Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Това не е вярно което казваш...Комодо настройките са почти никакви стига да знаеш какви правила да зададеш,но това е за всеки Hips!!!!

Познания трябва да имаш за всеки Hips които ползваш за да знаеш какво блокира(но това е ролята на hips-а иначе всичко си влиза като y дома си!)

Кое не е вярно? Че е сложна, или, че на мен ми е сложна? Сложна е, че даже и объркваща в настройките...поне за мен е така...самия интерфейс е объркващ. Ето, използваш думата "хипс". Колко са хората, които знаят какво е това "животно", а и колко са тия които изобщо ги интересува? Средностатистическия потребител иска да си сложи стената, или антивируса и той да му работи без да се налагат "специални" знания. Естествено, трябва да знаеш все пак нещичко и да можеш да "бутнеш" тук-там, но чак до такава степен познания- не мисля, че някому е необходимо и нужно. Аз в двете стени които предпочитам именно това харесвам, че почти няма настройки, и единственото, което прави потребителя е да вземе решение, кое приложение да пусне и кое не!
  • Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кое не е вярно? Че е сложна, или, че на мен ми е сложна? Сложна е, че даже и объркваща в настройките...поне за мен е така...самия интерфейс е объркващ. Ето, използваш думата "хипс". Колко са хората, които знаят какво е това "животно", а и колко са тия които изобщо ги интересува? Средностатистическия потребител иска да си сложи стената, или антивируса и той да му работи без да се налагат "специални" знания. Естествено, трябва да знаеш все пак нещичко и да можеш да "бутнеш" тук-там, но чак до такава степен познания- не мисля, че някому е необходимо и нужно. Аз в двете стени които предпочитам именно това харесвам, че почти няма настройки, и единственото, което прави потребителя е да вземе решение, кое приложение да пусне и кое не!

Всичките ми познати които не разбират много от компютри са .....с Windows Firewall(те дори не разбират от антивирусни и като има нещо се шашкат)

Online Армор също има настройки,......защото си я оставил така!!!

Средно статистическия потребител не ползва стени с Хипс...а ти се наyчи как да ги програмираш както ние сме се наyчили.Ако нещо не ти е ясно питай.

Online Армор също има настройки,......защото си я оставил така!!!

И какви настройки има...щото аз лично не виждам какво има да се настройва. Това което виждам за настройване са няколкото чавки, които евентуално могат да се сложат /или махнат/....други настройки аз не виждам. Всичките правила за програмите си се задават от потребителя в момента когато прави опит за стартиране на нещо....или приемаш или отхвърляш. А в PC Tools има буквално 3-4 чавки /доколкото помня/, които могат евентуално да се сложат, друго настройване няма! Всичко останало се прави от потребителя при появяване на въпрос от стената.

И какви настройки има...щото аз лично не виждам какво има да се настройва. Това което виждам за настройване са няколкото чавки, които евентуално могат да се сложат /или махнат/....други настройки аз не виждам. Всичките правила за програмите си се задават от потребителя в момента когато прави опит за стартиране на нещо....или приемаш или отхвърляш. А в PC Tools има буквално 3-4 чавки /доколкото помня/, които могат евентуално да се сложат, друго настройване няма! Всичко останало се прави от потребителя при появяване на въпрос от стената.

И при комодо има няколко \"чавки\" и да създадеш правила!!!

Кое не ти е ясно при Комодо?

Питай и ще ти обясня на л.с

Аз лично харесвам Firewall-a на COMODO... И на Avira Premium става според мен.

А firewall-a на Windows какво прави в анкетата, не знам Публикувано изображение

Питай и ще ти обясня на л.с

Е защо на Л.С.??? Кажи нещата тук, така, че да бъде от полза и на други потребители?

Е защо на Л.С.??? Кажи нещата тук, така, че да бъде от полза и на други потребители?

Ами нали ти имаш проблеми задай си въпросите в дадената тема

Недейте вярвайте на Matousec... това е се едно аз да пиша че Comodo e последен в класациятa ;X

Редактирано от Fix (преглед на промените)

Недейте вярвайте на Matousec... това е се едно аз да пиша че Comodo e последен в класациятa ;X

Да, нещо е доста гнила класацията му. Ето едно мнение от форумите на Comodo, то е на Melih:

Well Matousec wants to make money from testing products.

Thats why our users run www.testmypcsecurity.com . Its not commercial, its independent and its run by users with no influence of any commercial interest. And more importantly it has more leak tests than Matousec! A test is as good as the breadth of the tests. Do check to see what kind of things firewalls fail! (here are the results http://www.testmypcsecurity.com/view_results_xp.html )

Also this site differentiates between HIPS tests vs Firewall tests in order to fairly test a product! It differentiates between:

*Firewall only tests

*HIPS only tests

*and tests that applies to both Firewall and HIPS together.

http://www.testmypcsecurity.com/securitytests/all_tests.html

etc etc etc..

Go ahead and register to be a tester and test and publish your own results too! Its your voice!

