Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 2 часа, The Lone Star написа:

Преди малко отивам да взема млякото и изненада. От 2 лв. литъра е станало 2,50 лв. Но сигурно не е виновно еврото...

Така трябва! Мор за офцете...

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 2 часа, The Lone Star написа:

Преди малко отивам да взема млякото и изненада. От 2 лв. литъра е станало 2,50 лв. Но сигурно не е виновно еврото...

Не, що, виновно е. Еврото, телескопът Хъбъл (както веднъж вече имах удоволствието да спомена)... това че млякото (киселото) е кандидат за нематериално културно наследство (богатство) на ЮНЕСКО... но основната причина са двата свързани един с друг завета (съдържащи се в майчиното мляко... подозирам, че само при хората), които представляват основата на булевата логика, която пък е в основата на... но да не се разсейваме. Та, двете логически дереджета, с които сме закърмени, са: Да прeeба другите - true (правилно); да прeeбат мен - false (неправилно).

В Билла е свършило еврото, върнаха ми в лева. Добре че имам останали само 80 лв. до заплата. Все ще ги похарча някъде...

Аз имам 4-500 (лв). Тоест имах. 350 дадох на жената да плати сметките. Част от сметките...

Бай Кольо ударил шестица от тото-то. Наобградили го журналисти и започнали да го разпитват от къде е, на колко години е и всякакви други, докато една журналистка го попитала:
- Бай Кольо, какво ще правиш с толкова много пари?!
- Ще си върна борчовете - отговорил човека.
- А с останалите какво ще правиш?
- Останалите ще чакат!

А касиерките в Била още вчера привечер си разменяха ксероксиран текста на Марсилезата.

преди 8 минути, lebel написа:

Аз имам 4-500 (лв). Тоест имах. 350 дадох на жената да плати сметките. Част от сметките...

Бай Кольо ударил шестица от тото-то. Наобградили го журналисти и започнали да го разпитват от къде е, на колко години е и всякакви други, докато една журналистка го попитала:
- Бай Кольо, какво ще правиш с толкова много пари?!
- Ще си върна борчовете - отговорил човека.
- А с останалите какво ще правиш?
- Останалите ще чакат!

А касиерките в Била още вчера привечер си разменяха ксероксиран текста на Марсилезата.

0-02-05-2aeedd0ad1e212b373e834fcbf499265e3a701116d201b7e1abc609d790e180b_7410a749.jpg

Поздравете го с  МАРСИЛЕЗАТА!

Обръщам се към касиерките....

преди 23 минути, nickolaycho написа:

0-02-05-2aeedd0ad1e212b373e834fcbf499265e3a701116d201b7e1abc609d790e180b_7410a749.jpg

Хахаха! Е, щом го е писала Дианчето Григорова, тая миризливка дето се взе много на сериозно... И той и Сегал и Ван Дам са с Руски паспорти. Сегал е личен приятел на Путин... Ама щом го пише Григоровата, значи е верно! :giggle1:

Някои наистина са жалки!

От тая и чеп за зеле не става!

109006598_.jpg.bcd2abf42cc745c85ff3e908463d0f74.jpg600925614_1525052962124101_3066516051433152660_n.thumb.jpg.3fbd4f8563d5f5af25db693e6b2c8736.jpg

преди 5 минути, чичо Сашо написа:

Хахаха! Е, щом го е писала Дианчето Григорова, тая миризливка дето се взе много на сериозно... И той и Сегал и Ван Дам са с Руски паспорти. Сегал е личен приятел на Путин... Ама щом го пише Григоровата, значи е верно! :giggle1:

Някои наистина са жалки!

c9506b65e60f939cc12763b557475edc.jpeg.638565fd452eade1d97ac42e7909eaec.jpeg

1913641_10205263199802576_3216755906171435619_n.jpg.dcabe3ae801ccc64399207000c45cedf.jpg

преди 9 минути, чичо Сашо написа:

Сиктер ще викаш на майка ти! Ясен ли бях?

F9519EFE-93B4-40C7-B176-78028B576608.thumb.jpeg.13444977ca56a68e850c29018d3b7faf_1752916960_1752916971.jpeg

А може ли ... да споделя едни мисли ... ?
Върти ми се една нестандартна идея напоследък ... как да стане наш`та работа някак си `ем по Соломоновски (от цар Соломон и Соломон Паси) ... `ем по балкански, ем по европейски ... някак си през задния вход ... дет се вика ...
И изглежда евтино, и самозадвижващо, без лобиране навън ...
`Начи, не мо`е ли да се прокара чисто вътрешна българска езикова реформа в българския език ?!
Да се вземе решение, от еди си кога си Европа да се нарича Левропа, на български, по българския правопис !!!
И оттам - всички производни думи от думата Европа, стават Левропейски, почват с "Лев"
Що да не !?
Щом може да има италианско списание L`Europeo,
ще се представи като прецедент и нататък се затъркалва процедурата от само себе си ...
Европарламентът се е задължил да изписва валутата на всеки език.
И оттам - поне на българските пари - ще пише Левро !!!
И LEVRO !!!
Като минимум, поне Монетния двор към БНБ, може да го прави без много да пита Брюксел и Страсбург.

LEuropeo.jpg

Цитат

Цените на лекарствата тръгнаха нагоре

"Има поскъпване, но то е регламентирано. И ще продължи в началото на годината. Нашите доставчици увеличават цените непрекъснато. Самите те имат увеличени цени от чужбина". Това обясни Николай Костов, председател на Асоциацията на собствениците на аптеки у нас.

Какви чудеса стават у нас! Ти да видиш с това еФро. Имало регламентирано поскъпване! Няма нищо общо с въвеждането на еврото бе!

Хайде идиотите да почнат да се смеят!

п.п.

