Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Себеактуализация

Причинност 16 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли в свободата на избор?

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор
преди 2 часа, Belefor написа:

Макар , че от време на време винаги се намират асоциални типове , като онзи дето сам си пише и сам си отговаря  и постоянно осмива всяко мнение(дори неговите собствени). Такива хора с такива мнения не трябва да се поощтряват с титли като 'лига на легендите' само защото спамят анти-социалните си мнения под всяка тема!

Той не може да избира мислите си, не може да контролира думите и действията си. Всички сме така. Опитай със "свободната си воля" да заставиш мозъка да не произвежда мисли 20 минути и сподели какъв е резултата.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 58,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Абсолютната свобода и абсолютната зависимост са крайности. Нашият избор е свободен в рамките на позволеното от физичните закони, средата (включваща и другите хора), способностите ни, знанията и разбир

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Природата на плевелите е различна. Те изискват цялото пространство за себе си. Може директно да не искат да унищожат другите, но по всякакъв начин ще се опитат да отнемат пространството им.  Чове

• Прав си.Ако ти имаше свободна воля едва ли щеше да напишеш тая щуротия, но предполагам Буда ти е теглил един шут и те е пратил да ги редиш такива.  

Публикувани изображения

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Той не може да избира мислите си, не може да контролира думите и действията си.

Сигурно и на него като на @some_spirit, мислите и думите, му ги вкарват извънземните. 🤣

на 11.05.2025 г. в 14:22, Śūnyatā написа:
на 11.05.2025 г. в 11:27, witness написа:

Как стават възможни тези културни влияния? нали "идеите в главата ни нямат най-малко влияние върху поведението ни"?

Споменът за миналото, оценката му и евентуалната промяна на поведение въз основа на него се извършват в рамките на вече зададени параметри, а не чрез свободен избор.

Въпросът, който си цитарал няма специално отношение към избора, а към нещо, което виждам при теб като противоречие, което сякаш не забелязваш. Може и да греша. Ето още в същия ключ - 

на 11.05.2025 г. в 14:22, Śūnyatā написа:

Съзнанието е продукт на невроните и не дирижира несъзнателните процеси, които обуславят избора. Съзнанието е зависим феномен, а не свободен агент. Освен ако твърдиш, че не съществува причинно-следствена връзка между съзнанието и мозъка, че двете са независими едно от друго.

Въпросът ми беше според теб съществува ли връзка от съзнанието към мозъка, и съществува ли съзнание изобщо, или то е просто нещо като друго име на мозъчната дейност? Ако е така, всъщност няма съзнание, а само тяло и няма смисъл да се говори за каузална връзка, тя предполага взаимно влияние, взаимна зависимост. 

И дали съзнанието или каквато и да е там познавателна основа е продукт на нервната система е спорен въпрос дори за биологията. Защото има експерименти, показващи наличие на интелигентно поведение на ниво тъкани извън невроните. Изследванията на Майкъл Левин в регенеративната биология, с онези плоски червеи Пленария, създаването на биоботи от епителни клетки и т.н. 

преди 31 минути, Търсещ истини написа:

Мислех си, че аз съм назад като не мога да открия способностите си, които да себеактуализирам. Оказва се, че има още по- назад.

По-назад спрямо какво?

преди 48 минути, Търсещ истини написа:

Мислех си, че аз съм назад като не мога да открия способностите си, които да себеактуализирам. Оказва се, че има още по- назад.

Първо трябва да определиш кое е актуално (за теб) и после да мислиш какво да актуализираш в себе си. Спомена силните страни, но тук аз не съм съвсем съгласен. По отношение на слабостите също трябва да се търси промяна, защото в един момент се оказват пречка.

преди 6 минути, Theros написа:

Първо трябва да определиш кое е актуално (за теб) и после да мислиш какво да актуализираш в себе си. Спомена силните страни, но тук аз не съм съвсем съгласен. По отношение на слабостите също трябва да се търси промяна, защото в един момент се оказват пречка.

Чувстваш ли се, че си се актуализирал напълно?

Сещам се Фауст. Учи, влиза в съюз с дявола. Пробва сто неща. Накрая си въобразява, че отвоюва земя от морето и работят по плановете му... а то се гробокопачите му. И той не се е самоактуализирал. Споменах и Сидхарта- много таланти- станал лодкар. Ако беше метафора, че реката е животът, а той сталкер-превеждащ,да. Но кое му е сталкерското?

