Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 6 часа, БаалБек написа:

Какво точно искаш да ти напишат? Нали ползваш интернет? Поинтересувай се.

Точно това е проблема, че ползвам интернет и чета много и винаги търся обективната (или най близката до нея) истина. Не вярвам на никого просто така.

А ти показваш субективност и пристрастеност в мненията си!

Та по темата поинтересувах се и наистина досега няма реална полза!

преди 4 часа, ined написа:

За предателството към лева се обръщай не към бизнеса, а към БСП и Жан Виденов които 1997г го ликвидираха като самостоятелна валута.

Баце стига с тия латерни отпреди НАД 20 години! Теб сигурно и хан Аспарух и хан Тервел са ти виновни за нещо. Аман от обяснения защо и какво - виж другата тема колко години години минаха от падането на 'любимите' ти БСП/БКП и пак тях обвиняваш за всичко.

Това означава ли, че след 20 години пак Виденов и БКП ще са ти виновни за немотията, мафията, корупцията и всички други 'демократични' благини!!!???

преди 3 часа, NewRedDragon написа:

Никога не сте имали валута. Преди борда, работихте USD.

Глупости...

преди 1 час, LOSHIAT написа:

Ай стига вече сте се запенвали с това евро.Всичко свърши и няма да се върне този силен лев-лъв.И спрете няколко индивида като латерни да пишете едно и също каква била ползата от еврото.Това е малоумщина и тъпизъм да повтаряш едно и също нещо 100 пъти.Само едно и първото най добро от еврото е,че никога няма стане като 1997г. както имам3000лв да си купя един хляб с него.Всичко друго е алабаланица.Как не мирясахте с този лев не знам.Да знаеш ,че всеки момент можеш да изгубиш спестяванията си и пак да лаеш за този голям и силен лев-лъв.Това за мен е за психо клиника.

То и като кажат догодина - всички официални документи стават на английски език и махаме кирилицата защото руснаците пишат и четат на нея пак ще говорим за ТВОЯТА ПСИХО клиника!

На теб ако не ти пука, че ти отнемат всичко чисто българско - на мен ми пука!

И не - няма да мирясам, защото това е нещо лично българско - ЛЕВ а не евро без покритие и разпадащо се!

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 16 минути, Belefor написа:

Точно това е проблема, че ползвам интернет и чета много и винаги търся обективната (или най близката до нея) истина. Не вярвам на никого просто така.

А ти показваш субективност и пристрастеност в мненията си!

Баце стига с тия латерни отпреди НАД 20 години! Теб сигурно и хан Аспарух и хан Тервел са ти виновни за нещо. Аман от обяснения защо и какво - виж другата тема колко години години минаха от падането на 'любимите' ти БСП/БКП и пак тях обвиняваш за всичко.

Това означава ли, че след 20 години пак Виденов и БКП ще са ти виновни за немотията, мафията, корупцията и всички други 'демократични' благини!!!???

Глупости...

То и като кажат догодина - всички официални документи стават на английски език и махаме кирилицата защото руснаците пишат и четат на нея пак ще говорим за ТВОЯТА ПСИХО клиника!

На теб ако не ти пука, че ти отнемат всичко чисто българско - на мен ми пука!

И не - няма да мирясам, защото това е нещо лично българско - ЛЕВ а не евро без покритие и разпадащо се!

Хич не са глупости. След дойче марката, остана само долсра

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Хич не са глупости. След дойче марката, остана само долсра

Долари се ползваха реално от една шепа хора ... примерно 0.1% от хората в цялата държава. За какви долари говориш!?!?

Само хора на изкуството с прояви в чужбина, тираджии и полит-свързани хора имаха достъп до долари!

преди 24 минути, Belefor написа:

Тоест, за 30 дни си направи генерални изводи, че даже се хвалиш какъв "експерт" си бил и колко ги разбираш нещата. Чудесно!

преди 5 минути, БаалБек написа:

Тоест, за 30 дни си направи генерални изводи, че даже се хвалиш какъв "експерт" си бил и колко ги разбираш нещата. Чудесно!

Напротив - не съм никакъв експерт. Просто наблюдател. А за времето, ще видим как ще е към края на годината. 

