Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

на 8.03.2026 г. в 9:37, kosyo написа:

Не бъди като баба Пенка- дори тя вече знае кое е истина и кое е лъжа.

"съобщава Bloomberg"

Да разбирам, че от Блумбърг лъжат или имаш предвид Яков Кедми?

Ти не го ли цитираше преди време?😄

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 145,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• В. Велев
    В. Велев

Когато бяхме със СССР сами се защитавахме защото имахме 400 самолета, ракети СС, хиляди танкове и няколко стотин хилядна войска. И Гърция и Турция се плашеха от нас. А сега могат да ни превземат за 3

Публикувани изображения

преди 1 час, ivottoshev написа:

Цял чаршаф с алабализми и лъжи.

Няма да се намесвам в "дискусията", ама никога не съм предполагал, че може жена, да изпитва подобно удовлетворение към унищожаването на деца, жени и старци. Не визирам тоя конфликт, изобщо не го следя... визирам нейните боклучарски постове относно геноцида в Газа и как абсолютно открито приветстваше всичко това, което правеха нейните хора. Именно заради това и отдавна спрях да й чета глупостите.

преди 6 минути, communismatic написа:

Няма да се намесвам в "дискусията", ама никога не съм предполагал, че може жена, да изпитва подобно удовлетворение към унищожаването на деца, жени и старци. Не визирам тоя конфликт, изобщо не го следя... визирам нейните боклучарски постове относно геноцида в Газа и как абсолютно открито приветстваше всичко това, което правеха нейните хора. Именно заради това и отдавна спрях да й чета глупостите.

Още ли те изненадва колко безкрайно извратени са либерастите?

преди 2 часа, M.Николов написа:

"съобщава Bloomberg"

Да разбирам, че от Блумбърг лъжат или имаш предвид Яков Кедми?

Ти не го ли цитираше преди време?😄

Е.... Ама четене с разбиране не ти се удава май ,а? От 3 снимки има 1 AI  генерирана и 2 които са ОК, но текста създава грешно впечатление. Можеш ли да познаеш коя , коя е?  Човек тия факти не са като другите факти. Баба Пенка според тебе за коя снимка и се подигравам?

Внимавайте иранците са на светлинни години от руZнаците в тая информационна война не един 4 радара са вече ;)

https://www.presstv.ir/Detail/2026/03/08/765125/Iran-destroys-four-advanced-US-THAAD-radars-downs-Israeli-drone

Вие сте направо пълни ливади в сравнение с тях...

Паднаха и първите пленници..

173 човека. Внимание краварката е в долния десен ъгъл :)

И вече сериозно -до колко е възможно  с вас :)

HC6rrd1XYAEqBnz?format=jpg&name=small

Демилитаризацията е за износ вече...

Швейцария обвини САЩ и Израел в нарушаване на международното право.           Испания също осъди бомбардировките срещу Иран от САЩ и Израел като безразсъдни и незаконни.  Други в Европа си мълчат или се подмазват на Тръмп.

преди 14 часа, ivottoshev написа:

Виждам едно цяло племе, като легитимна цел. Където и да ходите по света, трябва да се криете като мишки и да не показвате по никакъв начин че сте евреи, че иначе току виж ви изпопадали главичките.

Хубав живот... на вечно криеща се мишка :giggle1:

Много я тормозите клетата жена ... Ако ви отговаряше на живо, направо си представям пяната, която и излиза и как се гърчи и рита, като с епилепсия, милата жалка онеправдана и самоповярвала си властелинка на галактиката ....

В същото време някъде от плажа във Флорида, какъв тъп отговор съчинява ... ама то жлъч и злоба толко се замъгляваш, че по-добре да я обливат със студен душ след всеки пост, който пише

преди 14 часа, valkiria1 написа:

Това,че вие имате бази за съвместно ползване с американците прави ли ви неутрални? Да, докато НЕ  вземете участие в някакво действие срещу трета страна. Сега защо Йордания е решила да позволи да вземе участие, си е неин проблем, както и СА, и за това ще бъдат обстрелвани от Иран. Т.е. не са невинни съседи, нали!

В случая, вие не сте неутрални,защото от вашата страна , от ваше летище излитат американски бойни самолети,които взимат участие в бойни действия срещу Иран. Вие сте легитимна военна цел!!! Аз пък се чувствам неутрална някак си. И не знам от летищата ни да излитат военни АмериХански самолети! Вие? Нещо чули ли сте

*Извинявай, че в отговора си към теб вкарах коментарите си към  други мнения ... не че ще си промени посоката на малоумщина, ама ей така :)

преди 3 часа, M.Николов написа:

@ostavime, тая гнус Валкирия какво още трябва да направи за да се задействаш?

