Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 11 минути, БаалБек написа:

А сега пък трябва да го пише в конкретна точка. Ха-ха-ха...

Какво точно искаш да ти напишат? Нали ползваш интернет? Поинтересувай се.

Дали?

Първото, което излиза в търсачката...

https://connecto.bg/blog/bg-bg/biznes-uslugi/post/kakvi-sa-polzite-za-biznesa-ot-evroto-i-zascho-nyakoi-firmi-veche-pechelyat

А колко още има...

А стига с надуването на тез балони,а..Това са пожелателни неща за идиоти...Туризма и хотелиерството щели да спечелят-е накъде повече!? Та те не са спирали...за това туристите бягат по Гърция и Турция...И да вземете да ги четете първо тез статии ,дето ги давате,че като чета колко са опасностите от това въвеждане ,по надолу в статията...направо сме вътре с двата крака...Приказки за наивници...

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 1 час, parmobil написа:

Вече съвсем ме загуби. Ти от този форум ли се ограмотяваш за икономическата и политическата ситуация по света и у нас? Защото според анкетите и шумните мнения в този форум, "Възраждане" трябваше от години да е с мнозинство в парламента и с кабинет. Наясно съм, че не ме харесваш и сме на различни политически мнения, но имах по-високо мнение за теб.

А забелязваш ли левите тук колко по-шумни са от останалите? 

Разбира се. Че от къде иначе да разберем, че в Русия няма яйца по 90 рубли :question:

преди 39 минути, БаалБек написа:

А сега пък трябва да го пише в конкретна точка. Ха-ха-ха...

Какво точно искаш да ти напишат? Нали ползваш интернет? Поинтересувай се.

Дали?

Първото, което излиза в търсачката...

https://connecto.bg/blog/bg-bg/biznes-uslugi/post/kakvi-sa-polzite-za-biznesa-ot-evroto-i-zascho-nyakoi-firmi-veche-pechelyat

А колко още има...

Влизането в ессрзоната е чисто политически акт. Бизнеса му се наложи да вие с вълците и да измисли някакви "ползи", с които да "обоснове" предателството спрямо лева.

преди 23 минути, Sliderum2 написа:

Влизането в ессрзоната е чисто политически акт. Бизнеса му се наложи да вие с вълците и да измисли някакви "ползи", с които да "обоснове" предателството спрямо лева.

Абсолютно,а за обикновените хора ето това е ползата,плюс сметките за тока

Screenshot-1.png

и още

„Евростат“: Българските домове – най-студените в ЕС

Цитат

Най-тежко засегнати са домакинствата в България и Гърция – по 19%, следвани от Литва (18%) и Испания (17,5%).

На другия полюс са Финландия (2,7%), Полша и Словения (по 3,3%), както и Естония и Люксембург (по 3,6%), където проблемът е най-малък.

Според Икономическия и социален съвет около 1,8 млн. души в България – около 30% от населението – попадат в групата на „енергийно бедни“.

Те нямат достъп до базови енергийни услуги и са особено уязвими към колебания в цените на енергията и разходите за отопление.

Основните фактори, които задълбочават проблема, са ниски доходи и високи разходи за енергия – домакинствата у нас отделят значително по-голяма част от бюджета си за енергия и храна в сравнение със средния европейски дом, лоша енергийна ефективност на жилищата и социална уязвимост – по-често засегнати са домакинства с ниски доходи и уязвими социални групи.

Тенденцията за енергийна бедност се наблюдава в целия ЕС, включително и в България.

Източник: bTV

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 1 час, Sliderum2 написа:

За предателството към лева се обръщай не към бизнеса, а към БСП и Жан Виденов които 1997г го ликвидираха като самостоятелна валута.

преди 10 минути, ined написа:

За предателството към лева се обръщай не към бизнеса, а към БСП и Жан Виденов които 1997г го ликвидираха като самостоятелна валута.

