Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

За мен това е отделен маршрутизатор с вградена защитна стена.

Все пак не е хубаво някакъв софтуер да ти товари процесора.

Има си специални устройства, които наистина си струват

Не мисля, че си струват, не са по-добри от софтуерните стени, още повече за вградената не можем да говорим за товар на процесора или реално бавене на трафика. Половин България е с БТК, а техните потребители са защитени и няма нужда да купуват допълнително такова устройство и за вкъщи. От който и ъгъл да погледнем, все не си струват парите
  • Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всъщност всеки hardware-ен firewall има една безценно св-во което никой software-ен не притежава - Отделя те от интернет :> Всички сканирания за дупчици в сигурноста падат в/у него, а не в/у твоето PC. И това без всъщност router-а ти да се прави реално на firewall сканирайки трафика ти или нещо подобно :speak: По този начин единственото за което трябва да се внимава са местенцата които посещаваш :hush: А ако имаш и нещо което да те отървава от разните вредители щъкащи по мрежата и опитващи се да се настанят на PC-то ти, нещата стават перфектни :)

Редактирано от inet (преглед на промените)

Портовете щом са стелт и софтуерната стена те "отделя" от интернет

Всъщност всеки hardware-ен firewall има една безценно св-во което никой software-ен не притежава - Отделя те от интернет :>

Всички сканирания за дупчици в сигурноста падат в/у него, а не в/у твоето PC. И това без всъщност router-а ти да се прави реално на firewall сканирайки трафика ти или нещо подобно По този начин единственото за което трябва да се внимава са местенцата които посещаваш

А ако имаш и нещо което да те отървава от разните вредители щъкащи по мрежата и опитващи се да се настанят на PC-то ти, нещата стават перфектни

Но нали идеята е да контролираме и ъплинка / изходящия трафик / ?

Ако програми и процеси от нашата си машина си правят връзки, когато им кефне .... пък недай си боже и някой троянец да сме пипнали ... Така че дори и да сме зад рутер, софтуерната стена не е за пренебрегване.

Но нали идеята е да контролираме и ъплинка / изходящия трафик / ?

Ако програми и процеси от нашата си машина си правят връзки, когато им кефне .... пък недай си боже и някой троянец да сме пипнали ... Така че дори и да сме зад рутер, софтуерната стена не е за пренебрегване.

Това е твоята идея. Да, стената по принцип е хубаво да контрола и в двете посоки като опция.

Още един глас за Comodo Firewall, доволен юзър съм :wors:

Agnitum Outpost е най-доброто, но за съжаление не е доизкосурена потдръжката на Интернет Конекшън Шеринг. Бави страшно много, За целта става единствено Керио и КАХ. Иначе като стена по здрава от Аутпост няма.Естествено трябва да е грамотно конфигурирана Лично мнение, базирано на множество тестове, които съм правил. Поздрав

Agnitum Outpost е най-доброто, но за съжаление не е доизкосурена потдръжката на Интернет Конекшън Шеринг.

В Outpost Personal ICS не е недоизкусорен, а просто категорично неподдържан. Погледни сайта им, там пише ясно - който иска да NAT-ва да си купи Pro версията.

А между другото - Pro бави значително по-малко.

Половин България е с БТК, а техните потребители са защитени

Бъркаш цензура и защита. Цензурирането наистина може да защитава във някаква степен и крайния потребител, но това е по-скоро страничен резултат, а не цел. А каква защита е това да, при условие, че някои от устройствата им се могат да се DOS-ват именно когато правят Port Forwarding е допълнителна тема.

За защита може да се говори само когато можеш да контролираш какво става. Потребителите на БTK нямат никакъв контрол, те просто са цензурирани, с с обяснението че това е за тяхно добро, и тежко им ако посмеят да не са доволни. "Защитена" в случая е единствено самата компания.

От известно време съм с Comodo и съм много доволен от начина,по който се държи-тиха,лека,не задава много въпроси :) С БТК АДСЛ съм и досега съм нямал проблеми с нея.

Бъркаш цензура и защита. Цензурирането наистина може да защитава във някаква степен и крайния потребител, но това е по-скоро страничен резултат, а не цел. А каква защита е това да, при условие, че някои от устройствата им се могат да се DOS-ват именно когато правят Port Forwarding е допълнителна тема.

Няма никаква разлика има ли WFirewall или не при този доставчик. Наричай го както си искаш.

Няма никаква разлика има ли WFirewall или не при този доставчик. Наричай го както си искаш.

Напротив - именно при този доставчик е абсолютно задължително да има, най-малкото за да те пази от доставчика ти.

Да, той ще тръгне да напада потребителите си :ph34r: БТК точно...леко.

Да, той ще тръгне да напада потребителите си ;) БТК точно...леко.

Имайки предвид отношението им към клиентите обратното би ме удивило безкрайно. И във всеки случай гарантирано ще логнат всяка информация, която ненастроените Windows машини разгласяват, когато решат че една мрежа е локална. Ако това ти се вижда малко имаш най-искреното ми съжаление.

Между другото, като става дума за коректността на БТК - от края на пролетта миналата година на всички машини, които имат пуснат SSH сървър имам грубо веднъж седмично продължаващи по едно денонощие серии от brute force атаки. Разбира се те винаги са от множество spoof-нати IP адреси, но това абсолютно винаги са адреси от мрежи, които в момента се рутират през БТК.

Не се оплаквам - не ми правят особено много трафик и даже ми допълват на аванта речниците. Просто констатирам факта.