Нека сме практични
Как да разбера силните и слабите си страни? Ти как го правиш?

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Чувстваш ли се, че си се актуализирал напълно?

За мен няма напълно. Виждам пропуски в себе си. Но при силните страни с развиването им, човек винаги вижда, че може и повече.

Споменах и Сидхарта- много таланти- станал лодкар. Ако беше метафора, че реката е животът, а той сталкер-превеждащ,да. Но кое му е сталкерското?

Имал е какво да придобие с лодкарството - дали търпение, смирение или др. Кой знае...

Нека сме практични
Как да разбера силните и слабите си страни? Ти как го правиш?

Наблюдовам се - кое ме влече, кое ми се отдава.

• Автор

Осъзнаването, че нямаме свободна воля в пълния смисъл – че не избираме мислите си, а те просто възникват, може да доведе до дълбоко вътрешно освобождение.

Когато вярваме, че ние сме тези, които „произвеждат“ мислите, ние се отъждествяваме с тях – с техния смисъл, с емоциите, които носят. Ако мисълта е мрачна, приемаме, че ние сме мрачни. Ако е гневна – че сме лоши.

Но щом осъзнаем, че мислите идват сами, като вълни в океан, без наша пряка воля, започваме да ги възприемаме просто като неврологични събития, а не като истини или отражения на същността ни.

Това разбиране създава дистанция – можем да наблюдаваме мислите си, без да се вкопчваме в тях. Вместо „Аз съм ядосан“, идва „Има мисъл за гняв“. Това отваря пространство между наблюдател и съдържание, което е в основата на медитативното и осъзнатото присъствие.

Ако не избираме съзнателно мислите, които се появяват, няма смисъл да се чувстваме виновни, че сме „имали“ лоша мисъл. Това не значи, че оправдаваме действия, но ни освобождава от ненужна вътрешна борба. Просто казваме: „Това се появи. Ще го пусна да си отиде.“

Ако виждаме, че и ние, и другите не избираме мислите и импулсите си, развиваме състрадание. Виждаме, че хората не са зли „по избор“, а често жертви на вътрешни процеси, които не разбират. Това не премахва отговорността, но променя отношението.

В крайна сметка, осъзнаването, че нямаме контрол над мисловния поток, не е поражение – това е врата към по-спокойно и осъзнато съществуване. Мислите идват и си отиват. А ние можем просто да ги наблюдаваме, като облаци в небето, като метеорологични явления.

преди 9 часа, Śūnyatā написа:

Никой не е "виновен" за каквото и да било, защото на негово място и ние бихме реагирали по същия начин.

Това е все фейк от редовните. И точно като тях е напълно погрешно. Обаче е много важен елемент от личната БИТКА за олекваниците. Голем проблем ти е тая отговорност и вина, голем проблем. О, буда, каква драма и каква мъка... И каква битка за спасение...

че не избираме мислите си, а те просто възникват, може да доведе до дълбоко вътрешно освобождение

И това е от фейкарника... редовния. Единия се фантазира че мислите му не били негови, а плуват по "сферите" а той се изчиствал да ги улови... А другия се дере че "не избирал мислите си, а те просто си възниквали..." И направо си развързал каишката. :) 

Какви глупости, егати... какви глупости шетат из сбърканите главици... само и само да "ИМ ОЛЕКНЕ".

Ако виждаме, че и ние, и другите не избираме мислите и импулсите си, развиваме състрадание.

Не е ли проблем, че като не избираме мисли, то да развием състрадание, (мисъл за състрадание) е с шанс, колкото и омраза, завист, злотворство? За да можем да развием състрадание трябва да изберем и контролираме точно мисъл за състрадание.

Моля да ми обясните защо няма проблем!

Това разбиране създава дистанция – можем да наблюдаваме мислите си, без да се вкопчваме в тях

Тц, отново е фейк. Освен това е подмяна на понятията. Тук за пореден път думата РАЗБИРАНЕ всъщност подменя "такова вярване" или пък "такава нагласа"... 

В общ смисъл думичката РАЗБИРАНЕ е толкова западнала, колкото са паднали и бърборковците които си я дъвчат.

