Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 3 минути, lebel написа:

Даже се оказа, че съм спестил 0.62 €... нещо, което нямаше как да се случи преди 01.01.

Дай Боже всекиму. В понеделник пак ще отида . Капка по капка вир...

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

Другари! Да знаете, че длъжниците в еврозоната са спасени. От нашето злато в Челопеч!

spaseni_saaa.png.719fe00190c233637837d6fb43cc920d.png

Сега лягайте и спете спокойно...:weather2:

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

Тая кво се опитва, да постигне с тия жалки колажи от "Фейсбук", дето ги пляска тук? Момиче, намери си някаква работа, по дяволите... 😆

преди 1 час, miro20 написа:

грабежа КТБ никога нямаше да се случи  

Ама тоя дето я ограби, се оказа че от 20 години е първа дружка с Бочко Менискуса. 

А бре, ти да не би да прогледна и да сне доверието си от ГЕРБ?   

преди 2 часа, jhoro написа:

Ти ппочете ли си простотията?

Когаго сметкага е "занулена" - нищо не може да се вземе от там!

В мовенга имам празна сметка и банката мрънка - "Държите такса обслужване!" Отговарям - "Хо сметкага нява движение, съответно няма и обслужване. Но щом искате - вземете си.

Но не пипайте другата сметка (където има пари)" - и те не пипат!

:offtopic_s:

...аз 2016-та проверих,по съвет,карта в австрийската банка която беше на абсолютна 0 от 10 години...

,,...дължите за този период...48 ли каза,50 ли?...

...Как?...питам нали.Какво има да и обслужвате?Нулата си е нула.И да я събирате,изваждате,умножавате,делите...пак си е нула отвсякъде...

...А и не сте ме предупредили че давноста и е изтекла...

...не били длъжни молА ти са...

...драснах едно електронно писъмце до шефката им за България...

...,,Нашата банка няма ,,такава политика"...Ама за Вас ще направим изключение."...

...,,великодушно" ми ги ,,опростиха"...ръйш ли?...

преди 59 минути, communismatic написа:

Тая кво се опитва, да постигне с тия жалки колажи от "Фейсбук", дето ги пляска тук? Момиче, намери си някаква работа, по дяволите... 😆

Tя работи само нощем. През деня е у фейса.

преди 2 часа, miro20 написа:

Ако бяхме по рано под контрола на ЕЦБ и европейските институции,  грабежа КТБ никога нямаше да се случи . 

Кво общо има ЕЦБ с това, че твоят гуру и Дебелият опоскаха КТБ?

...е ли вероятен и такъв ,,сценарий"?-

,,ПетърПетров-к2я   преди 15 часа

Това нищо не е. "да са ни живи и здрави българските пенсионери, защото те ще го отнесат най-много" И как се случва измамата с еврото. Два са вариантите при които ЕЦБ винаги печели - третият вариант за сега не ни е даден, защото нито ние нито те ще спечелят нещо. Тук говорим за простосмъртното население. Та да се опитам да осветля в бързи крачки първите два варианта. Първият вече е в действие. Сами виждате цените на стоките как се повишават и няма да спрат. Ще се оправдават по всякакви възможни начини, но са си прави - ние сами си дадохме задника за употреба. За първото тримесечие ще се отвори невероятна дупка в бюджета и ще я закърпят по най-бързия и ефективен за тях начин - тегленето на нов заем. И тук идва разковничето. Ако се вдигне народа и започне много да зяе, то Май месец европейския съд излиза с решение, че българското евро е невалидно и няма стойност на разплащателно средство извън рамките на България. Ако се съмнявате, прочетете от едната страна на българските евро монети пише "стотинки". Хайде сега да си поразчовъркаме главите и веществото в него. Излезе ли такова решение, веднагически българския евро цент се приравнява към стотинката. Това е повторното ограбване. По този начин в рамките на България ще са валидни двете валути и ще са равностойни. Ще има такива будали дето ще се бъркат с еврото напечатано извън България, но това ще си е за тяхна сметка.И понеже ЕЦБ не може да позволи паричната единица "евро" да се търгува на две различни стойности, то тогава България ще трябва да започне да ги унищожава, като на тяхно място се върне доброто ни старо левче. Да, но обезпечението на българското евро, сиреч златото, е вече в ЕЦБ, а ЕЦБ злато на зад не връща. Тогава ще трябва да се обезпечава с тези активи на Българската банка, които са останали в нея. Тук обаче идва моментът, че трябва да си купим от някъде такива активи и тогава ще се наложи да вземаме отново дълг от "някъде на запад", за да можем да си обезпечим левчето, което ни е нужно за да работи финансовата ни система. Повечето от вас тази схема няма да могат да я смелят и за това ви предлагам сутрин като си миете лицето, в огледалото да се поздравите с "морковчето" дето ни го сложи запада. И всички до един сме си виновни, обяснете си сами защо! А всъщност можем да си останем и на първия вариант. Продължаваме си с еврото, плаща ме си годишния данък и се правим, че всичко ни е по мед и масло. И така около още десет години, когато ЕС се разпадне тотално и еврото се обяви за нищожна валута, а висшеградската четворка ще си напечатат нови банкноти обезпечени с активите на будалите, които сами се отказаха от себе си и се превърнаха в обслужващ персонал."

