Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 5 минути, communismatic написа:

У нас всеки се занимава с тая работа, за която не го бива.

И ти си най-добрия пример!

Абе боклук - що ме занимаваш с особата си?

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 3 минути, jhoro написа:

И ти си най-добрия пример!

Абе боклук - що ме занимаваш с особата си?

Никой не те занимава теб специално, ти си един най-обикновен нискоинтелигентен ром - палячо. Даже ми е под нивото дори да си пиша с такива като теб. Просто се ебавам с акъла ти, просто много си умен, та затова. :) 

преди 23 минути, communismatic написа:

Умен Жорко пак се мъчи, да разсъждава. Жорко, колко улици има за метене, ти си тръгнал, да нищиш еврозоната... У нас всеки се занимава с тая работа, за която не го бива.

Защо е по-хубаво? Обясни? :) 

Защо е по-лошо още не си казал? А предимствата достатъчно пъти се изредиха.

Апокалиптичните прогнози на доц. Сарийски потвърдиха ли се? Защото той и за курс авторитетно прогнозираше.

току-що, parmobil написа:

А предимствата достатъчно пъти се изредиха.

Верно? Я дай да ги видя тогава. Нали няма да е проблем? Поне питай ИИ, ако не можеш самичък...

преди 1 минута, parmobil написа:

Защо е по-лошо още не си казал?

Верно? Не съм писал над 200 поста по темата? Или аз съм писал, ама ти не си ги разбрал...

преди 1 минута, parmobil написа:

Апокалиптичните прогнози на доц. Сарийски потвърдиха ли се? Защото той и за курс авторитетно прогнозираше.

За човек, дето няма акъл, даже и да се аргументира, защо го иска това евро е малко смешно, да се присмиваш на някого за прогнози и прочее. Първо виж своето положение, та тогава коментирай другите.

преди 11 часа, communismatic написа:

Мхм, е... виждаме, че гласоподавателите на ПП-ДБ са големи бизнес анализатори. Та... Кво стана с въпроса ми за газа? Откъде да взимаме газ? Щото ми даде за пример Гърция, ама нещо май не си наясно, че гръцки газ няма. Това предполагам, че не го е пишело в учебниците по бизнес в Англия.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Междусистемна_газова_връзка_Гърция-България

Прочети го, няма да се обяснявам за пореден път.

преди 11 часа, ivottoshev написа:

И що така? Нали и у нас вече 35 години има банани? Чий го дирят в чужбина?

Нали ми говореше колко е било хубаво в България? Сега последно добре ли е или зле? И ти не знаеш вече как да лъжеш 🤣🤣🤣

преди 7 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Прочети го, няма да се обяснявам за пореден път.

Кое да обясняваш? Гръцки газ няма, има такъв, който идва от някъде. Питам те, откъде идва тоя газ, т.е. руски газ ли е?

преди 8 минути, communismatic написа:

Кое да обясняваш? Гръцки газ няма, има такъв, който идва от някъде. Питам те, откъде идва тоя газ, т.е. руски газ ли е?

Внася се от Щатите, Близкия изток и други източници. По-скъп газ си струва да не подкрепяш финансово агресор, който убива цивилни и окупира чужда територия. Имаше големи страхове за спирането на РуZкия газ преди години, ама виж ти, след сериозните студове, хората са още живи.

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Внася се от Щатите, Близкия изток и други източници.

Внася се от Щатите? Тоя газ дали ще е доста евтин, ти как мислиш? Как се пренася до тук?

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

По-скъп газ си струва да не подкрепяш финансово агресор, който убива цивилни и окупира чужда територия. Имаше големи страхове за спирането на РуZкия газ преди години, ама виж ти, след сериозните студове, хората са още живи.

Мхм. Ама те и САЩ са агресори в момента? Що пък да покрепяме тях? И освен това, те страховете не се ли оправдаха? Що сума ти държави се скъсват, да купуват руски газ чрез посредници? Каква ли е причината бизнес анализаторе?

