Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

току-що, parmobil написа:

Ти се позоваваше на доц. Сарийски, та по тази причина питам - потвърдиха ли се прогнозите му?

Какво печелим от Еврозоната, пак да питам? Нещо много ти е трудно мисленето? Да не си плод на кръвосмешение? На въпрос не се отговаря с въпрос. :

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 33 минути, communismatic написа:

Какво печелим от Еврозоната, пак да питам? Нещо много ти е трудно мисленето? Да не си плод на кръвосмешение? На въпрос не се отговаря с въпрос. :

Какво губим не разбрах? Предимствата са ясни и обяснявани.

Кръвосмешение? Бива ли такава посредственост

преди 2 минути, parmobil написа:

Предимствата са ясни и обяснявани.

Ми ОК, като са ясни - напиши ги.

преди 2 минути, parmobil написа:

Какво губим не разбрах?

То ти кога ли си разбирал нещо. Няма проблем - напиши ползите, а аз ще напиша какво губим. Искам да те извадя от зоната на комфорт, че да ти се хиля на акъла. :) 

Клъв-клъв-клъв...
До момента ми се получава, де. Бизнес анализаторчето от Лондон вече клъвна, ти ще си следващият...

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми ОК, като са ясни - напиши ги.

То ти кога ли си разбирал нещо. Няма проблем - напиши ползите, а аз ще напиша какво губим. Искам да те извадя от зоната на комфорт, че да ти се хиля на акъла. :) 

Клъв-клъв-клъв...
До момента ми се получава, де. Бизнес анализаторчето от Лондон вече клъвна, ти ще си следващият...

Леле, зоната на комфорт. Ти някакъв life coach ли си?

Не смее, да отговори... Даже не му стига акъла, да даде някакви аргументи в полза на Еврозоната... 😆

преди 1 час, communismatic написа:

Какво печелим от Еврозоната, пак да питам? 

И да го питаш няма да ти отговори, щото не знае.
Печелите това, че ще сте свикнали да го ползвате.
Ще почнат да прииждат по-лесно туристи от ЕС по морето и планините.
Като си поръчаш нещо от амазон.де ще се отнасят по-уважително и ще ти пращат безплатно до България, понеже вече ще те броят за техен човек, ползващ същата валута като тяхната, управлявана от Франкфурт.
Ще им трябва време да го разберат де, един тъп френски журналист вчера показва на екрана, че страните ползващи еврото сме били само 20, ха ха ха ... 

Абе да ти кажа, даже амазон.ко.юк ми изкарва цените в евро като ми забележи белгийското ми ИП. Отнасят се уважително и ми пратиха светкавично бързо малката клавиатура за смартфона ми, получих я в неделя, моля ти се. Аз чак пък такъв зор не съм имал, ама те ми се подмазват, та да поръчвам пак от тях.

Чужденците на които им е мерак да си купят собственост у България, с много по-голямо доверие ще си пратят парите във филиал на западна банка в София, от която да извършат плащането на апартамент в евро.

Бизнесите от азия които търсят къде да се закотвят из ЕС ще имат много по-голямо доверие да са на територия на която се ползва общата валута, отколкото да му мислят , абе тоя лев ако нещо стане с него после, ще ни пропаднат парите. Иди им обяснявай че имало валутен борд и че няма да ги хване сифилис ако слагат презерватив, те пак си ги е страх и просто отиват там където са въвели еврото. Азиатците изпитват трудности да правят разлика между кирилица и латиница горките, за тях всичко са букви някакви, та няма нужда излишно да се плашат от някакви си левчета, които извън България никой не ги познава. 

Както каза наскоро белгийският премиер, добро си е да си щастлив васал, лошото е да си нещастен роб. Колкото по-бързо се примирите с ролята си на васал, толкова по-добре е за вас. И Белгия е васал, пък нищо ни няма, живееме си.

Между другото, понеже следя "Консервите"... те апелират, да продължаваме, да се борим за връщането на лева. Първо, доколкото знам (Сарийски и Стоян Панчев го твърдяха)... процедурите са адски дълги, общо-взето... "кауза пердута". Но и другото нещо... за какво вече, да го връщаме? Те цените така или иначе за една година ще се вдигнат яко. Освен това управляващите ни ще издърпат възможно най-много кредити през това време. Общо-взето смисъла се губи... И не съм съгласен, че нямало било протестиращи и прочее. Естествено, че имаше такива. Просто на нашите управляващи изобщо не им пука за всичко това, не им пука за мнението на българският народ. Показаха го недвусмислено.

преди 30 минути, communismatic написа:

аргументи в полза на Еврозоната... 

