Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Синдромът "Малкият принц" и значението му в психичните девиации.

Featured Replies

преди 7 часа, Theros написа:

Твоята безметежност си зависи от тебе. Искаш да кажеш нещо, да ми отговориш, но това не е безметежност, а желание. 

Безметежността възниква когато са налице условия. Никой не може да избира желанията, които се появяват в съзнанието, както и да не се появят, когато са налице условия. 

• Отговори 265
  • Прегледи 16,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ах, Рамус…плоско… толкова плоско…откакто си диагностицирал звездния Малък принц с хроничен “искейпинг”,всички поети се чувстват като пациенти. Само се надявам, че когато гледаш залез, не го виждаш кат

Публикувани изображения

• Автор
преди 1 час, Śūnyatā написа:

Никой не може да избира желанията, които се появяват в съзнанието, както и да не се появят, когато са налице условия. 

значи че желанията просто така си се "появяват"... в някакво си "съзнание"? :) И нямало да се появят ако... нямало условия... ?

Понеже и "желания" разбираш какво значи ли? Даже и "безметежност"... :) но пък що да не си ги "кукаш"... 

Невежеството дотам води... дотам. Като си невеж се фантазираш, ако стане, някак си да си обясниш. Пък и не просто каквото и да е, ами и ползата ти да остане. А всичко е нахакано в чувал да прилича на "научно'. 

И няма значение... но най-важното става с повторенията - вижте ми истината, тя ще ви спаси, тя ще промени света, щото така ми го е променила в малката ми кутийка. Е, не съвсем, щото ме напъва отвътре, но си имам истина, и си я "преживявам".

И ми е важно да я повтарям, важно е да повтарям колко много я преживявам, щото само така ми върши работа. Искам и вие да ми говорите за моята истина, да си играем на "дискусии", да ви я обяснявам докато вие още не я разбирате... 

В религиозния раздел толкова години това е станало направо като "норма" - изтрещели от целия виртуал, елате да се съберем да си менкаме "приказките" сред които си живуркаме. Даже приличат и на религии, докато малките принцове са "вярващи"... и вярата, там, ала-бала... 

Цяла менажерия от изтрещели приказки и всяка под наслов - това е мое мнение, имам си аргументи, това е гледна точка и всеки трябва да ми я зачете, приеме, да ме уважи, щото това искам и това ми трябва. Дайте да си приказваме за моята приказка - вижте как съм си я нагласил, кви работи съм си измислил и довлачил откъде ли не. Тва учения, тва религии... кво му плащаш - микс, докато стане да прилича и да стане всеки пастор на личната си истина. 

Изтрещяла работа... само за "кукане" става. Въпросът е че в това се е превърнала основната част от форума - щото това е заразно и отваря веднага пътя на изтрещелите. И постепенно става събрание в психиатрично отделение. 

преди 9 часа, Theros написа:

"Пробудили" са се. Но кое в случая е съня? А сънят бягство ли е или необходивост?

Иначе пари се правят от всякакви човешки желания и раздуването им. Да желаеш нещо нереално искейпинг ли е? Задължително ли е и бягство или може да е само заблуда?

Смятах, че изразът "пробудил се" е популярен и изяснен в будизма, заради това го използвах. 

В моето разбиране, не- будните са хора, които преживяват живота като сън- нещо хаотично, неразбираемо, несвързано. Лутат се насам- натам без висока лична цел, до обяд забравят смисъла на това, което им се е случило вчера. Пробуденият има разбиране за света, което го прави сведущ и спокоен пред световните и лични събития.

В този смисъл, сънят е непробуден. Нито е бягство, нито необходимост, а си е настояще, живеене в сън. Така поне е тълкувано пробуждането от... Ако знаех, че думата не е изяснена добре, щях да ползвам своя.

Според мен, да желаеш нещо нереално е двуяко. Това се дължи на съзнанието, че то ни е по-приятно от живота или че ни е необходимо или важно за живота. Примерно в роман на Балзак един осигурен чичка профуква състоянието си в опити да направи диамант. Той е в живота и прави нещо, за което смята, че има перспективи. Уви, погрешно. Има нерешени научни въпроси, на които хората посвещават живота си. Ако това не им пречи да живеят- печелят, харчат, женят се, отглеждат деца, правят дом, то това не е бягство, а хоби. Дори да се лишават от тези неща в името на труда си, мисля, че не е бягство. Трябва да са недоволни от живота и преднамерено да правят постоянно и натрапчиво нещо, колкото да не мислят за истинските проблеми за да е бягство от реалността.

