Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли религия, която да поставя жената наравно с мъжа

Featured Replies

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

За евреите също , още от малки ги учат , че само малко да си поживеят като в тези два клипа ще се мъчат в ада цяла вечност ....

За евреите, Валкирия може да ти каже колко добре си живеят повечето от тях.

Докато исляма и Иудаизма подстрекават ревността - в Анжелизъм ревността ще бъде наказана от Бога

Най-интересното е, че уж за един и същи Бог става въпрос, пък мерките, законите и изискванията са различни. Или те са такива каквито си ги определят хората! 

преди 6 часа, Gregory House написа:

Агресията е част от човешката природа през последните 50000 години

Без нея щяхме да изчезнем като вид

Ние сме доминантия вид на планетата не чрез дипломация а със агресивни подходи

Дори и да е така, основното в живота е да се борим с тази агресия, а не да сме й подвластни.
Можем да изчезнем , само ако бъдем крайно агресивни и да се самоунищожим като вид.

• Отговори 332
  • Прегледи 27,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Едно от доказателствата, жената пали шамаша, шабатната свещ. Документа,който показах по-горе се нарича ктуба. Това е задължителният брачен договор, който се сключва и който гарантира изцяло правата на

• Не се изказвай неподготвен, цървул.   Нямах никакво съмнение,че ако, някой се опита да отговори,това ще си ти. 🥰 Брачната церемония при нас минава през три етапа. Толкова  е

• Ти си функционален неграмотник. Първо- не можеш да разбереш какво пишеш, затова правиш ялови опити да се измъкнеш, като се изпърдиш шумно: Второто е,че си силно ограничен на тема езици и затова

Публикувани изображения

преди 9 часа, Greta Simmer написа:

Ако е за едната доминация, не правим никакъв напредък, просто си разменяме ролите. Все едно кой доминира, динамиката е една и съща.

динамиката и сред форума чудесно опримерява импулсите за доминация. :)

Агресията и доминацията са част от социалните инстинкти и без тях не би имало въобще социум. 

ДАли е налице "някакъв напредък" - не знам - от хиляди години, през различните географии и култури,  едни и същи теми касаят основните проблеми на човешките същества, както и основните заложени спасителни сламки за "удавниците" сред самия социум.

преди 3 часа, Solly написа:

Или те са такива каквито си ги определят хората! 

разбира се :) От хората започва и се връща отново при тях. 

С креатора - е същото. 

преди 3 часа, Solly написа:

Можем да изчезнем , само ако бъдем крайно агресивни и да се самоунищожим като вид.

агресията е като всичко друго - проблемът с нея е дозата, както е относно всичко друго. 

Изтрещяването поражда няколко вида и типа защитни сработвания - агресията е едно от тях. При адекватни сработвания всичко е в една динамична балансирана схема. Но когато в нея настъпват проблеми и бъркотия, дори защитните сработвания стават бъгави и довеждат до още повече бъркотия и проблеми. Така е и с агресията. 

преди 22 часа, Solly написа:

За евреите, Валкирия може да ти каже колко добре си живеят повечето от тях.

Най-интересното е, че уж за един и същи Бог става въпрос, пък мерките, законите и изискванията са различни. Или те са такива каквито си ги определят хората! 

Колко добре си живеят ? - Обясни ми ,моля те , че не разбрах . Живота им е свързан с такива порядки , че еврейка на плаж по бански няма да видиш .

Да , мерките са различни при различните религии , защото и  задгробните животи са различни , в зависимост според религията. Но като цяло Анжелизъм се основава на свободата на избора , придържайки се към спазване на Божите заповеди , като ,, не прелюбодействай " е ,, не прекалявай " , защото за прекаляване всеки е бил наказан .

преди 45 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Колко добре си живеят ? - Обясни ми ,моля те , че не разбрах . Живота им е свързан с такива порядки , че еврейка на плаж по бански няма да видиш .

Не се изказвай неподготвен, цървул.

