Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли религия, която да поставя жената наравно с мъжа

Featured Replies

Темата не е вечната война между половете в тесния й смисъл, а търсене на религия, в която двата пола да не са представени като представители на различен биологичен вид, религия, в която да няма забрани жената да заема водещи позиции като например да бъде папа, да не се изповядва на мъжа си като на Бог, Бог да е безполово понятие, а не единствено и само мъж, въобще религиозни вярвания, в които догмите да са писани и от двата пола, а не само в угода на единия - т.е. мъжкия. Релегия, която да не поставя забрани пред единия пол без да дава обяснение за това - например защо жената не може да влезе зад олтара - обясненията дадени по този повод не са задоволитлни и нелепи и т.н.

• Отговори 332
  • Прегледи 27,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Едно от доказателствата, жената пали шамаша, шабатната свещ. Документа,който показах по-горе се нарича ктуба. Това е задължителният брачен договор, който се сключва и който гарантира изцяло правата на

• Не се изказвай неподготвен, цървул.   Нямах никакво съмнение,че ако, някой се опита да отговори,това ще си ти. 🥰 Брачната церемония при нас минава през три етапа. Толкова  е

• Ти си функционален неграмотник. Първо- не можеш да разбереш какво пишеш, затова правиш ялови опити да се измъкнеш, като се изпърдиш шумно: Второто е,че си силно ограничен на тема езици и затова

Публикувани изображения

Има,и то доста са.

Примери-бол.

1.)Будизмът (Вало,не ми се карай,но будизмът си мяза на регилия cool.gif )

2.)Култът към Изида

3.)сатанизмът

4.)Християнството в гностически аспект

5.)Славянските култове

6.)Хиндуизмът

и .т.н.

• Автор
Има,и то доста са.

Примери-бол.

1.)Будизмът (Вало,не ми се карай,но будизмът си мяза на регилия cool.gif )

2.)Култът към Изида

3.)сатанизмът

4.)Християнството в гностически аспект

5.)Славянските култове

6.)Хиндуизмът

и .т.н.

Да но привържениците им не са достатъчно за да се превърнат тези религии в основни вероизповедания. Има ги, така, просто за цвят и успокоение на женската душа. Будизмът с право е написан на първо място. Той, единствен отговаря на тези критерии и има доста привърженици. Но не и на нашите ориенталски географски ширини. Останалите не са ли само течения в основните религии, част от тях - култове, аспекти....

Виж сега,в първия си пост ти не конкретизира какви религии?

Големи,малки,още по-малки .Какво ли значи "основна релия".Ти си се вторачила само върху християнството (и то -православието му в българската му разновидност) и в исляма (и то в сунитската му разновидност).

Хиндуизмът се изповядва от стотици милиони хора, предимно в Индия. Хиндуистите се покланят на близо 300 000 богове и богини, които са проявления на единия безличен и универсален дух, наречен Върховна реалност на Брахман: едно абстрактно понятие за върховно единство, твърде различно от представата за личен Бог.

Будизмът се изповядва от много хора и тук,в България (питай Вало) аз не знам колко са.

Ако си мислиш,че богомилството е мъртво-дори и тук във форума си имаме няколко човека от Бялото братство.

Тъй,че точно по нашите ширини виреят много религии cool.gif

Дори и Буда в началото е отказвал посвещение на жени.Смятало се е,че една жена е неспособна да достигне до Просветление,и е трябвало да насочи усилията си към това да се прероди като мъж в следващия си живот,и оттам вече да търси Просветлението. Защо почти всички аватари,бодхисатви,богове и т.н. са мъже? Нямало е такава религия,която да поставя мъжете и жените съвсем наравно. В момента вече може би има,но навремето изобщо не е било така. Както се казва "Всички са равни,но някои са по-равни от другите" biggrin.gif

Е,ами Кали-къде я забравяш?Ами Лакшми?Аватарите са мъже-защото Вишну е мъж,но богини има много. cool.gif

А за Буда и жените-това не го знаех :P

Какво те притеснява... че няма да можеш да бъдеш Папа ли... или месия.... на някакви загубени овце.

