Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде живее Бог?

Featured Replies

преди 1 час, laplandetza написа:

По дефиниция всички форми носители на „интелект“ са „невежи“

Физически е невъзможно един човек да бъде компетентен и да има актуални знания в абсолютно всички области.

преди 14 часа, Theros написа:

Бог е Любов, съответно живее в сърцето, т.е. в центъра, в основата на всяко същество. Биологичното сърце е центъра на тялото, а човешката монада, духът е истинският център в човека - истинското му сърце. Всяко живо същество притежава такъв център.

Когато говорим за любов, е хубаво да дадем ясна дефиниция, защото различните хора имат различна представа за любовта. 

Например: 1 Коринтяни 13 глава

• 1 Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка.
  • 2 И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм.
  • 3 И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува.
  • 4 Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,
  • 5 не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,
  • 6 не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината,
  • 7 всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.
  • 8 Любовта никога не отпада; другите дарби, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати.
  • 9 Защото отчасти знаем и отчасти пророкуваме;
  • 10 но когато дойде съвършеното, това, което е частично, ще се прекрати.
  • 11 Когато бях дете, като дете говорех, като дете чувствувах, като дете разсъждавах; откак станах мъж, напуснал съм детинското.
  • 12 Защото сега виждаме нещата неясно, като в огледало, а тогава ще ги видим лице с лице; сега познавам отчасти, а тогава ще позная напълно, както и съм бил напълно познат.
  • 13 И тъй, остават тия трите: вяра, надежда и любов; но най-голяма от тях е любовта.

На мен ми се въртеше "Бог е Добро", но какво е Добро и има ли Абсолютно Добро? 

• Отговори 592
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Фикус Мангал е  най-тъпото парче в този форум....Аллах е арабската дума за бог. Думата е съставена от определителния член ال al и إل ilah „бог“, т.е. „Богът“.В исляма, тази дума се използва за обознач

• laplandetza
    laplandetza

нчмах империи, ........ ма бая синджирчета заминаха !😁 по тоя повод, както е казал великия футболист -мъдрец - „ похарчих половината си пари по пъбове,жени и забавления , а останалата половина я п

• Мани, мани, тоя sci-fi сериал го спряха по религиозни причини. На високопоставени в религиозни йерархии им изтръпнаха петичките от формулировката  на  религията на Ораите - 2 галактики не могат да г

Публикувани изображения

преди 6 минути, Greta Simmer написа:

Когато говорим за любов, е хубаво да дадем ясна дефиниция, защото различните хора имат различна представа за любовта. 

Да, но в случая "Бог е Любов" визира и абстрактното разбиране за Любовта - като обединяващ принцип с множество конкретни прояви. Понеже в темата многократно се спомена за енергия и сила, то гравитацията е проява именно на този свързващ принцип. Също и силите на привличане, като може да се забележи, чи при гравитацията няма негативна проява, (т.нар. антигравитация е само фикция), но привличането има своятя противоположност. Проява на любов е и съчуствието, и съпричастността. Аналогични прояви могат да се търсят в обществото. Също в психиката, като например чувството за собственост, обвързващо човека с притежаваното или желанието, обвързващо го с желаното. ...

Ето нещо символично за размисъл. Свързано е и с триединството и с това, как може Бог да се самоограничи, без това да ограничава божествената му същност. 

rt47b007d1q31.jpg.398e3f13bccc4754fdff946561e31cc0.jpg

• Автор
преди 29 минути, Theros написа:

Ето нещо символично за размисъл. Свързано е и с триединството и с това, как може Бог да се самоограничи, без това да ограничава божествената му същност. 

Това долу тъмното противоположното на Бог ли е?

• Автор
преди 12 минути, badr написа:

Това цялото е една щуротия.

Не знам как свързва този окултен символ изобразяващ Бог и неговата противоположност Дявола с Триединството.

преди 8 часа, laplandetza написа:

Означава, че ако пожелаят и сметнат за необходимо -яе го направят и Нищо извън този материален свят не може да ги спре и не може да им търси сметка. Тези хора могат да влияят в този свят Пълноценно и с добро и с лошо.