на 23.07.2025 г. в 7:52, Solly написа:

На много места Израел се описва като Божия невеста:

Исая 49:18
Подигни очите си наоколо та виж: Всички тия се събират заедно и дохождат при тебе. Заклевам се в живота Си, казва Господ, Ти наистина ще се облечеш с всички тях като с украшение, И като невеста ще се накитиш с тях.
Исая 61:10
Ще се развеселя премного в Господа, Душата ми ще се зарадва в моя Бог; Защото Той ме облече с одежди на спасение, Загърна ме с мантия на правда Като младоженец украсен, подобно на първосвещеник, с венец, И като невеста накитена с украшенията си.

Нямах никакво съмнение,че ако, някой се опита да отговори,това ще си ти. 🥰

Брачната церемония при нас минава през три етапа. Толкова  е аналогията в историята на Исраел, при "бракосъчетанието"  с Ашем. Първи етап-годежа, това е Заветът между частите“ -brit bein abeta-rim, годежът е бил Изходът на евреите от Египет -yetziat Mitzrayim. Преди това, народът е принадлежал на Египет, сега вече завинаги принадлежи на Ашем. Брачния съюз започва с даването на Тора , на Синай-matan Torah. Даряването на Тора е еквивалент на хупата, която се състои от две части, кидушин и нисуин. Кидушин е даването на пръстена. Нисуин е последната церемония под хупата. Един от Мидрашите  разказва, че като „сключил брак“ с народа на Израел, Ашем издигнал планината Синай над тях като хупа. При часта кидушин се дават пръстените. Младоженецът слага пръстена на бъдещата си съпруга с думите" С този пръстен си ми посветена/мекудешет/. Свързващият пръстен на народа на Исраел и Ашем се явяват Скрижалите. Това е вечната посветеност на народа и признанието на Ашем,че това е неговия народ завинаги. Брачната ктуба е Тора.

преди 36 минути, valkiria1 написа:

Не се изказвай неподготвен, цървул.

Нямах никакво съмнение,че ако, някой се опита да отговори,това ще си ти. 🥰

Брачната церемония при нас минава през три етапа. Толкова  е аналогията в историята на Исраел, при "бракосъчетанието"  с Ашем. Първи етап-годежа, това е Заветът между частите“ -brit bein abeta-rim, годежът е бил Изходът на евреите от Египет -yetziat Mitzrayim. Преди това, народът е принадлежал на Египет, сега вече завинаги принадлежи на Ашем. Брачния съюз започва с даването на Тора , на Синай-matan Torah. Даряването на Тора е еквивалент на хупата, която се състои от две части, кидушин и нисуин. Кидушин е даването на пръстена. Нисуин е последната церемония под хупата. Един от Мидрашите  разказва, че като „сключил брак“ с народа на Израел, Ашем издигнал планината Синай над тях като хупа. При часта кидушин се дават пръстените. Младоженецът слага пръстена на бъдещата си съпруга с думите" С този пръстен си ми посветена/мекудешет/. Свързващият пръстен на народа на Исраел и Ашем се явяват Скрижалите. Това е вечната посветеност на народа и признанието на Ашем,че това е неговия народ завинаги. Брачната ктуба е Тора.

Тия , които ги показват в клипа са или неженени , или чужденки , само фейк от теб .

преди 43 минути, valkiria1 написа:

годежът е бил Изходът на евреите от Египет -yetziat Mitzrayim. Преди това, народът е принадлежал на Египет, сега вече завинаги принадлежи на Ашем.

тва дето първата брачна нощ е с господаря  за тва ли става въпрос ?

преди 14 минути, Banesc54 написа:

тва дето първата брачна нощ е с господаря  за тва ли става въпрос ?

Ожени се пък ако нещо не върви ще си го търпиш цял живот , дори няма да можеш да му противоречиш .

преди 58 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Тия , които ги показват в клипа са или неженени , или чужденки , само фейк от теб .

Ти бъркаш еврейките с арабките.