преди 8 часа, _ramus_ написа:

Никой не е решил никои проблеми от живота си като е избягал. НИКОЙ! 

Няма да възразявам, но ще дам някои случки: Българите били нападнати от хазарите. Някои от братята избягали, един минал отсам Дунава, друг отишъл по баварско, друг останал. Този който останал се покорил и не може да се каже, че си решил проблема. Този до Дунава основал нова държава. Този по баварско бил заклан заедно с народа си. 

Дошли в Долината на тракийските царе келти. Царували 70 г., после побегнали на Запад. Днес някои българи смятат, че било грешка да останем тук, а трябвало да бягаме още по- на запад.

преди 4 часа, Śūnyatā написа:

Безметежността възниква когато са налице условия

Но как ще разбереш кога условията са налице? Нали взаимозависимите фактопи са твърде много за да бъдат обхванати. Ти може да кажеш, че няма условия, просто защото не си на кеф, а въпреки това условия да има.

• Автор
преди 3 часа, Търсещ истини написа:

Има нерешени научни въпроси, на които хората посвещават живота си.

Много е сложен казуса за да може лесно да се диференцира. Ако беше лесно всеки щеше да може, вкл и да разпознава заблудите СИ. А това може би най-голямото предизвикателство в пътя на развитието, с условен етикет "духовно". 

СЪБУЖДАНЕТО не само в будизма, е акт на излизане от личната констукция на живота, която всички си правим. И това е вектор в път, в който това "събуждане" е само начало на напълно различна екзистенция. 

Още веднъж ще повторя нещо, което или никой не чете, или пък никой не му се мисли:

ВСИЧКИ правиМ своите си версии на реалност. Имаме богат психичен апарат, който обезпечава механизмите да се реализират. Въпросът с проблемите на ИСКЕЙПИНГА не са в това "ДА СЕ СПРЕ", защото са твърде редки хората, които достигат до такъв етап. ВЪПРОСЪТ е да се държи "мярката", дозата... това определя и "отрова" или лекарство. 

Искейпинга има своите ползи и това е толкова очевидно. Дори има градивност в някои форми, когато умението да се запази баланса, да се улови "мярката", с това да не се потъва генерално... 

Проблемът на искейпърите в няколкото раздела тук не е че ползват свои версии на живота, света, вселената... а че това им става основен житейски шелтер и пренасят идентичността си в нея. А с това - битието върви заедно с личността, с идентичността. 

Проблемът с бягството в лична реалност е когато стигне фаза на "крайност", когато психичния свят вече не е намерил друг начин и потъва в сънуването на личната конструкция. В този смисъл искейпинга, за който тук става въпрос не е градивен в никакъв план, а е блокиращ развитието, заради игра на "спасение", която не може и не се позволява да спре. 

Какъв е резултатът - едни и същи никове от над 10 години заявяват едно и също свое участие - САМО И ЕДИНСТВЕНО застанали в приказката, която са си направили.

Само това... - единствено и само това.

В добавка е и другият елемент - не просто да участват - а настоятелно и повторително да презентират своята лична приказка, с фантазиите си че имат мисия, че правят добро ( за всички), и с разни други идеализации. Примерът - най-яркият пример е за пожарният инспектор, който за пореден път играе приказката си за изхода от илюзиите на света и хората и след като му омръзна "будиската игра", вече премина на нова вълна, поредната - на негов измислен вариант на "детерминизъм". 

Упоритостта от готови думички, от ИИ, от намерено в гугъл и н епрекъснатото облъчване само с едно също - тема след тема, пост след пост - едно и също, с характерната упоритост и неуморност на вкопчения до фанатизъм... По който и да е въпрос - само да се привиди че има асоциация и той си налива неговата си заготовка... 

Едно и също... И не е единствен - бебчото с духовната приказка за най-обикновен художествен образ, е заживял сред приказката на най-обикновена книжка. Комбинирал е каквото е докопал, при това години наред. Отгоре на всичкото той също е с "мисия", с фантазии за "чисти помисли" и как с тях той 'привлича чисти и духовни мисли", чрез "духовните си идеали"... И всичко това е непрекъснато във всяко негово участие. 

