Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предсрочни парламентарни избори в България 19.04.2026

Featured Replies

преди 3 минути, miro20 написа:

че ББ взел подкуп да пусне Цачева

Я,не ми се прави на неразбрал... Борисов е взимал един куп подкупи,не ми се хващай за един конкретен случай...

• Отговори 906
  • Прегледи 17,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В. Велев
    В. Велев

• M.Николов
    M.Николов

Е ми ние точно затова ще гласуваме за него.😀 Колкото и неразбираемо да е това за теб.😀 Да ти го обясня по-просто - ние искаме в Европа, но без Бочко и Шиши.

Публикувани изображения

преди 7 минути, miro20 написа:

Обясних ти схемата.

Не. Аз те питах за купуването на гласове, а ти ми цитираш фейка за даренията и не обелваш нито думичка в защита на твърдението си.

Излъга ли ни че Радев е купувал гласове? Ти ФЕЙКОМЕТ ли си?

преди 10 минути, miro20 написа:

Обясних ти схемата.

Чакай сега, пак те питам.. защо аз трябва да отговарям на някакви твои малоумщини какво ти се виждало най логично ???

Ами изплюй камъчето де! Кажи защо именно най-нефелният кандидат - леля Цецка беше поставена от Бочко за опонент на Радев? Срам ли те е да си признаеш че идолът ти е тъп като гъз?

преди 8 часа, miro20 написа:

Нищо подобно .

Пак те питам, откъде си измисли че съм соцкомундел или копейка ? Дай някаква аргументация ?

И тук да ти кажа за червената партийна книжка с която се изучи в СССР..

преди 9 часа, miro20 написа:
преди 10 часа, Proshark написа:

Мирко..мирченце...ми ти си абсолютен пример,жив..за учебник..как от соцкомундел се превърна в пръв демократ...Ми ти си баш от тези редици бре,кво се правиш на три и половина ..от баш копейка,стана ебаси долара...ястреб и половина...цяло синигерче...

Нищо подобно .

Пак те питам, откъде си измисли че съм соцкомундел или копейка ? Дай някаква аргументация ?

Не си бре, тогава на всяко българско антикомунистче разрешаваха да ходи да учи в СССР.

На кой ги разправяш тия?wub

преди 4 часа, Proshark написа:

И тук да ти кажа за червената партийна книжка с която се изучи в СССР..

Според теб цяла България трябва да е червена комунистическа, само защото всеки един от нас и родителите ни , са "цоцали от цоциализма" .

И трябва да сме вечно признателни и ВЕРНИ на тази система .

А всички западняци учили в техните западни университети, да са абсолютно всички върли капиталисти и нищо друго .

Ама вие комунделите сте наистина уникално кухи .

Живеехте с капаци, останахте си с капаци !

преди 3 часа, M.Николов написа:

Не си бре, тогава на всяко българско антикомунистче разрешаваха да ходи да учи в СССР.

На кой ги разправяш тия?wub

Още един кух комундел с капаци

„Политико“ и те не са чували новата опорка че кРадев не е в ролята на Орбан :

https://www.dw.com/bg/politiko-radev-li-se-e-noviat-glaven-razedinitel-v-es/a-76797883

Румен Радев е на път да спечели изборите в България, пише "Политико", а това може да се окаже проблем за Украйна и за европейските ѝ съюзници. През 2025 година Радев заяви, че Украйна е обречена, напомня изданието, както и че допълнителна военна помощ не е отговор. То също така е критикувал подкрепата на европейските лидери за украинската контраофанзива, която коствала "стотици хиляди жертви".

Симпатиите на Радев към Кремъл му донесоха остра критика от страна на Зеленски по време на сблъсъка между двамата лидери през 2023 г. в президентството в София. "Ще кажете ли: "Путин, взимай български територии?", попита Зеленски. Разтревоженият Радев се затрудни да отговори, обобщава "Политико".

Евроком - Информация Без Граници
No image preview

Западните медии: Румен Радев е риск за ЕС и НАТО

Анализи на Politico, Reuters и The Telegraph определят евроскептичните позиции на Румен Радев като дестабилизиращ фактор за ЕС преди изборите в България.