преди 2 минути, Търсещ истини написа:

изберем и контролираме точно мисъл за състрадание.

Няма такова съчетание - МИСЪЛ за СЪСТРАДАНИЕ. Това е носенс. МИСЪЛТА не е чувство, нито преживяване.

преди 4 часа, Търсещ истини написа:

Има проблем с основното понятие от заглавието на темата - СЕБЕ - АКТУАЛИЗАЦИЯ. Става въпрос за сложна комбинация от рефлексии, чрез които се самодефинира личността. Способностите, заедно с "назад и напред" всъщност дори не са опит за вникване в основния казус. Основното е тоталната некомпетентност сред бърборкащите.

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Няма такова съчетание - МИСЪЛ за СЪСТРАДАНИЕ. Това е носенс. МИСЪЛТА не е чувство, нито преживяване.

Състраданието може да бъде както чувство, така и резултат от мисловен процес. Нека разгледаме и двете страни:

1.Като чувство:

Състраданието често възниква спонтанно — като емоционална реакция на чуждата болка или страдание. В този смисъл то е чувство, породено от емпатия, което се усеща в тялото: свиване в гърдите, тъга, понякога дори сълзи. Това състрадание е инстинктивно и не изисква мислене.

2. Като мисъл:

състраданието може да бъде и съзнателен избор или нагласа. Например:

Когато видиш някой, който се държи зле, и решиш да помислиш: „Може би страда, може би е наранен“, това е мисловен акт на състрадание.

В будизма състраданието често се практикува съзнателно чрез медитации като „метта“ (любяща доброта). Там то започва като мисъл, която с времето поражда чувство.

Състраданието може да бъде чувство, мисъл или комбинация от двете. Най-дълбокото състрадание често възниква, когато съзнателната мисъл и емоцията се срещнат: чувстваме болката на другия и съзнателно решаваме да откликнем с разбиране и грижа.

на 15.05.2025 г. в 9:39, _ramus_ написа:

Това е следствие на заблудата че си осъзнал и си наясно какво и кое се нарича "избор", чак тогава идва казуса "кое го обуславя, кога, как влияе"... И точно ти да говориш за осъзнаване... е твърде иронично, след като си пълен невежа. Да ти припомня, че в последния коментар в темата ти се разкри като типичен параноик. Поне накрая доби куража да се поразкриеш... :) А параноиците жадуват да представят параноите си като "обективни", а те самите - като просто предпазливи, знаещи и съобразителни.

А невежеството няма как да се компенсира от книжки и цитати от тоя или оня, дето някой (параноик)  се самонадъхвал.

Игричките на философски имитации по казуса "свободен избор", както и "свободна воля" са просто ментални забежки и нямат въобще никакво отношение към същината на същите явления.

Опитите на размислителите да се заиграват с психологични явления и процеси, няма до какво друго да води. Просто компетенцията винаги има значение... за какъвто и да е казус. Тя няма значение има единствено за приказките без значение, за хората без значение...

Не думай... добре че никой не разбра... :lol6:кукуруку... Боркинята революционерка от "високите нива" , с високото критично "мислене" - точно ти и каква ирония... Всички "напреднали" идиоти се фантазират като от "високи нива". Вероятно сред "гепи.ме" с такава нахакана маска си най-вървежна...

А иначе - "мисълта"... :) Тц,тц,тц!!! 

Оли , на теб специално съм ти задала 1 вагон с въпроси, на които с днешна дата нямам и 3 отговора .

На всеки въпрос бягаше през глава като дявол от тамян и през зъби процеждаше " Между нас Не Може , Няма и Никога да има комуникация ! "

Спомняш ли си , Оли ? 

Оставих те да се разгръщаш докато стигнеш апогея на "Завършен Идиот " и уважих нелепото ти , сиво пространство .

Сега идваш и окуражен , че последният път не те шамаросах с перото си ме дърпаш нагло за плитките и то с качество на селска клюкарка ?! 

Опитай се да ми покажеш Ниво и използвай благ и мек за сетивата ми тон и ще ти обърна внимание .

преди 10 минути, Inana.. написа:

Оли , на теб специално съм ти задала 1 вагон с въпроси, на които с днешна дата нямам и 3 отговора .

аз съм всичколог

само аз мога да ти отговоря на въпросите в това сайтче

но  отговорите може да не ти харесат.