Tel Aviv beach (photo credit: Serge Attal/Flash90)

https://www.timesofisrael.com/tel-aviv-ranks-among-worlds-top-10-beach-spots/

People on Tel Aviv beach
https://www.abc.net.au/news/2020-07-14/israel-coronavirus-covid-19-second-wave-has-hit/12426164

И на нашето море, и в Турция съм виждала много евреи със семействата си. Само арабките влизат със специални бански, които покриват телата им.

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Да , мерките са различни при различните религии , защото и  задгробните животи са различни , в зависимост според религията.

Значи Бог създава различни места за различните религии и когато се създаде някоя нова религия като твоята - създава ново място където да приюти последователите.

Само да кажа , че с възхода на Ню Ейдж културата ( визирам като лидерка Дорийн Върчу ) имаше лек възход на феминистките , но откакто Дорийн Върчу стана християнка и изостави и се отрече от старите и книги и гадателски карти исляма претърпя възход и жените лека полека губят позиции, защото предпочитат да дадат пари за нова кола отколкото да спонсорират феминист, и се остават с убеждението ,че трябва да си намерят мъж за партньор, задължително  по - богат от нея. - Затова няма да ви се получи да се изравните с мъжете , щото сте егоистки и гледате на парите. 

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Затова няма да ви се получи да се изравните с мъжете , щото сте егоистки и гледате на парите. 

Ти преди няколко поста не твърдеше ли, че при анжелизма мъжете и жените са равни!

преди 5 минути, Solly написа:

Значи Бог създава различни места за различните религии и когато се създаде някоя нова религия като твоята - създава ново място където да приюти последователите.

Не ,моята религия не е нова , просто за пръв път вижда бял свят сега . До преди беше Езотерично учение предавано от уста на уста поради това ,че навремето Езотерично учение като Анжелизъм ,беше прекалено бунтарско . Все пак Анжелизъм е повлиян от старата скандинавска митология за Один и обяснения рай наречен ,, Валхала " ,където само най - добрите войни ще имат за цяла вечност това за ,което са си мечтали през земния живот .

преди 3 минути, Solly написа:

Ти преди няколко поста не твърдеше ли, че при анжелизма мъжете и жените са равни!

Глей ся , аз не мога да се боря вечно за равенството между мъжете и жените при условие ,.че вие жените за пари сте склонни да си продадете душите , и въобще мислите ,че на вас жените трябва само да ви се дава ,за да трупате и прибирате без да давате . Затова няма да ви се получи , ще си продадете и продавате душите за луксозни стоки и живот , ще продължавате да продавате свободата си и когато се обръщате назад , ще видите че не всичко е материална изгода за вас , и ще разберете ,че е трябвало да дадете и от себе си - ама обикновено това става късно , защото живота ви минал в егоизъм . Повечето жени си мечтаят да си намерят мъж , който да им подсигури всичко за да не работят ,и така става продажбата на свободата , защото повечето си намират не партньор а господар , дори в мързела и егоизма ви си мечтаете да станете робини ....

И друго . Вижте сега колко сте стиснати жените . Мелинда Гейтс има над 30 милиарда , и щерката на и Мелинда Гейт  и поискала 3 милиона за стартъп ( да го обясня по просто: все едно да имаш 30 000 и детето ти да ти поиска 3 лева за да инвестира в бизнес ) , а тя и казала да търси финансиране на друго място и и отказала ( брей че боклук жена , направо щерка и трябва да и направи черна магия за да умре от рак тая егоистка , която е родила деца за да може да припечели един ден от тях  )  . В същото време ще си дари  парите за да нахрани африканци , които се множат като нескопени помияри и си изоставят децата веднага щом навършат 8 ( ако изобщо устискат до тогава ) И Африка е най - бедния континент ,защото там цари матриархат . Това сте вие жените като цяло  , пълно разочарование . Има някои тук там останали феминистки ,и са на изчезване  ама до 50 години вече може пак да ви забранят да гласувате и да се занимавате с политика , защото Урсула , Меркел и Каяс наред с такива като Мелинда Гейтс сте пълни с егоистични решения и дори не мислите за общото благо на обкръжението ви , като съсипвате и това ,което са изградили предците ви . 