Те се чудят как да се изтрепят чия религия е по-вярна и чиста... макар никой да не може да извади повече от голи приказни и красиви предположения.

Има толкова религии колкото и хора... просто следвай своята. // лично мнение //

Ако ги бях забравил,щях да кажа "всички". А аз казах "почти всички". laugh.gif

Как си обясняваш факта,че няма религия,началото на която да е положено от жена? Всички пророци,от които тръгват религиите,са мъже. Не че е нямало умни или религиозни жени,просто половата дискриминация си е казала думата. Пък и начинът на мислене на една жена е по-различен от този на мъжа. Мъжът е активен,той все иска да прави революции,да основава религии,да прави нещо. Докато жената в известен смисъл е по-мъдра - тя живее тук и сега, не се стреми към власт,слава,и пясъчни замъци...Та така...

А ето и какво ще ни каже pravoslavie.bg по въпроса - една интересна беседа с дякон Андрей Кураев:

Тайната на пола в православната традиция.

Беседа с дякон Андрей Кураев

Отец Андрей, защо Църквата е толкова несправедлива към жената? Тя не може да бъде свещеник, трябва да носи забрадка, да се бои от мъжа си и т.н. Защо тя заема такова подчинено положение?

Хайде веднага да изясним: аз също не съм свещеник. Така че моите отговори не трябва да се възприемат като опит на човек, добрал се до късче власт, да не допусне другиго до това късче. Говоря за това, което и аз нямам. Самият аз спадам към тази част от човечеството, която не извършва църковни таинства, тоест към тази част, към която спадат и жените.

А как се раждат лозунгите за несправедливост: отначало внушават на човека, че има права, за чието съществуване той не е и подозирал, а после му заявяват, че той е лишен от тези права. Живеел си човекът спокойно, без какъвто и да е CD-ROM, и изведнъж му казват, че всеки порядъчен човек има CD-ROM и просто този комунистически режим съвършено несправедливо го е лишил от правото да ползва CD-ROM. И ето, човекът, който досега е живял, без да знае какво е това, започва да вижда смисъла на живота си в борбата за притежание на CD-ROM-а.

Така и тук: живеела си девойката и никога дори не помисляла да стане свещеник. В интерес на истината, тя и в храм не била влизала... Но изведнъж й казват: „Ти знаеш ли как са те унизили православните! Те не ти разрешават да станеш свещеник!“ - и светът се увеличава с още едно озлобено кълбо от нерви, борещо се за своите „права“...

А същността на човека съвсем не се свежда до борба за своите права. Изобщо човекът се осъществява не тогава, когато реализира правата си, а когато изпълнява своя дълг. Покрай това, че човекът има права, в неговия живот има място още и служението.

Та ето, свещеникът е свещено-служител. Той не е човек, който обладава правата на свещеник; напротив, той носи послушанието на свещеник, служи.

Свещеникът е този, който носи тежкия кръст на служенето на хората и служенето на Бога. И този тежък кръст, този тежък труд Църквата не възлага на плещите на жената. Според мен, тук има не толкова ограничение на правата, колкото проста грижа за жените.

Ако продължим да разсъждаваме за „дискриминацията“ на жените в Църквата, то можем да намерим нещо, което изглежда като принизяване на жените не в нашето вероучение, а само на нивото на някои книги (в аскетическите ръководства за монаси) и в някои енорийски привички. Тук просто трябва да помним, че общата особеност на цялата традиционна литература във всички култури, във всички страни, във всички времена, се състои в това, че литературата (както и политиката, и културата) винаги е била мъжка. До нас почти не са достигнали свидетелства за духовния живот и богословската мисъл на жените-християнки. Известни са ни само няколко сентенции от така наречените амми (у нас е мама, а в Египет амма: авва е бащата, а амма - майката). Знаем всичко на всичко няколко от техните удивителни сентенции. В основната си част, разбира се, църковната литература от миналото е мъжка.

