Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Чрез Kaspersky Anti Hacker може ли да се забранява достъп на определени програми до интернет? Когато е конфигуриран точно ZoneAlarm няма равен на себе си!

<{POST_SNAPBACK}>

Ами аз не съм вчерашна! Разбирам от настройки и трябва да ти кажа,че доста добре си я бях настроила Zone Alarm. Просто Zone Alarm е много тежка стена(понеже филтрира нета) и не я препоръчвам много! Kaspersky Anti Hacker да не би да си върши работата по-зле от Zone Alarm ? Напротив ! А от Application Rules, можеш да позволяваш на Kaspersky Anti Hacker, или да забраняваш колкото си искаш програми за достъпа до интернет! Нищо лично не искам да се сърдиш! :wors:

Редактирано от MELL (преглед на промените)

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

И аз съм с Kaspersky AH.Преди бях с Zone Alarm, ама тя ми направи компиутара да се чуства смешен :wors: Той е athlon 2000+ na 768Ram И ако не ти е по мощен компютъра ще имаш ядове с Зоната.А Kaspersky AH е лекичка и от както я сложих вече не ми сменяват паролата на акаунта.Че преди това гадовете от наща мрежа ми сменяваха паролат.Работя си аз на компа и кат рестартирам и хоп иска ми парола,различна от старат.И ми го правиха няколко пъти това!Сега си нямам такива проблеми.Освен това не иска почти никакви настроики Kaspersky. Колкото до Firewalla на windows е точно с него бях когато ми сменяха паролата!!!

Ами аз не съм вчерашна! Разбирам от настройки и трябва да ти кажа,че доста добре си я бях настроила Zone Alarm. Просто Zone Alarm е много тежка стена(понеже филтрира нета) и не я препоръчвам много! Kaspersky Anti Hacker да не би да си върши работата по-зле от Zone Alarm ? Напротив ! А от Application Rules, можеш да позволяваш на Kaspersky Anti Hacker, или да забраняваш колкото си искаш програми за достъпа до интернет! Нищо лично  не искам да се сърдиш! :nono:

<{POST_SNAPBACK}>

Няма проблеми! :wors: Друга антивирусна пробвала ли си освен NOD-а? Съвместно с антихакера !

Аз съм с Касперски АнтиХакер 1.8 Публикувано изображение Гласувам за нея.Досега не ми е изневерил.Супер лесна за конфигуриране,не натоварва компа.Зонето тежи повече,пробвах я.Ако се наложи да сменя стената за разнообразие ще си сложа БлакАйс 3.6 :bye:

в момена съм с зоун аларм,и съм много доволен,съ4етал съм я с касперски персонал про 3.0.391,преди бях с анти хакера на касперски,но нещо ми се бъгна и за това преминах към зона аларм и честно да си кажа доста повече опити за пробив на компа ми е уловила до сега,така че мисля за сега да си остана с нея защото според мен тя предлага една от най-добрите firewall-и до сега(лично мнение ;) )

с една малка поправка -BlackICE PC Protection ,а относно Outpost това за нищо не става.Повярвай ми, знам какво пиша.

Едно и от мен една : BlackICE Firewall 3.6 + Serial FULL за мен тя е най-добрата,но това е лично мнение когато е съчетаеш със Касперски нямаш никакъв проблем...Поздрави ,trabant4e

За Касперски скоро май ще трябва няколко компютъра вързани в клъстър ( заради многото ресурси ....) за да работи нормално .... май ....!

Едно и от мен една : BlackICE Firewall 3.6 + Serial FULL за мен тя е най-добрата,но това е лично мнение когато е съчетаеш със Касперски нямаш никакъв проблем...Поздрави ,trabant4e

<{POST_SNAPBACK}>

Хубава програма, но линкът е малко кофти. :)

Лично мое мнение. ако си с XP, или 2000 или 98, по-добро, по-леко, и по-лесно за управление от Tiny Personal Firewall 2.0.15 НЯМА. Повярвай ми. Със това нещо съм успявал да предпазя 7 уеб сервера. Можеш да си го конфигурираш толкова добре, колкото разбираш и от Уиндоус. Знаеш ли какво искаш да спреш, можеш да го направиш с този.

Коя защитна стена да си инсталирам, защото имам доста проблеми, осбено с реалното ми ип?

И може ли да ми помогнете с настройките на Керио Персонал, който я ползва?

<{POST_SNAPBACK}>

Един съвет от мен - Инсталирай си BitDefender 9 Internet Security - има всичко което би ни се искало -Antivirus , Firewall , Antispam , Antispyware , Parental Control .Работи незабелижимо ,обновява се по няколко пъти на ден и най важното не черпи много ресурси . Аз лично сам много доволен от тази програма -никога до сега не ме е подвела ,а аз съм непрекъснато в Мрежата . :bye:
  • 2 седмици по-късно...

Не че не се изписаха романи по въпроса, но съм пробвал няколко стени и откакто сложих Outpost Firewall не съм мислел да я сменям. Ето какво ползвам още към нея: всички критични пачове от Microsoft за WinXP, NOD32 за антивирусна, IE-Spyad вкарване на сайтове в блоклиста на IE, Spybot - Search & Destroy и Ad-Aware SE против adware, spyware и др. и Оpera за браузър. Посещавам какви ли не сайтове, а като сканирам веднъж седмично я Ad-aware или Spybot намерят нещо, я не. Пей сърце.

Коя защитна стена да си инсталирам, защото имам доста проблеми, осбено с реалното ми ип?

