Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Сложих си Comodo и засега съм много доволен!

Стеничката е бетон отвсякъде - пази на високо ниво, много е лека и въобще не се усеща, и като за капак е безплатна!

Първия път, когато си я инсталирах имах ужасни проблеми не можех да инсталирам нищо на машината си, която често замръзваше и я разкарах скоропостижно. Излезна нова версия на програмката и вероятно много бъгове са отстранени и в момента се държи безупречно! Но хайде да не я хваля толкова пу да я посерат кокошките... Публикувано изображение

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сложих си Comodo и засега съм много доволен!

Стеничката е бетон отвсякъде - пази на високо ниво, много е лека и въобще не се усеща, и като за капак е безплатна!

Първия път, когато си я инсталирах имах ужасни проблеми не можех да инсталирам нищо на машината си, която често замръзваше и я разкарах скоропостижно. Излезна нова версия на програмката и вероятно много бъгове са отстранени и в момента се държи безупречно! Но хайде да не я хваля толкова пу да я посерат кокошките... Публикувано изображение

Радвам се - успял си - преди се чудех какво ли си сгрешил.... Причините не са в корейската стена - тя е в челната тройка вече повече от година !!! Както споменах - на чиста система се инсталира първо тя ..... Поздрави

На моменти, обаче системата замръзва за няколко секунди и не мога да си обясня това на какво се дължи?!

Впечатли ме малкото ресурси, които ползва,при стартирането на Windows не се усеща,много е лека.Не разбрах само,защо ме пита за абсолютно всичко ,при положение ,че не е в тренинг режим.И още нещо,инсталирах само Firewall,зачудих се дали да не сложа отметката на Firewall with Defense+ (Recommended) ,но повечето от форума са го изключили,така или иначе не ми стана ясно защо?Единствено мога да предположа ,че товари,но дали е така в действителност?Ако някой ползва Comodo Firewall with Defense+ (Recommended) с този модул нека драсне два реда да каже, как е wink.gif

Впечатли ме малкото ресурси, които ползва,при стартирането на Windows не се усеща,много е лека.Не разбрах само,защо ме пита за абсолютно всичко ,при положение ,че не е в тренинг режим.И още нещо,инсталирах само Firewall,зачудих се дали да не сложа отметката на Firewall with Defense+ (Recommended) ,но повечето от форума са го изключили,така или иначе не ми стана ясно защо?Единствено мога да предположа ,че товари,но дали е така в действителност?Ако някой ползва Comodo Firewall with Defense+ (Recommended) с този модул нека драсне два реда да каже, как е wink.gif

Отговорът на твоя въпрос ще го откриеш в ръководството на защитната стена, където е обяснен подробно и разбираемо - Цъкни .

Иначе, наистина е лека като перце и въобще не се усеща както спрямо бързодействието на ОС, така и скоростта на нета при сърфиране!

При мен Comodo Firewall with Defense+ (Recommended) е активен и не мога да се оплача от нещо, освен, че в някои моменти системата ми фрийзва, но това не означава, че се дължи на защитната стена! Пробвай, няма страшно можеш само да спечелиш, но ти гарантирам, че не товари! Публикувано изображение

Отговорът на твоя въпрос ще го откриеш в ръководството на защитната стена, където е обяснен подробно и разбираемо - Цъкни .

Иначе, наистина е лека като перце и въобще не се усеща както спрямо бързодействието на ОС, така и скоростта на нета при сърфиране!

При мен Comodo Firewall with Defense+ (Recommended) е активен и не мога да се оплача от нещо, освен, че в някои моменти системата ми фрийзва, но това не означава, че се дължи на защитната стена! Пробвай, няма страшно можеш само да спечелиш, но ти гарантирам, че не товари! Публикувано изображение

Ръководството съм го чел подробно и внимателно,нямаше нужда да ми го посочваш,отговора не е там, който търся.