преди 27 минути, Inana.. написа:

На всеки въпрос бягаше през глава като дявол от тамян и през зъби процеждаше " Между нас Не Може , Няма и Никога да има комуникация ! "

Спомняш ли си , Оли ? 

Оставих те да се разгръщаш докато стигнеш апогея на "Завършен Идиот " и уважих нелепото ти , сиво пространство .

Сега идваш и окуражен , че последният път не те шамаросах с перото си ме дърпаш нагло за плитките и то с качество на селска клюкарка ?! 

Опитай се да ми покажеш Ниво и използвай благ и мек за сетивата ми тон и ще ти обърна внимание .

Ти от анти-социален , психично разстроен , не знаеш в коя вселена и пространство живеещ човек ли очакваш да ти отговори дори и на един въпрос.... Няма как да стане. И между другото той дори няма сиво пространство между ушите. Има само въздух под налягане.

За мекия тон дори няма да споменавам , как когато няма някаква 'фейк' мисъл която да  сподели и нарежда с цветущи епитети всичко и всички , дори и себе си!

Той няма комуникация дори и между себе си....

преди 22 часа, Śūnyatā написа:

Ако виждаме, че и ние, и другите не избираме мислите и импулсите си, развиваме състрадание. Виждаме, че хората не са зли „по избор“, а често жертви на вътрешни процеси, които не разбират. Това не премахва отговорността, но променя отношението.

Или с други думи "Остави го, той толкова си може." 😄

преди 22 часа, Śūnyatā написа:

Ако не избираме съзнателно мислите, които се появяват, няма смисъл да се чувстваме виновни, че сме „имали“ лоша мисъл. Това не значи, че оправдаваме действия, но ни освобождава от ненужна вътрешна борба. Просто казваме: „Това се появи. Ще го пусна да си отиде.“

А не е ли именно вътрешната борба първата стъпка към осъзнаване и личностно израстване? Да се погледне човек отстрани, да види какво не харесва в себе си (колкото и да е болезнено), да анализира защо мисли и действа по определен начин и - понякога с помощ - да преосмисли нагласите си към света, очакванията и отношението си към околните. 

преди 13 часа, marv написа:

Когато видиш някой, който се държи зле, и решиш да помислиш: „Може би страда, може би е наранен“, това е мисловен акт на състрадание.

В будизма състраданието често се практикува съзнателно чрез медитации като „метта“ (любяща доброта). 

Там то започва като мисъл, която с времето поражда чувство. ( фейк)

Състраданието може да бъде чувство, мисъл или комбинация от двете. Най-дълбокото състрадание често възниква, когато съзнателната мисъл и емоцията се срещнат:

чувстваме болката на другия и съзнателно решаваме да откликнем с разбиране и грижа. ( е поредния фейк)

Това са популистки щуротийки и клишета. В тях няма нищо от познанието, а само папагалене на социални идеализирани наративи и стъкмистики.

Решиш да помислиш - е фейк. Никой не "решава да помисли". Самото "решение" е крайното "изплуване в съзнанието" на различни ментални и невроверижни вектори, с различни потенциали. Някои "решения" са плод на автоматизми, други - на висококогнитивни сработвания. Най-често - са смесени , в динамични комбинации. Нищо от ДОБРОТАТА не започва като МИСЪЛ.

Не намесвайте будизма в тия си заблуди - това не е същината на будизма, защото неговото ядро въобще няма отношение към "другите". Практиката е самостоятелна, а не се определя от монашески и други религиозни идеали. Папагалите религиозни будистки клишета, които са създадени именно за средите на монашеската санга, които после са пренесени в широкия си социален вариант сред народа. И понеже са "за народа" се пренасят и за 'народа' и в западния свят - именно популистко представени, пък и поднесени достатъчно близо до заварените "християнски" и битови народни идеали.

ДЪЛБОКО СЪСТРАДАНИЕ е фейкова популистка фраза. Всеки може да се вживее в неговите си фантазии като добър и много състрадателен. Въпросът е, че за да се реализира подобно "идеално състояние" е нужно задължителното условие всеки да е изтеглен от зоната на личния си сън. А това именно сред народните маси е напълно невъзможно. Именно заради това се и идеализира толкова и става народен религиозен идеал. Именно заради това и няколкото виртуални артиста толкова се превъзнасят като говорители на социални идеали, като веселото е че именно на тях е невъзможно да са "нито добри", нито състрадателни - най-малкото защото са потънали сред виртуалния си театър с подготвената предварително виртуална маска.

