Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

преди 27 минути, Proshark написа:

Да не се окаже накрая,с оглед международната обстановка в момента,че Русия е най-безопасното място за живеене...

Ми бегай да живееш в Русия де, да видим колко ще ти е безопасно да живееш. 😥

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 145,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• В. Велев
    В. Велев

Когато бяхме със СССР сами се защитавахме защото имахме 400 самолета, ракети СС, хиляди танкове и няколко стотин хилядна войска. И Гърция и Турция се плашеха от нас. А сега могат да ни превземат за 3

Публикувани изображения

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Емигрират недоволните от Путин, ЕС няма интерес да ги спира.

За да не си помислите, че само за България уреждат паспорти, ето първата попаднала ми фирма, която предлага и за други страни. Провлечете маркера вляво в черното поле за да се засветят предложенията:

Тези двете много ги надценяваш в умствено отношение.   Фирмите просто си гледат бизнеса.     4 000 Евро си е дребна сума.    Путин и политиките не са водещо начало.

преди 15 минути, Мери) написа:

Ми бегай да живееш в Русия де, да видим колко ще ти е безопасно да живееш. 😥

Мога да ти отговоря в твой стил-що не идеш  да си починеш от форума в ..Дубай примерно...но съм сигурен,че ще предпочетеш Украйна...

преди 1 час, Proshark написа:

Да не се окаже накрая,с оглед международната обстановка в момента,че Русия е най-безопасното място за живеене...

Затова ли руснаците масово бягат от Русия? 😆

току-що, Proshark написа:

Мога да ти отговоря в твой стил-що не идеш  да си починеш от форума в ..Дубай примерно...но съм сигурен,че ще предпочетеш Украйна...

Аз не съм твърдяла, че  Дубай и Украйна са безопасни, нито пък че форумът е опасен. Ти заяви, че Русия била най-безопасното място, предполагам, че ти като всеки друг човек искаш да живееш на най-безопасното място и затова те посътветвах да отидеш там, ти изведнъж взе, че се обиди, все едно, че ти рекох - върви в ада.  

преди 1 минута, Мери) написа:

Аз не съм твърдяла, че  Дубай и Украйна са безопасни, нито пък че форумът е опасен. Ти заяви, че Русия била най-безопасното място, предполагам, че ти като всеки друг човек искаш да живееш на най-безопасното място и затова те посътветвах да отидеш там, ти изведнъж взе, че се обиди, все едно, че ти рекох - върви в ада.  Русия е хубава страна, но вашите любимци я съсипаха и продължават да я досъсипват. 😥

Я не ми вкарвай думи,които не съм казал,моля! Съветвам те пак да прочетеш какво съм написал.Същото се отнася и за Сандю..  @"Саша"

току-що, "Саша" написа:

Затова ли руснаците масово бягат от Русия? 😆

Никога не съм си представяла, че ще има такъв интерес и толкова много  рекламиращи  пребиваването в България.

Би било хубаво, ако причините за този засилен интерес бяха по-различни, отколкото са. 

Хората не са щастливи там, където са и са принудени да бягат.  

А някои  наши  главанаци пък си мечтаят да ни закарат на тяхно място. 😥

преди 1 час, attj написа:

Руски фирми им предлагат българско гражданство срещу някакви 4 000 Евро  и после руснаците  се движат в Европа и по света. Нищо не знаеш.   Това ли са санкциите на Урсула и на Кая ?   

Ти изобщо направи ли си труда да изгледаш видеото? 🙄 Или си твърде заета да си плякаш опорките, че да ти остава време за видеа? :wink12:

Навсякъде по света имало радостни демонстрации на иранци. Е, поне в Ню Йорк не е баш така, както ни го изкарва пропагандата:

https://www.facebook.com/reel/1447143273738954

преди 19 минути, Мери) написа:

Никога не съм си представяла, че ще има такъв интерес и толкова много  рекламиращи  пребиваването в България.

Би било хубаво, ако причините за този засилен интерес бяха по-различни, отколкото са. 

Ти изобщо направи ли си труда да изгледаш видеото? 🙄 Или си твърде заета да си плякаш опорките, че да ти остава време за видеа? :wink12:

Съгласен съм с мнението ти и ще добавя, че много хора в този форум са руснаци. Нормално е да защитават държавата си, но не е нормално да пренебрегват факта, че ние сме българи. 

преди 3 часа, M.Николов написа:

В това е отговора, аз давам линк към статия!

Всъщност не я виждам тази снимка във статията от факти.

Ти виждаш ли я?

Не знам, мисля че там беше по едно време, но може и бъркам. Но пък е канала му си стои :)

https://t.me/kedmi/6382

преди 8 минути, "Саша" написа:

Съгласен съм с мнението ти и ще добавя 

Чак до там ли изпадна, че се налага да си комуникираш с другият си профил? Никой друг ли не си хортува с теб без да ти се подиграва?

