Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

Помните ли, когато Иран думна USS Liberty?

Или това беше Израел?

Бяха убити 34 янкита и стотина, ранени.

• Отговори 4,3k
  • Прегледи 158,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• crazy katon
    crazy katon

Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• ivottoshev
    ivottoshev

Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• Само за протокола - Tръмп твърди едновременно, че е спечелил войната, че в момента я печели, че се нуждае от помощ, за да я спечели и че не се нуждае от никаква помощ, за да я спечели. Всичко това, за

Публикувани изображения

преди 26 минути, Мери) написа:

Някъде бях споменала,че езиците които ползваме в семейството ни са някъде около 10. Най-важното е обаче да познаваш историята. Бабин Яр е една такава история.

Друго...Зеленски призна Палестина за държава. Представи си, това дни след като освободените заложници разказаха пред Сената на САЩ, какво са изтърпели и какво им е причинено. Политическият дебил признава за държава, автономно образувание в  държава, която е дала съгласието си то да бъде образувано. Тоест, казано на прост език като за прости хора-призанава държава в държава. Тогава защо се възмущава,че руснаците  вписват в конституцията си възвърнатите области. Няма нужда точно на мен да ми обясняваш, какво е и какво не е Украйна. Няма нужда да намилаш едно и също нещо и да замеряш с цитати, които не допринасят с нищо към това да си мисля,че Бабин Яр е обикновено гробище, а не място на безпрецедентна трагедия  имасово убийство.  Това е укро-фашизъм в най-чист вид. Не изпъква никакъв вълнуващ и важен момент в биографията на Бандера, който да опровергае това,че е садист, убиец и антисемит. Точка по въпроса.

преди 3 минути, Киро Н. написа:

Мухльовците гръмнали сградата на иранската телевизия

Голяма победа :)

Туитъра и фейса са ирански - смешен Биби

За израелците, това е легитимна военна цел?

преди 1 минута, Киро Н. написа:

Пожелавам им 500 ракети довечера на тия гламари

Да видим "най доброто ПВО"

Интересно ми е 500 балистични ракети ако полетят към масква какви ще са пораженията! :)

В Израел, няма да са големи, но да не забравяме и факта, че 500 ракети струват много пари, а и не всяка държава може да си ги позволи да ги притежава и пусне наведнъж. И от тези 500 ракети колко ще паднат в Израел? Може би скромните няколко, които ще убият няколко пенсионера! 

Аха, още един дебил, който свършва пред телевизора, вместо в жена. Много жалко съществувание водиш. 

преди 1 час, valkiria1 написа:

Да сметна ли от колко години  го припяваш този рефрен??? човек ще помисли,че го пееш заради заплащане, обаче аз знам, че е от безмозъчност. Използвай някакъв умствен капацитет да послужиш като калкулатор на кухата лейка да смята разстоянието  от Иран до Исраел.

За кои вас ? ти, нали си турчин ?....

пп що не използвате качествата си на спасители и да спасите самите себе си,м?

😅🤣

😏 Айдааа , сега пък съм бил и платен 😂😂

Ционистке дърта, това което ти го пея на теб и разни гои тука е факт, и ви го говоря с цел да се осъзнаете ... Но видимо това ваше богопомазано чувство , освен жестоки ви прави и късогледи... Макар че жестокостта ви е по скоро породена от комплекси и малоценност, а не от това че сте богопомазано... 

Вие дори не сте евреи, а секта сред евреите, ционистическа фашистка секта.....пришелци основно в земите на Палестина, с които никога не сте имали никаква връзка, освен религиозна някаква.... Вие сте циганите на арабския свят и не само, просто за разлика от истинските цигани сте по подли и лицемерни...

И да, ще повторя, вие сами ще се унищожите с такова поведение и отношение, и батко няма да го бъде вечно за да ви пази смешните задници насрани.... 😏

Айде , иди да се криеш в подваллите или там където се навираш когато почват от ските ракети да пристигат....👍 

преди 1 час, communismatic написа:

Мхм. Как етническите чистки ги свързваш с всичко това... 

Какви по-точно чистки имаш предвид? 🙄

Аз само да попитам - как действа рускaтa ПВО в Иран? Питам, щото ми е странно как се думнаха толкова неща в Иран. Пък взех, че се сетих как и в Ирак беше руска ПВО.