ЧУВСТВАНЕ на болката на другия - е напълно погрешна фраза и е само народно религиозно клише.

Всъщност от гледна точка на психопознанието това е резултат от някои 'СОЦИАЛНИ РЕФЛЕКСИ', от които зависи "стадния живот' и самоопределение. В невронно отношение се определя от някои инстинктивни сработвания на т.н. "огледални неврони" и е генетично заложено. Неговата еволюционна цел е в създаването на емоционална рефлексия, чрез която майката да "усеща" децата си, за да повиши адекватността си в грижите за тях. Бъгове на това се срещат и в майките, и в "децата" им, но мимикрията и жаждата на тия, дето не са получили адекватен емоционален дар от родителите си, остава за цял живот.

================

В общ смисъл разделът е психология... обаче невежите и глупавите автори на никове нямат шанса да познават нищо от това поприще на съвременното познание. Заради това и плямпате всички едни и същи глупости, с идеята че си 'приказвате'. Празното бърборкане на общи приказки и популизми има за задача да поддържа "социалния канал" и също е част от "социалните инстинкти'. А ползването на думички от научното познание е само за имитация и придаване на важност на някои бърборкащи деца.

преди 3 часа, Inana.. написа:

на теб специално съм ти задала 1 вагон с въпроси, на които с днешна дата нямам и 3 отговора .

Не ме интересува - не съм ти психиатър. За тия работи си има заведения и кабинети. 

Не знам кой е "оли", но и психиатъра ще ти обясни, че с тази диагноза "НЕ СИ САМА". Уж си говориш там, с някой си... поне насън, и сред кризите. 

преди 1 час, Greta Simmer написа:

Да се погледне човек отстрани,

пак е папагалене на популистки клишета... Щото е по-лесното :) 

Как човек "ЩЕ СЕ ПОГЛЕДНЕ"... ОТСТРАНИ!??? Кой е ЧОВЕКА, как ще се погледне "ОТСТРАНИ" - кой гледа, какво гледа... като са "едно и също"? :) 

Ей така си лафите - просто с глупости, заучени и дори непомислени ... А иначе - големи нахакани претенции и мимикрии на интелигентност.

преди 3 часа, Inana.. написа:

Кудкудякаш пак сънища някакви. За да се излезе от манийните кризи се пият хапчетата навреме... иначе се стига до форумни пропадания в делюзии, като тия ти. И то - редовни. Пет пари не давам за вниманието ти - твоето и на някого друг. Отново си сбъркала форума, с тоя на "гепи.ме" и въздухарчетата и комплексарите с които си галиш егото.

Деца - отново си кукувичкате глупости, а уж се цитират някакви заучени думички, за чието научно съдържание вие сте напълно чужди. Така виждаме резултата сред всяка тема и раздел - количеството и мимикрията, вместо качество.

Ще повторя и малко уточня възгледа си:

Значи, ние СМЕ. Имаме свои положителни и отрицателни страни и сме някаква личност. Тази тема е Как да направим актуална, видима и за другите тази своя личност.

Стана дума,  благодаря на,Theros,че трябва да откриваме своите положителни и отрицателни страни. Това е самопознанието.

Самоактуализацията е, като действаме така, че положителните ни страни да станат видими- актуални във всичко. Да се изявим.

Е, аз зная какво да се прави, но не зная как да го направя самият ;) .

преди 22 минути, Търсещ истини написа:

Значи, ние СМЕ. Имаме свои положителни и отрицателни страни и сме някаква личност. Тази тема е Как да направим актуална, видима и за другите тази своя личност.

Стана дума,  благодаря на,Theros,че трябва да откриваме своите положителни и отрицателни страни. Това е самопознанието.

Самоактуализацията е, като действаме така, че положителните ни страни да станат видими- актуални във всичко. Да се изявим.

Всеки те вижда през призмата на своето отношние към теб. 

Въпросът е дали търсиш признание - и от кого. 