Той също си влачи текстовете от книжката си, той си влачи и приготвите си заготовки, а и вече и да ги нямаш приготвени е достатъчно сред виртуала да знаеш как да "си ги повикаш" и става лесно и бързо. 

"Писанката", с креатора си, е в същото положение - едни  и същи повторителни нейни си вариации, отново идеализирани фантазии, отново тя е светлата, добрата, осведомената... Тя дори си присвоява да преживява и ръководна роля. С безброй лъжи за образа й зад виртуалния й театър... както и на останалите... 

Същото е и спрямо "божествения бакшиш", дето си е направил истинска религия и той е гуру в нея - повторителни теми, непрекъснато облъчване, дори с маркетинг относно съвсем финансови ползи, които обаче... са умело прикрити зад делюзиите с които си е нагласил личната си приказка... 

Същото се забелязва и сред сливенския алкохолен магнат, който сега е потънал в модата си на разговори с ИИ, най-вече защото самотността си намира утеха в нагласациите в ИИ моделите и непрекъснатия им уклон да угодят като "галят", възхваляват и напудрят тоя, дето е пред огледалото им. 

Същото е и сред вечния революционер с демоничните му прадеди, със Астралния енергетик, който е откровено с ясна диагноза... Сред форума има и други такива, дето минават и заминават... 

Един и същ модел се разиграва от съвсем различни хора, потънали в своите си приказки и фантазират как с героичните си личица от приказката си те си ги играят за да спомогнат още по-добре преживяванията на любимите си сънища. 

Сега новата мода е ИИ и няколкото потънали вече се научиха как да ползват щедро и тази патеричка... А с нея още по-добре се спомага да се представиш като онзи, който не си и никога няма да бъдеш, а само мимикрията да "пребъде", да   е налице рефлексия, да има отклик... някаква форма на конекция, с който и да е... 

Налудността на това е вече прекалена и тя залива не само КАЛДАТА. Тя залива всички теми, но мен ме интересуват само някои от тях, и то тези, които смятам за част от сериозните постижения на ХОМО САПИЕНС. Докато същото се разиграва в главиците на няколкото непораснали и травмирани деца и се фантазират в първо лице колко са светнати, добри, светли, чисти... и как ще се прераждат или ще се пенсионират сред вечността с високи позиции.

И както е всеки "наситен искейпър" те вече са в зрялата фаза в лов и търсене на 'споделяне". Самотийката на личната приказка е едно от основните проблеми в нея, а твърде малко деца са в състояние да я понесат. И тръгват на лов за публика и за "споделяне" колко са онова, което преживяват в кутийката си. 

преди 1 час, _ramus_ написа:

Много е сложен казуса за да може лесно да се диференцира.

малък коментар на това какво значи думата "казус", астрала доста обичат да я употребяват по телевизията особено

казус значи че имаме някакъв "случай + проблем", това е значението на тази дума

думата "конкретика", тя пък значи - конкретни факти

всички се друсате в салатата на астрала .........

преди 24 минути, some_spirit написа:

всички се друсате в салатата на астрала .........

Ако под "салата на астрала" имаш предвид объркана смесица от вярвания, усещания и меметични внушения - може би си прав.

• Автор

разбира се - понеже ти знаеш кой е прав, каква е истината. :)

А въпросния пък... той няма как да е прав. Щом го е написал, той е прав. Нищо че е "за него си", и именно това е най-важното и най-показателното за в тази тема. 

Щом и ти си написал... естествено че и ти си "прав"... Ей така - много прави, много изправени говорители на "истината си". Че даже и я преживявали. :) 

Как въобще можете да изтрещите до такава степен... как?  Тази въпиюща налудност, изтрещелост, която става вече нещо като модна, вече е "новото нормално". И това е само защото наводнихте КАЛДАТА и го превърнахте във вашата си виртуална "на"лудница. И понеже сте си така, и мярката отдавна е изгубена... 

Достатъчно е "някой си да си вярва" и това е като "гаранция" че той има мнение, че има аргументи, че има основания, че даже е и логичен. Само "да му се струва така", и значи че е така... 

Но тия натрапчиви настоявания, непрекъснато... всеки коментар - вижте ме колко съм сигурен, колко съм неуязвим, колко съм истинен и правдив... Колко знам, колко ги виждам ясно нещата - едно и също, а уж от толкова различни хора.... 

