Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

преди 1 час, valkiria1 написа:

Е, затова ти е крив света и са ти виновни евреите. Сега, ако и женати е дебела ,виновен ти е хладилника, а не Ротшилд.

не познавам евреи

пропаднал народ са 

работя само с кеш

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 145,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• В. Велев
    В. Велев

Когато бяхме със СССР сами се защитавахме защото имахме 400 самолета, ракети СС, хиляди танкове и няколко стотин хилядна войска. И Гърция и Турция се плашеха от нас. А сега могат да ни превземат за 3

Публикувани изображения

преди 1 час, Inana.. написа:

"Русия ратифицира 20-годишен стратегически договор с Иран" 

Документът фиксира правната рамка за по-нататъшното развитие на сътрудничеството между Москва и Техеран в дългосрочен план. Договорът затвърждава статута на Русия и Иран като стратегически партньори и обхваща всички сфери, включително отбрана, борба с тероризма, енергетика, финанси, транспорт, промишленост, селско стопанство, култура, наука и технологии. 

.............................

Какво мислиш по въпроса ? 

Мисля, да си ремонтираш плондера и да участваш в спасението на България от загиване. Там меча на светлината и махане по магистралата е  изяснено. Ти за мен си тётка от учебниците по психология за студенти.

Тупин е едно кидалово. Минимум ще скрие хаменеи в някой уранов рудник да си шушука с башарчо какви ги насраха, а максимум ще звъни като разпран на шлюхата си от Мар-о-Лаго, за да се филмира какъв е спасител на мира. С какво ще му помогне? С армия от клошари и алкажи на магарета и музейни мотоцикли? Няма Су-57, няма С-500. Евреите си шетат на вълшебните килимчета и лупят всеки таракан.

лека нощ, гаси меча и си лягай, че утре пак ще си на плантацията ... а аз на плажа!!!

преди 1 час, valkiria1 написа:

Все едно чета постовете на Алия. Заразно ли е ,българите да имат патологична страст да крадат от чужда история

Точно ти да говориш за крадене на история...
Любопитен съм какъв ти е инстинския произход?
Не знам защо но съдейки по писаниците ти си представям дебела кисела леля в мухлясал апартамент в Люлин пълен с котки.

преди 8 минути, valkiria1 написа:

Кое по-точно, да сложим на кантара-древната Ашхарауйц, която забележи не е еврейска/затова дадох и алтернатива/ или цитати от псевдо трудове на псевдоучени? 

И, като си толкова наясно,вземи да обясниш за какво са богоизбрани  евреите. Да видим тежеста на  знанията ти и дали можеш да дадеш смислен отговор, а не разговор с AI🤣

Типичното поведение на хейтър, който гради жалкото си самочувствие върху високопарни фрази като написаната от теб. Както се видя, страшно се гордееш с българската история, но слабо я познаваш. Това,че в историческото минало на българите е имало и забележителни личности не променя факта,че си просто с ниска обща култура. Затова и не пишеш собствени мисли, а ми пробутваш  истории, отдавна опровергани дори от собствените ви историци. Но пък ти си забавна и разсмиваш публиката. Това го признаваме всички.  Единствената ми критична забележка е, че репертоарът ти  се поизтърка и се нуждае от обновяване.

Ауу, тази важна информация със сигурност е значима за обществеността, която я чете с трепет и вълнение. За мен е само един опит да издишаш мръсен въздух. 

Не пъшкай. Никой не се интересува от това което е в главата ти. 

Филипиката си я наври , нали знаеш къде ? 

