Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гностицизъм /за любопитните/

Featured Replies

Гнозиса не е точно познание за това, което е отвъд проявения свят, а по-скоро познание за неговата основа, фундамента върху който е съграден.

Значи, така предствено знанието е за материалния свят, а не- за Духовния. :rolleyes:

• Отговори 245
  • Прегледи 47,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

...има разлика межу под-съзнавано и не-съзнавано, sub-conscious and un-coscious?.. Публикувано изображение

Ние сме от "Hi-Sci", и не непроменно от Sci-Fi нали?...

има и предсъзнавано, но темата не е за това...

----

Гнозис - от гр. език γνωσις - знание, което човек придобива сам, познание.

Гнозисът, праксисът и речта са резултат от сложната интегративна функция на мозъчната кора.

Гнозис

Способността за възприемане и опознаване на предметите и явленията по определени техни специфични качества и свойства. Видове гнозис: зрителен, слухов, стереогнозис, соматогнозис /опознаване на тялото/.

Агнозия

Нарушение на гнозиса в различна степен.

Праксис

Произволните/волевите/ действия - предметни /боравене с предметите, конструиране и др./ или символни /жестове/. Праксисът е динамичен стереотип, чието осъществяване е възможно при участие на висшите интегративни области на мозъка.

Апраксия

Нарушение на праксиса в различна степен.

Нали не е необходимо да изяснявам що е реч?

----

Синтезът между знанията и висшите психични функции, осигуряващ успешна адаптация на организма към средата, се нарича интелект.

В случаите на сектанство, според мен, е налице частично нарушаване и на трите функции на висшата нервна дейност, а при по-дълго пребиваване в сектата - последващо се от тотално такова...

Пример:

"Този, който има не е "аз", или по-точно - изживяващият не притежава изживяваното. Друго важно нещо е, че това знание (гносис) не може да се използва в ежедневието и бита, даже То не ги разпознава като реалност, понеже е отвъд тях."

Публикувано изображение

Този пост показва уклон към абсолютна агнозия.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

има и предсъзнавано, но темата не е за това...

Гнозис - от гр. език γνωσις - знание, което човек придобива сам, познание.

Гнозисът, праксисът и речта са резултат от сложната интегративна функция на мозъчната кора.

Гнозис

Способността за възприемане и опознаване на предметите и явленията по определени техни специфични качества и свойства. Видове гнозис: зрителен, слухов, стереогнозис, соматогнозис /опознаване на тялото/.

Агнозия

Нарушение на гнозиса в различна степен.

Праксис

Произволните/волевите/ действия - предметни /боравене с предметите, конструиране и др./ или символни /жестове/. Праксисът е динамичен стереотип, чието осъществяване е възможно при участие на висшите интегративни области на мозъка.

Апраксия

Нарушение на праксиса в различна степен.

Нали не е необходимо да изяснявам що е реч?

----

Синтезът между знанията и висшите психични функции, осигуряващ успешна адаптация на организма към средата, се нарича интелект.

В случаите на сектанство, според мен, е налице частично нарушаване и на трите функции на висшата нервна дейност, а при по-дълго пребиваване в сектата - последващо се от тотално такова...

Аз съм от сектата на секуалните про-гностици вземащи хоризонтални и вертикални ъгли със сектСтант. :rolleyes::jeer:

Най-голям сектант е Бог, тъй като от Неговата секта(на единицата=1) са се пръкнали другите сектички. Публикувано изображение

Само дето тези, които понабъбнат в кооперация започват да обвиняват поненабъбналите в 'сектантство'

А има и такива дето плават със 'собствени платна', ползвайки течението създадено между по-мощните сектантски кораби.

Изводите тука са два:

1) ВСИЧКО Е 'СЕКТА', тъй като Бог е тръгнал ОТ ЕДИН. ;)

2) Думата 'секта' не е мръсна дума и трябва да се изследва коя секта води до Бог, коя се влива в по-голяма секта - на болшевизма, продължаващ по течението и коя е 'балансираща' на двете.. :speak:;):lol6:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Най-голям сектант е Бог, тъй като то Неговата секта(на единицата=1) са се пръкнали другите сектички. Публикувано изображение

само дето тези, които понабъбнат в кооперация започват да обвиняват поненабъбналите в 'сектанство'

А има и такива дето плават със собствени платна, позлвайки течението създадено от по-мощните сектатнски кораби.

