Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гностицизъм /за любопитните/

Featured Replies

"Кришна-съзнание" си е секта, Нео.

Лимитирани са, т.е. имам по пет минустчета/плюстчета на ден. Кажи за гносиса, че съвсем оспамихме темата...

Знам, Скепсис, но това не променя факта, че У.ра беше интересен човек. Много от нещата които пишеше бяха доста правдоподобни.
  • Отговори 245
  • Прегледи 47,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

---------------------------------------------------------

Форман е хванал как от посредствената пиеска /оловото/ на Салиери, чрез сублимация и моцартовата salus menstrual се отделя арията на Папагено - aurum spirit

Плюсчетата ми свършиха, уви...

Знам, Скепсис, но това не променя факта, че У.ра беше интересен човек. Много от нещата които пишеше бяха доста правдоподобни.

Съгласен съм. Нямам честа да го познавам.

--------------------

И на мен Ура ми липсва - много умен и колоритен.

Скоро попаднах на следите му в АБВ форуми, в Християнство. Там, между впрочем, пише често нашата приятелка Лучия фри, та подразбрах, че преди време и от там са го баннали, което си е постижение - непрекъснато се хукат като хамали... :)

--------------------

И на мен Ура ми липсва - много умен и колоритен.

Скоро попаднах на следите му в АБВ форуми, в Християнство. Там, между впрочем, пише често нашата приятелка Лучия фри, та подразбрах, че преди време и от там са го баннали, което си е постижение - непрекъснато се хукат като хамали... :grimace:

На мен ми се струва странно и тоталното му отсъствие и от блога си, а и не само неговото. Надявам се да се появи все пак...

И за да не става съвсем офтопик, 19 август има ли някакъв особен смисъл в гностицизма?

На мен ми се струва странно и тоталното му отсъствие и от блога си, а и не само неговото. Надявам се да се появи все пак...

И за да не става съвсем офтопик, 19 август има ли някакъв особен смисъл в гностицизма?

--------------------------------------------------------------------------------------

Странен ден е - Преображение Господне.

Един човек е бил изпратен тук, в Бг, да свърши определена работа. Успял да я свърши, както си личи. Та той събирал на 19 август на Рила доста народ, които били убедени, че вършат полезна за себе си работа. Ма не е било точно така. По-точно, и за тях е било добре, но не било това целта. Подреждал ги по специален начин /всеки път малко различен, според необходимотта/ и ги карал да вършат точно заучени специални движения, в точно определено време и място.

Той създал един много, много силен инструмент за въздействие, използвайки етерните /прана, чи, жизнена енергя и т.н./ им полета, обединени за общата цел. Години наред го правел, и накрая е казал, че е свършил 90% от необходимата работа.

И се оказва, че май е точно така.

---------------------------

А те, горките, и досега продължават да се събират и да хвърлят безразборно енергийни потоци,така, накъдето дойде. И си мислят, че както малките дечица уж "пишат", драскайки по белия лист в подражание на възрастните, и те правят нещо важно, и то за себе си за своето си здраве и "духовно издигане"...

Четат му мантричните сказки, в които е важно финоматериалното въздействие в момента на говоренето им, и то от ученик в ІV - ти аспект, а не буквалният смисъл на текста. А те приемат текста, както протестантите Библията - буквално, дословно, и го анализират, интерпретират, "претворяват в живота си"...

“Ех, бедни, бедни Македонски. Защо не умря при Гредетин!” ...

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Имам някои съмнения относно качествата на тази БГ разновидност на ци-гун, но това е друга тема. А каква е връзката на паневритмията с гностицизма?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Аз не виждам връзка между гностицизма, паневритмията и Петър Дънов изобщо... макар на последния рилски симпозиум да опитаха да изявят такава...

Дънов е правил каквото е правил, но не мисля че е постигал. Някои казват, че е подготвял астрално полето, за... каквото там, но и за това си имам съмнения.

Но... (:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=JyCExzyFIRA&feature=related

Имам някои съмнения относно качествата на тази БГ разновидност на ци-гун, но това е друга тема. А каква е връзката на паневритмията с гностицизма?

----------------------------

Ох, грешка направих този ми пост. Няма връзка. Просто това се сетих.