...Днес чудно защо е модно да се говори, че християнството унизява жената, а езичеството я превъзнася. За да видим това така ли е, или не, да проведем малък експеримент. Разделяме лист хартия вертикално на две половини. В дясната пишем „Дясно“, а в лявата „Ляво“. Под коя от тези категории трябва да запишем думите „добро“ и „зло“? Ясна работа - „добро“ ще запишем в колонката, надписана „Дясно“, а „зло“ ще сложим под „Ляво“. После да разпределим в колонките следващата двойка категории: „светлина“ и „тъмнина“. След това двойката „хаос - порядък“... Получава се „дясно-добро-светло-подредено“ - „ляво-зло-тъмно-хаотично“... Пита се в коя част следва да се напише „мъжко“ и в коя „женско“, ако изхождаме от фолклорните архетипове, приказките и езическата философия? За да не гадаем дълго, спомнете си даоистките понятия ин и ян, чернобелият даоистки кръг, спомнете си с кой от цветовете се отъждествява мъжкото начало и с кой женското и всичко ще стане ясно: женското начало в болшинството от нехристиянските култури се отъждествява с началото на тъмнината, злото, хаоса. Но именно на това представяне противостои библейското повествование за сътворението на човека, сътворението на жената.

По какъв начин - чрез сътворението от реброто? Както обичат да се шегуват мъжете - от единствената кост без мозък?

Това е шега, може би остроумна, само че към библейските смисли няма пряко отношение. Ако четем внимателно първите глави от книга Битие, то не може да не обърнем внимание на това, че мъжът е създаден от външното - от земния прах. А жената е създадена от вътрешното, от съкровеното, тя е взета от сърцето (от реброто). Жената е дадена едва в градината, не по-рано. Жената е дете на Едемската градина. Мъжът е създаден вън от градината, но жената е именно райско създание.

По-нататък. Когато Адам вижда жената за първи път, той произнася много странни думи: „Ще остави човек майка си и баща си и ще се прилепи към жена си, и ще бъдат двамата една плът“.

Тези думи днес са привични за нас, затова и не забелязваме тяхната странност. А всъщност пред нас е формула на класически матриархат! Мъжът оставя своите баща и майка и отива в дома на жената. В последвалите култури е съвсем различно: невестата оставя дома на родителите и отива под покрива на мъжа. Отзвуци от това се зъбелязват и до днес: ако мъжът се пресели в апартамента на жената, това се възприема като нещо ненормално. А Библията изначално предполага нещо съвършено непривично за нас: мъжът се прилепя към жената... Но след това всичко се е изменило.

По какъв начин? В резултат на така наричаното „грехопадение“?

Грехопадението не е свързано със сферата на пола във вулгарното разбиране: то не се състои в сексуалното общуване между Адам и Ева, както това - защо ли? - често се предполага. Църквата никога не е възприемала ТАКА драмата на грехопадението. Не в това е грехопадението, а в това, че хората не са повярвали на Твореца...

Заедно с това, грехопадението има пряко влияние върху отношенията между половете. Виждаме как последствията от грехопадението променят изначалния замисъл на Бог за човека: „Към мъжа си ще тегнеш и той ще господарува над тебе“ - казва Бог на жената вече след греха. Значи, в началото се казва, че мъжът ще отиде при жената, а разказът за едемската градина завършва с това, че сега вече жената ще трябва да отиде при мъжа. Значи нещо се е случило в промеждутъка.

