Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли религия, която да поставя жената наравно с мъжа

Featured Replies

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Баш са си религии , но с по - малко последователи . 

Е от такова мислене няма на кой да се остави наследство и поколенията се израждат  .

По смислено нещо от това да оставиш поколение няма . 

Никакви почивки не могат да заменят това да седнеш на голяма фамилна маса и да се обсъди бъдещета реализация и развитие със собствените наследници . Какво като сте ходили по почивки или сте си купили спортен автомобил като нямате наследници ,или са малко . 

И ти си с мисленето от рекламите - да се харчат пари някъде надалеч и да се правят селфита , а за  продължаването на родът с надграждане ,да не се мисли . Е затова има демографски срив . 

Ей така стоят празни стаи и жилища и вървят пари за дрехи които се обличат по веднъж ....

Ти защо не си създал голямо семейство с много деца, за които да се грижиш като им осигуряваш всичко необходимо, а жената ти да стои около печката и да готви непрекъснато?!

• Отговори 332
  • Прегледи 27,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Едно от доказателствата, жената пали шамаша, шабатната свещ. Документа,който показах по-горе се нарича ктуба. Това е задължителният брачен договор, който се сключва и който гарантира изцяло правата на

• Не се изказвай неподготвен, цървул.   Нямах никакво съмнение,че ако, някой се опита да отговори,това ще си ти. 🥰 Брачната церемония при нас минава през три етапа. Толкова  е

• Ти си функционален неграмотник. Първо- не можеш да разбереш какво пишеш, затова правиш ялови опити да се измъкнеш, като се изпърдиш шумно: Второто е,че си силно ограничен на тема езици и затова

Публикувани изображения

преди 2 часа, Solly написа:

Ти защо не си създал голямо семейство с много деца, за които да се грижиш като им осигуряваш всичко необходимо, а жената ти да стои около печката и да готви непрекъснато?!

Щото , и това беше ,ама си намери по - богат . Абе дълги истории примесени с малко депресия и отказ от всичко светско , и като добавиш фалит ( за капак на всичко ) . И докато се възстановя , то се отдалечих от всичко. Ама с жената , с която си имал планове за голямо семейство да отиде в рая и да те остави тук сам с рухналите планове , направо това че бившата взе децата и духна с друг ми се стори все едно съм си разлял кафето по килима ...

Ама не губя надежда въпреки че гоня педесетака ...

преди 5 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Щото , и това беше ,ама си намери по - богат . Абе дълги истории примесени с малко депресия и отказ от всичко светско , и като добавиш фалит ( за капак на всичко ) . И докато се възстановя , то се отдалечих от всичко. Ама с жената , с която си имал планове за голямо семейство да отиде в рая и да те остави тук сам с рухналите планове , направо това че бившата взе децата и духна с друг ми се стори все едно съм си разлял кафето по килима ...

Ама не губя надежда въпреки че гоня педесетака ...

Значи ти е минало времето да създадеш голямо семейство с много деца. А и дори да създадеш някакво, ще ти е трудно да се грижиш за него и за жена която няма да работи, а ще е изцяло заета с домакинството. Ще ти трябват много средства за поддържането на едно такова семейство, както и за осигуряване на достойно бъдеще за наследниците ти.

Така че приказките, които бълнуваш по-горе са трудно осъществими. Много малко мъже днес, могат да си позволят да се грижат за многодетно семейство, осигурявайки всички необходими екстри, без жената да се труди и да внася своя дял в това осъществяване.

преди 14 часа, Solly написа:

Това не са религии, а секти, разклонения от основната религия.

Самите ортодоксални евреи считат християнството за секта! 

В самото християнство има различни Църкви. 

Въобще: Във всяка религия има божества, т.е. чрез които се обожествяват определени символи. Като добавим и множеството езотерични школи, то вярванията на човек са едно много "шарено" нещо и спокойно може да се счита, че и атеистите имат своя религия, но тя не е свързана с Бог или Сатаната. 

Секта по-скоро е верски заблуждения имащи цел чрез тях да се извлекът облаги от слаби духом хора. 

Както и да е ... 