изводите тука са два:

1) ВСИЧКО Е 'СЕКТА', тъй като Бог е тръгнал ОТ ЕДИН. ;)

2) Думата 'секта' не е мръсна дума и трябва да се излседва коя секта води до Бог, коя се влива в по-голяма секта - на болшевизма, продължаващ по течението и коя е 'балансираща' на двете.. :mark::dancing18::lol6:

А има и такива, които плуват срещу течението, защото това ги забавлява... Публикувано изображение:P

Да ти споделя нещо относно способността за познанието на Бога:

"Какъвто ме мислят хората, Партха,

такъв и аз пред тях се явявам.

По безбройните свои пътища

хората стигат накрая до мене."

В този стих от Бхагават Гита е посочена пределно ясно същността на Бога. А именно - Бог е една идея Публикувано изображение . Идеята за Бог е в пряка зависимост от степента на осъзнаване на човека. Формулата на висшето съзнание на човека, осъзнаващ се като неотделима част на цялото човечество и Космоса е АЗ СЪМ.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

А има и такива, които плуват срещу течението, защото това ги забавлява... Публикувано изображение:mark:

Да ти споделя нещо относно способността за познанието на Бога:

"Какъвто ме мислят хората, Партха,

такъв и аз пред тях се явявам.

По безбройните свои пътища

хората стигат накрая до мене."

В този стих от Бхагават Гита е посочена пределно ясно същността на Бога. А именно - Бог е една идея Публикувано изображение . Идеята за Бог е в пряка зависимост от степента на осъзнаване на човека. Формулата на висшето съзнание на човека, осъзнаващ се като неотделима част на цялото човечество и Космоса е АЗ СЪМ.

Не, според мене в БГ най-ясно от всички кногоиза Бога се казва, че Бог е ЛИЧНОСТ с имено форма, макар и Трансцедентални. И Той го доказва. :dancing18:

Едно е да плямпаш, че 'Бог е там някъде отвъд и да се криеш зад него', а друго е когато кажеш "АЗ СЪМ БОГЪТ И НЯМА ОТЕЦ ТАМ ГОРЕ!"

....различно е от всичко, нали?... Публикувано изображение

Ти, ако имаш тази 'идея' кажи, като Кришна - "аз съм Бога"...айде -пробвай да видиш какво ще се получи... Публикувано изображение

Не, според мене в БГ най-ясно от всички кного за Бога се казва, че Бог е ЛИЧНОСТ. И Той го доказва.

Едно е да плямпаш, че 'Бог е там някъде отвъд и да се криеш зад него', а друго е когато кажеш "АЗ СЪМ БОГЪТ И НЯМА ОТЕЦ ТАМ ГОРЕ!"

....различно е от всичко, нали?... Публикувано изображение

Ти, ако имаш тази 'идея' кажи, като Кришна - "аз съм Бога"...айде -пробвай да видиш какво ще се получи... Публикувано изображение

Това подчертаното в твоя пост е моето верую.

Това подчертаното в твоя пост е моето верую.

:dancing18::mark::lol6:

ахахаха, лошо няма, само Оня горе да не се засегне нещо... Публикувано изображение

ПС: Имаш късмет, че не си се родила в т.нар. САТУРНИЯНСКА среда- доктрината на юдазиъм, папизъм, ислям, нацизъм или комунизъм.

Защото Върховния Бог е Милостив, Той не се обижда и не спира към Него, тъй като е Съвършен, и е БОГЪТ НА ХУМОРА, А ТЕЗИ НЕГОВИ НИЗШИ ЕМАНАЦИИ НАДОЛУ СА РЕВНИВИ. Оттам да не дойде изненадата... Публикувано изображение

:dancing18::mark::lol6:

ахахаха, лошо няма, само Оня горе да не се засегне нещо... Публикувано изображение

Няма. Той Оня... има чувство за хумор и обича да се шегува със себето си. Публикувано изображение

Имаш късмет, че не си се родила в т.нар. САТУРНИЯНСКА среда- доктрината на юдазиъм, папизъм, ислям, нацизъм или комунизъм.

