Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 2 часа, lebel написа:

'бе, по-скоро трее да е обратно - Йода на Дарт Вейдър. Йода е на петстин години:

- Вейдъре, Вейдър дзилени.

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 1 час, цър-вул написа:

'бе, по-скоро трее да е обратно - Йода на Дарт Вейдър. Йода е на петстин години:

- Вейдъре, Вейдър дзилени.

500? Не е мръдна̀л. Само на уши е наддал.

Иначе... аналогичен случай (спокойно, не е оня с рогите) у наше село - вейдърите на "демокрацията" обясняват на йодите на соца как същите са живели при него...

И изобщо ... имате Message From The Dark Side There Is

едит: от 500 евр, пардон, годин, ме известява за смс. ... даже улезнах и у темата (нали помните поручик Ржевски и химна на полка)

Присъединяването на Румъния към еврозоната трябва да се превърне в следващия голям национален проект на страната. Това заяви проф. Василе Пушкаш – икономист, бивш главен преговарящ на Румъния с Европейския съюз и бивш министър по европейските въпроси – в интервю за румънската агенция Аджерпрес. Василе Пушкаш подчерта, че членството в еврозоната не е само технически или икономически въпрос, а стратегически избор, който носи политическа стабилност, по-висока степен на интеграция в ЕС и по-голяма защита в условията на глобална несигурност.

преди 2 минути, БаалБек написа:

Присъединяването на Румъния към еврозоната трябва да се превърне в следващия голям национален проект на страната. Това заяви проф. Василе Пушкаш – икономист, бивш главен преговарящ на Румъния с Европейския съюз и бивш министър по европейските въпроси – в интервю за румънската агенция Аджерпрес. Василе Пушкаш подчерта, че членството в еврозоната не е само технически или икономически въпрос, а стратегически избор, който носи политическа стабилност, по-висока степен на интеграция в ЕС и по-голяма защита в условията на глобална несигурност.

Явно подкупни и продажни политици има не само тук в България.

преди 13 часа, The Lone Star написа:

Преди малко изтеглих 400 е. 14 банкноти по 20 е. и 12 по 10. Ще ги оставя за пазаруване. По-големите номинали ще са под дюшека. И без туй магазинерките преди се мръщеха на 50 лв, да не говорим за 100...

Банкноти по-големи от 50 € трудно се сещам за какво да ги ползвам.
Един път давах от по 100 € на един дето ми оправя покрива, ама нарочно ги бях изтеглил от банката специално да му ги дам на него.
Иначе зъболекарят предпочита банкноти, с тези по 50 € си става и при него.
По магазините с предплатена карта за пазаруване или с дебитна за ремонт на колата например.
Никога не съм теглил банкноти от по 200 €.

А стотинките / центовете ги нося у банката в един найлонов плик, там ги мерят на кило и ги пращат някъде в Брюксел да ги брои машина и внасят в сметката, колкото е казала машината.
На доверие.

преди 3 часа, БаалБек написа:

луксът  за смяна на валута носи инфлация

в българия може да доведе до финансова  катастрофа и да повлече целия ЕС във фалит.

Само да питам... Това какво общо има с мнението му за Еврото? Костадинов изразява радостта си, понеже сме получили някакъв вид международно признание като на евробанкнотата са написали и името на валутата на кирилица. Само дето това няма абсолютно нищо общо с мнението му (доколко е такова вече нямам идея) за последствията от влизането в Еврозоната, ако една страна не е готова икономически за това. Доста пъти го постват това през последните дни, а реално никой не си дава сметка, че абсолютно нищо не доказва с този негов стар пост от "Фейсбук".

преди 3 минути, "Саша" написа:

Свикнахте ли с еврото? 

Не се напъвай. От този храст няма да излезе заек.

Не особено, тоя смесения режим евро-лев доста пречи и засега пазарувам само с карта.

Забелязах, че хората масово искат ресто в евро защото събирали левовете. Притесняват се да не им останат дребни суми в левове. Вчера една жена преди мен на касата като я попитаха рестото в левове или евро иска, тя се развика на касиерката "какво да ги правя тези левчита".... 

Как така една жена съм видял? Вчера в два магазина пазарувах, преди мен имаше хора на касата, които искаха ресто в евро. На съседната каса същата работа. Вчера също видях какво ресто желаят хората.... 

преди 54 минути, ined написа:

Не особено, тоя смесения режим евро-лев доста пречи и засега пазарувам само с карта.

Но е добре левовете да се изчистят в един момент, именно това е смисъла на двойното обращение. Иначе неминуемо се вижда голямо затруднение при някои касиерки когато от лев трябва да ти върнат в евро особено при едри суми, но до края на месеца ще е така.

преди 58 минути, ined написа:

На калпав хОй - вълната му пречи!

преди 16 минути, The Lone Star написа:

И аз пазарувам всеки ден. Повечето хора не казват какво ресто искат. 

Преди малко плащах и даже казах - "Дай каквото имаш или .... не ми давай нищо! 2-3 монети не могат да ми развалят настроението."

преди 1 час, "Саша" написа:

Свикнахте ли с еврото? 

няма го :crying10:

преди 1 час, "Саша" написа:

Забелязах, че хората масово искат ресто в евро защото събирали левовете. Притесняват се да не им останат дребни суми в левове. Вчера една жена преди мен на касата като я попитаха рестото в левове или евро иска, тя се развика на касиерката "какво да ги правя тези левчита".... 

логично е да се сетиш 

еврото след месец става официално

и ще трябва да плащат такси и комисионни на банките за обмяна 

преди 29 минути, Banesc написа:

еврото след месец става официално и ще трябва да плащат такси и комисионни на банките за обмяна 

Става за разплащане в търговските обекти - в банките срокът е 6 месеца, а в БНБ няма срок.

преди 19 минути, jhoro написа:

Става за разплащане в търговските обекти - в банките срокът е 6 месеца, а в БНБ няма срок.

не е вярно от първи феруари само в евро 

значи че трябва да ходиш в банката да ги обмениш  и да си платиш комисионна 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.