преди 14 часа, Solly написа:

И защо хората да не гледат живота си, а да се занимават с деца? Едно-две са напълно достатъчни, за да се създаде както поколение, така и човек да изпита майчинството или бащинството.

Спрямо твоите разбирания това е достатъчно, т.е. едно, две, ОК, но това е ограничително и не е по Божията промисъл. По презумпция децата са най-ценното в живота на даден човек, а всичко останало е суета. Това трябва да е синхронизирано в дадени семейни отношение и няма как твоя възглед да е норма! Дори не знаеш какво е да загубиш по нелеп начин свое дете. Ако имаш едно или две, то "загубата" е ОГРОМНА!!! 

Отделно това, то из едно многочленно семейство се изгражда една вътрешна потребност да помагаш на по-малките, т.е. елиминира се егоизма и децата се научават на колективна работа в името на семейството. - НО, това е вече психология, а не вярвания.

Самите вярвания са на база някаква ценностна система, а не спрямо някакви прищевки или предразсъдъци.  На база от тях се изграждат морални принципи, които обосновават религия. Тази религия е в полза не на пола (секса), а на човечеството като цяло в което семейството се явява основен елемент на дадено общество.  Иначе само си гледаш как ти протича живота и се смяташ за велико творение на някакъв Творец. :)  

преди 37 минути, (:IdioibI:) написа:

няма как твоя възглед да е норма!

Никъде не съм твърдяла, че моят възглед е норма. Аз просто споделям моето лично мнение на база наблюдения върху живота.

Днес животът е много по-различен от миналото, когато семействата са имали нужда от много деца, които са ползвали като работна ръка. А и тогава медицината е била на друго ниво и много деца са умирали още в невръстна възраст.

Друг е въпросът, защо духовните учители не са имали деца или са се откъсвали от семействата си.

Например Исус - защо не е създал многолюдно семейство? Или пък Буда, защо е изоставил семейството и се е отдал на отшелничество?

Примери могат да се дадат много. 

преди 43 минути, (:IdioibI:) написа:

не е по Божията промисъл.

Няма как да знаеш каква е Божията промисъл. Дори в Библията никъде не пише колко деца да имаме. 

преди 17 минути, Solly написа:

Аз просто споделям моето лично мнение на база наблюдения върху живота.

Наблюдавай го. :) Зрители винаги ще има. :) 

преди 32 минути, Solly написа:

Няма как да знаеш каква е Божията промисъл. Дори в Библията никъде не пише колко деца да имаме. 

Божията промисъл се разбира, т.е. не е необходимо да прочетеш каква е. ;) 

= Живота не се свързва само с твоето съществуване и доказване, че си велико творение. :) 

Както и да е ... като остарееш малко повечко, то ще разбереш каква е, но ще е късно.

Успех! 

преди 6 часа, Solly написа:

Значи ти е минало времето да създадеш голямо семейство с много деца. А и дори да създадеш някакво, ще ти е трудно да се грижиш за него и за жена която няма да работи, а ще е изцяло заета с домакинството. Ще ти трябват много средства за поддържането на едно такова семейство, както и за осигуряване на достойно бъдеще за наследниците ти.

Така че приказките, които бълнуваш по-горе са трудно осъществими. Много малко мъже днес, могат да си позволят да се грижат за многодетно семейство, осигурявайки всички необходими екстри, без жената да се труди и да внася своя дял в това осъществяване.

Не съм се отказал , което означава че първо подсигурявам доходи ,след това мисля за ново голямо семейство , ако не голямо , колкото можем да си позволим .

Колко па да са много средствата ,като сложим два дохода в домакинството ( без да се отдаваме на почивки ) всичко ще е наред ?  Волен Сидеров направи дете на 62 ли беше там ( на колко не помня ? ) , ама ако се харесаме с някоя която е след 38 мата годинка , ще мислим за вариант някъкав , защото живота е безсмислен без да създадеш потомство ( поне едно дете ) , да дадеш нов живот ,който ще се простира във вечността и след смъртта пак ще сте заедно в радост , ако сте били добри .

Не съм казал жените да не работят , а да не се хващат с мързеливци , които мислят само за поредните почивки и излизания , вместо за семейство . 

