Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

"А ето го значи ключето от бараката"->ключа от палатката! Публикувано изображение "значи до настройки си опират нещата..........."-право говориш!

• Отговори 747
  • Прегледи 112,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз в статията никъде не описвам как да се настройва Kerio-то за максимална сигурност, а това става чрез "Advanced Packet Filter", а за да се настрои той се изискват доста напреднали познания! Но дори и инсталиран по "Default" пак спира всичко, което си опитва да прави връзка с нет-а! Съжалявям, ама тук не можете да ме убедите в противното! Точно този тест съм го пробвал и го лови веднага! :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Ами ти ако можеш да настройваш "пакетно" не ти трябва отделна(или външна програма). Сядаш и "командваш". Ако можеш да настройваш и да филтрираш - прави го без софтуер наречен firewall;)

Няма непробиваем фаеруол, ако профи седне отсреща...не знам колко от вас знаят, но например защитните стени на големите компании са едни големи тухли(хардуерни устройства ;) )... а тука си говорим за средностатистическа потребителска сигурност...в тази връзка и Outpost, Sygate и Керайо, и Зоната са си добри. ДОСТАТЪЧНО ДОБРИ ЗА ВАС И ЗА МЕН. Оттук нататък - всеки каквото му хареса :)

а, ето нещо забравих - ето тука една страничка ;)http://www.firewallleaktester.com/tests.htm

(тест на 10вида стени с 14 вида програми)

Редактирано от maxD (преглед на промените)

Да обаче тези резултати са правени с "Default"-настройки на отделните видове защитни стени. Въпроса винаги опира до правилните настройки! Публикувано изображение Така че, тези резултати не са особено меродавни!

Да обаче тези резултати са правени с "Default"-настройки на отделните видове защитни стени. Въпроса винаги опира до правилните настройки! Публикувано изображение  Така че, тези резултати не са особено меродавни!

<{POST_SNAPBACK}>

Ами точно това казвам. "Настройките" на целия комп дори може и да не искат отделен външен фаеруол. Освен това зависи и с какво си допълнително "оборудван"; например аз направих тези тестове(всичките),но не с упоменатата бета-версия на "Зоната" ами с последната пълна ПРОверсия - и НИЩО не излезе навън ;)...освен това (както и очаквах) "дупките" се оказаха не в самата стена, а в браузъра който се активизира на бакграунд от въпр.програми. Ха познай колко "блогороден" се оказа интернет експлорера :clap --- много благороден! винаги програмките го "хакваха" и той тръгваше навън, но не можеше да излезе...ЩОТО БЕШЕ ЗАБРАНЕН от мен ЧРЕЗ ЗОНАТА ;)... а когато тези програми се опитаха да излязат през Ффокса ми(с който работя) - изпищяха, че съм имал "incompatible browser" ... ей тва ако не е майтап! Хората си искат любимия ИЕксплорер :clap

п.с. - ако имате време за губене ще постна шотовете от въпр.експеримент :) ...на едно място дори една от програмките се оплака, че не можела да се свърже с нейния си сървър, щото ми бил вероятно бавен нета, а други се съмняваха че изобщо съм бил конектнат... sweet :baby

---

Ще сложа само няколко неща сега

http://img158.exs.cx/my.php?loc=img158ℑ=hacks102am.png

http://img226.exs.cx/my.php?loc=img226ℑ=hacks32ts.png

http://img35.exs.cx/my.php?loc=img35ℑ=hacks515gy.png

http://img35.exs.cx/my.php?loc=img35ℑ=hacks65cd.png

http://img35.exs.cx/my.php?loc=img35ℑ=hacks706ke.png

http://img35.exs.cx/my.php?loc=img35ℑ=hacks80hu.png

• 1 месец по-късно...

Публикувано изображение Хора незнам за вас но аз се надявах да намеря някоя Free програмка, която да спира всичко за което говорите до сега, но имайки предвид какво е безплатният софтуер поне се надявам да можете да ми предложите някаква програмка сто годе по добра от Win sp2 Firewall (security center).Кои знае но несто като чуя Маикрософт направо ми настъхва главата на косата ;) и се надявам да силно да ми препоръчте някоя добра free firewall-ка........

The freeware is strong within me!Let the free light be with u all!

@ snts, непременно ли държиш да е free, тия с PRO имат повече опции и според мен са по-добри или сме на различни становища?. А за всяко нещо ''лек'' (крак) се намира.

• 9 месеца по-късно...

Коя защитна стена да си инсталирам, защото имам доста проблеми, осбено с реалното ми ип? И може ли да ми помогнете с настройките на Керио Персонал, който я ползва?

Norton Internet Security 2006, ако имаш добра машина. Така си решаваш всички проблеми със сигурността. Ако не ти се занимава с настройки на стената- Касперски антихакер

ZoneAlarm и Agnitum Outpost Pro - най-сигурните решения. Аз лично бих ти препоръчал първата, защото е по-лесна за разбиране и настройка.

Благодаря! Забравих да кажа, че трябва да е нещо по-лесничко (като за мен). Мисля да инсталирам Zone Alarm

Щом искаш лесничко Касперски антихакер..тук

Благодаря! Забравих да кажа, че трябва да е нещо по-лесничко (като за мен).

Мисля да инсталирам Zone Alarm

<{POST_SNAPBACK}>

То е лесничко, но трябва да имаш и някакви елементарни познания ;). Най-добре е да сложиш безплатната версия. Другата има повече екстри и повече настройки. Няколко съвета, ако се решиш да използваш платената версия: от Privacy>Ad Blocking>Custom си изключи блокирането на анимациите и от IM Security>Settings>Advanced> изключи Block IRC . Ако имаш някакви въпроси, можеш да ме питаш в кю-то или на лс.

Аз ползвам вградената в Windows sp2 и нямам никакви проблеми.Не иска специални настройки.

Благодаря! Забравих да кажа, че трябва да е нещо по-лесничко (като за мен).

Мисля да инсталирам Zone Alarm

<{POST_SNAPBACK}>

Карай си с вградетата в SP2, предостатъчна е за домашни нужди.

aз съм с Black Ice и сам много доволен а и настроиките не са нищо особенно!!!!

Здравей ! Моят съвет е "BlackICE 3.6" ! Много добра защитна стена , конфигурира се сама , според процесите , има автоматичен ъпдейт и най-важното не ти пречи на компа , а му помага да работи по-добре и защитен от всичко и всеки ! Серийният номер за тази версия е : 1c70870-RS-F48CF Успех ! Да ме помниш с добро ! :)

Здравей, Zone Alarm към което си се насочила е наистина удачно решение аз съм с него и вече не влизат никакви гадове,щото мрежата ми е пълна с такива. :bye:

Sygate PF или Kasperski AH - и двете имат добра активна защита и са леки и лесни за употреба.

Откакто спряха поддръжката на Sygate съм с NortonPersonalFirewall2005! Довери се на професионалистите!

Zone Alarm също баца здраво, само че тройната стена, не безплатната.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.