Аз ще ти кажа ползите от Еврозоната

1-во: Ще потекат реки от чуждестранни инвестиции. Вярно е, потекоха!!! Само че в обратната посока

- Голям инвеститор напуска България - Завод затваря, 800 души остават без работа

---   ---   ---  ---  ---  ---  ---  ---

- ГБИТК: Германски компании се отказват да инвестират в България заради непредсказуемата икономическа политика

2-ро: Ние влизаме в клуба на богатите!!! Вярно е... но не съвсем. Оказа се че вътре в клуба на богатите имало още един клуб на богатите, но въпреки че според данните които подадохме за членството в ЕЗ (според които данни ние сме Best of the Best), до този клуб не ни допускат:

- ОИСР: Необходим е цялостен пакет от реформи, за да се запази напредъка на България

Аз между другото... така и не разбрах, колко протестиращи е имало в краят на май? Защото един авер, който също е против еврото ми каза, че нямало как да се съберат пред НС 30 000 - 40 000, това било абсолютно невъзможно, то нямало толкова място...

преди 1 час, parmobil написа:

Предимствата са ясни и обяснявани.

Поредната долна лъжа. Не съм виждал от никого от твоята клика да е обяснявал какви са ползите от еврото...

преди 21 минути, ivottoshev написа:

Аз ще ти кажа ползите от Еврозоната

Ама те ползите са дълготрайни, за следващите векове.
Можеш да ми вярваш, сегашните урсули като ги разкарат и като дойдат повече като Орбан на власт, леко полеко ще се окопитят новите и ще налучкат правилния път , например към по-евтиния руски газ и торове и т.н.

Ясно ми е че ви е криво на живелите по-дълго, че сте яко прекарани, ама след нас идват младите. Те спомен за лева няма да имат и ще се подиграват на разни държави в които се плаща още в румънски  леи например.

Аз тука си се подигравам на англичаните, че се прекараха да напуснат ЕС.
В университета в Люксембург, другите студенти са изненадани, че синът ми говори като с английско произношение, а другите копират американското, вероятно под влиянието на филмите. Та нещо Англия не ги впечатлява особено, нищо че задължително знаят английски понеже част от предметите ги преподават на този език. Те другите студенти си го броят английския за американски всъщност, какво им пука за тъпата Англия която се е отделила от ЕС.

преди 3 минути, Belefor написа:

Поредната долна лъжа. Не съм виждал от никого от твоята клика да е обяснявал какви са ползите от еврото...

Не, обяснявали са... Ама техните обяснения са... долу-горе като неговите.
1/ Путин щял да ни нападне иначе
2/ Ще ни се вдигнат пенсиите
3/ Ще ни се вдигнат заплатите

Нека да не забравяме, че дори бизнес анализаторчето от Лондон още не е казал, какво реално печелим от Еврозоната. Говорим за оня бизнес анализатор, който е съгласен с набутвацията ни в момента, да купуваме газ през посредници и втечнен газ от майната си, но по-важното е, че Путин така нямало да ни напада.

Бях написал един пост с цитати колко 'добре' се развива германия спрямо Ола Калениус , но явно бях използвал много неприятни епитети и получих автоматично предупреждение заради епитетите :) :) :) 

преди 6 минути, Belefor написа:

Да не сте с @communismatic психично болни? На всяка нова страница ли трябва да ви се обяснява и повтаря едно и също?

на 10.01.2026 г. в 23:03, БаалБек написа:

Еврото е втората по значимост валута в света. Силното евро в международен план подкрепя стратегическата автономност на ЕС и е от полза за потребителите и предприятията.

Източник

В еврозоната дружествата могат да търгуват, да инвестират и да фактурират през границите, без да се притесняват за конвертирането на валутите или за плащането на такси на банки и посредници. Това прави износа и вноса по-евтини и по-безопасни чрез намаляване на разходите по сделките, подобряване на прозрачността на цените и премахване на несигурността, свързана с колебанията в обменните курсове.

Използването на еврото прави по-лесно сравняването на цените в 21 страни от ЕС, независимо дали се пазарува онлайн, присъствено или в чужбина. Хората могат веднага да видят дали даден продукт е по-евтин в друга страна от еврозоната, като така насърчават конкуренцията между търговците и помагат на потребителите да намерят по-добри оферти. Покупките в чужбина вече не са свързани с такси за конвертиране или неочаквани банкови такси. С една и съща валута, приемана в еврозоната, хората получават достъп до по-широка гама от продукти и услуги и могат да пазаруват с по-голямо доверие.

Ползи от приемането на еврото - Consilium

България: от хиперинфлация към еврото

Баалбек реши да даде информация от официалният им сайт. Естествено, тя самата няма как да обясни за ползите от еврото... 😆

преди 1 минута, Belefor написа:

Вече съвсем ме загуби. Ти от този форум ли се ограмотяваш за икономическата и политическата ситуация по света и у нас? Защото според анкетите и шумните мнения в този форум, "Възраждане" трябваше от години да е с мнозинство в парламента и с кабинет. Наясно съм, че не ме харесваш и сме на различни политически мнения, но имах по-високо мнение за теб.

А забелязваш ли левите тук колко по-шумни са от останалите? 