,, Бълнуваш " , айде и ти прихвана от изразите на  негативна енергия . Това сигурно е заради това че споменавам егоистичните уклони на екскурзиантите ?

преди 5 часа, (:IdioibI:) написа:

Секта по-скоро е верски заблуждения имащи цел чрез тях да се извлекът облаги от слаби духом хора. 

Секта е малка религиозна група , която е различна от официалната за даден регион.

преди 5 часа, (:IdioibI:) написа:

По презумпция децата са най-ценното в живота на даден човек, а всичко останало е суета. :)  

Не точно децата . А семейството е най - ценно , което по подразбиране : семейството е съставено от - мъж жена и деца . На днешно време има и мъж жени и деца ( което го е имало и навремето , след това залязва и в последно време пак се възражда ) .

преди 4 часа, Solly написа:

.

Друг е въпросът, защо духовните учители не са имали деца или са се откъсвали от семействата си.

Например Исус - защо не е създал многолюдно семейство? Или пък Буда, защо е изоставил семейството и се е отдал на отшелничество?

Екскурзианти. Откъсват се от отговорностите и стреса .

Защото е скалъпена история за Исус , а е бил някакъв проповедник Бен Иосив . А за Буда е блудния син .

Не пише ама по подразбиране е , колкото можеш повече .

Иначе за божията промисъл , се знае , обяснявал съм и при интерес ще обясня пак , даже като намеря време в Анжелизъм ще опиша ...

преди 4 часа, (:IdioibI:) написа:

:) 

Както и да е ... 

Успех! 

Какво я жалиш , дай и съвет да намери некой да правят семейство ( ама не модерно екскурзиантско ) и дърта да е да ражда , ако умре бащата ще го гледа а тя ще им се радва от небето ...

Какво я жалиш , дай и съвет да намери некой да правят семейство ( ама не модерно екскурзиантско ) и дърта да е да ражда , ако умре бащата ще го гледа а тя ще им се радва от небето ...

Съвети не давам! Особено на веган, т.е. за същество по-загрижено за животните, а не за човек и имащо се за велико творение на някакъв творец. :) 

преди 43 минути, (:IdioibI:) написа:

Съвети не давам! Особено на веган, т.е. за същество по-загрижено за животните, а не за човек и имащо се за велико творение на някакъв творец. :) 

Съвети трябва да даваш ,защото предполагам си човек държащ на семейните ценности ., а не на селфита от отдалечена дестинация .

преди 35 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Съвети трябва да даваш ,защото предполагам си човек държащ на семейните ценности ., а не на селфита от отдалечена дестинация .

Давам съвети на този който ме счита за авторитет! Тук образа ми е на пиянде!!! ;)

:beer: 

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

дай и съвет да намери некой да правят семейство

Ти мен не ме мисли! Имам си и семейство, и съпруг, и деца, и всички нужди са ми задоволени.

Ти, досега не си създал стабилно семейство, а се опитваш да поучаваш другите.

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Защото е скалъпена история за Исус , а е бил някакъв проповедник Бен Иосив . А за Буда е блудния син .

Ако не е смешно, е жалко да ръсиш такива глупости за едни от най-популярните духовни учители на човечеството.

Причината да нямат семейства, е съвсем друга, но ти не си наясно с много неща от духовните учения.

преди 47 минути, Solly написа:

Имам си и семейство, и съпруг, и деца, и всички нужди са ми задоволени.

абе... конвейра и клишетата винаги имат значение - особено като патерички.

Пред огледалото ли ги говориш тия клишета - за самосугестия. Така - както бебчото и няколкото други комплексарчета се афирмират.

Толкова ви напира шуглавото... а иначе - аз съм щастлив/а, всички нужди са ми задоволени, имам си всичко... Ето по това лесно се разпознават комплексарите.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

абе... конвейра и клишетата винаги имат значение - особено като патерички.

Пред огледалото ли ги говориш тия клишета - за самосугестия. Така - както бебчото и няколкото други комплексарчета се афирмират.

Кое е клише, че не разбрах?

преди 4 минути, Solly написа:

Кое е клише, че не разбрах?

нищо де, ще го подмина с достойнство! :) 

Оня "овощаря" и той точно преди малко се изцепи " колко е доволен и успял в живота". Само дето... малко е поизтрещял и така се 'подписва'... 