Защото Върховния Бог е Милостив, Той не се обижда и не спира към Него, тъй като е Съвършен, и е БОГЪТ НА ХУМОРА, А ТЕЗИ НЕГОВИ НИЗШИ ЕМАНАЦИИ НАДОЛУ СА РЕВНИВИ. Оттам да не дойде изненадата... Публикувано изображение

Но, те сега важат с пълна сила тези доктрини. Нали разбираш - в посткомунистическите общества носталгията по комсомола и комунизма е в разцвета си, особено при неизявените бивши комсомолци и комунисти... и стремежът към завръщането им е на ход. Наричат го копнеж, а себе си гностици. :)

Пука му на моя бог на... жилетката. За него са прозрачни. А и скучни. Публикувано изображение

..секта..сектанство...

как хубаво се римува с интриганство...То това, най-характерно май на сектите.

От какъв корен таз дума? Публикувано изображение

И аз съм на същото мнение. Публикувано изображение

Коренът на думата секта е от санскрит - sec и има два превода: разсичам и следвам.

Същият корен имат латинските глаголи: sequor - следвам, вървя след някого и seco - сеча, разсичам.

Гносис е придобито знание без посредник. Това знание е лична връзка-откровение, между душата и първоначалната човешка родина, която е от трансцедентално естество, тоест - не това, което виждаме, чуваме и поддържаме сега. Според мен Гносиса руши причинно-следствените връзки, за които подробно обясняват източните философии. Свидетели на гностичните проникновения не биха могли да бъдат - егото, аза и човешката личност, защото те са в конфротационна позиция спрямо трансцеденталната несубективност. Искам да кажа, че придобиващата гносис частица, трябва да е от същата природа, от която е знанието. Следователно за да се получи такова знание, трябва да се неутрализира земната личност и издигне спящата частица.

Аз мисла, от това което знам, а то не е кой знае колко много, че за да достигнеш до това състояние е необходимо да преминеш през един друг етап - осъзнаване на обсолютното си его. Това значи, че първо трябва да осъзнаем себе си, а това ще ни изведе непременно до абсолютната истина.

Би ли казала как по-точно шъ съ осъзнаем? Публикувано изображение

Всеки по свой начин и избор. Рецепта нямя :P

Учителите идват за да ни посочат възможностите, но избора си е наш.

Редактирано от mimito53 (преглед на промените)

Аз мисла, от това което знам, а то не е кой знае колко много, че за да достигнеш до това състояние е необходимо да преминеш през един друг етап - осъзнаване на обсолютното си его. Това значи, че първо трябва да осъзнаем себе си, а това ще ни изведе непременно до абсолютната истина.

Да, това е първата стъпка. В този процес на изживяване на егото - разбираш, че то ни си ти. Когато егото утихне, се отваря свободно пространство за Гносиса, който винаги е близо до частицата - мога да я определя, като Пистис София, чакаща освобождаващата Светлина на Светлините, която е еманация на Христос.

Ще допълня, че Гносиса е аспекта на Светия Дух, който е действие на трансцеденталния Бог отвъд материалната Вселена, която е продукт на вторични сили. Гносиса е неутрален относно материята и нейните субтпродукти, но ако човек го допусне да работи в него, се получават откровенията, за които пишат гностиците. Откровенията са от трансцеденталния Бог, а не от демоничния свят в който живеем. Това от гледна точка на човечеството си е сектантство, защото то е поданик на друга секта - Автадес. Ще обобщя - има две секти. Едната - човешката цивилизация с хоризонталната си материалистична насоченост и другата - частицата в сърцето (Пистис София) жадуваща да се завърне в Прародината.

Редактирано от Виктор_ (преглед на промените)

Да, това е първата стъпка. В този процес на изживяване на егото - разбираш, че то ни си ти. Когато егото утихне, се отваря свободно пространство за Гносиса, който винаги е близо до частицата - мога да я определя, като Пистис София, чакаща освобождаващата Светлина на Светлините, която е еманация на Христос.