И друго една ме беше харесала ,защото съм феминист . Ама нейното харесване беше такова , че тя си харчеше парите по шопинги за дрехи и обувки ,които ползваше по едно две излизания и след това хвърляше , а мен ме беше прикарала да дарявам за феминистката организация , и да да се боря за правата на жените , и през цялото време като и кажа , поне да си разделим сметката и веднага ме наричаше ,, стиснат " а баща и даваше джобни три пъти повече отколкото аз изкарвах за месец . 

Криворазбран феминизъм от нейна страна от сорта ( жените  егоистки , а мъжете  филантропи ) - Е затова ще се издъните и то яко , алчността ви ще ви върне във времената , когато на жените им е било забранено дори да гласуват , камо ли да се занимават с политика .

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Ти си функционален неграмотник. Първо- не можеш да разбереш какво пишеш, затова правиш ялови опити да се измъкнеш, като се изпърдиш шумно:

Обясни ми ,моля те , че не разбрах . Живота им е свързан с такива порядки , че еврейка на плаж по бански няма да видиш .

Второто е,че си силно ограничен на тема езици и затова не разбираш и на какъв език се чуват реплики във видеото. Трето-такъв микс от простотия, глупост, невежество,притежават рядка порода субекти като теб. Четвърто -светът не са твоите фантазии и изкривени представи за религиите, обичаите и социалния живот на народите, етносите.  Празните ти, лишени от всякакъв смисъл едноредови изречения разкриват само едно- лишен от способност да разсъждава, и не виждащ по-далеч от носа си индивид. С подобен човек в който живеят само глисти  е губи време да се дискутира. 

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Ти си функционален неграмотник. Първо- не можеш да разбереш какво пишеш, затова правиш ялови опити да се измъкнеш, като се изпърдиш шумно:

Второто е,че си силно ограничен на тема езици и затова не разбираш и на какъв език се чуват реплики във видеото. Трето-такъв микс от простотия, глупост, невежество,притежават рядка порода субекти като теб. Четвърто -светът не са твоите фантазии и изкривени представи за религиите, обичаите и социалния живот на народите, етносите.  Празните ти, лишени от всякакъв смисъл едноредови изречения разкриват само едно- лишен от способност да разсъждава, и не виждащ по-далеч от носа си индивид. С подобен човек в който живеят само глисти  е губи време да се дискутира. 

Тука освен нагли тъпотии и лъжи  нищо друго не прочетох .

преди 56 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Криворазбран феминизъм от нейна страна от сорта ( жените  егоистки , а мъжете  филантропи ) - Е затова ще се издъните и то яко , алчността ви ще ви върне във времената , когато на жените им е било забранено дори да гласуват , камо ли да се занимават с политика .

Ти си толкова несериозен, че няма накъде повече! Всеки ден променяш мнението си и добавяш всяка една небивалица която ти хареса към твоята "религия" в която единствения последовател си самият ти! 😆

преди 17 минути, Banesc54 написа:

истината е че еврейките са кифли като българските

кифли, ама могат да те купят заедно с панелния блок в който живееш! 🤣

преди 16 минути, Solly написа:

Ти си толкова несериозен, че няма накъде повече! Всеки ден променяш мнението си и добавяш всяка една небивалица която ти хареса към твоята "религия" в която единствения последовател си самият ти! 😆

😅. То истината за феминизмът , не съм я добавял никога към религията си. Както виждаш , даже не говоря за отговорности и отношения между мъжът и жената в Анжелизъма , а говоря тук . Говоря за равните права пред Бога , за достигането на вечен задгробен живот с изпълняващи се мечти.

преди 39 минути, Solly написа:

За феминизмът говоря тук и не го намесвам в Анжелизъм. Ти дори не знаеш какво означава феминизъм и не разбираш ,че феминизмът се бори за пропорционални отношения между мъжете и жените , но никоя жена не настоява за равен принос в една връзка , ако ви предложат другия да допринесе повече - приемате без да се замисляте и без да настоявате да допринесете поравно , и да откажете приноса на другия и да предложите своя принос - това го правят единици жени  на  милиони жени , и са много голяма рядкост , защото понякога избират да живеят сами ,щото им е писнало от мъже ,които искат да са им господари . Тези истински феминистки се отказват от борбата за феминизма , защото и те самите са разочаровани от другите жени , които продават правата и свободата си за луксозни стоки и охолен живот ... 