Руско ПВО в Иран няма драги

В интервю шефа на ПВО и ВВС (който убиха) каза че аятоляха е наредил всичко да е родно

Имат отделни машини получени при разбиването на Ирак

преди 1 час, asp1re написа:

Като човек който е решил да ти каже няколко истини, а проблема че се засягаш и ревеш като магаре е единствено твой. На мен не ми пука, що да ми пука за Израел, те си го търсят сами, просто те знаят че САЩ стои зад тях, те са тяхна прокси държава затова си позволиха и това иначе не ги виждам

Никаква истина не казваш. Вече посочих аргументи. Иначе ,ако не ти е станало още ясно-Исраел прави това, което може да си позволи,което касае сигурността на медината и народа му. Никой и нищо друго няма значение. Щом не можете да правите това,нямате капацитет, смелост и възможности -нагъзвайте се на САЩ, Русия, ЕС  и още който иска да ви изклати. Защото, не се сещам в световната история да има твърдение,факт или събитие, че политиката е любов, а не интереси.  Точка по въпроса.

преди 9 минути, valkiria1 написа:

Някъде бях споменала,че езиците които ползваме в семейството ни са някъде около 10.

На мен един ми стика! :) => В интернет има "авто преводачи". Това, че желаеш да комуникираш с човеци, то = говори, че си изоставена по отношение на технологиите и ползваш архаични способи за манипулация. :) 

И, казваш, че цялото ти семейство е такова?! = Това не е повод за гордост! :) 

преди 15 минути, (:IdioibI:) написа:

На мен един ми стика! :) => В интернет има "авто преводачи". Това, че желаеш да комуникираш с човеци, то = говори, че си изоставена по отношение на технологиите и ползваш архаични способи за манипулация. :) 

И, казваш, че цялото ти семейство е такова?! = Това не е повод за гордост! :) 

Това за 10 те е поредното еврейско изхвърляне 😏 .. Те обичат да се хвалят и ментят даже повече от циганите,особено когато им засегнеш  надутото самочувствие...  Както и хвалбите с уж успехите срещу Иран, и уж малките щети за тях... Мадам, ционисти, за тях никаква жалост повече...

преди 1 час, Мери) написа:

Ето, щом  знаеш украински, чети и се информирай: https://voxukraine.org/manipulyatsiya-tsru-nazvaly-banderu-ukrayinskym-fashystom-dokument

https://www.bn24.biz.ua/bandera-ne-buv-fashystom-vin-voiuvav-proty-hitlera-slova-ros-politoloha-na-kremltb-shokuvaly-skabieievu-i-ko-video/

https://www.radiosvoboda.org/a/29688519.html

Македонски - друг път! Украинският повече прилича на полски, отколкото на руски или ако не повече, то са поне 50 на 50 по прилика. Ще ти се украинският да е руски. 😉

Преди  да попадне в границите на Русия, Украйна е била много дълго време в границите на Полша. И понеже полската шляхта ги  е  експлоатирала , Богдан Хмелницки през 17 век отишъл и поднесъл на тепсия Украйна на Русия с надеждата, че в границите на Русия ще им е по-добре. 

Сиреч руски писан на полска пишеща машина...
...или пък полски писан на руска пишеща мшина ако ти харесва повече.😋

преди 1 час, valkiria1 написа:

Пак питам..ти, какво по-точно имаш с онези няколко души, които са помогнали по някакъв начин на евреите?Какво общо имаш? Защото това е нищожен процент от останалите антисемити, които ограбиха имуществото на евреите, пратиха ги в трудови лагери и разбира се, да не забравим "бисера" в любовта ви към евреите-ЗЗН/  секцията касаеща  евреите/ и съдбата на евреите от западните земи, пратени директно с български конни вагони към лагерите в Треблинка. Не искай медал, там където нямаш никакви заслуги. Тези легенди , исторически изнасилвани факти нееднократно от различни кандидат-спасители и верни на тях придворни. Всичко срещу диамантите на евреите. Историята винаги се повтаря. Така преди векове една католическа кралица прибрала диамантите на сефарадите. Най-нахалното от българска страна ,беше предложението да се даде на Живков Нобелова награда за това "спасение" После вакантното място беше определено за Борис Трети и даже засадиха горичка в Йерушалаим. Докато не "писнаха", потомците на евреите изтонени и ограбени, които разказаха историята на "спасението" зад кулисите. Не се тупай в гърдите за нещо за което нямаш никаква заслуга. Тези, които заслужават са почетени в Яд Вашем.