От себе си не можеш да избягаш. Колкото и да ти се иска. Но можеш и трябва да направиш нещо друго - да бъдеш свой господар. 

А искейпърът може и да си мисли, че е господар в своя свят, но неизменно е негов роб.

Къде е причината за бягството, обаче? Търсене на сигурност, утоляване на зависимости, бягство от страхове, преследване на неосъществени мечти и желания...? А може би всичко се свежда до търсене на щастие. И до липсата на удовлетвореност от живота, която човек не успява да получи в нужната степен "отвън". 

Ако ти се "привижда" нещо, то не е случайно. След като "виждаш бягащи", то означава, че ти бягаш! ;) 

@valkiria1 след като "виждаш" фикуси => Не е случайно! 

Успех!

преди 10 часа, Theros написа:

Но можеш и трябва да направиш нещо друго - да бъдеш свой господар. 

Един популярен мем например гласи: „Всеки е ковач на съдбата си“. Този мем дава усещане за лична сила, но също така оправдава социални неравенства, гордостта, омразата, презрението, вината, срама и самосъжалението. Този мем не е неутрален, той управлява поведението, легитимира структури и поддържа ред. А ние, вярвайки, че сме „избрали“ да му вярваме, ставаме негови носители.

Ти не контролираш, контролира те идеята, че контролираш. В този парадокс се крие драмата на човешката свобода. Колкото по-дълбоко вярваш, че действаш свободно, толкова по-невидим става механизмът на влияние. Свободата не започва с избор, а с осъзнаване, че си причинен, че си програмиран, че желанията, изборите и вярванията ти имат своя история, която не си писал ти.

преди 58 минути, Śūnyatā написа:

Ти не контролираш, контролира те идеята, че контролираш.

Да, да, мен ме контролира идея някаква си, но пък ти осъзналият истинската свобода си този, който повтаря до несвяст из темиге едно и също. Ако това е свободата, мерси, не ми трябва.

• Автор
преди 11 часа, Theros написа:

От себе си не можеш да избягаш. Колкото и да ти се иска. Но можеш и трябва да направиш нещо друго - да бъдеш свой господар. 

клишетата са нещо чудесно, особено ако си празен и ролята им да запълнят празното. 

Трите първи изречения са чудесен фейк - и трите. Смилово са пълен нонсенс, но са и показател колко е ниско нивото и празно зад папагаленето. 

ОТ СЕБЕ СИ - кое е това 'себе си'? :) какво значи това... че да се сложи в основата на играта - не можеш да избягаш, може и да ти се "ИСКА"... ама най-добре да си "господар" - на себе си... И пак - на кой "себе си и какво е това"... 

А ние, вярвайки, че сме „избрали“ да му вярваме

Кои точно "сте вие"? :) 

В този парадокс се крие драмата на човешката свобода. Колкото по-дълбоко вярваш, че действаш свободно, толкова по-невидим става механизмът на влияние.

ТЦ, няма такава "драма" въобще извън малката ти кутийка сред която живуркаш. Никой не го интересуват драмите сред сънищата ти и добре че той ти се вързва на хорото, дето си играете толкова години. 

преди 52 минути, Theros написа:

който повтаря до несвяст из темиге едно и също

Не можеш да му пишеш такива работи :) - толкова години му пригласяше именно в това "едно и също". Именно ти, преди всичко... 

И какво - все някога се насища играта и омръзва.

Той не може да спре, на теб може и да ти омръзне, щото отдавна е изчерпано. Обаче се изнасилвате и двамата - за него поне е ясно, но ти - защо продължаваш да му играеш в играта на повторения и утвърждаване? 

Щото и твоята игра - е подобна. И твоята е повторения и утвърждаване на твоят си духовен сън. Иначе много ги разбираш искейпърските работи, само дето ти си потънал от бая годинки в същото. И сякаш посланията са направени за към теб си... с вечното оправдание "на някого може и да му полезно, да научи, да помисли..." 

Това е заветната мечта на всеки искейпър - да ви споделя, може да ви е полезно, аз научих истината и ще ви я разкажа, обясня... човечеството, вселената, висшите същества, вселенските учители... любимата ми "духовна библия" с владиката Иларион в главната роля... 