И може ли да ми помогнете с настройките на Керио Персонал, който я ползва?

<{POST_SNAPBACK}>

Windows Firewall. Винаги е най-добре стената да е вградена. Във Виста ще има two-way стена, което ще задоволява още повече (специално някои) потребителите.

Windows Firewall. Винаги е най-добре стената да е вградена. Във Виста ще има two-way стена, което ще задоволява още повече (специално някои) потребителите.

<{POST_SNAPBACK}>

ако мислиш да използваш Windows Firewall:nono: вземи си GhostWall малка и удобна и върши по-добра работа от стената на Джама.Освен ако не си избереш някоя найстина добра стена като Kerio или Outpost

Не мисля ДА Я ползвам, аз Я ползвам :-) И не смятам да я сменям, тъй като стената си е най-добре да е вградена и в случая конкретно не е необходимо нищо повече от нея.

Ми ако питате мене ако често ви нападат вируси много добра АВ(според мене Чичо Нортон) и Zone Alarm ако не сте от каръците и мн рядко ви нападат хищници просто Windos XP SP2 с всички упдеити и като АВ AVG+FIREWALL. Но това си е мое лично мнение!

• 5 седмици по-късно...

Sygate Personal Firewall Pro - повече от добър, неангажиращ, стабилен и сигурен начин за защита!!!

ииииии...NOD32; Spybot 1.4; Adware Pro. Не споменавам SP2 - той е в менюто.

The Best choice configurate!!!

Не забравяй за настройките. Всички програми се инсталират с настройки по подразбиране - ще рече "Ела Вълчо, хапни ме".

Ако не можеш да ги направиш сам - питай!

:bye: :bye: :bye: :wors::):P

Sygate Personal Firewall Pro - повече от добър, неангажиращ, стабилен и сигурен начин за защита!!!

ииииии...NOD32; Spybot 1.4; Adware Pro. Не споменавам SP2 - той е в менюто.

The Best choice configurate!!!

Не забравяй за настройките. Всички програми се инсталират с настройки по подразбиране - ще рече "Ела Вълчо, хапни ме".

Ако не можеш да ги направиш сам - питай!

:bye: :bye: :bye: ;):yanim::yanim:

ZoneAlarm , Kerio , Blackice който и от тези да избереш няма да съжаляваш . А в краен случей може да си караш и със този на СП2 , в ланка съм и много от приятелите ми са само със firewalla на СП2 и нямат проблеми , а относно Касперски Антихакер при него се получава няква дразга със БитКомета , ама и той става лек е тих и т.н :bye:

Редактирано от home (преглед на промените)

Kerio Personal Firewall е доста добър избор. ZoneAlarm Pro също е добра. И все пак има две, които бих избрал винаги пред Kerio и ZoneAlarm.

Едната е Look 'n' Stop. Отлична при блокирането на атаки и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛЕКА (максимум 3MB). Инсталацията е около 700KB. Проблемът е, че е с кофти интерфейс и е сложна за настройка. Освен това няма допълнителни модули за блокиране на съдържание в сайтове и други подобни.

Ако се търси ЛЕКА и ЕФЕКТИВНА защитна стена БЕЗ допълнителни глезотии и интерфейсът не е проблем (потребителят е нвътре в материята), то по-добър избор от Look 'n' Stop няма.

Другата е Outpost Firewall на Agnitum. Ресурсите, които използва, варират от около 2-3MB до около 10-на. Справя се отлично със задълженията си и има изчистен и добър интерфейс. Много гъвкава откъм настройки е и има допълнителни модули за блокиране на реклами, филтър на съдържанието на сайтовете и др.

Ако допълителните MB-чета заети ресурси не са проблем, то тогава това, според мен, е най-добрият избор. Аз я ползвам.

Има една уловка, обаче. Като че ли най-добрата версия на Outpost-а е 2.7. От версия 3.0 и нагоре, започва да се превръща в т.нар. bloatware - заема повече ресурси, липсват някои опции, добавена е защита от adware в реално време и т.н. Чета много оплаквания, особено от версия 3.5. Лично я изпробвах, но 30MB памет заети ми идват много. Върнах се на версия 2.7 и на нея ще си остана, докато на руснаците от Agnitum не им дойде акълът в главата и не си оправят продукта.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Ако се спреш на ZoneAlarm,то нека да е със антивирус-предлага по-добра защита, а когато изключиш антивируса стената ще се кротне на около 9 Мб.Версиите с антивирус/антиспайуер предлагат по-добра защитна стена.

При всички положения е по-добре да се ползва не вградената в ZoneAlarm антивирусна, а отделна.

И аз ще ти препоръчам ZoneAlarm Pro, изкарах доста време с нея и ми трябваше в началото основно за Lan, а не толкова за интернет, сега ползвам Windos-ката, защото през DC++ трябва някой много луд да се наеме да ме прецаква, а тези дори и firewall-и не ги спират ;) Та след доста опити с някой от посочените, достигнах до комбинацията за защита ZoneAlarm Pro и NOD32 или Avast, но предпочитам първото и някакво spyware-че (което мисля че го има и към Alarm-ата). С тази защита удържах доста гадове и спасих машинката доста време, като единственото, което беше причина за преинсталацията на Windows, бе самият той. За мен тези програми предлагат, най-добрата комбинация от защита от всякакъв тип и работят добре в екип, което не е възможно при всички. Пожелавам успех в избора и нека по-добрият победи ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.