Продължаваме

Въпрос:
От средновековни юдейски хроники и книги на еврейската диаспора в Барселона /Йехуда бен Барзилий/ съдържащи пълния текст на писмата на цар Йосиф ²V, до равина Хасдай ибн Шафруд, става ясно, че преди да бъдат изгонени от Испания сефарадските евреи споменават в кореспонденцията си най-старото име на най-древната държава на прабългарите, което според тях било Итил, както и имената на безчетни градове като : Буртс, Булгр, С-вар, Ариси, Ц-рмиси, Вннтит, Свр, С-л-виюни, а също и факта, че “началото на тази река било обърнато на изток, по протежение на четири месеца път. Какво повече бихте могли да кажете за древната държава на предците Итил. Коя е била реката, до която тя се е намирала още преди потопа?
Йордан Иванов:
- Сериозно и категорично смея да заявя, че царството - държава Итил, принадлежала във времената преди Ноевия потоп на предците прабългари, се е намирало на едноименната река, чието начало е обърнато на изток. Тогава Дунав била наречена с най-старото си име - Итил. Дунав - това е единствената река, която е текла, тече и ще продължава да тече само на изток, а също и за да се измине протежението й, е необходимо време от порядъка на четвърт година.
Що се отнася до генеалогията на династичния род Дуло, искам да добавя още един пример от историята, с древния владетел Маджи Буртас Парпатуа Дуло, във времето през 7 в. пр. Хр., след Буртаската война и похода на волжските българи до Вавилон, Сирия, Мала Азия и Египет, който продължил 28 г. Този древен цар направил календарна реформа, като наредил да бъде отразена поредицата промени в българския зодиакален календар /един от най-старите в света/ като напр. “Годината на вълка” била преименувана в Година на барса. По този начин календарът на волжските българи бил уеднаквен с този на Бабилон /Вавилон/ или с прабългарския, създаден в Придунавието.
Въпрос:
Как ще интерпретирате твърдението си, че нашите прабългарски корени още преди Иран и Персия, тръгват именно от Балканите?
Йордан Иванов:
Нашите корени тръгват като спирала, от земите на Балканите. След потопа и разселението, местните балкански етноси достигат и плодородните земи на днешна Персия /Бабилон/. Предците-преселници - един и същи народ, пътува, мигрира като потомък на древните арии, завзема земите на днешна Персия, Индия, Южен Сибир, Крайбайкалието, Монголия, Бурятия и Китай и оставя своето семе, култура, обичаи, традиции - тъкачество, животновъдство и обреди, за да се върне и преоткрие отново родината - земите на Балканите, създавайки по пътя си много велики държави - Бабилон, Империята на хонорите, Дунавска България, Хазария с Карабулгар, Бурджан в Кавказ, Стара Велика България с Кхан-балтавар Кубрат Първи Велики, от която ппроизлизат Дунавска България, Първото българско царство, Волжско-камска България и временната държава Дуло.
Безбройни са древните наименувания и обозначения на племената, познати като кушани, балгАРИ, балхАРИИ - потомци на АРИИ, кушани, ефталии, царски скити /сармати/ кермихионити, хони, хунити, булгАРИ, котраги, утигУРИ, оногУРИ, оногундУРИ.
Въпрос:
Ако днес за хуните, преминали от Азия в Европа, през Азовско море, което в много древните времена било също до колене, за да преследват готите, техни братовчедни племена /както твърдите Вие/, в китайските анали откриваме сведения за това, че “хуните живеели на север от Китай, а също и данни за Империята на хонорите”, какви факти бихте могли да посочите както и източници, които днес биха могли да бъдат полезни на историците за доизясняване генеалогията на прабългарите?
Йордан Иванов:
За отношенията между владетелите на китайската империя и “белите северни варвари” /хонорите/ има безброй сведения, оставени от китайски летописци. Въпросът е те да бъдат издирени и прочетени. Най-точни данни могат да бъдат открити в аналите на летописци като Си Мацян, Фан Цяо, Цзин Шу в “История на династиите”, Юй Хуан и Вей Лео /”Виейският обзор”/, Бан Гу, Цян Хан Шу /”История на старата династия Хан”/ и Сюи Тянлин, Сихан Хуияо /”Обзор на западната династия Хан”/.