Много е възможно тези хора дълбоко да се заблуждават - че Никой и Нищо извън този материален свят не може да ги спре и не може да им търси сметка. Ако си мислиш, че има Бог, а то няма, не е толкова зле, колкото, ако си мислиш че няма Бог, а то има, защото след смъртта си хората минават през т.нар. Страшен съд. Казвам "тъй наречения", защото едва ли е толкова "страшен", по-скоро е замислящ, даващ ново направление на стремежите на душата, трансформиращ и т.н. Нещо, обаче категорично има. Казват, че след като човек умре, той преживява всички онези чувства, които са преживели хората заради него, т.е. на този страшен съд ти ще усетиш това, което си причинил на околните и ще разбереш много неща и за себе си, и за тях и за живота по принцип. Склонна съм да вярвам, че е точно така. Когато майка ми почина, сънувах, че ми казва, че ми прощава за абсолютно всичко и ... ме моли аз да й простя. Когато се събудих, бях потресена, защото никога не съм си и помисляла даже, че има нещо, за което тя би могла да ми иска прошка. Това е едно от нещата, които ме убедиха, че душите на починалите преосмислят живота, който са водили и ако имат възможност, се опитват по някакъв начин да хармонизират отношенията си с хората, които са обичали и които още са живи. С две думи, напълно е възможно онези, които вярват, че Бог няма, на определен етап от съществуването си, което може да се окаже вечно, да бъдат безкрайно изненадани - я позитивно, я негативно. 😉

• Автор

...

преди 3 часа, Theros написа:

Как свързваш този символ с Триединството, след като той олицетворява Бог и неговото отражение. Това е сатанински символ и изобразява Бог и неговата сянка дяволът! Къде виждаш Триединство - Бог, Светият Дух и Христос в тази рисунка?

преди 42 минути, Solly написа:

...

Как свързваш този символ с Триединството, след като той олицетворява Бог и неговото отражение. Това е сатанински символ и изобразява Бог и неговата сянка дяволът! Къде виждаш Триединство - Бог, Светият Дух и Христос в тази рисунка?

В символа няма никакъв дявол. Отражетието е проявения свят, творението в което Бог присъства частично. Няма как Бог да е изцяло извън творението. Няма как и да е изцяло в него, т.е. Безкрайното да се побере в крайното. Христос е връзката между творението и Твореца, Светлината в изображението. 

• Автор
преди 17 минути, Theros написа:

В символа няма никакъв дявол. Отражетието е проявения свят, творението в което Бог присъства частично. Няма как Бог да е изцяло извън творението. Няма как и да е изцяло в него, т.е. Безкрайното да се побере в крайното. Христос е връзката между творението и Твореца, Светлината в изображението. 

И къде виждаш Христос в изображението?

преди 23 минути, Solly написа:

Вижда каквото успее да види.Ето това е проблем на интерпретацията.Човека решава, че Бог нямало как да е извън творението.А как ще отговорим на въпроса, а когато е нямало творение, тогава как аджеба е било възможно Бог да е извън творението??

Не може да пренебрегваме въпроси от този род, защото така ни харесва.Разбира се случва се на всеки да изпусне или не знае конкретен аргумент, но пък същия коментира как аз не съм можел да "видя" неговото спане и невежство.Въпросът е че му липсва интелектуална честност и той в злобата, невежеството и некадърността си привижда у другите своите недостатъци.

Но когато липсва знание и едното лаене му се явява заместител е така.Може да види дори Сандокан.

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 28 минути, Solly написа:

Ти как искаш да е изобразен? Като човек? Вероятно Св.Дух трябва да е бял гълъб. Иначе не е приемливо за теб.

преди 12 минути, badr написа:

Вижда каквото успее да види.Ето това е проблем на интерпретацията.Човека решава, че Бог нямало как да е извън творението.А как ще отговорим на въпроса, а когато е нямало творение, тогава как аджеба е било възможно Бог да е извън творението??