преди 29 минути, Мери) написа:

преди 29 минути, Мери) написа:

За какво ми е подобно видео?   Атидже те кани да дойдеш в Сиатъл в САЩ.    Тръмп буквално раздвижва света ни.  

на 8.03.2026 г. в 20:54, Zalmoxis написа:

. И на 101% се знае, че е притежател на апартамент в Лондон с изглед към израелското посолство.

Щях да се учудя, ако няма. Отдавна се говори за стратегическите покупки на имоти от новия рахбар из  цяла Европа.  В сянка на баща си, на когото  е подслушвал телефона. Скрит, потаен, създаващ връзки с КСИР и перач на повече от 400 милиона долара. КСИР  е икономическият бастион на Иран. Корабите с които се превозват компоненти от Китай за Иран,необходими за изработването на ракетите са собственост на компания на гвардията. Още по-любопитно е,че кораби с тази собственост  са засичани и в Бургаското пристанище. През 2019 год. имаше разследване на български журналисти,които се обърнаха към Морската администрация и попитаха официално,какво прави кораб н а санкционирана  компания в българското пристанище. Управата се изниза като мръсен въздух   от вмирисаните си гащи и отговор нямаше. Истината беше много прозаична-доставяше се оръжие на Либия. Бяха намесени и български мафиотски структури. Споменаваше се и името на  оръжейния търговец Гигов. Предвид всичко това и още други, изобщо не се учудвам на коментариите на българските гайди,които по правило са си едни абсолютни телета,които лесно могат да бъдат водени за носа от фейковете на собствените си платени медии. За традиционната им привързаностт към тероризма  е отделен въпрос. Само едно напомняне,кой осигуряваше оръжие на Арафат с което убиваше евреи е достатъчно да попълни картинката.

Казват,че рахбар е тежко ранен при бомбенето на резиденцията.   Самите ирански медии оповестиха това. Религиозното ядро на съвета има съмнение,че е унищожил и завещанието на баща си. Така или иначе,самото му избиране е прецедент, имайки предвид,че религиозната революция дойде на власт с идеята да пресече и унищожи наследственото предаване на властта.  Появи се изкуствено генериран образ на официалното представяне. Ще видим, колко ще издържи жив. Той е мишена и си го знае.

преди 12 часа, Maleficient написа:

Внимание да искаш ... Аз както си разбрал съм тъпа балканска гайда, и понеже пишеш интересно но доста кодирани неща, би ли пообяснил малко, какво като някой има апартамент в Лондон с изглед към израелското посолство? Също така, от кой момент започват ирански ракети да бъдат уцелвани и въобще изстрелвани, и защо според теб? Защото иранците просто имат ракети и искат малко да ги поизстрелват или за друго?
Мерси за вниманието.

Не опира до внимание от моя страна, а до корекция на темата, която 90% е телетата-евреите, евреите-кравите, моржовете-евреите, че и някакви амеби. Тъпото на бутиковите теми около Израел, е че те стават арена с открит микрофон за всякакви путиноиди и пенсионери-петолъчки. чийто пъп е метнат на Буздлуджа.

яе

Тази снимка от камерфон е направена точно в 19.00ч днес. При мен се стъмнява по-бързо отколко в България. Ужас ми бе 6 години престой в Москва. Там почти не мръкнеше лятото и лепех стъклата с вестници, че завесите прозираха.

Иначе животът си тече нормално при мен. Всички магазинчета и капанчета работят, а само преди 30мин имаше въздушна тревога. За цял ден само три атаки, като 4-ма загинаха от шрапнели от касетъчни бомби . Гастербайтери-строители.

Израел има собствено производство на шпионски спътници от А-Я: корпус, електроника, оптика, ракета-носител. Тези спътници слухтят над Иран и засичат пуск на ракета. Център изчислява траекторията и вдига тревога, чрез телефоните. А пет минути в мястото на падение стартират сирените на съответния град. В определен момент ракета-прихващач ( Стрела-3 ) се изстрелва и буквално като копие я пронизва зад пределите на атмосферата. Между 80км и 100км, като далекобойността стига до 2400км. На практика Израел може да отраззява ирански ракети в полет към България. Гърците си платиха за което. Ракетата струва под 3млн зелени, докато американския аналог в пъти повече. Но, израелската е с по-висок успех близък до 99% на поразяване. Това е всичко.

Снощи в 01.00ч над града ми пронизоха поредна и от нея излетяха 24 касетъчни малки ракети натъпкани с остри предмети. Тях вече ги преследваше Стрела-2, а в близост до земята Железен купол. Ракетата на железен купол догонва вражеската, изравнява се максимално близо и се взривява, като по този начин се разчита, че шрапел ще порази вражеската и ще я неутрализира. В резултат от небето пада тежка железария, тръби, двигатели и прочие камиларщина.