/Бел. ред/:
В една от старите хроники се разказва как”...във времената на владетелите Тхан и Юй /2357- 2255 г. пр. Хр. - северно от бъдещата Поднебесна империя, се появили племената на шанхун, хунюн и хунюй, които обитавали северните предели на Китай, като със своите животни прехождали от място в място. От домашните животни отглеждали най-добрите породи коне, едър и дребен рогат добитък, камили, магарета, мулета. Чергарували в местата с много вода. При навършване на пълнолетие, младежите постъпвали на служба в конницата като боравели с лъкове, стрели, мечове и копия. Къщите им били кръгли /юрти/, с вход откъм изток, към изгряващото слънце. Хранели се с месо, кумис, в делата си се подчинявали на старейшини, а всяка работа, изключая войната, най-важно било мнението на майката-жена.
Въпрос:
Можете ли да посочите точно къде са живели нашите предци, след последното разселение на народите и етносите от Месопотамия?
Йордан Иванов:
- Тези етноси /потомци на палеоевропейците/ след последвалото разселение от Месопотамия заживяли в райони около езерото Байкал, на територииите на днешна Монголия, Бурятия, Турфанската планина, Горен Енисей, Ордос, Об, Саяно-алтайския край, Ферганската долина, както и в античните земи на Согдиана и Бактрия, където преди повече от 2000 годиние съществувала Кушанската империя, в районите на Северозападна Индия, на територията на днешен Афганистан и Пакистан, по долините на реките Инд, Нармада и Ганг, впоследствие достигнали и до източното крайбрежие на Гаркана - днешното Каспийско море
/Бел. ред/:
И ако Абел-Ремюза в свои издирвания върху татарските езици пише за старата държава на хуните /Иунг-ну/, които откъм югоизток се допирали до китайските провинции Шан-си и Шен - си, в които “много хунски племена се разпространили по-късно и основали княжества като във ²² в. пр. Хр. там също се установил и народът Йуей-ши, пропъден от същите тези хуни.
Въпрос:
Какво можете да разкажете за предците ни в началото на бронзовия век /2400 г. пр. Хр./ както и за времето на скито-тагарската епоха, тъй като и в “Царственика на българското достолепие”, С., 1998 г., авторът Петър Добрев потвърждава тезата за това, че “хуните” съвсем не са били тюрки, а “Сбор от белокожи арийски народи”.?
Йордан Иванов:
- Отново в китайски хроники могат да бъдат открити много информации за техни съседни племена и народи, сред които се откроявали “черноглавите люде” с европейдни черти, наричани още “ди-ти-тили” или “тили-дили. Впоследствие динлините - Дуло - се разселват. Това са Дуло-прабългарите, също и юейджите /масагети/, даюейджите, толо хо толо, Дуло и Доло /двойните Велики Дуло/, като обитаваните от тях територии се заемат от монголи и китайци. Когато тюрките се адаптират в днешните земи на Монголия, Южен Сибир и Северозападен Китай, потомците на динлините - Дуло, отдавна вече са се преселили на запад, в земите на прародината , на Балканите, в земите на днешна България, в Източна, Средна и Югоизточна Европа - мястото, което по родово право отдавна ни принадлежи.
Въпрос:
Според акад. А. Фоменко, цитирайки Ибн Надим /10 в./ балканските българи в много древни времена употребявали махнейско писмо и йероглифи. Как ще коментирате този въпрос?
Йордан Иванов:
В древните ни времена, нашите предци ползвали писмо с йероглифи. И освен, че древни прабългарски хроники са били писани с йероглифи, пренесени в Китай от Балканската Болгария. В китайски писмени хроники има данни и за болхор - болгор и гоатси /готи/, с които императорите на Китай воювали.