От известно време съм с Comodo и съм много доволен от начина,по който се държи-тиха,лека,не задава много въпроси :P

Когато видях Comodo в новините доста ме заинтригува. Оттогава все се каня по някое време да го пробвам, ама нали нямам Windows, а като намеря някъде навън не ми остава време :ph34r:

Всъщност това, което ми е най-важно да разбера е може ли да филтрира по MAC адреси (примерно да блокира всички машини в локалната мрежа, с изключение на рутера). За момента ползвам Outpost 1 с импортирани настройки от 2.x + Super Stealth плъгина когато имам работа с Windows на домашна машина (за офиси предпочитам Core Force). Comodo може да се окаже добра алтернатива, стига да има аналогични възможности.

Редактирано от asa (преглед на промените)

Имайки предвид отношението им към клиентите обратното би ме удивило безкрайно. И във всеки случай гарантирано ще логнат всяка информация, която ненастроените Windows машини разгласяват, когато решат че една мрежа е локална. Ако това ти се вижда малко имаш най-искреното ми съжаление.

Между другото, като става дума за коректността на БТК - от края на пролетта миналата година на всички машини, които имат пуснат SSH сървър имам грубо веднъж седмично продължаващи по едно денонощие серии от brute force атаки. Разбира се те винаги са от множество spoof-нати IP адреси, но това абсолютно винаги са адреси от мрежи, които в момента се рутират през БТК.

Не се оплаквам - не ми правят особено много трафик и даже ми допълват на аванта речниците. Просто констатирам факта.

Когато видях Comodo в новините доста ме заинтригува. Оттогава все се каня по някое време да го пробвам, ама нали нямам Windows, а като намеря някъде навън не ми остава време :)

Всъщност това, което ми е най-важно да разбера е може ли да филтрира по MAC адреси (примерно да блокира всички машини в локалната мрежа, с изключение на рутера). За момента ползвам Outpost 1 с импортирани настройки от 2.x + Super Stealth плъгина когато имам работа с Windows на домашна машина (за офиси предпочитам Core Force). Comodo може да се окаже добра алтернатива, стига да има аналогични възможности.

Може да филтрира по IP-адреси,не по MAC.По подразбиране пуска навън всичко на Майкрософт, и не само.Безплатен обяд няма :P Стой си на Outpost-a. ЧНГ на патерици!!!!

Oтдавна правя ехперименти с всякакви за6итни стени и стигнах до следното заключение,че по добра защита от BlackICE PC Protection 3.6 cpy в комбинация с Sophos Anti-Virus 6.5.1 , Ad Muncher 4.7 final и AVG Anti-Spyware 7.5 , Avant Browser настроен добре + SpywareBlaster с изключена опция Flash Killer -НЯМА !!! P.S. и най важното !!! Трябва да резнете всички ненужни услуги с- XPlite има и други подобни програми , но според мене са по сложни за начинаищи.

Редактирано от rogero (преглед на промените)

И във всеки случай гарантирано ще логнат всяка информация, която ненастроените Windows машини разгласяват, когато решат че една мрежа е локална. Ако това ти се вижда малко имаш най-искреното ми съжаление.

Прав си, малко ми се вижда.

Прав си, малко ми се вижда.

И грешиш. Действително това всеки доставчик може да го прави, но не всеки би си правил труда. БТК обаче са единствените, които реално спазват изискванията на закона за телекомуникациите и правилника за приложението му, да събират информация за трафика на клиента, и да я пазят в течение на няколко години.

Тва, което казваш е все едно да заявиш, че не те е еня дли ползваш АБВ ICQ или друг клиент, понеже няма значение на българска фирма ли си дал разрешение използва по свое усмотрение всичко, което пращаш през сървърите й, или само на чужда.

Напротив, не греша. Ако искат и 20 години да пазят информацията за трафик, какво ме вълнува това? Със или без стена все тая, във всички случаи трябва да разрешиш аксеса до шлюза?

Tiny. Най добра работа с настройки по подразбиране. А има толкова много, че ми се замайва главата. Няма издънки откакто се заинтересувах от pcaudit и следващи тестове http://comexgroup.com/forums/index.php?showtopic=9273 Тогава махнах ZA и минах на Tiny. Интернета не е проблем, от него ме пазят и сървърите на доставчиците. Проблемите идват от градския LAN и хлапетиите, които се правят на хакерчета. Скоростта в LAN предоставя много повече възможности за вреда.

Като цяло добрия Firewall е правилно настроеният.

Oтдавна правя ехперименти с всякакви за6итни стени и стигнах до следното заключение,че по добра защита от BlackICE PC Protection 3.6 cpy в комбинация с Sophos Anti-Virus 6.5.1 , Ad Muncher 4.7 final и AVG Anti-Spyware 7.5 , Avant Browser настроен добре + SpywareBlaster с изключена опция Flash Killer -НЯМА !!! P.S. и най важното !!! Трябва да резнете всички ненужни услуги с- XPlite има и други подобни програми , но според мене са по сложни за начинаищи.

:offtopic_s: Това е най-смешната конфигурация от защитни програми която съм виждал. Не се обиждай ама е направо брутална.

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

Това е най-смешната конфигурация от защитни програми която съм виждал. Не се обиждай ама е направо брутална.

Защо?

Защо?

Защото от толкова много изброени програми за защита, единствено за AVG Anti-Spyware мога да кажа, че е добра програма! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.