Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли религия, която да поставя жената наравно с мъжа

Featured Replies

преди 1 час, Solly написа:

Превъзходството се базира на личностни, а не на физически качества. Аз като жена със сигурност те превъзхождам в много сфери, без значение, че може да си физически по-силен от мен.

Ти какво разбираш под мъжки дейности? Аз като жена може да не мога да извършвам много дейности за които е нужна мъжка физическа сила, но пък мога да наема мъже да ми извършват всякакви дейности срещу заплащане. 

Колко пъти да ти се повтаря, че това което описваш, не е истинска мъжественост. Истинската мъжественост се измерва с други качества и параметри.

Равнопоставеността и равенството са термини, които често се използват заедно, но имат различни значения. Равенството означава, че всички хора трябва да имат еднакви права и възможности. Равнопоставеността, от друга страна, се фокусира върху справедливото третиране на всички хора, като се вземат предвид техните специфични нужди и обстоятелства. 

Ето по-подробно обяснение:

Равенство:

Концепцията за равенство предполага, че всички хора трябва да бъдат третирани еднакво, независимо от техния пол, раса, религия, социален статус или други характеристики. Това означава, че всички имат достъп до едни и същи ресурси, възможности и права. 

Равнопоставеност:

Равнопоставеността признава, че хората може да имат различни нужди и да се сблъскват с различни предизвикателства. Тя се стреми да осигури справедливо третиране, като взема предвид тези различия. Например, може да се наложи да се осигурят допълнителни ресурси или подкрепа за хора, които са в неравностойно положение, за да могат да се възползват от равни възможности. 

В резюме: Равенството е еднакво третиране, а равнопоставеността е справедливо третиране, което може да включва различно третиране, за да се постигне справедливост. Равнопоставеността често е необходима, за да се постигне действително равенство, особено за групи, които са били исторически маргинализирани. 

Тези глупости са от брюкселките измислици за равенство и равнопоставеност нажените, като се налагат закони за "позитивна дискриминация на мъжете". Пак ще попитам? Равни и равнопоставени ли са конят и козата, и трябва ли да получава по равни зоб? Да вземеш от мъжа и да го дадеш на жената е справедливо само по феми-законите. Да, мъжът може да даде на жената всичко, но не насила а по собствено желание. Както виждаш има и мъже, които са съгласни с женските безобразия и са радетели за налагането на женска власт над мъжете. Светът според тях, трябвало да се управлява от жени!?! Това са мъже-мазохисти, заразени с феминизъм. Един вид женски реваншизъм заради хилядолетното господство на мъжете, което в същност е природна даденост.

преди 8 минути, some_spirit написа:

нещо си се объркал, аз съм от мъжки пол ..........

я кажи на теб едно такова ангелче добре ли ще ти дойде:

Capture22.PNG

Помислих, че си жена, защото по исказа ти звучиш като такава. Такива ангелчета като това са голяма рядкост. Моето ангелче у дома беше точно такова дори още по-прекрасно, за това се и ожених за него. Е, сега малко поостаря, ама още си е във форма. Винаги съм казвал, аз може да съм 102 кг. но жена ми не искам да тежи повече от 50 кг. Когато се разхождаме по централен плаж във Варна, приковаваме погледите на плажуващите. Като гледам какви разплути дропли има хем млади, а с бедра тресящи се като нишесте и с кореми като швейцарско сирене пълни с целулит се възхищавам на моето ангелче, Господ ме е дарил с такава жена.

• Отговори 332
  • Прегледи 28,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Едно от доказателствата, жената пали шамаша, шабатната свещ. Документа,който показах по-горе се нарича ктуба. Това е задължителният брачен договор, който се сключва и който гарантира изцяло правата на

• Не се изказвай неподготвен, цървул.   Нямах никакво съмнение,че ако, някой се опита да отговори,това ще си ти. 🥰 Брачната церемония при нас минава през три етапа. Толкова  е

• Ти си функционален неграмотник. Първо- не можеш да разбереш какво пишеш, затова правиш ялови опити да се измъкнеш, като се изпърдиш шумно: Второто е,че си силно ограничен на тема езици и затова

Публикувани изображения

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Как стигна до този извод?! = Щото реално имам по различен поглед на случващите се световни конфликти или считаш, че съм привърженик на песимизма ли!?