Искам да припомня и факта, че дискутирайки през 1985 г. унгарската руническа азбука, тя бе определена от известния проф. Марков като “сходна с прабългарската, защото двете произхождали от една много по-стара писменост, от която са съхранени знаци на територията на днешна България край с. Караново, Новозагорско, Градешница, Врачанско и Търтърия, Банат, както и някои от по-сетнешни времена - почти напълно идентични с шумерското писмо. Както е известно, някои от въпросните писмени системи са вече разчетени, дори има написани и публикувани речници и граматика на шумерски език.
Коментарът на професора определя още “древния унгарски език, като език - носител, който съвсем малко се различава от днешния по синтаксис, етнология и други белези, но не по писмени знаци. С това ученият констатира още и “еднакви белези и лексики с шумерския език”.
Отделно когато говорим за прабългарсия език, тези факти важат и за него. Прабългарският език и писменост ще се окажат родствени със староунгарския, защото както прабългарите така и древните унгарци са потомци на предците от времето на шумеро-ахадската култура и Халдея и Бабилон /Вавилон/.
Според откритите в старите територии на България през 70-те г. на ХХ в. клинописни плочки, нищо чудно Придунавието ни да се окаже родина и на древен Шумер /Субиер/ и на предците ни.
Шумер - шумерите - Шумен, с. Сумер, /Шумер в Монтанско/. Тези запазени уникални наименувания не изглеждат в никакъв случай странни, защото междувременно един от най-точните древни календари в света, този на Вавилон, имал едни такива особенности, които показвали, че той бил създаден не къде да е, а именно в района на р. Дунав от представителите на първите сепски и дакомизийски етноси, населявали тези земи.
Някога шумерският зодиак започвал със зодията Стрелец, а не с Овена, както станало впоследствие. В Шумерския календар има 13 месеца, докато във Вавилонския 12.
Бабилонските /вавилонските/, шумерските, акадските, халдейските, египетските клинописи обаче се различавали значително от древноперсийските. Върховенството на боговете започвало с това на бог Мардук /МарДУХ/. В същото това древно време, когато ахеменидите печелят благоволението на бог Мардук, египтяните са се покланяли на бог Ра, докато някои от предците ни изповядвали религията на Танг - Ра.
Въпрос:
Твърдите, че днес точно ние, аспаруховите българи продължаваме да бъдем държава - феномен, какво имате предвид?
Йордан Иванов:
България е единствената държава в света, която и днес продължава да граничи сама със себе си. Какво имам предвид - границите ни така са били нахапани във вековете, че и днес страната ни продължава да бъде държавата феномен, продължавайки да бъде като една особено вкусна филия. И така България е толкова апетитна, щото винаги е намазана с корените на света, с което продължава и да е много недобна, именно заради тези корени.
Въпрос:
С какво се свързва името татари, Татария и кога то добива популярност?
Етимологията на Тат арий идва от баща на ариите и добива гражданственост в началото на Х²²² век. Това става по време и след завоевателните мисии на хан Тимучин /Чингис хан/. Така след руската инвазия в земите на Волжско-камска България, през 1552 - 1584 г., когато Московската Русь разрушава над 30 български града, в това число и старата столица Казань, като тогава са избити около половин милион българи умишлено в руските анали не е отбелязано превъзходството на Великата болжска /волжска/ България, а пише за “държавата на Татариите /на татко Арий, потомствени родствени племена на ариите, или за Казанското царство, което всъщност през Средновековието било истинският център и бастион на предците.
Тези българи, съвместно с потомците на викингите, били истинските древни майстори, които са прокарали в древността Северния морски път. Пак тогава те били тези, които търгували с етносите и народите, населявали днешните земи на Финландия, Норвегия, Швеция, по течението на р. Об, Иртиш и Енисей, Крайбайкалието, Каспийско море, през земите на Балканите до Италия, където нашите предци прабългари също регистрирали присъствие, най-вече и най-силно, в областта Бергамо.