Разбира се това не са катюшите и касамите на хамас и тук следва по-сериозно да се възприемат, защото всички са претръпнали от толкова години ескалации и се надяват, че ще им се размине за пореден път.

Иран е армия 3-а генерация, докато Израел е пета с як гръб от императора на оранжевите морета. Новоизбрания хаменеи е по-дебил от баща си и е отдал заповед до победата, а това означава, че един хер не знае кога ще свърши тупурдията и ескалацията от размяна на удари ще се засили.

Не знам защо се акцентира на радар за 300млн, като има поразен американски за 1000милиона зелени в Катар. Самият Катар притежава най-много F-15 в региона и нищо. От богати камилари да се мятат по амбразури не чакай. 
Ливан въведе входни визи за иранци и чака, кога Израел ще издъни брадачите на насраллата. Сирия мълчи. И след като 100годишната война свърши и тази ще свърши и тогава на арената ще се изтъпани Ердоган. Залагам всичко без претенции за Ванга, но за хора, които зна

Върнах се от Чили в края на януари. После прекарах 10 дни в хотел в Рим с идея да видя колоса на Нерон. Миналата година на път за Пиза се отбихме в Ла Специя и там ми показваха мраморни блокове. Колосът е бил изсечен от подобен блок в продължение на 10 години. Изясних си, защо Нерон е с малка пишка. Като добавим и впечатленията ми от Монако си мисля, да ги съчетая. На входа на Поморие ще има подобен колос, но 10г да стоя гол на този бахър ми идва много, за което смятам на 3D принтер нещата да се опростят. Съответно под краката ми ще има завещание към инфлуенсърите и ю-тюберите.
"Книгата не живота" търпи ревизия и апостолите в Сиатъл са крайно нетърпеливи около нейния изход. Кофтито около мен е, че Биби атакува без да предупреди и ми изгоря екскурзия до Южна Корея. Този път се застраховах и пренасочих избора към Лихтенщайн и Австрия. Но, ново 20. Отвориха небето и на летището подписваш декларация, че няма да се върнеш в следващите 30 дни и не по-рано, а това не ме устройва. И така ... 

преди 11 минути, Proshark написа:

Я не ми вкарвай думи,които не съм казал,моля! Съветвам те пак да прочетеш какво съм написал.Същото се отнася и за Сандю..  @"Саша"

Ето, ако търсиш безопасно място за живот,  изгледай го докрай: https://www.facebook.com/reel/913713354646479   ;)

преди 38 минути, attj написа:

За какво ми е подобно видео?   Атидже те кани да дойдеш в Сиатъл в САЩ.    Тръмп буквално раздвижва света ни.  

САЩ в частност и светът като цяло буквално си сложиха таралеж в гащите в лицето на Тръмп.  Вече си имаме две особено  луди старчета - Тъп и Питин. 😥

Честитоооооооооооооо, американският президент смята да изпрати армията си в кървава баня. 

Цитат

Все повече слухове има че Тръмп, който заложи цялото си политическо бъдеще на една война, която мислеше че ще спечели за 3 дни само с бомбардиране, и вече осъзнава че нищо такова няма да се случи, е дал зелена светлина на Пентагона да подготви инвазия в Иран, и да превърне войната в истинска касапница.

Защото говорим за 100 милионна държава. По голямата част непокътната от бомбардировките, с огромни складове оръжия, боеприпаси и дронове, скрити в планини и пещери на територията на цялата страна. Там американците ще водят война с армия от групировки, действащи на партизански принцип. Ще бъде асиметрична война, която гарантира много кръв и за двете страни.

Признак за сухопътна операция в Иран: САЩ прекъснаха учения на елитни командоси
Елитните специални сили на американската армия са способни да изпълняват мисии навсякъде по света в рамките на 18 часа след получаване на съответната заповед.

„Вашингтон пост“ отбелязва също, че администрацията на Тръмп не е изключила възможността за сухопътна операция в Иран.

Прессекретарят на Белия дом Каролайн Ливит заяви, че макар изпращането на американски войски в Иран в момента „не е част от настоящия план“, подобен сценарий не бива да се изключва. Междувременно Джарод Аген, директор на Националния съвет за енергийно господство към администрацията на Тръмп, изрично заяви, че САЩ възнамеряват да завземат всички нефтени находища на Иран, и да ги поставят под американски контрол.

По-рано стана известно, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е обсъдил възможността за инвазия в Иран със своите съветници и представители на Републиканската партия, съобщи NBC News, позовавайки се на свои източници.

Представители на водещи американски отбранителни концерни се споразумяха да учетворят производството си на оръжие, обяви президентът на САЩ.