Има ли един неин пост без лични нападки и обиди?

То в един момент, дори не става въпрос за нападките и обидите ѝ, дори не лично към събеседниците, да не говорим за жалката ѝ проява на абсолютна комплексарщина, желание за внимание или надеждата, че може да ме засегне като пише някакви шитни в блогчето си мижаво/Да, прочетох го. Дано си доволна, но пак не изпитвам нищо повече към теб, освен жал, клета, ограничена и куха лейка!/- а за цялостната ѝ философия и мироглед! Такива хора ... не знам заслужават ли, даденият им живот въобще и способността, и свободата да изразяват мнението си.

А иначе, модераторът, който визираш, веднъж ми обясни, след стриктното ми спазване на правилата да пращам "Доклади", че ако истински съм стояла зад позицията си, ще я отстоявам ... "до последна капка кръв" (или търпение в случая) вместо да плачкам на баткото модератор. За това не очаквай обективна и адекватна реакция ;) просто си го премести ... (още повече като знам и съм чела обидите ѝ към теб ...)

преди 6 часа, valkiria1 написа:

България, не е неутрална държава в този конфликт. България е легитимна военна цел!!!. От ваше летище излитат американски бойни самолети.   Техеран, отдавна предупреди/още преди началото на войната/,че страната разполага с възможности да поразява военни цели на САЩ и съюзниците им в Европа.Кипър е доказателството затова. САЩ  прехванаха иранска ракета, насочена към военна база в Турция, където се съхраняват ядрени оръжия. Султан Ердоган забрави,че е мюслим и изпрати строго предупреждение към Иран,да не се заиграват с фесовете. Последвалото обяснение от иранците ,че това било грешка не хвана на въдицата  феса. Посоката е съвсем в друга страна от водените бойни действия. По дипломатически канали иранците  информираха съседните държави, че при започване на бойните действия именно те ще се окажат на първа линия на ударите, а дебила Велев пита, кога се е случило това. Ами информирай се байно, не влизай в темата само за да покажеш колко си злобен, отчаян и разгащен. „Американците трябва да са наясно, че ако този път започнат война, тя ще бъде регионална“, заяви Хаменей същия месец, когато американски сили се струпаха край иранските брегове.

София, Бургас, Варна,  Шумен, Сливен, Граф Игнатиево, Айтос, Безмер, Корен и Крумово/едните със стратегическа инфраструктура, а други със съвместни военни бази/..... на печелившите честито!!!  Какво мислят "експертите" в темата, няма никакво значение. Когато ви припари под г@за, какъвто е оголен  и широко отворен,  тогава ще запеете друга песен Крали марковци🤣

Засега ударите са предупреждаващи. Четири са целите,които буквално ще пратят Иран в каменния век. Без значение,колко пещери е натъпкал с дронове. Високо рисковият и супер агресивен план на Иран,който вече въвлече неутрални страни  във войната ще му изиграе лоша шега. Причината-намаляващи муниции, спряло производство, оформяща се коалиция срещу него от арабски страни-засегнатите вече предупредиха ,че ще се защитят /адмирал Брад Купър заяви в четвъртък, че броят на иранските ракетни удари е намалял с 90 процента от събота насам. Това може да означава, че Иран вече няма капацитет да изстрелва толкова ракети или че се опитва да пести боеприпаси. Дроновите атаки срещу основната му регионална цел – Обединените арабски емирства – продължават. Те са много по-уязвими от Израел към иранските ракети с малък обсег и дронове, които могат да достигнат целите си за минути/ и най-вече - четири супер уязвими обекта, които тотално ще разпаднат държавата. Това са четири центъра свързани с петролната и енергийната инфраструктура,добив ,преработка и износ.

И да ти се обръща и да не ти се обръща езика, правилата на войната са други и не зависят от форумни оплаквачки. Училището е на територията на военна база на КСИР. Това е легитимна военна цел. Това,че религиозните откачалки се крият зад граждански лица и деца е отговорност  тяхна!! Преди време,когато Исраел предупреждаваше светът ,че хамасовци се крият в тунели под болници и училища,никой не вярваше ,сега структурите на ООН, които влязоха в Аза, потвърдиха това. Иран е още по -безпощаден,това е негова тактика,която хамасовци и другите откачалки хизбала усвоиха. Жалко за децата, наистина. Но, тяхната смърт остава да тежи на теократите,които не подбират средства за да съществуват. 