Не може да пренебрегваме въпроси от този род, защото така ни харесва.Разбира се случва се на всеки да изпусне или не знае конкретен аргумент, но пък същия коментира как аз не съм можел да "видя" неговото спане и невежство.Въпросът е че му липсва интелектуална честност и той в злобата, невежеството и некадърността си привижда у другите своите недостатъци.

Но когато липсва знание и едното лаене му се явява заместител е така.Може да види дори Сандокан.

Давай все така, покажи истинското си лице. 

преди 12 часа, Greta Simmer написа:

Физически е невъзможно един човек да бъде компетентен и да има актуални знания в абсолютно всички области.

..

Не става въпрос конкретно за Човека, говоря за всички форми, проблема е „по рождение“ за всички.

Доброто няма прщка връзка с разума, няма и пряка връзка с „ценностна система и морал“. В момента съществуват значителен брой хора, които са много над средното интелект. ниво, имат добре изградена ценностна система и морал, но участват в много начинания , които са причина за смърт и страдание в масови мащаби. Техният морал, не е морала с традициите на „религиите“ и възприетото „морално“ от широките маси. От тчхна гледна точка предполагам така го оценяват, те мислят , че са на „страната на доброто“. Тъй като няма „висш коректив“ - те са прави, така е, те са Добри.

преди 6 часа, badr написа:

Това цялото е една щуротия.

Самият бог и още повече религиите са една „масова“ щуротия. Ако и с тея не може човек да се е,ава, тогава с кого!? , бог е идеалната чесалка и боксова круша.

преди 6 часа, Мери) написа:

Много е възможно тези хора дълбоко да се заблуждават - че Никой и Нищо извън този материален свят не може да ги спре и не може да им търси сметка. Ако си мислиш, че има Бог, а то няма, не е толкова зле, колкото, ако си мислиш че няма Бог, а то има, защото след смъртта си хората минават през т.нар. Страшен съд. Казвам "тъй наречения", защото едва ли е толкова "страшен", по-скоро е замислящ, даващ ново направление на стремежите на душата, трансформиращ и т.н. Нещо, обаче категорично има. Казват, че след като човек умре, той преживява всички онези чувства, които са преживели хората заради него, т.е. на този страшен съд ти ще усетиш това, което си причинил на околните и ще разбереш много неща и за себе си, и за тях и за живота по принцип. Склонна съм да вярвам, че е точно така. Когато майка ми почина, сънувах, че ми казва, че ми прощава за абсолютно всичко и ... ме моли аз да й простя. Когато се събудих, бях потресена, защото никога не съм си и помисляла даже, че има нещо, за което тя би могла да ми иска прошка. Това е едно от нещата, които ме убедиха, че душите на починалите преосмислят живота, който са водили и ако имат възможност, се опитват по някакъв начин да хармонизират отношенията си с хората, които са обичали и които още са живи. С две думи, напълно е възможно онези, които вярват, че Бог няма, на определен етап от съществуването си, което може да се окаже вечно, да бъдат безкрайно изненадани - я позитивно, я негативно. 😉

Както се казва-вервай си...........не ми се чакат десетките девици в отвъдното,................искам ги сега !😁

Силно съм впечатлен от сложната тема, която разисквате. Аз още не мога да реша дали богът живее или не живее. Ако живее, редно е да се роди, да умре. Да има майка, баща или поне чрез деление да е започнал от някаква клетка. Така разсъждавам, понеже всички примери за живеене са такива. Ако не съответства на тези примери, значи не живее. Може да е живял и да е умрял като Амон Ра, Зевс, Кетцалкоатл, Тангра и Перун. Пък може и да не живее. Да са прави онези, които казват, че той Е, че е вечен като Балкана или еврейското племе. 

Заради това и нямам мнение. Не зная нито дали бог живее ,нито къде живее, ако живее, де.

• Автор
преди 4 часа, Търсещ истини написа:

Аз още не мога да реша дали богът живее или не живее. Ако живее, редно е да се роди, да умре. Да има майка, баща или поне чрез деление да е започнал от някаква клетка

Търсиш такъв Бог който да отговаря на концепцията за живот, която си изградил в себе си. А Бог може да е извън тези концепции.