Самостоятелна си беше валутата, доколкото нещо може да е самостоятелно в днешния глобален свят. Я ми кажи другарю, в колко други страни е имало борд, защото не вярвам ние да сме единствените и бордът да е бил изобретен специално заради нас... Колко от тях си захвърлиха своята валута на бунището на историята?

...това е от ползите...сигурно...,,мазнинките"...

Как се променят таксите за дебитни карти след приемането на еврото

https://www.flagman.bg/article/373737

,,С приемането на еврото като официална валута в България логично възниква въпросът как се променят банковите тарифи при най-често използваните операции с дебитни карти. Най-чувствителната за потребителите услуга остава тегленето на пари в брой – както от банкомат на собствената банка, така и от банкомати на други банки в страната и в рамките на Европейското икономическо пространство (ЕИП), предава специализираният сайт Moitepari.bg.

Анализът на тарифите на банките показва ясно очертана тенденция: все повече кредитни институции комбинират фиксирани такси с процент от теглената сума, което оскъпява по-големите тегления. При теглене на пари от собствен банкомат най-изгодна остава Ти Би Ай Банк с дебитната карта Visa Neon. Клиентите ѝ могат да направят до две тегления месечно без такса, а всяко следващо струва 0,50 евро. На второ място се нарежда Д Банк с фиксирана такса от 0,15 евро, следвана от БАКБ, която също предлага ниски и предвидими условия.

В средата на класацията попадат големите банки като ОББ, ЦКБ и УниКредит, където таксите вече включват и процент от сумата. Най-неизгодни условия при този тип операция предлага Интернешънъл Асет Банк, която начислява процентна такса от 0,10% с минимален праг от 0,20 евро. Теглене от банкомат на друга банка в България и ЕИП таксите скачат осезаемо Разликите стават значително по-осезаеми при теглене от банкомат на друга банка. И тук Ти Би Ай Банк - Visa Neon заема първото място със същия модел на до две безплатни тегления месечно. Следват Интернешънъл Асет Банк с фиксирана такса от 0,72 евро и ОББ, която комбинира 0,60 евро с допълнителни 0,1% от сумата.

При ДСК, Fibank, Уникредит таксата е 0.77 EUR. ЦКБ и Пощенска банка - 0,80 EUR. Най-неблагоприятни условия предлага Инвестбанк, където тегленето от банкомат в ЕИП може да достигне 1 евро плюс 1% от теглената сума. И в двете класации ясно се откроява тенденцията банките да добавят процентна компонента към стандартните такси. Това означава, че клиентите, които теглят по-големи суми наведнъж, ще усетят реално оскъпяване, особено при използване на банкомати извън собствената банкова мрежа."

преди 44 минути, ined написа:

Забавно... 😆

преди 55 минути, ined написа:

Глупости на таркалета...Аспарух е виновен...забил ви е копието на неправилното място.... 

преди 47 минути, Sliderum2 написа:

Самостоятелна си беше валутата,

Никога не сте имали валута. Преди борда, работихте USD.

преди 48 минути, Sliderum2 написа:

Я ми кажи другарю, в колко други страни е имало борд

Има, но това са държави, които дефакто са колонии=> няма нищо общо с единствената законна парична единица в бг

преди 16 минути, Sliderum2 написа:

Нали сме в  клуба на богатите, трябва да ни доят повече.

Е, все някой трябва да бъде доен

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Има, но това са държави, които дефакто са колонии=

Ние сме сме роби на сащ/есср това може и да не влиза в определението за колония, но не ме топли особено.

преди 13 минути, Sliderum2 написа:

Ние сме сме роби на сащ/есср това може и да не влиза в определението за колония, но не ме топли особено.

Е на кого да сте роби? На СеСеСере ли?

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

Е на кого да сте роби? На СеСеСере ли?

Правиш ли разлика между роб и партньор(не в сексуален аспект)!? Имам странното усещане,че за някои от вас робското партньорство е част от начина ви на живот-дали ще ви таковат или ще робувате е едно и също...И не знам що си мислиш,че ти си вън от играта....За разлика ,и предполагам ,за голямо ваше разочарование има хора,които искат да не са роби,а равноправни участници...не на втора,трета,пета скорост...Като си каниш гости,не слагаш половината в килера,щото не ти харесва мнението им...за тази работа е трябвало да мислиш преди да ги каниш...щото иначе оставаш без приятели...