--------------------------------------------------------------------------------------

Един човек е бил изпратен тук, в Бг, да свърши определена работа. Успял да я свърши, както си личи. Та той събирал на 19 август на Рила доста народ, които били убедени, че вършат полезна за себе си работа. Ма не е било точно така. По-точно, и за тях е било добре, но не било това целта. Подреждал ги по специален начин /всеки път малко различен, според необходимотта/ и ги карал да вършат точно заучени специални движения, в точно определено време и място.

Той създал един много, много силен инструмент за въздействие, използвайки етерните /прана, чи, жизнена енергя и т.н./ им полета, обединени за общата цел. Години наред го правел, и накрая е казал, че е свършил 90% от необходимата работа.

И се оказва, че май е точно така.

А те, горките, и досега продължават да се събират и да хвърлят безразборно енергийни потоци,така, накъдето дойде. И си мислят, че както малките дечица уж "пишат", драскайки по белия лист в подражание на възрастните, и те правят нещо важно, и то за себе си за своето си здраве и "духовно издигане"...

Четат му мантричните сказки, в които е важно финоматериалното въздействие в момента на говоренето им, и то от ученик в ІV - ти аспект, а не буквалният смисъл на текста. А те приемат текста, както протестантите Библията - буквално, дословно, и го анализират, интерпретират, "претворяват в живота си"...

“Ех, бедни, бедни Македонски. Защо не умря при Гредетин!” ...

Разкажи по-подробно де, каква е била целта и защо не е успял да свърши работата до 100%. :wors:

Аз не виждам връзка между гностицизма, паневритмията и Петър Дънов изобщо... макар на последния рилски симпозиум да опитаха да изявят такава...

Дънов е правил каквото е правил, но не мисля че е постигал. Някои казват, че е подготвял астрално полето, за... каквото там, но и за това си имам съмнения.

Но... (:

Уау, помислих че съм попаднал в огледалния свят!!! Защо са станали еднакви като визия двата сайта? :cool:

Разкажи по-подробно де, каква е била целта и защо не е успял да свърши работата до 100%. :cool:

Е, то е ясно - щото сме си калпавички...

------------------------------------------------

Ето как Валентин ни обяснява това, което на мен не е дадено да мога да обясня:

"...25. На това Исус отговори: “Отлично Мария. Ти поставяш един превъзходен въпрос и проверяваш всичко грижливо. Отсега нататък вече няма да крия нищо от вас, а ще ви обяснявам всичко открито и истинно. Чуй сега Мария и слушайте вие ученици:

Преди да проповядвам на всички архонти на еоните и на всички архонти на съдбата и на сферата, всички те бяха свързани в своите групи, сфери и печати така, както Иеу, пазителят на светлината, ги бе свързал отначалото. Всеки от тях не напускаше своя порядък и следваше своята траектория, така както Иеу, пазителят на светлината, ги беше нагласил.

Сега, когато дойде времето на числото на Мелхиседек, великия паралемптор на светлината, той отиде, както правеше обикновено, сред еоните, сред свързаните със сферата и съдбата архонти. Той взе от всички архонти на еоните и от всички еони на съдбата и на сферата пречистеното на светлината и унищожи всичко, което ги объркваше. И той задвижи над тях ускорителя и ги застави по-бързо да въртят своите кръгове. Той [Мелхиседек] отне силата, която беше в тях, диханието на устите им, сълзите от очите им и потта на телата им.

Мелхиседек, паралемпторът на светлината, пречисти тези сили и отнесе тяхната светлина в съкровищницата на светлината. Служителите на архонтите на еоните събраха материята от всички. Служителите на архонтите на съдбата и на сферата намираща се под еоните взеха тази материя и я оформиха в души за хора, добитък, влечуги, диви животни и птици и ги изпратиха в света на хората.

Когато паралемпторите на слънцето и паралемпторите на луната погледнаха нагоре и съзряха констелациите(разположението) на траекториите на еоните и на съдбата и тези на сферата, те взеха светлинната сила от тях. Паралемпторите на слънцето я подготвиха и съхраниха до предаването й на паралемптора Мелхиседек, великия очистител на светлината.

Техният материален отпадък отнесоха в сферата под еоните. От него те формираха души за хора, добитък, влечуги, диви животни и птици, съответстващи на кръговрата на архонтите на онази сфера и на положенията на нейното въртене, и ги вложиха в света на човечеството. И там те се превърнаха в души, точно както току-що ви казах.