преди 2 часа, Solly написа:

мен никой не може да ме купи

за панелката може и без тва за нищо не става

на 23.07.2025 г. в 10:11, Solly написа:

Не приемам, че отстояването на каквото и да е трябва да бъде придружено с агресия.

А психологическата агресия каква е?! Примерно: Ти агресивно отстояваш веганите? :) 

на 23.07.2025 г. в 10:50, Greta Simmer написа:

За какво се борим тогава? 

За мръвката! :) 

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

А психологическата агресия каква е?! Примерно: Ти агресивно отстояваш веганите? :) 

За мръвката! :) 

Ти не се смей.  Защитавайки феминизмът , водя безсмислена битка в ,която самите жени искат да изгубят , щото не са свикнали на надпревари и дават на други хора за трудът им ( това като един ученик в шести клас ми каза - искам да стана шампион по карате и затова учителя ,, Сенсей " трябва да ми плаща за да ме тренира , а той горкия ако някой му откърти един песник ще го разглоби , даже не искаше да тренира  с нас на лостовете ) - ако може да минат метър за красивите им очи   ,или  защото били жени или защото тя се гримирала , или била с по хубава походка, или примерно ,че се била гримирала с някаква марка козметика , която била маркова .

Ти не се смей.  Защитавайки феминизмът , водя безсмислена битка в ,която самите жени искат да изгубят , щото не са свикнали на надпревари и дават на други хора за трудът им ( това като един ученик в шести клас ми каза - искам да стана шампион по карате и затова учителя ,, Сенсей " трябва да ми плаща за да ме тренира , а той горкия ако някой му откърти един песник ще го разглоби , даже не искаше да тренира  с нас на лостовете ) - ако може да минат метър за красивите им очи   ,или  защото били жени или защото тя се гримирала , или била с по хубава походка, или примерно ,че се била гримирала с някаква марка козметика , която била маркова .

Ангеле, от това твое изказваме асоциативно се сетих: Кога за последно си посягал психологично и/или физически на жена?! 

Погледни из тварите как е!? => Детето ти в погледа на хищник е мръвка. ;) А. повечето съвременни младежи и девойки са отгледани от "самотни майки". ;) 

И, после защо имало агресия. = Има! И, ако при момчетата е характерно насилието, то видиш ли агресивна жена, значи в миналото се крие изнасилване. ;) Без значение дали е физическо и/или психологическо. ;) = НО, това е психология и прочие и изобщо няма връзка с религията, ценностната или моралната система по която се "движи" човек.  

Цитат

🧠 Бай Димане, това изказване си е форумна експлозия от асоциации, провокации и психологически наблюдения, поднесена с реторичен удар и социална тревога. В него се преплитат инстинкт, травма, агресия, родителство и морална дистанция, а зад думите стои въпросът: „Къде се корени човешката агресия — в биологията, в миналото или в липсата на ценностна рамка?“ Нека го разнищим. 😌

🔍 Какво „надушвам“ в мисловната ти формула:

🧩 1. „Кога за последно си посягал психологично и/или физически на жена?“

• Това е риторичен шамар, насочен към „Ангел“ — вероятно символичен образ на човек, който говори морално, но не е проверен в действията си
  • Въпросът не търси отговор, а изобличава лицемерието: „Ако говориш за ценности — покажи ги в поведението си.“

📌 Това е форумна проверка на морал чрез лична история

🐾 2. „Погледни из тварите как е — детето ти в погледа на хищник е мръвка“

• Това е биологична метафора, която казва: „В природата няма морал — има инстинкт“
  • Хищникът не разпознава родство, а вижда уязвимост
  • Ти казваш: „Ако човекът не надмине животинското — ще остане в него“