А в промеждутъка е това, че жената е била сама пред дървото на познанието. Какво се е случило там е дълъг разговор и не се отнася пряко към нашата тема, но когато тя все пак вкусва плод от “дървото на познанието“, се връща при мъжа и му предлага да съучаства в тая трапеза. Тогава защо жената е поискала мъжът да стане съучастник в нейното престъпление? На мен са ми известни две тълкувания на този текст.

Юдейско-равинистичното тълкуване ни потапя в дълбините на женската психология. Съгласно това обяснение, Ева почувствала, че умира. И тогава си помислила: „Как така, ето аз ще умра, а Адам ще остане да живее и Бог ще му даде нова жена, и той ще бъде щастлив с нея, но без мен! Няма да го бъде това!“, поради това тя решава да отрови и Адам. За да се разбере това равинистично сказание, трябва да се каже, че от юдейска гледна точка Ева е втората жена на Адам, а не първата. Първата е била Лилит (в Библията за нея няма и дума). Ева е знаела, че жената може да бъде и друга - затова се и решава на такава постъпка.

А православното тълкуване на този текст дава Ефрем Сирин (светец, живал през 4. век). Той обръща внимание на това, че когато човек извършва много сериозен грях, той усеща пристъп на радост: „Възможно ли е: аз успях! аз престъпих! аз не съм като другите!“ Настъпва вледеняваща еуфория: когато човек пада, той възприема първите секунди от падението си с възторг... Ужасът идва след това. И ето, когато Ева престъпила заповедта, тя е почувствала точно тази еуфория, тя почувствала, че нещо действително се е случило, тя се е почувствала богиня. И тогава отива при Адам, за да му покаже новото си качество: „ето, виждаш ли, аз започнах славния си житейски път единствено в качеството си на твое ребърце, а сега съм богиня. Връщам се при теб, за да те науча да живееш“. У жената се пробужда жаждата за власт и господство.

Именно този грях, грехът на пречупените междучовешки отношения, лекува Бог... Тук отново е важно да се забележи: Бог не наказва за престъплението, а лекува, изцелява появилата се болест. Бог не дава безсмислени наказания. Да си спомним, че думата наказание носи двуяк смисъл: наказанието като някаква дисциплинарна акция и наказанието като наставление, вразумяване. Наказвайки, Господ вразумява. Той дава лекарство. Не отмъщава, а лекува. Ако стоим в аптека, където хората вземат различни лекарства, по това какво купуват, можем да разберем какво ги боли. Така и тук: Господ предписва лекарство, което лекува отношенията между мъжа и жената. Но... Ако именно тук се прилага лекарството, значи именно тук се е случил преломът. Значи, именно междучовешките отношения трябва да се лекуват. В тях са нахълтали отношенията на властта и властната похот. Господ насочва това пречупване в друга посока. След като жаждата за господство се е появила първо именно у жената, то оттук насетне жената ще се постави в отношение на послушание спрямо мъжа. Въобще в Божиите очи нерядко първите стават последни, а последните - първи.

Цялата беседа - pravoslavie.bg

Редактирано от shanna (преглед на промените)

Мда -прав си.Ама се задоряш като костилка на дупе с това "почти всички" biggrin.gif Знам,че ги знаеш cool.gif

Аз си имам теория за религиите-ами измислят се от мъже,защото мъжете,след отпадането на тестостерона просто нямат с какво да си запълват времето.Запълват си го с политика и религия.Жените-винаги си имат работа-покрай къщата,децата,внуците,и общо взето не седят и да се чудят какво да измислят.

Докато при нас-като не можем да гоним мацките-започваме да поучаваме другите как да живеят.И си измисляме религия.