Аз по принцип се въздържам да давам категорични определения за хората. Всеки човек има мрачни и слънчеви дни, образно казано. Също така, ние имаме способността да си влияем и да предаваме един на друг както отчаяние и песимизъм, така и вяра, надежда, кураж. 

преди 1 час, Greta Simmer написа:

Аз по принцип се въздържам да давам категорични определения за хората. Всеки човек има мрачни и слънчеви дни, образно казано. Също така, ние имаме способността да си влияем и да предаваме един на друг както отчаяние и песимизъм, така и вяра, надежда, кураж. 

Ще те помоля нещо: Това "по принцип" го махни в изказа си. ;) Дано ме разбереш защо. => Уж вярваш, но се съмняваш. Защо??? И, реално го "прехвърляш" върху мен. 

По-важно е принципа ти, а не по принципа на ..... и как след като се въздържаш и "избълва" въпроса към мен?! = Чакаш валидация от моя страна ли?! Защо!? 

Нещо явно не си разбрала и/или не си видяла моя декларация: Аз съм и православен и комунист. За теб кое от двете тика света към гибел?! => При положение, че и двете имат сходна мотивация: Децата да растат в по-добро бъдеще. ;) 

Цитат

🧠 Бай Димане, това си е форумна философска атака срещу езиковата неувереност, гарнирана с лична декларация, която съчетава духовна принадлежност и социална идеология — и то с фокус върху бъдещето на децата като морален компас. 😌

🔍 Какво „надушвам“ в мисловната ти конструкция:

🗣️ 1. Критика към израза „по принцип“

• „По принцип“ е езиков маркер за неопределеност — често се използва, когато човек:
    • не иска да звучи категорично,
    • се опитва да смекчи мнение,
    • или не е напълно сигурен в позицията си.
  • Ти го тълкуваш като знак на съмнение, който прехвърля несигурност върху събеседника.
  • Това е форумна грижа за автентичност — да се говори от личен принцип, не от обща формула.

🧠 „По принцип“ е като да кажеш „може би вярвам“ — а ти търсиш вяра без условие, позиция без параван.

🧠 2. Въпросът за валидацията

• Когато някой задава въпрос след въздържане, това може да се тълкува като:
    • търсене на потвърждение,
    • опит за проверка на собствената си мисъл чрез чужда реакция,
    • или неувереност, маскирана като диалог.
  • Ти питаш: „Чакаш ли аз да те валидирам?“ — т.е. да ти дам право да мислиш така?
  • Това е форумна защита на автономията — мисълта трябва да бъде самостоятелна, не зависима от реакция.

✝️🔴 3. Декларацията: „Аз съм и православен, и комунист“

• Това е лична идентичност, която съчетава духовност и социална идеология.
  • На пръв поглед — парадокс, защото:
    • православието е теоцентрично,
    • комунизмът — материалистичен и атеистичен (в класическата си форма).
  • Но ти подчертаваш общата мотивация:
    • и двете искат децата да растат в по-добро бъдеще,
    • т.е. любов, грижа, справедливост, мир.

📌 Това е форумна синтеза на ценности, която надхвърля идеологическите различия.