Само изразявам лично мнение, че засега няма ползи. 

преди 7 минути, БаалБек написа:

Интересно що ли пък не коментираш цените след 30 дни...като експерт по приемането...

преди 1 час, Bubbles написа:

Що? Свят е имало преди и еврото и преди долара, ще има и след тях, но явно ума ти не може да го побере.

Пак не разбрах, като толкова мразиш еврото, защо живееш в страна с евро? Русия съм чул, че приема доброволци, там са много добре с рублата 😉

преди 15 минути, Proshark написа:

Интересно що ли пък не коментираш цените след 30 дни...като експерт по приемането...

Кои цени те притесняват?

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

преди 15 минути, Belefor написа:

Долари се ползваха реално от една шепа хора ... примерно 0.1% от хората в цялата държава. За какви долари говориш!?!?

Само хора на изкуството с прояви в чужбина, тираджии и полит-свързани хора имаха достъп до долари!

На златните се работеше само с долари или марки, след 12.00

От 8 годишен съм израстнал по нощните барове - интера, берлин, астория.....

преди 14 минути, communismatic написа:

Баалбек е експерт по писане на глупости единствено.

Кой по какво е експер, няма значение! Важното е, че няма левчета и комунетатаа вият на умряло. А когато едно нещо вие на умряло се ликвидира. Щото пречи

преди 1 час, communismatic написа:

Извинявай, ти наясно ли си, какво е това чудо "валутен борд", как то стабилизира националната валута и какво общо има влизането ни Еврозоната с обезценяването на валутата? Понеже говориш за "психо клиника", за "тъпизъм", за "малоумщина" и прочее... Айде обясни като си толкова умен... Поредният тотално невменяем, дето тръгва, да коментира неща, от които изобщо грам не разбира...

Да бе всъщност това че курсът беше почти твърдо свързан с еврото...Но пък курсът на еврото не беше твърдо свързан с нищо, така че тоя аргумент  на гейпросащесср трололинките отпада. Когато еврото губеше, губехме с него. Липсваше гъвкавостта на собствена валута. Но тогава поне можеше да водим по-свободно икономическата си политика, макар бордът да имаше някакво влияние. Сега ЕЦБ направо ще ни диктува. Ние ще сме като марионетки.

преди 34 минути, БаалБек написа:

Кои цени те притесняват?

Как вървят цените на платените момичета, между другото? Там забелязва ли се инфлация?

преди 1 час, communismatic написа:

Извинявай, ти наясно ли си, какво е това чудо "валутен борд", как то стабилизира националната валута и какво общо има влизането ни Еврозоната с обезценяването на валутата? Понеже говориш за "психо клиника", за "тъпизъм", за "малоумщина" и прочее... Айде обясни като си толкова умен... Поредният тотално невменяем, дето тръгва, да коментира неща, от които изобщо грам не разбира...

Най общо казано "Валутния борд" е закрепване на една слаба валута към някоя по-силна, така на практика стойността на по-слабата валута се регулира от тази на по-силната. В този смисъл след 97ма година лева е мъртъв икономически, беше закрепен за марката а после към еврото, резнаха му три нули за да си мислим, че сме мноо добре и така. Това е с прости думи.

С други думи Валутния борд не стабилизира, той държи валутата в будна кома.

Напротив, стабилизира я, понеже я връзва за марката, а после за еврото. Когато ти влезеш в Еврозоната, по този начин пада и валутният борд, съответно вече няма какво да го крепи като валута и може отново, да изпаднем в хиперинфлация. Казвам го чисто теоретично, понеже на @LOSHIAT дори не му стига акъла, поне да пита или да се поинтересува, та го даде това за аргумент. Очевадно и той си няма никакво понятие по нещата. Принципно, умнокрасивите смятат, че нямало никакъв проблем, дали ще сме в Еврозоната или не, понеже то така или иначе било вързано за него. Ми, да, ама не... Нещата са доста по-сложни.

преди 28 минути, communismatic написа:

Напротив, стабилизира я, понеже я връзва за марката, а после за еврото. Когато ти влезеш в Еврозоната, по този начин пада и валутният

Нищо не стабилизира, само подпира, прави разлика. :) 

Е, след събитията от 95-та и 96-та определено я стабилизира. Друг е въпроса, че Виденов не е имал особена вина за хиперинфлацията тогава.