преди 1 час, _nib_ написа:

...е ли вероятен и такъв ,,сценарий"?-

,,ПетърПетров-к2я   преди 15 часа

Това нищо не е. "да са ни живи и здрави българските пенсионери, защото те ще го отнесат най-много" И как се случва измамата с еврото. Два са вариантите при които ЕЦБ винаги печели - третият вариант за сега не ни е даден, защото нито ние нито те ще спечелят нещо. Тук говорим за простосмъртното население. Та да се опитам да осветля в бързи крачки първите два варианта. Първият вече е в действие. Сами виждате цените на стоките как се повишават и няма да спрат. Ще се оправдават по всякакви възможни начини, но са си прави - ние сами си дадохме задника за употреба. За първото тримесечие ще се отвори невероятна дупка в бюджета и ще я закърпят по най-бързия и ефективен за тях начин - тегленето на нов заем. И тук идва разковничето. Ако се вдигне народа и започне много да зяе, то Май месец европейския съд излиза с решение, че българското евро е невалидно и няма стойност на разплащателно средство извън рамките на България. Ако се съмнявате, прочетете от едната страна на българските евро монети пише "стотинки". Хайде сега да си поразчовъркаме главите и веществото в него. Излезе ли такова решение, веднагически българския евро цент се приравнява към стотинката. Това е повторното ограбване. По този начин в рамките на България ще са валидни двете валути и ще са равностойни. Ще има такива будали дето ще се бъркат с еврото напечатано извън България, но това ще си е за тяхна сметка.И понеже ЕЦБ не може да позволи паричната единица "евро" да се търгува на две различни стойности, то тогава България ще трябва да започне да ги унищожава, като на тяхно място се върне доброто ни старо левче. Да, но обезпечението на българското евро, сиреч златото, е вече в ЕЦБ, а ЕЦБ злато на зад не връща. Тогава ще трябва да се обезпечава с тези активи на Българската банка, които са останали в нея. Тук обаче идва моментът, че трябва да си купим от някъде такива активи и тогава ще се наложи да вземаме отново дълг от "някъде на запад", за да можем да си обезпечим левчето, което ни е нужно за да работи финансовата ни система. Повечето от вас тази схема няма да могат да я смелят и за това ви предлагам сутрин като си миете лицето, в огледалото да се поздравите с "морковчето" дето ни го сложи запада. И всички до един сме си виновни, обяснете си сами защо! А всъщност можем да си останем и на първия вариант. Продължаваме си с еврото, плаща ме си годишния данък и се правим, че всичко ни е по мед и масло. И така около още десет години, когато ЕС се разпадне тотално и еврото се обяви за нищожна валута, а висшеградската четворка ще си напечатат нови банкноти обезпечени с активите на будалите, които сами се отказаха от себе си и се превърнаха в обслужващ персонал."