Това е вече повторяема схема сред целия форум. А и... отвъд него, но извън виртуала няма как да минат тия изцепки, защото са налични допълнителни знаци и сигнали... и много личат разминаванията.

преди 2 минути, _ramus_ написа:

нищо де, ще го подмина с достойнство! :) 

Твоя си работа как ще го приемеш или подминеш! 

преди 56 минути, (:IdioibI:) написа:

Давам съвети на този който ме счита за авторитет! Тук образа ми е на пиянде!!! ;)

:beer: 

Аз те считам за авторитет . Пиянде си според някои , но не според мен .

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Аз те считам за авторитет . Пиянде си според някои , но не според мен .

Тук не съм, за да получа призвание. Изцяло споделям опит, т.е. все ми е тази как някой ще ме възприема. 

Моя девиз: Винаги готов!!! Другите да ползват мненията ми по тяхно усмотрение! 

преди 54 минути, Solly написа:

Ти мен не ме мисли! Имам си и семейство, и съпруг, и деца, и всички нужди са ми задоволени.

Ти, досега не си създал стабилно семейство, а се опитваш да поучаваш другите.

Ако не е смешно, е жалко да ръсиш такива глупости за едни от най-популярните духовни учители на човечеството.

Причината да нямат семейства, е съвсем друга, но ти не си наясно с много неща от духовните учения.

Останал съм се с впечатлението че нямаш семейство , защото все си против отдаването на деца  . Извинявай . 

Не съм защото , половинката ми умря. 

Истината е такава . Бен Иосиф е имал деца , и защо е преиначено в идеологизоран образ е неизвестно .

А за Буда пък да не говорим , защото будистите не вярват в библейският Бог .

Причината да нямат , Бен Иосиф ( първообраза на Исус ) е имал деца . А за Буда не знам и не ме интересува , защото няма смисъл във философията му .

преди 33 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Не съм защото , половинката ми умря. 

И к'во не си "намерил" друга ли? 

Тук не е място, за да търсиш "допълнение" на живота си. 

По-добре вместо да "рекламираш" за задгробния живот, то да се бориш да позволят на самотни мъже да отглеждат дете. 

Има толкова НПО-та, където не им трябват проповедници, а реални грижи за отхвърлени или изостанали деца. Там може да помогнеш. 

В този форум всички са материално осигурени и единственото което им лисва не са знанията, а незнания. В смисъл, не знаят как да ползват знанията си, за да си решат даден проблем в действителността из този свят

Примерно: Веган се отвращава от хора които ядат месо. (А в действителността са много) Къде да сподели това свое отвращение свободно и да намери  еднакво мислещи хора?!   

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

И к'во не си "намерил" друга ли? 

Тук не е място, за да търсиш "допълнение" на живота си. 

По-добре вместо да "рекламираш" за задгробния живот, то да се бориш да позволят на самотни мъже да отглеждат дете. 

Има толкова НПО-та, където не им трябват проповедници, а реални грижи за отхвърлени или изостанали деца. Там може да помогнеш. 

В този форум всички са материално осигурени и единственото което им лисва не са знанията, а незнания. В смисъл, не знаят как да ползват знанията си, за да си решат даден проблем в действителността из този свят

Примерно: Веган се отвращава от хора които ядат месо. (А в действителността са много) Къде да сподели това свое отвращение свободно и да намери  еднакво мислещи хора?!   

Да . Защото се влюбих пак в една бивша , която пък не иска да живее в Дупница , и май трябва да ходя до Варна . Пък ще видим как ще се развият нещата , защото ако аз съм само част от миналото и, и безвъзвратно  изгубен за настоящето и бъдещето и - то не ми се захваща да опознавам нови , защото е късно за ново начало а и не искам .

Аз не търся допълнение в живота си тук , защо съм сигурен че споменатата от горния абзац не е и чувала за този форум .

Интересна идея , но не мога да се включа защото , на сегашния етап смятам че е по - добре с мащеха отколкото сам . А относно рекламата на задгробния живот - не е възможно да я спра.

Можеше , докато не се появиха племенниците . До тогава и помагах . 