-------------------

Денят беше чудесен. Доволни сме. Лека нощ, редници!🤣

Само отговорите към мен, доволен, очаквах нещо по-рязко, но ... само за второто, за първото е ясно, значи първо някой беше казал, че училището не било удар на американците, после същия някой, че иранците сами са си бомбардирали децата (някаква асоциация с някой или по-скоро нещо), трето, това, което ни сервираш, така че допитай се до вашия прецедент кое е истина. Въпросът, индиректно поставен с цитиране на @ivottoshev беше дали си привлечена от мисълта ненавиждания от теб някой или по-скоро нещо да се включи и в тази война, а не ми се обръща езика за демокрация, защото такава вече не съществува, може някога да е имало, сега - не, доказателства томове, а сбирката, където лееха куршум на прецедента ви е направо комична, не - трагична, не - психиатрична, молитва било, направо ме смазаха, само дето не му пръскаха светена вода, ужаст! Постовете ти за 404 чета и харесвам, но малко нещо ми приличаш на Яков Кедми, както и да е, гледам видеата му само за войната с нацягите, пазя си видео от поне три години, направо го завря в кучи ъз зеления боклук. Но другото, всъщност той предлагаше точно това, което ... другата ти държава направи, изравни Газа със земята, да, това беше негово предложение, не че той е виновен да се случи, но самия факт, че мисли така е шокиращ, та вие сте народ, преживял холокост, как може, и не, не съм съгласен, та така и с теб.

Към момента няма рискове за прекъсване на доставките на горива към България, суров петрол се доставя за март и чакаме още  танкери за "Лукойл" в Бургас.     По- голямата част от петрола, който внасяме, е по дългосрочен договор с Азербайджан.   Като маршрут доставките не са застрашени, обаче цените по бензиностанциите вече литнаха нагоре.  Уж е далече близкият изток от България.     

преди 3 часа, kosyo написа:

Е.... Ама четене с разбиране не ти се удава май ,а? От 3 снимки има 1 AI  генерирана и 2 които са ОК, но текста създава грешно впечатление. Можеш ли да познаеш коя , коя е?  Човек тия факти не са като другите факти. Баба Пенка според тебе за коя снимка и се подигравам?

Внимавайте иранците са на светлинни години от руZнаците в тая информационна война не един 4 радара са вече ;)

Ааа, четене с разбиране!

А ти що не четеш с разбиране?

Кое от това, което съм дал не е така?

Че Иран е ударил един скъп радар според "Блумбърг" или, че САЩ и Израел бомбардират писти със нарисувани самолети според Кедми?

Нали се сещаш защо те бъзикам точно с тези две новини?😄

Би ли споделил какъв е тоя радар и от какво разстояние би трябвало да лови цели?

М-да нещо американското ПВО май и то се дъни.

И къде видя ирански източници при мен?

Като гледам май само ти им се връзваш.:giggle1:

И вземи обясни, на изключително тъпото парче Валкирия, че САЩ никога не са продавали радар предназначен за системата THAAD на Йордания!

преди 23 часа, valkiria1 написа:

Радара е американско производство, но е собственост на въоръжените сили на Хашемитите и е  разположен в Йордания. Йорданците се бръкнаха с около 300 милиона долара за него ,за да пазят небето си, точно от иранските безумци. Радара може да засича ракети в космоса, но има мъртва точка в която не може да засича  и това е непосредствено около и до него.  Така е с всеки наземен стационарен  радар и не виждам каква сензация има в това. Удрянето на радара беше съвсем безмислено.

:laughing5:

https://trud.bg/a/articles/sasht-razpolagat-thaad-v-i-rdania-kitayski-sateliti-razkrivat-detayli

Scoop: Israel's strikes on Iran fuel depots sparks US backfire concerns

Цитат

Israel's strikes on 30 Iranian fuel depots Saturday went far beyond what the U.S. expected when Israel notified it in advance, sparking the first significant disagreement between the allies since the war began eight days ago, according to a U.S. official, Israeli official and a source with knowledge.

Why it matters: The U.S. is concerned Israeli strikes on infrastructure that serves ordinary Iranians could backfire strategically, rallying Iranian society to support the regime and driving up oil prices.