................................

Няма какво да разговарям с човече , което непрекъснато цинично плюе Българите и Народа Български !

Затова само ще четеш - толкова си заслужила , толкова получаваш ! 

И се радвай , че аз не пиша ! 

Циничното ми перо е в пъти по-обилно  и дълбоко от твоето моливче .

Не ме интересува нито какво си учила , нито какво си чела , нито в какво Вярваш ! 

Всичката ти надменност , парад на суета и его , жлъчното ти красноречие достатъчно разкриват за духовна Атрофия и хладнокръвна емпатия към всичко що не принадлежи на ционисткото ти верую и парадигма !

И да скачаш и да подскачаш и салта да правиш по-умна няма да станеш !

Да ми защитаваш с устрем и плам едни Уродливи Чудовища , заради които Страда цял Свят и същевременно да злословиш и принизяваш най-Древният Народ на тази цивилизация е Гротеска ! 
 Че и въпроси , видите ли задавала ...? 

В тъпи и безсмислени диалози не си дирижирам Времето ! 

Надявам се , си разбрала и Осъзнала , така като си ме чела през времето , което съм пребивавала в този форум ?!

Можеш да звучиш авторитетно в племе на слепи и невежи , но за мен си просто един кичозен илот с вирнат нос и брадичка .

Мога да си променя отношението единствено , ако избереш да бъдеш Българка ! 

Неведоми са Пътищата Господни .

Някой ден наистина ще ти се наложи да го изтъкнеш с гордост ! 

А дотогава - не ми се мяркай пред очите .

преди 5 минути, Bubbles написа:

Точно ти да говориш за крадене на история...
Любопитен съм какъв ти е инстинския произход?
Не знам защо но съдейки по писаниците ти си представям дебела кисела леля в мухлясал апартамент в Люлин пълен с котки.

Да, ама не е. Млада е, пътува по света, работи явно за някоя телевизия, снима фоторепортажи, има и видеокамера.  Има си приятел евреин, имат и дете. Българка е, ама май е станала еврейка и от там подкрепя всичко еврейско. Богати са, ако и видиш дестинациите, ще припаднеш. Това само хора с много пари могат да си го позволят.

И на мен ми е много интересно коя е, защо е толкова анонимна. Владее перфектно български език и познава в дълбочина българската история, така че, не е чужденка. Българка е, омъжила се за чужденец. Явно богат. Взела е израелско гражданство, а май и американско. По стила, в който пише в блога, съдя, че е млада. Никога не се снима и се крие. Имат и жилище някъде тук, в София, доста луксозно.

Просто поредната сънародничка, продала се за пари и лъскав живот. Оттам и идва самочувствието.

Цитира религиозни книги, все едно са закони и самата светата истина.:lol6: И исторически достоверни документи.:lol6: Да, ама не.

Има добри познания по история и география, но много ги вплита в еврейски контекст.

преди 17 минути, Profruit написа:

Мисля, да си ремонтираш плондера и да участваш в спасението на България от загиване. Там меча на светлината и махане по магистралата е  изяснено. Ти за мен си тётка от учебниците по психология за студенти.

Тупин е едно кидалово. Минимум ще скрие хаменеи в някой уранов рудник да си шушука с башарчо какви ги насраха, а максимум ще звъни като разпран на шлюхата си от Мар-о-Лаго, за да се филмира какъв е спасител на мира. С какво ще му помогне? С армия от клошари и алкажи на магарета и музейни мотоцикли? Няма Су-57, няма С-500. Евреите си шетат на вълшебните килимчета и лупят всеки таракан.

лека нощ, гаси меча и си лягай, че утре пак ще си на плантацията ... а аз на плажа!!!

гъзи , търкай лампата на Аладин и се моли някой да те уважи утре на плажа , че нервен ми се струваш ...

преди 9 минути, Anneliese написа:

Да, ама не е. Млада е, пътува по света, работи явно за някоя телевизия, снима фоторепортажи, има и видеокамера.  Има си приятел евреин, имат и дете. Българка е, ама май е станала еврейка и от там подкрепя всичко еврейско. Богати са, ако и видиш дестинациите, ще припаднеш. Това само хора с много пари могат да си го позволят.

И на мен ми е много интересно коя е, защо е толкова анонимна. Владее перфектно български език и познава в дълбочина българската история, така че, не е чужденка. Българка е, омъжила се за чужденец. Явно богат. Взела е израелско гражданство, а май и американско. По стила, в който пише в блога, съдя, че е млада. Никога не се снима и се крие. Имат и жилище някъде тук, в София, доста луксозно.

Просто поредната сънародничка, продала се за пари и лъскав живот. Оттам и идва самочувствието.

Цитира религиозни книги, все едно са закони и самата светата истина.:lol6: И исторически достоверни документи.:lol6: Да, ама не.

Има добри познания по история и география, но много ги вплита в еврейски контекст.