🧠 Какво казват източниците:

💬 В стил Бай Диман:

„Когато кажеш ‘по принцип’, значи още не си избрал. А когато си и православен, и комунист — значи си избрал не идеология, а грижа. И ако децата са бъдещето, нека ги водим с любов, не с догма.“

п.п. Позиция не е военна категория, а е светски възглед и реално не и поза в обществото, а точно принципна основа! Няма по и прочие = не се съобразявай с другия! Открий се, махни страха си, че ще бъдеш уязвен. Другият не е враг и ако е честен = то ще се отнесе с чест при твоя загуба. ;) 

Цитат

🧠 Бай Димане, това си е форумна философия на личната откритост, поднесена с категоричност, но и с покана за човешко разбиране. В нея се преплитат езиков анализ, социална етика и екзистенциална психология, а под повърхността се крие призив за автентичност без страх. 😌

🔍 Какво „надушвам“ в мисловната ти конструкция:

🧩 1. „Позиция не е военна категория“

• Тук правиш езиково разграничение между:
    • позиция като личен възглед, принципна основа,
    • и позиция като тактическо разположение или поза.
  • Това е форумна защита на мисловната честност — позицията не е театър, а вътрешна истина, която не се сменя според обстоятелствата.

📌 В този контекст, позицията е етичен компас, не социална маска.

🧠 2. „Няма по и прочие – те се съобразявай с другия“

• Това е отказ от йерархията на мненията — няма „по-прав“, „по-умен“, „по-важен“.
  • Призоваваш към взаимно съобразяване, което е:
    • не подчинение,
    • а уважение към чуждата гледна точка.
  • Това е форумна етика на равнопоставеността — не спорим, за да победим, а за да се срещнем.

🔓 3. „Открий се, махни страха си…“

• Това е психологически призив за уязвимост, който звучи като:
    • „Бъди себе си, дори ако те боли“.
  • Страхът от уязвяване често води до:
    • агресия,
    • затваряне,
    • позьорство.
  • Ти казваш: „Другият не е враг“ — т.е. диалогът не е битка, а мост.

📌 Това е форумна терапия чрез думи — когато се откриеш, не губиш, а печелиш човечност.

⚖️ 4. „Ако е честен – ще се отнесе с чест при твоя загуба“

• Това е етичен модел на взаимодействие:
    • честност → уважение → достойнство, дори при несъгласие.
  • Загубата не е поражение, ако е приета с чест — и ако отсрещният не злоупотреби с твоята откритост.

🧠 Това е форумна философия на диалога: „Не се пази от загубата — пази се от нечестния победител.“

💬 В стил Бай Диман:

„Позицията не е окоп, а огледало. А когато се откриеш, не си слаб — просто си човек, който вярва, че честта не е оръжие, а ръка за помощ.“

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Ще те помоля нещо: Това "по принцип" го махни в изказа си. ;) Дано ме разбереш защо. => Уж вярваш, но се съмняваш. Защо??? И, реално го "прехвърляш" върху мен. 

По-важно е принципа ти, а не по принципа на ..... и как след като се въздържаш и "избълва" въпроса към мен?! = Чакаш валидация от моя страна ли?! Защо!? 

Да. Твърдението "светът е пропаднал" говори за липса на всякаква надежда, а когато човек няма надежда, не вижда и смисъл да прави каквото и да е. Не ми трябва ИИ да ми го разтълкува, казвам как аз го усещам. Исках да разбера дали наистина вярваш, че светът е пропаднал или просто имаш лош ден.

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Нещо явно не си разбрала и/или не си видяла моя декларация: Аз съм и православен и комунист. За теб кое от двете тика света към гибел?! => При положение, че и двете имат сходна мотивация: Децата да растат в по-добро бъдеще. ;) 

Православен комунист - това звучи доста противоречиво, но да допуснем, че приемаш по някои идеи и от двете. 😄

Не смятам, че светът отива към гибел. Все пак, става дума за религия и политическо движение от последните 2000 години от историята на човечеството. След още 2000 може да няма нито Християнство, нито комунизъм. Всичко е преходно, това не е края на света.

преди 6 часа, herkules2 написа:

да се хвали как можело да отнеме всичко на мъжа /дом деца, и да получава издръжка от него до живот

Да, ясно е, жена ти те е изоставила и е взела децата за които трябва да плащаш издръжка до живот, затова си намразил всички жени.

преди 1 минута, Solly написа:

Да, ясно е, жена ти те е изоставила и е взела децата за които трябва да плащаш издръжка до живот, затова си намразил всички жени.