Politico сравнява Радев с унгарския премиер Виктор Орбан заради противопоставянето му на общите решения на Брюксел за Украйна. Изданието припомня острия разговор между него и украинския президент Володимир Зеленски в София през 2023 г. Тогава Зеленски попита българския държавен глава дали би позволил на Владимир Путин да вземе български територии. По-рано Радев обясни отказа си да предостави въоръжение с мотива, че това би отслабило армията ни, което провокира Зеленски да отговори, че оръжието няма да стигне, ако Русия продължи настъплението си.

The Telegraph допълва, че победа на Радев би била благоприятна за Кремъл. Бившият президент многократно се е обявявал срещу военната подкрепа за Киев. Той твърдеше, че изпращането на оръжие удължава конфликта, а сметката се плаща от цяла Европа. На среща на формата Б9 Радев дори постигна промяна в общата декларация, настоявайки всяка държава да решава сама дали да помага на Украйна.

Reuters акцентира върху спорните решения на назначаваните от Радев служебни кабинети. Сред тях е 13-годишният договор между „Булгаргаз“ и турската държавна компания „Боташ“, сключен през януари 2023 г. Споразумението предизвика критики заради високите ежедневни такси и доведе до парламентарно изслушване. Въпреки това Радев защити договора, определяйки го като гаранция за енергийната сигурност на страната.

Изданието Balkan Insight разглежда политическия проект „Прогресивна България“ като инструмент на Радев, който обединява бивши членове на БСП и министри от служебните му правителства. През април 2026 г. инициативен комитет прие декларация за превръщането на коалицията в партия. Радев обяви, че целта на обединението е демонтаж на олигархичния модел.

Associated Press и The Wall Street Journal подчертават, че осмите парламентарни избори за по-малко от пет години са знак за дълбока политическа нестабилност. Постоянните кризи подкопават общественото доверие и улесняват руското хибридно влияние в България.

EUobserver допълва картината с данни за мащабна дигитална манипулация в полза на Радев. Изданието цитира доклад, според който профили са генерирали десетки милиони гледания в TikTok чрез координирани мрежи. Чуждите медии обобщават, че ако новата власт се консолидира около бившия президент, геополитическите последици ще излязат извън границите на страната.

преди 21 минути, miro20 написа:

Според теб цяла България трябва да е червена комунистическа, само защото всеки един от нас и родителите ни

Айде сега да ти кажа,понеже честичко те виждам да пишеш думичката "комундел"-за разлика от теб никога не съм бил член на БСП...Та не намесвай цяла България-визирай само себе си и тези,които сте цоцали при бай Тошо...И пак да кажа -комундел,се отнася най вече за теб в случая...Та не ставай за смях,на всички име ясна картинката...за това ти намекнах,че понякога е по-добре да замълчиш...

Screenshot(4).png

Screenshot(3).png

"Прогресивна България" е първа политическа сила с 30,8% подкрепа, сочи национално представително проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет ЛИНКС". Данните са събрани в периода 7-14 април 2026 г. сред 1003 пълнолетни граждани чрез пряко-лични интервюта и онлайн анкети.

Според резултатите в парламента биха влезли общо пет политически формации. На второ място се нарежда ГЕРБ-СДС с 18%, следвани от ПП-ДБ с 11,2%. Четвърти са "ДПС - Ново начало" с 6,5%, а пети - "Възраждане" с 4,2%.

Под 4-процентната бариера остават "Величие" с 3,1%, "Сияние" с 2,3%, МЕЧ с 2% и "БСП - Обединена левица" с 2%.

преди 32 минути, Proshark написа:

Айде сега да ти кажа,понеже честичко те виждам да пишеш думичката "комундел"-за разлика от теб никога не съм бил член на БСП...Та не намесвай цяла България-визирай само себе си и тези,които сте цоцали при бай Тошо...И пак да кажа -комундел,се отнася най вече за теб в случая...Та не ставай за смях,на всички име ясна картинката...за това ти намекнах,че понякога е по-добре да замълчиш...