26. Преди силата им да намалее и да станат слаби и безсилни, те вършеха това непрестанно. Когато силата им намаля и накрая съвсем изчезна, те станаха безсилни. Светлината на техните области угасна, царството им беше унищожено и вселената бързо беше извисена.

Когато своевременно разбраха това и когато числото (на цифрите) на Мелхиседек, паралемптора на светлината, беше изпълнено, той както обикновено се появи и отиде в средата на всички архонти на всички еони и на всички архонти на съдбата и на сферата. Той ги хвърли в смут и причини това, че те бързо напуснаха своите траектории. Те изпаднаха непосредствено в затруднение и изхвърлиха от себе си силата чрез диханието на устите си, сълзите от очите си и потта на телата си.

Мелхиседек, паралемпторът на светлината, ги очисти, както правеше винаги, и отнесе светлината им в съкровищницата на светлината. Всички архонти на еоните и архонтите на съдбата и на сферата се обърнаха към своя материален отпадък и го погълнаха. Те не допуснаха повече от него да се формират души за света. Те погълнаха своята материя, за да не станат слаби и безсилни, за да не загубят силата си и да не бъде унищожено царството им. Следователно те я погълнаха, за да не загинат и възможно най-дълго да бъде протакано времето до изпълнението на числото на съвършените души, които остават в съкровищницата на светлината.

27. Архонтите на еоните и тези на съдбата винаги действаха по този начин, обръщаха се и поглъщаха своя материален отпадък и не допускаха повече той да бъде роден като души в света на хората – с цел, да удължат възможно най-много времето на своето господство и така за дълго време да задържат в отвъдното на този свят, съдържащата се в тяхната душа сила. Отдаде им се да отстоят на това два цикъла.

И сега, когато пожелах да премина по-нагоре в задачата ми, към която бях призован чрез заповедта на първата мистерия, дойдох сред тираните на архонтите на дванайсетте еона, докато светлинната ми дреха върху мен беше от неизмерим блясък.

Когато тираните видяха голямата светлина върху мен, Адамас, големият тиранин, и всички тирани на дванайсетте еона заедно започнаха да се борят срещу светлината на моята одежда, за да я заграбят и така да продължат господството си. Когато правеха това, те не знаеха срещу кого се борят.

Докато се противопоставяха и се бореха със светлината, по заповед на първата мистерия Аз обърнах траекториите и кръговрата на техните еони и траекториите на тяхната съдба и на сферата им. И ги заставих шест месеца да гледат триъгълниците, квадратите, осмоъгълниците и другите аспекти, които бяха отляво, наляво, точно както по-рано правеха обикновено.

Но после обърнах техните кръговрати и аспекти и ги заставих в следващите шест месеца да гледат към творенията на своите астрални влияния в триъгълниците, квадратите, осмоъгълниците и другите аспекти, които бяха отдясно. Така обърках и заблудих много архонтите на еоните и всички архонти на съдбата и на сферата. Толкова ги обърках, че от този момент нататък те вече не бяха в състояние да се обръщат към отпадъка на материята си и да го поглъщат и така да продължават съществуването на областите си и възможно най-дълго да се утвърждават като господари.

Сега, когато взех една трета от силата им, обърнах техните сфери, така че да прекарват известно време гледащи наляво, а след това известно време гледащи надясно. Обърнах цялата им траектория и цялостното им движение, и ускорих тяхното движение, за да бъдат по-бързо пречистени и да могат бързо да се издигнат. Съкратих техните кръгове и облекчих пътя им, чрез което той се ускори. Така по своя път те изпаднаха в объркване и не бяха дълго в състояние да поглъщат отпадъка на материята, чиято светлина бе пречистена. Освен това съкратих времената и периодите им, за да може да се изпълни числото на съвършените души, които приемат мистериите и трябва да бъдат в съкровищницата на светлината.

Ако не бях обърнал траекториите им и не бях съкратил периодите им, те вече нямаше да дадат възможност на нито една единствена душа да се роди, заради отпадъка на материята им, който поглъщат, и биха унищожили много души. Затова веднъж ви казах: “Аз съкратих времената, заради моите избрани. Иначе ни една единствена душа не би могла да бъде спасена.”