Пробвай, няма страшно можеш само да спечелиш, но ти гарантирам, че не товари

Да ще опитам,благодаря,но преди това ще изчакам и за други мнения.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Замръзването на системата може да е причинено от куп причини, IMG. Може би ако успееш да хванеш момента и да видиш коя програма товари ще е много полезно. Напоследък често мениш защитните си програми и им загубих нишката, но е възможен конфликт между модула срещу троянци на стената и резидентната защита на антивирусната програма или пакет, ако изобщо ползваш такъв. Ако не греша, сега ползваш AVG 8 с антиспай модул, тъй че е възможно това да причинява замръзването. Опитай да изключиш този модул на стената и виж дали проблемът ще остане.

Замръзването на системата може да е причинено от куп причини, IMG. Може би ако успееш да хванеш момента и да видиш коя програма товари ще е много полезно. Напоследък често мениш защитните си програми и им загубих нишката, но е възможен конфликт между модула срещу троянци на стената и резидентната защита на антивирусната програма или пакет, ако изобщо ползваш такъв. Ако не греша, сега ползваш AVG 8 с антиспай модул, тъй че е възможно това да причинява замръзването. Опитай да изключиш този модул на стената и виж дали проблемът ще остане.

Да, и експериментаторът в къщи мисли,че е така, но на мен не ми пречи да чуя и мнението на другите юзъри, нали може?!

А по въпроса за защитните програми, ще трябва да пренасочиш въпроса си към точния човек, понеже аз отдавна съм капитулирал!И не използвам AVG 8 a, AVG 7.5, което за мен лично е индикация,че не си напълно в час с промените по сигурността на машината ни, и затова ще те помоля следващия път, когато ми отговаряш да не залиташ толкова в страни...Все пак можеше и да минеш и без това, или греша?! Благодаря ти, че си съпричастен с проблемите, които възникват на машината ни!

Не бих изключил никой от модулите на стената или на Аvira Premium 8 - просто не е обосновано .... През първите седмици корейската стена е в процес на обучение - стотици пъти пита за всяко нещо - пълнофункционална е и контролира цялостно системата-след обучението се нормализира и настъпва взаимно привикване .... Все още не съм намерил начин или тест с вътрешна атака - които да я преодоляват .... Тук е най-силна , защото доста други стени са отлични на външни атаки - но не са на същото ниво при вътрешни!!! Поздрави

...И не използвам AVG 8 a, AVG 7.5, което за мен лично е индикация,че не си напълно в час с промените по сигурността на машината ни, и затова ще те помоля следващия път, когато ми отговаряш да не залиташ толкова в страни...

Нямам ни най-малка представа какво ползвате на компютъра си, можеше го прочетеш малко по-внимателно поста ми.

А според теб какво би следвало да си помисля след това:

Да, най-после дочакахме и осмицата!

Сега се надявам на коментари от юзъри, които вече са я инсталирали на машините си.

Кажете как се държи? Тежка ли е? Има ли забавяне на нета? И анти-спайуеърът как e??? :speak:

Пробвах да я ъпгрейдна, чрез ъпдейт, но не става, което е много неприятно!

:angry:

?

TNN.... Все още не съм намерил начин или тест с вътрешна атака - които да я преодоляват .... Тук е най-силна , защото доста други стени са отлични на външни атаки - но не са на същото ниво при вътрешни!!!

Кис 7- на макс защита стената разрешава само това,което е създадено с правило от потребителят.При Кис8 стената прави същото,но има и други опции при правилата на приложенията.Разрешаване на изпълнението,защита на лични данни,връзка с интернет.Лесно е,когато се инсталира е ясно,че се знае кое ще прави връзка и кое не.

Поздрави

Нямам ни най-малка представа какво ползвате на компютъра си, можеше го прочетеш малко по-внимателно поста ми.

А според теб какво би следвало да си помисля след това:

?

