Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

Урсула вече е санкционирана от САЩ по преценка на Тръмп.    Нашите медии докога ще го крият?  

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 145,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• В. Велев
    В. Велев

Когато бяхме със СССР сами се защитавахме защото имахме 400 самолета, ракети СС, хиляди танкове и няколко стотин хилядна войска. И Гърция и Турция се плашеха от нас. А сега могат да ни превземат за 3

Публикувани изображения

преди 20 минути, nikssi написа:

Каква е връзката с темата?

Връзката е, че двете ситуации са сходни.

Може да бъде изображение с ‎текст, който гласи '‎March 8 INTERNATIONAL WOMEN'S DAY קיאזל らで HAPPY DAY FOR STRONG WOMEN ESPECIALLY PERSIAN WOMEN DANCING TO HUG FREEDOM‎'‎

преди 9 минути, Oxiss написа:

Връзката е, че двете ситуации са сходни.

Може да бъде изображение с ‎текст, който гласи '‎March 8 INTERNATIONAL WOMEN'S DAY קיאזל らで HAPPY DAY FOR STRONG WOMEN ESPECIALLY PERSIAN WOMEN DANCING TO HUG FREEDOM‎'‎

По-голямо сходство има със ситуацията в Палестина. И нашите революционери и Хамас се борят да освободят земите си от чуждият окупатор, превзел земите им. Кога да очакваме кравите да помогнат на палестинците? 

преди 2 часа, Oxiss написа:

А хилядите най-брутално избити млади хора по протестите нямаха ли правото да живеят?

В случая вие наричате САщ агресори, но пропускате да отбележите и признаете, че народът на Иран от десетилетия живее под  агресията на един изключетелно репресивен режим, който не зачита свободата на хората, да не говорим за свободата на жените. 

За съжаление злото не може да се унищожи по мирен начин и за да се постигне свобода и промяна, се налага да има и жертви. Да се надяваме, че ще са много по-малко от жертвите на режима на религиозните фанатици.

От това, което пишеш и отговаряш оставам с впечатление, че ти оправдаваш "агресорите", заради предположения и хипотетични представи от медии и коментари, за "репресивен режим" в суверенна държава. Аз обаче ще се опитам да ти обясня нещо като Принцип (да го наречем) за Справедливост. Защото Иран е държава с изключително богата и интересна история, както и култура. Знаем и сме чели за Персия много преди да има държави като САЩ и Из/сраел. Била е Империя с изключително влияние. В този ред на мисли, и като добавим знанията ни за останалите велики империи, за които знаем, дали някоя от тях е предприемала военни действия, за да спасява народите по териториите, които са искали да завладяват, от тях самите и репресивните режими? Съответно, когато "добрите" американци са издевателствали над афроамериканци и коренно население, някоя държава от света (въпреки че е имало способни) да се е намесвала, заради репресивните им действия? Не! След всички финансови кризи и хилядите избити невинни, само защото в САЩ няма проблем да притежаваш оръжие за защита, и мине се не мине време, на някой психопат му скимне да мине покрай някое училище да гърми ...това също е вид репресия, да живея на място, където ако се събудя сутрин и изпратя невинното си дете на училище, да не знам дали ще се върне живо, защото е демокрация и всеки може и има право да стреля. 

Народът на Иран е общност, която може сама без чужда намеса да решава за собствената си държава. И не само на Иран, но и на Палестина и на Ливан и на всеки един народ, който живее в определена държава и се самоопределя като гражданин на тази държава и културата ѝ. Ако искат тези народи щяха да се разселят, и не само те, и накрая да има пет държави в света, естествено начело със САЩ и Израел, защото другите "не се справят" и са репресирани.

Това е все едно аз да съм родила едно дете, да съм го отгледала и възпитала, и да ми си появи някакъв Чичко и да ми каже: Дойдох да ти отнема и спася детето, ама ще ти утрепа кучето, че може да ме ухапе, ще ти смачкам автомобила, че може да избягаш с него, ще ти срина къщата, че може да има арсенал, с който да ме заплашваш, но най-важното, твоите права аз не ти ги нарушавам! 

"Злото" се създава от алчни, комплексирани и луди хора с власт. То не съществува имагинерно като тъмна материя, която кръжи около небето над Израел. Не. Те провокират и настройват хората да ги ... ненавиждат! жалко за онези, които като са ги спасявали през ВСВ са вярвали, че това по някакъв начин е за добро, и е хуманно. Явно не е било.