Следователно съкратих времената и периодите, заради числото на съвършените души, на избраните, които трябва да приемат мистериите. Ако не бях съкратил времената им, тогава нито една материална душа не би могла да бъде спасена, а всички щяха да бъдат погълнати в огъня, който е в плътта на архонтите. Това са думите, за които толкова обстойно ме попита.”

След като Исус каза тези думи на учениците си, всички едновременно паднаха на колене, поклониха Му се и Му казаха: “Ние сме благословени пред всички хора, защото ни разкри тези велики дела.”

28. Исус отново взе думата и каза на учениците си: “Чуйте сега, какво ми се случи при архонтите на дванайсетте еона и всички техни архонти и техни господари, власти, ангелите и архангелите им. Когато те и техните несдвоени видяха светлинната дреха, която ме обгръщаше, всеки един от тях съзря мистерията на името си върху светлинната ми дреха.

Те всички заедно паднаха на колене, поклониха се на моята светлинна дреха и извикаха в един глас: ‘Как Господарят на всемира мина през нашата среда, без да разберем?’ Те всички в един глас възхвалиха най-вътрешното на вътрешното. Всички техни триждимогъщи и великите им патриарси и техните непородени, самопородени и породени, техните богове и светлинни искри и светещи звезди, с една дума, всички техни велики видяха, че силата на тираните в тяхното местонахождение беше намаляла и те бяха отслабени.

В неимоверен страх те се втренчиха в мистерията на своите имена върху дрехата ми и се опитаха да се приближат, за да се поклонят на мистерията на имената си върху моята дреха. Но поради голямата светлина върху Мен, те не бяха в състояние да направят това. А се поклониха на известно разстояние от мен. Така те почетоха светлината на моята одежда и възхвалиха най-вътрешното на вътрешното.

Когато това се случи с тираните, които се намираха под архонтите, на тях им бе отнета силата и те се сринаха в своите еони и приличаха на мъртви, бяха като хора, издъхнали последното си дихание, така както това се случи и когато им отнех тяхната сила.

Когато след това напуснах тези еони, всички, които се намираха в дванайсетте еона, бяха завързани заедно в своите порядъци. Отсега нататък те изпълняваха своите дела така, както ги бях поставил, така че шест месеца да изпълняват делата си в своите квадрати, триъгълници и други аспекти, обърнати наляво, а следващите шест месеца да прекарват в своите квадрати, триъгълници и други аспекти насочени надясно. Също така за в бъдеще всички, които се намират в съдбата и в сферата, също ще следват своя път.”

---------------------------------------

Пистис София

• Автор

....

Публикувано изображение

Този манастир се намира на върха на планината Тавор, днешен Израел. Предполагам, че всички сте чували израза "таворска светлина" позната ни от родните исихасти ?Най-малкото заради Емилиян Станев и патриарх Евтимий. Защо гностиците и празнуването ? Известно ни е на всички, че гностичните школи са празнували празниците Кръщение Господне и Рождество Христово още през II век - далеч преди Вселенската църква да се сети да направи нещо по въпроса.

Самият празник се е появил на Изток през V-VII в. и бил празнуван на 6 август.И не случайно се нарича преображение.Понятието трансфигурация носи същия смисъл, но някои последователи на гностицизма наричат това "новораждане от вода и дух" и е необходимо на човека поради непригодността му да влезе отново в Първоначалното жизнено поле, от което преди време се е е отделил за да тръгне по един път на изолация .

такива работи ми ражда магарешката глава.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Малко литература :

1. Fragmenta Hermetica 1-36, цитирани на гръцки, латински или сирийски от различни автори, от Тертулиан (ІІ-ІІІ век) до Бар Хебър (1226-1286). Към тези фрагменти трябва да бъдат добавени и папируси Vindobonenses Graecae 29456r и 29828r, както и един арменски и няколко сирийски фрагмента.

2. Asclepius 1-41; латинска адаптация на Logos Teleios, завършена по всяка вероятност между 320 и 410 г.

3. Nag Hammadi, codex VІ (между 340-370 г.), съдържащ коптски преводи на три трактата:

а) Nag Hammadi VІ.6, неозаглавен и станал известен като „Беседа за Осмицата и Девятката“.