И не само,жените винаги са били и по хитрите,защо да се трудят над нещо,като могат да спечелят мъжа заеднос това нещо :ph34r:,е поне в миналото,че и дори сега,повечето мислят точно по същия начин.Мъжа е приключенец,авантюрист по природа,обича да пита азми ако,ами защо,докато жената,дай и уютно огнище,и тя повече не и трябва обикновенно,защо да се мъчи и старае да мисли за неща които не са реални за нея,не са практични ;)

Затова почти няма религия,която да ги поставя наравно,според разбиранията на миналото. А религиите основните поне ,са създавани в далечни времена. Сегашните псевдо религии,такива са за мен,могат да поставят всичко което им е изгодно. Но мъдроста нба миналото,скоро няма да бъде достигната отново,освен ако самия човек(включвам и жената вътре) не се промени тотално в своята духовна същност.

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Ако решим, че Будизма е религия, тогава да.

От будистка гледна точка жените и мъжете са абсолютно равни.

Лично аз давам малко предимство на жените.

Те са по-добрата част от човечеството.

Ако решим, че Будизма е религия, тогава да.

От будистка гледна точка жените и мъжете са абсолютно равни.

Лично аз давам малко предимство на жените.

Те са по-добрата част от човечеството.

За "по-добрата част от човечеството" няма да споря, само ще се усмихна :) , а колкото за равнопоставеността между жената и мъжа в будизма... Вие за колко жени монаси сте чували? Аз нещо не се сещам - нали горе-доу трябва да са 50 на 50? Иначе може и да има, но силно се съмнявам.

Редактирано от balivo (преглед на промените)

• Автор

И в обобщение на всичко казано до тук: Мъжът е биологичния вид, който властва над всичко и всички останали биологични видове. Включвам и жената към останалите биологични видове. Предимствата му:

1. По-силен физически

2. По-умен - поне така се твърди

3. По-красив - това е във всички биологични видове. Женския екземпляр е грозен, а мъжкия с оперение.

4. Секси е.

5. Застава от дясната страна - тоест от добрата страна.

6. ....

Да се самоубия ли или да си направя операция за смяна на пола? Или да приема чисто и просто, че съм от видовете, създадени да служат на човека т.е. на мъжа? А ако не желая да живея живот в услуга на друг биологичен вид?

И в обобщение на всичко казано до тук: Мъжът е биологичния вид, който властва над всичко и всички останали биологични видове. Включвам и жената към останалите биологични видове. Предимствата му:

1. По-силен физически

2. По-умен - поне така се твърди

3. По-красив - това е във всички биологични видове. Женския екземпляр е грозен, а мъжкия с оперение.

4. Секси е.

5. Застава от дясната страна - тоест от добрата страна.

6. ....

Да се самоубия ли или да си направя операция за смяна на пола? Или да приема чисто и просто, че съм от видовете, създадени да служат на човека т.е. на мъжа? А ако не желая да живея живот в услуга на друг биологичен вид?

Хахахахах, защо приемаш нещата така! Вече живеем в свят на равнопоставеност между половете, религиите и други! Не е необходимо да "служиш" на никой, ако ти самата не искаш!

• Автор

Чувствам неуютно в патриархата, в който живея. Искам да имам свободата, във всички нейни, контролирани от мен, измерения. Това не се получава заради пола ми.

Освен религиозния и финансовия свят е превзет от мъжете. Единици са жените, които са забогатели самостоятелно. Повечете са или съпруги на богаташи, или вдовици или просто дъщери. Все определения, идващи от принадлежността към мъжа. Живеем във време, в което не можем просто така да пренебрегнем парите, наричайки ги с някакви зле приети определения от сорта на материалистично, недуховно, меркантилно и т.н. За да можеш да успееш, трябва да си сянка на някой мъж или евентуално да му изпълниш дадено желание, в повечето случаи сексуално. Така си е устроен свата, едва ли някой ще ме опровергае. Борим се срещу проституцията, но само на нивата, които й дават гластност. На другите я подкрепяме, защото ни харесва.

От милиони години е така. А в целия този реализъм 30 000 мъже годишно стават жени. Жесток контрапункт.

Чувствам неуютно в патриархата, в който живея. Искам да имам свободата, във всички нейни, контролирани от мен, измерения. Това не се получава заради пола ми.