преди 15 минути, M.Николов написа:

Ааа, четене с разбиране!

А ти що не четеш с разбиране?

Кое от това, което съм дал не е така?

Че Иран е ударил един скъп радар според "Блумбърг" или, че САЩ и Израел бомбардират писти със нарисувани самолети според Кедми?

Нали се сещаш защо те бъзикам точно с тези две новини?😄

Би ли споделил какъв е тоя радар и от какво разстояние би трябвало да лови цели?

М-да нещо американското ПВО май и то се дъни.

И къде видя ирански източници при мен?

Като гледам май само ти им се връзваш.:giggle1:

И вземи обясни, на изключително тъпото парче Валкирия, че САЩ никога не са продавали радар предназначен за THAAD на Йордания!

Май не ме разбра? Радара ясно, ама тия снимки малко не са ми ясни, сещаш ли се защо. Единственото под съмнение един хеликоптер , но не са и 2-те други снимки които са дадени в статията. И няма да бъзикам че има едно видео дето това радар изглежда малко кръгъл . Пак да ви кажа иранските фалшификати ви идват  малко нанагорно :). Виждам че не вървят много тук, предполагате знаете и вие колко са добри във виртуалните победи.

Междувременно един истински кораб се възнесе

Говори се за този

Ето това може да ви помогне следващия път

HC8xS1kbMAEAYxZ?format=jpg&name=large

Приликата с една от снимките в статията не е случайна :)

Аман друг кораб вече загубиха англосаксонците ..

преди 18 минути, kosyo написа:

Пак да ви кажа иранските фалшификати ви идват  малко нанагорно

Е-хо и Блумбърг ли станаха ирански фалшификати?:laughing5:

Иран е унищожил ключов радар на САЩ, изостряйки проблемите с отбраната на Залива

И кога ще обясниш на другарчето си Валкирия, че пише пълни глупости относно радара?😄

преди 2 минути, M.Николов написа:

Ако не е от факти не се брои.. Разбра ли сега кои снимки от статията са истински или искаш и жокер, обади се на приятел примерно? ;)

преди 1 час, attj написа:

Към момента няма рискове за прекъсване на доставките на горива към България

Смешното е, че "към момента" вече е минало веднага след момента в който е изречено/написано, след което рисковете стават възможни. Към момента съм в тази тема...

И забележи , че ей убягват факти.бг, дадох ти източник, че не само един а 4, е сега то имаше май към 10 произведени е подробност ;)

преди 1 минута, kosyo написа:

Ако не е от факти не се брои.. Разбра ли сега кои снимки от статията са истински или искаш и жокер, обади се на приятел примерно? ;)

току-що, kosyo написа:

И забележи , че ей убягват факти.бг, дадох ти източник, че не само един а 4, е сега то имаше май към 10 произведени е подробност ;)

8

САЩ осигурили 600 ракети „Пейтриът“ на Украйна за 4 години. В Иран са изстреляли 800 за седмица -  пишат западни медии.  Уж иранските ракети и дронове били недоразвити.   И пак има поразии.

току-що, M.Николов написа:

Е, щом го е написал Кедми, значи е така, не ли?😄

За тебе може, да намерих и 2-тата снимка.

HCrFi7mXMAA8TTK?format=jpg&name=medium

Можеш ли да познаеш рисунката на земята и от кога е снимката :)

преди 3 минути, kosyo написа:
преди 4 минути, M.Николов написа:

Е, щом го е написал Кедми, значи е така, не ли?😄

За тебе може, да намерих и 2-тата снимка.

Чакай сега, вече не му ли вярваш?

Ти не се ли позоваваше на едно негово изказване в студио?:giggle1:

преди 3 минути, kosyo написа:

Можеш ли да познаеш рисунката на земята и от кога е снимката :)

Не ми е важно.😄

преди 4 минути, M.Николов написа:

Чакай сега, вече не му ли вярваш?

Ти не се ли позоваваше на едно негово изказване в студио?:giggle1:

Не ми е важно.😄

Хитро да се опиташ да извършиш от това как се бомбят рисунки на това кой на какво вярва :) . Убеден съм че ще ти се получи опита. Както казах че сте ливади точно такива случаи имах в предвид... Пак да ви предупредя иранците са много напред с материала и печелят убедително в сравнение с руZнаците...Да не вземете да се вържете, че знаете колко ги обичам тия работи, ливади мои мили ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.