б) Nag Hammadi VІ.7; Проповедта, която те изрекоха, паралелна на Асклепий 41 и парижския папирус на Мимо.

в) Nag Hammadi VІ.8, без название, съдържащ фрагмент от Logos Teleios, паралелен на Асклепий 21-29 и три гръцки цитата, приведени от Лактанций около 320 г., Кирил Александрийски (435) и Йоан Стобей (500).

4. Stobaei Hermetica 1-29; фрагменти или цялостни трактати, цитирани на гръцки от Йоан Стобей в неговия компендиум Florilegium, съставен около 500 г. за обучение на неговия син.

5. Определения на Хермес Трисмегист за Асклепий, превод от гръцки на арменски, датиращи по всяка вероятност от VI век.

6. Corpus Hermeticum 1-14 и 16-18; компилация от херметични трактати, датираща от периода след Стобей и преди Михаил Константин Псел.

Малко литература :

1. Fragmenta Hermetica 1-36, цитирани на гръцки, латински или сирийски от различни автори, от Тертулиан (ІІ-ІІІ век) до Бар Хебър (1226-1286). Към тези фрагменти трябва да бъдат добавени и папируси Vindobonenses Graecae 29456r и 29828r, както и един арменски и няколко сирийски фрагмента.

2. Asclepius 1-41; латинска адаптация на Logos Teleios, завършена по всяка вероятност между 320 и 410 г.

3. Nag Hammadi, codex VІ (между 340-370 г.), съдържащ коптски преводи на три трактата:

а) Nag Hammadi VІ.6, неозаглавен и станал известен като „Беседа за Осмицата и Девятката“.

б) Nag Hammadi VІ.7; Проповедта, която те изрекоха, паралелна на Асклепий 41 и парижския папирус на Мимо.

в) Nag Hammadi VІ.8, без название, съдържащ фрагмент от Logos Teleios, паралелен на Асклепий 21-29 и три гръцки цитата, приведени от Лактанций около 320 г., Кирил Александрийски (435) и Йоан Стобей (500).

4. Stobaei Hermetica 1-29; фрагменти или цялостни трактати, цитирани на гръцки от Йоан Стобей в неговия компендиум Florilegium, съставен около 500 г. за обучение на неговия син.

5. Определения на Хермес Трисмегист за Асклепий, превод от гръцки на арменски, датиращи по всяка вероятност от VI век.

6. Corpus Hermeticum 1-14 и 16-18; компилация от херметични трактати, датираща от периода след Стобей и преди Михаил Константин Псел.

<#EMO_DIR#>/laugh.gif
  • Автор

Размишлявам в момента над следния цитат:

„Дванадесетте отново се събраха в кръг под палмовите дървета; и един от тях, Тома, зададе следния въпрос: Какво е истината? Едно и също нещо бива възприето от различните мислители по различен начин и даже едни и същ човек възприема едно нещо по различен начин в различно време. Какво тогава е истината?

Тогава Иисус се появи в средата им, и каза:

Единствената пълна истина е в Бог, защото няма човек или група от хора да знае това, което Бог - Този, който е всичко във всичко, знае. Истината се разкрива на хората в съответствие с тяхната способност да я разберат и възприемат. Една истина има много аспекти, а един човек може да види само един от тях. Друг вижда друг неин аспект, а някой вижда повече от другите, всеки според възможностите си да я възприеме.

Вижте този кристал: как едната светлина се отразява в дванадесет страни, да, в четири пъти по дванайсет страни; и всяка страна отразява един лъч от светлината;един човек вижда едната страна, а друг - другата, но това все е едната светлина, която се излъчва от всичко. Истината за всеки човек е това, което той може да схване с неговия разум, докато не дойде време, когато най-висшата истина ще му бъде разкрита. На душата, която може да възприеме повече светлина, се подарява повече от нея. Затова не съдете другите, за да не бъдете съдени. Мнозина ще се обърнат към мен: „Господи, Господи, ние се стараехме за твоята истина”, но аз ще им отвърна: „Не, вие се старахте за вашата истина и не приехте никаква друга истина.”

Тълкувания ?