Но да уточня. Аз не мразя никого заради етнос или убеждения. Не ми е приятно като ме обиждат или се пробват, но при все това аз не изпитвам негативни чувства към произхода на хората. Най-малкото, защото и за моя произход не съм толкова убедена, че е толкова чист като сълза. Но винаги ще съм против тези управляващи на държави, които се самозабравят и не зачитат суверенитет и човешкия живот! Винаги! За жертвите ... "в името да се бори злото"- не, не го приемам. Предпочитам да живея и да има "зло", отколкото жертви, и то напразни, и то невинни. Не мога да се съглася, че 160 ДЕЦА е трябвало да бъдат жертвани, заради ...какво? Как злото се сломява с тази жертва?

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

https://www.facebook.com/reel/929735086152208?locale=bg_BG

Който подкрепя подобен геноцид има сериозни психични проблеми!

Може да бъде изображение с ‎текст, който гласи '‎هو لو هولو کاست هولوکاست در آلمان نازی ዓጉ in Holocausti Germany 1945 in Holocaust Iran 2026 هو هولوکاست کاست در جمهوری اسلامی‎'‎

преди 8 минути, Maleficient написа:

Народът на Иран е общност, която може сама без чужда намеса да решава за собствената си държава.

Видяхме на протестите как народът, който е безгласна буква на фона на терористичния теократичен режим, може да решава проблемите в собствената си държава! Вие наистина ли мислите, че можете да разсъждавате като нормален човек? И не аз се влияя от пропагандната машина, която непрекъснато ни насажда антисемитизъм. Вие имате проблем с осъзнаване мащаба на проблема в Иран. Но нищо чудно след като и Хитлер е имал безброй последователи, които без да им мигне окото са пращали невинни хора в газовите камери, без капка съпричастност и емпатия. Не виждам никаква разлика между подръжниците на режима на Хитлер и на ислямо-терористични режим в Иран и подобни държави.

преди 19 минути, Oxiss написа:

Не виждам никаква разлика между подръжниците на режима на Хитлер и на ислямо-терористични режим в Иран и подобни държави.

А, геноцидния режим в Изсраел подкрепяш ли го?

Продължаваме в паника да бягаме.🤣 Днес се натоварихме на самолет и се озовахме във Флорида. Едно бързо 3-дневно посещение  в Walt Disney World Resort в Орландо. Това е трето посещение.Запознатите знаят,че не е възможно да бъде разгледан само за един или два дни  или в рамките на едно посещение. За запознатите "говоря". Не се отнася за тези,които познават САЩ от Гугъл.

Докато бягаме,вие медитирайте над въпроса:защо Иран бомбардира  ОАЕ? Кой плати войната на САЩ срещу Иран и защо?

преди 2 часа, ivottoshev написа:

По-голямо сходство има със ситуацията в Палестина. И нашите революционери и Хамас се борят да освободят земите си от чуждият окупатор, превзел земите им. Кога да очакваме кравите да помогнат на палестинците? 

Всички "патреоти " изрожденци станахте чалми и  фенове на ислямските главорези терористи които взривяват и в Сарафово.

Срам нямате ли ? 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 45 минути, miro20 написа:

Всички "патреоти " изрожденци станахте чалми и  фенове на ислямските главорези терористи които взривяват и в Сарафово.

Срам нямате ли ? 

Мирча, твоя вожд с чалма ли е тука?!

Въпреки причините, интересите и ползите на някои лица и държави от тази война, надеждата за иранския народ е, че краят на този конфликт може да бъде началото на една нова, демократична и светска държава, в която иранците сами определят бъдещето си, без да бъдат заложници на религиозни догми или външни интереси.
Това е преломен момент в историята на Иран, и без значение какви цели и интереси стоят зад този конфликт, това ще донесе само положителни ползи за иранския народ.

преди 3 минути, Oxiss написа:

и без значение какви цели и интереси стоят зад този конфликт, това ще донесе само положителни ползи за иранския народ.

... Каквито бяха ползите на афганистанския народ, на сирийския народ, на иракския народ, на либийския ...

преди 11 минути, Oxiss написа:

това ще донесе само положителни ползи за иранския народ.

Да, знаем. Същите положителни ползи, каквито кравите донесоха на ливанския, иракския, либийския, сирийския народ… 

преди 4 часа, BulgarianYouguart написа:

STRONG BALD and BOLD

Мдааа, и аз го гледах. Въпросът не е в самият протест на войничето - всеки има право на мнение. Въпросът е в отношението към него. Краварски сенатор чупи ръката на протестиращ (ако можеше, щеше и да го убие в яда си)!!! Къде са обаче тези, които реват за репресиите към протестиращите в Иран? Сега няма ли да вземат отношение? Та това е насилие, проявено от сенатор, не е "шега" работа!!! 

преди 11 часа, M.Николов написа:

Не бъди като баба Пенка- дори тя вече знае кое е истина и кое е лъжа. Иранчаните скоро пак ще им нулират брояча за свободния достъп и ще стане страшно...