Мале, мале, и тия откачалки гласуват :wub:

Е, да споделя и аз нещо. Значи отивам на 2-ри януари на работа и се насочвам към банкомата да тегля от новите, нали казаха, че още в 1 часа на 1-ви можеш да теглиш. Но банкомата ми тегли една. Отивам в мола, там банките работят и събота, и неделя, камо ли през седмицата, но ... не работеха, разбрах, че ще отворят на 5-ти, те ти 1 часа през нощта на 1-ви. Толкоз, по съвет на една колежка открих банкомат на Уникредит и за мое щастие успях да изтегля, защото умишлено бях изтеглил, колкото да похарча за празниците ... много и много похарчих. За щастие ли казах ... само като ги видях и вече бях нещастен, това ли ще са новите пари, ужаст, с това едва ли ще свикна, най-слабото определение е хартийки, явно дизайнерът им е бил в много лошо настроение или така си е роден, с какво сменихме лева си, отврат.

Темата може и да продължи, трябва само да се прибави сричката "-ше". Има какво да се каже, дали сме били готови или не, не знам, слаб съм по икономика, но самия факт, че далеч по-развити държави все още не са го приели говори за това, че си е самодейност на тиквосвинската управленска гнус. Това е.

за обикновенния човек е все тая - еврото просто дава възможности - дали ще ги ползваш, е твоя работа - ако искаш си пускай сериала и пак си нямай

преди 12 минути, Без умствен капацитет написа:

за обикновенния човек е все тая - еврото просто дава възможности - дали ще ги ползваш, е твоя работа - ако искаш си пускай сериала и пак си нямай

глупости

преди 6 часа, Topor написа:

Щом не те интересува, защо изобщо се хабиш да пишеш? Гледай си твоите сметки и децата в чужбина, а логиката я остави на хората, които виждат по-далеч от носа си...

Я си трай и не давай акъл - явно нямаш за себе си!

преди 1 час, crazy katon написа:

Е, да споделя и аз нещо. Значи отивам на 2-ри януари на работа и се насочвам към банкомата да тегля от новите, нали казаха, че още в 1 часа на 1-ви можеш да теглиш. Но банкомата ми тегли една. Отивам в мола, там банките работят и събота, и неделя, камо ли през седмицата, но ... не работеха, разбрах, че ще отворят на 5-ти, те ти 1 часа през нощта на 1-ви. Толкоз, по съвет на една колежка открих банкомат на Уникредит и за мое щастие успях да изтегля, защото умишлено бях изтеглил, колкото да похарча за празниците ... много и много похарчих. За щастие ли казах ... само като ги видях и вече бях нещастен, това ли ще са новите пари, ужаст, с това едва ли ще свикна, най-слабото определение е хартийки, явно дизайнерът им е бил в много лошо настроение или така си е роден, с какво сменихме лева си, отврат.

Темата може и да продължи, трябва само да се прибави сричката "-ше". Има какво да се каже, дали сме били готови или не, не знам, слаб съм по икономика, но самия факт, че далеч по-развити държави все още не са го приели говори за това, че си е самодейност на тиквосвинската управленска гнус. Това е.

Камък си - още на 1 януари банкомата на ОББ си работеше с евро! 

преди 11 часа, N1K17Y написа:

Мале, мале, и тия откачалки гласуват :wub:

Баце, проблемът е че в изборният ден нормалните българи вместо да са до урните... те са за гъби. В резултат нас ни управляват партии, избрани с гласовете на такива откачалки:

122507247_2150969758380690_157293048043485683_o.thumb.jpg.0d9178bdfadc9524987b3dd9db6bb9b4.jpg

преди 8 часа, jhoro написа:

Я си трай и не давай акъл - явно нямаш за себе си!

Камък си - още на 1 януари банкомата на ОББ си работеше с евро! 