Бог може да се намира точно в импулсът за живот, да е самият импулс каращ нещо да живее, да расте, да се развива, да съществува.

Бог може да е самият творчески процес. Както казва ОШО, Бог е самото Творчество. 

преди 10 часа, Theros написа:

Ти как искаш да е изобразен? Като човек? Вероятно Св.Дух трябва да е бял гълъб. Иначе не е приемливо за теб.

Ти предлагаш конкретно изображение и твърдиш, че Христос е там. Но аз в това изображение не виждам никакъв Христос, нито някаква троица.
Има фигура на възрастен мъж и отдолу противоположна огледална фигура на същия мъж с много по-тъмно и грозно лице. 
Ти и други като теб може да си добавяте още много неща във вашето въображение, но на самата картинка освен кръст няма никаква друга препратка към християнството. А какво е искал да изобрази авторът на картинката - на пръв поглед това са две противоположности -  светлината и тъмнината.

• Автор
преди 5 часа, Търсещ истини написа:

з още не мога да реша дали богът живее или не живее. Ако живее, редно е да се роди, да умре. Да има майка, баща или поне чрез деление да е започнал от някаква клетка. Така разсъждавам, понеже всички примери за живеене са такива. Ако не съответства на тези примери, значи не живее.

Бог не само е създал съществуването в началото. Той непрекъснато го създава, творчеството е континуум. То никога не е спирало. Всъщност не е имало начало и няма да има край. Бог е по-скоро творчество, отколкото творец. Във всеки момент Той работи.

Божието творчество е непрекъснато; няма почивка. Ако Той си почине дори за миг, животът ще спре. Той е нашето дишане. Ако дъхът ви е на празник, вие сте изчезнали. Дори ако за няколко минути сърцето ви не бие, вие сте изчезнали. Бог е сърцето на вселената. Никога не е имало празник и никога няма да има. И Той непрекъснато ви обгрижва. Самата идея, че някъде в миналото Той е създал света, създава дистанция. Той става почти невидим, немислим. Когато си мислите, че преди милиони години Той е създал света, това не ви се струва уместно, не ви се струва, че сте свързани с Него. Той може да е създал Адам, но не е създал вас. Не се чувствате свързани.

Не, Бог не е създал само Адам – Той непрекъснато твори: Той е създал и теб. И не че е спрял един ден, когато си се родил; Той непрекъснато те е създавал. Той е бил твоето детство, Той е бил твоята младост, Той ще бъде твоята старост. Той е твоят живот и Той ще бъде твоята смърт. Той е всичко! Той е дъхът, който влиза, и Той е дъхът, който излиза. Той е вътре и Той е отвън и Той непрекъснато те храни.

След като тази идея се оформи във вашето същество, Бог става много близо. Това е непрекъснат контакт. Дори когато спите, Той диша във вас. Дори когато никога не мислите за Него, Той мисли за вас.

Бог не е отделен от съществуването. Но философите и теолозите са ви дали идеята, че Бог е създателят. Бог не е създателят, Бог е творчество. Не е така, че той е създал света един ден и го е завършил, а след това е бил далеч, почивайки си. Не, той непрекъснато го създава.
Не разделяйте създателя и творението; това разделение е погрешно. Няма създател и няма творение, има само творчество. Когато едно цвете цъфти, това е Бог, който цъфти отново, когато една птица пее, това е Бог, който пее отново, когато слънцето изгрява, това е Бог, който се издига отново, когато отворите очи, това е Бог, който отново отваря очите си. В природата това творчество е несамосъзнателно. В човека това творчество се опитва да стане осъзнато. Човекът е утрото, природата е нощта. В природата Бог спи дълбоко; в човека той се опитва да се събуди.