Едно ще ти кажа : Ти си еврейка колкото аз съм японец.

преди 5 минути, Moriati написа:

Те обичат

Тя, а не те! ;) Но ... кой ѝ го е позволил?! 

преди 43 минути, valkiria1 написа:

Някъде бях споменала,че езиците които ползваме в семейството ни са някъде около 10. Най-важното е обаче да познаваш историята. Бабин Яр е една такава история.

Друго...Зеленски призна Палестина за държава. Представи си, това дни след като освободените заложници разказаха пред Сената на САЩ, какво са изтърпели и какво им е причинено. Политическият дебил признава за държава, автономно образувание в  държава, която е дала съгласието си то да бъде образувано. Тоест, казано на прост език като за прости хора-призанава държава в държава. Тогава защо се възмущава,че руснаците  вписват в конституцията си възвърнатите области. Няма нужда точно на мен да ми обясняваш, какво е и какво не е Украйна. Няма нужда да намилаш едно и също нещо и да замеряш с цитати, които не допринасят с нищо към това да си мисля,че Бабин Яр е обикновено гробище, а не място на безпрецедентна трагедия  имасово убийство.  Това е укро-фашизъм в най-чист вид. Не изпъква никакъв вълнуващ и важен момент в биографията на Бандера, който да опровергае това,че е садист, убиец и антисемит. Точка по въпроса.

Е, човек може да ползва и пет -десет думи на кръст от даден език, явно украинският не е от най-силните ти езици, щом и ти не щеш да се информираш като колегата ти, как му беше ника , аха communismatic, който обича да обвинява този и онзи без да привежда доводи за твърденията си. За Бабин Яр - там са загинали и много украинци, освен това в Организацията на украинските националисти са членували и много евреи, даже е имало цели еврейски подразделения. Но ти разбира се предпочиташ да вярваш на съветската пропаганда, а не да се поровиш и да научиш обективаната истина, а тя е, че не само евреите са страдали по времето на Хитлер, нацистите са убивали и поляци, и украинци, и цигани и всякакви. От друга страна много поляци и украинци са рискували живота си да спасяват евреи, за да може такива неблагодарници като теб после да обвиняват децата и внуците им в какво ли не. Самият Степан Бандера е лежал в немски концлагер и негови роднини са били избити от хитлеристите. 

Виж ти! Готови са да се надупят, само и само да не им пипат тираничният режим!

.......

Мохамед Халаф разкри най-вероятния сценарий, при който аятолах Хаменей ще изостави ядрената програма на Иран

Върховният духовен лидер и ръководител на Иран Аятолах Хаменей е готов да жертва атомното оръжие срещу това режима в страната да остане, според неназован ирански източник, заяви в интервю за БНТ журналистът Мохамед Халаф.

По думите му, това, което ще определи хода на събитията в Близкия изток, са именно следващите стъпки на Израел и как те ще повлияят върху позициите на Хаменеи. Халаф отбеляза, че са били показателни думите на израелски представител, че ще превърнат Техеран в новата Газа.

https://novini.bg/article/2025061615341426279?fbclid=IwY2xjawK9I_RleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBaRnpOUGZVS2dpc3hhdUUwAR7HUDabZTq4Wq2vpMNHNZqpcZq0SMt_Xl2EmKEwOBefl5P__jiP6J9MOgjunw_aem_KamY-_Rs1apnwljdC1mLzQ

преди 4 минути, Solly написа:

Виж ти! Готови са да се надупят, само и само да не им пипат тираничният режим!

.......

Мохамед Халаф разкри най-вероятния сценарий, при който аятолах Хаменей ще изостави ядрената програма на Иран

Върховният духовен лидер и ръководител на Иран Аятолах Хаменей е готов да жертва атомното оръжие срещу това режима в страната да остане, според неназован ирански източник, заяви в интервю за БНТ журналистът Мохамед Халаф.