В този форум хората търсят отговори и утвърждения на неутвърдените отговори . Затова аз съм тук с рекламите си за задгробния живот , и постигането на по - добър такъв .

Не знам кой от какво и дали се отвращават . Но отвращението е вид грях .

В този форум хората търсят отговори и утвърждения на неутвърдените отговори .

Но няма такова нещо. Тук т.н. "хора" не търсят отговори, а само потвърждения на фантазиите и въжделенията си. Точно както си и ти.

Ти не им предлагаш нищо ново, нищо, което те нямат. Те са със също толкова голяма празнота отвътре в себе си, и са тук за да презентират как са й намерили "пълнеж"  от сънища с компенсациите й. Точно както си и ти.

Никой от вас не търси нещо в другия, защото не го намира - фантазирате се как сте важни, защото извън фантазията не се усещате така сред живите хора.

Фантазирате че сте нужни на някого - защото това ви липсва, а самотията и отхвърлеността, разочарованието и недоверието пораждат самота, а това не е лек кръст, който да се носи.... и не го понасяте.

Фантазирате, че предлагате нещо важно и ценно, нужно и значимо - но на някакви измислени от вас "виртуални призраци" и разигравате всеки от вас театър в който си повтаря предварително приготвената си приказка...

Фантазирате точно блянове, които да запълнят онази породена вътрешна празнота, натрупана след травмите мноооого години.

Вие помежду си сте напълно несъвместими и това е естествено, защото всеки от вас вече е проникнат от сънищата си, а сънищата на крайните субективници не са и няма как послужат за  'сближаване'. Уж отвътре приказката я помпите и презентирате утвърдително, но парадния натруфен момент издава колко не просто тя е важна за вас, а че единствено повторенията й ви крепят да сте сред нея. Това, между другото, е чудесно опримерено от всеки един... и е чудесен лакмус за 'потъването', вкопчеността и обсесията. 

================

Това е проблем - това, което правите НЕ Е ЛЕЧЕНИЕ. Това , по-скоро е една агония - на ранения човек, който напира да се почувства герой, да е значим и важен, да е нужен и да има цели, стойности... в битката си за психично оцеляване. Но травмите са вече нанесени и изискват друга форма на отношение към тях. Изискват и много кураж, а при вас той не е налице от обезверяването, инерцията и навичността.

Години наред сте се приспособявали към болката и празнотата и от  адаптационен спасителен механизъм, започва да поражда съпротиви нещо да се промени - защото докато сте се приспособявали към болката се е изменила личността, чрез подмяна на основния й скелет и фундаменти... И сега... следва един малко тъжен парад от счупени хора, които вместо да поемат по пътя на оздравяването и възстановяването, са прегърнали инстинктивизмите и бъговете между различните защитни сработвания....

Това е основният проблем - парад от хвалещи се с раздути и показни балони хора, само защото това им помага да потиснат празнотата, депресията и травмите в себе си. Но потискането е просто бягство. Помага само временно, само "за малко. 

Многократните повторения и продължителност на психичното мачкане и дефицити в детството е докарало трайно до "адаптация" към болката, вместо просто да се съхраните, но после да се излезе от това... и да се премине през етапите на 'преработка', на асимилация... и измъкване от тия модели. А повторенията и многото години на бягане, вече са ви превърнали в "бегълци", вместо като роля, несъзнаваното ви превръща направо в 'порода". Порода - защото сякаш от нея няма мърдане... - поне във вашата глава...

Ето защо такава активност, е с ролята просто на "болкоуспокояващо", на наркотик, чрез поредните си "безкрайни" дози. Това, което правите не е героично с нищо. Не е и духовно... Лъжата пред себе си вече е получила стойност на "истина", но вместо временно... е пропила изцяло личността и тя вече е вместо вода, храна и въздух... и светлина - единствената, която сте в плен на заблудата че 'контролирате' и че само вкопчването в нея ще я запази, сякаш "вечно".

ИМА и ДРУГИ НАЧИНИ.