Но защо ти е тълкуване... знанието не носи покой, само познанието. Христос още е казал - Когато се съберете повече от двама в Мое Име ще бъда с вас. Нима това не стига... Лъчите на гносиса са точно колкото е нужно и те си имат задачки. Първият е призоваващ, любящ... пусни го да те докосне. С тълкуване и мислене става това: „Не, вие се старахте за вашата истина и не приехте никаква друга истина.”

Да, но защо го е казал ?

Защо ?

Не зная...

Навярно защото сме забравили, че "Да бъде Твоята воля, не моята"...

Всичко което можем да построим или сътворим е продукт на този наш свят в който живеем затворени, и нито лъч не прониква до нас през него, но не вярваме дори в това. Имаме си нашите истини...

• Автор

Хм...

А дали първо не трябва да си отговоря на въпроса : "Що е това Човек ?"

баси.

замотах се.

Винаги настъпва момент да се попитаме кои сме, от къде сме, защо сме... това е търсенето всъщност, и винаги води до някъде.

Понякога връща, понякога до падението.

Обичаш ли приказки? Имам една гностична, разказаха ми я веднъж и после я преведох и така. Ето я, малко е детска, като за мен, но в нея има нещичко:

Ангели разказват

Преди безкрайно много време хората били щастливи и не познавали тъгата. Те живеели в други пространства а домовете им били прекрасни златни балони. Поемали божествена светлина през най - горната си чакра, а през най - долната я изпращали към всички, които имали нужда от нея, разменяли я помежду си и се къпели в нея. Живота им бил един непрекъснат процес на щастие и напълно достатъчен, те били отворени, а домовете им - златните балони, бил самия Бог, любовта му. Докато един ден един от тях не поискал да се погледне, да види какво е. На стеничката на златния му балон моментално се появило огледално стъкло. Поискал да види още, появило се друго стъкло, после още едно и още... Облепил си целия балон от вън и отвътре с огледални стъкла. И се видял - красив и божествен, какъвто наистина бил. Но вече не можел да гледа навън, само отразявал онова, което било останало в него. Не можел и да поема светлината заради стъклата, макар тя да опитвала да го достигне. Другите видели щастието му и го последвали. Облепили и своите балончета с огледални стъкла и заживели в тях с усмивка, забравяйки за светлината... След време божественото огънче в тях се смалило и изгаснало, чакрите се затворили, човекът се втвърдил и потъмнял от липсата на любов и вече нямало как да поема или пропуска. Никъде по света не останала истинска живинка, света бил мъртъв. Огледалата отразявали самия човек отвътре и мъртвия свят отвън. Изкуствената светлина полепвала по стъклата и ги заздравявала. Настъпила безкрайна тъга. Един ден един от тях се пробудил и започнал да търси живота, който сам бил погубил. Заблъскал по стъклените огледала, едно се пропукало, Бог откликнал на вопъла му и му изпратил спасителен лъч. Човекът счупил още едно огледало и светлината се разширила. Изпотрошил многобройните стъкла и стени, и когато не останали, започнал да пробива натрупаното вътре. А любовния поток на Бога придържал треперещата му ръка докато не се превърнал отново в канал на светлината. И я насочил към другите...

Един по един стъклените затвори се пръскали на парчета и хората се връщали към своето първоначално занимание - да предават нататък. Искали да спасят всички, защото знаели - докато не бъде освободен и последния от тях, златните балони нямало да се образуват отново. Днес към земята се спуска невидима светла верига от освободени, които достигат най - високите небеса, достигат самия Бог, а долу на земята който успее да я види разбива стъклените си стени с нея. И тази верига ще бъде жива и няма да прекъсне своето дело до последния Атом, спящ в стъкления си свят. Защото Ендура не е края на тъгата, Ендура е началото на труда за спасение на другите.

Ако обаче държиш на интелигентни отговори, Вальо да не се ослушва. :jumping11:

И Райкенборг има тълкуване, бих могла да напиша нещичко тук от тълкуването му на тези думички.

• Автор

Държа, разбира се.Ама онзи homo erectus valentinui не ще нито да казва, нито да напътства, и ме е оставил да се нося по течението - пък където и да ме отведе, него какво го интересува Публикувано изображение

Да се опитам да направя бърз анализ ?

-златните сфери са енергийните ни полета , които ни обгръщат от всякъде.

-ТЕ са и всъщност тези, които ни пречат на обективността и възприемането на истината.Това също е факт.Приел съм го.