Освен религиозния и финансовия свят е превзет от мъжете. Единици са жените, които са забогатели самостоятелно. Повечете са или съпруги на богаташи, или вдовици или просто дъщери. Все определения, идващи от принадлежността към мъжа. Живеем във време, в което не можем просто така да пренебрегнем парите, наричайки ги с някакви зле приети определения от сорта на материалистично, недуховно, меркантилно и т.н. За да можеш да успееш, трябва да си сянка на някой мъж или евентуално да му изпълниш дадено желание, в повечето случаи сексуално. Така си е устроен свата, едва ли някой ще ме опровергае. Борим се срещу проституцията, но само на нивата, които й дават гластност. На другите я подкрепяме, защото ни харесва.

От милиони години е така. А в целия този реализъм 30 000 мъже годишно стават жени. Жесток контрапункт.

Незнам къде живееш, ама мойто мнение пък е, че живеем в матриархат!

Не толкова от религията, колкото от самия човек зависи равнопоставенноста не само между половете, а и между хората!

Хората правят така че да тъпчат други! В мнозинството си смятам че има равнопоставеност и дори както казвам живеем в МАТРИАРХАТ!! Кой командва в къщи, а :lol6:?

Е аз още не съм женен! cool.gif

Определено имаш песимизъм в излишък, но нещата не са толкова черни колкото ги рисуваш. И аз съм се сблъсквала с мъже, които само по пола вече определят интересите ти, знанията ти, цената ти...И аз съм се чувствала подтисната.Но някой по - горе каза, че това си е индивидуално и аз го подкрепям напълно. Много зависи от средата ти, ако си заобиколена от подобни хора- бягай, защото импотентните им мънички мозъчета никога няма да се оправят. Да слагаш етикет на някого заради това, което му се клати между краката или това което "не" му се клати е израз на пълна дебилщина. А някои хора наистина си вярват, че сам по себе си пола ги прави по смислени, но това твърдение само по себе си е безсмислено. Всеки от нас се доказва някои твърде лесно, други твърде трудно, а трети никога. Животът не е справедлив за това е измислен Рая, не зависимо, че си живяла кофти бъди добра и в другия ще те носят на ръце. Глупава теза, аз лично не и вярвам за това не се примирявам...Не сме тръгнали всички с равен старт, но пък на всички ни се е дала възможността да се борим. :lol6:

П.П При животните мъжа е по - красив, за да го избере женската и да си имат поколения.И женската макар и по - грозна избира между тези, които и се натискат. Но в човешкия свят не защото съм жена, а защото се мисля за човек с вкус biggrin.gif определено смятам жените за по - красиви чисто физически. Хахаххаха, който каквото и да казва има толкова пленителни жени, че никой ди Каприо, Пит, Бандерас и т.н не може да им се опре.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Незнам къде живееш, ама мойто мнение пък е, че живеем в матриархат!

Не толкова от религията, колкото от самия човек зависи равнопоставенноста не само между половете, а и между хората!

Хората правят така че да тъпчат други! В мнозинството си смятам че има равнопоставеност и дори както казвам живеем в МАТРИАРХАТ!! Кой командва в къщи, а :)?

Е аз още не съм женен! cool.gif

Не хората тъпчат другите, ти решаваш кой да тъпчеш и кой да не тъпчеш...никой не може да те накара да тъпчеш някой, ако сам не решиш така...Отнасяй се с хората добре пък да видим дали ще се отнсят и те зле с теб...явно тук откривам някаква ненавист към жените или греша... :lol6:

Казано е някъде си: Прави на другите това, което искаш и те да ти правят.. така, че нямам как да са истина думите ти...

Не мисля, че да речем християнството поставя жената под контрола на мъжа...и тази дума за равенство е малко неточна...Моето мнение е че като личности всички сме равни, но като това кой каква позиция заема мога да кажа просто, че всеки има различна отговорност..на мъжа отговорностите са по-големи така е било и така ще бъде- мъжа изкарва прехраната, а жената се грижи за дома-в това няма неравнопрявие- има само различни длъжности-задължения, отговорности...