ИМА И ДРУГИ ВЪЗМОЖНОСТИ, но ресурсите, постоянството, преминаването през болката и страха, а не бягството от тях... са 'цена', която едва ли можете да си позволите... (вече). Едва ли... но не е изключено и да стане... но не е за мързеливци, инертници и лентяи. Много работа, много усилия... сложна и тежка мотивация - заради опита да се "припомни" онова, което сте "преди травмата", преди непосилните преси на страховете, на униженията, срама, вината... гнева и болката... И да - ИМА НАЧИН.

На някои светът им е много много черен, а на други - не. Първите излъчват мрак и сеят отчаяние, като прекрасно описват себе си отвътре. Тях носещото увереност и удовлетворение в другите им причинява страдание и се "успокояват" повтаряйки безконечно колко то е фалшиво. И така да е, тяхната собствена позиция е много по-жалка.

Бебчо, ти си примерът как фалша си го превърнал в показен натруфен филм, в който си се издокарал като главен герой. Увереност и удовлетворение - вече се начетохме толкова години на тия помпозни уверения. По някаква ли случайност точно едни и същи душици напирате с нея и уверявате монитора пред себе си колко сте "уверени и удовлетворени"... във вашия си филм. Но писанията, бебчо "говорят" за обратното, говорят за фалш, за "наужким", говорят за вкопчване и афирмации.

Няма никакво значение на кого, какъв е филма - на единия е един, на другия е друг, на третия - трети... и т.н. Ти искаш да фиксираш зрителите си във фабулата на филма си, защото проекциите ти са именно сред него. Но хората, които разбират от "такова кино" гледат всичко това като "продукция", като режисура, следят детайлите, играта, сценария... защото разбират от всичко това, като дори и самите те са били "режисьори" и герои на същото...

По същия начин професионален музикант следи концерта по много други параметри и линии, за разлика от обикновения чувствен зрител - именно защото в него вече има и нещо много друго.

Така е и за професионалния танцьор или балетист, така е за художника, когато гледа картината на друг като него и сам рисува свои, но не виртуални... а е учил и работил години наред, намерил е своя техника, прекарал е години и хиляди часове в изследване, експерименти със светлина и сенки, с цветове, бои, стилове...

Бих се усмихнал, бебчо, но усмивката в случая не ме изразява. Цялата работа е един малко тъжен многогодишен парад от сенки... и ако си мислиш че описвам себе си... то е защото си част от този парад, при това с естествена ГЛАВНА РОЛЯ в него.

Жалко е... сенките понеже карат на инерция... много късно разбират че вече не са "в човешкия свят"... И да - в момента не мога да се усмихна, а няма такъв емотикон, който да ме изрази. И защото въобще няма как да стане с емотикони... и затова го изразявам със слово.

Дали душата ми е тъмна, бебчо? Дали "светът ми бил черен"... не знам. Може да е, може и да не е - но точно това ти не можеш да го напишеш  И двамата знаем защо и заради кое. 

Заблудата е сложна работа и само неграмотниците и невежите деца са с ясната идея че "тяхното е "истинскоТО". Може би... някога ще го израснеш, а може би не, но това си е само твой проблем.

преди 28 минути, _ramus_ написа:

Но няма такова нещо. Тук т.н. "хора" не търсят отговори, а само потвърждения на фантазиите и въжделенията си. Точно както си и ти.

Ти не им предлагаш нищо ново, нищо, което те нямат. Те са със също толкова голяма празнота отвътре в себе си, и са тук за да презентират как са й намерили "пълнеж"  от сънища с компенсациите й. Точно както си и ти.

Никой от вас не търси нещо в другия, защото не го намира - фантазирате се как сте важни, защото извън фантазията не се усещате така сред живите хора.

Фантазирате че сте нужни на някого - защото това ви липсва, а самотията и отхвърлеността, разочарованието и недоверието пораждат самота, а това не е лек кръст, който да се носи.... и не го понасяте.

Фантазирате, че предлагате нещо важно и ценно, нужно и значимо - но на някакви измислени от вас "виртуални призраци" и разигравате всеки от вас театър в който си повтаря предварително приготвената си приказка...

Фантазирате точно блянове, които да запълнят онази породена вътрешна празнота, натрупана след травмите мноооого години.