- ОШО

преди 8 минути, Solly написа:

;;
Не разделяйте създателя и творението; това разделение е погрешно. Няма създател и няма творение, има само творчество. Когато едно цвете цъфти, това е Бог, който цъфти отново, когато една птица пее, това е Бог, който пее отново, когато слънцето изгрява, това е Бог, който се издига отново, когато отворите очи, това е Бог, който отново отваря очите си. В природата това творчество е несамосъзнателно. В човека това творчество се опитва да стане осъзнато. Човекът е утрото, природата е нощта. В природата Бог спи дълбоко; в човека той се опитва да се събуди.

- ОШО

Добро утро ! Милионерът Ошо тука всъщност говори за „бога на учените“ - преди 150години до втората световна има „духовна“ вълна всред учените, особенно физици и те философстват върху „Кода на и в Материя“ т.е. на „вродените “  „тенденции“ в еволюцията на космическата материя и самия Космос. Темата в този период е подхваната и от много интелектуалци и най-влиятелни за „широките народни маси“ са писатели и то писатели -фантасти . .- в цитата Човекът е утро, природата е нощта.В природата Бог спи дълбоко, в човека той се опитва да се събуди -  тези мисли отразяват разбирането на учените хора за Еволюция на Материя  и  появата и еволюция на Интелект , който „разкрива“ , „обяснява“ и „сътворява“-нови форми и „космоси“ на и от Материя. Тези идеи директно водят до заловената Човешка цивилизационна Преходност и Наследяването на Човешкия Път от - примерно един Истински Китайски СуперИнтелект- т.е. РеалнияПостХуманизъм.

преди 9 часа, laplandetza написа:

.не ми се чакат десетките девици в отвъдното,................искам ги сега !😁

Ми искай си ги, кой ти пречи? Освен, ако не искаш да минаваш през трупове, за да ги получиш, на Бог що Му е?  Соломон е имал хиляда жени и пак е бил Божи любимец, но той е можел да ги издържа всичките, а ти 10-те девици надали ще можеш. 🙄

преди 1 минута, Мери) написа:

Ми искай си ги, кой ти пречи? Освен, ако не искаш да минаваш през трупове, за да ги получиш, на Бог що Му е?  Соломон е имал хиляда жени и пак е бил Божи любимец, но той е можел да ги издържа всичките, а ти 10-те девици надали ще можеш. 🙄

ахааа, значи за Соломон мове , а за Лапландеца Неможе! , за който има Пари Бог Разрешава, а  който е Беден , като мен , Забранява!. Този Бог е Капиталист от ерата на Дивия Капитализъм, материалистично Ко-еле!. 😁 п.п. Гладния на Сития НеВярва!, на таквис „богове“ само Брадва и Огън !😀

• Автор
преди 3 часа, laplandetza написа:

Добро утро ! Милионерът Ошо тука всъщност говори за „бога на учените“ - преди 150години до втората световна има „духовна“ вълна всред учените, особенно физици и те философстват върху „Кода на и в Материя“ т.е. на „вродените “  „тенденции“ в еволюцията на космическата материя и самия Космос. Темата в този период е подхваната и от много интелектуалци и най-влиятелни за „широките народни маси“ са писатели и то писатели -фантасти . .- в цитата Човекът е утро, природата е нощта.В природата Бог спи дълбоко, в човека той се опитва да се събуди -  тези мисли отразяват разбирането на учените хора за Еволюция на Материя  и  появата и еволюция на Интелект , който „разкрива“ , „обяснява“ и „сътворява“-нови форми и „космоси“ на и от Материя. Тези идеи директно водят до заловената Човешка цивилизационна Преходност и Наследяването на Човешкия Път от - примерно един Истински Китайски СуперИнтелект- т.е. РеалнияПостХуманизъм.

През епохата на Просвещението, все повече философи са започнали да предлагат различни идеи за същността на Бог, и тези идеи са били в противоречие с идеите на Църквата. Разбира се много от тях са били анатемосвани и преследвани и техните размисли и произведения са достигнали много трудно до нас.