Ще допълня, че Гносиса е аспекта на Светия Дух, който е действие на трансцеденталния Бог отвъд материалната Вселена, която е продукт на вторични сили. Гносиса е неутрален относно материята и нейните субтпродукти, но ако човек го допусне да работи в него, се получават откровенията, за които пишат гностиците. Откровенията са от трансцеденталния Бог, а не от демоничния свят в който живеем. Това от гледна точка на човечеството си е сектантство, защото то е поданик на друга секта - Автадес. Ще обобщя - има две секти. Едната - човешката цивилизация с хоризонталната си материалистична насоченост и другата - частицата в сърцето (Пистис София) жадуваща да се завърне в Прародината.

Не, няма да се съглася, че гносисът е отвъд материалнатаВселена. Баш си е в Материалната Вселена. И всичко, случило се в Материалната Вселена се запазва и подава от време на време на хората като гносис. Много гносис е заложен във всеки един човек, още от раждането му.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Не, няма да се съглася, че гносисът е отвъд материалнатаВселена. Баш си е в Материалната Вселена. И всичко, случило се в Материалната Вселена се запазва и подава от време на време на хората като гносис. Много гносис е заложен във всеки един човек, още от раждането му.

ООООООООфффффффффффффффффффффффффффф На U.Ra пак му се е препълнила кутията с лични съобщения. Колко пъти да ти казвам да си триеш съобщенията, които не са важни?!!!

Нямам нищо против твоето становище, но ми се струва, че искаш да го наложиш и на мен. Живей си спокойно човече! Безпокойството, което демонстрираш е източник на пирона в мозъкът ти, който е вирусът Нео, но другият вирус на множествения аз (агент Смит) го подтиска.

Извини ме, но даваш ли си сметка какво си писал - осъзнаването на Аза се състояло в това той да разбере, че не е той... Публикувано изображение Ако това наричате осъзнаване, то ясно е и какъв е "гносиса" ви. Аз го наричам мненстване. Или с друга дума - неуспешен напън за извършване на мисловен процес от празноглавие, водещ до мъгляво празнословие.

Познанието е продукт на разумната мисъл. И на нищо друго.

"Разумът е този съзнаван от човека закон, по който трябва да се осъществява неговият живот. Иска се не отричане от личността, а нейното подчинение на разумното съзнание. Само такива хора казват, че разумът не може да бъде ръководител на живота, разумът на които е така извратен, че те не вярват на него." - Толстой

Извини ме, но даваш ли си сметка какво си писал - осъзнаването на Аза се състояло в това той да разбере, че не е той... Публикувано изображение Ако това наричате осъзнаване, то ясно е и какъв е "гносиса" ви. Аз го наричам мненстване. Или с друга дума - неуспешен напън за извършване на мисловен процес от празноглавие, водещ до мъгляво празнословие.

Познанието е продукт на разумната мисъл. И на нищо друго.

"Разумът е този съзнаван от човека закон, по който трябва да се осъществява неговият живот. Иска се не отричане от личността, а нейното подчинение на разумното съзнание. Само такива хора казват, че разумът не може да бъде ръководител на живота, разумът на които е така извратен, че те не вярват на него." - Толстой

Духовното развитие на човечеството минава през еволюционни етапи, както всичко във Вселената. Сега сме в епохата на егоцентизма. Да трябва да осъзнаеш напълно себе си за да осъзнаеш, че съставляваш общото

И още нещо. Усещам противоречие изразено в спор в този форум, но ако човек застане над тия неща разбира едно - всеки който е решил да вземе отношение по въпроса вече е стъпил поне на първото стъпало на стълбата в търсене на Истината. Това е хубавата страна.

• 2 седмици по-късно...