Вие помежду си сте напълно несъвместими и това е естествено, защото всеки от вас вече е проникнат от сънищата си, а сънищата на крайните субективници не са и няма как послужат за  'сближаване'. Уж отвътре приказката я помпите и презентирате утвърдително, но парадния натруфен момент издава колко не просто тя е важна за вас, а че единствено повторенията й ви крепят да сте сред нея. Това, между другото, е чудесно опримерено от всеки един... и е чудесен лакмус за 'потъването', вкопчеността и обсесията. 

================

Това е проблем - това, което правите НЕ Е ЛЕЧЕНИЕ. Това , по-скоро е една агония - на ранения човек, който напира да се почувства герой, да е значим и важен, да е нужен и да има цели, стойности... в битката си за психично оцеляване. Но травмите са вече нанесени и изискват друга форма на отношение към тях. Изискват и много кураж, а при вас той не е налице от обезверяването, инерцията и навичността.

Години наред сте се приспособявали към болката и празнотата и от  адаптационен спасителен механизъм, започва да поражда съпротиви нещо да се промени - защото докато сте се приспособявали към болката се е изменила личността, чрез подмяна на основния й скелет и фундаменти... И сега... следва един малко тъжен парад от счупени хора, които вместо да поемат по пътя на оздравяването и възстановяването, са прегърнали инстинктивизмите и бъговете между различните защитни сработвания....

Това е основният проблем - парад от хвалещи се с раздути и показни балони хора, само защото това им помага да потиснат празнотата, депресията и травмите в себе си. Но потискането е просто бягство. Помага само временно, само "за малко. 

Многократните повторения и продължителност на психичното мачкане и дефицити в детството е докарало трайно до "адаптация" към болката, вместо просто да се съхраните, но после да се излезе от това... и да се премине през етапите на 'преработка', на асимилация... и измъкване от тия модели. А повторенията и многото години на бягане, вече са ви превърнали в "бегълци", вместо като роля, несъзнаваното ви превръща направо в 'порода". Порода - защото сякаш от нея няма мърдане... - поне във вашата глава...

Ето защо такава активност, е с ролята просто на "болкоуспокояващо", на наркотик, чрез поредните си "безкрайни" дози. Това, което правите не е героично с нищо. Не е и духовно... Лъжата пред себе си вече е получила стойност на "истина", но вместо временно... е пропила изцяло личността и тя вече е вместо вода, храна и въздух... и светлина - единствената, която сте в плен на заблудата че 'контролирате' и че само вкопчването в нея ще я запази, сякаш "вечно".

ИМА и ДРУГИ НАЧИНИ.

ИМА И ДРУГИ ВЪЗМОЖНОСТИ, но ресурсите, постоянството, преминаването през болката и страха, а не бягството от тях... са 'цена', която едва ли можете да си позволите... (вече). Едва ли... но не е изключено и да стане... но не е за мързеливци, инертници и лентяи. Много работа, много усилия... сложна и тежка мотивация - заради опита да се "припомни" онова, което сте "преди травмата", преди непосилните преси на страховете, на униженията, срама, вината... гнева и болката... И да - ИМА НАЧИН.

Виж се какво си написал , и това което си написал - се отнася единствено за теб . 

Аз имам разочарования но , депресията мина . Тъгувам за отминалите дни , но си спомням с радост за тях . 

Всичко е суета и гонене на вятъра - относно удоволствията , докато не започнеш да получаваш удоволствие от това да зарадваш някой или ,когато друг се радва . В този контекст - ти най вероятно още гониш вятъра , като се успокояваш обиждайки някого , това го казвам защото си неспокоен и не можеш да получаваш удоволствие от това когато други получават удоволствие ( но това е присъщо на тези , които са се отдалечили от Бога )  . 

преди 31 минути, Theros написа:

На някои светът им е много много черен, а на други - не. Първите излъчват мрак и сеят отчаяние, като прекрасно описват себе си отвътре. Тях носещото увереност и удовлетворение в другите им причинява страдание и се "успокояват" повтаряйки безконечно колко то е фалшиво. И така да е, тяхната собствена позиция е много по-жалка.

Жалка не , но трагична като трагичен Шекспиров персонаж . Всички тук във форумът сме на сцената наречена ,, човешки живот " 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.