Melih

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Hostname matousec.com ISP Master Internet s.r.o / Czech Republic / www.master.cz Country Czech Republic Country Code CZ (CZE) City Brno Region Jihomoravsky Kraj IP Address 89.185.231.11 Hostname www.testmypcsecurity.com ISP Internet Connections Ltd Country United Kingdom Country Code GB (GBR) City Congleton Region Cheshire IP Address 91.199.212.132 Биха могли доста неща да обменят помежду си.Защо ли при вторите липсват някои от най-добрите между безплатните - PC Tools Firewall Plus 5.0.0.36FREE,Netchina S3 2008 3.5.5.1FREE ? Според мен чешките изследвания са по-обективни от британските. Не е вярно твърдението за сериозното превъзходство на Comodo Firewall !!! Поздрави

.............

Биха могли доста неща да обменят помежду си.Защо ли при вторите липсват някои от най-добрите между безплатните - PC Tools Firewall Plus 5.0.0.36FREE,Netchina S3 2008 3.5.5.1FREE ? Според мен чешките изследвания са по-обективни от британските. Не е вярно твърдението за сериозното превъзходство на Comodo Firewall !!! Поздрави

Малко ги смеси нещата. Не знам дали забеляза, че цитирах по-горе мнение за тестoвете на David Matousec от Melih Abdulhayoglu, Chief Security Architect и CEO (Chief executive officer) на Comodo. Не само авторите на Comodo, но и доста други смятат и то с пълно основание, че платените тестове на Matousec за доста нереални и манипулирани...

Мнението ти е изключително субективно и за съжаление не съдържа нищо в подкрепа на Matousec. Сигурен ли си, че прочете внимателно цитата на Melih, който дадох по-горе?

"""платените тестове на Matousec за доста нереални и манипулирани""" Това ли бе мнението му когато Comodo бе на върха !? След половин година непрекъснато ползване на продуктите на Comodo - те сега не ме интересуват - още по-малко ме интересува какво би споделил всеки техен експерт ...Интересно кой и с какво им плаща на тези чешки тестващи - та там няколко защитни стени около върха все се редуват ! Между тях има и безплатни. Сега аз по-скоро бих инсталирал китайската Netchina S3 2008 3.5.5.1FREE . А ако някой желае да критикува тези чехи - нека е обосновано и конкретно. При мен липсва причина да ги защитавам или критикувам. Ползвам често и Avira - но защитната им стена е като тази на ESET ....По-добре ги пробвайте вместо да спорим... Поздрави

"""платените тестове на Matousec за доста нереални и манипулирани""" Това ли бе мнението му когато Comodo бе на върха !? След половин година непрекъснато ползване на продуктите на Comodo - те сега не ме интересуват - още по-малко ме интересува какво би споделил всеки техен експерт ...Интересно кой и с какво им плаща на тези чешки тестващи - та там няколко защитни стени около върха все се редуват ! Между тях има и безплатни. Сега аз по-скоро бих инсталирал китайската Netchina S3 2008 3.5.5.1FREE . А ако някой желае да критикува тези чехи - нека е обосновано и конкретно. При мен липсва причина да ги защитавам или критикувам. Ползвам често и Avira - но защитната им стена е като тази на ESET ....По-добре ги пробвайте вместо да спорим... Поздрави

Не знам дали проверяваш това, което пишеш. На сайта на David Matousec има следното:

If you want to get more information about our services or their prices please contact us with your questions.

Справка: [email protected].

Тестовете на Mautosec са платени, което може да доведе до манипулации. Съвсем друго би било, ако има независими тестващи организации.

Но даже това, която е посочил Melih: www.testmypcsecurity.com съвсем не е независим, защото там спонсор е Comodo:

As sponsors of the project, Comodo provides infrastructure support such as hosting the website and the community discussion forum

Справка: About Test My PC Security.

Но тестовете на testmypcsecurity са безплатни, за разлика от тези на matousec...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

PC Tools Firewall Plus засега печели при личните ми тест-пробвания. Безплатна е също и никой не ми е предлагал да я рекламирам. До края на годината едва ли ще успея да я пробвам с всички антивируси - но поне съм се спрял на защитна стена. Тя също е многофункционална и притежава разнообразни настройки. Помни по-добре - не пита като Comodo стотици пъти за едно и също нещо. След което е забравила отговора и пак за същото пита - трябва да си особено спокоен за да ползваш безплатната Comodo Firewall... Е - на мен ми омръзна. Поздрави

ТNN, не те разбирам. Ту отхвърляш мнение на експерт от Comodo, ту държиш на аргументи, ако има такива срещу Matousec:

"""платените тестове на Matousec за доста нереални и манипулирани""" Това ли бе мнението му когато Comodo бе на върха !? След половин година непрекъснато ползване на продуктите на Comodo - те сега не ме интересуват - още по-малко ме интересува какво би споделил всеки техен експерт ...

...............................