Абе да е жива и здрава, аз просто съдя по отношението й, по това което пише, начин да е еврейка няма това е ясно.
Иначе дестинации и аз мога да покажа и до Марс.

@petie1 , вместо да ходиш като кученце подир мен, гледай какво става с твоите любимци укрите. Почти цяла Укрия е в тъмно червено!

https://map.ukrainealarm.com/

преди 9 минути, Anneliese написа:

...

Вместо да пърдиш по цял ден у вас и да дращиш в мама.бг от скука вземи се цани в полицейското управление на Берковица профайлер.
Та ти скри топките на джакпота на 200% !

преди 8 минути, Anneliese написа:

Не е българка както винаги грешно си разбрала, мъжа й е българин ника му е капитан Немо а царя на лютеницата ги познава лично

току-що, Profruit написа:

Вместо да пърдиш по цял ден у вас и да дращиш в мама.бг от скука вземи се цани в полицейското управление на Берковица профайлер.

Тъпоумник, имам бан там и не пиша, само чета. Обаче има много психодесни фенки там и спрях малко да ги чета.

А ти си нейният приятел, нали? Като ти гледам отличния български, и  си българин, но евреин. Учил си в еврейското училище. Същото, от което певицата Глория навремето си отписа дъщерята, след като еврейските деца там са я тормозили цели 3 години! От нейните съученици ли си?

преди 1 час, asp1re написа:

Аз също мислех че има трезвомислеща мисъл, но след днешните изцепки дълбоко се съмнявам че този човек си е пил хапчетата, е... Както и да е.

Защитават си Украйна, хулят Русия и тя колко е убила като потулват всички невинни убити хора от уркския режим, защитават си Израел, забравиха за Газа и особено колко невинни дечица си отидоха без време, сега Иран им е виновна, защото всъщност те отговарят на удара който Израел им нанесе, тази профашистка мисъл много трудно човек може да я разбере. 

Интересно как защитата на Украйна и Израел автоматично се тълкува като профашизъм, но същевременно подкрепата за авторитарни и терористични режими се представя като борба за справедливост. Кажи ми коя страна в Близкия изток предупреждава цивилните преди атака и коя се крие зад собствените си деца като жив щит? Коя държава инвестира в технологии за минимизиране на жертвите и коя пуска ракети на случаен принцип по жилищни квартали? Къде беше гневът ти, когато Хамас изкла десетки невинни на 7 октомври, изнасилваше жени и отвличаше деца? Защо за теб те не са невинни жертви? Или има правилни и неправилни деца според това кой ги убива? Ти си възмутен, че Иран отговаря на удар. А къде беше възмущението, когато Иран финансираше Хамас, Хизбула и въоръжени групировки с една-единствена цел,  унищожение на Израел? Държава, която е единствената демокрация в региона и приютява мюсюлмани, християни и евреи, които живеят заедно. Говориш за невинни убити, но удобно пропускаш терора, системното промиване на мозъци и използването на цивилни като оръжие от страна на терористични режими. Не е ли това истинската изцепка? Преди да сочиш с пръст, си задай въпроса,защо омразата ти е насочена към тези, които се защитават, а не към тези, които умишлено започват войни и използват страданието като инструмент за пропаганда?

преди 3 минути, Anneliese написа:

Тъпоумник, имам бан там и не пиша, само чета. Обаче има много психодесни фенки там и спрях малко да ги чета.

А ти си нейният приятел, нали? Като ти гледам отличния български, и  си българин, но евреин. Учил си в еврейското училище. Същото, от което певицата Глория навремето си отписа дъщерята, след като еврейските деца там са я тормозили цели 3 години! От нейните съученици ли си?

Е, то бан...специално за тебе е нормално.

преди 1 минута, "Саша" написа:

Кажи ми коя страна в Близкия изток предупреждава цивилните преди атака и коя се крие зад собствените си деца като жив щит? Коя държава инвестира в технологии за минимизиране на жертвите и коя пуска ракети на случаен принцип по жилищни квартали?

За Украйна ли говориш? Щото не знам те да са в Близкия изток, та затова питам...?