Излязох да се поразходя...тоест до магазина, бе...единственият, който работи в махалата...В него гледам едно куче,пудел...на стопанката...приветливо маха опашка, не както преди, когато си разменяхме просташки левове и то скимтеше в ъгъла...горкото...

Абе...съвсем друго си е вече, Европата се чувства отвсякъде. Свежест на талази се носи от всички посоки...Направо ни залива...Даже котките в двора мяукат с половин тон по-високо...по - отчаяните - с цял тон...

Е, почти няма хора, ама... явно се наслаждават на промяната, почиват си...някои даже вече са починали...от радост, от какво друго да е?!

Доживяхме, братя-а-а...Преходът свърши, минахме към истинския капитализъм...Няма тва-онва...

С ессврото бананите са по-жълти, а репичките вместо червени станаха сини.

image.thumb.jpeg.c5c0de100eaa8fd1d7ed805ebdaa45b1.jpeg

:offtopic_s:

Нормално ли е у нас, в България, да слушаме ден и нощ "Stille Nacht Heilige Nacht? И да празнуваме Merry Christmas?...и да слушаме Марайя Кери, де...Верно, песента й е прекрасна...

Верно, америкнската музика е хубава...залива ни отвсякъде...ама не е нашата музика, бе...Не е. Всичко й е различно...мелодичните линии, хармониите, даже звукоизвличането на певците...

Така че нормално ли е да се правим на това, което не сме?!

Дами и господа, ние НЕ СМЕ част от англо-немскоезичните народи и въобще европейските народи...и никога няма да бъдем...защото сме много...ама много различни.Друг дух ни е събрал и води...където ни води, де...Ама е друг, не е техния...

При това тези народи НЕ НИ уважават.И никога не са ни уважавали.За тях ние сме втора ръка хора.

Не е ли време пак да си станем това, което наистина сме?! Малък жилав балкански народ, съставен предимно от хитреци.Да си хитрец не винаги е лошо.Лошо е да се правиш на хитрец, а да не си.

...разгеле 'неска и аз барнАх еврошит...десятка...

...б@си хартията измислена преди няма и триесе годин...

...абе туй нЯщо нема лИце бе...

...я как ще ги дипля...подреждам в портофела да ги ева...

Холограмната лента е от лицевата страна на банкнотата. На левовете е от лявата страна, а на еврото от дясната. Защо е така не знам.

преди 1 час, чичо Сашо написа:

:offtopic_s:

Нормално ли е у нас, в България, да слушаме ден и нощ "Stille Nacht Heilige Nacht? И да празнуваме Merry Christmas?...и да слушаме Марайя Кери, де...Верно, песента й е прекрасна...

Верно, америкнската музика е хубава...залива ни отвсякъде...ама не е нашата музика, бе...Не е. Всичко й е различно...мелодичните линии, хармониите, даже звукоизвличането на певците...

Така че нормално ли е да се правим на това, което не сме?!

Дами и господа, ние НЕ СМЕ част от англо-немскоезичните народи и въобще европейските народи...и никога няма да бъдем...защото сме много...ама много различни.Друг дух ни е събрал и води...където ни води, де...Ама е друг, не е техния...

При това тези народи НЕ НИ уважават.И никога не са ни уважавали.За тях ние сме втора ръка хора.

Не е ли време пак да си станем това, което наистина сме?! Малък жилав балкански народ, съставен предимно от хитреци.Да си хитрец не винаги е лошо.Лошо е да се правиш на хитрец, а да не си.

Каква културно-масова програма предлагаш?

В България се приемат само български 💶Евробанкноти.. Монетите и те някакви измислени..
Ние в коя 🇪🇺Еврозона сме влезли..?🤔
В българската..? 👌😂
May be an image of ‎money and ‎text that says '‎Приели ли сме евро-то или не?!? В еврозоната ли сме? Имам банкнота от 100 евро, но с нея днес не ми разрешават да пазарувам в Т-маркет. Такива били указанията! Само с 50 евро, от банкомат. Наши евро. A нашите евро важат ли в Брюксел? Че моите 100 евро са от Брюксел... ВСЕ ЕСВ EZB ЕКТ EKP 100 2002 пуснати ر,١ 100 100EURO ΕΥΡΩ 100 EURO‎'‎‎
преди 11 минути, В. Велев написа:
В България се приемат само български 💶Евробанкноти.. Монетите и те някакви измислени..
Ние в коя 🇪🇺Еврозона сме влезли..?🤔
В българската..? 👌😂
May be an image of ‎money and ‎text that says '‎Приели ли сме евро-то или не?!? В еврозоната ли сме? Имам банкнота от 100 евро, но с нея днес не ми разрешават да пазарувам в Т-маркет. Такива били указанията! Само с 50 евро, от банкомат. Наши евро. A нашите евро важат ли в Брюксел? Че моите 100 евро са от Брюксел... ВСЕ ЕСВ EZB ЕКТ EKP 100 2002 пуснати ر,١ 100 100EURO ΕΥΡΩ 100 EURO‎'‎‎

Абе въпроса е да ни ограбят левовете, колкото са останали тук там по хората, после ще пуснат и чуждите евро да вървят. 

"До края на месец януари в Т*********т приемаме плащания в левове и стотинки! 💰 Ако разполагате с налични средства в брой, можете спокойно да ги използвате при пазаруване във всички наши физически магазини. ✅ Очакваме ви!"

Ето така се печелят пари.

преди 55 минути, ruraru написа:

"До края на месец януари в Т*********т приемаме плащания в левове и стотинки! 💰 Ако разполагате с налични средства в брой, можете спокойно да ги използвате при пазаруване във всички наши физически магазини. ✅ Очакваме ви!"

Ето така се печелят пари.

Как?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.