Виж сега, когато излезна осмицата на AVG, наистина се зарадвах, още повече, че са добавили и анти-спайуеъра си, но това не означава, че веднага съм припнал да я инсталирам! Ако беше така, как ще питам другите юзъри за мнение относно новата версия,нали щях да си имам лично мнение за нея, ако бе на компа ни! Преценихме вкъщи, че Spyware Terminator с вградения в нея ClamAv ще пази по-добре от AVG 8 понеже от една страна в реално време Spyware Terminator ме пази от рекламен и шпионски софтуер, а чрез вградения в нея ClamAv ме защитава от вируси, червеи и пр. В случай че ClamAv се изложи и пропусне некоя гадинка, то тогава AVG 7.5 разчитам да го прихване. Отделно имам и Ad-Aware, ако терминаторчето пропусне нещо. Като добавим и Comodo Firewall при нас нещата се бетонират. Ето как може и с безплатен софтуер човек да се защити наравно с комерсиалните продукти като- Kaspersky, Panda, F-Secure и т.н. Няма да спорим обаче,че и без това доста се отплеснахме от темата! :lol6:

Виж сега, когато излезна осмицата на AVG, наистина се зарадвах, още повече, че са добавили и анти-спайуеъра си, но това не означава, че веднага съм припнал да я инсталирам! Ако беше така, как ще питам другите юзъри за мнение относно новата версия,нали щях да си имам лично мнение за нея, ако бе на компа ни! Преценихме вкъщи, че Spyware Terminator с вградения в нея ClamAv ще пази по-добре от AVG 8 понеже от една страна в реално време Spyware Terminator ме пази от рекламен и шпионски софтуер, а чрез вградения в нея ClamAv ме защитава от вируси, червеи и пр. В случай че ClamAv се изложи и пропусне некоя гадинка, то тогава AVG 7.5 разчитам да го прихване. Отделно имам и Ad-Aware, ако терминаторчето пропусне нещо. Като добавим и Comodo Firewall при нас нещата се бетонират. Ето как може и с безплатен софтуер човек да се защити наравно с комерсиалните продукти като- Kaspersky, Panda, F-Secure и т.н. Няма да спорим обаче,че и без това доста се отплеснахме от темата! :lol6:

Пък ако вземеш да спреш ClamAv,хептен няма да ти замръзва системата....

Пък ако вземеш да спреш ClamAv,хептен няма да ти замръзва системата....

Подкрепям това.

Подкрепям това.

Ванко, точно това току-що обсъждахме вкъщи и е твърде възможно да е така т.е. двете анти-вирусни защити в реално време на AVG и Spyware Terminator, чрез ClamAv да влизат в определени моменти в конфликт, макар че и двете програми не са капризни нито ClamAv, нито AVG Free. Ето сега например откакто е включен компютъра, досега няма фрийзване. Това явно се получава, когато нета е по-натоварен в пиковите часове - 17-21ч.

Но ще наблюдаваме работата на машината, дано успеем да установим на какво се дължи този проблем.

... и е твърде възможно да е така т.е. двете анти-вирусни защити в реално време на AVG и Spyware Terminator, чрез ClamAv да влизат в определени моменти в конфликт, макар че и двете програми не са капризни нито ClamAv, нито AVG Free...

Адаш, мисля, че става претрупване от толкова защити - AVG, Spyware Terminator, ClamAv, Ad-Aware, че и Comodo Firewall, вероятно с активирана защита срещу троянци. Е няма как да не си пречат, при това в случая не е от голямо значение ресурсът на компютъра. Лично аз не харесвам Spyware Terminator заради ниската ефективност на програмата - както си е в активен режим й включи един онлайн скенер, например на ewido и стой, та гледай. За какво ми е тогава?

Правих опит с препоръчваната от TNN комбинация между Avira и Comodo 3 и съвсем не съм очарован, включвах и изключвах този прословут модул Defense+, но компютърът едва се влачеше. А и се чудя защо са наслагали толкова много опции на тази стена и са усложнили до безкрайност настройването й - нерви да имаш само.