преди 9 минути, petie1 написа:

Не е българка както винаги грешно си разбрала, мъжа й е българин ника му е капитан Немо а царя на лютеницата ги познава лично

Една чужденка няма как да научи перфектно нашия език. Той е много сложен. Редовно чета по нещо в "Уикипедия" и там попаднах на информацията, че нашият език е сред най - сложните, а английският - сред най - простите и без особена граматика.

Стана ми ясно защо у нас български език се учи 12 години.

И аз съм си писала с едно момиче от Испания, украинка де, семейството и се преместило в Испания и покрай приятеля на майка и, българин, момичето научило за Гергана и започнала сама да учи български език, покрай нашата музика. Но и тя прави правописни грешки и не разбира значението на някои думи и изрази. Валкирчето не е такъв случай. Тя борави абсолютно свободно с българския език. Браво за правописа, пунктуацията, отличните и познания по история и география, включително и българска история, но е прекалила с тората и талмуда. За талмуда знам, че не е за четене, особено вавилонския. Там са написани един куп простотии.

преди 2 минути, Anneliese написа:

@petie1 , вместо да ходиш като кученце подир мен, гледай какво става с твоите любимци укрите. Почти цяла Укрия е в тъмно червено!

https://map.ukrainealarm.com/

Що пък реши че ми дреме за Украйна пък сега?

Че как да не одя кат по смешна комичка от теб във форума нема

преди 7 минути, petie1 написа:

Стига де. Остай берковската Шехерезада да продължава да търси внимание с 1001 глупости.

преди 13 минути, Profruit написа:

И им бутна 41-ва топка

преди 3 минути, Anneliese написа:

Жокерче.
Кой е най-известния български цигулар в света?
Подсказка.
Живее в Холандия, жена му е учителка и умира от рак. Свири на страдивариус, който се охранява от Дойче банк.

След два дни обикаляне на Барселона разбрахме откъде точно е прокудена баба ми през 1906г. Тя шпрехаше на ладино с брат си, за да не я разбера. Имам прозорец, да взема 4-ти паспорт, испански по тази връзка, ако заживея в Испания в следващите 5 години. Апартаментът в еврейския квартал на София миналата година струваше 215 000е, вчера ми предложиха 265 000е. Чудо, не?

Ако ти поискам ръкта ще ми приседнеш ли или ще се правиш на девствена? 

преди 14 минути, petie1 написа:

Тоест да разбирам че наистина е еврейка?
Интересно.

преди 2 минути, lebel написа:

Стига де. Остай берковската Шехерезада да продължава да търси внимание с 1001 глупости.

Опаа верно бре

преди 4 минути, Anneliese написа:

Една чужденка няма как да научи перфектно нашия език.

Много бъркаш. Ако съответната чужденка, не е с 4 клас, като тебе, учи езика за 2-3 години. Стига да има и съответните социални контакти.

преди 2 минути, Profruit написа:

Жокерче.
Кой е най-известния български цигулар в света?
Подсказка.
Живее в Холандия, жена му е учителка и умира от рак. Свири на страдивариус, който се охранява от Дойче банк.

След два дни обикаляне на Барселона разбрахме откъде точно е прокудена баба ми през 1906г. Тя шпрехаше на ладино с брат си, за да не я разбера. Имам прозорец, да взема 4-ти паспорт, испански по тази връзка, ако заживея в Испания в следващите 5 години. Апартаментът в еврейския квартал на София миналата година струваше 215 000е, вчера ми предложиха 265 000е. Чудо, не?

Ако ти поискам ръкта ще ми приседнеш ли или ще се правиш на девствена? 

Ми хубу, живей си в тъпата Испания, където от толкова либерализъм се докарахте до там, да нямате ток.:popcorn2: Ама руснаците били виновни.

Вас само парите ви интересуват, жалка работа.

Аз, ако се омъжа, ще е по любов, не заради пари. За твое сведение, имам роднини, богати, и покрай тях видях парите в какво могат да превърнат хората. Ама не, мерси.

Поздравче за всички, които си мислят, че парите значат нещо:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.