По думите му, това, което ще определи хода на събитията в Близкия изток, са именно следващите стъпки на Израел и как те ще повлияят върху позициите на Хаменеи. Халаф отбеляза, че са били показателни думите на израелски представител, че ще превърнат Техеран в новата Газа.

https://novini.bg/article/2025061615341426279?fbclid=IwY2xjawK9I_RleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBaRnpOUGZVS2dpc3hhdUUwAR7HUDabZTq4Wq2vpMNHNZqpcZq0SMt_Xl2EmKEwOBefl5P__jiP6J9MOgjunw_aem_KamY-_Rs1apnwljdC1mLzQ

Ахам, поредната еврейска партенка... Иран заявява съвсем друго 😏

Ще им се на ционистите и САЩ ама няма...

Впрочем Иран е предупредил жителите на Тел Авив да напускат, тези които живеят около редакциите на циониските медииесъщо, а не само тези около военните обекти..

А да ,смелите цхалчета се хвалят с фотки как се крият в училища вече...😏... Някак много познато нали, като е страна 404 ...общи учители...стърчат уши нечии 

"

Лъжите, използвани за оправдаване на войната срещу Ирак, се използват повторно за водене на война срещу Иран.
От Муун от Алабама, 16 юни 2025 г.
---------------
Илюстрация: Пропагандната машина срещу Иран отново работи, но не предлага много нови неща.
--------------
Бившият служител на ЦРУ Лари Джонсън пише:
.
„Вярвам, че атаката на Израел е била част от планирана международна разузнавателна и военна операция, която е включвала участието и подкрепата на Съединените щати, Великобритания, Франция и Германия. Получихме първата следа на 31 май, когато наблюдателен орган на ООН публикува два доклада, предназначени да създадат наратив, че Иран е нелоялна ядрена държава:“
.
... Тази тактика беше използвана през 2002/2003 г., за да се намери оправдание за атака срещу Ирак, за който САЩ настояваха, че разполага с оръжия за масово унищожение. Сега знаем, че това е било лъжа, но пропагандата беше ефективна в генерирането на подкрепа в САЩ и Европа за нахлуване в Ирак.
.
Днес виждаме подобни усилия, само че този път Иран е лъжливо обвинен в обогатяване на уран за изграждане на бомба. Лъжата за Ирак за оръжия за масово унищожение, подобно на сегашната клевета срещу Иран, има само една цел... да оправдае военни действия за постигане на смяна на режима.“
.
Вече съм описвал настоящата операция на МААЕ, целяща да обвини Иран за предполагаемо ядрено замърсяване, открито преди повече от две десетилетия.
(МААЕ - Международна агенция за атомна енергия.)
.
В навечерието на войната в Ирак през 2003 г. имаше друга лъжа, която беше известна с това, че беше използвана за „оправдаване“ на атаката.
.
Твърди се, че иракският лидер Саддам Хюсеин е в сговор с Ал Кайда, терористична групировка, създадена от Съединените щати в Пакистан за борба с подкрепяното от Съветския съюз правителство в Афганистан.
.
Твърди се, че Ал Кайда е извършила атаките в Съединените щати на 11 септември 2001 г. Свързването на Ирак, който се е борил с вдъхновени от Ал Кайда групировки, с Ал Кайда е само по себе си втората най-цитирана лъжа, използвана за оправдаване на войната на САЩ срещу Ирак.
.
Не е чудно, че подобен наратив сега внезапно се изгражда и по отношение на Иран.
.
Дейвид Игнатиус, неофициален говорител на ЦРУ във „Вашингтон пост“, беше помолен да публикува тази глупост (архивирано):
.
Но Иран има и други начини да се бори. Един от тях, на който не се обръща особено внимание, са отношенията му с филиалите на Ал Кайда. Според бивши служители на американските служби за борба с тероризма, Техеран е изградил добри отношения с новия „фактически“ „емир“ на Ал Кайда, Сайф ал-Адел, който пое властта през 2023 г. след убийството на Айман ал-Зауахири. Тези бивши служители твърдят, че Адел е помогнал за управлението на планирането на оръжия за масово унищожение за Осама бин Ладен.
.
Клонът на Ал Кайда в Йемен може да представлява особена опасност. Той се ръководи от Саад бин Атеф ал-Авлаки, който публикува този месец смразяващо видео, в което заплашва американски служители.
.
„Преследвайте изметта на земята и най-големите ѝ престъпници“, призова той последователите си, посочвайки Тръмп, вицепрезидента Джей Ди Ванс, министъра на отбраната Пийт Хегсет и бившия изпълнителен директор на Министерството на отбраната Илон Мъск. „Няма червени линии след случилото се с нашия народ в Газа“, каза той. Според Jerusalem Post, Авлаки призова мюсюлманите в Европа и Америка да гарантират, че няма „нито едно безопасно място“ за евреите.
.
Кои биха били тези „бивши служители на американските служби за борба с тероризма“? Майк Помпео, Джон Болтън или някой друг известен лъжец?
.
Според слуховете, Сайф ал-Адел, „фактическият“, но никога не обявен лидер на Ал Кайда, е бил в Афганистан, Пакистан, Сирия, Египет и Иран от 2001 г. насам, където според съобщенията веднъж е бил под домашен арест, а по-късно е бил разменен за ирански заложници, държани от Ал Кайда в Йемен.
.
Повече от две десетилетия шиитският Иран се бори със сунитската Ал Кайда, където може. Операциите срещу сунитските екстремисти в Ирак и Сирия до голяма степен са войни срещу свързани с Ал Кайда сили. В Йемен Иран е съюзник на хусите, които се борят с подкрепяни от САЩ групировки, свързани с Ал Кайда, в южната част на страната. Подобна ситуация съществува и в Ливан, където подкрепяните от Иран сили на Хизбула се борят със свързани с Ал Кайда радикали от години.
.
Да се твърди, че Иран сега е в сговор със Сейф ал Адел, предполагаем, но никога не обявен за лидер на повече или по-малко изчезнала Ал Кайда, е очевидна глупост.
.
Дейвид Игнатиус е широко четен „лидер на общественото мнение“. Фактът, че е бил помолен да направи тези безсмислени твърдения, е сигнал за другите да ги забележат.
.
Сега можем да очакваме много други второкласни колумнисти да измислят подобни истории.
.
Това е, подобно на опита да се асоциира Иран с оръжия за масово унищожение, наратив, който ще бъде използван за по-нататъшна ескалация на настоящата война за смяна на режима срещу Иран."
преди 59 минути, Киро Н. написа:

Руско ПВО в Иран няма драги

В интервю шефа на ПВО и ВВС (който убиха) каза че аятоляха е наредил всичко да е родно

Имат отделни машини получени при разбиването на Ирак

И в една друга страна "тамадата" наради импортозамещение, ама случва ли се? Ми, чета си руски официални медии и не се.

Четирите фронта на Тръмп
1. Израел и Иран.
Всъщност темата, разбира се, далеч не е нова, но, характерно е, че самият Тръмп ѝ даде тласък, когато лично анулира ядрената сделка през 2017 г. Тоест, САЩ, както винаги, бяха измамени и, между другото, по подстрекателство на същия Нетаняху - откровен военен престъпник, което сега е очевидно за целия свят, извън Запада.
Въпреки това, при всеки президент Израел винаги е въвличал Съединените щати в своите авантюри и войни, което, предвид мощното израелско лоби, не е изненадващо. Достатъчно е да си спомним как Нетаняху наскоро говори в Конгреса, сякаш е у дома си. В Америка има огромен брой хора във властовите структури, които искат да бомбардират Иран, чийто потенциал във всички области е огромен, защото, след като е бил под санкции в продължение на 40 години, Иран е постигнал пробив в поне две области: ракетната наука и селското стопанство. Омразата към персите в Съединените щати е от дълбоко религиозен характер, защото е трудно да се намери друго обяснение. В същото време всички приказки за иранските ядрени оръжия, които уж дестабилизират света, се разбиват от един прост аргумент: ядрените оръжия на КНДР не стороха нищо на света, освен запазването на суверенитета на тази малка страна и стабилността в Югоизточна Азия. Нито Япония, нито Южна Корея не пострадаха по никакъв начин и, тъй като нямаше нужда, те не планираха нападение срещу Северна Корея. И всички заплашителни думи и изявления си останаха само думи, без никакъв ефект върху стабилността. Освен, разбира се, ако не се намеси външна сила (няма да сочим с пръст).
Сега е ред на Тръмп, който е под огромен политически натиск, да се бори с Иран. Всички приказки за това как той е за мир, той не е знаел, не е бил предупреден - не на нас тия. Доказателство за това е превантивната евакуация на американския персонал от Ирак. Тоест, Държавният департамент е знаел предварително за предстоящата ракетна атака от страна на Израел, която Тръмп, сваляйки маската си, веднага нарече „отлична“.
Що се отнася до баланса на силите, той категорично не е в полза на Израел, нито по отношение на населението (85 милиона - Иран, 10 милиона - Израел), нито съответно по отношение на мобилизационните ресурси, а оттам и по отношение на способността да издържи на продължителна война. Тоест, Израел не може без прякото участие на Съединените щати, което вече е налице в пълна степен: масивни доставки на оръжия и боеприпаси, зареждане с гориво на самолети, сателитно разузнаване и т.н.
Последици: Потенциално блокиране на Ормузкия проток от Иран, през който преминава 20-30% от световния трафик на газ и петрол. Под удар биха могли да се окажат Персийският залив с подобен трафик, Червено море и в резултат на това претоварването на Суецкия канал с непредсказуемо удължаване на срока. Цените на всичко ще скочат рязко. Световната търговия отново ще бъде подложена на мощен удар, който ще засегне всички, включително Америка.
2. Русия и Украйна.