Едно и също - чисти помисли, за чисти фантазии и проекции... ще скачам към висшите сфери, преражданията... и наливки от книжката. Едно и също... , а не може без веселата част - едно и също, но пък това носило развитие. 

Голямо развитие ... браво. Ей го - и пожарния инспектор направо се "разви" отвсякъде. :) 

преди 1 час, Theros написа:

Да, да, мен ме контролира идея някаква си, но пък ти осъзналият истинската свобода си този, който повтаря до несвяст из темиге едно и също. Ако това е свободата, мерси, не ми трябва.

Всичко зависи от това с какви идеи, меми сме програмирани. Те обуславят поведението ни. Можем да се освободим от дадена концепция, която ни управлява, само ако сме заразени с друга концепция (например, че е полезно да развием критично мислене, да отделяме време за да анализираме причините и да не сме лековерени като риба пред стръв), която да елиминира влиянието на първата. Това до което можем да достигнем е по-добра саморефлексия, за да не сме лесно манипулируеми от идеи или меми, които носят емоционален комфорт, но не носят никаква практическа стойност (дори вредят), не водят до по-малко страдание и до изграждането на по-добра среда.

преди 43 минути, Śūnyatā написа:

Всичко зависи от това с какви идеи, меми сме програмирани.

Какви мемита ве ... завети от пра-пра и прочие отци и баби. :) 

• Автор

за да не сме лесно манипулируеми от идеи или меми, които носят емоционален комфорт, но не носят никаква практическа стойност (дори вредят), не водят до по-малко страдание и до изграждането на по-добра среда.

всъщност иронията е, че от години чакаме да се освободиш от магията на личните си меми/заблуди, които ти носят чисто психичен комфорт, но са без всякаква практическа стойност за който и да е друг. 

Пак се затлачи с множественото число - изглежда там пред огледалото на екрана 'сте доста" и си редиш мемите... явно имаш много слушатели, зрители, почитатели... и се фантазираш как ще ги спасиш с повторяемите си глупости, като ги "споделиш, обясниш и повториш хиляди пъти".

Вече отдавна не е весело, а само досадно. Все повече досадно. :) Кухо, изтъркано и досадно. Голяма магия - тва личните меми, дето носят спасителни преживявания. И тровиш с тях всичко наоколо си - каквото докопаш, което те докосне...

Вечната повторяема сценка на всеки комплексар - аз осъзнах истината и ви я разказвам и показвам, та и вие да се "осъзнаете" за нея. Аз така ви помагам и ви спасявам... Инфантилизъм отсякъде, при това повторяем и по матрична схема. 

Всичко зависи от това с какви идеи, меми сме програмирани

А ако си програмиран да грешиш? Ти откъде знаеш, че не си програмиран да приемаш някаква невярна идея за истина? Единственият начин да разбереш е ако излезеш от програмата. Но ти отричаш тази възможност. Ти виждаш логика в това, което пишеш, но логиката ти също би следвало да е програмирана по собствените ти думи. Т.е. ти няма как да забележиш грешките в една такава програмирана логика.

преди 17 минути, _ramus_ написа:

всъщност иронията е, че от години чакаме да се освободиш от магията на личните си меми/заблуди, които ти носят чисто психичен комфорт, но са без всякаква практическа стойност за който и да е друг. 

Пак се затлачи с множественото число - изглежда там пред огледалото на екрана 'сте доста" и си редиш мемите... явно имаш много слушатели, зрители, почитатели... и се фантазираш как ще ги спасиш с повторяемите си глупости, като ги "споделиш, обясниш и повториш хиляди пъти".

Вече отдавна не е весело, а само досадно. Все повече досадно. :) Кухо, изтъркано и досадно. Голяма магия - тва личните меми, дето носят спасителни преживявания. И тровиш с тях всичко наоколо си - каквото докопаш, което те докосне...

Вечната повторяема сценка на всеки комплексар - аз осъзнах истината и ви я разказвам и показвам, та и вие да се "осъзнаете" за нея. Аз така ви помагам и ви спасявам... Инфантилизъм отсякъде, при това повторяем и по матрична схема. 

Той от години чакал, даже "чакаме", явно сте много в главата ти. И от какво се освободи ти лично? Може би от гордостта, презрението, мемите/заблудите, фантазиите, глупостите? От "досадното" (три пъти го повтори), от това да тровиш всичко наоколо си, от комплексарщината, от психичния комфорт или може би от инфантилизма? Каква зрялост и практическа стойност само лъха от коментарите ти. Но иначе пишеш за ирония.

