Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Часовникът на компютъра изостава

Featured Replies

Здравейте. Може ли някой да ми каже защо изостава часовникът на компютъра ми? Не знам какво му става, но изостава с 1 час. Какъв може да е проблемът?

Какво по-точно имаш предвид ? Постепенно изостава или е с един час назад ?

Ако е второто избери правилната часова зона в Control Panel -> Date And Time -> Time Zone.

Здравейте някой може ли да ми каже защо ми изостявя часовника на компютъра ми незнам какво му става но с 1 час изоставя какъв може да е проблема?

Да виж това, което cecov казва. Ако е точно с един час, провери часовата зона, ако не е и го прави когато изключиш компютъра, то ти е заминала батерията на дъното. Най-добре да провериш часовата зона и да дадеш автоматично сверяване (синхронизиране).

Опиши по-подробно проблема. Когато го изключваш губи ли си часа, аз имах подобен проблем преди година с един лаптоп, тук дост аго дискутирахме, В началото мислех , че батерията на дъното е изхабена, оказа се че на моя модел няма батерия и проблема не можа да се оправи. Най-добре като начало пробвай да тестваш pc-то (в Hiren's Boot има таквиа програми), да видиш реално часоеника как работи.

Ето виж тази тема може да е полезна:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry157759

Редактирано от ventci (преглед на промените)

Нека автора да каже как точно изостава.Мисля че ще мине със сверяване само :brick wall:

• Автор

ами мисля че със сверяване няма да стане защото вече съм го сверявал поне 5 пъти също часовия пояс не е грешен може да е от батерията но не ми се вярва. Най интересното е че изоставя с точно с 1 час което е много страно

Редактирано от jeny (преглед на промените)

ами мисля че със сверяване няма да стане защото вече съм го сверявал поне 5 пъти също часовия пояс не е грешен може да е от батерията но не ми се вярва. Най интересното е че изоставя с точно с 1 час което е много страно

Да не си изключил опцията "Automatically adjust clock to daylight saving changes" в Time Zone таба?

От скоро ли почна да го прави, да не би да е избрано погрешно Лятно часово време или нещо подобно

• Автор

ами незнам точно може би около месец

Не разбрах: сверяваш го, времето е точно и после постепенно изостава с един час, или така си седи?

За вариант 1 ти препоръчвам наример Atomic Clock 8 (има и сума други подобни) - може да го настроиш да се сверява сам на всеки час, за разлика от стандартния, който се сверява веднъж седмично; има и календар, напомняне... Изглежда така (позволява и настройки на цветовете и показанията):

Clock.jpg

За вариант 2 си смени часовата зона.

Колко часа ти показва сега?!

• Автор

пробвах да го синхронизирам и ме върна 1 час назад значи е от синхронизацията също така проверих time zone там си показва София като столица

Редактирано от jeny (преглед на промените)

Плюс колко часа пише пред София ?

Ако е +1 и си в БГ избери друг град, с изместване +2.

Сложи го на часова зона GMT+2(Helsinki,Riga,Sofia....)и чекни долу отметката:

107310771079108010841077ca8.th.png

Ако продължава да ти прави номера го сложи на GMT+3 и решаваш проблема.

• Автор

+ 2 Хелсинки, Киев, Риха, София, и др.

Според мен проблема не е в часовата зона, а е някакъв бъг уиндоус...защото понякога и на мен ми се случва, чат пат на месец по 1 път, друг пут не. Проблема е свързан с Daylight saving time и то когато е отбелязано на автоматично. Като ми изостане с 1 час часовника, и като отворя Тайм Зоун и махна тикчето, като дам аплай и след това го сложа обратно и пак аплай и часовника сам се оправя!

• Автор

По скоро е от автоматичния ъпдейт. Защото као махна отметката му се оправя като я сложа и отива 1 час назад

По скоро е от автоматичния ъпдейт. Защото као махна отметката му се оправя като я сложа и отива 1 час назад

Значи проблема е в това, че не си отметнал в часова зона - " Автоматично сверявай часа за лятно часово време" Ако не е отметнато и ти свериш часовника, след това при автоматичното сверяване, часа се връща 1 час назад!

' date='17.10.2006г. в 17:25' post='335389']Да не ти се е изтощила CMOS батерията на дъното...ако е на 1 година или повече може да я замениш!

Моята е на около 5 години и си работи безпроблемно, а на служебния ми компютър е поне на 7. Да не би проблемът да е в зареждането й, не съм запознат, но няма ли такава възможност, т.е. нещо като акумулаторите, с извинение за аналогията.

Има и някакъв проблем с автоматичното сверяване в таба Internet Time - като му чукна Update Now и все ми показва грешка, а иначе часовникът ми си е неочаквано точен.

• 7 месеца по-късно...

И аз имам подобен проблем само че при мен часа си е наред обаче например днес е 20.май а в календара на компютъра ми, датата е 6 юни..........

Настроиките са ми наред,но по никакав начин не мога да сверя датата,синхронизиране със сървъра като опитам ми дава грешка sad.gifsad.gif

Помогнете ми моля ви

И аз имам подобен проблем само че при мен часа си е наред обаче например днес е 20.май а в календара на компютъра ми, датата е 6 юни..........

Настроиките са ми наред,но по никакав начин не мога да сверя датата,синхронизиране със сървъра като опитам ми дава грешка sad.gifsad.gif

Помогнете ми моля ви

След 4 дена ровене по форумите,открих проблема какъв е,а именно в батерията на компютъра...смених я с нова и всичко си доиде на мястото и дата и час :ph34r::nono::)

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Да не се повтаря,сигурно е имало основание.

dragozow

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Моля за извинение модераторите на сайта,наистина грешката беше моя. :speak:

Здравейте. Може ли някой да ми каже защо изостава часовникът на компютъра ми? Не знам какво му става, но изостава с 1 час. Какъв може да е проблемът?

Windows взима часът от Биоса такаче или имаш hardware-н проблем (може и батерията да е) или е нещо в настройките на часа пробвай синхронизация с time.windows.com ,а тайм зонатата трябв да ти е (GMT+02:00) Helsinki, Kyiv, Riga, Sofia, Tallinn, Vilnius.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.