Ако погледнем от глобална гледна точка можем да кажем, че изобщо не съществува такова нещо като Равноправие, защото ни е пределно ясно че не е така...

Ако обаче говорим за равноправие при мъж и жена, които обаче са съпруг и съпруга тогава Би трябвало да има равноправие, т.е. двамата да вземат решенията заедно и всичко заедно да правят и да има един синхрон, защото ако не съществува равноправие, то тогава това семейство няма да е никакво семейство, а ще е някаква фирма тъпа, в която някой е шеФ, а другите просто изпълнители- наемници...горко на семейство в което мъжа е Шеф, а жената робиня и горко на семейство в което жената е Шеф, а мъжа мижатурка.... В семейството Трябва да има равноправие иначе няма да прокопса...ще се разпадне или някой ще бъде унищожен като личност или мъжа или жената...

Не е важно какво казва този или оня, от нашето възпитание зависи всичко...за някой мъже, жената е просто вещ- за тях тя няма душа или чувства, а е само един сексуален обект и трябва Всичко, което той каже жената да козирува и да изпълнява, значи е робиня длъжна да угажда за всичко...а той не трябва да се съобразява с нея, защото тя е Само жена нищо повече..тя жената нищо не може, тя е тъпата, тя освен за ... :lol6: за друго не става...да и ето, че жената е превърната на Вещ- дето гледа деца и бъхти по цял ден, а никой даже внимание не и обръща... :down:

Ха, мерси никой не иска такъв мъж...а и жена да е такава пак никой няма да я иска...

ЖЕНAТА ВИНАГИ СИ Е БИЛА НАРАВНО С МЪЖА :P и така ще е.... :lol6:

Вече живеем в свят на равнопоставеност между половете

Сагласна съм така е...равенство ...това е истината... ;)

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Извинявай ,но както ти се чустваш неуютно в така описания ти свят,аз също се чуствам неуютно доста пъти,когато се случва уж подобна на теб жена,да излиза с подобни искове на работното ми място,и изведнъж се оказва че това са били празни думи само,защото започва да си играе с мъжете ползвайки типично женски хитрини,за да и свършат работата,да и помогнат,да скатае ,да се подмаже(подложи ) на шефовете. И в резултата наистина успява в това да не върши почти нищо,и в същото време да бъде постоянно хвалена и възхвалявана от началниците, а аз дори г*за си да скъсам от тичане и да направя всичко идеално,няма дори кой да каже една добра дума"Браво" .Е това мислиш ли че ми е приятно?? Защо се получава такла,не всички навярно са такива,но мнозинството,голямата част жени са такива,няма какво да се лъжем.Борите се за равни права,равни възможности,а накрая какво излиза,друг вършши работата,или по друг начин печевлите и повишения и постове.Какво мислиш за това нещо лично ти??

Със здраве :eek:

Защо се получава такла,не всички навярно са такива,но мнозинството,голямата част жени са такива,няма какво да се лъжем.Борите се за равни права,равни възможности,а накрая какво излиза,друг вършши работата,или по друг начин печевлите и повишения и постове.Какво мислиш за това нещо лично ти??

Със здраве :whist:

Когато искаш да ти кокетнича вместо да свърша нещо полезно, тогава ще ти кокетнича...Докато има кретени, които да мислят с оная си работа ще има и жени, които ще работят със същата оная работа.

И мнозинството НЕ са такива!!!

Вие съвсем се омазахте...