преди 5 часа, laplandetza написа:

ахааа, значи за Соломон мове , а за Лапландеца Неможе! , за който има Пари Бог Разрешава, а  който е Беден , като мен , Забранява!. Този Бог е Капиталист от ерата на Дивия Капитализъм, материалистично Ко-еле!. 😁 п.п. Гладния на Сития НеВярва!, на таквис „богове“ само Брадва и Огън !😀

Може, всичко може, ти можеш не само да не ги издържаш, но  дори и да идеш и да ги изнасилиш въпросните 10 девици, но ще си носиш последствията и тук на земята, и след това. Много хора избират избират лесния начин - да грабят, да мамят, да лъжат, да лицемерничат и т.н. и т.н. с цел да получат своето си тук на земята, но рано или късно всеки ще си плати за всичко с лихвите, ако не в този, то в следващия живот, без значение дали вярва в Бог или не вярва. 😉

току-що, Мери) написа:

Може, всичко може, ти можеш дори и да идеш и да ги изнасилиш въпросните 10 девици, но ще си носиш последствията и тук на земята, и след това. Много хора избират избират лесния начин - да грабят, да мамят, да лъжат, да лицемерничат и т.н. и т.н. с цел да получат своето си тук на земята, но рано или късно всеки ще си плати за всичко с лихвите, ако не в този, то в следващия живот, без значение дали вярва в Бог или не вярва. 😉

Няма да има никакви „извънземни последствия“ нито небесни ,нито подземни, нито никакви извън материалния свят на земята. Заблудя ли  и „заобиколя“ ли закона , ще си мЪрсувам на воля и с кеф.

преди 10 минути, laplandetza написа:

Няма да има никакви „извънземни последствия“ нито небесни ,нито подземни, нито никакви извън материалния свят на земята. Заблудя ли  и „заобиколя“ ли закона , ще си мЪрсувам на воля и с кеф.

Вервайте си - и ти, и всички, които мислят като теб. 😁  Интересно е обаче, че дори и хора, които на думи декларират, че вярват в Бог, си "мърсуват на воля и кеф", ето това противоречие аз не знам как да си го обясня  - не осъзнават какво правят ли или лъжат, че вярват в Бог? 🙄

преди 20 минути, Мери) написа:

Вервайте си - и ти, и всички, които мислят като теб. 😁  Интересно е обаче, че дори и хора, които на думи декларират, че вярват в Бог, си "мърсуват на воля и кеф", ето това противоречие аз не знам как да си го обясня  - не осъзнават какво правят ли или лъжат, че вярват в Бог? 🙄

Не точно лъжат, поне не е напълно осъзнато. Така е при почти всички които дърват да покажат „принадлежност към вярата“ без да са обсебени от нея . Така става от много хилядолетия насам с „роенето на боговете“ за обслужване на древните общества. - феномена се нарича Бога на Нуждата и там верващите са „първични“ т.е. те имат някакъв страх от смърт и са подвластни на „свръхестествени решения -даряващи Надежда“ и това е основата на т.н. Суеверен ограничен интелект.

В гръцката митология, и не само, боговете са представени като живеещи на планината Олимп. В древен Египет са строяли пирамиди, които символично също могат да представляват планински връх. Но и планината, и пирамидата, и обърнатият с върха нагоре триъгълник носят в себе си идеята за Божествената Йерархия, за духовната общност, включваща всички живи същества, всяко от които заева място и има отговорности в целокупния живот, съответстващи на развитието му. Разбира се в контекста на този символ Бог е най-високата точка на върха. Понякога е изобразяван като по-малка пирамида на върха на основната с око на нея. Ценното в този символ е, че той изразява духовното развитие, изкачването, Пътят към Бог. Този Път, разбира се, в действителност няма край. Степените в божествената йерархия също нямат край и тук е важно да се пазбере, че ние хората носим отговорност за степените по-долу от нас и особено за последващата. Разбира се в рамките на нашата планета. Също така, трябва са осъзнаем, че без ръководството на следващата степен, развитието ни е практически невъзможно. Да, Бог освен точката на върха е и цялата пирамида, но това няма да ни даде тази конкретна практическа помощ, която можем да получим от извървелите пътя преди нас същества. Братството от души всъщност е първообразът на църквата и всяка друга религиозна организация.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.