Какво да се прави, мнението ти е напълно адекватно спрямо мозъчната ти архитектура. Със сигурност имаш своите причини/меми които те контролират да пишеш така.

преди 7 минути, Theros написа:

А ако си програмиран да грешиш? Ти откъде знаеш, че не си програмиран да приемаш някаква невярна идея за истина? Единственият начин да разбереш е ако излезеш от програмата. Но ти отричаш тази възможност. Ти виждаш логика в това, което пишеш, но логиката ти също би следвало да е програмирана по собствените ти думи. Т.е. ти няма как да забележиш грешките в една такава програмирана логика.

Единствения начин е да развиеш саморефлексия чрез критично мислене, за да спреш да кълвеш на всяка лъскава примамка, която обещава прераждане и всякакви други щуротии, за които няма доказателства.

преди 44 минути, Śūnyatā написа:

Единствения начин е да развиеш саморефлексия чрез критично мислене, за да спреш да кълвеш на всяка лъскава примамка, която обещава прераждане и всякакви други щуротии, за които няма доказателства

Е как, ако не си програмиран? А и да си, пак не става.

преди 6 минути, Theros написа:

Е как, ако не си програмиран?

Аз в момента какво правя? Програмирам те с полезни меми, които да развият разума ти, а не само да се осланяш, че ще се преродиш и че има време да се развиваш още. Няма време, само този живот е. 

Всичко започва с научната революция през 16-17 век. Франсис Бейкън развива индуктивния метод - знанието трябва да се базира на наблюдение и опит, а не на догма. Галилео Галилей, Нютон и други поставят начало на критическия научен метод - проверимост, фалсифицируемост и скептицизъм.

Критично мислене е способността да анализираш, оценяваш и преразглеждаш информация, твърдения и убеждения, преди да ги приемеш за истина. То изисква съмнение, рационална аргументация и отвореност към алтернативни гледни точки. Вместо да вярваме автоматично на това, което чуваме, виждаме или усещаме, ние се питаме: „На какво основание това е вярно?“, „Какви са доказателствата?“, „Има ли друга възможна интерпретация?“, „Кой има полза да вярвам в това?“.

преди 7 минути, Śūnyatā написа:

Аз в момента какво правя? Програмирам те с полезни меми, които да развият разума ти, а не само да се осланяш, че ще се преродиш и че има време да се развиваш още. Няма време, само този живот е. 

Как разбираш, че са полезни, ако си програмиран да ги приемаш за гакива? Ами ако са вредни? Няма как да знаеш. Отделно, че налагаш собствената си субективна оценка за "полезно", "програмирайки ме". Значи, аз нямам воля и това е чудесна възможност да ме програмираш да мисля "правилно". И това щяло да ме направи "истински свободен", а не фалшивата представата за някаква си измислена воля. Доста удобен сценарий за зомбиране. Въпросът е кой е автора, защото на една програма или на причинно-следствената обусловеност зомбита не са им нужни. Зомбита са нужни за да се оказва влияние чрез тях. В перфектният вариант за да се постигне ефект на лавината и да се стигне до масова зараза. ...

• Автор
преди 2 часа, Śūnyatā написа:

явно сте много в главата ти.

:) Не в главата ми - сред форума чакаме доста хора да узрееш и да спреш да изнасилваш темите с глупостите и сънищата си, вече толкова години. 

Повторителните ти щуротии не интересуват никого. Пълно фиаско, а с папагалщините които отново опитваш си просто папагал извън великите ти "осъзнати сънища". 

Нито един досега не ти се е вързал. И отново изнасилваш и повтаряш идиотизмите си. :) И отново никой не се вързва, но ти си повтаряш... и отново, и отново...

И да пише някой че са идиотизми, че имат проблем, че са неадекватни , неееее - ти си осъзнат и повторението на идиотизма ти е много важно и това е вече над 10 години... Ама вижте какво е написано - неееее, ти си го интерпретираш.. неееее - аз просто съм осъзнат, докато вие просто не сте го осънали... и отново повторение и отново наливация.