„Ние установихме, че: 1. Универсалното учение никога не се предава писмено; 2. То никога не се предава и устно; 3. Гносисът се открива на диалектичното общество в написано или изречено слово; 4. В това слово самият Гносис не присъства, то служи само за да направи възможен контакта с него; 5. Контактът с Гносиса е седморен; този, който се намира на седмото ниво и е свързан със седмия аспект на писменото и устното слово, не познава Гносиса по-добре от другите и изобщо не го притежава; 6. Гносисът не се открива на никого с какъвто и да е метод; 7. Гносисът не открива Пътя на нито един ученик и не му дарява Учител. Тогава каква е целта на Гносиса? Гносисът е сила, излъчване, светлина. Гносисът е един зов от Неподвижното Божие Царство, чрез който То може по най-естествен път да се свърже с вашия микрокосмос. С изреченото или записаното слово всички нас сякаш ни назовават по име. Затова в Библията се казва: „Господ знае всички ни по име”. Господ, Духът, Гносисът, знае, познава, т.е. среща се с всеки смъртен и го познава със сила. Така трябва да се разбира и слизането на Светия Дух върху Мария. Когато това съединяване може да се постигне с една единствена дума, всяка следваща дума ще бъде излишна. Гносисът не се съхранява и в школи или тайнствени храмове, няма адепти, които биха станали посредници между него и вас. Гносисът идва до всеки като сила, излъчване, Светлина – той е вездесъщ. Защо идва? – За да пробуди Духовното ядро във вас, което не произлиза от нашата диалектична природа и което единствено е способно да възприеме Гностичната светлинна сила и да работи с нея. Тази сила търси онова, което е „загубено”. „УНИВЕРСАЛНИЯТ ГНОСИС” от Ян ван Райкенборг и Катароза де Петри -страница 17-18.

Тогава каква е целта на Гносиса? Гносисът е сила, излъчване, светлина.

Значи според тебе, Гносисът е Вектор, не -"Виктор", тъй като Векторната величина има не само интензитет, но- и посока?.. :rolleyes:

Значи според тебе, Гносисът е Вектор, не -"Виктор", тъй като Векторната величина има не само интензитет, но- и посока?.. :P

Гносисът няма диалектично-наги цели. Просто го има, но не заради "Виктор", а заради Източника на Причината, но не самата Тя. Векторите обслужват мисловните моменти на Викторовите и Юра-мозъчни вълни, но те си имат крайна граница на проникване, а след нея са в немощ. ;)

Много гносис е заложен във всеки един човек, още от раждането му.

...но и много гнУсис... Публикувано изображение

"Гносис" е да знаеш от какво се гнУсиш и какво ти доставя Удо. Публикувано изображение

Това, което не разбира сексуалната главичка е как така ще е заложено нещо от раждането, което е коренно различно от спематозиода и яйцеклетката на тружениците на новия плод?.... :)

• Автор

...но и много гнУсис... Публикувано изображение

"Гносис" е да знаеш от какво се гнУсиш и какво ти доставя Удо. Публикувано изображение

Това, което не разбира сексуалната главичка е как така ще е заложено нещо от раждането, което е коренно различно от спематозиода и яйцеклетката на тружениците на новия плод?.... :)

U.ra -и твоето учение е също гностично.Особенно в частта , в която се изказваш за ранното християнство.

Що си кривиш душичката ? Публикувано изображение

U.ra -и твоето учение е също гностично.Особенно в частта , в която се изказваш за ранното християнство.

Що си кривиш душичката ? Публикувано изображение

Разбира се, ЧЕ Е! Веда значи "Знание", но ПЪЛНОТО знание, хем Духовно, хем материално НО ДАВАЩО приоритетност, не- поставящи ги 'равнопостравени' или игнориращи духовното знание или извращаващи го до степен на "О-култ".

Трихо, напоследък имах икспириънс с горди шайви в ДНЕШНА Индия, които насаждат, че ВЕДА било 'индианско' или 'хинди'. Този подход е ЛУНЕН. Абрахамците са само ЧАСТЕН случйн на него. Той си съществува в съзнанието, като ПОД-СЪЗНАНИЕ.

...не само з аисламът и юдеизъмът, но и за всички сатурнианско-лунни култове НАЙ-ВАЖНАТА ЧАСТ е НЕВЕЖЕСТВОТО, или по-скоро информационната дизинформираност-спомни си нацизма и комунизма-те са еманация на абрахамизмът, а той- на шайвизмът)

http://www.youtube.com/watch?v=QUfYN-AybS8...re=channel_page

Ето наскоро какво отговорих на един такъв "горд индианец" Публикувано изображение

VEDA (Aryan Knowledge) is neither "Indian" nor - "Hindu". It is a Moon-cult(Shiva-Maya) and Abrahamic(also -Crescent) feature to use blood principles for the concepts.

For instance: We have in Bulgaria the third letter in the alphabet "VEDA"(after "Az" and "Booki"), we have "Veda-Slovena" in Rhodopi Mountain, we have THE ONLY bacteria in the world for NATURAL yoghurt, called "Lacto bacillus bulgaricus ".