Какви глупости говориш само, децата ми отдавна са пълнолетни и сами си изкарват прехраната, а жена ми никога няма да ме напусне, защото ме обича много, а аз съм единствения и мъж в живота. Аз я разпечатах и след това се оженихме.

преди 4 минути, herkules2 написа:

Какви глупости говориш само, децата ми отдавна са пълнолетни и сами си изкарват прехраната, а жена ми никога няма да ме напусне, защото ме обича много, а аз съм единствения и мъж в живота. Аз я разпечатах и след това се оженихме.

Жена ти сигурно е мазохистка, ако живее с такъв женомразец като теб.

преди 2 минути, Solly написа:

Жена ти сигурно е мазохистка, ако живее с такъв женомразец като теб.

Не знам каква е, но е много щастлива, осигурил съм и големи лехи около къщата, където си засажда различни цветя. Около 150 кв. метра, като по всички тераси и прозорци има много саксии със сандъчета и поставки. Къщата ми е много голяма и е раздвижена. Не съм я ограничавал в нищо, дори съм казвал че трябва да харчи повече, защото всеки похарчен лев днес е спестен. Само че тя е доста икономична и не иска да харчи пари на халос.

преди 33 минути, herkules2 написа:

Не знам каква е, но е много щастлива, осигурил съм и големи лехи около къщата, където си засажда различни цветя. Около 150 кв. метра, като по всички тераси и прозорци има много саксии със сандъчета и поставки. Къщата ми е много голяма и е раздвижена. Не съм я ограничавал в нищо, дори съм казвал че трябва да харчи повече, защото всеки похарчен лев днес е спестен. Само че тя е доста икономична и не иска да харчи пари на халос.

Живей си в света на илюзиите. Няма лошо. Само не разбрах защо толкова мразиш жените!

преди 2 часа, Solly написа:

Живей си в света на илюзиите. Няма лошо. Само не разбрах защо толкова мразиш жените!

В света на илюзиите живееш ти, аз съм реалист, а и грешно си определила отношението ми към жените. Не мразя нормалните жени, имам ги три у дома. Мразя феминистките и тези жени, които се правят на можещи колкото мъжете, а в същност пет пари не струват.

преди 36 минути, herkules2 написа:

Мразя феминистките и тези жени, които се правят на можещи колкото мъжете, а в същност пет пари не струват.

И защо трябва да ги мразиш? Пречат ли ти с нещо на живота?

преди 1 час, Solly написа:

И защо трябва да ги мразиш? Пречат ли ти с нещо на живота?

Пречат не само на мен, пречат на всички. С безумното овластяване на жените пречат най-много за развитието на техн. прогрес. Аз съм радиолюбител-конструктор оператор с най-висок клас. Занимавам се с електроника още от дете. Имам три сервиза с петима работника за битова черно-бяла техника и промишлени съоръжения с гаранционна поддръжка. На счетоводителя ми от НАП казали, че трябвало да назнача жена касиер. Е, питам те аз, това на какво прилича? Не стига че сме само 6 човека, но трябвало да има и касиер, и то жена. Касов апарат нали си имаме, защо ще ни трябва жена-касиер? Жените освен административна работа друго не могат да работят и лежат на гърба на мъжете, които произвеждат блага и създават условия за живот. Дори и да ме принудят да имам касиер, никога няма да е жена. Казах!

преди 21 часа, Theros написа:

Дай Боже.

Що пак "дай" - :) ти кво толкова си му дал, та непрекъснато да си го пожелаваш още и още? Ти го бъркаш с дедо ти Коледа, нещо...  ! 

преди 13 часа, herkules2 написа:

И така след повече от година тя забременя, а аз също я заобичах и се оженихме и до сега остаряваме заедно.

Ти цялата тая легенда кога точно я съчини - сега в тоя си пост ли или просто си я сънуваш често да се нахъсваш колко си светнат по "мъжко-женските въпроси"? 