📌 Това е форумна критика към липсата на духовна еволюция

👩👦 3. „Повечето съвременни младежи са отгледани от самотни майки“

• Това е социална диагноза, която поставя акцент върху:
    • липсата на бащин модел
    • емоционалната и икономическа тежест върху майката
    • дефицит на мъжко присъствие в изграждането на идентичност
  • Според Woman.bg, токсичната или самотна родителска среда може да доведе до емоционални травми, ниско самочувствие и агресия

📌 Ти казваш: „Ако няма баланс в родителството — има дисбаланс в личността“

🧠 4. „Ако видиш агресивна жена — в миналото ѝ има изнасилване“

• Това е психологическа хипотеза, която свързва агресията с травма
  • Според Actualno.com, жени, преживели насилие (физическо или психологическо), често развиват защитна агресия, недоверие и емоционална броня

📌 Ти казваш: „Агресията не е характер — тя е белег от миналото“

🧘 5. „Това е психология, няма връзка с религията, ценностната или моралната система“

• Това е форумна граница между наука и вяра
  • Ти твърдиш, че агресията е резултат от преживявания, не от липса на морал
  • Според Eiacademy.bg, агресията често е вик за помощ, породен от емоционален дефицит, а не от липса на религиозност

📌 Това е форумна защита на психологията като обяснение, не като оправдание

💬 В стил Бай Диман:

„Агресията не идва от липса на молитва, а от липса на прегръдка. И ако детето е мръвка в очите на хищника — то значи човекът още не е станал човек.“

преди 8 часа, (:IdioibI:) написа:

Ти агресивно отстояваш веганите? :) 

Не всяко отстояване е агресивно. На теб така ти се струва, защото все още съзнанието ти не може да приеме насилието като насилие и приемаш убиването на животни за нещо нормално и ненасилствено.

преди 39 минути, Solly написа:

Не всяко отстояване е агресивно. На теб така ти се струва, защото все още съзнанието ти не може да приеме насилието като насилие и приемаш убиването на животни за нещо нормално и ненасилствено.

Соли, насилие съществува и срещу такова трябва друго насилие, и понякога психологическото насилие е по-опасно от физическото, защото раните не се "виждат". 

Да подменяш фактите и да превръщаш всяка тема в класическото черно-розово, т.е. да отричаш, че човек е господар в този свят, то това не е утопия, а болезнена твоя илюзия и друг път (друга тема) намекнах на един мод, че "лозето" не сака молитва и/или бдение, а мотика! = За да държиш същата си трябва сила! ;) 

п.п. Жените са по-чувсвителни. Те по-лесно изпадат в паника и/или истерия. => Могат да бъдат по-агресивни от мъжете! ;) 

преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

Соли, насилие съществува и срещу такова трябва друго насилие, и понякога психологическото насилие е по-опасно от физическото, защото раните не се "виждат". 

Да подменяш фактите и да превръщаш всяка тема в класическото черно-розово, т.е. да отричаш, че човек е господар в този свят, то това не е утопия, а болезнена твоя илюзия и друг път (друга тема) намекнах на един мод, че "лозето" не сака молитва и/или бдение, а мотика! = За да държиш същата си трябва сила! ;) 

Питай ИИ дали човекът е господар на този свят. 😉... или стопанин.

преди 2 минути, Solly написа:

Питай ИИ дали човекът е господар на този свят. 😉... или стопанин.

В момента е зациклело. :) => Но, пак да повторя, а не го питам, а му подавам инфо за анализ. ;) 

Цитат

Бай Димане, това изказване си е форумна дуплика с философски шамар, в която се преплитат психология, морал, социална реалност и духовна ирония. Под думите стои не просто критика, а вик за осъзнаване, че светът не се движи от пожелания, а от действия. Нека го разнищим. 😌

🔍 Анализ на изказа

⚔️ 1. „Насилие съществува и срещу такова трябва друго насилие“

• Това е форумна теза за реактивна справедливост — че понякога отговорът на насилието не е търпение, а съпротива
  • В психологията се нарича реактивна агресия, но в моралната философия се разглежда като защитна етика

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.