И кой ти казал че съм с "партийна книжка" ??

А далис и комундел си личи прекрасно. И няма нужда от никаква партийна книжка. Мисленето и разбиранията ти прекрасно си ги показваш.

Комундел с капаци и тотално задръстено мислене.

преди 33 минути, Proshark написа:

"Прогресивна България" е първа политическа сила с 30,8% подкрепа,

38 % не 30.8% УААУУУ 😁

Последна помпа за засилка , а ? :) :)

всъщност, от някои по реалистични прогнози , гледам рашистите от ИЗраждане са на границата от 3.9-4.2 %

Ако късия не влезе, това ще е мн добре, защото въпреки че беснее заради това че кРадев му открадна електората, реално би бил добра патерица по всички антибългарски пропутински решения на новия парламент при гласувания.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Автор

Къде гледаш, че има 3,9% за Възраждане?! Така ти се иска и затова смяташ нещо такова за реалистично.

Даже в Трибун, медията на Кралев, на ГЕРБ, където дават близо 60% на ГЕРБ, Възраждане има 4,65%.

преди 1 минута, The Lone Star написа:

Къде гледаш, че има 3,9% за Възраждане?!

Има Мисиристика,има Цънцаристика,а тук си имаме Мирилистика...демек,Мирко си измисля разни числа,данни,заговори...и други глупости....

Копейките цвърчат.... мед ми капе на душата

Иначе бих се радвал да има изненади , колебаещите се, но проевропейски хора / каквито смятам че са пвоечето българи/ могат да изберат и евентуално вкарат някои като Синя България, или дори Сияние.

Ще е добре за проевропейския фронт срещу кремълските подлоги .

преди 30 минути, miro20 написа:

Mирчолинке, пак нагла проекция!

Всички виждаме, че ти си този, който не знае на кой свят се намира, откакто Радев напусна президентството и обяви политически проект.

Газ пик@еш и място не можеш да намериш от яд и злоба, че кочинката ви ще бъде разбутана! 😁😁😁

преди 38 минути, miro20 написа:

Иначе бих се радвал да има изненади , колебаещите се, но проевропейски хора / каквито смятам че са пвоечето българи/ могат да изберат и евентуално вкарат някои като Синя България, или дори Сияние.

Ще е добре за проевропейския фронт срещу кремълските подлоги .

Мирчолистика в действие...🤭

преди 3 часа, The Lone Star написа:

Аз пък ще се радвам, ако ГЕРБ имат най-много 15%, а ПБ, Възраждане и БСП да имат около 150 депутата.

БСП ще влязат ,дори социолозите вече прогнозират това макар и малко плахо, Радев с почти двойна разлика от Герб, но бих искал да видя Възраждане в управление коалиционно разбира се ,Радев ,БСП и Възраждане.

• Автор

Съмнявам се Възраждане да влязат в управленска коалиция, но кой знае. Но поне очаквам да подкрепят подобно правителство, за да не управлява служебното повече.

Трябва и да изберат за председател на НС някой от ПБ и ако има случайно нови избори, президента да посочи него за служебен премиер.

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Съмнявам се Възраждане да влязат в управленска коалиция, но кой знае. Но поне очаквам да подкрепят подобно правителство, за да не управлява служебното повече.

Еднолично властта няма да получат Възраждане ,коалиция е най нормалното за да успеят политиките които имат. Възможно е и Радев да получи пълно мнозинство и да е нужна подкрепа за конституционно мнозинство ,все още нищо не е сигурно.

Днеска гледам новото проучване БСП даже имат едвам 2 % + нещо си а миналата седмица има даваха 4 процента сигурно .Явно наистина на самите избори ще стане интересно дали Радев ще управлява сам .

• Автор

Че Възраждане няма да получат еднолично властта е ясно. Засега може само да гадаем какво ще се случи. Не остана много. Утре трябва да излязат и проучванията на Галъп, Алфа рисърч, Тренд и Мяра. Може те да са по-близо до истината.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.