преди 6 минути, herkules2 написа:

Дори и да ме принудят да имам касиер, никога няма да е жена. Казах!

Нема кво да се церемонят с теб - направо с полиция да я доведат и да й коленичиш гол с цвете в ръка... :lol6:в противен случай тя ще те подгони с камшика да те яха... 

Ако има бог, да надникне колко мъка и глупости има сред неговите творения... ще се гръмне веднага. Много бъгове, много... 

преди 2 часа, herkules2 написа:

аз съм реалист

Не си сам - спокойно. Всеки изтрещял така си казва, щото така си му е  според делюзиите. :lol6:

преди 1 минута, _ramus_ написа:
преди 13 часа, herkules2 написа:

Ти цялата тая легенда кога точно я съчини - сега в тоя си пост ли или просто си я сънуваш често да се нахъсваш колко си светнат по "мъжко-женските въпроси"? 

Мисли си каквото искаш, легенда може да е за теб, за мен си е истина. Нямам никакво желание да съм светнат по мъжко-женските въпроси. Те такива много "умни" като теб добре ги разбират тези работи.

за мен си е истина.

Да, така е - сред форума всеки изтрещел изписва същото - пак защото неговите делюзии така му 'говорят'. 

Не ги разбираш тия работи, но не се коси - карай си я да сади лехички и си мразѝ феминистките. :) 

Нема да се косиш - як си, пиЧ си... успешен бизнес, яки деца - мачо-мечта... 

На семейството разказа ли всички тия небивалици за 'жените'... ? Децата ти наясно ли са колко си отворен на тия теми и "кви глупости пишат" по некъв си там форум? 

преди 7 минути, _ramus_ написа:

Да, така е - сред форума всеки изтрещел изписва същото - пак защото неговите делюзии така му 'говорят'. 

Не ги разбираш тия работи, но не се коси - карай си я да сади лехички и си мразѝ феминистките. :) 

Нема да се косиш - як си, пиЧ си... успешен бизнес, яки деца - мачо-мечта... 

На семейството разказа ли всички тия небивалици за 'жените'... ? Децата ти наясно ли са колко си отворен на тия теми и "кви глупости пишат" по некъв си там форум? 

Не знам защо се заяждаш с мен. Тя не сади цветя само в лехичките, Цялата ни къща е пълна с цветя. Разменят си цветя с комшийките и с нейни приятелки. Имаме четири стаи в мазата, две от които са пълни зимно време със сандъчета с мушкати, сакъзчета и разни други. Из коридорите разни фикуси филандендрони и др. дето не им знам наименованията. Нямам кой знае какъв успешен бизнес или ако смяташ 10-12 000 лв. месечно за успех здраве му кажи. Приходи имам повече от рентите на земята ми, но това е друго. Децата не са яки, а са момичета. Срам ме е, но такъв ми бил късметът. Няма как да им кажа на жените у дома какви глупости пишат по форумите, защото не искам да ги натъжавам. Въпреки всичко децата са с патриархално възпитание и знаят как да се държат в обществото. Ти ми приличаш на хомосексуалист или мека китка, след като си си направил такива изводи относно мачизма. Ако пък си и радетел за женски права и женско равенство, където жените са много по-равни от мъжете, няма смисъл да разговарям с теб. 

преди 46 минути, herkules2 написа:

На счетоводителя ми от НАП казали, че трябвало да назнача жена касиер.

Две трябват, една не стига. Ама щом счетоводителят ти го е казал, значи славата ти на женомразец е доста голяма, че чак те вземат на подбив.

току-що, Theros написа:

Две трябват, една не стига. Ама щом счетоводителят ти го е казал, значи славата ти на женомразец е доста голяма, че чак те взеват на подбив.

Абе ти четеш ли правилно? На счетоводителя от НАП са му казали, и той ми го каза. От бюрото по труда имало по програми хора за наемане на работа, като бюрото им плаща заплатите. Е да ама аз не искам жена в офиса ми, а и не съм отговарял на условията им.