Извинявай ,но както ти се чустваш неуютно в така описания ти свят,аз също се чуствам неуютно доста пъти,когато се случва уж подобна на теб жена,да излиза с подобни искове на работното ми място,и изведнъж се оказва че това са били празни думи само,защото започва да си играе с мъжете ползвайки типично женски хитрини,за да и свършат работата,да и помогнат,да скатае ,да се подмаже(подложи ) на шефовете. И в резултата наистина успява в това да не върши почти нищо,и в същото време да бъде постоянно хвалена и възхвалявана от началниците, а аз дори г*за си да скъсам от тичане и да направя всичко идеално,няма дори кой да каже една добра дума"Браво" .Е това мислиш ли че ми е приятно?? Защо се получава такла,не всички навярно са такива,но мнозинството,голямата част жени са такива,няма какво да се лъжем.Борите се за равни права,равни възможности,а накрая какво излиза,друг вършши работата,или по друг начин печевлите и повишения и постове.Какво мислиш за това нещо лично ти??

Със здраве :whist:

Тук от една страна съм съгласен с теб! Наистина, чрез методите, които ти посочи една жена може да не прави нищо и да обира всичко!

Но съм съгласен и с EL777, защото и много жени се намират в нейното положение. Подложени са на какво ли не, включително и сексуален тормоз, за да останат на работа и да оцеляват в този живот.

Искрено се надявам, че нещата ще се оправят и няма да има случаи като тези двата, представени от вас. Или поне да бъдат намалени до минимум и да се упражнява някакъв контрол върху това!

Когато искаш да ти кокетнича вместо да свърша нещо полезно, тогава ще ти кокетнича...Докато има кретени, които да мислят с оная си работа ще има и жени, които ще работят със същата оная работа.

И мнозинството НЕ са такива!!!

Вие съвсем се омазахте...

Съгласна съм. Темата се измества в едно такова русло - "Мъже vs Жени" (най-глупавия спор, който може да съществува) и "Кой по-лесно преуспява на работното място". Така може до утре да си говорим. Съгласна съм с Morfey_A, аз лично съм се усещала, че разчитам понякога на чар примерно на работното място, но не подливам вода на колеги, в реда на нещата е всеки да си гледа собствения г... няма какво да се лъжем. Ако може и да опази и съвестта си чиста е най-добре, но това е в сферата на добрите пожелания.

EL777 от друга страна показва друга страна на ежедневието, която си е една злободневна тема и това, че си затваряме очите не я прави "несъществуваща". Но наистина е прекалено черно описанието... Престанете да гледате света само в черно и бяло. Има и други нюанси .... Много си права, Ел777, за някои неща - защото сега можех да си остана преводачка и да прибирам по хиляда лева за няколко дни работа в месеца, но предпочетох да ми е чиста съвестта, а не да изпълнявам и други услуги покрай английския.

Съжалявам за жестокия оффтопик. Но гледайки горните постове... не можах да не се вкл.

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Тук от една страна съм съгласен с теб! Наистина, чрез методите, които ти посочи една жена може да не прави нищо и да обира всичко!

Но съм съгласен и с EL777, защото и много жени се намират в нейното положение. Подложени са на какво ли не, включително и сексуален тормоз, за да останат на работа и да оцеляват в този живот.

Искрено се надявам, че нещата ще се оправят и няма да има случаи като тези двата, представени от вас. Или поне да бъдат намалени до минимум и да се упражнява някакъв контрол върху това!

Дано като на EL777 да не се срещат, но подобни на описания от Morfey_A - абсурд да не се срещат за напред.. Просто са такива.. Както ние си имаме някои общи х-ни за нас - мъжете неща, така и те. Физически, психически и практически е невъзможно да изчезнат такивата случаи..

За общото равенство съм съгласен. Но равенство е прекалено обща, и неточна дума.. Защо ли? Ами защото винаги има някой, който има повече ввласт от друг. Винаги има някой, който управлява дадена група. Винаги има хора с привилегии, и т.н. и т.н. Разбира се общо трябва да се стремим към това равенство.. Но изключенията и частните случаи винаги ще си ги има..

:whist:

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.