Мирните преговори, за които настоява Тръмп, очевидно се провалят. Русия напредва, украинската техника, 90% западна, и личният състав се унищожават необратимо (например, останали са само два от доставените танкове „Ейбрамс“), скоростта на руската офанзива се увеличава. Ако вчера Зеленски все още можеше да излъчва нещо за боевете в Курска област и сдържането на руската армия в Донбас, то утре ДНР ще бъде напълно освободена и прочистена, и Русия ден след ден ще поглъща значителни територии от регионите Суми, Харков, Днепропетровск и ще форсира Днепър в Херсонска област, всичките му речи ще бъдат от поредицата „Квартал-95“ за тесен кръг любители на фентъзито.
Като цяло дилемата на Тръмп е проста: или да изостави Украйна, или да продължи да играе играта на губещия. По всяка вероятност, предвид огромния натиск от страна на ястребите, той ще продължи да тласка страната си към нова загуба.
3. Китай и Тайван.
Въпреки затишието, Китай остава трън в очите на САЩ, както и кошмар за американските хегемонисти. Всъщност, поглъщането на Тайван не е някакъв въпрос за Китай, въпросът е кога? Тук всичко е съвсем просто: Китай традиционно чака удобен момент, когато САЩ започват да се давят във всички останали проблеми и изобщо няма да имат време за Тайван. Междувременно, във всеки случай, темата е изключително болезнена за Америка, особено от гледна точка на репутационните загуби пред целия свят.
4. Лос Анджелис.
Всъщност, това далеч не е само „Градът на ангелите“, а от днес вече около 50 големи американски града. Особено като се има предвид помпозното събитие във Вашингтон на 14 юни - военен парад, посветен на 250-годишнината на американската армия (и, едновременно с това, рождения ден на Тръмп).
Ето, че демократите вече са в активен старт и са готови да поставят цялата страна на задните ѝ лапи, само и само Тръмп да отстъпи за пореден път, или още по-добре, да изчезне някъде. Планират се масови протести на мигранти, за които са мобилизирани огромни средства. В такъв активен старт са и наркокартелите, които са оплели в мрежа, поне, целия юг на САЩ и не искат да се откажат от многомилионното си „стадо“.
Демократите отдавна залагат на мигрантите: дори при Клинтън, който даде на испанския статут на официален език наред с английския. И да, дори преди Клинтън, през 80-те години, Рейгън помилва много нелегални имигранти при условие, че получат гражданство и Америка затвори границата с Мексико. И въпреки че това беше еднократна акция, сега се превърна за Съединените щати в бомба. При Байдън мигрантите, с помощта на множество неправителствени организации, бяха изпращани в колебливите щати и въпреки че демократите загубиха изборите, но нелегалните не си тръгнаха. В крайна сметка депортирането на нелегални имигранти на Тръмп се провали, защото депортирането на десетки милиони е невъзможна мисия, когато трябва да се използва цялата армия и национална гвардия. Съпротивата ще бъде колосална, накрая ще взриви цялата страна. Инфраструктурата ще пострада: енергийни съоръжения, порутени железопътни линии и мостове, навсякъде по пътищата ще бъдат поставени контролно-пропускателни пунктове, а всеобщ полицейски час е неизбежен.
Дилемата на Тръмп е проста като две и две: ако не спре хаоса с най-суровите мерки, мигрантите ще превземат страната; ако започне да ги задържа, ще превърнете всички щати в бойно поле, някои от които неминуемо ще искат да се отделят. Като цяло се оказва, че Америка престава да съществува в предишния си вид и през следващите години изобщо няма да има време за външни проблеми, а особено не и за поддържане на хегемонията си. Поздрави за това!
А световната търговска криза е просто криза, преживявали сме я неведнъж, ще я преживеем и сега, а още повече ще преживеем краха на Америка.
- Инфорус
преди 2 часа, valkiria1 написа:

И кравата Милка, забрави да споменеш. 🤣

всичко е планирано 5-10 години  по-рано

предвид глобално затопляне в израел вече не  удачно да се живее понеже не е за тяхната раса и трябва да се изместят на север

затова се води и  скрита политика за геноцид над българското население и демографска катострафа

за да можем да прием 5 милиона  бежанци от израел

заради изценирания конфлик между иран и израел

в който иран ще победят и ще  се насели земята от по -мургави  за които е подходящ климата на израел.

Трол кампанията русофили, яростно се активира да защитава терористи, начело със специалистката по еднорози! 😂

Друго не съм и очаквал де, щом иранците започнаха да преговарят с Русия за убежища.... 😂 То къде ли другаде защитават терористи? Май само там! :giggle1:

преди 42 минути, Мери) написа:

Е, човек може да ползва и пет -десет думи на кръст от даден език, явно украинският не е от най-силните ти езици, щом и ти не щеш да се информираш като колегата ти, как му беше ника , аха communismatic, който обича да обвинява този и онзи без да привежда доводи за твърденията си. За Бабин Яр - там са загинали и много украинци, освен това в Организацията на украинските националисти са членували и много евреи, даже е имало цели еврейски подразделения. Но ти разбира се предпочиташ да вярваш на съветската пропаганда, а не да се поровиш и да научиш обективаната истина, а тя е, че не само евреите са страдали по времето на Хитлер, нацистите са убивали и поляци, и украинци, и цигани и всякакви. От друга страна много поляци и украинци са рискували живота си да спасяват евреи, за да може такива неблагодарници като теб после да обвиняват децата и внуците им в какво ли не. Самият Степан Бандера е лежал в немски концлагер и негови роднини са били избити от хитлеристите. 

Абе, опитах се някак си по-културно да ти обясня,че много се обясняваш. Никого не интересуват нито обясненията ти, нито вълненията ти зад тези обяснения,нито дали примерно имаш коч или вибратор, нито нищо. 
Недай да си внушаваш,че и този отговор е внимание,  и съответно ще завъртиш за кой ли път латерната на същите излишни обяснения отново.Линковете ти също. Колкото до езиците, хващам бас,че не ползваш повече от мен, но и това остава встрани,защото не си съществена част от това да ми обясняваш неща, които са далеч от функционалната ти грамотност на тема украински фашизъм. Сигурна ли си ,че знаеш какво искаш, когато се опитваш да ми обясняваш неща, които са далеч от интересите ми? Съмнявам се, щом не можа да разбереш какво означава "Точка по въпроса" Тогава да обясня директно... Тези интереси надхвърлят и напълно изключват  Украйна, съдбата и,украинците,  украинския фашизъм  и пр..

Апропо, дебилният Зеленски осъди ударите над Иран,забравяйки ,че точно исраелските удари унищожават заводите за шахеди, които иранският режим услужливо продава на Русия, за да убива украинци и руши Украйна. Какъвто "спасителя" на Европа, такива и феновете му. И за теб се отнася това. Надявам се, след директното пояснение да разбереш какво означава -Точка по въпроса.

преди 15 минути, Inana.. написа:
 Пропагандната машина срещу Иран

Вземи най-после конкретно да ни обясниш-какво означава Иран ? Кой, какво  визираш под Иран?

преди 1 минута, Staff. написа:

Трол кампанията русофили, яростно се активира да защитава терористи, начело със специалистката по еднорози! 😂

така е! този път си прав !

израел направи терорстичен акт 

пронтив демократичните ценности на иран

не им дават да имат ядрени централи 

и ядрено  оръжие 

откъде на къде 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.