преди 1 минута, communismatic написа:

Е, след събитията от 95-та и 96-та определено я стабилизира. Друг е въпроса, че Виденов не е имал особена вина за хиперинфлацията тогава.

Отново - Само я крепи/крепеше.

За Виденов имаш право, но малко хора изобщо си дават сметка.

Бъбълс, в случаят спорим, дали е възможна хиперинфлация, ако сме в Еврозоната, понеже оня определено не може да мисли. Няма никакво значение, дали ти ще го наречеш "крепи" или аз ще го нарека "стабилизира". Няма вече валутен борд, т.е. няма какво да крепи валутата ни вече. Тия обяснения с "ЕЦБ ще регулира нещата"... 

преди 5 минути, communismatic написа:

Бъбълс, в случаят спорим, дали е възможна хиперинфлация, ако сме в Еврозоната, понеже оня определено не може да мисли. Няма никакво значение, дали ти ще го наречеш "крепи" или аз ще го нарека "стабилизира". Няма вече валутен борд, т.е. няма какво да крепи валутата ни вече. Тия обяснения с "ЕЦБ ще регулира нещата"... 

Извинявай, не съм чел назад.
Хиперинфлация винаги е възможна ако ще не евро а уърълд да измислят, достатъчно е само да има желание или пък липса на разум.
А който си мисли че ЕЦБ регулира нещо изобщо, хич да не се занимава повече да пише по такива теми.

преди 8 часа, communismatic написа:

Как вървят цените на платените момичета, между другото? Там забелязва ли се инфлация?

Еийй,и аз се замислих за Цънцарова....аналогия..

Беше ги страх да освободят лева от борда заради инфлацията.

Румъния го направи в точния момент и дръпна напред

Както винаги ( в бг) гениалния план (да преминем в евро за да се махне борда) се провали и сега хем няма лев (тоест нищо не зависи от нас) хем има голяма инфлация

И така пердашим нататък - все така бедни .

Кредитите които ще дадат от ЕЦБ ще отидат за 8 германски камиона с ракети, две фрегати и джепане за наличните ф16.

Магистрали с 8см асфалт, Бацета, хазартни босове, синчета- чудо . това ни очаква .

Може да стане хиперинфлация дърт комуняга ,но при Гърция стана ли или ги завърна Европа.Какво ще кажеш.И даже да стане еврото си е евро.А при левчето щяхме пак да ядем х...я.Анадъмно червена главо.

преди 4 минути, LOSHIAT написа:

Може да стане хиперинфлация дърт комуняга ,но при Гърция стана ли или ги завърна Европа.Какво ще кажеш.И даже да стане еврото си е евро.А при левчето щяхме пак да ядем х...я.Анадъмно червена главо.

Аха, сега можело и да стане хиперинфлация. Ми като можело и да стане хиперинфлация, тогава какви тъпотии ръсиш? А Гърция така ги "завърна" Европа, че си продадоха островите и пристанищата, за да ги "завърнат". Хубаво е като пишеш по теми, от които нищо не разбираш... поне да питаш, щото иначе изглеждаш смешен. Нали? 

Примерно... преди няколко часа, да пишеш това... а сега да пишеш горното...

преди 11 часа, LOSHIAT написа:

Само едно и първото най добро от еврото е,че никога няма стане като 1997г. както имам3000лв да си купя един хляб с него.

С намалението на стабилните енергийни източници в Германия след премахването на ядрените централи и тези на газ да работят неефективно заради недостиг когато наистина престанат от края на 2027 да ползват руска газ, а това ще стане и в другите страни от есср, а газта се ползва не само за електричество, но и за отопление, в бита и за производство на торове и други неща. Не е изключено да се стигне до намаляване на производството, но не и на потреблението. Така че парите да поевтинеят повече от обичайният размер на инфлацията...Може би внасянето на селскостопанска продукция от латинска Америка е опит да се намалят тези ефекти, но пък ще трябва да компенсират повече местните селскостопански производители. Абе ще стане тя една...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.