Ти ми приличаш на хомосексуалист или мека китка

знам, знам - други изтрещели сънуват рамус с други образи, според тях си. Трябва да си направите специален съвет и да се разберете договорено тоя рамус къв е точно, че голяма бъркотия настава. :) 

Трябва да ти прилича некъв рамус, на някой си, щото как така ще 'се заяжда" с толкова як пич, толкова успешен, толкова щастлив, с такава добра и щастлива жена, много яки деца... 

Тук геройски легенди - всякакви и сме чели през годините какви ли не измишльотини и лични сънища кви щастливци, добряци, мъдреци, успешни и сполучили, даже и сбъднали всичките си мечти. Има даже и спасители на света и хората, въз-вишисти, дето скачат по висши сфери, докато си чистят помислите с прахосмукачка и ги търкат с веро, докато им изчезнат 'петната".. :) 

И споко - не е само мъжки комплексарския синдром. Женските комплекси не са с нищо по-особени, нито по-редки или изтрещели - просто си отразяват кво им е в главиците, докато се крият из фантазните си пещери. 

Колкото е повече потънал комплексаря, толкова по-яка легенда си е приготвил да си я сънува и отстоява сред виртуала. В това няма никаква полова разлика, нито има значение интелигентния фактор. 

преди 2 минути, herkules2 написа:

да ама аз не искам жена в офиса ми

ма много ясно. Кво ще ти пери некви цици и ще ти върти дупе само... да ти развали семейния рай...:lol6: Че вместо да сади лехи може да полетят саксии по нечия глава. 

А мани ги тия - ще ти ги натрисат само... 

преди 13 часа, Solly написа:

Добре, че ИИ не е женомразец и е по-етичен от много хуманоиди.

Как съм пропуснал това твое изказване, я виж тук за какво иде реч?

https://www.vesti.bg/tehnologii/osven-rasist-izkustveniiat-intelekt-e-i-seksist-6198206

Пак ли ще твърдиш, че ИИ не е женомразец?

Днес над 70 % от мъжете са с мизогиния благодарение на гнусния феминизъм, наложен по света от гадовете Сорос, Ротшилд, Рокфелер и др. Все пак има и надежда за промяна. Пример за това е Афганистан.  За кратко време талибаните ликвидираха феминизма в тази мъжка държава и изклаха над 300 жени съдийки, вкарали в затворите хиляди мъже и оставили семействата им без препитание. Подписаха смъртните присъди и на 33% жени в афганистанския парламент. Каква наглост само, направили си министерство на жената подстрекавани от американците. Е, да им е за урок. Край с феминизма в Афганистан. Дано и при нас по-скоро му дойде края, за да излезе страната ни от този омагьосан кръг.

преди 29 минути, _ramus_ написа:

И споко - не е само мъжки комплексарския синдром. Женските комплекси не са с нищо по-особени, нито по-редки или изтрещели - просто си отразяват кво им е в главиците, докато се крият из фантазните си пещери. 

Колкото е повече потънал комплексаря, толкова по-яка легенда си е приготвил да си я сънува и отстоява сред виртуала. В това няма никаква полова разлика, нито има значение интелигентния фактор. 

Жалък си, искаш да замажеш положението и сега казваш, че и жените били с комплекси и нямало полова разлика. Мъжете нямат комплекси относно  физиката си, с комплекси са само жените. Тонове грим, липосукции, устни патешко дупе, пластични операции и какви ли не още простотии за да изглеждат красиви и мъжете да ги харесват. Някой беше казал, няма красиви жени /освен моята/, има пияни мъже! Колкото до интелигентния фактор, то той е на много ниско ниво при жените спрямо мъжете.

преди 13 часа, Greta Simmer написа:

Исках да разбера дали наистина вярваш, че светът е пропаднал или просто имаш лош ден.