Страшно е направо , лошо е че любимият ми акаунт за такива победи го спрели , а беше добър в това..

Но както казах време е да се предадат вече иранчаните, опитаха, не им се получи дори и със свръх-съвремените ПВО комплекси от Китай и Русия ( предполагам не работят добре в тия ширини) , днес цял Техеран е в черни облаци от избомбени петролни станции , а Китай не харесва това . Няма нужда да се бият до последния иранец в тази прокси война :).

Каква наглост! Обичайната краварска изключителност и лицемерие!

Джо Уилсън, член на Камарата на представителите: "Военнопрестъпникът Путин убива американци, като предоставя на Иран разузнавателна информация. Русия трябва да бъде подведена под отговорност за масовия хаос и смърт".

Г-н Тръмп, благодарим ви за унищожаването на най-бруталните палачи в историята на Иран, които безмилостно убиха собствения си народ, и за това, че помогнахте да се сложи край на хиените на режима на Хаменеи, които убиваха народа на Иран.
От името на народа на Иран сме благодарни за вашата подкрепа.
Надяваме се този път да продължи до пълното освобождение на Иран и завръщането на престолонаследника Реза Пахлави.
Надяваме се, че един ден ще отпразнуваме победата на Иран заедно с народа на Съединените щати и Израел, заедно с нашия крал, Негово Величество Реза Пахлави, на площад Шахяд в Иран.
Може да бъде изображение с текст, който гласи 'THANK YOU MR. TRUMP FROM FROMTHEIRANIANPEOPLE ΤHΕ IRANIAN AWA'

преди 6 часа, kosyo написа:

Не бъди като баба Пенка- дори тя вече знае кое е истина и кое е лъжа. 

Е, амебата с бурка е известен с това,че само залива с цитати и линкове. Като папагал, неспособен да вземе отношение по тези линкове и цитати.Радара е американско производство, но е собственост на въоръжените сили на Хашемитите и е  разположен в Йордания. Йорданците се бръкнаха с около 300 милиона долара за него ,за да пазят небето си, точно от иранските безумци. Радара може да засича ракети в космоса, но има мъртва точка в която не може да засича  и това е непосредствено около и до него.  Така е с всеки наземен стационарен  радар и не виждам каква сензация има в това. Удрянето на радара беше съвсем безмислено. Дори експертите не проумяват, защо иранците се държат като слепия Полифем,който удря наред  дори съседните  мюсюлмански страни,които не са го нападали .Единственото от което имаше полза е да се установи,че разузнавателния  съпорт е предоставен от руснаците,които бяха предупредени затова от специалния пратеник на Тръмп за Близкия Изток.  Някои пощръклели форумни говеда,като чуят само нещо лошо  случило се с американци и скачат . Но,какво да се прави с говеда в които живеят само глисти.  

Имат си петрол дори в канавките...

Толкова е много че дори понякога експлоадира

Какво да се прави при тия цени, сигурно го изливат там ;)

преди 1 час, Oxiss написа:
Г-н Тръмп, благодарим ви за унищожаването на най-бруталните палачи в историята на Иран, които безмилостно убиха собствения си народ, и за това, че помогнахте да се сложи край на хиените на режима на Хаменеи, които убиваха народа на Иран.
От името на народа на Иран сме благодарни за вашата подкрепа.

Това го виждам вече цяла седмица в различни щати. От вчера и във Флорида. Свидетелка  съм  на благодарността изказвана от иранци. Всички се надяват крайната цел на войната е да бъде свален режима на религиозните фанатици. Хората споделят за кървави погроми  и над 15 000 убити,сред които жени и деца от КСИР. Ако, иранските протестиращи имаха оръжие, режима отдавна да беше пометен особено след последните протести. В страната няма опозиция, поради факта,че такава беше убивана и унищожавана още в зародиш. Представи си дали пещери натъпкани с дронове и балестични  ракети са свидетелство за режим,който иска мир. Форумните говеда натъпкани с глисти, не са наясно или не искат да разберат,че декларираната винаги цел на аятоласите е да унищожат западната цивилизация и да наложат шариат в глобален мащаб. Това е то,когато четеш мненията на посредствени ,функционално-неграмотни  цитатаджии.

Но знаете, вече изтече времето и всякакви про-ирански канали са пуснали последните AI шедьоври 

Става СТРАШНО с всеки изминал ден :)

преди 22 часа, Oxiss написа:

Разбирам, че на теб за всичко са ти виновни евреите и САЩ!

Е, с какво иначе такива като него да оправдаят жалкия си живот?

Описала  съм в подписа си една такава пишеща тук  човешка твар. Това са човекоподобни,   които нямат нищо общо с нормалността и зрелостта у хората.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.