преди 5 минути, communismatic написа:

Внася се от Щатите? Тоя газ дали ще е доста евтин, ти как мислиш? Как се пренася до тук?

Мхм. Ама те и САЩ са агресори в момента? Що пък да покрепяме тях? И освен това, те страховете не се ли оправдаха? Що сума ти държави се скъсват, да купуват руски газ чрез посредници? Каква ли е причината бизнес анализаторе?

Дори да се купува руски газ през посредници, пак Русия губи пари. Целта не е напълно да изчезне от потреблението, а да губят възможно най-много от санкциите. Дори в Азербайджан да препродават руски газ, пак печалбите на Путин не са толкова високи, колкото щяха да бъдат, ако директно се купуваше.

Иначе не харесвам Тръмпските щати, но не знам дали знаеш за концепцията "по-малкото зло".

Т.е. ти си такъв бизнес анализатор, че пренебрегваш това, че на нас ни е зле (понеже цената на газа се оскъпява заради посредниците), но е важното на Русия да й е зле (което също е тотална тъпотия, щото е невярно, ама карай)... Много забавно, наистина. Пича е бизнес анализатор, който го знае.

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Темата е за еврото, а не за Русия и газа. Преместете се в правилната тема.

В която и тема да са - простотиите им са едни и същи.

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Темата е за еврото, а не за Русия и газа. Преместете се в правилната тема.

Той започна :P

Иначе какво стана, нали уж хората щяха тежко да обеднеят от еврото? Уж щяло да име безредици и други глупости... А доколкото чувам семейството си, магазините, кафенетата, ресторантите и моловете все пълни! 

преди 1 минута, HelpMeGetOut1 написа:

Иначе какво стана, нали уж хората щяха тежко да обеднеят от еврото?

Именно, да. Инфлацията е смазваща в момента. Много е забавно как някакъв измислен бизнес анализатор, дето живее на хиляди километри от България твърди, че е много наясно с нещата тук. Има ли инфлация, която е по-висока от нормалното? Има... Това не е ли "обедняване"? Или в Лондон, покрай бизнес анализите, как го наричате?

преди 4 минути, communismatic написа:

Именно, да. Инфлацията е смазваща в момента. Много е забавно как някакъв измислен бизнес анализатор, дето живее на хиляди километри от България твърди, че е много наясно с нещата тук. Има ли инфлация, която е по-висока от нормалното? Има... Това не е ли "обедняване"? Или в Лондон, покрай бизнес анализите, как го наричате?

Заплатите изпреварват инфлацията. Няма как да няма инфлация, проблем ще е по-скоро да има ДЕфлация. А и според НСИ, месечната инфлация е 0.9 процента. 

Не съм в Лондон, ама миналата година се преместих обратно в Англия (конкретно Манчестър). Не напуснах, заради парите, просто исках да живея в друга среда. 

Обаче семейството ми и приятелите в България хич не са зле - пътуват, купуват си нови коли, имоти, инвестиции, излизат на ресторанти всяка седмица и тн. Не са казали за обедняване, даже обратното - оплакват се как магазините са все пълни.

преди 1 час, communismatic написа:
преди 1 час, parmobil написа:

А предимствата достатъчно пъти се изредиха.

Верно? Я дай да ги видя тогава. Нали няма да е проблем?

Това предимство важи ли? Признаваш ли го или не ти изнася?

1996.thumb.png.56eb525a2d614b650818a1b6936c9b16.png

:popcorn2:

току-що, БаалБек написа:

Това предимство важи ли? Признаваш ли го или не ти изнася?

Кое предимство УМНИЦЕ УМНА? Валутният борд, който след влизането в Еврозоната падна? 😆

преди 8 минути, HelpMeGetOut1 написа:

А и според НСИ, месечната инфлация е 0.9 процента.