Koстов, що така ти е трудно, да се аргументираш за ползите ни от приемането на еврото? Поне можеше като Баалбек да направиш - да постнеш официалната информация. Щото и двамата очевадно си нямате никаква идея, дали има някакви ползи от влизането ни в Еврозоната... :) 

преди 14 минути, parmobil написа:

Вече съвсем ме загуби. Ти от този форум ли се ограмотяваш за икономическата и политическата ситуация по света и у нас? Защото според анкетите и шумните мнения в този форум, "Възраждане" трябваше от години да е с мнозинство в парламента и с кабинет. Наясно съм, че не ме харесваш и сме на различни политически мнения, но имах по-високо мнение за теб.

А забелязваш ли левите тук колко по-шумни са от останалите? 

Ох, спечели ме..... Преместих си го в другия крачол!!!

преди 17 минути, БаалБек написа:

Да не сте с @communismatic психично болни? На всяка нова страница ли трябва да ви се обяснява и повтаря едно и също?

България: от хиперинфлация към еврото

Ти изобщо чела ли си я тази статия. Има една рамка в която са описани 'ползите от еврото' . Реално единствената полза е - Може би най-видимо за всеки българин е, че ще бъде по-лесно да пътува в Европа без скъпи такси за обменни курсове.

Всички други точки са абсолютно безсмислени или пренебрежимо малки!

За последната точка даже може да се каже, че е във вреда на България!

@parmobil - между другото аз съм ЗА еврото и много пъти съм го заявявал тук.

Само, че не мисля, че с приемането на еврото нещо значително ще се промени за българската икономика. Не се ли промени манталитета на българина - няма да се оправи икономиката и доходите на българина.

Как тук да обясня на някой какво означава лафа - Аз се правя, че работя, а шефа ми се прави, че ми плаща?"

Редактирано от Belefor (преглед на промените)

преди 3 минути, Belefor написа:

Ти изобщо чела ли си я тази статия. Има една рамка в която са описани 'ползите от еврото' . Реално единствената полза е - Може би най-видимо за всеки българин е, че ще бъде по-лесно да пътува в Европа без скъпи такси за обменни курсове.

Всички други точни са абсолютно безсмислени или пренебрежимо малки!

За последната точка даже може да се каже, че е във вреда на България!

А за бизнеса няма никаква полза и това няма влияние върху доходите на населението? Ясно колко си разбрал. 

Какво само подскачаш бе Балбучка ?

За всички е ясно че си куха кратуна без жизнен стаж.

пп

Белгиец 

оправянето на Европа е тясно свързано с разкарването на Германия от водещата роля.

Това ще се проточи неимоверно, както си забелязал младите ще се разкарат към USA или Азия.

преди 2 минути, БаалБек написа:

А за бизнеса няма никаква полза и това няма влияние върху доходите на населението? Ясно колко си разбрал. 

Коя точка обяснява полза за бизнеса ???(освен обменния курс купува-продава) ???!?

преди 12 минути, Belefor написа:

Коя точка обяснява полза за бизнеса ???(освен обменния курс купува-продава) ???!?

Бизнеса едва ли е ходил да обменя по чейнч бюра с техният нерядко измамно записани курсове купува/продава и въобще едва ли се занимава с пари в кеш, които да обменя за сделки в чужбина. Дори да има някаква полза за бизнеса тя е толкова пренебрежима че...Все така суми на и над определена стойност се декларират както и преди, и целта на разходите. В тази част бюрокрацията си е все същата. Дали да не спомена, че бизнес се прави, с много повече страни и пазари, които не използват евро..Дали ще обменят лев за долари или друга валута, или евро за долари или друга валута, там ползата от еврото е никаква. Пак има курс купува/продава с неизбежните загуби. 

преди 8 минути, Belefor написа:

Абсолютно съм съгласен,а и да има,аз не съм чул, бизнеса да дава чак пък такива големи бонуси на работници си от облекченията,когато има...Та те ореваха света и мера заради минималната,ама иначе си мълчат ,като партизани,когато държавата им плаща тока,когато им плаща по програми и за работници от други държави...

преди 8 минути, Belefor написа:

А сега пък трябва да го пише в конкретна точка. Ха-ха-ха...

Какво точно искаш да ти напишат? Нали ползваш интернет? Поинтересувай се.

преди 6 минути, Sliderum2 написа:

Дори да има някаква полза за бизнеса тя е толкова пренебрежима че...

Дали?

Първото, което излиза в търсачката...

https://connecto.bg/blog/bg-bg/biznes-uslugi/post/kakvi-sa-polzite-za-biznesa-ot-evroto-i-zascho-nyakoi-firmi-veche-pechelyat

А колко още има...

преди 4 минути, БаалБек написа:

Какво точно искаш да ти напишат? Нали ползваш интернет? Поинтересувай се.

Ами да, няма какво да напишат защото просто няма такива, а като ползваш интернет става ясно само едно - улеснява се превалутирането и... толкова, нищо повече. Лъжите за инвестиции самите европейци ги опровергаха като казаха в прав текст - докато не си оправите правораздаването, инвеститори на куково лято!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.