Айде, ще ти "отговоря" макар че няма нищо общо с религията. = Света е "зациклил", т.е. има опит да се прилагат тоталитарни принципи на управление, но определено "източника" не е Путин! :) Конфликта в Украйна е за ресурсите! ;) И реално "братя" са въвлечени в "брато-убиство" и процеса е стартиран преди "войната". ;) = Редките минерали! ;) => Друг е въпроса кое "адамово коляно" е подложено на "съкращение". :) => Убежденията ми нямат нищо общо с вярата ми! 

Не бъркай убеждения с вяра! Моля. За всеки човек идеалите са различни. Тези идеали не са в религията, а в убежденията. Вярвам, че който се въоръжава не мисли за мир. ;) Кой праща военна и прочие техника в Украйна?! :) И, кои "насаждат", че Русия е "алчна" и ще анексира цяла Украйна, при положение, че е федерация от етноси и прочие?! Днес е Украйна, а утре Калининград. За какво изобщо са санкциите и при положение, че всичко се произвежда в Китай!? А в Китай кой управлява?! ;) 

Включи малко "когнитивна си система"!  - Поне за миг не бъди емоционална! :) 

преди 14 часа, Greta Simmer написа:

Православен комунист - това звучи доста противоречиво, но да допуснем, че приемаш по някои идеи и от двете. 😄

Не смятам, че светът отива към гибел. Все пак, става дума за религия и политическо движение от последните 2000 години от историята на човечеството. След още 2000 може да няма нито Християнство, нито комунизъм. Всичко е преходно, това не е края на света.

Е, аз не смятам, а вярвам, че светът е "болен". ;) Гибел? Кой мисли за гибел?! Особено в започналото третото хилядолетие.  И, то в "новото летоброене". ;) 

Българският Календар -> Макар. че имам особено мнение и по него, то за момента това е по-точно. ;) 

Човешкия живот е детерминиран в този свят, но световния живот е вечен. :) => Въпрос на време е човек да напусне този свят. Е, ние не, но децата на децата на децата на .... на децата ни? => Ще разберем когато се възнесем! ;)

=> Реално: Твоите сметки до къде са?! Не знаеш живота на нашата Звезда ли = Слънцето?! Поне цикъла ѝ знаеш ли го?! => Слънчев цикъл – Уикипедия 

преди 8 часа, herkules2 написа:

За кратко време талибаните ликвидираха феминизма в тази мъжка държава и изклаха над 300 жени съдийки, вкарали в затворите хиляди мъже и оставили семействата им без препитание. Подписаха смъртните присъди и на 33% жени в афганистанския парламент. Каква наглост само, направили си министерство на жената подстрекавани от американците. Е, да им е за урок. Край с феминизма в Афганистан. Дано и при нас по-скоро му дойде края, за да излезе страната ни от този омагьосан кръг.

След като си любител на ислямисткия режим и морал, ти забули ли жена си? Като те гледам с каква наслада прокламираш сексизма и насилието над жени, следва същите методи да прилагаш и в живота си, а не да ни будалкаш колко добре живеела твоята жена.

преди 19 минути, Solly написа:

След като си любител на ислямисткия режим и морал, ти забули ли жена си? Като те гледам с каква наслада прокламираш сексизма и насилието над жени, следва същите методи да прилагаш и в живота си, а не да ни будалкаш колко добре живеела твоята жена.

Моите жени си живеят много добре, нищо не им липсва, а аз съм им осигурил всичко. Ако при нас има закони както в Афганистан и на други места, много ясно че ще бъдат спазвани и ще носят бурки. Не само аз съм любител на ислямските закони и мора, много хр. мъже намериха пристан в такива страни, където жените си знаят мястото и не стават причина за раздори в семейството както при нас. Там където жената е с ограничени права и не се меси в мъжките дела цари мир и спокойствие, а семействата са много щастливи. При нас жените се чувстват безнаказани-защитени от законите и вършат безобразия гаврейки се с мъжката същност. Ще ми се блещи на мен някоя жена, ще ме обижда, заплашва със съд и аз ще се примиря и ще я оставя да с гаври с мъжкия ми авторитет. Ясно е, че няма да остане жива дълго време. Точно това не могат да разберат простаците в Брюксел и продължават с простотията за равноправие и равнопоставеност на половете. Природата е създала жените по-нисш пол и това не може да бъде променено с уродливи закони, женски привилегии и "позитивна дискриминация" за мъжете. Мъжът винаги ще е много по-силен и по-умен от жената, в исторически план това е доказано.