-огледалните стъкла и самосъзерцанието - нямат нужда от тълкуване - митът за Нарцис е със същия смисъл и пак опираме до енергията, която самите ние излъчваме

-това че са златни от една страна говори за това, че са голяма ценност, а от друга ни води до митовете за "златния век", колективното "несъзнато", Юнг и т.н.

-това, че са сфери говори за завършеност, отделно ни води и до "музиката на сферите" и атомите

-освобождаването е чрез отварянето на енергийните канали и раздаване на собствената енергия на другите - тук също няма нужда от тълкуване, а е даден директно начин на избавление

Виж следният пасаж не разбрах :

Един по един стъклените затвори се пръскали на парчета и хората се връщали към своето първоначално занимание - да предават нататък. Искали да спасят всички, защото знаели - докато не бъде освободен и последния от тях, златните балони нямало да се образуват отново.

До тук е ясно.

Днес към земята се спуска невидима светла верига от освободени, които достигат най - високите небеса, достигат самия Бог, а долу на земята който успее да я види разбива стъклените си стени с нея. И тази верига ще бъде жива и няма да прекъсне своето дело до последния Атом, спящ в стъкления си свят. Защото Ендура не е края на тъгата, Ендура е началото на труда за спасение на другите.

-кой разбира стените на стъклените затвори ?

1.)другите, които са се освободили преди спящите

2.)божествения лъч ?

3.)сами си се будят ?

-какво е делото (задачата) на веригата от освободени ?

1.)да освобождава другите ?

2.)да се наслаждава на свободата си ?

3.)да чака да се събуждат спящите ?

-Що е "Ендура" ?

-Накрая се завършва с "Ендура е началото на труда за спасение на другите:

1.)значи ли това, че на предните ми въпроси отговорите са 1/1 ?

2.)ако отговорът на предходния ми въпрос е положителен - защо аз, като спящ, не съм усетил досега нищо и никой не помага ? Има ли въобще верига от събудени и ако да, действа ли по някакъв начин, или е оставила всичко на сляпата еволюция ?

Олеле, разплете ми горката приказка :cool: - Златните сфери не ни обгръщат от никъде сега, имало ги е някога. Сега са балони (по-горе има една картинка), наричат се Липики тези балони и това е нашия висш Аз, ауричното същество, бога ни, земята ни, всичкото ни. Ако ги спукаме образно казано, божественото докосване ще ни промени и ще ни върне златните сфери. Христос: "Едно ново небе, една нова земя" - не стария балон а новия, златния. - Точно така. - Горе-долу. - Златния цвят е символичен, и не съвсем. Има си своето значение тук. - Сфери са, земната безкрайност е кръгла :biggrin: , за Атомчето - да, за музиката... ех, музиката на сферите, извън балоните е тя. - Не. Личната ни енергия е луциферистична и не води до избавление а само до заблуди. Обмен с другите е невъзможен, понеже балоните пречат и сливане никога не се случва. Но ако е енергия от друг порядък, за която балоните не представляват препятствие - да, препредаване е... пирамидално. Което е и веригата, спускаща се към земята. Освободените спускат на по-чистите, те на онези под тях и така до долу чак, до нас. - Никой не разбива стъклените стени, ти сам. Имаш оръжие за това в сърцето си. Ако то поеме глътка гносис се пробужда, расте и започва отвътре да отслабва връзката ти с "балона". То (Атомчето) е единственото нещо, което може да поеме и понесе гностичната радиация. - Делото... ами няма дело. Освободените не мислят и не определят, нямат цели. Те просто действат за другите. Тях ги няма, в смисъла на азовото съществуване. - Ендура? Почети за катарите... п.п. Не си усетил ама друг път не си усетил. Като не си усетил що питаш? :biggrin:

• Автор

не съм, я ....ти биеш самара, ама магарето се не сеща Публикувано изображение

Нищо.

Сега ще поразмишлявам над думите ти, а утре дано онзи, косматия се включи, за да чуя и неговата гледна точка.Публикувано изображение

Отговори, мила Тайна розичке, няма. И не може да има. Щото търсенето е Път, не приказване за път. А колкото за Дванадесетте страни на Истината - като се върви по Пътя на Седмата година ставаш част от тази Истина. :cool::)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.