Аз мисля, че направят ли го освен че ще се покрият с още позор, ще затънат в многогодишна касапница, като във Виетнам. Виетнам на 21 век мисля че се задава.

Тръмпи се взе едновременно за Нерон, Наполеон, Адолф Хитлер, Франклин Делано Рузвелт и Дуайт Айзенхауер.:giggle1::laughing4::lol6::yanim:

САЩ ги чака нещо средно между касапниците в "Омаха" и "Юта" , плюс Пърл Харбър и фиаското във Виетнам.:popcorn2:

преди 1 минута, Anneliese написа:

Честитоооооооооооооо, американският президент смята да изпрати армията си в кървава баня. 

Тръмпи се взе едновременно за Нерон, Наполеон, Адолф Хитлер, Франклин Делано Рузвелт и Дуайт Айзенхауер.:giggle1::laughing4::lol6::yanim:

САЩ ги чака нещо средно между касапниците в "Омаха" и "Юта" , плюс Пърл Харбър и фиаското във Виетнам.:popcorn2:

Поли, пиле шарено, защо си будна по нощите? Утре цял ден ще се оплакваш колко те боли всичко и ще го пишеш в 17-те форума, в които споделяш неволите си.

Защото имам болки в корема горе вдясно и отстрани, както и вляво, освен това челото ми на пипане е топло, но се мерих и нямам температура, топло ми е и на корема. Имам тези болки от дни наред и утре отиваме на лекар. Разсейвам се със форума и новините. Страх ме е да не се окажат пак преплетени черва или пък перитонит.:( А знам, че от последното се умира, аз съм рискова за операция.

Цитат

Бомбардирането на деца, болници, всякакви граждански обекти, както и бомбардирането на нефтени рафинерии и инсталации за вода не е това, което правите, когато искате да „освободите“ една страна. Това е, което правите, когато искате да я унищожите.
Всичко това, от последните дни, ще радикализира хората, живеещи там.
Счита ли някой, че иранците ще бъдат отворени към лидер, избран от хората, отговорни за това? Активисти от иранската диаспора, които подкрепяха войната на администрацията на Тръмп срещу страната им, бавно започват да осъзнават, че Тръмп няма интерес да помага на Иран или иранците, както възторжено обявяваше в началото. Той винаги прецаква всички, които го подкрепят и това само отчуждава иранския народ, който досега подкрепяше целенасочената интервенция за сваляне на режима.

Много добре казано!!!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Тръмп:
Иран се готвеше да нападне и превземе целият Близък Изток. Ние им унищожихме целият военен потенциал. В момента са книжен тигър, и не могат нищо да направят, но преди седмица не бяха, и се готвеха да нападнат и завладеят целият Близък Изток, ние ги спряхме. 😆 (Все едно слушам Хитлер и оправданието му за нападението над Полша, как е спрял предстоящото нападение на Полша над Третият райх). Не съм доволен от избора на новият върховен лидер. Според мен няма да се задържи дълго ако не бъде одобрен от мен. Родителите на убитите американски войници ме подкрепят. Казаха ми да победим Иран. Всеки един от тях ми каза, моля ви сър, спечелете тази война за моя син, и в един случай за млада жена, както знаете. Моля ви, спечелете за моето дете, ми казаха.

Тоя тотално не е в ред. И доста американци, които го подкрепят - също.

на 5.03.2026 г. в 17:21, Мечо Хубавеца написа:

Остави го тва, ми пиши одобряваш ли войната в Иран? За добра кауза ли е?  

Фон дер Лайен: Европа вече не може да спасява целия свят, трябва да сме прагматични | dnes.dir.bg

преди 7 часа, Anneliese написа:

Защото имам болки в корема горе вдясно и отстрани, както и вляво, освен това челото ми на пипане е топло, но се мерих и нямам температура, топло ми е и на корема. Имам тези болки от дни наред и утре отиваме на лекар. Разсейвам се със форума и новините. Страх ме е да не се окажат пак преплетени черва или пък перитонит.:( А знам, че от последното се умира, аз съм рискова за операция.

Няма такова нещо, вероятно е от нерви.

преди 9 часа, Мери) написа:

САЩ в частност и светът като цяло буквално си сложиха таралеж в гащите в лицето на Тръмп.  Вече си имаме две особено  луди старчета - Тъп и Питин. 😥

Тези двамата са като другари от 40 години.   Сега световните цени на петрола точно навреме за РФ се покачват.    Според оценки на анализатори  е налице  вероятността Тръмп и Путин действително да сключат нова сделка - Москва да спре да захранва Иран със сателитна  информация в замяна на аналогичен отказ от САЩ  за  Украйна. Пак си говорят по телефона.  Заради тях Урсула и Кая вкараха Европа в рецесия.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.