Важното е, когато се развиваш в дадена област, това да е защото на теб ти доставя удоволствие; когато се стараеш да изгладиш някои свои недостаътъци, това да е защото на теб ти носи удовлетворение.

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Тази тема е Как да направим актуална, видима и за другите тази своя личност.

това не е съдържанието на понятието СЕБЕАКТУАЛИЗАЦИЯ.

освен това "ВИДИМА ЗА ДРУГИТЕ"... е странен казус, защото всеки "ДРУГ" вижда само през своята си призма. Така един виждал едно, друг - друго... без всякакво изискване за адекватност.

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

ето пак - това е напълно погрешно значение на психологическото понятие СЕБЕАКТУАЛИЗАЦИЯ.

преди 33 минути, Greta Simmer написа:

Важното е, когато се развиваш в дадена област,

за кого е "важно"? И защо да е толкова "важно" нещо да "доставя удоволствие"... :)

Развитието е преминаване през етапи, а те принципно са съпроводени, и дори се определят от "КРИЗИ". Преминаването през дадена етапна криза никога не е съпроводено с "удоволствие". НИКОГА... УДОВОЛСТВИЕТО е нещо, което няма нищо общо с развитието и узрялостяването на личността.

РАЗВИТИЕ В ДАДЕНА ОБЛАСТ няма нищо общо с личностното развитие. Налице са толкова хора, които са "развили даден свой аспект, вкл и социално значим", но от гледна точка на вътрешната си личностна свързаност са много зле и там не е налице никакво развитие. 

Така "развитието в дадена област" се явява нещо като компенсатор на личностната дефрагментация. Основната причина за това за блокажните психични травми, личностните и психични конфликти, които не са отработени и асимилирани. Това е основният стопер за психичното развитие към личностна зрялост. 

• Автор

Невежите хора не са смирени, те са горди, арогантни и наподобяват ненаситни демони. Историята на човечеството е летопис на демонична дейност. Войните, геноцидите, изтезанията, системната експлоатация – всички те могат да бъдат разглеждани не просто като резултат от грешки, идеологии или борба за ресурси, а като целенасочено причиняване на страдание за задоволяване на един демоничен глад, породен от делюзиите забулващи ума. В ежедневието този "глад" може да се проявява в по-фини форми: злорадството от чуждия неуспех, насладата от унижението на другия, разпространяването на слухове, които рушат репутации, или дори пасивното наблюдаване на нечия агония без протегната ръка за помощ. Социалните мрежи, с тяхната склонност към публично линчуване и безкрайни потоци от негативизъм, биха могли да се разглеждат като съвременни "хранилки" за тези демони.

преди 2 часа, marv написа:

Доста се измести темата, липсва дискусия.

разбира се. С всяка тема е така - некомпетентниците се надпират да си правят само моабет и някаква си 'тема' е само поредния им терен за да си снесат за пореден път вярванията и основните си сънища.

От друга страна - вие точно блокирахте в някаква си "дискусия" преди всичко защото в нея напирате да участвате с клишета и дежурното запълване с повторение на социални идеали и приказки. А можехте поне да се върнете отново в основната тема от заглавието - какво точно е СЕБЕАКТУАЛИЗАЦИЯ. 

Както се вижда и от останалите дежурни бърборковци насякъде по темите, дефицитите са още в основните понятия, вкл и в заглавията. Това, разбира се, не ги спира въобще - свободния виртуал  за тях е преди всичко за бърборкане и имитация на някаква социална конекция и взаимно попълване на емоционални дефицити. Така отпада напълно елементарното условие за някаква компетентност и "качество", дълбочина и критично мислене.

преди 5 часа, Śūnyatā написа:

Невежите хора не са смирени, те са горди, арогантни и наподобяват ненаситни демони.

Интересно е с каква лекота фантазиите ти те пренесоха към "осъзнатите, познавачите и знаещите"... :) Ти няма как да си "демон", естествено, защото си само "кукла на конци, но за разлика от тук невежите, ти си осъзнат и от същото много ти е олекнало... 

А иначе си особено смирен... :) На същия се играе и бебчото - той дори заради смиреността си задава въпроси на ИИ и заради същата му 'отговаря' с намесата на бог, естествено... или на владиката.

Точно невежите и себичниците се състезават да мимикрират в личните си сънища пред публика... със синдрома "не съм от тях как' Сийке' :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.