После опитах варианта Avira+ZA Pro и резултатът бе значително по-добър, очевидно сериозно са поработили в Check Point Software Technologies Ltd за ликвидиране забавянето при стартиране на системата.

И тъй като темата все пак е за предпочитана стена, ще посоча ZoneAlarm и Outpost, макар че руската също има трески за дялане.

Правих опит с препоръчваната от TNN комбинация между Avira и Comodo 3 и съвсем не съм очарован, включвах и изключвах този прословут модул Defense+, но компютърът едва се влачеше. А и се чудя защо са наслагали толкова много опции на тази стена и са усложнили до безкрайност настройването й - нерви да имаш само.

Аз използвам NOD32+Comodo и бих ти препоръчал да не включваш този модул Defense+, без него нещата са много по-добре

• Firewall with Defense+ (Recommended) – Тази опция ще предостави на операционната ви система максимална защита срещу всички червеи, троянски коне и зловредни приложения. Този режим включва Защитната стена на програмата и специалният модул Defense+. (Defense+ e модул, който следи коя програма къде бърка и какво прави).

Кратко ревю на Comodo

Пише достатъчно ясно.Но са възможни конфликти.Преди време ползвах тази опция заедно с Касперски Антивирус 6.Товареше доста компа.Проактивната защита на Антивируса според мене е напълно достатъчна затова по добре да се ползва чиста защитна стена.

Поздрави :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Разбирам, обаче на мен и така си ми е добре, а и само лоши спомени имам от такива допълнения Публикувано изображение . Аз лично прегледах ревюто, когато инсталирах моя комодо.

Както в работата така и на домашния компютър съм с McAfee,все още съм в процес на тестване,но за момента имам само добри впечатления от него.

Миналата година и аз имах затруднения от подобно естество с корейската стена - отпаднаха след като установих, че тя трябва да се инсталира първа на свеж-чист Win - така тя постига пълен контрол без "нещо" да я възпрепятствува ..... Сега не бих я деинсталирал - докато не се убедя в превъзходството на която и да е друга защитна стена ...Поздрави

Разбирам, обаче на мен и така си ми е добре, а и само лоши спомени имам от такива допълнения Публикувано изображение . Аз лично прегледах ревюто, когато инсталирах моя комодо.

Добре се сработват.Знам от опит ;)

Аз използвам NOD32+Comodo и бих ти препоръчал да не включваш този модул Defense+, без него нещата са много по-добре

И аз ползвам Comodo без този модул.По време на инсталацията програмата те пита със или без модул Defense+ много се чудех кое да избера ,но реших само FireWall. Програмата заема много малко ресурси 1500-3500К и при стартиране не се усеща забавяне,добре се държи за сега,само тази икона в трея ,рядко срещана смешна иконка. ;)

Адаш, мисля, че става претрупване от толкова защити - AVG, Spyware Terminator, ClamAv, Ad-Aware, че и Comodo Firewall, вероятно с активирана защита срещу троянци. Е няма как да не си пречат, при това в случая не е от голямо значение ресурсът на компютъра. Лично аз не харесвам Spyware Terminator заради ниската ефективност на програмата - както си е в активен режим й включи един онлайн скенер, например на ewido и стой, та гледай. За какво ми е тогава?

Да, само Ad-Aware не ми е активна, иначе Comodo ми е с активен Defense модул, защото с него системата е много по-защитена!

Освен да преминем на AVG Free 8, която е с активиран анти-спайуеър и да премахнем терминатора!

Опитахме и ZoneAlarm Free, но много тежи и блокираше в определени моменти, аз Outpost Firewall въобще не искам и да чуя, защото всичко при мен спира да работи.И двете стени са тежки при мен,незнам защо...

Съжевлявам нищо че съм от София .. не позлвам FIREWALL не ми се налага принципно имам Windows Firewall на другото PC (което е на Linux) още незнам какв ода му сложа .. не ми се е налагало да слагам ;]

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.