А, то се оказа и че вярваш и на НСИ. ОК, ти си доста наясно с нещата. Личи ти от далеч, че си гласоподавател на ПП-ДБ.

преди 9 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Не са казали за обедняване, даже обратното - оплакват се как магазините са все пълни.

Оплакват се от пълни магазини... Смятай. Оплакват ли се и от пълни стадиони на Левски София примерно? Или от пълни дискотеки на Слънчака? Или от пълни тоалетни?

преди 2 минути, communismatic написа:

Валутният борд, който след влизането в Еврозоната падна?

Ханке ти ли си?

stiv_hanke.png.b721503b2a4df72e6e41dcf34f9852e9.png

Сарийски и Кузман с теб ли са?

grigor_evroto.png.42ea0df399118e2c42124b89cff572ec.png

kuzman_5leva.thumb.png.674c8267782807a0c2885a1d326eb168.png

преди 38 минути, HelpMeGetOut1 написа:

...

преди 31 минути, БаалБек написа:

... 

:popcorn2:

Много сте зле и двамата! Защо изобщо му обръщате внимание?

преди 7 часа, communismatic написа:

За човек, дето няма акъл, даже и да се аргументира, защо го иска това евро е малко смешно, да се присмиваш на някого за прогнози и прочее. Първо виж своето положение, та тогава коментирай другите.

И какво ми е на положението? Видяхме, че твоето не е било добро с осигуровките.

Но пак искам да ми покажеш как се потвърдиха прогнозите на доц. Сарийски, които сочеше. И на всичко впрегнато от поглед.инфо. Нещо?

преди 5 часа, parmobil написа:

И какво ми е на положението?

Ми, как да коментираме човек, дето няма акъл даже и да си затвърди тезите, дето ги пляска през 5 минути? 

Видяхме, че твоето не е било добро с осигуровките.

Тъй ли? Не думай...

Но пак искам да ми покажеш как се потвърдиха прогнозите на доц. Сарийски, които сочеше. И на всичко впрегнато от поглед.инфо. Нещо?

Кои прогнози по-точно? И защо продължаваш, да бягаш от въпроса "Какво печелим от влизането в Еврозоната?". Ти малоумен ли си? Може ли да нямаш изобщо никакви аргументи по нито една тема? Кво работиш, бе, човек? Кой изобщо ти е дал работа? Такава криза за кадри ли има...

• Автор
преди 9 часа, communismatic написа:

Ми, как да коментираме човек, дето няма акъл даже и да си затвърди тезите, дето ги пляска през 5 минути? 

Тъй ли? Не думай...

Кои прогнози по-точно? И защо продължаваш, да бягаш от въпроса "Какво печелим от влизането в Еврозоната?". Ти малоумен ли си? Може ли да нямаш изобщо никакви аргументи по нито една тема? Кво работиш, бе, човек? Кой изобщо ти е дал работа? Такава криза за кадри ли има...

наистина този Пармобил все едно е от по-миналия век. Какви глупости ръси всеки път.ЗА първи път се чудя какво прави някой в този форум.

преди 4 минути, Веси Филипова написа:

наистина този Пармобил все едно е от по-миналия век. Какви глупости ръси всеки път.ЗА първи път се чудя какво прави някой в този форум.

Не е само той ,има съмишленици където  ръсят глупости и се намират където ги лайкват.

преди 11 часа, communismatic написа:

Ти се позоваваше на доц. Сарийски, та по тази причина питам - потвърдиха ли се прогнозите му?

преди 2 часа, Веси Филипова написа:

Мила ми Венето (по Ботев), ти този век ли си родена? И защо си решила, че ТИ снасяш някаква мъдрост?

преди 2 часа, nusho73 написа:

Не е само той ,има съмишленици където  ръсят глупости и се намират където ги лайкват.

За съжаление твоите съмишленици са повече. А по-тъжното е или може би по-смешното, че някои са родени след 1990 г. и са седнали да поучават за "предимствата" на онзи строй. Но това е за друга тема.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.