Така ли? Колко евромонети успя да си вземеш от банкомат? Не за друго, ама на мен за бара ми трябваха евроцентове за да връщам, обаче... няма от къде да ги взема. В пощата четири дни по ред ми казваха че нямат, и аз се отказах да обикалям София за да намеря.

Сега да докладвам какво се случва реално: Наливната бира при мен по принцип е 7лв, което е около 3,60 €.  Предупреждавахме клиентите (главно чужденци), че трябва да плащат или с карта, или в левове, за да е всичко точно защото нямаме центове да връщаме, но знаеш ли въпреки това тази вечер колко бири продадохме на 4€., вместо на 3.60. (ясно е, че не само за цените на бирата иде реч :)). С две думи - без аз да съм го искал и въпреки че съм бил с желанието да съм възможно най-коректен към клиентите си, вече съм на далавера от еврото. 

пп: от понеделник и сервиза ми за гуми пак започва да работи. Въпреки че ще предупреждавам клиентите за ситуацията още преди да започна да им работя по колите... надушвам че и там ще имам далавера, без да съм я търсил.

Да живее държавата, която не успя да осигури плавното преминаване от лева към €.

Поклон  :wors:   

преди 12 часа, Без умствен капацитет написа:

Точно това е! Ако нямаш пукнат лев, няма да имаш и пукнато евро... Не ти е виновна валутата. 

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Така ли? Колко евромонети успя да си вземеш от банкомат? Не за друго, ама на мен за бара ми трябваха евроцентове за да връщам, обаче... няма от къде да ги взема. В пощата четири дни по ред ми казваха че нямат, и аз се отказах да обикалям София за да намеря.

Сега да докладвам какво се случва реално: Наливната бира при мен по принцип е 7лв, което е около 3,60 €.  Предупреждавахме клиентите (главно чужденци), че трябва да плащат или с карта, или в левове, за да е всичко точно защото нямаме центове да връщаме, но знаеш ли въпреки това тази вечер колко бири продадохме на 4€., вместо на 3.60. (ясно е, че не само за цените на бирата иде реч :)). С две думи - без аз да съм го искал и въпреки че съм бил с желанието да съм възможно най-коректен към клиентите си, вече съм на далавера от еврото. 

пп: от понеделник и сервиза ми за гуми пак започва да работи. Въпреки че ще предупреждавам клиентите за ситуацията още преди да започна да им работя по колите... надушвам че и там ще имам далавера, без да съм я търсил.

Да живее държавата, която не успя да осигури плавното преминаване от лева към €.

Поклон  :wors:   

Значи вместо да им връщаш левов, както е по закон, си прибрираш рестото? Как е винвовна държавата тука? :D 

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

Точно това е! Ако нямаш пукнат лев, няма да имаш и пукнато евро... Не ти е виновна валутата. 

Не можах, да разбера... какво значение има "Възраждане" какви сметки имали в евро? Щото така и не обясни...

преди 8 минути, communismatic написа:

Не можах, да разбера... 

на 7.12.2025 г. в 19:12, communismatic написа:

Е, ти още ли не си го разбрал. Ти си най-потърпевшия...

на 27.11.2025 г. в 22:38, communismatic написа:

Що така всеки те смята за бавноразвиващ? Майка ти и баща ти, да не са брат и сестра?

преди 5 часа, ivottoshev написа:

На калпава ракета - целия Космос и пречи!

Като нямаш центрове - връщаш каквото имаш!

преди 5 часа, ivottoshev написа:

За хора, които нормално плащат по 6-7 евро или паунда за една бира - пак е било евтино!

преди 38 минути, communismatic написа:

Не можах, да разбера... 

Това е ясно- щях да се учудя, ако беше разбрал нещо!

преди 1 минута, jhoro написа:

Това е ясно- щях да се учудя, ако беше разбрал нещо!

Жорко, вървят ли далаверките из циганските квартали след смяната на лева? Щях да питам Пламен Умния, ама него го няма. Може и да е умрял.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.