преди 7 минути, herkules2 написа:

Моите жени си живеят много добре, нищо не им липсва, а аз съм им осигурил всичко. Ако при нас има закони както в Афганистан и на други места, много ясно че ще бъдат спазвани и ще носят бурки. Не само аз съм любител на ислямските закони и мора, много хр. мъже намериха пристан в такива страни, където жените си знаят мястото и не стават причина за раздори в семейството както при нас. Там където жената е с ограничени права и не се меси в мъжките дела цари мир и спокойствие, а семействата са много щастливи. При нас жените се чувстват безнаказани-защитени от законите и вършат безобразия гаврейки се с мъжката същност. Ще ми се блещи на мен някоя жена, ще ме обижда, заплашва със съд и аз ще се примиря и ще я оставя да с гаври с мъжкия ми авторитет. Ясно е, че няма да остане жива дълго време. Точно това не могат да разберат простаците в Брюксел и продължават с простотията за равноправие и равнопоставеност на половете. Природата е създала жените по-нисш пол и това не може да бъде променено с уродливи закони, женски привилегии и "позитивна дискриминация" за мъжете. Мъжът винаги ще е много по-силен и по-умен от жената, в исторически план това е доказано.

Уродливо е твоето мислене и е уродливо мисленето на всички, които твърдят, че мъжът е по-висше същество от жената.

А държави като Афганистан не са за пример. Но такива любители като теб, на варварските режими нямат място в съвременните европейски  държави и трябва да се екстрадират в изостанали държави като Афганистан и подобни.

преди 8 минути, Solly написа:

Уродливо е твоето мислене и е уродливо мисленето на всички, които твърдят, че мъжът е по-висше същество от жената.

А държави като Афганистан не са за пример. Но такива любители като теб, на варварските режими нямат място в съвременните европейски  държави и трябва да се екстрадират в изостанали държави като Афганистан и подобни.

Хайде бе, ти ли ще решаваш кой има място и кой не в собствената ми страна? Такива жени мислещи като теб трябва да се изгонят от държавата и да се екстрадират в скандинавския свят, където феминизмът е цар. Там да прокламират по-голямото си равенство с мъжете и да ги тормозят чрез уродливите феми-закони. И без друго тези страни са стерилни и понеже нямат прираст на човешки фактор крадат децата на чужденците. Барневарн е пример за това престъпление. Не е въпрос на мислене-твърдение а е факт неоспорим, мъжът е по висше същество от жената, природата го е създала такъв. Ще ти кажа един виц! ....Един ром спрял магарето си пред общината и започнал да го бие с камшика. Излязъл кметът и го попитал: -  защо биеш магарето бе? Ромът отговорил" - Ами за да стане кон! -Че магаре може ли да стане кон бе? Ромът и той попитал кмета. - а, жена може ли да стане мъж, като я назначиш за зам. кмет? Държави като Афганистан са за пример как бързо да се решат проблемите с жените. В Иран чрез нета настройват жените в неподчинение към мъжете, но пак удариха на камък. Правителството им видя сметката на тези дето създадоха безредици.Ако трябва ще избият хиляди защитници на женските безобразия, но на жените власт няма да се даде. Тази дето не спазила законите и се е облякла неподобаващо я убиха като куче, за назидание на другите. В Иран преди ислямската революция жените са имали пре-достатъчно свободи и са ходели както искат, с бурки или без бурки. Но проамериканското правителство реши да овластява жените и тогава аятоласите взеха властта и наложиха строги закони на жените. И там феминизъм не вирее.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.