So, jealous souls, please be less ignorant in your "pride and joy". The more you are the more you are in Maya(we have such a Bulgarian female "Е-mail" name!)

Публикувано изображение

E, това е твоята представа... Но Гносисът е нещо много повече! Чак е безсмислено да се говори какво е ... "Е" - заковава във форма, Гносисът е зад нея .

Това, което не разбира сексуалната главичка е как така ще е заложено нещо от раждането, което е коренно различно от спематозиода и яйцеклетката на тружениците на новия плод?.... :angry:

Добре казано! Само дето не е и от раждането заложено. Много по- отдавна.

„Ние установихме, че:

1. Универсалното учение никога не се предава писмено;

2. То никога не се предава и устно;

3. Гносисът се открива на диалектичното общество в написано или изречено слово;

4. В това слово самият Гносис не присъства, то служи само за да направи възможен контакта с него;

5. Контактът с Гносиса е седморен; този, който се намира на седмото ниво и е свързан със седмия аспект на писменото и устното слово, не познава Гносиса по-добре от другите и изобщо не го притежава;

6. Гносисът не се открива на никого с какъвто и да е метод;

7. Гносисът не открива Пътя на нито един ученик и не му дарява Учител.

„УНИВЕРСАЛНИЯТ ГНОСИС” от Ян ван Райкенборг и Катароза де Петри -страница 17-18.

Вало, имам конкретно питане към теб.

Будизма и гносиса.

Ще изложа една възможна допирна точка между Будизма и гностиците. Тази област на сходство е в точка №7 на цитата: "Гносисът не открива Пътя на нито един ученик и не му дарява Учител". Предполагам, че под не откриване на Пътя означава - окончателно напускане на Самсара (диалектиката) на ученика, което е равно на термина "освобождение", черпене на гносис. Будист и гностик са хора, които са свободни (доколкото е възможно), но в самсара (диалектиката). Според мен Нирвана не е окончателната възможна реализация на безкрайността на човешкото същество, както и огледалната сфера - понеже и те са подложена на крайно съществуване на присъстващата индивидуалност, но и на самото състояние Нирвана, което не е еднозначно на огледалната сфера. Един гностик не би присъствал в Нирвана, но и един будист не би отишъл в огледалното сфера. Най вероятно и на двамата ще се наложи да се реинкарнират. Човекът притежаващ Гносис черпи знание от Абсолютното, което му носи свобода и вътрешна хармония, като това знание разрушава причинно следствените връзки и е освобождение, но в самсара (диалектиката)- същото важи и за просветленият будист. Според мен след физическата смърт освобождението (познаване на Гносиса) не е достатъчно качество за минаване на душата (атма) и нейното реализиране в Трансцеденталния свят, защото самото просветление и притежаване на Гносис не я трансфигурира в същност еднозначна на сферата обозначена като Трансцедентален свят. Има и нещо друго. Най-вероятно, просветленият човек, притежаващият Гносис, ще има проблеми с еоните на гностиците, нагите на кришнарите и боговете на будистите, които най-вероятно са едни и същи субекти.

Това го пиша, не за да споря и противопоствям, но е една възможна вероятност.

Редактирано от Виктор_ (преглед на промените)

Добре казано! Само дето не е и от раждането заложено. Много по- отдавна.

Ти за кое нейно раждане мислиш, че говоря? За последното и ли?... :)

E, това е твоята представа... Но Гносисът е нещо много повече! Чак е безсмислено да се говори какво е ... "Е" - заковава във форма, Гносисът е зад нея .

Именно гносисът си заслужава да се дискутира, тъй като е на ниво РАЗ-УМ. :)

Гностическите писания са вид йога, наречена ГНАНА-джнана.

Гнана-йога е вид Брахманизъм.

Това, което не може да дискутираш е раджа-йога.

Раджа Йога е вид Шиваизъм.

Гняна-йога е Водолей, гняна-йога- Козирог. С Водолей може да си приказваш колкото си искаш, но пробвай с Козирог да говориш?.... :PПубликувано изображение

Над Гносиса е Предаността и Любовта- бхакти-йога. Той комбинира двете предни йоги, и заради това е на риби даден. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.