, 20, 50, 100, други... в "другите" са 150, 200, 250, 300, 400, още едни "други" и във вторите други можеш да въведеш "потребителска" сума до 1000 евро... доколкото разбирам там тия от "Марица" са написали (а аз не посмях) нещо завършващо на 5 и нанай.

Иначе, от същото място...

Как да се заредят банкоматите е решение на конкретната банка, която ги стопанисва, и модела им. Според наредбата на БНБ, банкомати, които разполагат с две касети, трябва да съдържат банкноти от 10 евро и 20 евро. Банкомати с три касети за трябва да имат банкноти от 10 евро и 20 евро, като освен тях могат да бъдат заредени и с банкноти от 5 евро или 50 евро, по избор. Банкомати с четири касети за евробанкноти трябва да имат банкноти от 10 евро и 20 евро, а освен тях може да бъдат заредени и с банкноти от 5 евро, 50 евро или 100 евро.

Преди малко изтеглих 400 е. 14 банкноти по 20 е. и 12 по 10. Ще ги оставя за пазаруване. По-големите номинали ще са под дюшека. И без туй магазинерките преди се мръщеха на 50 лв, да не говорим за 100...

преди 10 часа, lebel написа:

ше омръ

чи къ дан мреж - виш кви глюпасти е натворил

преди 10 часа, lebel написа:

ше омръ

чи къ дан мреж - виш кви глюпасти е натворил

https://www.segabg.com/hot/category-economy/vnasyaneto-na-levove-banka-ostava-bez-taksa-30-yuni

ИЗХВЪРЛЕНИЯТ след масови протести хотелиер Хаяши се изтъпанил при някакви "желаещи" несретници-фашизоиди в Париж и се разписал от мое име да изпраща войски в Украйна, уж да "опазвали мира"...
С чий мандат? С каква легитимност? Кой му позволи?
Народното събрание, съставено от безхаберни галоши като него, които си биха камшика и излязоха в едномесечна ваканция, докато народът се пържи с еврото им?
Бъзливецът от Зайчарника в Банкя, който се фука пред теляка си Дачков, че България "благоденствала"?
И плямпа дивотии колко сме се били радвали, че ни бастисват лева, без да е стъпвал от поне 20 години в магазин или аптека, без да е плащал сметки, без да се е редил на унизителни опашки пред банки да си обръща парите...
Що да ги обръща? Той от време оно си държи евраците и кюлчетата в чекмеджето в спалнята, да може да си ги пипа нощем и да се фука пред метресите - неговата е уредена...
Мисълта ми е, че Росен Желязков е извършил поредно национално предателство, ако наистина е обещал ФИЗИЧЕСКО ПРИСЪСТВИЕ НА БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ на фронта, за да пазят задника на Зеленски.
Кремъл вече се закани, че всяка чужда армия в Украйна ще се възриема като вражеска.
Аз не искам нова Кербала. Това не е моята война, това е войната на Сорос, Байдън, Урсула, Мерц, Макрон и Кая. Толкоз.
След като най-сетне се омете от премиерския кабинет, Желязков е в пълното си право да се запише като доброволец, барабар с цялата пропагандна менажерия украинисти от малкия екран - Сюлейман Паси, Ленче-Кремче, Гого Папийонката, Алгафари, Харизанов, Чехлю Плевнелиев и вся остальная сволоч....
P.S. И да ги "почерпя" накрая с новото изследване на "Евробарометър" - за първи път в историята НЕДОВЕРИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ към ЕС надвишава ДОВЕРИЕТО. Едва 46% одобряват Брюксел, докато 51% са против. Едва 42% от българите одобряват прехода към евро.
България се оформя като НАЙ-КРИТИЧНАТА ДЪРЖАВА към Европейския союз, и това е само началото.
Казвах ви, че ще влезем в еврозотата, за да я погребем.
Пътят към Bulexit (БГизход) e открит!

May be an image of text

:offtopic_s:

преди 12 минути, lebel написа:

...между Дарт Вейдър и Дърт Вейдър...

...коджа 'ода шъ мине през Ниагаро...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.