И като се провали по темите си, или разиграваш сценка с "напускане на форума и клиширано пожелание", или си отваряш нова тема или се надрусваш в която и да е... И пак почва същата игра с идиотизмите си. 

Колко е нужно да повтаряш идоитизмите си - просто напиши нещо като "колеги, имам нужда, повтарям си щото тия повторения ми вършат работа да преживявам облекчение и някаква моя тема е точно затова, че с нея си пиша блога си и си разигравам да си сънувам колко съм осъзнат, видял и познал истината,,, докато вие още сте заблудени..." :) 

10 години, друже, правиш КАЛДАТА и никовете заложници на глупостите си само защото това ти носи емоционален комфорт. Заливаш повторение след повторение, влачиш си повторителните си заготовки само и само да поддържаш изнасилването с повторения. 

Повтори си го още няколко пъти - може фуражката да ти олекне и да преминеш по-скорошно до пенсия, сред която тепърва ще изтрещиш допълнително. 

Аз в момента какво правя?

Програмирам те с полезни меми, които да развият разума ти, 

Кукувичкаш си :) - всички сред форума виждаме "какво правиш". 

И бебчото вижда, но не смее да е директен, да не обиди владиката и да го лиши последния от "скок към висшите сфери, чрез чисти помисли". Владиката позволява на бебчото да е директен само с рамус, и Бадр, някои си... :) 

Вие и двамата сте добри, възпитани, загрижени... толкова сте близки всъщност, но дори и на бебчото ще свърши търпението... и личната полза от това да ти играе хорото. 

Всички останали те зарязаха и минаха и заминаха. МИ нееее - ти отново си цепиш простотиите колко си осъзнат и как "помагаш на хората да осъзнаят заблудите си". Вече е на инат, и то точно инфантилен, но що да не си упорит и да си повтаряш... Малките комплексари могат и на инат - що да не. 

С това просто падна до нивото на келеша от Дупница и астралния енергетик... И както си се засилил тепърва още не си стигнал дъното. 

преди 53 минути, Theros написа:

Как разбираш, че са полезни, ако си програмиран да ги приемаш за гакива? Ами ако са вредни? Няма как да знаеш.

Единствено ти няма как да знаеш, защото чакаш последиците от поведението ти да се проявят след смъртта, което е глупаво, но адекватно спрямо това с което си програмиран и това което те контролира. Други могат да правят изводи в този живот, например, чрез проба-грешка. Ако не можеш да прецениш адекватно кое поведение води до по-малко страдание и до изграждането на по-добра среда, тогава цялата ти морална система струва колкото изядено яйце.

преди 36 минути, _ramus_ написа:

:) Не в главата ми - сред форума чакаме доста хора да узрееш и да спреш да изнасилваш темите с глупостите и сънищата си, вече толкова години. 

Заливаш повторение след повторение, влачиш си повторителните си заготовки само и само да поддържаш изнасилването с повторения. 

Кои са тези доста хора? И теб те чакат много хора да спреш да отхвърляш и изопачаваш всичко, което си е обикновен цинизъм. Но адекватен цинизъм :)

преди 55 минути, Śūnyatā написа:

Други могат да правят изводи в този живот, например, чрез проба-грешка. Ако не можеш да прецениш адекватно кое поведение води до по-малко страдание и до изграждането на по-добра среда, тогава цялата ти морална система струва колкото изядено яйце.

Е нали беше програмиран? Сега пък "проба-грешка". Как точно избираш кое да пробваш? И сега какво, като не стана с "програмирането", мина на оценки. 

преди 44 минути, Theros написа:

Е нали беше програмиран? Сега пък "проба-грешка". Как точно избираш кое да пробваш? И сега какво, като не стана с "програмирането", мина на оценки. 

Разбира се, че съм програмиран. "Проба-грешка" също е мем-стратегия, който е много ефективен за оцеляването. Пробвам каквото съм програмиран да пробвам.

Критичното мислене също е мем, който участва в „естествения отбор“ на идеи, като се конкурира с други, по-емоционално заредени и по-лесни за възприемане меми като суеверия, конспирации и религиозни догми (вярата в свободната воля). Докато критичното мислене изисква усилие, съмнение и толерантност към несигурността, неговите конкуренти предлагат простота, емоционален комфорт и готови отговори. Така критичното мислене се оказва в неравна битка на меметичния пазар, което се отразява на неговата популярност.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.