Във Фибанк таксата когато теглиш от техен банкомат беше 0.15% миналата година и сега пак е толкова. Месечната такса за обслужване миналата година беше 2.50 лева, сега е €1.28 . Така, че сон шожмон няма нито подобрение, нито влошаване.

На някои индивиди в тоя форум, дето висят тука по цял ден и нощ, явно нямат ни задължения ни семейство, ни нищо,

та на тия индивиди не им ли омръзна да дрънкат глупости а? Или се мислят за капацитети по всички въпроси?

Редактирано от чичо Сашо (преглед на промените)

Ай стига вече сте се запенвали с това евро.Всичко свърши и няма да се върне този силен лев-лъв.И спрете няколко индивида като латерни да пишете едно и също каква била ползата от еврото.Това е малоумщина и тъпизъм да повтаряш едно и също нещо 100 пъти.Само едно и първото най добро от еврото е,че никога няма стане като 1997г. както имам3000лв да си купя един хляб с него.Всичко друго е алабаланица.Как не мирясахте с този лев не знам.Да знаеш ,че всеки момент можеш да изгубиш спестяванията си и пак да лаеш за този голям и силен лев-лъв.Това за мен е за психо клиника.

преди 4 минути, LOSHIAT написа:

Ай стига вече сте се запенвали с това евро.Всичко свърши и няма да се върне този силен лев-лъв.И спрете няколко индивида като латерни да пишете едно и също каква била ползата от еврото.Това е малоумщина и тъпизъм да повтаряш едно и също нещо 100 пъти.Само едно и първото най добро от еврото е,че никога няма стане като 1997г. както имам3000лв да си купя един хляб с него.Всичко друго е алабаланица.Как не мирясахте с този лев не знам.Да знаеш ,че всеки момент можеш да изгубиш спестяванията си и пак да лаеш за този голям и силен лев-лъв.Това за мен е за психо клиника.

Ти да не си врачка бре?
Ка разбра какво ще бъде след години?
Засега ок евро ама след години можеп ли да знаеш дал' ще има еврозона и ес изобщо?
'Ко 'земат да се разпаднат тия организации ко ша стане? Всички членки ще се върнат към националните си валути на цената на жестока финансова и икономическа криза.
Това е проблема на еврозоната конкретно затова тя е нож с две остриета.

преди 18 минути, LOSHIAT написа:

Само едно и първото най добро от еврото е,че никога няма стане като 1997г. както имам3000лв да си купя един хляб с него.

Сигурен ли си?

преди 3 минути, В. Велев написа:

Сигурен ли си?

Това риторичен въпрос ли е?То ако се срине еврото дали ще има изобщо нещо по света.Значи, че ще има навсякъде леш и нито долар нито евро нито нищо ще важи.А камо ли нашият лев.,

преди 2 минути, LOSHIAT написа:

То ако се срине еврото дали ще има изобщо нещо по света.

Що? Свят е имало преди и еврото и преди долара, ще има и след тях, но явно ума ти не може да го побере.

Евро-мевро, нямаме ли си собствена икономика никой и нищо не може да ни помогне. Сега пак някой да не пита какво значело наша икономика, че частника изнасял парите все извън България. Германските частници всичко извън Германия ли изнасят? Или американските?

преди 42 минути, LOSHIAT написа:

Извинявай, ти наясно ли си, какво е това чудо "валутен борд", как то стабилизира националната валута и какво общо има влизането ни Еврозоната с обезценяването на валутата? Понеже говориш за "психо клиника", за "тъпизъм", за "малоумщина" и прочее... Айде обясни като си толкова умен... Поредният тотално невменяем, дето тръгва, да коментира неща, от които изобщо грам не разбира...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.