А ако някой желае да критикува тези чехи - нека е обосновано и конкретно. При мен липсва причина да ги защитавам или критикувам.

...............................

За мен аргумент (повтарям се) е платената услуга за тест на Matousec. Освен това там са смесени програми за сигурност с HIPS и без HIPS, с IDS и без IDS, с проактивни защити и без, с разни евристики и без такива и пр.

Това, което си посочил не е аргумент:

PC Tools Firewall Plus засега печели при личните ми тест-пробвания.

..............

PC Tools Firewall Plus... .... притежава разнообразни настройки. Помни по-добре...

Чак толкова разнообразни не са и добре, че е така. Може спокойно да се работи и при опция "Normal User", а помни без грешка, само да не се забравя да се постави отметката за създаване на правилата. Не пази и от вируси, а това е голям плюс за нея.

Чак толкова разнообразни не са и добре, че е така. Може спокойно да се работи и при опция "Normal User", а помни без грешка, само да не се забравя да се постави отметката за създаване на правилата. Не пази и от вируси, а това е голям плюс за нея.

Е да все пак си една обикновенна стена която следи изходищ\\ВХодящ трафик

Аз и не искам да прави друго, нека всеки да си гледа и да изпълнява неговите си задачи и мисля, че PC Tools Firewall Plus се справя много добре.

П.П. Ще допълня само, че работи безпроблемно с KAV и AviraPremium, нямам наблюдения върху други комбинации.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

В момента съм с касперски антивирус 8.0.0.506 разбрах, че антивирус нямали защитна стена да слагам ли и каква бихте ми препоръчали че да не стане някой гаф във системата.Таа и така пиша да попитам на файловете ми рар се пови WinRAR àðõèâ това мисе появи и да попитам дали нямам някой нежелан посетител и ако да моля за помощ какво да правя ;) .Благодаря предварително

Цитат от друг форум:

обаче съм направила своя избор ето така:

Browser които е на първа линия при мен-добавки към Firefox които ни помагат доста за защита.

Firewall+HIPS на втора линия-която да спре нещата(но трябват все пак познания за Хипс)

Антивирус на трета(но не излишна)линия-да хване това което предните две са пропуснали,като се стремя да е възможно най-леката и ловяща по възможност.

Е ако такова "опаковане" не е параноя- здраве му кажи.... Публикувано изображение

Някои хора (не визирам теб, а говоря по принцип), като ги чета, имам чувството, че са излезли на война: комодски варани, хипсове-мипсове, ала-бала..... Абе аланкоолу, кой ше тръгне точно пък теб да те "пробива", да те заразява и т.н....кому си му притрябвал и какво могат да ти вземат.... Те тия дето наистина имат какво да им откраднат, в 90% от случаите и хабер си нямат изобщо от стени, антивируси и т.н.... Гледам, че този форум, както и още един се превръщат почти в монолог и себедоказване, на някои хора..... Публикувано изображение

Е ако такова "опаковане" не е параноя- здраве му кажи.... Публикувано изображение

Някои хора (не визирам теб, а говоря по принцип), като ги чета, имам чувството, че са излезли на война: комодски варани, хипсове-мипсове, ала-бала..... Абе аланкоолу, кой ше тръгне точно пък теб да те "пробива", да те заразява и т.н....кому си му притрябвал и какво могат да ти вземат.... Те тия дето наистина имат какво да им откраднат, в 90% от случаите и хабер си нямат изобщо от стени, антивируси и т.н.... Гледам, че този форум, както и още един се превръщат почти в монолог и себедоказване, на някои хора..... Публикувано изображение

@engineer ,нарушавате системно правилата на форума:

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения.Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

Следващия ви коментар,който е в нарушение на правилата,ще бъде изтриван без предупреждение.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

"PC Tools Firewall Plus Free Edition is a powerful personal free firewall for Microsoft Windows that protects your computer from hackers and intruders. Firewalls control the network traffic in and out of your PC by monitoring applications that connect to the network. Firewall Plus can stop Trojans, backdoors, and keyloggers from damaging your computer and stealing your private information. PC Tools Firewall Plus is advanced technology designed specially for people, not experts. Powerful prevention against attacks and known exploits is activated by default and advanced users can also easily create their own packet filtering rules to customize the network defenses. The program is recommended for use alongside of AntiSpyware and Antivirus software to protect PC against Spyware, hackers, worms, and viruses." Съгласен съм - подходяща е и за начинаещи и за напреднали ползватели.Личното ми мнение - справя се при правилни настройки по-добре от защитните стени на всички интегрирани пакети- с това потвърждавам челното класиране при чешките тестове за тази безплатна стена. Не вярвам да им е заплатено за да я класират в челната шестица. Поздрави

разбрах че касперски антивирус8.0.0.506 няма защитна стена коя да инсталирам за да не си прецакам уина ,а и освен това на winrar àðõèâ ni izliza towa da ne bi da e nqkakwa ataka .Моля ако някой знае каквод а правя моля за помощ

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.